https://www.tiede.fi/keskustelu/92892/nato-lakkautusputkessa?changed=1644066842

NATO on lakkautusputkessa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7151caa6-dbfc-48f3-be88-4498f8d34292

 

4abdec6244f6942dad9dff72685614d4704ddd54

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa Venäjän ja lännen välien kiristymisen myötä. [ALL OVER PRESS]

" Sotilasliitto Naton pääsihteeri vaihtuu. Natoa vuodesta 2014 johtanut Jens Stoltenberg on valittu Norjan keskuspankin uudeksi pääjohtajaksi.

Stoltenberg aloittaa uudessa tehtävässä joulukuun alun tietämillä. Hän väistyy sotilasliiton johdosta syyskuun lopussa.

62-vuotias Stoltenberg on Norjan entinen pääministeri ja valtiovarainministeri. Hän ilmoitti hakeneensa pankinjohtajan virkaa kotimaastaan jo ennen joulua. Hänen kautensa Natossa olisi päättynyt joka tapauksessa tulevana syksynä.

Päätöksen keskuspankin uudesta pääjohtajasta teki Norjan hallitus. Nimitys on nostattanut maassa syytöksiä poliittisesta suosimisesta, sillä Stoltenberg on nykyisen pääministeripuolueen, työväenpuolueen, jäsen. Stoltenberg vannoi kuitenkin perjantaina toimivansa tulevassa roolissaan puolueettomasti.

Naton uusi pääsihteeri valittaneen jäsenmaiden johtajien kokouksessa Madridissa kesäkuussa. Valintaprosessi käydään kulisseissa. Ennakkoarvioiden mukaan tehtävään halutaan valita seuraavaksi nainen, ensimmäisen kerran järjestön 72-vuotisessa historiassa.

Ennakkosuosikkeina on pidetty Kroatian entistä presidenttiä Kolinda Grabar-Kitarovićia, Liettuan entistä presidenttiä Dalia Grybauskaitėa ja Viron entistä presidenttiä Kersti Kaljulaidia, kirjoitti Politico viime kesänä. Myös Ison-Britannian ex-pääministeri Theresa Mayn nimi on mainittu spekulaatioissa.

Norjan keskuspankin virkaa tekevänä pääjohtajana toimii lokakuuhun saakka Ida Wolden Bache, joka tavoitteli niin ikään pankin johtopaikkaa. "

Jos noista höyrähtäneistä atomisotaharpuista valitaan, signaali on selvä kuin pläkki. Joukkoon voi vielä lisätä yhden, joka lienee vain unohtunut: EU:n entisen "ulkoministerin" Bellingcat-Catherine Ashtonin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jens_Stoltenberg

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/03/nato-hajoamassa-eu-n-russofobisella-blokilla-uusi-johtajatar

https://samkuusisto.com/fi/others/8731-kolinda-grabar-kitarovi-height-weight-age-body-statistics.html

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kersti_Kaljulaid

https://fi.wikipedia.org/wiki/Theresa_May

https://fi.wikipedia.org/wiki/Catherine_Ashton

Niin tai näin, suulaan ja "omillee(en)" liikaa lupailevan Stoltenbergin vetäminen pois NATOsta on taitava poliittinen veto Norjalta, EU-puolue Sotsialisiselta Internatsionaalilta (Scholzilta), tai häneltä itseltään. Yksi syy saattaa olla, että NATO päätti taas pitkän tauon jälkeen tuoda USA:n ydinsukellusveneet NATO:n tukikohtiin Norjassa ja sen aluevesille.