SENKÖ HELVETTIÄ pitää haalia ehdokkaiksi pöyristyttävimpiä arkkitunareita, jotka ovat jo ennekin panneet kaikki asiat perseelleen!!!???

Alkavatko taas häiriintyneiden nuotenmieten pyssyt paukkua kouluissa presidentin poliisikunnan ylimmän esimiehen lietsomana, kuten Tarja Halonperkeleen ja Ritva Viljasian aikana?

Politiikka

Myös Sirpa Paatero lähtee Sdp:n presidenttiehdokkaaksi – aiemmin kisaan ilmoittautuivat Maarit Feldt-Ranta ja Tuula HaatainenSirpa Paatero (vas.), Maarit Feldt-Ranta ja Tuula Haatainen

Kansanedustaja Sirpa Paatero kertoo HS:lle, että aikoo lähteä tavoittelemaan Sdp:n presidenttiehdokkaan paikkaa.

Hän teki uuden tilannearvion, kun Sdp:llä alkoi olla vaikeuksia löytää presidenttiehdokasta.

Paateron mukaan Suomi voisi olla nykyistä aktiivisempi ulkopolitiikassaan. Presidentin olisi hänen mukaansa mahdollista tehdä enemmän myös arvojohtajana.

Paatero on toiminut kansanedustajana lähes 12 vuotta. Hän ehti olla lyhyen aikaa myös kehitys- ja omistajaohjausministerinä viime hallituskaudella.

Myös kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ilmoitti keskiviikkona pyrkivänsä Sdp:n presidenttiehdokkaaksi.

”Tavoittelen Sdp:n presidenttiehdokkuutta ja tavoittelen sitä tosissani”, Feldt-Ranta sanoi pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Feldt-Rannan mukaan tämäkin presidentinvaali tarvitsee oikeudenmukaisuuden äänen. Hän kertoo kampanjoivansa kesällä elokuussa pidettävää jäsenvaalia varten.

Feldt-Ranta on Sdp:n varapuheenjohtaja, kolmannen kauden kansanedustaja ja puolueen entinen puoluesihteeri. Hän on profiloitunut erityisesti eduskunnan pohjoismaisessa yhteistyössä. Hän toimii muun muassa Pohjoismaiden neuvostossa sekä puolueensa pohjoismaavastaavana.

Aiemmin keskiviikkona myös kansanedustaja Tuula Haatainen paljasti pyrkivänsä Sdp:n presidenttiehdokkaaksi. Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Sdp on pitkään pohtinut ehdokastaan. Ehdokkuudesta kieltäytyneiden joukossa ovat olleet muun muassa Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma.

”Jokaisen arvovaltansa tuntevan puolueen pitää lähteä vaaleihin hakemaan parasta mahdollista tulosta”, hän arvioi aiemmin kesäkuussa.

Haatainen on toiminut muun muassa kahdesti ministerinä ja ollut myös Kuntaliiton varatoimitusjohtaja.

Presidentinvaalit järjestetään ensi vuonna. Muita ehdokkaita ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, keskustan Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto, Rkp:n Nils Torvalds sekä vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

”Pitää olla aidot vaalit ja kunnollinen ehdokasasettelu, eikä hyssyttelyä. Itsensä pitää laittaa likoon, sillä maailma ei muutu kuin toimimalla”, hän sanoo Lännen Medialle.

Haatainen sanoo, että presidenttinä hän pyrkisi lisäämään Suomen aktiivisuutta YK:ssa. Turvallisuuspolitiikassa Haatainen syventäisi EU-maiden välistä puolustusyhteistyötä.

”Suomella pitää olla oma uskottava puolustus, mutta viime vuosien kehitys vahvistaa käsitystäni eurooppalaisen yhteistyön vahvistamisen tärkeydestä”, Haatainen linjaa haastattelussa.

Haatainen katsoo myös, että presidenttinä hän olisi Niinistöä enemmän arvojohtaja.

”Kansalaiset odottavat presidentiltä enemmän kannanottoja ja arvojohtajuutta”, Haatainen sanoo.

Sdp:n presidenttiehdokkaiden nimien tulee olla selvillä ensi maanantaihin mennessä.

Elokuussa järjestetään jäsenäänestys ja puoluevaltuusto päättää ehdokkaasta syyskuun alussa.
Sdp:n Eurooppademarit-osasto esittää kansanedustaja Feldt-Rantaa presidentti­ehdokkaaksi 20.6. 12:19


Tätä keskustelua on käyty ennekin:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/340241?page=1...

RK
19.08.2011 00:04:01
340241


Diletant
20.08.2011 00:04:03
340243


Pörisee muillakin

RK kirjoitti 19.08.2011 (340241)...

Eihän tällaisia saisi oikeasti edes kommentoida.

Baarista tulleena ja uuvuksiin asti musiikkitieteen tohtoria (sic) kysymyksineni kyllästyttäneenä herää utelu:

Mitä vtn merkitystä meille kansalaisille siis on peilisolututkimuksilla, etenkin pierupeilisolututkimuksilla?

Joku poliitikko on siis jossain esittänyt omia pierupeilisolututkimuksiaan? Pöriseviä?

RK 20.08.2011 00:04:06340246

Re: Pörisee muillakin

Tuo koskee tietosita petostiedettä joillakin muillakin aloilla kuin lääketeieteessä, mm. minin alallani mekaniikassa: kun lentokneet putoavat ja laivat uppavant vääränmekniikan takia, junat suituvat raiteltaan ja autot tielltä, se on sama juttu...

Diletant kirjoitti 20.08.2011 (340243)...

>Mitä vtn merkitystä meille kansalaisille siis on peilisolututkimuksilla,
>etenkin pierupeilisolututkimuksilla? Joku poliitikko on siis
>jossain esittänyt omia pierupeilisolututkimuksiaan? Pöriseviä?

Vaikka kuinka perkeleesti.

Mutta otetaan nyt tuo nimenomaan Haataisen opetusministeriaikainen "suuri avaus":

http://hameemmias.vuodatus.net/blog/2987034/europuoskaritiedetta-su...

Tuollaista rikollista tieteenväärennystä on on paitsi oikeus myös velvollisuus vastustaa, ja tavallinenkin kansalainen voidaan tuomita sellaisien harjoittamisesta ja "soveltamisesta" VAIKKA OMA VALTIOVALTA OLISI SELLAISEEN PAKOTTANUTKIN!


RK 27.08.2011 00:12:21340741

Re: Tuula Haatainen-HUUHAINEN, uusi pörisevä PIERUPEILISOLUPRESIDENTTI!


RK kirjoitti 19.08.2011 (340241)...

http://hameemmias.vuodatus.net/blog/2992826/miten-halosen-ja-hautal...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/126622?Page=1RK
16.11.2003 01:50:22
126622

Opetusministeri esittää Akatemian puheenjohtajaksi pseudotieteen suosijaa!

Opetuministeri Tuula Haatainen (sos.dem.) esittää tieteellisen perustutkimuksen rahoituksesta keskeisesti vastaavan Suomen akatemian puheenjohtajaksi Helsingin yliopiston tukijakollegiumin johtajaa Raimo Väyrystä.

Väysrysen estys Tuykijakollegiumin puheenjohtajana on ollut farssi ja fiasko, ainakin kollegimin julkisuudessa eniten näkyneiden "tutkijoiden" Jeja-Pekka Roosin, Ilkka Pyysiäisen, Anna Rotkirchin osalta. kahden ensimmäisen spesiaali on ollut jankutaa jankuttamasta päästyäänkin julokisuudessa vääriksi toditettuja teorioita (esimerkiksi Steven Pinkerin) ikään kuin olisivat OIKEIKSI TODISTEETUJA, mikä on tietelisen vilpin muioto, ja verratavissa esimrkiksi koetulosten väärin ilmoittamiseen.

Lisäksi kollegiumin joidenkin jäsenten ajatteluteorian kehittelyt (tai ainakin niistä uutisointi) antaa aiheentodeta, että arvoisa Kollegiumin "luonnon- ja yhteiskuntatie-teiden yhdistelijät" EIVÄT OLE IKINÄ KUULLEETKAAN MITÄÄN jo kohta sata vuotta vallinneesta tieteelisestä ihmiskuvasta, Pavlovin-Vygotksin ehdollisten reflek-sien järjestelmälle biologisesti perustuvasta kiellisestä ajatteluteorista!

Liitän oheen Tiede-lehden kirjoituksen Kollegiumin jäsenenä toimineen tutkijan kokeista, jotka psykologiaa lukenut lukiolainenkin osaa muualla maailmassa tulkita oikein kielellisen ajateluteorian lähtökohdista (mutta tässä tulkinta on aivan "ufofloginen" perustuen sille, että muka "suukin on tartuntaväline"....

Olen perustutkija teknis-tieteelisellä alalla, ja niissä asioissa joita tutkin, olen ainakin tällä hetkellä "kärjessä" (perustutkijan on oltava, muuten hän tekee suurella todennäköisyydellä turhaa työtä).

Minä toistan, minkä olen jo aikaisemminkin maininnut, että jos Raimo Väyrynen vali-taan, niin minä en sitten siitä laitoksesta edes ota rahaa vastaan vaikkan tarjottaisiinkin. ja uskon, että en olisi siinä suhtessa ainoa laatuani.

Raimo Väyrynen ei osaa erottaa tiedettä humpuukista, ja se jos mikä on Akatemian puheenjohtajan pätevyyden EHDOTON EDELLYTYS.

http://www.helsinki.fi/collegium/suom/hallinto.htm

TEKSTI: Petri Riikonen

Aivoistamme löytyneet peilisolut mahdollistavat kumppanin liikkeiden jäljittelyn ja sitä kautta viestinnän.

Julkaistu Tiede-lehden numerossa 7/2000.

Ihan kuin tekisi itse

Se alkoi 1992 päräyksistä, jotka kuuluivat väärään aikaan. - Rizzolatti työtovereineen oli asentanut mikroelektrodeja apinan otsalohkoon tutkiakseen,miten yksittäiset aivo- solut toimivat apinan napatessa rusinan käteensä, kertoo Riitta Hari. – Aina kun tie-tyt aivosolut aktivoituivat, mittauslaite pärähti äänisignaalin. Sitten tutkija tarttui itse rusinaan – ja taas kuului prrrr! Apinan samat aivosolut reagoivat siis tarttumiseen ja tarttumisen näkemiseen.

Parman yliopiston professori Giacomo Rizzolatti ja kollegat nimittivät erikoisesti käyttäytyvät solut peilisoluiksi, koska ne peilaavat toisen yksilön käytöstä. Myöhem-min he ja muut tutkijat ovat osoittaneet, että myös ihmisaivoissa on peilisolujärjestelmä.

Parman ryhmä teki ihmiskokeensa ärsyttämällä aivoja kallon läpi magneettistimulaa-tiolla ja mittaamalla vasteita käden lihaksista. Itse aivosolujen toimintaa ei siis mitattu. Tämä jäi suomalaisten tehtäväksi.

Toimeen ryhtyi akatemiaprofessori Riitta Hari,joka johtaa Espoon Teknillisen korkea- koulun kylmälaboratorion aivotutkimusyksikköä. Ihmisaivojen toimintaa seurattiin kylmälaboratoriossa MEG:llä eli magnetoenkefalografialla. Tässä hyvin tarkassa menetelmässä espoolaisryhmä on maailman kärkeä.

Harin ja kollegoiden kokeissa kahdeksan eri koehenkilöä istutettiin neuromagneto-metrikypärän alle, ja heidän aivosolujensa reaktioita mitattiin MEG:llä. Sillä voidaan seurata aivokuoren toimintaa tuhannesosasekunnin ja muutaman millimetrin tarkkuudella.

Tutkittava otti pienen esineen sormiensa väliin. Sitten hän näki tutkijan tekevän samoin. Kummassakin tapauksessa MEG osoitti liikeaivokuoren peilisolujen aktivoitumista.

Pelkän ilman haromiseen peilisolut eivät reagoi. Rizzolatti osoittikin jo aiemmin api- noilla, että otsalohkon muiden osien soluista poiketen peilisolut eivät koodaa liikettä sinänsä.Peilisolut innostuvat vain tarkoituksellisista liikkeistä,esimerkiksi tarttumisesta ja repimisestä.

Harin ryhmä julkaisi tänä vuonna toisen kokeen, joka oli mahdollinen MEG:n nopeu- den ansiosta. Nyt mitattiin, missä järjestyksessä tutkittavien eri aivoalueet reagoivat, kun he katselivat tutkijan tarttumisliikettä tai matkivat liikettä kädellään. Molemmissa tapauksissa nähtiin samat reaktiot ja sama järjestys: aluksi näköaivokuori, sitten Brocan alue ja viimeisenä primaarinen liikeaivokuori.

Peilisolut puheen edellytys?

Ehkä koko peilisolututkimuksen jännittävin havainto on se, että peilisoluina toimivat ihmisaivoissa muun muassa tietyt Brocan alueen - eli motorisen puhealueen - solut. Tämän alueen tiedetään säätelevän puhumiseen tarvittavia ääntöelinten liikkeitä.

Tarttumisotteiden tavoin puhe on täsmällinen liikesarja, jota voi matkia. Sitä paitsi eläimillä ja pikkulapsilla suu on myös tarttumaväline. On siis luontevaa, että aivot prosessoivat käsien ja suun alueen liikkeitä samaan tapaan. Piileekö tässä yksilöiden välisen viestinnän perusta?

– Puheen ja viestivien kädenliikkeiden toimintayhteys nähdään esimerkiksi änkyttäjil- lä, Riitta Hari selittää. – Kun puhe takeltelee, myös puhuessa käytetyt kädenliikkeet pysähtyvät. Katko näkyy nimenomaan puhetta vahvistavassa viittomisessa, ei esimerkiksi pöydän pyyhkimisessä puhumisen aikana.

Siis peilisoluja motorisella puhealueella. Ehkä juuri niitä on kiittäminen, kun imeväi-sen suusta ensi kertaa pääsee ”äiti”. Tämäkin tuntuu jo kiehtovalta ajatukselta, mutta tutkijat kehittivät ideaa vielä pidemmälle.

Kenties peilisolujen olemassaolo oli aikanaan edellytys puheen evoluutiolle. Puheky- ky avasi viestinnälle uudet sfäärit, mutta ehkä maailman tuhannet kielet eivät kos- kaan olisi syntyneet, ellei ihmisaivoissa olisi ollut valmiina liike-empatian mekanismia.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/114780?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/115890?page=4...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103347?page=4...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103347?page=4...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103347?page=5...

http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=104...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/115890?page=7...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/122477?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/125970?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/109253?Page=1

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/109253?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/109253?page=2...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/93408?page=1#...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/104154?page=2...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/110701?page=1...


Tasavallan presidentille 16.11.2003 hallituksen esityksen vuoksi Akatemian puheenjohtajaksi

Arvoisa Tasavallan presidentti

Hallitus (opetusministeri Tuula Haatainen) on tänään päättänyt esittää Suomen Aka- temian johtajaksi Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin johtajaa YT Raimo Väyrystä.

Hallituksen perusteluna ehdotukselleen eivät ole niinkään YT Väyrysen omakohtai- set perustutkimusansiot, vaan hänen oletettu "kansainvälisyytensä".

Perustutkimus onkin aina jo suorastaan olemukseltaankin kansainvälistä, tiedän sen asian itsekin perustutkijana aivan tarkalleen. Mutta valitettavasti YT Väyrysen ja hä- nen joidenkin alaistensa Tutkijakollegiumissa kansainvälisyys ei ole hänen johtaja- kaudellaan ollut lainkaan perustutkijan tieteellistä kansaivälisyyttä, vaan jotakin muu-ta, hallinnollista, muodollista, tieteellisesti sisällötöntä kansainvälisyyttä, kaikkein pa-himmassa tapauksessa se on ollut todellisen kansainvälisen perustutkijayhteisön ulkopuolella olevaa pseudotieteen "kansainvälisyyttä", eräänlaista kansainvälistä terrorismia.

Ja tämä on siksikin erityisen ikävää, että samalla kun Väyrysen johtaman Kollegiu-min tutkijoiden käytetävissä ovat olleet esimerkiksi muiden suomalaisten perustutki-joiden kehittämät maailman hienoimmat aivokuvantamislaitteistot,niin keskeiset tut-kijat ovat olleet kansainvälisen efektiivisen, etenevän perustutkijayhteisön ulkopuolel-la, eivätkä ole tunteneet keskeisimpiäkään alansa tuloksia ja teoriota, kuten Ivan Petrovitsh Pavlovin ehdollistumisteoriaa ja Lev Semjonovitsh Vygotskin kielellistä ajatteluteoriaa. Väyrysen ja hänen kaltaistensa johdolla Suomelta on saatettu jo ”mämmätä” yksi tai vaikka useampikin kätten ulottuvilla ollut Nobelin palkinto.

Minä henkilökohtaisesti en ole näiden asioiden asioiden ammattilainen, vaan tekni- sen mekaniikan alaan kuuluvan rakennusstatiikan perustutkija, ja siinä kyllä tutkimie- ni kysymysten alalla kansainvälisen kärjen joukossa, kuitenkaan vailla mitään mah- dollisuutta saada miltään "Väyrysen akatemialta" penniäkään taatusi aitoon ja vielä- pä taatusti tulokselliseenkin perus-tutkimukseen. Mutta perheeseeni kyllä kuuluu myös psykologisen tutkimuksen ammattilainen.

Tutkijakollegiumin rooliksi on muodostunut jankuttaa "sosiobiologiaksi/evoluutiopsy- kologiaksi/neurotaloustieteeksi" nimitettyä pseudotiedettä muka oikeaksi todistettuna tieteenä, kun se tosiasiassa on vääräksi todistettua, ja biologisestikin erittäin hyvin perustellun vallitsevan tieteellisen ihmiskuvan (josta sosiobiologistit käyttävät sinän- sä oikeaan osuvaa nimitysta "yhteikuntatieteiden standardimalli", Standard Social Science Model, SSSM) vastaista perusolettamuksiltaan, jotka ovat todistamattomia, eikä tuo asenne perustu SSSM:n tieteelliseen kritiikkiin, vaan sen vääristelyyn ja esittämiseen aksiomaattisesti esimerkiksi "neuvostotieteenä" (minkä ei sinänsä ollenkaan pitäisi automaattisesti olla mikään kirosana!).

Arvoisa Tasavallan presidentti,nimittämällä YT Raimo Väyrysen Suomen akatemian johtoon tuhoamaan maamme entuudestaankin laiminlyötyä ja hyljeksittyä perustutki- musta, ja kaatamaan meidän veronmaksajien varoja läpipoliittiseen hölynpöly"tietee- seen" sosiobiologiaan ja "neurotaloustieteseen" jne.,myös Te tulette ottamaan pääl-lenne raskaan vastuun väärästä ratkaisusta, josta Tiedät ehkä tulevaisuudessa nimenomaisesti ikuisesti muistetaan.

Te olette mukana antamassa meille oikeille perustutkijoille signaalin, että "älkää tutkiko, vaan ruvetkaa lässyttämään joillekin poliitikoille mieleistä potaskaa", siitä maksetaan, eikä tieteellisestä objektiivisuudesta.

Kuka tahansa viran muista hakijoista olisi sen haltijaksi ansioituneempi,pätevämpi ja sopivampi henkilö kuin YT Raimo Väyrynen. Erityisesti mielestäni olisi juuri tuolla psykologian alalla tarpeen Väyrysen johdolla muodostuneen epätyydyttävän tilan-teen perkuu ja oikaiseminen myös asiansa osaavan ylemmän tiedehallinnon kuten Akatemian johdon asemista käsin alansa perustietämyksen hallitsevan oikean perustutkimusasiantuntijan toimesta.

Samalla ilmoitan raskain sydämin,että mahdolliselta YT Raimo Väyrysen johtamalta Suomen akatemialta minä henkilökohtaisesti en tule ottamaan vastaan rahoitusta perustutkimuksiini, niin kipeään tarpeeseen kuin sellainen olisikin, ja myöskin liittyisi välittömästi viime aikoina käytyy keskusteluun rakentamisen turvallisuudesta ja sen teknisestä kehittämisestä.

Kunnioittaen

Risto Koivula, DI, Tampere
Muroleenkatu 6 A 1, 33720, Tampere
Risto.Koivula@tut.fi