Poistettu Aamupaskan blogeista.

Kerrakin oli hyvä YLE1:n PRISMA, ja vieläpä psykiatrian kuumimmasta perunasta autismista ja lopultakin yhä tuntemattomista syistä ja mekanismeista!

Erinomainen ohjelma kerrankin.Jokohan se tähän lopultakin loppui:YLE:n ja Suomen valtion joukkomurhaan rinnastettava "peilineuroni"autismiuoskarointi!?  En väitä, että autismi olisi yksinomaan suolistobakteerien tuottamien kemikaalien syytä, mutta mi-tään "peilineuroneita" EI YLIPÄÄTÄÄN OLE LAINKAAN OLEMASSA. Kyseessä on ollut tietoinen ja harkittu lääketieteen väärentäminen ((tyhmyyttään) oletetuista) "poliittisista syistä".

(Minkähän tason nootti tuohon on Jenkeistä/Kanadasta/Britanniasta/WHO:lta tarvittu...)

" Uutiset Radio ja TV

DOKUMENTTI

Löytyykö apu ruokavaliosta

Dokumentti esittää uusia näkökulmia autismiin ja sen tutkimukseen 22.7.2013 2:00
   
Prisma: Autismin arvoitus

The Autism Enigma, USA 2011

Ohjaus Marion Gruner

TV1 klo 19.00

Dokumentti alkaa mieleenpainuvilla faktoilla. Sen mukaan autismi on Yhdysvalloissa ja Ruotsissa neljä kertaa yleisempää somaliyhteisöissä kuin muissa ryhmissä, ja oireyhtymä on lisääntynyt dramaattisesti myös valtaväestön keskuudessa.

Biokemian professori Jeremy Nicholson uskoo, että 30 vuoden kuluttua eriasteiset autismin oireet ovat pikemmin- kin "sääntö kuin poikkeus" pohjoisamerikkalaisten keskuudessa. Mitä oikein on tapahtunut? Miksi autismi yleistyy niin nopeasti?

Tutkijoilla ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta jotkut asiaan perehtyneet uskovat, että syy saattaa löytyä suolisto- bakteereista.

Länsi-Ontarion yliopiston neurotutkija Derrick MacFabe on vakuuttunut asiasta. Mo-nilla autistisilla lapsilla esiintyy ruoansulatusoireita, ja MacFaben mukaan ruoansula-tuselimistön ongelmat voivat johtaa autismin puhkeamiseen tai pahenemiseen.

MacFabe esittää näkemyksiään Chicagossa järjestettävässä autismikonferenssissa, jossa kuulijoina on tutkijoita ja autistien läheisiä eli ihmisiä, joilla on taustatietoa aiheesta.

Tavalliselle tv-katsojalle dokumentin lääketieteelliset faktat ja teoriat ovat välillä haastavia, ja niiden ymmärtäminen vaatii herpaantumatonta keskittymistä.

Dokumentin tekijät ovat kuitenkin tiedostaneet tilanteen. He avaavat asiantuntijoiden puheita konkreettisilla esimerkeillä, joiden kautta katsoja hahmottaa paremmin näkemäänsä.

Heti alussa tavataan somalitaustainen, Kanadassa asuva Adar Hassan, jonka nel-jästä lapsesta kahdella on autismi. Hassanin kokemukset tukevat MacFaben teoriaa: hänen poikiensa Alin ja Abshirin autismin oireet helpottivat, kun vatsaongelmat loppuivat. Lasten keskittymiskyky parani ja levottomuus väheni, kun Hassan muutti lastensa ruokavaliota ja alkoi valmistaa ruokaa tuoreista raaka-aineista.

Ruokavalio saattaa selittää myös sen, miksi autismi on yleistä erityisesti afrikkalaisten maahanmuuttajien keskuudessa.

Lontoon Imperial Collegen biokemian professorin Jeremy Nicholsonin mukaan autis-mia on eniten teollistuneissa maissa. Hän uskoo, että syy löytyy prosessoidusta ruo-asta ja antibioottien käytöstä elintarviketeollisuudessa. Nicholson pitää loogisena sitä, että Afrikasta Kanadaan muuttaneet somalialaiset sairastavat länsimaalaisten tauteja, koska heidän elintapansa ovat muuttuneet länsimaisiksi.

Erityisen mieleenpainuvaa dokumentissa on yhdysvaltalaisen Ellen Bolten ja hänen autistisen Andy -poikansa tarina. Bolte ei ole lääketieteen ammattilainen, mutta hän alkoi omin päin tutkia poikansa autismia.

Bolte kehitteli teorian, jonka mukaan Andyn korvatulehdukseen syömä antibiootti on vaikuttanut suolistobakteerei- hin ja lopulta aiheuttanut autismin. Hoidoksi Andy sai lääkäriltä voimakkaan vankomysiiniantibioottikuurin, joka lievensi oireita, mutta vain tilapäisesti. Kuurin jälkeen Andyn autismi palasi ennalleen, eikä vankomysiiniä voi syödä jatkuvasti.

Bolte on kuvannut kotivideokameralla Andyä ennen kuuria ja sen aikana. Muutamas-sa viikossa tapahtunut muutos on dramaattinen: sulkeutunut ja silmin nähden sairas lapsi alkoi leikkiä ja liikkua normaalisti.

Vanhat kotivideot tekevät vaikutuksen. Ne näyttäytyvät katsojalle todisteena siitä, että lääkäreiden teoria suolisto- bakteereiden ja autismin yhteyksistä voi pitää paikkansa. Autismin arvoitus on monimutkainen dokumentti monimutkaisesta aiheesta, mutta silti hyvin avartava.

Moni asiaan vihkiytymätön varmasti uskoo, että autismi on pysyvä aivojen kehityshäiriö. Dokumentin mukaan tämä ajatusmalli on ainakin osin vanhentunut. "

Ei ole mikään ihme, että on väärinkäsityksiä, kun Suomenkin koko (terroristi)media on yhdenmukaistetusti jauha- nut tuota toista, väärää "vaihtoehtoa" yli 10 vuotta, lopultakin vain yhden antifasistilehden, Kansan äänen, ja ulkomaisen tiedelehdistön, erityisesti Scientific Americanin sekä tietysti netin rikkoessa "rintamaa"...


Teorian ympäristökemikaalaista erityisesti joissakin asutuskeskuksissa jo 50-luvun NL:ssakin yleistyneen autis- min (eräinä) syinä esitti ensimmäisenä eläkepäivillään akateemikko, Ivan Pavlovin assistentti ja instrumentaalisten ehdollisten refleksien olemassaolon toteennäyttäjä (1927, samana vuonna kuin Pavlovim perusteos)  Anatoli Georgijevitsh Ivanov-Smolenski.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/europuoskaritiedetta-suomen-tieteen-huippuyksikossa-ka-2004

https://wrongplanet.net/forums/viewtopic.php?t=231327