tiistai, 17. heinäkuu 2018

Putin varoitti Helsingissä George Sorosista

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258327-putin-varoitti-trumpia-ja-maailmaa-george-sorosista

https://areena.yle.fi/1-4479232

Trum nyökytteli.

Tähän ei ole lainkaan kiinnitetty huomiota Suomessa julkisuudessa kommenteissa, mutta jossakin muualla tuo oli jytky, esimerkiksi Unkarissa.

Oli loistoveto, että Putin veti esiin hölynpölyguru George Sorosin ja hänen tuholais-toimintansa. Siinä hän teki myös palveluksen Trumpille. Mitäen tämä sitä käyttää, jää nähtäväksi, mutta uskon parasta.

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/unkarin-paaministeri-viktor-orban-on-oikeassa-hallituksilla-on-oikeus-ja-velvollisuuskin-kieltaa-haistapaskantiedeyliopistot/

24.7.2017 kirjoittanut Risto Koivula

UNKARIN PÄÄMINISTERI VIKTOR ORBAN ON OIKEASSA: HALLITUKSILLA ON OIKEUS – JA VELVOLLISUUSKIN – KIELTÄÄ HAISTAPASKANTIEDE- ”YLIOPISTOT”!

Näin on, vaikka jotkut ”kollega”-yliopistot, joukossa ”oikeitakin”, maailmalta protestoisivat.

Hallitukset myöntävät – tai on myöntämättä – tiedeyliopiston statuksen.

Näin on niin kauan kuin YK:n tieteellisesti hallinnoimaa, tieteellisin periaattein toimivaa Maailman Tiedeakatemiaa, jolla tuollaiset ongelmat voitaisiin konsultoida ”ylöspäin”, ei ole olemassa.

Tämä johtuu siitä,että TIEDE ON MYÖS OIKEUSLÄHDE: tiede vaikuttaa tieteellisillä todistuksillaan siihen, mikä teknologia, hoito, tuomio jne. ON LAILLISTA JA MIKÄ EI.

Lainsäädäntövaltaa EI SAA LUOVUTTAA YKSITYISHENKILÖILLE TAI YKSITYISILLE YRITYKSILLE.

Juuri sitä kuitenkin ”yksityiset, mm. säätiö-yliopistot” tarkoittavat!

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3489264/EU+otti+ensiaskeleen+kohti+oikeustoimia+Unkaria+vastaan**

TURUN SANOMAT

Keskiviikko 26.4.2017

EU otti ensiaskeleen kohti oikeustoimia Unkaria vastaan

Pääministeri Orban puolusti linjaansa ja syytti EU:ta ennakkoluuloista


Unkarin pääministeri Viktor Orban.

Unkarin pääministeri Viktor Orban.
Maailma STT 20:13 10

Niilo Simojoki, Anniina Luotonen

Euroopan komission ja Unkarin kiistelyssä siirryttiin keskiviikkona askel vakavampaan suuntaan.

Komissio kertoi antaneensa Unkarille virallisen ilmoituksen rikkomus-menettelyn aloittamisesta. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata ilmoitukseen, minkä jälkeen EU päättää jatkotoimista.

Rikkomusmenettelyn aloittamisen taustalla on Unkarin lakiuudistus, joka on EU:n mukaan johtamassa Keski-Euroopan yliopiston (CEU) sulkemiseen Budapestissa. Yliopiston on perustanut unkarilais-amerikkalainen suursijoittaja George Soros. EU-komission mukaan uusi laki rikkoo sisämarkkinoiden periaatteita.

Jos Unkarin vastaus ei tyydytä, kiista on mahdollista viedä EU:n tuomioistuimeen, joka voi määrätä jäsenvaltiolle rangaistuksia.

Kiistaa tuuletettiin Euroopan parlamentissa, missä Unkarin pääministeri Viktor Orban syytti Sorosia ”hyökkäämisestä Unkaria vastaan”.

Samalla hän ihmetteli, miksi ”miljoonien eurooppalaisten elämän” keinottelullaan tu-honnutta Sorosia pidetään EU:ssa niin suuressa arvossa. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin on määrä tavata Soros torstaina.

Orbanin mukaan uusi korkeakoululaki koskee yhtä lailla useita muita yliopistoja. Hän piti absurdeina syytteitä yhä toimivan CEU-yliopiston sulkemisesta.

– Aivan kuin jotain syytettäisiin murhasta samalla kun väitetty uhri on vielä elossa, Orban sanoi.

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans kuvasi CEU-yliopistoa kruunun-jalokiveksi kommunismin jälkeisessä Euroopassa. Uhka opinahjon sulkemisesta on synnyttänyt laajoja mielenosoituksia Unkarissa.

Akateemisen vapauden lisäksi EU:ta ovat huolestuttaneet Unkarissa pyrkimykset rajoittaa kansalaisjärjestöjen ja median toimintaa.

Unkari julkisti viime kuussa kansalaiskyselyn, jossa hallitus tiedustelee unkarilaisilta, miten toimia, kun EU uhkaa maan itsenäisyyttä. Stop Bryssel -kyselyn kuusi aihe- piiriä liittyvät muun muassa laittomaan maahanmuuttoon ja oikeuteen tehdä omia päätöksiä verotuksesta.

Timmermans kävi parlamentissa läpi komission vastausta, jossa Unkarin kansalaisil-leen tarjoamia käsityksiä EU:sta kumotaan yksi toisensa jälkeen. Hän muun muassa totesi, ettei EU ole pakottamassa Unkaria päästämään maahan laittomasti tulleita siirtolaisia vaan pyytää sitä vastaanottamaan hyvin rajallisen määrä rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta.

– Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin, mutta ei omiin tosiasioihin. Toivon Unkarin hallituksen ottavan tämän huomioon, Timmermans sanoi. ”

JUURI SIKSI, PÖLKKYPÄÄM TIMMERMANS (NOSKE…), JUURI SIKSI!

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans osallistui Unkari-keskusteluun Euroopan parlamentissa.

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans osallistui Unkari-keskusteluun Euroopan parlamentissa.Olivier Hoslet / EPA


http://yle.fi/uutiset/3-9584050?origin=rss

Orbán puolustautui Brysselissä: ”Unkari ei ole autoritaarinen maa”

EU-komissio käynnisti rikkomusmenettelyn Unkarin viimeisen riippumattoman ylio-piston takia.  Pääministeri Orbán kiisti, että hallitus olisi sulkemassa CEU-yliopistoa.

26.4.2017 klo 22:45

BRYSSEL Unkarin pääministeri Viktor Orban ei pyydellyt anteeksi linjaansa,kun hän esiintyi keskiviikkona iltapäivällä Euroopan parlamentin edessä. Keskustelussa käsi-teltiin Budapestin Central European University -yliopistoa,joka on lakkautusuhan alla hallituksen lakiuudistuksen takia.

Kymmenet tuhannet unkarilaiset ovat marssineet Budapestin kaduilla yliopiston puo-lesta. Orban kiisti, että hallituksen tarkoitus olisi sulkea yliopisto. Hän vetosi rehtorin henkilökunnalle lähettämään kirjeeseen, jonka mukaan CEU pyrkii jatkamaan toimintaansa normaalisti.

– Tämä syytös on perusteeton.Tilanne on absurdi.Kuin syytettäisiin murhasta, vaikka uhri on yhä hengissä ja voi hyvin, ja vielä osoittaa murhaajaa sormella, Orban sanoi.

Euroopan komissio ei ole uskonut Orbanin selityksiä, vaan aloitti samaan aikaan rik-komusmenettelyn Unkaria vastaan yliopistokiistan takia. Komission mukaan laki rik-koo mm. sisämarkkinalainsäädäntöä vastaan, joka takaa oikeuden tarjota vapaasti palveluita EU:ssa. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata komission kirjelmään.

Pääministeri Orbán kiisti Ylelle, että uusi laki olisi eurooppalaisen oikeuden vastainen.

– Emme ole sitä mieltä, hän sanoi kävellessään parlamentin täysistuntoon.

Taustalla Soros-kauna

Orbánin puheista kävi selväksi hänen antipatiansa unkarilaissyntyistä sijoittajaa George Sorosia kohtaan. Sorosin Open Society -säätiö on perustanut CEU-yliopiston.

– Emme ole yhtä voimakkaita kuin Soros, joka hyökkää Unkaria vastaan, Orbán sanoi.

Moni euroedustaja muistutti puheenvuorossaan, että Orbán oli vuosia sitten saanut itsekin Sorosin säätiöltä apurahan, jonka turvin hän oli opiskellut Britanniassa Oxfordin yliopistossa.

Soros on itse Brysselissä samaan aikaan kuin Orbán. Hän tapasi EU-komission va-rapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.), ja tapaa huomenna torstaina puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin.

Yliopistokiista ei ole ainoa asia, jossa Orbánin johtama Unkari on kulkenut EU-linjaa vastaan.Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans luetteli puheen- vuorossaan pitkän listan ongelmia maahanmuuttolinjauksista kansalaisjärjestöjen tilanteeseen.

Erityisen ongelmallisena hän piti Unkarin hallituksen aloittamaa Pysäyttäkää Bryssel -konsultaatiota, jossa kansalaisilta kysytään postitse kantaa EU-linjauksiin. Timmermansin mukaan suurin osa kyselyn väitteistä on vääriä.


http://mvlehti.net/2016/12/12/suomalaisten-nato-trollien-yliopisto-…


Suomalaisten Nato-trollien ”yliopisto” kaatui Pietarissa


”Pietarin eurooppalaiseen yliopistoon” liittyy useita hämäryyksiä. Tämän pikkuruisen yliopiston lisenssi on juuri peruutettu. Sinne Arja Paananen vei rahaa oman pankkiti-linsä kautta. Sanoma konsernin Säätiö ja Kone Säätiö ovat pikkuyliopiston läheiset tukijat. ....

Pietarin ”Eurooppalainen yliopisto” menetti toimilupansa

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612102200038777_ul.shtml

Pietarin eurooppalainen yliopisto on venäläismedian mukaan menettänyt toimilupansa ainakin toistaiseksi.

Viranomaiset tai yliopisto eivät ole kommentoineet päätöstä.

Vedomosti-lehti siteeraa yliopiston professoria Ilja Utehinia, jonka mukaan päätös on osa trendiä, jolla pienet etenkin yksityiset korkeakoulut pyritään sulkemaan. Niille esitetään vaatimuksia, jotka ovat toisinaan jopa ristiriitaisia eivätkä ole kytköksissä opetuksen sisältöön.

Yliopistoon tehtiin keväällä viranomaistarkastus, jonka jälkeen yliopisto menetti oikeuden myöntää virallisia tutkintotodistuksia.

Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. Sen mukaan Helsingin Sanomain Säätiö on tänä syksynä aloittanut yhteistyön yliopiston kanssa. Yliopistolla on HS:n mukaan yhteistyötä myös muun muassa Helsingin yliopiston kanssa.

STT ”

Sulkeminen ei ollut ensimmäinen kerta, mutta nyt meni toimilupakin:

http://blogs.helsinki.fi/t-retki/2008/03/04/pietarin-eurooppalainen…

Erkon ja Koneen säätiöiden rahoittamilla ”tutkimuksilla” alkaa olla sellainen maine sivistyneessä maailmassa, että se on lappu luukulle tiedeyliopistoille, jos niiden kanssa diiliä tekee…

Hesarin hölynpölyä…

 

Venäjän parhaimpiin lukeutuva yliopisto yritetään sulkea kaikin keinoin Pietarissa – häädön syyksi esitetty muun muassa väärin vaihdettuja ikkunoita

Venäjällä ihmetellään, johtuvatko arvostetun yliopiston ongelmat keskiportaan virkamiesten laintulkinnoista vai korkeamman tason poliittisesta päätöksestä.

Jussi Niemeläinen HS

Pietari

Pietarin eurooppalaisen yliopiston perustajiin kuuluva professori Nikolai Vahtin levittää kätensä ja pudistelee päätään.

”En ymmärrä tätä. Tämä kuulostaa niin absurdilta”, hän sanoo.

Venäjän opetusministeriön tammikuisessa vertailussa Pietarin eurooppalainen yliopisto on jälleen yksi maan parhaista korkeakouluista.Siksi ministeriö käyttää sen opettajia komiteoissaan.Silti saman ministeriön alainen opintotarkastusviranomainen on yrittänyt jo kuukausia viedä siltä toimiluvan.

Opintotarkastusviranomaisen mukaan yliopisto rikkoo korkeakouluille asetettuja vaa-timuksia. Sen mukaan opettajien pätevyyttä ei esimerkiksi mitata riittävän usein eikä valtio-opin ja sosiologian opettajista tarpeeksi moni tee alansa käytännön töitä.

”Ministeriöllä ei ole ollut mitään ongelmia yliopiston opetuksen tason suhteen”, Vahtin lisää.

Screenshot_2020-07-13%20Ven%C3%A4j%C3%A4

Professori Nikolai Vahtin on yksi yliopiston perustajista. (KUVA: Sergei Gratšev)


Tilanne on valtiotieteisiin ja humanistisiin aloihin keskittyvän yliopiston kannalta vakava. Venäjän menestyksekkäin yksityinen yliopisto taistelee nyt tosissaan tulevai-suutensa ja olemassaolonsa puolesta. Tilanne on sen verran herkkä, että Vahtin huomauttaa puhuvansa yksityishenkilönä.

Tässä kuussa yliopisto hävisi moskovalaisessa oikeudessa haasteensa pysyvän toi-milupansa takaisin saamiseksi. Opetustarkastusviranomai- nen vei sen joulukuussa, mutta tuolloin oikeus antoi heti väliaikaisen toimiluvan käynnissä olevien oikeuspro-sessien loppuun. Yliopisto on valittamassa moskovalaisoikeuden päätöksestä, joten prosessi jatkuu.

Moskovan opintotarkastusviranomaisen lisäksi yliopisto on saanut vastaansa myös Pietarin kaupungin, joka yrittää häätää yliopiston tiloistaan kesken vuokrasopimuksen. Tästä aletaan käydä oikeutta maaliskuussa.

Yliopisto sijaitsee Pietarin keskustassa marmoripalatsissa, joka on rakennettu 1700-luvulla. Yliopisto mahtuu pienehköön palatsiin, koska siinä voi suorittaa vain jatkotutkintoja. Opiskelijoita on siksi vain parisataa.


***


Kuppakin lähtee Töölöstä ja Soroskin lähtee Unkarista…

https://www.suomenmaa.fi/arkisto/ulkomaat/silmatikuksi-joutunut-sorosin-saatio-vetaytyy-unkarista/

Silmätikuksi joutunut Sorosin säätiö vetäytyy Unkarista

AFP / STT15.5.2018 12:56

Muokattu
15.5.2018 13:09

Un­ka­ri Ame­rik­ka­lais-un­ka­ri­lai­sen suur­si­joit­ta­ja Ge­or­ge So­ro­sin sää­tiö on lak­kaut­taa toi­min­ton­sa Un­ka­ris­sa ja siir­tää ne Sak­saan. Sää­tiö il­moit­taa jou­tu­neen­sa jät­tä­mään Un­ka­rin, kos­ka pää­mi­nis­te­ri Vik­tor Or­ba­nin hal­li­tuk­sen sor­to­po­li­tiik­ka te­kee toi­min­nan Un­ka­ris­sa mah­dot­to­mak­si.

Or­ba­nin hal­li­tus on nos­ta­nut So­ro­sin ja Open So­cie­ty -sää­ti­ön sil­mä­ti­kuk­seen. Sää­ti­ö­tä syy­te­tään maa­han­muut­ta­jien jär­jes­tä­mi­ses­tä Un­ka­riin, ja maas­sa val­mis­tel­laan la­ke­ja, joil­la py­ri­tään vai­keut­ta­maan sen toi­min­taa.

Sää­tiö il­moit­taa tie­dot­tees­saan ai­ko­van­sa edel­leen jat­kaa työ­tä Un­ka­ris­sa ja tu­kea kult­tuu­ria, sa­nan­va­paut­ta, avoi­muut­ta ja kou­lu­tus­ta.

– Un­ka­rin hal­li­tus on hal­ven­ta­nut ja vää­ris­tel­lyt työ­täm­me ja tu­kah­dut­ta­nut kan­sa­lai­syh­teis­kun­taa po­liit­ti­sin pe­rus­tein ta­val­la, jol­la ei ole vas­ti­net­ta Eu­roo­pan uni­o­nin his­to­ri­as­sa, sa­noi So­ro­sin sää­ti­öi­den pu­heen­joh­ta­ja Pat­rick Gas­pard.

Gas­par­din mu­kaan sää­ti­ön toi­min­taa ja hen­ki­lö­kun­taa on mah­do­ton­ta enää suo­ja­ta hal­li­tuk­sen mie­li­val­lal­ta. Open So­cie­ty -sää­ti­öl­lä on Bu­da­pes­tis­sa yli sa­dan hen­gen hen­ki­lös­tö, jois­ta yli puo­let on un­ka­ri­lai­sia.

Stop So­ros -la­kei­hin si­säl­tyy mää­räys,et­tä mi­kään jär­jes­tö ei saa neu­voa tai edus­taa tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta il­man hal­li­tuk­sen myön­tä­mää lu­paa. Hal­li­tus on So­ro­sin sää­ti­ön mu­kaan an­ta­nut ym­mär­tää, et­tä uu­sil­la la­eil­la py­ri­tään es­tä­mään Open So­cie­ty -sääti­ön sekä un­ka­ri­lais­ten ih­mi­soi­keus­jär­jes­tö­jen toi­min­taa.

Un­ka­rin hal­li­tus on käyt­tä­nyt yli sata mil­joo­naa eu­roa kam­pan­jaan So­ro­sin ja sää­ti­ön mus­ta­maa­laa­mi­sek­si.

Or­ban voit­ti vii­me kuus­sa par­la­ment­ti­vaa­lit ja van­kis­ti en­ti­ses­tään enem­mis­tö­ään. Hän il­moit­ti äs­ket­täin, et­tä ”Stop So­ros” -lait oli­vat vaa­lien kes­kei­sin ky­sy­mys ja et­tä ne tuo­daan par­la­men­tin kä­sit­te­lyyn lä­hi­viik­koi­na. ”


***

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009399088.html

" Suursijoittaja George Soros: Ukrainan keväinen vasta­hyökkäys saattaisi sinetöidä Venäjän ”kohtalon”

Soros näkee, että Venäjän tappio Ukrainassa olisi erityisen paha paikka Kiinan presidentti Xi Jinpingille. Suursijoittajan suurin huoli ei kuitenkaan koskenut sotia.

Screenshot%202023-02-17%20at%2008-43-37%

George Soros (oikealla) arvioi, että eräs Venäjän presidentti Vladimir Putinin liittolai-nen kärsisi erityisesti Venäjän tappiosta Ukrainassa.

Soros on unkarilaissyntyinen miljonääri, joka tunnetaan esimerkiksi pitkäjänteisestä kansalaisjärjestöjen ja demokratiaa edistämään pyrkivien instituuttien tukemisesta.

7:00

Amerikkalainen suursijoittaja George Soros arvioi, että Ukrainan voitto sodassa joh-taisi Venäjän ”imperiumin hajoamiseen”. Soroksen mukaan tämä olisi suuri harppaus parempaan suuntaan Euroopassa ja muualla maailmassa, kun suurvalta ei uhkaisi niiden turvallisuutta.

Hän jakoi näkemyksensä torstaina Münchenin turvallisuuskonferenssissa Saksassa.

– Entisen neuvostoimperiumin maat tuskin malttavat odottaa venäläisten häviötä Uk-rainassa, koska ne haluavat vahvistaa omaa itsenäisyyttään. Ukrainan voitto johtaisi Venäjän imperiumin hajoamiseen. Näin se ei enää uhkaisi Eurooppaa ja muuta maailmaa. Se olisi suuri harppaus parempaan suuntaan, hän lausui.

Soros arvioi, että Ukrainan armeijan saatua käyttöönsä luvatut aseet länneltä, se voisi keväällä aloittaa mahdollisen vastahyökkäyksen. Tämä vastahyökkäys voisi hänen mukaansa määrittää Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan ”kohtalon”.

Läntisten tiedustelutietojen mukaan Venäjä on viime aikoina hyökännyt aggressiivi-sesti Donetskin ja Luhanskin alueella. Soros on huomannut, että Venäjä hyödyntää numeerista ylivoimaa erityisesti yrittäessään piirittää Bahmutin kaupunkia, mutta sen onnistuminen on hänen mukaansa epätodennäköistä.

Soroksen mukaan Venäjän hajoaminen toisi valtavan helpotuksen avoimille, yksilön-vapautta vaaliville yhteiskunnille. Vastaavasti se loisi ”suuria ongelmia” suljetuille yhteiskunnille, jossa yksilön tulisi vaalia valtion etua.

– Ukrainassa on käynnissä aito sota, joka on muuttanut kaiken, Soros lausui.

Hän näkee, että Venäjän tappiossa ilmeinen häviäjä olisi Kiinaa johtava Xi Jinping, joka on keskittänyt hallituskaudellaan rajusti valtaa itselleen.

Screenshot%202023-02-17%20at%2008-44-26%

Venäjän tappiossa ilmeinen häviäjä olisi Kiinaa johtava Xi Jinping, arvioi George Soros.

– Hänen läheinen yhteistyönsä [Venäjän presidentti] Vladimir Putinin kanssa muut-tuisi hänelle haitalliseksi. Kiinassa saattaa kuitenkin jo kyteä vallankumous, Soros arvioi.

– Suurin osa Xin ongelmista on itseaiheutettuja. Hän aloitti talouden huonon hoita-misen heti kautensa alussa tehdessään kaikkensa kumotakseen Deng Xiaopingin reformistiset saavutukset.

Soros näkee Xin huonontuneen kansansuosion vaikuttaneen siihen,että tämä oli val- mis taktisesti myöntymään Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Balilla tekemään eh-dotukseen lievittää kitkaa Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä.Yhdysvaltojen halki kulkenut kiinalainen vakoilupallo näyttää kuitenkin nyt myrkyttävän jälleen suurvaltojen välejä.
Lue lisää: Kommentti: Vakoilu­pallo jäädytti suurvalta­suhteet – kärsijä voi olla Ukraina

Soros uskoo Xin pysyvän vallassa toistaiseksi, koska tämä hallitsee ”kaikkia sorron välineitä”.

– Olen silti vakuuttunut siitä,ettei Xi ole virassaan koko elämäänsä, ja että hänen val-tansa alla Kiinasta ei tule sitä hallitsevaa sotilaallista ja poliittista voimaa, johon hän tähtää.

Puheessa Soroksen suurin huoli koski geopolitiikan sijaan ilmastonmuutoksen kiihty-misestä,jonka aiheuttamaan muuttoliikkeeseen maailma ei hänen mukaansa ole val- mistautunut. Valtioiden taistellessa ”maailman herruudesta” sivilisaatio on vaarassa romahtaa ilmastonmuutoksen edetessä ja joistain alueista maapallolla tulee elinkelvottomia, hän varoitti.

– Nykyhetkellä käytännössä kaikki ilmastonmuutoksen torjunnan keinot keskittyvät hillintään ja sopeutumiseen. Molemmat ovat välttämättömiä, mutteivät riitä.

– Ilmastojärjestelmä on hajonnut, ja se on korjattava. Tämä on tärkein viesti, jonka haluan tänä iltana teille välittää.

Ratkaisuksi hän tarjosi ilmastotieteilijä David Kingin kehittämää suunnitelmaa, jonka mukaan arktinen ilmasto saataisiin tasapainotettua luomalla tieteellisin keinoin ”pilviä korkealle maankamaran yläpuolelle” ja palauttamalla albedo-ilmiö.

Albedolla tarkoitetaan sitä, kuinka suuri osuus saapuvasta auringonsäteilystä heijas-tuu takaisin ilmakehään ja avaruuteen. Teorian mukaan albedon avulla ilmaston lämpeneminen ja koko ilmastojärjestelmä pysyisivät kurissa.

Soroksen mukaan kansainvälisten rahalaitokset, erityisesti Maailmanpankki, tulisi "uudelleenohjata ilmastonmuutokseen keskittyviksi”.

Soros on unkarilaissyntyinen miljonääri, joka tunnetaan esimerkiksi pitkäjänteisestä kansalaisjärjestöjen ja demokratiaa edistävien instituuttien tukemisesta. Hän on Soros Fund Management -yhtiön sekä Open Society Foundation -säätiön puheenjohtaja.

1990-luvulla Soros tuli tunnetuksi ”miehenä, joka mursi Englannin pankin”, kun hän myi yli 10 miljardin dollarin arvosta puntia arvioituaan punnan arvon heikkenevän. Hän veti mukaansa myös muita suursijoittajia.Soros ansaitsi tämän tapahtumaketjun vaikutuksesta yli miljardi Yhdysvaltain dollaria. "


***

https://mvlehti.net/2023/02/18/miten-miljardoori-sorosin-propagandakoneisto-on-korruptoinut-tiedotusvalineet/

Miten miljardööri Sorosin propagandakoneisto on korruptoinut tiedotusvälineet

Newsbusterin tutkimuksen mukaan globalismin agendoja hallitseva miljardöö-ri George Soros sponsoroi vuosittain satoja media-, humanitaarisia ja sosiaa-lista oikeudenmukaisuutta edistäviä järjestöjä,mikä antaa hänelle "massiivisen vallan kansainväliseen politiikkaan liittyvässä tiedottamisessa" sekä kyvyn "muokata yleistä mielipidettä käytännössä jokaisella mantereella ja monilla kielillä". Tämä osoittaa, kuinka paljon Sorosin propagandakoneisto on korruptoinut mediaa.


Soros.jpg

Yhdysvaltalaisen Newsbustersin uudessa tutkimuksessa (PDF lähteessä) on paljas-tunut massiivinen media- ja aktivistijärjestöjen verkosto, joka saa vuosittain miljoo-nien dollarien rahoitusta miljardööri George Sorosilta. Julkaisu kuvailee itseään verkkosivuillaan ”nopean reagoinnin välineeksi, joka dokumentoi, paljastaa ja neutralisoi tiedotusvälineiden liberaalia puolueellisuutta”.

Unkarilaisen suurpäämiehen valtava maailmanlaajuinen vaikutus on hyvin tiedossa, ja Soros itse on usein tunnustanut sen, muun muassa kehuskellessaan työstään Ukrainassa. Vuonna 2014 Yhdysvaltojen järjestämän Maidanin vallankaappauksen aikana Soros tunnusti avoimesti roolinsa sen edistämisessä sanomalla:

”Perustin säätiön Ukrainaan ennen kuin Ukraina itsenäistyi Venäjästä. Säätiö on toiminut siitä lähtien. Ja sillä on ollut tärkeä rooli tapahtumissa nykyään.”

Historian kaari ”ei seuraa omaa rataansa [ja] sitä on taivutettava”, Soros sanoi New York Timesin yksityiskohtaisessa haastattelussa lokakuussa 2019; hän lisäsi, että hän oli ”sitoutunut siihen, että sitä yritetään taivuttaa oikeaan suuntaan”.

Newsbusterin tutkimuksen mukaan Soros sponsoroi vuosittain satoja media-, huma-nitaarisia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta edistäviä järjestöjä, mikä antaa hänelle ”massiivisen vallan kansainvälisen politiikan tiedottamiseen” ja kyvyn ”muokata yleistä mielipidettä käytännössä jokaisella mantereella ja monilla kielillä”.

Kuka saa rahat?

Project Syndicate on Newsbustersin mukaan suurin unkarilaisrahoitteinen virheelli-sen tiedon levittäjä. Se mainostaa itseään ”maailman mielipidesivuksi” ja väittää, että sillä on ”maailmanlaajuinen yleisö”, johon kuuluu ”yli 140 valtionpäämiestä” sekä ”tunnettuja poliitikkoja, poliittisia päättäjiä, tutkijoita, yritysjohtajia ja kansalaisaktivis-teja kuudesta maanosasta”. Hän rahoitti julkaisua vähintään 1,5 miljoonalla dollarilla vuosina 2016 - 2020. Tänä aikana se ajoi tarmokkaasti maailmanlaajuista ilmastosulkua, aborttia ja Israelin arvostelua.

Poynter Institute, jonka Newsbusters tuomitsee ”maailmanlaajuiseksi Sorosin tuke-maksi totuusministeriöksi”, on niin ikään tämän listan kärjessä. Samana ajanjaksona se sai 492 000 dollaria. Tämän rahoituksen avulla Poynter pystyi tukemaan kansain-välistä faktantarkastusverkostoaan, joka yhdistää 100 väitettyä ”faktantarkastajaa”.

Verkosto, joka tekee aggressiivista yhteistyötä merkittävien sosiaalisen median alustojen kanssa edistääkseen toimintaansa ja johon kuuluu myös kiistelty PolitiFact, sensuroi vaihtoehtoisia näkökulmia ja näkemyksiä.

Newsbustersin mukaan nämä hankkeet eivät itse asiassa tee juuri muuta kuin sensuroivat ihmisten näkemyksiä esimerkiksi abortista, transsukupuolisuudesta ja COVID-19:stä. Artikkelissa todetaan myös, että merkittävien akateemisten tutkimus-ten mukaan faktantarkistus ei pysäytä harhaanjohtavan aineiston leviämistä verkossa, mikä herättää huolta siitä, miksi niin monet yritykset ja varakkaat ihmiset ylipäätään sijoittavat niin paljon rahaa näihin organisaatioihin.

Vuosina 2016-2020 myös Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva openDemocra-cy ansaitsi 1 633 457 dollaria. Verkkosivustolla on vuosittain yli 11 miljoonaa katselu-kertaa, se julkaisee useilla kielillä ja sen sisältöä on julkaistu lukuisissa sanoma- ja aikakauslehdissä eri puolilla maailmaa.

Soros ei kuitenkaan tue vain sisällöntuottajia.Hänen säätiönsä tukee monenlaisia yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolestapuhujia,joista monet saavat vaiku- tusvaltaa tiedotusvälineissä ja verkossa. Esimerkiksi heinäkuussa 2021 hän lupasi lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria radikaalille feminismille seuraavien viiden vuoden aikana.

Rahaa saavat järjestöt varmistavat merkittävää uutisointia tapahtumille ja toiminnoil-le,joita ne suunnittelevat rahoillaan,ja muokkaavat samalla yleistä mielipidettä. Soros on tehnyt selväksi, että hän haluaa lisätä naisten, transsukupuolisten henkilöiden ja sukupuoleltaan poikkeaviksi identifioituvien henkilöiden edustusta politiikan ja hallinnon johtotehtävissä.

Huolimatta siitä, että suurpäämiehen säätiöt, verkosto ja yksittäiset lahjoitukset saattavat vaikuttaa kokonsa perusteella merkityksettömiltä, koko lähes 300 järjestön verkoston taloudellinen tuki on erittäin merkittävä.

Screenshot%202023-02-19%20at%2001-19-54%

Miljardööri George Soros osallistuu keskusteluun kauppaministeri Penny Pritzkerin ja Tunisian presidentin Beji Caid Essebsin sekä amerikkalaisten yritysjohtajien ryhmän kanssa Blair Housessa 20. toukokuuta 2015 Washingtonissa.

Miten tämä propagandaverkosto toimii?

Newsbustersin raportissa annetaan lukuisia esimerkkejä siitä,miten nämä muka riippumattomat uutisorganisaatiot paitsi tuottavat Yhdysvaltain hallituksen kantoja tukevia juttuja, myös vaikuttavat Valkoisen talon virkamiesten sanoihin ja politiikkaan sekä levittävät usein virheellistä tietoa.

Bidenin hallinto julisti vuoden 2022 puolivälissä, että kansakunta ei itse asiassa ole taantumassa, vaikka sen talouskasvu on ollut negatiivista kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä, mikä on taantuman tarkka määritelmä.

Tämän lausunnon jälkeen Harvardin taloustieteilijä Jeffrey Frankel kirjoitti Project Syndicate -lehden kirjoituksen, jossa hän väitti, että vaikka viralliset arviot osoittivat kahden neljänneksen negatiivista BKT:tä, ”se ei välttämättä tarkoita, että Yhdysvallat on ajautunut taantumaan”. Soros-yhtiöön kytköksissä oleva Politifact julkaisi sitten ”faktantarkistuksen”, jossa todettiin,että Bidenin hallinto ei ollut muuttanut taantuman määritelmää muutama päivä sen jälkeen, kun Valkoinen talo oli kiistänyt Yhdysvaltojen olevan taantumassa.

Newsbusters konsultoi artikkelissaan Matt Palumboa, joka on kirjoittanut kirjan The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros. Hän väitti, että ”suodattimen asettaminen sille,mitä voimme nähdä” suuren yleisön keskuudessa, on ”yksi suurimmista seurauksista” Sorosin sponsoroinnin ja suurten tiedotusvälineiden tehokkaan hallinnan seurauksena.

Hän vaikuttaa toimittajiin arvostetuissa länsimaisissa sanomalehdissä, kuten New York Timesissa, Washington Postissa, CBS:ssä, CNN:ssä ja ABC:ssä, sekä pienemmissä uutisyhtiöissä.

Keskusteluista tietävän lähteen mukaan Koch ja Sorosin toimihenkilöt järjestivät sa-laisen kokouksen, jossa suunniteltiin Iranin ydinsopimuksen elvyttämistä. Newsbus-tersin artikkelissa lueteltu Sorosin omaisuus,jota Palumbo puolsi,auttaa suojelemaan häntä tutkimuksilta, ”koska toimittajat näkevät hänet liittolaisena, eivät tutkinnan kohteena”.

Hänen mukaansa Soros ”voi vaikutusvaltansa ansiosta luoda minkä tahansa vaiku-telman” mistä tahansa aiheesta, mukaan lukien valheellinen väite, että kaikki häntä kohtaan esitetty kritiikki on antisemitismiä.

”Jos hänestä joskus uutisoidaan negatiivisesti, se kehystetään niin, että hänen ar-vostelijansa ovat pahoja tyyppejä, jotka eivät huomaa….mutta koska se on heille vasemmistolle sopivaa, he voivat tehdä niin, ja tiedotusvälineet myötäilevät sitä”, Palumbo selitti.

Screenshot%202023-02-19%20at%2001-20-07%

George Soros Pariisissa, Ranskassa 12. toukokuuta 1993.

Sorosin uusin hanke

Taloustieteilijä Marianna Mazzucato julkaisi mielipidekirjoituksen vuonna 2020 Pro-ject Syndicate -lehdessä. Hänen mukaansa maailman pitäisi testata ”ilmastosulkua”, aivan uutta ja todistamatonta tieteellistä ideaa, ilmaston lämpenemisen pysäyttämi-seksi, jos maapallon väestö ei olisi valmis hyväksymään ”vihreää taloudellista muu-tosta”, jolla on aidosti mullistavia vaikutuksia ihmisoikeuksiin ja kansalaisten jokapäi-väiseen elämään. Väitettiin, että hallituksen toimet COVID-19-pandemiaan osoittivat niiden toimivuuden.

”Maailma lähestyy ilmastonmuutoksen käännekohtaa, jolloin sivilisaation tulevai-suuden suojeleminen edellyttää dramaattisia toimia.Lähitulevaisuudessa maailma saattaa joutua turvautumaan jälleen sulkutoimiin - tällä kertaa ilmastohätätilan-teen ratkaisemiseksi”, vaati Mazzucato, jonka tutkimusta rahoitti kukapas muu kuin itse Soros.

COVID-19-pandemia oli Sorosin mukaan ”vallankumouksellinen hetki,jolloin mahdol- lisuuksien kirjo on paljon suurempi kuin normaaliaikoina”,ja ”se,mikä normaaliaikoina on käsittämätöntä, ei ole vain mahdollista, vaan se todella tapahtuu”, koska ”ihmiset ovat hämmentyneitä ja peloissaan”, hän sanoi italialaiselle La Repubblica -sanomalehdelle samana vuonna.

UMV/UVM, 18.2.2023
Lähde: The Great Game India "


Haistapaskantiede-George Soros hölmöilee yhä Unkarissa "tieteinensä", vaikka valtio on kieltänyt...

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009427753.html


Screenshot%202023-03-12%20at%2013-17-59%
Gábor Horváth ja Anna Berhidai pohtivat CEU:n kurssilla, kuinka sodasta viestitään, ja asettavat erilaisia piirroskuvia mieleiseensä vaikuttavuusjärjestykseen. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS

Sorosin yliopisto sinnittelee

Unkarin hallitus pakotti George Sorosin perustaman Keskieurooppalaisen yliopiston siirtymään Wieniin. Budapestiin jäänyt osa avasi aikuiskurssinsa myös Unkarissa syrjään jääneille.

Teija Sutinen HS
2:00
Budapest

Gábor Horváth istuu pöydän ääreen ja kaivaa Lidlin muovikassistaan Art Spiegel-manin klassikkosarjakuvan Maus. Holokaustista kertova Maus on vähitellen huonee-seen kerääntyvän ryhmän kotitehtävä, josta kohta keskustellaan. Olemme CEU:ssa eli Keskieurooppalaisessa yliopistossa Budapestissa, mutta Horváth ei ole tyypillinen opiskelija eikä hän ole suorittamassa tutkintoa. Hän on yksi Budapestin asunnotto-mista, joka nukkuu yönsä ulkona tai suojamajoituksessa. Päivisin hän myy Fedél Nélkül- eli Vailla kattoa -nimistä asunnottomien hyväksi tehtävää lehteä, samanta-paista kuin Suomessa myytävä Iso numero. Hän myös kirjoittaa lehteen runoja nimimerkillä Szamócza eli Mansikka.
Screenshot%202023-03-12%20at%2013-18-29%
Asunnoton Gábor Horvath myy päivisin Fedél Nélkül -katulehteä ja käy iltaisin kurssilla. Kuvassa Horvath lehdenmyyntityössä Budapestissä Budan kaduilla. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS
Screenshot%202023-03-12%20at%2013-18-49%
Gábor Horváth syventyy Art Spiegelmanin Maus-teokseen, joka kuului kurssin lukemistoon. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS

Horváth huomasi hakuilmoituksen kurssille myymästään lehdestä. Socrates-projek-tiksi nimetyn kurssin osallistujat harjoittelevat kerran viikossa lukemaan tekstejä, keskustelemaan niistä kriittisesti ja puolustamaan omaa näkökulmaansa. Maus on pohjana keskustelulle, jossa puhutaan siitä, miten sota esitetään taiteessa. Kurssille on valittu etusijalla ne,joilla ei ole ollut aiemmin mahdollisuutta yliopistotasoisiin opin- toihin esimerkiksi taloudellisten syiden tai terveys- ja perhesyiden takia. Iältään he ovat 27–80-vuotiaita, kertoo opettaja Kata Gyuris.

Kurssipaikka CEU on unkarilais-yhdysvaltalaisen miljardöörin George Sorosin Buda-pestiin perustama yliopisto,jonka pääministeri Viktor Orbánin johtama hallitus savusti ulos Unkarista vuonna 2018.

Screenshot%202023-03-12%20at%2013-19-21%

Kirjastossa tutkimusta tekevä Gábon Boros ja CEU:n työntekijä Judit Uzonyi-Tompa nauttivat iltapäivän auringosta yliopiston edustalla Budapestin keskustassa. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS

HS vieraili CEU:ssa edellisen kerran vuonna 2017, kun hallituksen kirves jo roikkui yliopiston yllä. Silloin yliopistolla oli ilmassa vielä pientä toiveikkuutta, josko sittenkin neuvotteluissa hallituksen kanssa saataisiin myönteinen lopputulos. Yliopistossa opiskeli tuolloin 1500 opiskelijaa,ja sen huolella remontoidut tilat olivat täyskäytössä.


Toisin kävi: Budapestin kampukselta ei voi enää valmistua. Unkarin CEU ei voi myöntää yliopistotasoisia tutkintoja.

Screenshot%202023-03-12%20at%2013-20-23%
Useampaan kerrokseen ulottuva CEU:n kirjasto on nykyisellään hiljainen. Aiemmin se oli täynnä opiskelijoita. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS

Yliopiston nykyinen pääpaikka on Itävallan pääkaupungissa Wienissä, mutta täysin CEU:ta ei onnistuttu Unkarissakaan nitistämään. Socrates-projekti on siitä yksi esi-merkki. Nyky-CEU antaa koulutusta myös Unkarin romaneille ja Ukrainasta tulleille pakolaisille ja järjestää erilaisia luentosarjoja. Sen kirjasto on auki kaikille, ja siellä voi tehdä tutkimustyötä.

George Soros perusti Keskieurooppalaisen yliopiston CEU:n vuonna 1991.

Unkarin merkittävään juutalaisvähemmistöön kuulunut Soros oli 13-vuotias, kun nat-sit valtasivat Budapestin. Hänen perheensä selvisi väärennettyjen henkilöllisyyksien turvin. Sodan jälkeen Soros muutti Lontooseen, opiskeli siellä ja siirtyi myöhemmin Yhdysvaltoihin. Hän loi omaisuutensa Quantum Fund -sijoitusrahastolla, joka muun muassa keinotteli valuutoilla. Soros halusi omaisuutensa myötä panostaa hyvänte-keväisyyteen, ja katse kääntyi Neuvostoliiton vaikutuspiiristä vapautuneeseen syn-nyinmaahan. Sinne piti kouluttaa uudet vallanpitäjät. CEU:sta tulikin arvostettu. Ylio-pistossa on opiskellut myös valtapuolue Fideszin tukipilareita, samoja ihmisiä jotka myöhemmin häätivät sen maasta. Muun muassa Orbánin hallituksen virallinen puhe-mies Zoltán Kovács, joka kieltäytyi tapaamasta Helsingin Sanomia, on valmistunut CEU:sta.
Liberaalin ja avoimen yhteiskunnan puolestapuhuja Soros ja hänen yliopistonsa alkoivat vuosien mittaan yhä enemmän ärsyttää Unkarin hallitusta. Hallitus alkoi joh-donmukaisesti nimittää yliopistoa ”Soros-yliopistoksi” ja esitti unkarilaissyntyisen pe-rustajan epäilyttävässä valossa. Hänen muun muassa kuiskittiin organisoivan Unka-riin suuntautuvaa maahanmuuttoa ja sorkkivan Unkarin sisäpolitiikkaa. Soros oli hal-litukselle hyödyllinen vihollinen. Hän on ollut jo vuosia erilaisten äärioikeistolaisten ja juutalaisvastaisten salaliittoteorioiden pääkonna,joka näissä teorioissa nykii taustalla naruja edistääkseen erilaisia ääriliberaaleja päämääriä.

Vuonna 2017 Unkarin hallitus muutti korkeakoululakia niin, että Unkarissa toimivilla ulkomaisilla yliopistoilla täytyy olla pääpaikka ja opetusta myös alkuperäisessä koti-maassaan. Yliopiston kotimaalla ja Unkarilla tuli lakimuutoksen myötä olla sopimus, jossa määritellään yliopiston toiminta Unkarissa. Yhdysvaltoihin rekisteröidyllä CEU:lla ei ole varsinaista toimintaa Yhdysvalloissa, joten se ei kyennyt täyttämään tärkeintä ehtoa.Se solmi yhteistyösopimuksen newyorkilaisen Bard Collegen kanssa, mutta järjestely ei kelvannut Unkarille.
Screenshot%202023-03-12%20at%2013-21-00%
Socrates-kurssi kokoontuu kerran viikossa. Osanottajat ovat iältään 27-80-vuotiaita. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS
Socrates-projektin luento jatkuu. Horváthin vieressä istuu Anna Berhidai, joka on yksinhuoltaja.
”Asuin aiemmin aivan CEU:n vieressä ja halusin aina tänne opiskelemaan. Mutta yksinhuoltajana en pystynyt menemään yliopistoon, kesti useita vuosia valmistua lukiostakin. Tämä on ollut hieno mahdollisuus”, Berhidai sanoo.

”Kreikan kirjallisuus ja historia, jota kävimme läpi kurssin ensimmäisessä osassa, puuttui elämästäni aiemmin. Myös tämä yhteiskunnallinen opetus on ollut tosi kiinnostavaa, ei vain Ukrainan sodan takia, vaan muunkin tähän päivään liittyvien yhtymäkohtien takia. Tämä kurssi on minulle kuin suoja.”

Berhidai ottaa yhteyttä vielä myöhemmin ja haluaa lisätä tarkoittaneensa suojalla sitä, että on saanut kurssilla olla oma ei-binäärinen itsensä, siis sukupuoli-identitee-tiltään jotain muuta kuin yksiselitteisesti nais–mies -jakoon sopiva. Unkarissa, jossa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia on kavennettu, sillä on merkitystä.

Viktor Orbánin ja hänen hallituksensa ristiretki Unkarin korkeakouluja ja niiden auto-nomiaa vastaan ei päättynyt Keskieurooppalaiseen yliopistoon. Vuonna 2021 hallitus muutti maan 21 yliopiston hallinnon säätiöpohjaiseksi, minkä tarkoituksena oli halli-tuksen mukaan turvata yliopistojen rahoitus ja helpottaa yhteistyötä yksityisen sekto- rin kanssa. Näiden säätiöiden hallituksiin alettiin nimittää pääosin Fideszin edustajia, muun muassa ministereitä ja valtiosihteereitä.

EU teki tälle vastavedon: se ilmoitti, että kyseisten yliopistojen opiskelijoille ei anneta enää apuraharahoitusta Erasmus-opiskelijavaihtoon ulkomaisissa yliopistoissa. Vastaveto on osa toimia, joita EU edellyttää Unkarilta,jotta maa säilyttäisi EU-rahoituksensa.
Unkari näyttää taipuvan. Helmikuun alussa hallituksen edustaja ilmoitti,että ministerit eivät enää jää säätiöihin.

EU:lla on nyt rahoituksen kautta työkalu,jota se voi käyttää Unkarin hallituksen suun- taan. Keskieurooppalaisen yliopiston kannalta työkalu tuli käyttöön liian myöhään. "

Kommentit

Ladataan...