Screenshot_2019-06-22%20Yle%20Uutiset%20

Tämä ämmä (kuva) sepitti OMASTA PÄÄSTÄÄN ja päästeli (kummasta?) alla olevat todella härskit terroristiset valeuutiset YLE1:n uutislästyksessa 19.6 .2017 klo 17.

Yhdet eivät tykkää valehtelemisesta Venäjän niskaan, toiset taas valehtelemisesta JIT:n niskaan, komannet ylipäätään…

ODOTAMME VASTUUSSA OLEVALTA EDUSKUNNALTA TOIMENPITEITÄ!

Hän siis valehteli YLE1:n pääuutislähetyksessä lklo 17.XX liikkuvan havainnekuvan kanssa (joka kiinnittääkatsojan huomion), että

1) JIT olisi ”Todistanut Venäjän 53. ilmatorjuntaprikaatille kuuluneen ohjuksen (en muista sanoiko tyypi, ja linkki poistettiin melkein heti) pudottaneen koneen”, sekä

2) ” tämä kone oli ainoa, joka ohjattiin, säärintaman takia, reitiltä 100km pohjoisemmaksi (näytettiin liikkuvassa karttakuvassa)”

 
 
YLE: ” Kansainväliset tutkijat ovat tähän mennessä saaneet selville, että kone am-muttiin alas venäläisvalmisteisella ilmatorjuntaoh- juksella, joka kuului Venäjän armeijan 53. ilmatorjuntaprikaatille. ”
 
AINOA LÖYDETTY OHJUS ON UKRAINALAINEN!!!*
 

Tuo tänään ”tulokisaan”  julkistanut Hollannin poliisin PROPAGANDA-TUTKIMUS-RYHMÄKÄÄN EI OLE VÄITTÄNYT OHJUKSESTA MITÄÄN – EI MYÖSKÄÄN KOMMENTOINUT AIKAISEMMIN ITSE ESIIN TUOMAANSA, UKRAINAN ARMEI-JAN OMAISUUDEKSI OSOITTATUNUTTA OHJUSMOOTTORIN KAPPALETTA!!!

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261133-matkustajakoneen-ukrainassa-pudottaneen-buk-ohjuksen-sarjanumero-selvitetty


Matkustajakoneen Ukrainassa pudottaneen BUK-ohjuksen sarjanumero selvitetty


 • 5b9f7e13fc7e9388678b45a7.jpg

 • 5b9f7ee1dda4c8904a8b45ac.jpg

Ohjus on viety vuonna 1986 Ukrainaan, saman vuonna kun tuon ohjustyypin valmis-tus lopetettiin. Myöhemmin on valmistettu muita tyyppejä, joissa on mm. erilaiset srapnellit. Nämä ohjukset vanhenivat vuonna 2011, luonnollisesti myös Suomessa.

https://www.rt.com/news/438596-mh17-downing-russian-briefing/

Serial numbers of missile that downed MH17 show it was produced in 1986, owned by Ukraine – Russia

Published time: 17 Sep, 2018 09:05 Edited time: 17 Sep, 2018 14:42 ”

https://www.tiede.fi/comment/2597231#comment-2597231

https://politros.com/145929-ekspert-zayavil-chto-vina-ukrainy-po-mh17-uzhe-davno-dokazana

YLEn koko lörötys (se kun varmaan vielä muuttuu):

Rikostutkijat kertovat, keitä epäillään malesialaiskoneen pudottamisesta Ukrainassa – katso tiedotustilaisuus suorana alkaen kello 13.55

Ennakkotietojen mukaan syytteet nostetaan neljälle venäläiselle upseerille.

Malaysia Airlines

Kansainvälinen rikostutkintaryhmä on saanut valmiiksi tutkimuksensa vajaat viisi vuotta sitten tapahtuneesta Malaysia Airlines -yhtiön matkustajakoneen tuhosta Ukrainassa.

Tutkijoiden on määrä kertoa, keitä henkilöitä epäillään syyllisiksi koneen tuhoamiseen.

Voit seurata englanninkielistä tiedotustilaisuutta klikkaamalla tämän artikkelin pääkuvaa. Tiedotustilaisuus alkaa kello 14 Suomen aikaa.

Interfax Ukraina -uutistoimisto on haastatellut asiasta Ukrainan apulaisulkoministeri Olena Zerkalia. Hänen mukaansa tutkijat ilmoittavat neljä henkilöä, jotka ovat pääepäillyt. Heistä annettaneen kansainvälinen etsintäkuulutus.

– He ovat päähenkilöt. Luonnollisesti tapaukseen liittyvien ihmisten joukko on paljon suurempi kuin nyt neljä nimettävää henkilöä, Zerkal kertoi. Hänen mukaansa asiaa alkaa seuraavaksi tutkia Hollannin Schipholissa toimiva rikostuomioistuin.

Malaysia Airlinesin Boeing 777-kone oli 17.heinäkuuta 2014 matkalla Amsterdamista Malesian pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin, kun se ammuttiin alas Itä-Ukrainassa, alu-eella,joka oli Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa.Kaikki MH-17-lennolla olleet 298 ihmistä kuolivat.

Kansainväliset tutkijat ovat tähän mennessä saaneet selville, että kone ammuttiin alas venäläisvalmisteisella ilmatorjuntaohjuksella, joka kuului Venäjän armeijan 53. ilmatorjuntaprikaatille.

Apulaisulkoministeri Zerkal on sanonut uskovansa, että syyllisiksi nimettävät henkilöt ovat korkea-arvoisia Venäjän asevoimien upseereita. Ilmatorjuntaohjusjärjestelmän siirtäminen Ukrainan alueelle ei olisi ollut mahdollista ilman Venäjän korkean tason hyväksyntää, Zerkal arvioi.

Venäjä on kaiken aikaa kiistänyt yhteytensä tapahtumaan. Kreml on vakuuttanut, että koneturmalle on muunlainen selitys.

Lue lisää:

Bellingcat-ryhmä uskoo löytäneensä MH17-koneen pudottamisesta päättäneen henkilön

Tutkijat: Ukrainassa pudonneen matkustajakoneen tuhosi Venäjän armeijan ohjus

Asiantuntija: Malesialaiskone ammuttiin alas täysin sattumalta – Kapinallisilta puuttui tärkeä tutka

Lähteet: Reuters ”

Bellingcat-infotojärjestöllä ei ole mitään asiaa mihinkään oikeudenkäynteihin, sillä SE ON OSALLISTUSNUT SYYSRIAN LASTEN PROVOKAATIOKAASUTUKSIINKIN  ISISIN JA ”LÄNNEN” KANSSA.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto-koivula/aiheellisia-kysymyksia-bellingcat-peltikissalle/


Keskustelua:


Albanus: Risto Koivula

” Kansainväliset tutkijat ovat tähän mennessä saaneet selville, että kone ammuttiin alas venäläisvalmisteisella ilmatorjuntaohjuksella, joka kuului Venäjän armeijan 53. ilmatorjuntaprikaatille ”

EIVÄT OLE – EIVÄTKÄ MYÖSKÄÄN TÄSSÄKÄÄN VÄITÄKÄÄN OSOITTANEENSA MITÄÄN ”Venäjän 53. prikaatin ohjusta”!!!

VAIN YLE VÄITTÄÄ SELLAISTA: SE JAUHOI SITÄ VAJAAN VUOROKAUDEN KUIN LEIPÄMYLLYÄ PUOLEN TUNNIN VÄLEIN RADIO SUOMELTA JA MUISTA-KIN HALLITSEMISTAAN TUUTEISTA – JA ANTOI SAMALLA VALTILLOSENA VI-RALLISENA KANAVANA MUILLE (INFOSOTA)MEEDIOLLE ”SIKANALLIN”, ETTÄ ”TÄTÄ PITÄÄ NYT KAIKKIEN JANKUTTAA!” !!!

Sitten eilisissä viiden pääuutisissa tuota ei enää erikseen mainittu. Ohjus olisi ollut ratkaiseva todiste – ainakin söheltämisestä.

Nyt SE todiste osoittaa ihan muuhun suuntaan…

” *
https://www.cbsnews.com/news/mh17-crash-murder-charges-russian-ukrainian-nationals-malaysia-airlines-flight-17/

MH17 crash: 3 Russians, 1 Ukrainian face murder charges for downing of Malaysia Airlines Flight 17 ”

AINOA BUK-OHJUKSEN ROMU TAI SIRPALE, JOSTA ON RUUDINHAJUAKAAN MAILLA HALMEILLA,EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA OLE OLLUT VENÄJÄN AR-MEIJAN ASEISTUSTA! (Ohjusmoottorien polttoaine on todellakin tavallinen ruuti;tu- horäjähdyaine, jokaon ”taistelukärjessä” sirpaleiden kanssa, on jykevämpää laatua.)

”TUTKIJATIIMI” EI OLE PUHUNUT SIITÄ NYT MITÄÄN,VAIKKA SE ON ALUN PE- RIN ITSE TUONEET SEN JULKISUUTEEN! Olen siitä kertonut yllä, se on viimeksi ollut Ukrainan armeijan Stryjin kaupungin varuskunnan aseistusta, kun siitä edellisen kerran on merkintöjä!

MYÖSKÄÄN VENÄLÄISEN OHJUSTENAMPUMALAITTEEN TELARIN (launcher) TODELLISESTA TOIMITTAMISESTA EI OLE MITÄÄN VARMAA PITÄVÄÄ NÄYT-TÖÄ, vaan vidioita, joita mikä tahansa peli- tai elokuvafirma pystyisi vääntämään lä-hes tyhjästä kokoon.Alueella on taatusti ollut vanhastaan sekä näitä uudempia BUK-M1 ohjustentorjuntaohjuten telareita, kuin mainitun ohjutyypin omia BUK (0)-telareita tai muita laukaisulaitteita (joskin ehkä museossa), kuin myös vieläkin vanhemman KUB-M4-systeemin laukaisimia, jossa laukaisimella on kerrallaan kolme ohjusta – koska siellä on todistettavasti näiden kärkiäkin, jotka taas eivät sovi mihinkään BUK-ohjusrunkoon. Bellingcatin ”todiste” tässä yhteydessä on, että ”heidän lukemattomat käänykkävakoilijansa alueella eivät ole mitään tuollaisia telareita kuvanneet … JOTEN MUKA SELLAIA EI VOI OLLAKAAN!

Kerron tästä puolesta enemmän täällä – muka ”Venäjän trollin” ominaisuudessa: Uk-rainassa kierteli lähes täsmälleen samanlainen telari, numero 312 kun Bellincatilla oli 332, neljä kuukautta ennen tapausta – samanlaisen valkoisen Volvo-rekan lavalla – JA ”OHJUKSET AMPUMAVALMIINA” (ainakin näennäisesti), mitä ne eivät milloin- kaan ole muualla kuin rintamalla! Paraateissa on aina feikkiohjukset näillä vehkeillä. Näky oli niin kummallinen asiota tunteville kanssmatkaajille,että se kuvattiin VKontak- teen, josta se sitten tuli mullekin sen jälkeen, kun infosota-Bellingcat julkisti kummalli-sen tutunnäköisiä vidioitaan muka ”Venäjän 53. ilmatorjuntarykmentin” Telarista.

Mitä noihin OHJUSSYSTEEMEIHIN tulee (joillaisina niitä mm.ostetaan ja myydään), niin KYSEINEN TELARI JA AINOA LÖYDETTY OHJUS OVAT ERI SYSTEEMIÄ – joskin vanhempi ohjus on mahdollista konstailemalla ampua myös tuolla uudemmalla telarilla.Se on mahdollista ampua myös VIELÄ OMAAKIN SYSTEEMIÄÄN VAHEM- MALLA KUB-M4-telarilla,jossa ampumalaite ja tutka ovat eri vaunuissa. Tämä johtuu tuotekehityksellisistä seikoista: systeemejä kehitettiin ja kehitetään moduli kerraallan: Uusiakin ohjuksia ammuttiin ensin vanhoilla laukaisimilla, sitten siirryttiin vuorostaan kehittämään laukaisimia, tutkia, taas ohjuksia jne.

https://www.pirkanblogit.fi/2019/risto-koivula/paasin-ylen-juttuun-muka-moskovan-trollina/

” ******
Ylen mahdollisista valehtelusta en ota kantaa. Malaysia Airlines Flight 17 tapauksen yhteydessä n.s. valehtelijoita on maailmassa pilvin pimein, vai onko? ”

Tässä saatiin nyt yksi VALTIOLLINEN VALEHTELJA rysän päältä kiinni.

YLEä, nimenomaan sen valtiollisuutta, on myös käytetty noissa hölynpäly”tiede”asi-oissa maailmalla ”auktoriteettina”, että ”valtiollinen suomalainen YLE kertoo sellaisesta ja tällaisesta mullistavasta löydöstä…”…


Kyuu Eturautti: " Risto Koivula

” Aika heikossa ovat Riston referenssit nyt asiaan.

Oikeudenkäynti on metodi syyllisyyden selvittämiseen ja se on seuraavana.

Jätettäköön tuomioiden teko sinne. ”

Itse olet huonosti selvillä.

Toisissa maissa kuten USA:ssa (valamiehistö), Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Australiassa sekä Suomessa ja Ruotsissa nykyään tuomari (ennen tuomari ja veto-oikeutettu valamiehistö), oikeusistunto on toisissa maissa ”keino selvittää syyllisyys”, toisissa maissa taas ei: Venäjä, Ukraina, Malesia, Baltia ennen EU-jäsenyyttä jne. Jälkimmäisissä se päättää rikosnimikkeen riittävällä todennäköisyydellä ja tuomion, voi joskus vapauttaakin syylliseksi tutkitun erinäisistä syistä.

Tällaisissa maissa syyllisyydestä ja ”tapausten kulusta” päättävät viime kädessä tut-kijat, eikä oikeus voi päättää ihan muuta heidän ohitseen (kuten periaatteessa vaikka USA:ssa).

YK ei jaa jäsenvaltioksi otettaessa hyväksymiään oikeussysteemeitä ”vuohiin ja lam-paisiin” (esimerkiksi ”oikeusvaltiohin” ja ”niihin muihin”, sellainen on viime kädessä pelkkää hölynplöytoimittajien lässytystyä), vaan kaikki hyväksytyt oikeussysteemit ovat periaatteessa tasa-arvoisia; painotuskriteerinä on VAIN NIIDEN SUHTAUMI-NEN KANSAINVÄLISEEN YK-LAKIIN KONKREETTISISSA KYSYMYKSISSÄ: ”oikeusvaltio” naudattaa YK-lakeja, roistovaltio ei.

Hollannin rikospoliisilla toisekseen ei ole oikeutta syyttää VIERAITA VALTIOITA mistään, vaan pelkästään konkreettisia henkilöitä Hollannin kansalaisia vastaan tai Hollannin alueella tehdyistä suhteellisen raskaista rikoksista. Sittenkin suositellaan Kansinvälistä rikostuomioistuinta.

Jos Hollannin rikospoliisi onnistuu samaan riittävästi todisteita konkreettisia nimiä vastaan, sen pitäisi kutsua nämä kuulusteluihin ja rikostuomiolle.

NYT KUITENKIN SELLAISET MAAT, JOTKA PAINOTTAVAT TUTKINTAA KUTEN VENÄJÄ, EIVÄT MIELELLÄÄN LÄHETÄ KANSALAISIAAN SELLAISEEN OIKEU-TEEN, JOSSA OMAN MAAN EDUSTAJAT EIVÄT OLE SAANEET OSALLISTUA SYYTTEEN TUTKINTAAN.

VENÄJÄLLÄ TÄMÄN KIELTÄÄ MAAN PERUSTUSLAKIKIN. Sen tehtävä on suojata kansalaisia.

Sen sijaan nämä maat hyväksyvät yleensä suht kakistelematta vieraan maan tuomi-on, kun yhdessä on varmistettu käsitys tapahtumien kulusta – ellei se ole kuoleman-tuomio,joilloin taas on aina YK:n mukaan mahdollisuus olla hyväksymättä ja luovutta- matta sellaiseen ketään – omia tai vieraita. ”karkuun päässeet” kuolemaantuomitut usein majailevat Ranskassa, joka on kirjannut YK:n Peruskirjan kanslliseen perustuslakiinsa ja on näissä suhteissa tarkka.

Sen sijaan esimerkiksi USA, Britannia ja Suomi kyttäävät nimenomaan, että MILLAI-NEN OIKEUDENKÄYNTI ja vaativat kai myös osallistua siihen, ainakin jos epäilyttää – näytöistä niinkään tarkkaa…

Nämä ovat kaksi tai kolme eri systeemiä, joissa on kummassakin puolensa – hyvät ja huonot.

Jos joku todetaan syylliseksi vaikka murhaan Hollannin lain ja oikeussysteemin mu-kaan, ja tämä on esimerkiksi jonkin valtion virkamies tai sellaisen palkkaama esimer-kiksi murhaaja, lähdetään kansainväliseen oikeuteen sitä valtiota vastaan. Silloin tuo-mitaan kansainvälisellä eikä Hollannin lailla. Kansainvälinen sota- tai tavallinen rikos-tuomioistuin tuomitsee silti ”puhtaalta pöydältä”:oikeus voi vaikka tulla tulokseen, että asiakas ei sen mielstä olekaan syyllinen. Se ei automaattoisesti kumoa kansallista tuomiota – mutta tuomioistuin ei sellaisessa tapauksessa luovuta asiakasta sinne.

EDELLEEN: JOS ON TODETTU TIETOINEN JA VARSIKIN VALTIOLLINEN JOUK-KOMURHA (vaikka sitten siinä prokaatiomielessä!) TAI KANSANMURHA (YK ”päät-tää”), NIIN JOKAINEN SIIHEN TODISTETTAVASTI OSALLISTUNUT HENKILÖ VOIDAAN TUOMITA MISSÄ MAASSA TAHANSA. Se on ihan sama kuin tappavan puoskari”tieteen” ja teknologian kanssa, ruumiiden määrä ei ratkaise vaan ilmeisen mahdollisen tuhon määrä. Kiinan melamiinimaitojutussa putosi ensimmäinen puoskarinpää, kun oli tasan yksi (1) varma ”ylimääräinen” valmis ruumis.

” On myös aika lailla vyön alle isku sanoa että Yle väittää ”omiaan”, kun lähteet on poikkeuksellisen selvästi merkitty. ”

YLELLÄ ON TUOSSA TASAN YKSI AINOA ”LÄHDE”, JOSSA MYÖS NOIN ON MAINITTU:

SEN OMA KUUKAUTTA AIKAISEMPI HÖRÖNLÖRÖVALEHTELUJUTTU – JOSSA SITTEN TAAS EI OLEKAAN KÄYTETTTY TÄTÄ ”TUTKIMUSRYHMÄÄ”, VAN BELLINGCATIA ”LÄHTEENÄ”, joka on mm. väärentänyt ne telrinkiljetusvidioit JA OSALISTUNUT SYYRIAN LASTENAAKSUTUPROVOKAATIOON ISISIN, CAMERONIN JA HILLARYN/OBINAN KANSSA (joka nyt on itsekin ryhtynyt hölynpölytoimittajaksi!!)!!!

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto-koivula/aiheellisia-kysymyksia-bellingcat-peltikissalle/

https://yle.fi/uutiset/3-10221519


Marko

Venäläiset siellä oli. Riston on turha messuta omiaan.

Risto Koivula

Ei ollut ainakaan Venäjän valtio. Se olisi pystynyt hoitamaan kunoola BUK-systeemin tuomisen paikalle torjumaan sotakoneta ja RISTEILYOHJUKSIA,joita löydetty ohjus- tyyppi ainoana BUK-mallina EI OLLUT VIELÄ TARKOITETTU TORJUMAAN. Venäjä olisi tuonut ohjuksen, joka torjuu niitäkin.

Systeemiä olisi voitu ohjata Venäjän puolelta rajaa.

Ukraina on kalistellut myös (venäläisiä) S-300 risteilyohjuksia, mutta ei ole sentään käyttänyt. Jos Venäjä olisi torjunut niitä, se ei olsi välttämättä ollut edes rikos, koska ne ovat aserajoituten alaisia toisin kuin BUKit. Niillä voisi periaatteessa ampua myös ydinaseita.

Täällä on yksi YLEn teoria, siltä ajalta kun Bellingcatista ei vielä tiedetty yleiststi sitä mitä nyt – tosin monessa paikassa, mm. YK:n Sorkotuomioistuimessa (Carla del Ponte) kyllä tiedettiin…

https://yle.fi/uutiset/3-9201693

Tässä on kaksi vikaa:

a) Venäjä ei olisi toimittanut tuota yhtä Telaria ilman ns. johtovaunua, jossa on myös se taivastutka. Johtoavunu olisi voinut olla vielä uudempaa tyyppiä BUK M1-2 (ohjus 9M317M1-2), ja se olisi voinut peilata taivasta ja myös kaukoampua tuolla toisella BUK M1:llä jopa 100 km:n päästä.

b) Aino löydetty ohjus ei ole tuota tyyppiä vaan alkeellisempi pommikoneita vastaan tarkoitettu BUK 9M38.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto-koivula/ukraina-ampui-alas-malesian-mh-17-matkustajakoneen-v-2014-provokaatiomielessa/


***

Osui suomalaisesta Wikistä tällainenkin silmään: JESSI ARO on saanut jenkeiltä -joiden luottoasialla hän todellakin on ollut , se ei ole ollut pelkkää märkää päiväunta, AIVAN VÄÄRIÄ ”TIETOJA TUTKAHAVAINNOISTA”, että ”maasta ammuttu ohjus OLI HAVAITTU SEURAILEVAN MATKUSTAJAKONETTA”!

Ohjushan tuli niin JITIn kuin Almazinkin mukaan EDESTÄ, jopa hieman YLÄVIISTOSTA (mikä viittaisi poikkeukselliseen tapaan tähdätä, sillä BUK tähtää automaatilla ohjuksen ja kohteen kohtauspisteeseen ampumahetkisillä nopeuksilla ja suunnilla.

https://yle.fi/uutiset/3-7362900

Yhdysvallat vahvistaa: Malesialaiskone pudotettiin ohjuksella – laukaisupaikkaa ei tiedetä

Screenshot_2019-06-23%20Yhdysvallat%20va

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan tutkakuvat paljastavat, että

ohjus seurasi Malaysia Airlinesin konetta ennen maahansyöksyä.

17.7.2014 klo 23.44

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset vahvistavat, että Ukrainassa maahan syöksynyt Malaysia Airlinesin matkustajakone ammuttiin alas ohjuksella, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN ja talouslehti Wall Street Journal.

Yhdysvaltalaistietojen mukaan tutkassa näkyi, että maasta ilmaan ammuttava ohjus seurasi konetta juuri ennen koneen maahansyöksyä. Viranomaisten mukaan ohjuksen alkuperä on tuntematon.

Myös Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Biden sanoi hetki sitten, että lentokone ammuttiin alas.

Malesian pääministeri Najibin mukaan koneesta ei lähetetty hätäviestiä ennen turmaa. Hänen mukaansa hyökkääjät pitää saada oikeuden eteen nopeasti.

Lähteet: Reuters

***

Malesia ja Venäjä sanoutuvat irti nyt esitetyistä murhasyytteistä. Syynä on nyt esitettyjen ”todisteiden” perättömyys.


On todellakin täysi mahdottomuus, että kyseinen romuohjus olisi ollut VENÄJÄN VALTION (asevoimien) tomittama!


Kun ei tiedetä, mistä kyseinen Ukrainan valtion omaisuus (kunnes toisin todistetaan) on ilmaantunut, ei tiedetä ampujiakaan.

https://www.bbc.com/news/world-europe-48702115

MH17 crash: Malaysia PM Mahathir denounces murder charges

 • 20 June 2019

  Screenshot_2019-06-24%20Malaysia%20PM%20

  A day after the MH17 plane crash inquiry team announced murder charges against four men, Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad has condemned the decision as ”ridiculous”.

  The three Russians and a Ukrainian are accused of bringing a missile into eastern Ukraine which shot the Malaysian Airlines plane down.

  All 298 people on board were killed.

  ”From the very beginning it became a political issue on how to accuse Russia of wrongdoing,” Mr Mahathir said.

  Russian President Vladimir Putin also rejected the findings on Thursday.


  Steve Rosenberg @BBCSteveR

  I asked Vladimir Putin today if he thinks it’s finally time for Russia to admit re-sponsibility for the shooting down of Flight MH17. His response: “We totally dis-agree with what has been presented as evidence. There is no proof whatsoever.” #MH17


  However, Malaysia is itself part of the Dutch-led joint investigation team (JIT), which has been working on the criminal inquiry for years. A foreign ministry statement said it remained committed to the inquiry process.

  Arriving at the EU summit in Brussels, Dutch Prime Minister Mark Rutte criticised the Malaysian leader’s remarks and said the foreign ministry in The Hague was in touch with its counterparts in Kuala Lumpur.

  ”I can imagine the relatives will be naturally very disappointed by it and it also causes confusion,” he told reporters.

  The three Russians charged were all closely connected to Russian intelligence services, prosecutors said,and all four were involved in the conflict with the Ukrai- nian army in eastern Ukraine at the time the plane was shot down on 17 July 2014.

  A trial will open in the Netherlands on 9 March 2020, even if the suspects are not present.

  Who are the four?

  • Igor Girkin (also known as Strelkov) is, prosecutors say, a former colonel in Russia’s FSB intelligence service who had the role of minister of defence in the rebel-held eastern Ukrainian city of Donetsk. He has denied involvement
  • Sergei Dubinsky (known as Khmury), was employed by Russia’s GRU military intelligence agency and was a deputy of Mr Girkin who was in regular contact with Russia, prosecutors say
  • Oleg Pulatov, known as Giurza, was – according to the JIT – a former soldier of GRU special forces and deputy head of the intelligence service in Donetsk
  • Ukrainian national Leonid Kharchenko commanded a rebel combat unit in eastern Ukraine, according to prosecutors

  How deep was Russian involvement?

  Russia has insisted that there is no concrete evidence to back up allegations that the missile came from its territory or that Russian officials have been involved in the separatist campaign against Ukrainian forces.

  But investigators have already produced evidence that they say proves the Buk anti-aircraft missile that brought down MH17 was transported to eastern Ukraine from the 53rd Russian military brigade based in Kursk.

  Screenshot_2019-06-24%20Malaysia%20PM%20

  Ainoa nimenomaan ILMATORJUNTAOHJUS on ollut Ukrainan armeijan 9M38-ohjus, jonka sarjanumero ja toimituasiakirjat tunnetaan. Se on demkomissoitu romu, jonka hallussapito armeijan aseistuksen joukossa on rikos.

  On TÄYSIN MAHDOTONTA ETTÄ VENÄJÄN ARMEIJA OLISI SEN OHJUK-SEN TUONUT PAIKALLE! Mahdotonta on, että se ylipäätään olsi edes ollut Venäjän armijan hallussa: se olsi pitänyt välittömäsyti romuttaa!

  During Wednesday’s JIT news conference, investigators also produced wire-tapped audio of a phone-call six days before the crash. The call features Vladis-lav Surkov, a top aide to President Putin, discussing Russian military assistance with the ex-head of the rebel Donetsk republic, Alexander Borodai.

  A separate, earlier wiretap, investigators say, featured Igor Girkin appealing for anti-aircraft defence material from Sergei Aksenov, Russia’s leader in recently annexed Crimea.

  Investigators say they want to know who was involved in the decision-making process in Russia, particularly who decided a Buk missile launcher would be sent to Ukraine and who would crew it.

  Screenshot_2019-06-24%20Malaysia%20PM%20

  A Russian military expert told Tass news agency that when hostilities ”were in full swing”, Vladislav Surkov never spoke by phone with separatist leaders in eastern Ukraine for security reasons.

  What did Mahathir say?

  The 93-year-old Malaysian leader went on to demand proof of Russian guilt, insisting ”so far, there is no proof, only hearsay”. When asked if his reaction had anything to do with sales of Malaysian palm oil, he said no.

  Palm oil is key to Malaysia’s economy, for jobs and exports.

  But earlier this year the European Commission recommended the phasing out of palm oil for use in biofuels for transport by 2030, deciding that palm oil production caused excessive deforestation.

  Malaysia has since announced it is keen to trade its palm oil in return for military equipment such as fighter jets to replace its ageing Russian-made fleet.

  Malaysian reports have recently quoted Russian officials as offering to increase palm oil purchases in return for a military deal.