sunnuntai, 7. heinäkuu 2019

EU:n uuden puheenjohtajattaren, tri Ursula von der Leyenin tieteellisyys?


Screenshot_2019-07-06%20Maratonkokous%20

Tämä on avainkysymys, sillä EU on ainakin tähän asti ollut viime kädessä ollut EURONATSIONALISTINEN HÖLYNPÖLYTIEDEJÄRJESTÖ.

Toisekseen tieteellisyys on aivan varmasti parempi kuin ranskanmaikka Frans Timmermansilla, jota kaikki salaa ajoivat Komission johtoon – myös konservatiivit.

Saksan entinen pitkäaikainen puolustuministeri Ursula van der Leyen on koulutuk-seltaan lääketieteen tohtori, jonka väitöksirja on tarkastettu toiseenkin kertaan plagiaatioepäilysten takia, jossa yhteydessä osa teoksen tekstistä osoittautui olevan kopioitua – mutta sen katsottiin koskevan epäolennaisia johdanto-osuuksia ja hänen kokeidensa olevan uusia ja moitteettomia.

Saksalainen Ursula von der Leyen on Angela Merkelin puoluetoveri.

Maratonkokous tuotti kompromissin: saksalainen Ursula von der Leyen EU-komission puheenjohtajaksi – Suomi ei saanutkaan EKP:n johtajuutta

Pääministeri Antti Rinne: Kerroin kokouksessa,että meillä on kaksi hyvää ehdokasta, mutta he eivät keskustelussa vain menneet läpi.


Bryssel

Saksan puolustusministeri ja liittokansleri Angela Merkelin puoluetoveri, konserva-tiivien Ursula von der Leyen nousee uudeksi EU-komission puheenjohtajaksi nykyi-sen Jean-Claude Junckerin jälkeen, sopivat EU-valtionjohtajat tiistaina Brysselissä kolme päivää kestäneessä huippukokouksessa.

28 jäsenmaan kompromississa ranskalainen Christine Lagarde nousee Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi. Tehtävään olivat ehdolla myös Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn ja entinen pääjohtaja Erkki Liikanen. ”

RJK: helvetin hyvä, että suomalaisia ei valittu, – varsinkaan näitä!

” Pääministeri Antti Rinteen mukaan Suomi piti Rehnin ja Liikasen nimiä esillä kahdenvälisissä keskusteluissa koko kokouksen ajan.

– Tähän pakettiin se ei vain sopinut, Rinne sanoi heti huippukokouksen jälkeen. Hänen mukaansa Suomi ei olisi voinut heidän nimittämisekseen tehdä enempää.

EU:n ulkopoliittiseksi edustajaksi tulee Espanjan sosialistinen ulkoministeri Josep Borrell.


Kuka sitten on Ursula von der Leyen, 59?

Hän on kristillisdemokraatti, joka on istunut Merkelin hallituksessa ministereistä pisimpään, 14 vuotta. Hän on toiminut puolustusministerinä joulukuusta 2013. Aiemmin hän on ollut työ- ja sosiaaliministerinä sekä perhe-, vanhus-, nais- ja nuorisoasiainministerinä.

Von der Leyen syntyi ja vietti lapsuusvuotensa Brysselissä. Hän puhuukin saksan lisäksi sujuvaa ranskaa ja englantia. Näiden kolmen kielen taitoa on pidetty perusvaatimuksena EU-huipputehtävissä.

Von der Leyen oli helppo hyväksyä myös EU:n uusimmissa jäsenmaissa Itä- ja Kes-ki-Euroopassa: hän on matkustanut maissa paljon Nato-tukikohdissa ja hänet tunne-taan tiukasta suhtautumisesta Venäjään. Hän on myös vankkumaton transatlanttisen yhteistyön kannattaja.

Häneen liitetään myös joitakin skandaaleja:häntä esimerkiksi epäiltiin muutama vuo- si sitten väitöskirjansa plagioinnista. Parhaillaan Saksan parlamentti selvittää, onko hän syyllistynyt väärinkäytöksiin konsulttien palkkaamisessa Saksan armeijan Bundeswehrin uudistuksissa.

Von der Leyenillä on seitsemän lasta. ”


YLEn rllat ovat pyörineet kauan Frans Timmermansin pussiin:

Uutinen reilun 3 vuoden takaa:

Saksan puolustusministeri plagioi osan väitöskirjastaan – sai silti pitää tohtorintutkintonsa

Yliopisto katsoi,että Ursula von der Leyen on syyllistynyt virheisiin,mutta ei tarkoituk- selliseen huijaukseen. Saksassa kummastellaan, miten voi plagioida vahingossa.

[T:YLEssä ei ymmärretä tieteestä mitään eikä ole kuultu ikinä viittausvirheistä, -puut-teista ja -erimielisyyksistä. Viittausten tarkistaminen ja vaatiminen ja virheiden per-kaaminen ovat ohjaajan ja vastaväittäjän peruskauraa tutkimusmenetelmän tarkas-tamisen ohella. Kun lainataan, yleensä lainataan teksti just eikä sinne päin. Viittauskäytäntö on tekijän ja ohjaajan kompromissi.

Minun tuntemissani väitöskirjatson tiedevilpeissä (tuomittu tai ei...) pahin roisto on usein ollut ohjaaja ja toiseksi pahin vastaväittäjä.


.

Hannoverin lääketieteellinen yliopisto vahvisti epäilyt: Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen plagioi osan väitöskirjastaan. Hän saa kuitenkin pitää tohtorintutkintonsa.

Yliopiston rehtori Christopher Baum sanoi, että tarkastuksessa paljastui ”joitakin plagiaatteja”, muttei merkkejä tietoisesta huijaamisesta. (Rehtori on tutkinut ainakin geenimanipulaatiota CRIPR-menetelmällä.) Yliopiston mukaan ongelmallisia kohtia havaittiin väitöskirjan johdannossa, mutta ei sen keskeisessä tulososassa.

– On kyse virheistä, ei virheellisestä menettelystä, saksalaisviestimet siteerasivat Baumia.

Puolustusministeri oli pyytänyt yliopistoaan tarkastamaan väitöskirjansa sen jälkeen, kun verkossa toimiva plagiaatteja metsästävä verkosto nosti hänen väitöskirjansa esiin viime syksynä.

VroniPlag-verkosto on käynyt läpi 62 sivua von der Leyenin liitteineen 70-sivuisesta väitöskirjasta ja löytänyt 27 sivulta tekstikappaleita,joiden kohdalla rikottiin tieteellisiä lähdeviittauskäytäntöjä. VroniPlagin mukaan ongelmalliset kohdat muodostavat kuudella sivulla yli 75 prosenttia tekstistä, viidellä sivulla yli 50-75 prosenttia tekstisisällöstä.

Lehdistössä yliopiston päätös ja sen argumentointi herätti ihmetystä. Süddeutsche Zeitungin toimittaja vertasi tapausta berliiniläiseen juristiin, joka oli menettänyt tohtorinarvonsa, koska väitöskirjassa oli 4,5 sivua plagioitua tekstiä. –

Der Spiegelissä julkaistussa kommentissa kummasteltiin, miten voi kopioida vahin-gossa. Sen lisäksi toimittaja arvioi, että yliopiston perustelut antavat lääketieteen jatko-opiskelijoille sen viestin, että johdannon plagiointi ei haittaa, kunhan kokeellinen osuus on puhdas.

Saksassa poliitikkojen väitöskirjat ovat olleet viime vuodet suurennuslasin alla. Kaksi ministeriä on joutunut eroamaan tehtävistään jäätyään kiinni plagioinnista ja menetettyään tohtorintutkintonsa.

Puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenberg erosi vuonna 2011, koulutusministeri Annette Schavan kaksi vuotta myöhemmin.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset


HM: Kaikista hänen "kovista ansioistaan" huolimatta Venäjän-vastaisuudessa HÄNTÄ ON AINAKIN YRITETTY VAINOTA TIETEESSÄ. Miksi?


https://fi.wikipedia.org/wiki/Ursula_von_der_Leyen

Ursula Gertrud von der Leyen (o.s. Albrecht, s. 8. lokakuuta 1958 Bryssel, Belgia [1]) on saksalainen kristillisdemokraatti. Heinäkuussa 2019 hänet valittiin Euroopan komission puheenjohtajaksi. [2] Hän toimi aiemmin maansa puolustusministerinä jou-lukuusta 2013.Aiemmin von der Leyen oli Merkelin II hallituksen työ- ja sosiaaliminis-teri 2009-2013 ja Merkelin I hallituksen perhe-, vanhus-, nais- ja nuorisoasiain ministeri 2005 - 2009. [1]

Von der Leyen toimi vuosina 2003-2005 Ala-Saksin osavaltion sosiaali-,nais-, perhe- ja terveysministerinä. Von der Leyen on ollut Saksan liittopäivien jäsen vuodesta 2009 alkaen, ja hänet valittiin jatkokaudelle vuoden 2013 liittopäivävaaleissa.

Vuosina 1977-1980 von der Leyen opiskeli kansantaloustiedettä Göttingenin ja Münsterin yliopistoissa. Vuodet 1980–1987 hän opiskeli lääketiedettä Hannoverin lääketieteellisessä korkeakoulussa. Hän on opiskellut myös LSE:ssa ja asunut Stanfordissa, Kaliforniassa vuodet 1992–1996.

Syksyllä saksalainen Der Spiegel -lehti kertoi von der Leyenin plagioineen suuren osan väitöskirjastaan. Lehden mukaan yli 40 prosenttia väitöskirjasta oli ilman lupaa lainattua tekstiä. [3] Hannoverin lääketieteellinen yliopisto ilmoitti maaliskuussa 2016, ettei von der Leyen ole syyllistynyt tarkoitukselliseen huijaukseen ja saa virheistä huolimatta pitää tohtorintutkintonsa. [4]Saksan liittopäivät on käynnistänyt kuulemiset, joissa selvitetään puolustusministeriön tekemien konsulttisopimusten mahdollisia sääntöjen vastaisuuksia von der Leyenin ministerikaudella. [5]

Lähteet

Euroopan komission johtoon nouseva Ursula von der Leyen saa Saksassa kovaa kritiikkiä: ”Heikoin ministerimme, ilmeisesti se riittää nousuun komission presidentiksi” talouselama.fi. 3.7.2019. Viitattu 3.7.2019.


SAKSASSA ON SEKÄ ERITTÄIN KORKEATASOISTA – ETTÄ MYÖS NIIN SANOTTUA ”EUROTIEDETTÄ”

Korketasoista tiedettä edustaa lääke- ja biotieteiden alalla ainakin Max Planck -intituutti, esimerkkinä vaikka oheinen kirjoitus:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/02/myelinaatio-psyykkisen-toiminnan-perusta

keskiviikko, 14. helmikuu 2018

Myelinaatio – psyykkisen toiminnan perusta

https://www.researchgate.net/publication/266624474_Myelination_of_the_Nervous_System_Mechanisms_and_Functions

Myelination of the Nervous System: Mechanisms and Functions

Article · Literature Review (PDF Available) inAnnual Review of Cell and Developmental Biology 30(1):503-33 · October 2014with698 Reads

DOI: 10.1146/annurev-cellbio-100913-013101 · Source: PubMed

Klaus-Armin Nave , Max Planck Institute for Experimental Medicine, Department of Neurogenetics

Hauke Werner, Max Planck Institute for Experimental Medicine, Department of Neurogenetics

Leyen on siis väitellyt Hannoverin lääketieteellisessä korkeakoulussa, ei missään Max Planck instituutissa.

Nyt on vaikeata kääntää, kun ei yhtään mitään asista tiedä: tuo Erfassung voi olla sekä ”tarttuminen” että ”käsittäminen” (ja varmaan ”toteaminenkin”)

Aihe on ”C-reaktiivinen proteiini diagnostisena parametrina sikiökalvotulehdusoire- yhtymän tarttumisessa/toteamisessa ennenaikaisessa ”kuplan / rakkulan puhkeami-sessa” ja terapeuttisessa ”jännityksenpoistokylvyssä” synnytysesivalmistelussa.

Nyt menee kyllä fiu. Pitäisi vähäntäänkin nähdä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi. Saksantaisto ei piisaa.

Mutta täti tietää lääketieteellisestä biokemista. että SAKSASSA parane Max Planck Instituutin mörkövaikutusken takia eurotiedettä kohtaa MITÄ HYVÄNSÄ PASKAA JAUHAA (kuten Suomessa)!!!

Lisäksi DDR:läisen ydinfyysikon tutkinnon omaava Angela Merkel on valinnut hänet.

Asia on kuitenkin pidettävä jatkuvassa seurannassa.

Toivotan menetystä rouva tohtoeri von der Layenille tehtävässään ja odottaisin toimenpiteitä sitä ”eurotiedettä” vastaan, missä SITÄ sitten ilmeneekin!


***

Ursula antoi potkut:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006468653.html

EU:n tiedepomo erosi yllättäen – kypsyi täysin EU:n tapaan hoitaa korona­kriisiä: ”Olen nähnyt tarpeeksi”

Julkaistu: 8.4. 16:12

Italialais-amerikkalainen Mauro Ferrari ehti toimia tehtävässään vain reilut kolme kuukautta.

Euroopan tiedeneuvoston ERC:n johtaja Mauro Ferrari on yllättäen eronnut tehtä-västään, jota hän oli ehtinyt hoitaa vasta vuoden alusta lähtien. Euronewsin mukaan EU-komission tiedottaja Johannes Bahrke kertoi Ferrarin jättävän tehtävänsä välittömästi.

Ferrari avasi lähtönsä syitä Financial Timesille lähettämässään tiedotteessa. Eron taustalla on hänen mukaansa turhautuminen EU:n tapaan hoitaa koronaviruskriisiä.

– Olkaa hyvät ja antakaa minulle anteeksi, mutta uskon, että ensisijaista on nyt tämän pandemian pysäyttäminen. Se on etusijalla työuriin, politiikkaan ja jopa tietynlaisen tieteen kauneuteen nähden, Ferrari aloittaa tiedotteensa.

Screenshot_2020-04-08%20EU%20n%20tiedepo

Kuvassa EU-komission päämajana Brysselissä toimiva Berlaymont-rakennus.

Hän korostaa, kuinka uskoo tieteen palvelevan yhteiskuntaa ja olevan ainoa keino voittaa koronavirus sekä sitä seuraavat muut pandemiat.Ferrari kertoo aloittaneensa tammikuussa uuden työnsä innostuneena sekä valmiina palvelemaan maailman tarpeita tieteen kautta.

– Nämä idealistiset vaikuttimet murskautuivat hyvin erilaisen todellisuuden alle kolmen lyhyen kuukauden kuluessa aloitettuani tehtäväni, hän kuvailee.

– Covid-19-pandemia osoitti armottomalla tavalla, kuinka väärässä olin ollut: Hätätilojen aikana ihmiset ja instituutiot paljastavat syvimmän luontonsa ja todelliset hahmonsa, Ferrari jatkaa.

Ehdotus erityisohjelman perustamisesta tyrmättiin

Ferrari kertoo ehdottaneensa Euroopan tiedeneuvostolle koronaviruksen vastaisen erityisohjelman perustamista siinä vaiheessa, kun koronaviruksen leviämisen mitta-kaava alkoi käydä selväksi. Hän uskoi sen olevan perusteltua, kun otettiin huomioon koronan tuhoisat vaikutukset sekä ihmisten elämään että yhteiskuntiin.

Ferrarin mukaan erityisohjelma olisi ohjannut parhaille tutkijoille resursseja kehittää rokote, uusia lääkkeitä, uusia diagnosoinnin välineitä sekä muita keinoja viruksen vastaiseen taisteluun.

– ERC:n hallinto tyrmäsi ehdotuksen yksimielisesti,harkitsematta edes sitä, minkälai- sen muodon se voisi saada. Asiat etenivät siihen pisteeseen, että he alkoivat vastustaa johtajuuttani kaikin tavoin.

Ferrarin mukaan hänen aloitteensa tyrmättiin sillä perusteella, että ERC rahoittaa alhaalta ylöspäin suuntautuvaa tutkimusta, eikä esimerkiksi ota rahoituskriteerinä huomioon tutkimuksen hyötyvaikutuksia yhteiskunnalle.

Screenshot_2020-04-08%20EU%20n%20tiedepo

Ferrari aloitti tehtävässään 1. tammikuuta.

Hän kertoo olleensa ”idealistisissa fantasioissaan” siinä uskossa, että tällaisina aikoina ”parhaat tarttuisivat parhaisiin aseisiinsa ja lähtisivät rajalle etulinjaan peittoamaan tätä mahtavaa vihollista”.

– Perustelin, että nyt ei ollut se aika, jolloin tieteellisen hallinnon pitäisi olla ylenpaltti- sen huolissaan ylhäältä alas tai alhaalta ylös -tutkimusten vivahteiden eroista tai siitä , hyötyvätkö kaikki tieteelliset sektorit samalla tavalla covid-19-sairauteen liittyvästä hankkeesta.


Yhteistyö von der Leyenin kanssa johti ”ukkosmyrskyyn”

Ferrari kertoo pettymyksensä hieman hellittäneen, kun EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen otti häneen henkilökohtaisesti yhteyttä ja pyysi häneltä palau-tetta siitä, miten pandemiaan tulisi suhtautua. Ferrari käytti suunnittelemiseen pari päivää, mutta edessä oli jälleen uusia ongelmia.


– Se fakta, että työskentelin suoraan hänen kanssaan, synnytti sisäisen poliittisen ukkosmyrskyn. Ehdotus kiersi EU-komission hallinnossa lakimieheltä toiselle, ja uskon sen rapautuneen sen vaikutuksesta.Ferrari kehui yhteistyötään EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa.

Ferrari sanoo olevansa ”äärimmäisen pettynyt” EU:n koronaviruksen vastaisiin toimiin. Hänen mukaansa niistä puuttuu täysin jäsenmaiden välinen koordinaatio liittyen muun muassa terveydenhuoltopolitiikkaan ja rajojen sulkemiseen.

– Pelkään pahoin, että olen nähnyt tarpeeksi sekä EU:n tiedehallinnosta että poliitti-sista operaatioista. Näiden kolmen kuukauden ajan olen tavannut monia erinomaisia ja omistautuneita yksilöitä ERC:n ja EU-komission eri organisaatiotasoilla. Olen kuitenkin menettänyt uskoni itse järjestelmään, Ferrari sanoo.


Ferrarin versio kyseenalaistettiin Brysselissä

Ferrari kertoo poliittisten taitojensa olevan ”selvästi riittämättömiä” Brysseliin, minkä vuoksi hän katsoo olevan parasta palata ”rajalle ja etulinjaan” covid-19:n vastaisessa taistelussa.


– Virallisesta tittelistäni huolimatta, todellinen roolini on ollut palvella EU-komissiota neuvonantajana. Lähtöni jälkeen minulla on kunnia ja onni jatkaa vakaumuksellista neuvomista julkisella ja läpinäkyvällä tavalla, ilmaiseksi ja ilman harhaanjohtavia, hienolta kuulostavia titteleitä, jos Eurooppa tai joku muu niin toivoo ja pyytää, Ferrari päättää tiedotteensa.


Science Business -sivuston mukaan Ferrarin versio tapahtumista kyseenalaistettiin kuitenkin pian Brysselissä. Tutkimuslainsäädäntöä johtava saksalainen EU-parla-mentaarikko Christian Ehler julkaisi oman lausuntonsa, jossa hän kutsui Ferrarin toimia koronakriisiin liittyväksi silmänlumeeksi ja PR-tempuksi, joka on ”ristiriidassa ERC:n laillisen perustan kanssa”.

Sivuston lähteiden mukaan virastoa hallinnoiva 21-jäseninen tiedeneuvosto oli jo useita päiviä aiemmin päättänyt pyytää Ferraria eroamaan. Yhdeksi syyksi tähän kerrottiin, että Ferrari olisi viettänyt liiaksi aikaa työhönsä liittymättömien, yksityisten aktiviteettien parissa.***


https://erc.europa.eu/news/resignation-mauro-ferrari-%E2%80%93-statement-scientific-council

Home » News » Resignation of Mauro Ferrari – Statement by the Scientific Council

Resignation of Mauro Ferrari – Statement by the Scientific Council

08-04-2020

The ERC's Scientific Council notes with regret the statement made by Mauro Ferrari concerning his resignation on 7 April. We here present the facts of the situation.

On Friday 27 March,all 19 active members of the ERC’s Scientific Council individual- ly and unanimously requested that Mauro Ferrari resign from his position as ERC’s President.

This request was made for four reasons:

During his three-month term in office, Professor Ferrari displayed a complete lack of appreciation for the raison-d’être of the ERC to support excellent frontier science, de-signed and implemented by the best researchers in Europe.Although voicing his sup- port for this in public pronouncements, the proposals he made to the Scientific Coun-cil did not reflect this position.He did not understand the context of the ERC within the EU’s Research and Innovation Programme Horizon 2020.

Since his appointment, Professor Ferrari displayed a lack of engagement with the ERC, failing to participate in many important meetings, spending extensive time in the USA and failing to defend the ERC’s programme and mission when representing the ERC.

In contrast, Professor Ferrari made several personal initiatives within the Commis-sion, without consulting or tapping into the collective knowledge of the Scientific Council, and instead using his position to promote his own ideas.

Lastly, Professor Ferrari was involved in multiple external enterprises, some acade-mic and some commercial, which took a lot of his time and effort and appeared on se-veral occasions to take precedence over his commitment to ERC.The workload asso- ciated with these activities proved to be incompatible with the mandate of President of the Scientific Council.

Professor Ferrari subsequently resigned on 7 April 2020. Therefore,his resignation in fact followed a written unanimous vote of no confidence. In contrast, Professor Fer-rari has stated that the reason for his resignation is that the Scientific Council did not support his call for the ERC to fund a special initiative focused on the COVID-19 vi-rus. To address this point specifically, we did not support a special initiative because that is not our remit and the Commission's Research and Innovation Directorate General, with which we are connected, was already very active in developing new programmes to support this research through the appropriate channels.

Indeed, many ERC funded researchers have been active for some time in resear-ching the coronavirus family and many other equally dangerous pathogens. Over 50 ongoing or completed ERC projects supported for a total value of about EUR 100 million are contributing to the response to the COVID-19 pandemic by providing in-sights from several different scientific fields such as: virology, epidemiology, immuno-logy, paths for new diagnostics and treatments, public health, medical devices, artificial intelligence, social behaviour, crisis management.

In addition, as stated on its website in reaction to the COVID-19 crisis, the ERC of-fers ‘grantees the flexibility to adjust their research project”. This is an efficient mea-sure because several ERC grantees already enquired about the possibility of ad-dressing COVID-19 related research in their ongoing ERC project.All this information is pub-licly available on the ERC website,which also includes testimonies from fun-ded ERC grantees on how bottom-up frontier research is critical to deliver new – and some-times unexpected – insights relevant for better understanding and fighting the COVID -19 pandemic, as well as for providing social behaviour and crisis management related solutions.

However, the ERC does not make calls for specific topics, since a guiding principle of ERC is that our researchers are free to pursue the goals they define and to decide on what they wish to work. In our view, this is a crucial way to generate the best science.

The Scientific Council wishes to clarify, in case of any doubt, that they absolutely endorse the view that scientific research will provide the best solutions to tackling pandemics, such as COVID-19.

Therefore, we regret Professor Ferrari's statement, which at best is economical with the truth. This Scientific Council remains dedicated to pursuing the mission for which the ERC was established: the support of bottom-up ground-breaking research. It is also worth noting that despite the pandemic, the ERC Executive Agency is struggling against the odds to actively process applications for our Consolidator Grants and Starting Grants, which will support researchers throughout Europe to make the discoveries of the future.

The ERC Scientific Council

(Tilalle valitaan Tarja Halonen...)

Kommentit

Ladataan...