Piraattipuolueen euroehdokas Mikael Böök kirjoittaa blogissaan Usarissa:

" Viime maanantaina 23. syyskuuta Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestettiin keskustelutilaisuus, jossa esiintyivät EU-kommission varapuheenjohtaja Viviane Reding ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Noin 200 kansalaista osallistui englanninkieliseen tilaisuuteen, jota taitavasti ohjasi Suomessa asuva kanadalais-juristi André Noël Chaker.

Kysymykset ja vastaukset koskivat mm. työllisyyspolitiikkaa, EU-kansalaisten oikeuksia sekä Unionin tulevaisuutta.

Tilaisuuden viimeisen,tulevaa EU:ta koskevan osan alussa sain esittää kysymyksen, jonka olin myös etukäteen lähettänyt Viviane Redingille ja Sirpa Pietikäiselle.Kysyin, saavatko kansalaiset oikeuden päättää ydinaseiden riisunnasta. Viittasin mm. Rans- kan ja Ison-Britannian v.2010 solmimaan ns. Teutates-sopimukseen, jossa nämä EU- jäsenvaltiot sitoutuvat kehittämään yhteistyössä uusia ydinkärkiä seuraavan viidenkymmenen vuoden aikana."

Idea ydinaseettomasta EU-alueesta on hyvä ja sikäli etemisputkessakin, että ilmei-simmin ydinasevaltio Englanti eroaa EU:sta v. 2015 kansanäänestyksellä, josta Kon- servatiivit eivät "pääse luistamaan", jos aikovat voittaa vaalit. Uskottavuutta asialle tuo suuresti, että Englanti aikoo ilmeisesti joka tapauksessa erota myös EIT:n "ihmis- oikeussopimuksesta" (joka on väärennös YK:n Ihmisoikeuksien julistuksesta eikä sen tulkintaa, mihin valtiot eivät tarvitse "neljättä oikeusastetta", kuten monet suomalaisetkin oikeustieteiljiät ovat todenneet).

Tällöin EU:n ainoaksi ydinasevaltioksi jää Ranska, joka siis voisi halutessaan yksinkin tehdä koko EU:sta ydinaseettoman luopumalla ydinaseistaan.

 

Böök: " Esitin myös kysymyksen pitäisikö EU:sta tulla yksi YK:n turvallisuus-neuvoston (pysyvistä) jäsenistä, jotta Unionimme voisi siellä vaikuttaa joukkotuho- aseiden riisumiseksi. "

 

HM: Tämä on äärimmäisen vaarallinen idea, jota missään tapauksessa ei pidä toteuttaa!

EU:lla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista YK-elimen roolia, vaan YK suhtautuu EU- maihin suvereeneina jäsenvaltioina.Tuollaisella "piirillä" ei ole mitään "erivapauksia" keskinäiseen SOTILALLISEEN kurinpitoon OHI TURVALLISUUSNEUVOSTON, vaikka ne "päättäisivätkin" sellaisesta.Ennen sotilasliittojen päinvastaisia keskinäisiä sopimuksia katsottiin läpi sormien YK:ssa, mutta viimeinenkin sotilasliitto pitäisi lak- kauttaa.Ja niin saattaa aivan hyvin myös tapahtua,sillä se on turha järjestö, erityisesti USA:lle, jolle se myös maksaa suunnattomasti.

On ennenkin esitetty ajatuksia,että "EU voisi vaikka luopua toisesta TN:n pysyväisjä- senen paikasta" KUNHAN SITTEN SE JÄLJELLÄ OLEVA PAIKKA MÄÄRITELTÄI- SIIN (KV-LAISSA) NIMENOMAAN EU:N PAIKAKSI JA EU SITÄ SILMLLÄ PITÄEN VIRALLISTETTAISIIN YK-ELIMEKSI, esimerkiksi viralliseksi liittovaltioksi tai luotavaksi uudenlaiseksi "YK-valtioliitoksi".

 

JA SE, MITÄ EU TÄSSÄ AJAA ON "OIKEUS" PITÄÄ MAITA ASEELLISIN KEINOIN JÄSENYYDESSÄÄN!

Sitä "oikeutta" EU:LLE MISSÄÄN TAPUKSESSA EI PIDÄ VAHINGOSSAKAAN IKINÄ ANTAA!

 

EU:ssa ehkä lasketaan, että sen toisen paikan (joka siis joka tapauksessa menee, kun Englanti eroaa!) VOISI TROKATA edelleen jollekin toiselle VALTIOLIITOLLE: Afrikan unionille ("Siinä TOINEN tunari!"), Arabiliitolle, Mercosurille ym.! Sillä remontille saataisiin kannatusta ja analogia YK:ssa!

Tuollaisia "välikäsitasoja" kansainväliseen kriisinhallintaan ei pidä muodostaa. Se on tarpeeksi vaikeaa, byrokraattista ilman niitäkin! YK ei alistu eurobyrokratian "työ"- ja leviämisrukkaseksi. YK:n on päin vastoin oltava silmä ja korva ja terroristilait tarkkana juuri mm. sen suorittamien oikeudenloukkausten varalta!

***

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060118360461_uu.shtml

Piraattipuolueen äänikuningas pidätetty kansainvälisessä poliisioperaatiossa

Sunnuntai 1.6.2014
 

Ruotsalaisten lehtitietojen mukaan piraattipuolueen eurovaaliehdokas Peter Sunde on pidätetty.

Sunde keräsi eurovaaleissa Suomessa vajaa 3000 ääntä.
Sunde keräsi eurovaaleissa Suomessa vajaa 3000 ääntä. (EPA)

Magneettilinkki- ja BitTorrentsivusto The Pirate Bayn taustahahmona tunnettu Peter Sunde on pidätetty kansainvälisessä poliisioperaatiossa Ruotsissa.

Sunde on ollut Interpolin etsintäkuuluttamana vuodesta 2012 lähtien, ja hänet on tuomittu kolmen muun kanssa Pirate Bayn ylläpitämisestä ehdottomiin vankeustuomioihin Ruotsissa.

- Uusien poliittisten liikkeiden aktivistit ovat aina joutuneet viranomaisten hampaisiin. Tästä on nytkin kyse. On mielenkiintoista, että verkkopalvelun ylläpitäjästä on tehty näin korkean luokan etsintäkuuluutettu, sanoo piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti puolueen tiedotteessa.

 

Suomen ja Norjan kansalaiseksi lukeutuva Sunde sai eurovaaleissa Suomessa vajaat 3000 ääntä ollen puolueensa eniten ääniä saanut ehdokas. Hän on myös Euroopan piraattipuolueiden ehdokas Euroopan komission presidentiksi.

Juttua muokattu 1:33: Korjattu The Pirate Bay -sivuston esittelyä.

PAULA KOSKI