SENKÖ HELVETTIÄ pitää haalia ehdokkaiksi pöyristyttävimpiä arkkitunareita, jotka ovat jo ennekin panneet kaikki asiat perseelleen!!!???

Alkavatko taas häiriintyneiden nuotenmieten pyssyt paukkua kouluissa presidentin poliisikunnan ylimmän esimiehen lietsomana, kuten Tarja Halonperkeleen ja Ritva Viljasian aikana?

Politiikka

Myös Sirpa Paatero lähtee Sdp:n presidenttiehdokkaaksi – aiemmin kisaan ilmoittautuivat Maarit Feldt-Ranta ja Tuula HaatainenSirpa Paatero (vas.), Maarit Feldt-Ranta ja Tuula Haatainen

Kansanedustaja Sirpa Paatero kertoo HS:lle, että aikoo lähteä tavoittelemaan Sdp:n presidenttiehdokkaan paikkaa.

Hän teki uuden tilannearvion, kun Sdp:llä alkoi olla vaikeuksia löytää presidenttiehdokasta.

Paateron mukaan Suomi voisi olla nykyistä aktiivisempi ulkopolitiikassaan. Presidentin olisi hänen mukaansa mahdollista tehdä enemmän myös arvojohtajana.

Paatero on toiminut kansanedustajana lähes 12 vuotta. Hän ehti olla lyhyen aikaa myös kehitys- ja omistajaohjausministerinä viime hallituskaudella.

Myös kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ilmoitti keskiviikkona pyrkivänsä Sdp:n presidenttiehdokkaaksi.

”Tavoittelen Sdp:n presidenttiehdokkuutta ja tavoittelen sitä tosissani”, Feldt-Ranta sanoi pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Feldt-Rannan mukaan tämäkin presidentinvaali tarvitsee oikeudenmukaisuuden äänen. Hän kertoo kampanjoivansa kesällä elokuussa pidettävää jäsenvaalia varten.

Feldt-Ranta on Sdp:n varapuheenjohtaja, kolmannen kauden kansanedustaja ja puolueen entinen puoluesihteeri. Hän on profiloitunut erityisesti eduskunnan pohjoismaisessa yhteistyössä. Hän toimii muun muassa Pohjoismaiden neuvostossa sekä puolueensa pohjoismaavastaavana.

Aiemmin keskiviikkona myös kansanedustaja Tuula Haatainen paljasti pyrkivänsä Sdp:n presidenttiehdokkaaksi. Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Sdp on pitkään pohtinut ehdokastaan. Ehdokkuudesta kieltäytyneiden joukossa ovat olleet muun muassa Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma.

”Jokaisen arvovaltansa tuntevan puolueen pitää lähteä vaaleihin hakemaan parasta mahdollista tulosta”, hän arvioi aiemmin kesäkuussa.

Haatainen on toiminut muun muassa kahdesti ministerinä ja ollut myös Kuntaliiton varatoimitusjohtaja.

Presidentinvaalit järjestetään ensi vuonna. Muita ehdokkaita ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, keskustan Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto, Rkp:n Nils Torvalds sekä vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

”Pitää olla aidot vaalit ja kunnollinen ehdokasasettelu, eikä hyssyttelyä. Itsensä pitää laittaa likoon, sillä maailma ei muutu kuin toimimalla”, hän sanoo Lännen Medialle.

Haatainen sanoo, että presidenttinä hän pyrkisi lisäämään Suomen aktiivisuutta YK:ssa. Turvallisuuspolitiikassa Haatainen syventäisi EU-maiden välistä puolustusyhteistyötä.

”Suomella pitää olla oma uskottava puolustus, mutta viime vuosien kehitys vahvistaa käsitystäni eurooppalaisen yhteistyön vahvistamisen tärkeydestä”, Haatainen linjaa haastattelussa.

Haatainen katsoo myös, että presidenttinä hän olisi Niinistöä enemmän arvojohtaja.

”Kansalaiset odottavat presidentiltä enemmän kannanottoja ja arvojohtajuutta”, Haatainen sanoo.

Sdp:n presidenttiehdokkaiden nimien tulee olla selvillä ensi maanantaihin mennessä.

Elokuussa järjestetään jäsenäänestys ja puoluevaltuusto päättää ehdokkaasta syyskuun alussa.
Sdp:n Eurooppademarit-osasto esittää kansanedustaja Feldt-Rantaa presidentti­ehdokkaaksi 20.6. 12:19


Tätä keskustelua on käyty ennekin:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/340241?page=1...

RK
19.08.2011 00:04:01
340241


Diletant
20.08.2011 00:04:03
340243


Pörisee muillakin

RK kirjoitti 19.08.2011 (340241)...

Eihän tällaisia saisi oikeasti edes kommentoida.

Baarista tulleena ja uuvuksiin asti musiikkitieteen tohtoria (sic) kysymyksineni kyllästyttäneenä herää utelu:

Mitä vtn merkitystä meille kansalaisille siis on peilisolututkimuksilla, etenkin pierupeilisolututkimuksilla?

Joku poliitikko on siis jossain esittänyt omia pierupeilisolututkimuksiaan? Pöriseviä?

RK 20.08.2011 00:04:06340246

Re: Pörisee muillakin

Tuo koskee tietosita petostiedettä joillakin muillakin aloilla kuin lääketeieteessä, mm. minin alallani mekaniikassa: kun lentokneet putoavat ja laivat uppavant vääränmekniikan takia, junat suituvat raiteltaan ja autot tielltä, se on sama juttu...

Diletant kirjoitti 20.08.2011 (340243)...

>Mitä vtn merkitystä meille kansalaisille siis on peilisolututkimuksilla,
>etenkin pierupeilisolututkimuksilla? Joku poliitikko on siis
>jossain esittänyt omia pierupeilisolututkimuksiaan? Pöriseviä?

Vaikka kuinka perkeleesti.

Mutta otetaan nyt tuo nimenomaan Haataisen opetusministeriaikainen "suuri avaus":

http://hameemmias.vuodatus.net/blog/2987034/europuoskaritiedetta-su...

Tuollaista rikollista tieteenväärennystä on on paitsi oikeus myös velvollisuus vastustaa, ja tavallinenkin kansalainen voidaan tuomita sellaisien harjoittamisesta ja "soveltamisesta" VAIKKA OMA VALTIOVALTA OLISI SELLAISEEN PAKOTTANUTKIN!


RK 27.08.2011 00:12:21340741

Re: Tuula Haatainen-HUUHAINEN, uusi pörisevä PIERUPEILISOLUPRESIDENTTI!


RK kirjoitti 19.08.2011 (340241)...

http://hameemmias.vuodatus.net/blog/2992826/miten-halosen-ja-hautal...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/126622?Page=1RK
16.11.2003 01:50:22
126622

Opetusministeri esittää Akatemian puheenjohtajaksi pseudotieteen suosijaa!

Opetuministeri Tuula Haatainen (sos.dem.) esittää tieteellisen perustutkimuksen rahoituksesta keskeisesti vastaavan Suomen akatemian puheenjohtajaksi Helsingin yliopiston tukijakollegiumin johtajaa Raimo Väyrystä.

Väysrysen estys Tuykijakollegiumin puheenjohtajana on ollut farssi ja fiasko, ainakin kollegimin julkisuudessa eniten näkyneiden "tutkijoiden" Jeja-Pekka Roosin, Ilkka Pyysiäisen, Anna Rotkirchin osalta. kahden ensimmäisen spesiaali on ollut jankutaa jankuttamasta päästyäänkin julokisuudessa vääriksi toditettuja teorioita (esimerkiksi Steven Pinkerin) ikään kuin olisivat OIKEIKSI TODISTEETUJA, mikä on tietelisen vilpin muioto, ja verratavissa esimrkiksi koetulosten väärin ilmoittamiseen.

Lisäksi kollegiumin joidenkin jäsenten ajatteluteorian kehittelyt (tai ainakin niistä uutisointi) antaa aiheentodeta, että arvoisa Kollegiumin "luonnon- ja yhteiskuntatie-teiden yhdistelijät" EIVÄT OLE IKINÄ KUULLEETKAAN MITÄÄN jo kohta sata vuotta vallinneesta tieteelisestä ihmiskuvasta, Pavlovin-Vygotksin ehdollisten reflek-sien järjestelmälle biologisesti perustuvasta kiellisestä ajatteluteorista!

Liitän oheen Tiede-lehden kirjoituksen Kollegiumin jäsenenä toimineen tutkijan kokeista, jotka psykologiaa lukenut lukiolainenkin osaa muualla maailmassa tulkita oikein kielellisen ajateluteorian lähtökohdista (mutta tässä tulkinta on aivan "ufofloginen" perustuen sille, että muka "suukin on tartuntaväline"....

Olen perustutkija teknis-tieteelisellä alalla, ja niissä asioissa joita tutkin, olen ainakin tällä hetkellä "kärjessä" (perustutkijan on oltava, muuten hän tekee suurella todennäköisyydellä turhaa työtä).

Minä toistan, minkä olen jo aikaisemminkin maininnut, että jos Raimo Väyrynen vali-taan, niin minä en sitten siitä laitoksesta edes ota rahaa vastaan vaikkan tarjottaisiinkin. ja uskon, että en olisi siinä suhtessa ainoa laatuani.

Raimo Väyrynen ei osaa erottaa tiedettä humpuukista, ja se jos mikä on Akatemian puheenjohtajan pätevyyden EHDOTON EDELLYTYS.

http://www.helsinki.fi/collegium/suom/hallinto.htm

TEKSTI: Petri Riikonen

Aivoistamme löytyneet peilisolut mahdollistavat kumppanin liikkeiden jäljittelyn ja sitä kautta viestinnän.

Julkaistu Tiede-lehden numerossa 7/2000.

Ihan kuin tekisi itse

Se alkoi 1992 päräyksistä, jotka kuuluivat väärään aikaan. - Rizzolatti työtovereineen oli asentanut mikroelektrodeja apinan otsalohkoon tutkiakseen,miten yksittäiset aivo- solut toimivat apinan napatessa rusinan käteensä, kertoo Riitta Hari. – Aina kun tie-tyt aivosolut aktivoituivat, mittauslaite pärähti äänisignaalin. Sitten tutkija tarttui itse rusinaan – ja taas kuului prrrr! Apinan samat aivosolut reagoivat siis tarttumiseen ja tarttumisen näkemiseen.

Parman yliopiston professori Giacomo Rizzolatti ja kollegat nimittivät erikoisesti käyttäytyvät solut peilisoluiksi, koska ne peilaavat toisen yksilön käytöstä. Myöhem-min he ja muut tutkijat ovat osoittaneet, että myös ihmisaivoissa on peilisolujärjestelmä.

Parman ryhmä teki ihmiskokeensa ärsyttämällä aivoja kallon läpi magneettistimulaa-tiolla ja mittaamalla vasteita käden lihaksista. Itse aivosolujen toimintaa ei siis mitattu. Tämä jäi suomalaisten tehtäväksi.

Toimeen ryhtyi akatemiaprofessori Riitta Hari,joka johtaa Espoon Teknillisen korkea- koulun kylmälaboratorion aivotutkimusyksikköä. Ihmisaivojen toimintaa seurattiin kylmälaboratoriossa MEG:llä eli magnetoenkefalografialla. Tässä hyvin tarkassa menetelmässä espoolaisryhmä on maailman kärkeä.

Harin ja kollegoiden kokeissa kahdeksan eri koehenkilöä istutettiin neuromagneto-metrikypärän alle, ja heidän aivosolujensa reaktioita mitattiin MEG:llä. Sillä voidaan seurata aivokuoren toimintaa tuhannesosasekunnin ja muutaman millimetrin tarkkuudella.

Tutkittava otti pienen esineen sormiensa väliin. Sitten hän näki tutkijan tekevän samoin. Kummassakin tapauksessa MEG osoitti liikeaivokuoren peilisolujen aktivoitumista.

Pelkän ilman haromiseen peilisolut eivät reagoi. Rizzolatti osoittikin jo aiemmin api- noilla, että otsalohkon muiden osien soluista poiketen peilisolut eivät koodaa liikettä sinänsä.Peilisolut innostuvat vain tarkoituksellisista liikkeistä,esimerkiksi tarttumisesta ja repimisestä.

Harin ryhmä julkaisi tänä vuonna toisen kokeen, joka oli mahdollinen MEG:n nopeu- den ansiosta. Nyt mitattiin, missä järjestyksessä tutkittavien eri aivoalueet reagoivat, kun he katselivat tutkijan tarttumisliikettä tai matkivat liikettä kädellään. Molemmissa tapauksissa nähtiin samat reaktiot ja sama järjestys: aluksi näköaivokuori, sitten Brocan alue ja viimeisenä primaarinen liikeaivokuori.

Peilisolut puheen edellytys?

Ehkä koko peilisolututkimuksen jännittävin havainto on se, että peilisoluina toimivat ihmisaivoissa muun muassa tietyt Brocan alueen - eli motorisen puhealueen - solut. Tämän alueen tiedetään säätelevän puhumiseen tarvittavia ääntöelinten liikkeitä.

Tarttumisotteiden tavoin puhe on täsmällinen liikesarja, jota voi matkia. Sitä paitsi eläimillä ja pikkulapsilla suu on myös tarttumaväline. On siis luontevaa, että aivot prosessoivat käsien ja suun alueen liikkeitä samaan tapaan. Piileekö tässä yksilöiden välisen viestinnän perusta?

– Puheen ja viestivien kädenliikkeiden toimintayhteys nähdään esimerkiksi änkyttä-jillä, Riitta Hari selittää. – Kun puhe takeltelee, myös puhuessa käytetyt kädenliikkeet pysähtyvät. Katko näkyy nimenomaan puhetta vahvistavassa viittomisessa, ei esimerkiksi pöydän pyyhkimisessä puhumisen aikana.

Siis peilisoluja motorisella puhealueella. Ehkä juuri niitä on kiittäminen, kun imeväi-sen suusta ensi kertaa pääsee ”äiti”. Tämäkin tuntuu jo kiehtovalta ajatukselta, mutta tutkijat kehittivät ideaa vielä pidemmälle.

Kenties peilisolujen olemassaolo oli aikanaan edellytys puheen evoluutiolle. Puhe-kyky avasi viestinnälle uudet sfäärit, mutta ehkä maailman tuhannet kielet eivät kos- kaan olisi syntyneet, ellei ihmisaivoissa olisi ollut valmiina liike-empatian mekanismia.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/114780?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/115890?page=4...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103347?page=4...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103347?page=4...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103347?page=5...

http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=104...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/115890?page=7...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/122477?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/125970?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/109253?Page=1

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/109253?page=1...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/109253?page=2...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/93408?page=1#...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/104154?page=2...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/110701?page=1...


Tasavallan presidentille 16.11.2003 hallituksen esityksen vuoksi Akatemian puheenjohtajaksi

Arvoisa Tasavallan presidentti

Hallitus (opetusministeri Tuula Haatainen) on tänään päättänyt esittää Suomen Aka- temian johtajaksi Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin johtajaa YT Raimo Väyrystä.

Hallituksen perusteluna ehdotukselleen eivät ole niinkään YT Väyrysen omakohtai- set perustutkimusansiot, vaan hänen oletettu "kansainvälisyytensä".

Perustutkimus onkin aina jo suorastaan olemukseltaankin kansainvälistä, tiedän sen asian itsekin perustutkijana aivan tarkalleen. Mutta valitettavasti YT Väyrysen ja hä- nen joidenkin alaistensa Tutkijakollegiumissa kansainvälisyys ei ole hänen johtaja- kaudellaan ollut lainkaan perustutkijan tieteellistä kansaivälisyyttä, vaan jotakin muu-ta, hallinnollista, muodollista, tieteellisesti sisällötöntä kansainvälisyyttä, kaikkein pa-himmassa tapauksessa se on ollut todellisen kansainvälisen perustutkijayhteisön ulkopuolella olevaa pseudotieteen "kansainvälisyyttä", eräänlaista kansainvälistä terrorismia.

Ja tämä on siksikin erityisen ikävää, että samalla kun Väyrysen johtaman Kollegiu-min tutkijoiden käytetävissä ovat olleet esimerkiksi muiden suomalaisten perustutki-joiden kehittämät maailman hienoimmat aivokuvantamislaitteistot,niin keskeiset tut-kijat ovat olleet kansainvälisen efektiivisen,etenevän perustutkijayhteisön ulkopuolel-la, eivätkä ole tunteneet keskeisimpiäkään alansa tuloksia ja teoriota, kuten Ivan Pet-rovitsh Pavlovin ehdollistumisteoriaa ja Lev Semjonovitsh Vygotskin kielellistä ajat-teluteoriaa. Väyrysen ja hänen kaltaistensa johdolla Suomelta on saatettu jo ”mämmätä” yksi tai vaikka useampikin kätten ulottuvilla ollut Nobelin palkinto.

Minä henkilökohtaisesti en ole näiden asioiden asioiden ammattilainen, vaan tekni- sen mekaniikan alaan kuuluvan rakennusstatiikan perustutkija, ja siinä kyllä tutkimie- ni kysymysten alalla kansainvälisen kärjen joukossa, kuitenkaan vailla mitään mah- dollisuutta saada miltään "Väyrysen akatemialta" penniäkään taatusi aitoon ja vielä- pä taatusti tulokselliseenkin perus-tutkimukseen. Mutta perheeseeni kyllä kuuluu myös psykologisen tutkimuksen ammattilainen.

Tutkijakollegiumin rooliksi on muodostunut jankuttaa "sosiobiologiaksi/evoluutiopsy- kologiaksi/neurotaloustieteeksi" nimitettyä pseudotiedettä muka oikeaksi todistettuna tieteenä, kun se tosiasiassa on vääräksi todistettua, ja biologisestikin erittäin hyvin perustellun vallitsevan tieteellisen ihmiskuvan (josta sosiobiologistit käyttävät sinän- sä oikeaan osuvaa nimitysta "yhteikuntatieteiden standardimalli", Standard Social Science Model, SSSM) vastaista perusolettamuksiltaan, jotka ovat todistamattomia, eikä tuo asenne perustu SSSM:n tieteelliseen kritiikkiin, vaan sen vääristelyyn ja esittämiseen aksiomaattisesti esimerkiksi "neuvostotieteenä" (minkä ei sinänsä ollenkaan pitäisi automaattisesti olla mikään kirosana!).

Arvoisa Tasavallan presidentti,nimittämällä YT Raimo Väyrysen Suomen akatemian johtoon tuhoamaan maamme entuudestaankin laiminlyötyä ja hyljeksittyä perustutki- musta, ja kaatamaan meidän veronmaksajien varoja läpipoliittiseen hölynpöly"tietee- seen" sosiobiologiaan ja "neurotaloustieteseen" jne.,myös Te tulette ottamaan pääl-lenne raskaan vastuun väärästä ratkaisusta, josta Tiedät ehkä tulevaisuudessa nimenomaisesti ikuisesti muistetaan.

Te olette mukana antamassa meille oikeille perustutkijoille signaalin, että "älkää tutkiko, vaan ruvetkaa lässyttämään joillekin poliitikoille mieleistä potaskaa", siitä maksetaan, eikä tieteellisestä objektiivisuudesta.

Kuka tahansa viran muista hakijoista olisi sen haltijaksi ansioituneempi,pätevämpi ja sopivampi henkilö kuin YT Raimo Väyrynen. Erityisesti mielestäni olisi juuri tuolla psykologian alalla tarpeen Väyrysen johdolla muodostuneen epätyydyttävän tilan-teen perkuu ja oikaiseminen myös asiansa osaavan ylemmän tiedehallinnon kuten Akatemian johdon asemista käsin alansa perustietämyksen hallitsevan oikean perustutkimusasiantuntijan toimesta.

Samalla ilmoitan raskain sydämin,että mahdolliselta YT Raimo Väyrysen johtamalta Suomen akatemialta minä henkilökohtaisesti en tule ottamaan vastaan rahoitusta perustutkimuksiini, niin kipeään tarpeeseen kuin sellainen olisikin, ja myöskin liittyisi välittömästi viime aikoina käytyy keskusteluun rakentamisen turvallisuudesta ja sen teknisestä kehittämisestä.

Kunnioittaen

Risto Koivula, DI, Tampere
Muroleenkatu 6 A 1, 33720, Tampere
[email protected]


Käyttäjä6458
Viestejä729
Näytä aiemmat lainaukset (4)
Eusa kirjoitti:

Olikohan rikolliset SDP:n vai argentiinojen kannattajia?

Näitä piisaa.... Suomen suurin raaka-öljytankkeri M/t Mastera myytiin salaa ruotsalai-selle SEB-pankin tytäryhtiölle huhtikuun 2019 lopussa. Kaupan toteuttivat Huoltovar-muuskeskus ja työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Hieman aiemmin, maaliskuussa 2019 entinen liikenneministeri Anne Berner valittiin SEB:n hallitukseen.

Käyttäjä6458
Viestejä729

Pääsyyllinen hallituksessa?

Uhrattiinko maskisotkussa väärä mies? Sarmasteen mukaan kyllä. (Ei, mutta hän ei ole välttättä pääsyyllinen.)

Jukka Leppälahti

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakleppalahti/uhrattiinko-maskisotku...

Kirjoitin eilen salailusta, joka näyttäisi liittyvän siihen miten epämääräiset maski-kauppiaat olivat päätyneet huoltovarmuuskeskuksen toimittajiksi. Toimitusjohtaja sanoi haastattelussa, että ei voi kertoa asiasta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakleppalahti/salaisena-pidettava-ku...

Asiasta tihkuu lisää tietoa. Nyt toinen myyjistä Onni Sarmaste on Iltalehden haastattelussa todennut seuraavaa:

Liikemies on vaitonainen siitä, miten hän itse valikoitui yhdeksi HVK:n tavaran toimittajista. Hän kiistää, että hän olisi tuntenut jonkun keskuksesta.

”– Se on vain siitä kiinni, kuka jaksaa tehdä sen työn, että keneen pitää olla yhteydessä.”

Keneen olet ollut tämän asian tiimoilta yhteydessä?

”– En valitettavasti voi kommentoida asiaa. Ymmärrät varmaan miksi.”
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/d004547e-cf46-4f92-b517-b278f3bbe727

Facebookissa hän täydentää:’

”Moka tilausfarssissa on sosiaali- ja terveysministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön, ei Huoltovarmuuskeskuksen. HVK:ta pyydettiin tilaamaan sellaista tavaraa, joka ei kuulunut niiden valikoimiin. Koko hallituksen pääministeri Marinia myöten pitäisi kantaa tästä vastuu.”

Sarmaste on tässä asianosainen ja siksi hänen puheisiin pitää suhtautua varoen. Toisaalta kun yhdistää HVK:n toimitusjohtajan aiemmat lausunnot siihen kiireeseen, jolla toimitusjohtajasta leivottiin syntipukki, on asiaa syytä tutkia tarkemmin. Miksi toimitusjohtajan leimaaminen syylliseksi ei voinut odottaa selvityksen valmistumista?

Konsulttiyhtiön selvitys HVK:sta ei välttämättä riitä vaan asiassa tarvittaisiin laajempi selvitys valtion toimijoiden roolista. Toinen asia sitten olisi selvittää miksi valtio ei ollut varautunut pandemiaan?


Käyttäjä6458
Viestejä729

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006469324.html

WHO tutkii raportteja, joiden mukaan parantuneiksi uskotut koronapotilaat kantavat yhä virusta – IS seuraa

1:44

WHO tutkii toipuneita koronaviruspotilaita koskevia raportteja

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti lauantaina tutkivansa raportteja, joiden mukaan jo kertaalleen koronaviruksesta parantuneiden testitulokset ovat yllättäen olleet uudelleen positiivisia.

Perjantaina uutisoitiin, että Etelä-Koreassa 91 parantuneeksi uskottua potilasta kantaa testien mukaan yhä koronavirusta. Määrän uskotaan lisääntyvän.

Etelä-Korean tautien torjunta- ja ehkäisykeskuksen johtaja sanoi Business Insiderin mukaan, että virus on saattanut aktivoitua uudelleen sen sijaan, että potilaat olisivat saaneet koronavirustartunnan toistamiseen. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, miksi testitulokset ovat olleet positiivisia.

- Vaikka painotammekin uudelleenaktivoitumista mahdolliseksi syyksi, teemme tästä kattavaa tutkimusta, tautien torjunta- ja ehkäisykeskuksen johtaja sanoi Bloombergin mukaan.

- On ollut monia tapauksia, joissa potilas antaa hoidon aikana negatiivisen testituloksen yhtenä päivänä ja positiivisen toisena.


Käyttäjä6458
Viestejä729

1:32

USS Theodore Rooseveltin miehistöllä satoja koronatartuntoja

Kaikkiaan 550:llä lentotukialus USS Theodore Roosveltin miehistön jäsenellä on todettu koronavirustartunta, kertoo The Guardian.

Jo aiemmin on kerrottu, että myös Theodore Rooseveltin potkut saaneella kapteenilla Brett Crozierilla on todettu koronavirustartunta.

1:19

Boris Johnson voi jo paremmin

6. huhtikuuta tehohoitoon joutunut Britannian pääministeri Boris Johnson voi jo paremmin. Uutistoimisto AFP kertoo, että pääministerin edustajan mukaan Johnson on "edistynyt hyvin".

Iso-Britanniassa on kuluneen 24 tunnin aikana kuollut koronavirukseen 917 ihmistä. Kaikkiaan maassa on kuollut koronavirukseen nyt 9875 ihmistä. Vahvistettuja tartuntoja on lähes 79 000.

-Pääministeri edistyy edelleen, mutta nämä jyrkät luvut korostavat sitä, miten vakava tämä kansallisen hätätila on, sisäministeri Priti Patel kertoi toimittajille päivittäisessä tiedotustilaisuudessa.

Boris Johnson on kiittänyt terveydenhoidon henkilökuntaa lyhyessä lausunnossaan. Uutistoimisto PA:n uutisoima lausunto on ensimmäinen, jonka Johnson on antanut sairaalaan joutumisensa jälkeen, kertovat muun muassa Guardian-lehti ja uutiskanava CNN.

Lausunnossa pääministeri sanoi olevansa henkensä velkaa St. Thomasin sairaalan henkilökunnalle.

Johnson oli tehohoidossa kolme vuorokautta, mutta on sittemmin siirtynyt tavalliselle osastolle. Lauantaina hänen kerrottiin kykenevän tekemään vuodeosastolla lyhyitä kävelymatkoja. 


Käyttäjä6458
Viestejä729

Kiinan Suomen-suurlähetystön tiedotteen mukaan maa pitää vientituotteiden laatua tärkeänä.

Kuva: chinaembassy-fi.org, Huoltovarmuuskeskus

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006469609.html

Kiinan suurlähetystö kommentoi suojainkauppasotkua

Julkaistu: 9.4. 12:34

Kiinan Suomen-suurlähetystö tarjoaa apuaan pieleen menneen suojainkaupan selvittämisessä.

Kiinan Suomen-suurlähetystö kommentoi kiinalaissuojaimista herännyttä kohua lyhyellä tiedotteella. Siinä suurlähetystö tarjoaa apuaan tapauksen selvittämiseksi.

Lue lisää: Suomen suojamaskikaupasta paisui skandaali – juristi Kari Uoti: He ehtivät maksaa miljoonat väärälle tilille

Suomi tilasi Kiinasta kaksi miljoonaa kirurgista kasvosuojainta ja 200 000 hengitys-suojainta. Kun odotetut suojaimet tiistaina saapuivat Suomeen, huomattiin, etteivät ne sovellut sairaalakäyttöön. Hoivakoteihin ne sen sijaan sopivat.

Lue lisää: Kiinasta saapuneet maskit eivät olleet tarpeeksi laadukkaita – näin Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja selittää

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006469313.html

Tiedotteessaan suurlähetystö kertoo olevansa tietoinen keskiviikkoisesta tiedotusti-laisuudesta, jossa tapausta käsiteltiin. Suurlähetystö kertoo myös panneensa merkille, että tilaisuudessa kerrotun mukaan suojaimet ostettiin vapailta markkinoilta.

– Neuvomme ostajaa ja toimittajia huolehtimaan riittävästä kommunikaatiosta, jotta asia voidaan selvittää sopimusehtojen ja liiketoiminnan periaatteiden mukaisesti. Suurlähetystö ottaa yhteyttä Suomen Huoltovarmuuskeskukseen saadakseen lisätietoja ja selvittääkseen, kuinka voisimme tässä tilanteessa olla avuksi, tiedotteessa sanotaan.

Suurlähetystön mukaan Kiina pitää vientituotteiden hyvää laatua erittäin tärkeänä.Käyttäjä6458
Viestejä729

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006472512.html

Tältä näyttää Wuhanin jättimäisen hätäsairaalan sisällä – lääkäri varoittaa viruksen paluusta

Wuhaniin Kiinassa pystytettiin parkkipaikalle pikavauhdilla sairaala 1 500 koronapotilaalle.

Viranomaiset esittelivät lauantaina medialle sairaalaa, jonka käytöstä on nyt jo luovuttu. Koronaviruspandemia lähti leviämään juuri Wuhanista.

Sairaalassa esiteltiin muassa eteistä, jonne toimitettiin ateriat hoitajille ja potilaille. Niiden tuojan oli poistuttava tilasta ennen kuin noutaja sai astua sisään.

– Kahta ovea ei saanut olla avoinna yhtä aikaa. Potilaille oli oma kulkukäytävänsä, joka oli täysin erillään henkilökunnan käytävästä, kertoi sairaala ylihoitaja Feng Bilong.Käyttäjä6458
Viestejä729

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/maskigate-ja-haataisen-ku...

Maskigate ja Haataisen ”kuolemanlingot”

Arto Luukkanen 11.4.2020 10:16

Vuoden 2019 joulukuussa ministeri Sirpa Paatero (sd.) pyysi eroa.

Eronpyyntöä ei käsitelty kun koko Antti Rinteen hallitus hajosi. Syy tähän oli ns. postigate.

Postigatessa ministeri Paatero joutui väistymään siksi kun kertomukset pääministeri Rinteen ja johtaja Markku Pohjolan kanssa menivät ristiin. Paatero uhraaminen ei kuitenkaan riittänyt kun keskusta menetti luottamuksensa pääministeri Antti Rinteeseen.

Hallitus hajosi. Koottiin Sanna Marinin hallitus.

Postigate – kun johtaja ei taipunut damage-kontrollin nimissä

Vuoden 2019 lopun postigaten kiistan ydin oli siinä, että demarit eivät oikeasti olleet vastustaneet suunnitelmia työehtosopimusten huonontamisesta. Omistajaohjaus oli ollut toista ja demarien jutut toista. Kun tämä paljastui, oli tarkoitus, että Paaterosta tehdään uhrilammas ja että myös pääjohtaja saisi potkut.

Tarkoitus oli suojella hallitusta.

Damage-kontrolli ei kuitenkaan toiminut sillä johtaja Markku Pohjola ei ollut demari ja siksi häntä ei voinut vaientaa puoluekurin nimissä. Hän protestoi sitä vastaan, että julkisuudessa oli sanottu toista ja että yksityisesti toista. Hän ei ollut demari eikä suostunut lähtemään.

Hänellä ei ollut sitä toverien turvaverkkoa eikä häntä uhannut demarien omerta – vaikenemisen laki.

Joulukuinen (postigate) ja tämä meidän nykyinen skandaalimme (maskigate) muis-tutavat toisiaan kovasti. Molemmissa on kyse vastuunotosta. Poliittisesta selkäran-gasta. Kuka uskaltaa olla suoraselkäinen? Kuka vastaa sanoistaan? Erojakin on. Paatero otti vastuun. Haatainen ei ottanut. Nöyrä demarien nimittämä johtaja erosi ilman pulinoita kun taas Pohjola puolusti itseään.Hän ei ollut alempiarvoinen demari.

Demarien perinne: virkamies uhrataan ja sitten uhrataan nainen

Sosiaalidemokraattinen puolue on hieno wanha puolue ja siinä on paljon hyviä perinteitä. Eräs perinne, joka kuitenkin kuuluisi jo menneisyyteen, on se, että nainen joutuu aina uhrautumaan. Näin kävi aikoinaan Arja Alhon ja näin olisi käynyt myös Paaterolle. Mutta kysymys on – joutuuko Haatainen kokemaan saman?

Nykyinen skandaali suojavarusteista on samantyyppinen kuin joulukuun postigate. Kyse on siitä mitä ministeri on todellisuudessa tehnyt ja mitä jättänyt tekemättä. Kantaako poliitikko vastuuta vai onko ainoastaan virkamies se joka kärsii?

Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa ministerillä ei ole sitä samaa vastuuta kuin esimerkiksi Iso-Britanniassa. Olen puhunut tästä aikaisemminkin ja käyttänyt Suo-mesta vertausta ”parlamentarismin slummina”. Nyt uhraaminen oli helppoa – kyse oli demarien Timo Harakan poliittisesta virkanimityksestä. Nöyrä johtaja sai ehkäpä ”hyväntahtoisen neuvon”, jota hän viisaana ihmisenä noudatti.

Mikä oli ministeri Haataisen vastuu? Mikä on se poliittinen vastuu?

Isossa-Britanniassa on parlamentarismi käsitetty niin, että poliittista vastuuta kanne-taan a) valehtelusta b) isosta skandaalista. Pieninkin valehtelu julkisuudelle merkit-see sitä, että poliitikko menettää uskottavuutensa. Hänestä tulee vähän kuin lentävä paistinpannu – tie kulkee vain alas.

... "


Käyttäjä6458
Viestejä729

" ... Iso skandaali tai julkisten varojen tuhlaaminen on toinen syy mistä poliitikko me-nettää luottamuksensa.Koko yhteiskunta odottaa,että ministeri vetää johtopäätöksen- sä. Kun vale on todettu tai skandaali nähty niin kukaan ei usko tätä ministeriä eikä kukaan halua olla hänen kanssaan tekemisissä. Hänestä tulee ilmaa tai pelkästään säälittävä huumorin aihe. Siitäkin huolimatta, että ministeri ei tiennyt asiasta tai että virkamies möhläsi. Parlamentarismi on kovaa ja joskus epäreilua.

Sanna Marinin reaktio HVK:n tekemään ostokseen oli vähän samanlainen kuin Ber-told Brechtin lausumassa,jossa tämä arvosteli Itä-Saksan vallanpitäjiä kun nämä am- puivat mielenosoittajia. ”…kansa on menettänyt hallituksen luottamuksen ja vain kak-sinkertaisella työllä sen voi takaisin saada. Eikö olisi siten yksinkertaisempaa että hallitus hajottaisi kansan ja valitsisi uuden?…”

Sanna oli nyt se, jonka luottamus pitää ansaita)) Eikö hän ole se, jonka pitää ansaita kansan luottamus?

Mitä Haatainen sitten teki ja ei tehnyt?

Mutta mitä me tiedämme ministeri Haataisen toiminnasta ja siitä miksi hänen pitäisi kantaa poliittinen vastuu?

Ensiksi, näyttää siltä, että Haatainen oli oikeasti enemmän tai vähemmän tietoinen siitä,että epätoivoisessa tilanteessa etsittiin epätoivoisia vastauksia.Ehkä ministerille ei oltu kerrottu tai hän ei ollut jaksanut lukea.

Vastuuministerin pitäisi kuitenkin tietää – koska hän kantaa sen vastuun.

Julkisuuden paine oli maaliskuu lopulla kova. Sanna Marinin hallitus nyhjötti epätoi-voisessa tilanteessa kun presidentti ja oppositio olivat ripittäneet sitä ja ajaneet sen julistamaan valmiuslain. Kansa odotti myös kovia toimenpiteitä ja ennen kaikkea suojaa.

Sairaalat huusivat maskeja!

Hallitus pyrki siksi antamaan itsestään päättäväisen kuvan. Kokoustettiin uupumuk-seen saakka. Oli kehuttu, että varmuusvarastoissa oli valtavasti suojia. Itsekehuista tuli äkkiä höttöä sillä pian paljastui, että ne eivät riitä alkuunkaan.

Pahinta oli se, että pääministeri Marin oli vakuuttanut 27.2. eduskunnalle, että tervey-denhuollon henkilökunta on kriisin tullen ”hyvin suojattu”. Oli siten kysymys hallituk-sen poliittisesta uskottavuudesta. Sanna Marinin hallituksen uskottavuudesta. San-nasta. SDP:stä. Viher-punahallituksesta ja Sannan oman Camelotin pysyvyydestä.

Eihän tämä Kuningatar Sannan pyöreä pöytä voinut kaatua samalla tavalla kuin Antin hallitus!!

Tilanne kehittyi dramaattisesti

Ministerin oli siksi rauhoiteltava yleisöä. Tämän takia Tuula Haatainen totesi 27.3. valtioneuvoston järjestämässä koronavirus-tilanne katsauksessa, että tilanne on meidän ”huoltovarmuusjärjestelmämme on toimiva ja ainutlaatuinen Euroopassa”. Tällöin hän vielä kiitteli lämpimästi HVK:ta ja elinkeinoelämän organisaatioita, jotka ovat ”tehneet yhteistyötä ja harjoitelleet jo tällaisia tilanteita vuosien ajan”.

Sosiaali- ja terveysministeriö oli päättänyt 23.3.2020, ”että vallitsevissa poikkeus-oloissa on perusteltua ottaa käyttöön HVK:n ylläpitämissä valtion varmuusvarastois-sa olevat lääkintämateriaalit ja suojavälineet”. Haatainen oli siksi 27.3. rauhallisen varma omasta asiastaan, ja esitteli järjestelmää asiantuntevin sanoin. On kuulemma harjoiteltu vuosikaupalla. Hän myös vakuutteli kansalaisille, että asiat ovat hyvin. Ministerin totesi silloin, että ”naurut ovat loppuneet. Nyt ollaan kiitollisia.” ... "

Käyttäjä6458
Viestejä729

" ... Ministeri erityisesti painotti, että ”huoltovarmuuskeskus on ryhtynyt hankkimaan uusi suojaimia lisää Suomeen STM:n tukipyynnön perusteella jo useita viikkoja sitten. Hankintaa on jonkin verran jarruttanut tuotteiden saatavuusongelmat, koska niiden kysyntä on tällä hetkellä ymmärrettävästi korkealla. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että markkinat ovat avautumassa ja hankintoja voidaan toteuttaa”.

Edellinen lause antaa ymmärtää, että Haatainen tiesi ministerin varmuudella HVK:n hankkeista ja erityisesti siitä, että oli ollut saatavuusongelmia. On myös selvää, että näin kattavassa ja isossa asiassa ministerille oli kerrottu tarkasti se, mitä aiotaan tehdä ja miten. Kysehän oli miljoonista euroista ja hankinnan pullonkaulasta – suojamaskeista.

On siten täysin itsestäänselvää, että näin isoissa ostoissa ministerille tai ainakin virkamiehille olisi tiedotettu ostoista. Kyse ei ole normiostoista, vessapapereista tai pesuaineista vaan valtakunnan turvallisuuden tärkeimmästä asiasta: onko niitä suojia vai ei ole? Kykeneekö Marinin hallitus hoitamaan asiat vai ei?

Myös hallituksen toiveita puudelimaisesti noudatteleva valtamedia tajusi,että kysees- sä on tärkeä asia. Myös tottelevainen ja nöyrä Uusi Suomi uutisoi näistä maskeista ja HVK:n hankinnoista hienosti. Samoin varsinaista Kiina-tavaran tuloa mainostettiin televisiossa näyttävästi. Lentokone rullasi Helsinkiin ja lastia kärräiltiin kuin katastro-fielokuvassa. Ratsuväki tulee! Pelastus Kiinasta! Se nostettiin rullille ikään kuin selit-täen, että nyt asiat etenevät! Hallitus suojelee teitä päättävästi! Mikäli suojat olisivat olleet asianmukaisia, olisi poliittinen johto ja Haatainen myös ottanut tästä kunnian. 

Vielä pari päivää sitten kaikki oli hyvin. Vielä 6.4  Uusi Suomikin riemuitsi suojien tulosta.  

(https://www.uusisuomi.fi/uutiset/huoltovarmuuskeskus-koronatoimitus-kiin...)

HVK:n johtaja oli toiveikas vaikka suojien tulo oli myöhästynyt. (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-tulee-koronasuojaimia-suomeen-finna...). ... "Käyttäjä6458
Viestejä729

"... ”Haataisen ”kuolemanlingot”

Pitkänäperjantaina 10.4. 2020 – samana päivänä kun Pietari kielsi Jeesuksen – ministeri Haatainen oli paljon tietämättömämpi.

Reaktio oli kuin Pietarilla: ”minä en tunne tätä miestä!”.

Hän totesi tiedotustilaisuudessa, että kuuli näistä asioista vasta kun oli lukenut Suo-men Kuvalehden (!). Asian teki vakavaksi se, että saadut suojat olivat – eivät pelkästään vanhushuoltoon sopivat – vaan myös täysin nollatehoiset.

Tässä tapauksessa on hyvin mahdollista, että niistä voi kehittyä vanhainkodeissa kuolemanvaarallisia ”Haataisen kuolemanlinkoja” ts. suojat antavat väärän turvallisuuden tuntee mutta niiden kautta levitetään virusta tehokkaasti.

Ministerin oma selitys on ollut, että hän ei hoida operatiivisia asioita. Voi pitää paik-kaansa. Joku ehkä tästä Haataisen avustajalaumasta tiesi? Se ei ole kuitenkaan relevanttia.

Kysymys on kuitenkin siitä, että vastuuministerin pitää tietää tai ainakin kantaa vas-tuu. Näyttää siltä, että tämä meidän Haatainen on tämä hallinnon edustajana eristä-nyt itsensä tehokkaasti kaikesta toiminnasta. Se on hyvä tapa välttää vastuuta. Kun ei tiedä mitään niin ei voi kieltää kaiken uskottavasti.

Suomi säilyy parlamentarismin ja länsimaisen politiikanteon slummina

Kaiken tämän jälkeen voi sanoa: Suomi säilyy parlamentarismin slummina. Virka-mies sai lähteä. Isossa-Britanniassa tai muualla sivistyneessä lännessä asia olisi hoidettu jo pitkänäperjantaina. Haatainen olisi itse pyytänyt eroa.

Meillä ei.

HVK:n johtaja oli ”pääsiäisuhri”

Näyttää siltä,että HVK:n entinen johtaja on tämän pääsiäisen Barabbas. Hän pääsee vapaaksi. Se, joka ristiinnaulitaan on totuus.

Totuus vastuunkantamisesta on meillä tyly. Sitä ei ole.

Voi vain toivoa, että joku tutkivan journalismin edustaja tai sitten poliisivaltuuksin varustettu taho tekee tästä maskigatesta tarkan tutkimuksen. Ja selvittää kaiken pohjiaan myöten.

Dokumentteja: (https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/tyoministe...);  https://areena.yle.fi/audio/1-50414207).


Käyttäjä6458
Viestejä729

Näin tähän on tultu:

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/kreatio-huhtasaaren-ja-ko...

Julkaistu 2.9.2017 kirjoittanut Risto Koivula

Kreatio-Huhtasaaren ja Korkkikakka-Haataisen ”taistelu” on huijausta: ämmät ovat tasan samalla astialla

Vaihtoehdot ovat muualla!

Vaarallisen tilanteesta tekee se, että tähän asti aina on päässyt toiselle kierrokselle kaksi tyhmintä, oikeistolaista ja rikollisinta ehdokasta!

(Tämä on vähän pahasti sanottu Esko Ahosta ja Pekka Haavistosta, joita oikein äänestinkin, enkä pidä sillä tavalla absoluuttisina tapauksina kuin vaikka näitä tätejä, vaan kysehän oli ja on vertailusta..)

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Tutkija_Mari_K-69654

Tutkija ennustaa sähköisiä presidentinvaaliväittelyitä

Pekka Virkki

Dosentin mukaan SDP:n Tuula Haataisen kannattaisi profiloitua selkeäsanaisena ehdokkaana välittämättä muiden mielipiteistä.

Politiikan tutkija Mari K. Niemi muistuttaa blogissaan Suomen Kuvalehden sivustolla, että uskallus ja halu puhutella suoraan omia ydinkannattajia muiden vastareaktioista välittämättä – jopa konfliktia hakien – on tuonut perussuomalaisille menestystä, joka on usein ollut ulkopuolisille yllätys.

– Olisiko tässä myös melkoiselta takamatkalta vaaliin lähtevän Tuula Haataisen mahdollisuus?

Sähköisimpiä väittelyitä Niemi ennustaa Laura Huhtasaaren ja SDP:n ehdokkaaksi lauantaina valitun Haataisen välille.

– Voimakkaasti mielipiteitä jakava Huhtasaari on toimittajien herkeämättömässä seurannassa. Huhtasaaren mediaimu ja näiden naisten ajatusmaailman perustavat erot ovat Haataisen paras mahdollisuus saada omat värinsä esiin ja nousta näiden vaalien ilmiöksi, tutkija arvioi.

– Turvapaikanhakijoiden ja vähemmistöjen asiaa ajava, rasismia ja vihapuhetta suo-rasanaisesti vastustava feministinainen tulee saamaan osakseen aggressiivista vas-takampanjointia. Sen kanssa elämistä auttaa, jos hänet ehdokkaakseen valinneet tositilanteessa ovat ehdokkaansa tukena julkisesti ja yksityisesti. ”

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/SDP:n_pres-69640

Tuula Haatainen SDP:n presidenttiehdokkaaksi

 Haatainen on ”korkkikakkapoliitikko” joka aina pulpahtaa pytyssä uudestaan ”pinnalle” vaikka kuin monta kertaa vetäisi…

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/126622?page=1#126622

” RK  16.11.2003 01:50:22    126622

Opetusministeri esittää Akatemian puheenjohtajaksi pseudotieteen suosijaa!

Opetusministeri Tuula Haatainen (sos.dem.) esittää tieteellisen perustutkimuksen rahoituksesta keskeisesti vastaavan Suomen Akatemian puheenjohtajaksi Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin johtajaa Raimo Väyrystä.

Väyrysen esitys Tutkijakollegiumin puheenjohtajana on ollut farssi ja fiasko, ainakin kollegiumin julkisuudessa eniten näkyneiden ”tutkijoiden” Jeja-Pekka Roosin, Ilkka Pyysiäisen, Anna Rotkirchin osalta.Kahden ensimmäisen spesiaali on ollut jankuttaa jankuttamasta päästyäänkin julkisuudessa vääriksi todistettuja teorioita (esimerkiksi Steven Pinkerin) ikään kuin olisivat OIKEIKSI TODISTEETUJA, mikä on tieteellisen vilpin muoto, ja verrattavissa esimerkiksi koetulosten väärin ilmoittamiseen. ... "