http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258327-putin-varoitti-trumpia-ja-maailmaa-george-sorosista

https://areena.yle.fi/1-4479232

Trum nyökytteli.

Tähän ei ole lainkaan kiinnitetty huomiota Suomessa julkisuudessa kommenteissa, mutta jossakin muualla tuo oli jytky, esimerkiksi Unkarissa.

Oli loistoveto, että Putin veti esiin hölynpölyguru George Sorosin ja hänen tuholais-toimintansa. Siinä hän teki myös palveluksen Trumpille. Mitäen tämä sitä käyttää, jää nähtäväksi, mutta uskon parasta.

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/unkarin-paaministeri-viktor-orban-on-oikeassa-hallituksilla-on-oikeus-ja-velvollisuuskin-kieltaa-haistapaskantiedeyliopistot/

24.7.2017 kirjoittanut Risto Koivula

UNKARIN PÄÄMINISTERI VIKTOR ORBAN ON OIKEASSA: HALLITUKSILLA ON OIKEUS – JA VELVOLLISUUSKIN – KIELTÄÄ HAISTAPASKANTIEDE- ”YLIOPISTOT”!

Näin on, vaikka jotkut ”kollega”-yliopistot, joukossa ”oikeitakin”, maailmalta protestoisivat.

Hallitukset myöntävät – tai on myöntämättä – tiedeyliopiston statuksen.

Näin on niin kauan kuin YK:n tieteellisesti hallinnoimaa, tieteellisin periaattein toimivaa Maailman Tiedeakatemiaa, jolla tuollaiset ongelmat voitaisiin konsultoida ”ylöspäin”, ei ole olemassa.

Tämä johtuu siitä,että TIEDE ON MYÖS OIKEUSLÄHDE: tiede vaikuttaa tieteellisillä todistuksillaan siihen, mikä teknologia, hoito, tuomio jne. ON LAILLISTA JA MIKÄ EI.

Lainsäädäntövaltaa EI SAA LUOVUTTAA YKSITYISHENKILÖILLE TAI YKSITYISILLE YRITYKSILLE.

Juuri sitä kuitenkin ”yksityiset, mm. säätiö-yliopistot” tarkoittavat!

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3489264/EU+otti+ensiaskeleen+kohti+oikeustoimia+Unkaria+vastaan**

TURUN SANOMAT

Keskiviikko 26.4.2017

EU otti ensiaskeleen kohti oikeustoimia Unkaria vastaan

Pääministeri Orban puolusti linjaansa ja syytti EU:ta ennakkoluuloista


Unkarin pääministeri Viktor Orban.

Unkarin pääministeri Viktor Orban.
Maailma STT 20:13 10

Niilo Simojoki, Anniina Luotonen

Euroopan komission ja Unkarin kiistelyssä siirryttiin keskiviikkona askel vakavampaan suuntaan.

Komissio kertoi antaneensa Unkarille virallisen ilmoituksen rikkomus-menettelyn aloittamisesta. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata ilmoitukseen, minkä jälkeen EU päättää jatkotoimista.

Rikkomusmenettelyn aloittamisen taustalla on Unkarin lakiuudistus, joka on EU:n mukaan johtamassa Keski-Euroopan yliopiston (CEU) sulkemiseen Budapestissa. Yliopiston on perustanut unkarilais-amerikkalainen suursijoittaja George Soros. EU-komission mukaan uusi laki rikkoo sisämarkkinoiden periaatteita.

Jos Unkarin vastaus ei tyydytä, kiista on mahdollista viedä EU:n tuomioistuimeen, joka voi määrätä jäsenvaltiolle rangaistuksia.

Kiistaa tuuletettiin Euroopan parlamentissa, missä Unkarin pääminis- teri Viktor Orban syytti Sorosia ”hyökkäämisestä Unkaria vastaan”.

Samalla hän ihmetteli, miksi ”miljoonien eurooppalaisten elämän” keinottelullaan tu-honnutta Sorosia pidetään EU:ssa niin suuressa arvossa. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin on määrä tavata Soros torstaina.

Orbanin mukaan uusi korkeakoululaki koskee yhtä lailla useita muita yliopistoja. Hän piti absurdeina syytteitä yhä toimivan CEU-yliopiston sulkemisesta.

– Aivan kuin jotain syytettäisiin murhasta samalla kun väitetty uhri on vielä elossa, Orban sanoi.

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans kuvasi CEU-yliopistoa kruunun-jalokiveksi kommunismin jälkeisessä Euroopassa. Uhka opinahjon sulkemisesta on synnyttänyt laajoja mielenosoituksia Unkarissa.

Akateemisen vapauden lisäksi EU:ta ovat huolestuttaneet Unkarissa pyrkimykset rajoittaa kansalaisjärjestöjen ja median toimintaa.

Unkari julkisti viime kuussa kansalaiskyselyn, jossa hallitus tiedustelee unkarilaisilta, miten toimia, kun EU uhkaa maan itsenäisyyttä. Stop Bryssel -kyselyn kuusi aihepii-riä liittyvät muun muassa laittomaan maahanmuuttoon ja oikeuteen tehdä omia päätöksiä verotuksesta.

Timmermans kävi parlamentissa läpi komission vastausta, jossa Unkarin kansalaisil-leen tarjoamia käsityksiä EU:sta kumotaan yksi toisensa jälkeen. Hän muun muassa totesi, ettei EU ole pakottamassa Unkaria päästämään maahan laittomasti tulleita siirtolaisia vaan pyytää sitä vastaanottamaan hyvin rajallisen määrä rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta.

– Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin, mutta ei omiin tosiasioihin. Toivon Unkarin hallituksen ottavan tämän huomioon, Timmermans sanoi. ”

JUURI SIKSI, PÖLKKYPÄÄM TIMMERMANS (NOSKE…), JUURI SIKSI!

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans osallistui Unkari-keskusteluun Euroopan parlamentissa.

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans osallistui Unkari-keskusteluun Euroopan parlamentissa.Olivier Hoslet / EPA

 

http://yle.fi/uutiset/3-9584050?origin=rss

Orbán puolustautui Brysselissä: ”Unkari ei ole autoritaarinen maa”

EU-komissio käynnisti rikkomusmenettelyn Unkarin viimeisen riippumattoman ylio-piston takia.  Pääministeri Orbán kiisti, että hallitus olisi sulkemassa CEU-yliopistoa.

26.4.2017 klo 22:45

BRYSSEL Unkarin pääministeri Viktor Orban ei pyydellyt anteeksi linjaansa,kun hän esiintyi keskiviikkona iltapäivällä Euroopan parlamentin edessä. Keskustelussa käsi-teltiin Budapestin Central European University -yliopistoa, joka on lakkautusuhan alla hallituksen lakiuudistuksen takia.

Kymmenet tuhannet unkarilaiset ovat marssineet Budapestin kaduilla yliopiston puo-lesta. Orban kiisti, että hallituksen tarkoitus olisi sulkea yliopisto. Hän vetosi rehtorin henkilökunnalle lähettämään kirjeeseen, jonka mukaan CEU pyrkii jatkamaan toimintaansa normaalisti.

– Tämä syytös on perusteeton.Tilanne on absurdi.Kuin syytettäisiin murhasta, vaikka uhri on yhä hengissä ja voi hyvin, ja vielä osoittaa murhaajaa sormella, Orban sanoi.

Euroopan komissio ei ole uskonut Orbanin selityksiä, vaan aloitti samaan aikaan rikkomusmenettelyn Unkaria vastaan yliopistokiistan takia. Komission mukaan laki rikkoo mm. sisämarkkinalainsäädäntöä vastaan, joka takaa oikeuden tarjota vapaasti palveluita EU:ssa. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata komission kirjelmään.

Pääministeri Orbán kiisti Ylelle, että uusi laki olisi eurooppalaisen oikeuden vastainen.

– Emme ole sitä mieltä, hän sanoi kävellessään parlamentin täysistuntoon.

Taustalla Soros-kauna

Orbánin puheista kävi selväksi hänen antipatiansa unkarilaissyntyistä sijoittajaa George Sorosia kohtaan. Sorosin Open Society -säätiö on perustanut CEU-yliopiston.

– Emme ole yhtä voimakkaita kuin Soros, joka hyökkää Unkaria vastaan, Orbán sanoi.

Moni euroedustaja muistutti puheenvuorossaan, että Orbán oli vuosia sitten saanut itsekin Sorosin säätiöltä apurahan, jonka turvin hän oli opiskellut Britanniassa Oxfordin yliopistossa.

Soros on itse Brysselissä samaan aikaan kuin Orbán. Hän tapasi EU-komission va-rapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.), ja tapaa huomenna torstaina puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin.

Yliopistokiista ei ole ainoa asia, jossa Orbánin johtama Unkari on kulkenut EU-linjaa vastaan.Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans luetteli puheen- vuorossaan pitkän listan ongelmia maahanmuuttolinjauksista kansalaisjärjestöjen tilanteeseen.

Erityisen ongelmallisena hän piti Unkarin hallituksen aloittamaa Pysäyttäkää Bryssel -konsultaatiota, jossa kansalaisilta kysytään postitse kantaa EU-linjauksiin. Timmermansin mukaan suurin osa kyselyn väitteistä on vääriä.

 

http://mvlehti.net/2016/12/12/suomalaisten-nato-trollien-yliopisto-…

 

Suomalaisten Nato-trollien ”yliopisto” kaatui Pietarissa

 

”Pietarin eurooppalaiseen yliopistoon” liittyy useita hämäryyksiä. Tämän pikkuruisen yliopiston lisenssi on juuri peruutettu. Sinne Arja Paananen vei rahaa oman pankkiti-linsä kautta. Sanoma konsernin Säätiö ja Kone Säätiö ovat pikkuyliopiston läheiset tukijat. ....
 

Pietarin ”Eurooppalainen yliopisto” menetti toimilupansa

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612102200038777_ul.shtml

Pietarin eurooppalainen yliopisto on venäläismedian mukaan menettänyt toimilupansa ainakin toistaiseksi.

Viranomaiset tai yliopisto eivät ole kommentoineet päätöstä.

Vedomosti-lehti siteeraa yliopiston professoria Ilja Utehinia, jonka mukaan päätös on osa trendiä, jolla pienet etenkin yksityiset korkeakoulut pyritään sulkemaan. Niille esitetään vaatimuksia, jotka ovat toisinaan jopa ristiriitaisia eivätkä ole kytköksissä opetuksen sisältöön.

Yliopistoon tehtiin keväällä viranomaistarkastus, jonka jälkeen yliopisto menetti oikeuden myöntää virallisia tutkintotodistuksia.

Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. Sen mukaan Helsingin Sanomain Säätiö on tänä syksynä aloittanut yhteistyön yliopiston kanssa. Yliopistolla on HS:n mukaan yhteistyötä myös muun muassa Helsingin yliopiston kanssa.

STT ”

Sulkeminen ei ollut ensimmäinen kerta, mutta nyt meni toimilupakin:

http://blogs.helsinki.fi/t-retki/2008/03/04/pietarin-eurooppalainen…

Erkon ja Koneen säätiöiden rahoittamilla ”tutkimuksilla” alkaa olla sellainen maine sivistyneessä maailmassa, että se on lappu luukulle tiedeyliopistoille, jos niiden kanssa diiliä tekee…

Hesarin hölynpölyä…

 

Venäjän parhaimpiin lukeutuva yliopisto yritetään sulkea kaikin keinoin Pietarissa – häädön syyksi esitetty muun muassa väärin vaihdettuja ikkunoita

Venäjällä ihmetellään, johtuvatko arvostetun yliopiston ongelmat keskiportaan virkamiesten laintulkinnoista vai korkeamman tason poliittisesta päätöksestä.

Jussi Niemeläinen HS

Pietari

Pietarin eurooppalaisen yliopiston perustajiin kuuluva professori Nikolai Vahtin levittää kätensä ja pudistelee päätään.

”En ymmärrä tätä. Tämä kuulostaa niin absurdilta”, hän sanoo.

Venäjän opetusministeriön tammikuisessa vertailussa Pietarin eurooppalainen ylio-pisto on jälleen yksi maan parhaista korkeakouluista.Siksi ministeriö käyttää sen o- pettajia komiteoissaan. Silti saman ministeriön alainen opintotarkastusviranomainen on yrittänyt jo kuukausia viedä siltä toimiluvan.

Opintotarkastusviranomaisen mukaan yliopisto rikkoo korkeakouluille asetettuja vaa-timuksia. Sen mukaan opettajien pätevyyttä ei esimerkiksi mitata riittävän usein eikä valtio-opin ja sosiologian opettajista tarpeeksi moni tee alansa käytännön töitä.

”Ministeriöllä ei ole ollut mitään ongelmia yliopiston opetuksen tason suhteen”, Vahtin lisää.

Screenshot_2020-07-13%20Ven%C3%A4j%C3%A4

Professori Nikolai Vahtin on yksi yliopiston perustajista. (KUVA: Sergei Gratšev)

 

Tilanne on valtiotieteisiin ja humanistisiin aloihin keskittyvän yliopiston kannalta va-kava. Venäjän menestyksekkäin yksityinen yliopisto taistelee nyt tosissaan tulevai-suutensa ja olemassaolonsa puolesta. Tilanne on sen verran herkkä, että Vahtin huomauttaa puhuvansa yksityishenkilönä.

Tässä kuussa yliopisto hävisi moskovalaisessa oikeudessa haasteensa pysyvän toi-milupansa takaisin saamiseksi. Opetustarkastusviranomai- nen vei sen joulukuussa, mutta tuolloin oikeus antoi heti väliaikaisen toimiluvan käynnissä olevien oikeuspro-sessien loppuun. Yliopisto on valittamassa moskovalaisoikeuden päätöksestä, joten prosessi jatkuu.

Moskovan opintotarkastusviranomaisen lisäksi yliopisto on saanut vastaansa myös Pietarin kaupungin, joka yrittää häätää yliopiston tiloistaan kesken vuokrasopimuk-sen. Tästä aletaan käydä oikeutta maaliskuussa.

Yliopisto sijaitsee Pietarin keskustassa marmoripalatsissa, joka on rakennettu 1700-luvulla. Yliopisto mahtuu pienehköön palatsiin, koska siinä voi suorittaa vain jatko-tutkintoja. Opiskelijoita on siksi vain parisataa.

 

***

 

Kuppakin lähtee Töölöstä ja Soroskin lähtee Unkarista…

https://www.suomenmaa.fi/arkisto/ulkomaat/silmatikuksi-joutunut-sorosin-saatio-vetaytyy-unkarista/

Silmätikuksi joutunut Sorosin säätiö vetäytyy Unkarista

AFP / STT15.5.2018 12:56

Muokattu
15.5.2018 13:09

Un­ka­ri Ame­rik­ka­lais-un­ka­ri­lai­sen suur­si­joit­ta­ja Ge­or­ge So­ro­sin sää­tiö on lak­kaut­taa toi­min­ton­sa Un­ka­ris­sa ja siir­tää ne Sak­saan. Sää­tiö il­moit­taa jou­tu­neen­sa jät­tä­mään Un­ka­rin, kos­ka pää­mi­nis­te­ri Vik­tor Or­ba­nin hal­li­tuk­sen sor­to­po­li­tiik­ka te­kee toi­min­nan Un­ka­ris­sa mah­dot­to­mak­si.

Or­ba­nin hal­li­tus on nos­ta­nut So­ro­sin ja Open So­cie­ty -sää­ti­ön sil­mä­ti­kuk­seen. Sää­ti­ö­tä syy­te­tään maa­han­muut­ta­jien jär­jes­tä­mi­ses­tä Un­ka­riin, ja maas­sa val­mis­tel­laan la­ke­ja, joil­la py­ri­tään vai­keut­ta­maan sen toi­min­taa.

Sää­tiö il­moit­taa tie­dot­tees­saan ai­ko­van­sa edel­leen jat­kaa työ­tä Un­ka­ris­sa ja tu­kea kult­tuu­ria, sa­nan­va­paut­ta, avoi­muut­ta ja kou­lu­tus­ta.

– Un­ka­rin hal­li­tus on hal­ven­ta­nut ja vää­ris­tel­lyt työ­täm­me ja tu­kah­dut­ta­nut kan­sa­lai­syh­teis­kun­taa po­liit­ti­sin pe­rus­tein ta­val­la, jol­la ei ole vas­ti­net­ta Eu­roo­pan uni­o­nin his­to­ri­as­sa, sa­noi So­ro­sin sää­ti­öi­den pu­heen­joh­ta­ja Pat­rick Gas­pard.

Gas­par­din mu­kaan sää­ti­ön toi­min­taa ja hen­ki­lö­kun­taa on mah­do­ton­ta enää suo­ja­ta hal­li­tuk­sen mie­li­val­lal­ta. Open So­cie­ty -sää­ti­öl­lä on Bu­da­pes­tis­sa yli sa­dan hen­gen hen­ki­lös­tö, jois­ta yli puo­let on un­ka­ri­lai­sia.

Stop So­ros -la­kei­hin si­säl­tyy mää­räys, et­tä mi­kään jär­jes­tö ei saa neu­voa tai edus­taa tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta il­man hal­li­tuk­sen myön­tä­mää lu­paa. Hal­li­tus on So­ro­sin sää­ti­ön mu­kaan an­ta­nut ym­mär­tää, et­tä uu­sil­la la­eil­la py­ri­tään es­tä­mään Open So­cie­ty -sää­ti­ön sekä un­ka­ri­lais­ten ih­mi­soi­keus­jär­jes­tö­jen toi­min­taa.

Un­ka­rin hal­li­tus on käyt­tä­nyt yli sata mil­joo­naa eu­roa kam­pan­jaan So­ro­sin ja sää­ti­ön mus­ta­maa­laa­mi­sek­si.

Or­ban voit­ti vii­me kuus­sa par­la­ment­ti­vaa­lit ja van­kis­ti en­ti­ses­tään enem­mis­tö­ään. Hän il­moit­ti äs­ket­täin, et­tä ”Stop So­ros” -lait oli­vat vaa­lien kes­kei­sin ky­sy­mys ja et­tä ne tuo­daan par­la­men­tin kä­sit­te­lyyn lä­hi­viik­koi­na. ”