https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/valeuutiset-ovat-vaarallisia-mutta-on-syyta-tarkkailla-myos-valehistoriaa-200350917/

Valeuutiset ovat vaarallisia, mutta on syytä tarkkailla myös valehistoriaa

Pääkirjoitus: Kun historiaa aletaan manipuloida, on syytä huolestua. Tuoreet esimerkit todistavat, ettei sille välttämättä olla immuuneja Suomessakaan.

Aamulehti:
 

Kun Tampereen uudistunut Lenin-museo avasi ovensa yleisölle hieman yli vuosi sitten, moni huokaisi helpotuksesta.

Poissa olivat omituinen henkilöpalvonta ja kritiikitön suhtautuminen Neuvostoliittoon, tilalla vankileirin pienoismalli ja tosiasioiden tunnustaminen. Ei vanhassakaan muse-ossa varsinaisesti valehdeltu historian kulusta, mutta valittiin kyllä hyvin tarkkaan, mitä kerrottiin – ja varsinkin mitä jätettiin kertomatta.

Lenin-museo on pieni mutta kiinnostava esimerkki siitä, miten hankala suhde histo-riaan voi olla. Aikaa Neuvostoliiton romahtamisesta museon uudistamiseen meni neljännesvuosisata.

Maailmalla historiaa kirjoitetaan uusiksi nyt kovalla kädellä, eikä esimerkkejä tarvitse etsiä kaukaa.

Kun ottaa otteen historiasta, saa haltuunsa myös kansallisen muistin. Sen manipuloiminen on Vladimir Putinin hallinnon ydintä, kirjoittaa brittilehti Guardian.

Diktaattori Josif Stalinin hallinnon aikana kymmeniä miljoonia ihmisiä kuoli vankilei-reillä, nälänhätään ja teloituksiin. Nyt Stalinin kunniaa palautetaan patsas kerrallaan, ja hirmuhallinnon rikoksia penkovia ihmisoikeusaktivisteja ja tutkijoita ajetaan ahtaalle.

Venäjällä historialliseen peukaloimiseen kannustavat ulkopoliittiset syyt, kuten Puti-nin hallinnon halut palauttaa Venäjän vaikutusvaltaa. Ja on historian peukaloimisen tärkeys ymmärretty muuallakin. Unkarissa presidentti Viktor Orbán kirjoittaa historian synkkiä hetkiä edullisempaan valoon, esimerkiksi levittämällä muukalaiskammoa ja äärioikeistolaisia salaliittoteorioita.Xi Jinpingin johtama Kiina suhtautuu hyvin pense- ästi kulttuurivallankumouksen ja Taivaallisen rauhan aukion tapahtumien käsittelemi-seen, koska epämukavien historiallisten tapahtumien käsitteleminen nähdään uhkana kommunistiselle hallinnolle.

Historian vääristeleminen kertoo hallinnon ja yhteiskuntajärjestelmän heikkoudesta. Silti se ei ole vain diktatuurien tai muilla tavoin sekasortoisten valtioiden ongelma. Siitä kertovat karua tarinaa varsin joustavasti totuuteen suhtautuvan Donald Trumpin Yhdysvallat ja brexitin jälkeinen Britannia.

Viime aikoina Trump on valheellisesti väittänyt esimerkiksi uudistaneensa Yhdysval-tojen ydinasearsenaalin voimakkaammaksi kuin koskaan aiemmin ja allekirjoitta-neensa enemmän lakiehdotuksia kuin kukaan muu presidentti. Elokuun alussa Trump alkoi julkaista Facebook-sivullaan Real News eli Oikeat Uutiset -uutislähetystä, joka kertoo asiat Trumpin kannalta parhain päin.

Britanniassa brexitin kannattajat ovat nähneet suurta vaivaa saadakseen oman vaih-toehtoisen historiankirjoituksensa paremmin kuuluviin.Britannia oli itse luomassa Eu- roopan unionia – tai Euroopan Yhdysvaltoja,kuten Winston Churchill haaveili - mutta brexitin kannattajien käsittelyssä unionin alkuperäinen toiminta-ajatus on unohdettu.

Maailman esimerkit todistavat, ettei mikään historia ole turvassa vaikutuspyrkimyk-siltä. Vahvat yhteiskunnat ja avoimet demokratiat pystyvät vastustamaan paremmin niitä tahoja, jotka yrittävät kaapata historian omiin tarkoituksiinsa. Tärkeää on myös kyetä tunnustamaan menneisyydessä tehdyt virheet ja oppia niistä. Omiin virheisiinsä suhtautuu sokeasti vain oirehtiva yhteiskunta. "

Makaaberi aivovoimistelu Aamulehden-KGB...

(Miksiköhän ryssä ei käyttänyt sitä Talvisodassa...?)


Jos tamperelaisen Aamulehden juttuihin on mitään uskomista (noh,ok,sehän nyt tie- detään, mutta antaa olla tällä kertaa...),ja jos sotapropagandistiset PUHEET mitään painavat, niin kyllä Jushtshenkon Ukraina hakkaa kaikki tähänastiset puhdasta fanta- siakamaa myöten naapurivastaisessa aggressiivisuudessa: erityinen "Aamulehden- KGB" muka pisti noin kolmessa viikossa "10 miljoonaa ukrainalaista talonpoikaa" päätä lyhyemmiksi!

(En käytä siis nimeä "Tymoshenkon-KGB", koska IHAN VARMA en Aamulehden "uutisesta" voi olla...)


https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/suomalaiset-fasistit-ovat-kauan-ja-hartaasti-valmistautuneet-ukrainan-kriisiin

" Aamulehti esitteli 27.11.2005 kokosivunkuvalla presidentinvaaliehdokkaiden kampanjasignaalituotteet.

Näkyvimmällä paikalla (Vanhasen viirin ohella) on HALOSEN kampanjan iso oranssi huivi, joka on täsmälleen samaa sävyä ja ilmeisesti malliakin kuin Aamulehdenkin ahkerasti värikuvissa esittelemät IVY-maiden oranssin liik-keen mielenosoitusliput, viimeksi AL:n kuvassa 27.11. Azerbeidzhanin mielen-osoituksista, joissa tuttuun tapaan vaadittiin vaaleja mitätöitäviksi, kun oranssit eivät olleet saaneet niissä ylivaltaa.

Venäläiset pitävät tuota lippua itseään vastaan suunnatun etnisesti vihamielisen fasistisväritteisen liikkeen symbolina, ja mikäli Aamulehden artikkeliin Ukrainasta on uskominen, eivät aivan aiheetta:

 

 
" Yleensä miten kuten nahoissan pysyvä Aamulehtikin taas eilen kertoi Ukrainan nuoren naispuolisen paikallistoimittajan kynällä "Ukrainan järjestetyn kuivuuden ja nälänhädän 10 mlj:sta uhrista 1932 - 33", joista kuulemma kahviloissakin siellä taas keskustellaan... Ei mene sitten hyvin sielläkään. Kahdella tuli taas kerrottua "Mustan kirjankin" valmiiksi yli kaikkien äyräiden paisutellut, mahdottomat "tiedot".


"Kommunismin musta kirja" (Stephane Courtois) kirjoittaa "Ukrainan järjestetystä nälänhä-dästä" sivulla 27 seuraavaa:

" "Kulakkien hävittäminen" oli "kasakoiden hävittämisen" toisinto suuremmissa puit- teissa. Operaation alkajaisiksi Stalin esitti virallisen käskyn "kulakkien hävittämisestä luokkana", mitä hallituksen propaganda sitten toitotti. Maatalouden kollektivisointia vastustaneet kulakit ammuttiin,muut joutuivat karkotukseen vaimoineen,lapsineen ja vanhuksineen. Kaikkia ei siis todellakaan suoranaisesti tapettu, mutta heillä ei ollut suuriakaan selviytymisen mahdollisuuksia pakkotöissä, joita heidät siirrettiin teke-mään Siperian tai Euroopan pohjoislaidan ikiroudan maille. Sadattuhannet meneh- tyivät siellä, mutta täsmällistä määrää ei tiedetä. Ukrainassa 1932 - 33 koettu suuri nälänhätä, joka liittyi maalaisväestön yrityksiin vastustaa kollektivisointia, vaati muutamassa kuukaudessa kuuden miljoonan ihmisen hengen. "

Siis "järjestetty nälänhätä" vaati muka kuuden miljoonan ihmisen hengen, sanotaan vaikka kolmessa ja puolessa kuukaudessa eli sadassa päivässä.

Ja Ukrainan fasistit ja Aamulehti ovat sen nyt korottaneet täyteen kymmeneen miljoonaan.

Mutta palataan tuohon Aamulehden "tietoon" muka "kymmenen miljoonan ukraina-laisen tappamisesta talvella 1932 - 33", ja verrataan sitä joihinkin muihin sotilaallisiin operaatioihin.

Yhtenä historian merkittävimmistä ja menestyksellisimmistä taisteluista kautta aiko- jen pidetään Grünwaldin-Tannenbergin eli alkuperäiskielellä liettuaksi Žalgirisin tais- telua 1410, jossa Puola-Liettuan armeija löi yhden päivän kuluessa lähinnä saksalai- sen Kalparitarikunnan koko 10000 miehen hyökkäysarmeijan johtoineen päivineen. Taistelussa myös kaatui kaiken kaikkiaan noin 10000 miestä, jotka eivät toki kaikki olleet kalparitareita. Puolalla oli taistelussa myös 10000 pääasiassa jalkamiestä, ja Liettualla ja Tshekeillä yhteensä n. 5000 pääasiassa ratsumiestä.

Kalparitarit hyökkäsivät Puolan armeijaa vastaan varmana voitosta, mutta taistelun päästyä käyntiin Liettuan ja tshekkien ratsujoukot hyökkäsivät suuriruhtinas Vytauta- sin ja hänen tshekkiläisen alikomentajansa Jan Žizkan johdolla saksalaisten selkä- puolelle, josta käsin he estivät saksalaisten pakenemisen ja saivat heti tapetuksi rita- rikunnan komentajan Ulrich von Jüngingenin ja muun keskeisen johdon. Ja sitten alkoi se "harvennus"...

Molempiin sotajoukkoihin olivat kokonaiset kansat satsanneet ylimääräiset voimava- ransa, Vytautasilla oli takanaan paitsi liettualaisten ja tshekkien, myös tataarien ja venäläisten panostus. Ja Puolalla ukrainalaisten.

Taistelu on yhtä tunnettu kuin Poitiers´n taistelu v. 732, jossa frankkien kuningas Kaarle Martel torjui arabien invaasion Espanjasta Ranskaan, tai Jarmuk-joen taistelu v.632, jossa ottivat yhteen islamilaisten (20000,komentajana kalifi Omar ja Halid ibn al Walid) ja kristikunnan joukot (100000, komentajana Bysantin keisari Herakleios I, yksi kaikkien aikojen parhaista sotilasjohtajista hänkin,mutta joukot olivat onnettomat ... taistelu päättyi näiden täydelliseen tappioon). Žalgirisin taistelu jos mikä on sota- historialinen esimerkki hyvin valmistellusta ja huipputehokkaasta operaatiosta. Se näytti puolustusoperaatiolta, mutta oli tosiasiassa saksalaisille viritetty ansa,joka lau- kesi vähän tuurillakin (Jüngingenin kaatuminen) yli kaikkien odotusten. Sen sanotaan "asemoineen" "Itä- ja Länsi-Euroopan" välisen rajan seuravaksi 500 vuodeksi, vasta Ludendorffin ja Hindenburgin johtamassa vuoden 1914 Tannenbergin taistelussa (ei varmaankaan sattumalta samalla paikalla...) sitä rajaa yritettiin oikein tosissaan taas siirtää, tilapäisesti onnistuenkin... "

Kuitenkin, jos se "Stalinin organisaatio", joka "järjestetyn nälänhädän" toteutti, lahtasi sadan päivän aikana "kymmenen miljoonaa ukrainalaista", kuten arvovaltainen Aamulehti kertoo, niin

sen organisaation täytyi "suorittaa" täydet TUHAT "Žalgirisin taistelua" PUTKEEN saadakseen tuon Aamulehden tietämän raatomäärän aikaiseksi!

Eli yhden keskikokoisen maailmansodan kaikkien tappioiden verran!

Siinä kai meni sitten sotahistoria uusiksi tehokkaan tappamisen osalta että pätkähti! (Enkä viitsi edes mainita, että "nälkään näännyttäminen" ja varsinkin maaseudun näännyttäminen kaupungista käsin on helvetin paljon työvaltaisempaa kuin nappien jakaminen otsaan ja keihäänpistojen rintaan, joita Zhalgirisin taistelussa jaettiin.)

(Älkääkä helvetissä syyttäkö ainakaan MINUA siitä, mitä AAMULEHTI ja "Musta kirja" kirjoittavat!!!!)

Väestötiedoista vaan ei sellaiselle tukea löydy, sieltä löytyy tuollaisten "tietojen" "kumousta".

 

Tämä olisi ollut 80 Hiroshiman atomipommin verran.

Mutta 80 Hiroshiman atomipommilla "Aamulehden KGB":n mestarintyötä EI olisi voinut suorittaa, sillä ei olisi ollut 80 sen kokoista kaupunkia, joihin olisi kannattanut mosauttaa, ja sitä paitsi "Aamulehden KGB:n" uhrithan olivat MAALAISIA!

Osama bin Laden varmaan vaihtaisi lennosta taivaspaikkansa (ja kaikki 70 rusinaa) tietoon siitä, miten tehokas ja halpa "Aamulehden KGB" muodostetaan, ja miten se toimii. Matti Apunen tuskin kuitenkaan diiliä tekee, jos tietääkään... mahtaisi siitä tiedosta CIAkin yhden miljardin maksaa...  "

Atomipommeja "Aamulehden KGB" ei voinut käyttää: niitä ei ensinnäkään ollut (huom! TIETTÄVÄSTI...!) eikä niillä nyöskään oli tullut "valmista" ainakaan maaseudulla vaikka olisi ollutkin (ainakaan VAIN Hiroshima-tyyppisillä...)!

Annetaan edelleen "Aamulehden KGB":lle kolmen viikon sijasta KOLME KUUKAUTTA suoriutua maaimanhistorian mittavimmasta likvidaatiourakastaan.

Esitän lukijoille pohdittaavaksi seuraavan kysymyksen:

MILLÄ METODILLA, MILLAISELLA ORGANISAATIOLLA JA MITEN "AAMU-PASKAN-KGB" MENETTELI SAADAKSEEN ILMAT PIHALLE 10 MILJOONASTA MAALAISESTA KOLMESSA KUUKAUDESSA!

(Tämä on siis fiktiivinen äly/sotilastietoknoppi, tähän ei ole tarkoituskaan löytää "ratkaisuja" AINAKAAN UKRAINAN todellisesta historiasta!)

Oletaan, että lähtökohtana on TAVALLINEN, ei hädän alainen tilanne maaseudulla, jossa viljelijöillä on myös tukevasti itse kullakin jemmassa "kiven alla" murkinaa, ja muutenkin menee olosuhteisiin nähden siedettävästi... Mutta SITTEN...

Millaisia hävityksiä on todella tapahtunut ja mitkä niistä ovat olleet "tehokkaimpia" ja MIKSI?

Vertailukohtaa muihin, vaatimattomampiin ja samalla tunnetumpiin ryminöihin löytyy täältä:

 

400 talvisotaa ilman ryssiä (miksi muuten ryssä ei käyttänyt "APUMATIN-KGB":ta??!!, Matti Apunen), vaan takkusi "sen UHRIEN" nakassa!!!???),

100 talvisotaa ryssien kanssa, 25 jatkosotaa ryssien kanssa,

2 Vietnamin sotaa,

1 Venäjän 1. maailmansota ja sisällissota yhteensä,

Saksan 2. maailmansota, jne...

(Ja muutenkin palsta on väärällään "alan" infoa, kun vain pyörittää tuota hakua...)

Kuinka suuri omalta mies/naisvahvuudeltaan täytyi vähintään olla "Aamupaskan_KGB"?

MITÄ perusmenetelmää se käytti: pyssyt, pommit, taistelukaasut, myrkyt, taudit, salaiset atomit, neutronit, tulvat, jokien kääntäminen,  keksikää!

Miten hävitys pimitettiin naapurimailta, kaupungeilta, turisteilta, vakoilijoilta?

Miten estettiin kohdetta pakenemasta?

JOs MILLÄÄN ei pääse vaadittuun, niin kuinka korkella pääsee ja millä keinoin?

MITÄ voimme OPPIA "Aamulehden KGB:sta"?

Tuloksista voi sitten raportoida myös Aamulehdelle...(vaikka siinä toki tietty vaara piileekin entistä hiotummasta sotapropagandasta...)

 

KUINKAHAN MONTA SATAA MILJOONAA STALIN LOPULTAKIN PELASTI SIIHEN NÄHDEN, ETTÄ HIROHITO OLISI VOITTANUT TILAPÄISESTI KIINASSA JA HITLER VENÄJÄLLÄ, JA SITTEN NE VOITTAJAT OLISI PITÄNYT LÄNSILIITTOUTUNEIDEN TOIMESTA ELIMINOIDA ATOMIPOMMEILLA!?
***
 

Julkaisut
 
 

Aamulehdessä ollaan huolissaan valehistoriasta: muun muassa Venäjällä, Unkarissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa on historiaa taivutettu vallanpitäjien tahtoon. Pääkirjoituksessa kiitellään Lenin-museon uudistumista: maailman mahtavat ovat tervetulleita Tampereelle opiskelemaan menneisyydenhallintaa!

Kun Tampereen uudistunut Lenin-museo avasi ovensa yleisölle hieman yli vuosi sitten, moni huokaisi helpotuksesta. Poissa olivat omituinen...
aamulehti.fi