Nettitrollin olemus - Lentonen kierrättää uuskieltä ja estää keskustelun

 

Blogi sisältää toki myös asiaa.

Kysymys nettitrollaamisesta on tärkeä.Trollaus on erityinen valehtelun muoto,joka on tullut jäädäkseen. Trolli tekeytyy joksikin muuksi kuin mitä on, yleensä tarkoituksella tuottaa vahinkoa sille taholle, joksi tekeytyy. Provokaattorista trolli eroaa yleensä sii-nä, että provo elää joltakin osin väärennettyä elämää:kuuluu esimerkiksi organisaati- oihin, joita ei tosissaan kannata, vaan tekee tai kyttää tehdäkseen niille vahinkoa.

Provokaattorista saattoi myös tulla "oikea": esimerkiksi Adolf Hitler liittyi baltiansak-salaisten Alfred Rosenbergin ("Pohjolan muinaiset arjalaiset kantapersermaanit") ja Erwin (von Schäubner-)Ritterin (Wilhelmin sotilasttasea Turkin armenialaisten kansanmurha-alueilla, von Schäubner on vaimom nimi) Saksan Kansallissosialisti-  seen työväenpuolueeseen sosialidemokraattien provokaattorina, mutta vaihtoi sitten aidosti puolta.

Epäilen kuitenkin, että Lentonen on trolli.

Hän esimerkiksi saattaa haukkua Niinistöä nimenomaan saadakseen tämän näyttämään juuri "USA:n Trollilta" - jolta tämä tosiassa juuri haluaakin näyttää!

 

" Jussi Niinistö myönsi olevansa trolli

28.8.2018 18:30 Henri Lentonen

  •  

    Näistä on vaikea pysyä perässä, mutta eräs viimeisin Trumpin trollaus oli kutsua Namibiaa "paskareiäksi".

  •  

    Trollaus on teatteria, esittämistä, illuusion luomista. Jos naamarit riisuttaisiin, niin ihmisten pitäisi kohdata oikeasti.

Suomessa paljon puhutaan ns. venäjäntrolleista. Mutta entäs nämä amerikantrollit?

Onko vain amerikantrollien, trollaus hyväksyttävää ja venäjäntrollien trollaus, epähyväksyttävää?

Miksi politiikka toimii nykyään: trollauksella? Mielestäni sellainen ei kuulu Suomeen.

Miksi edes pitäisi valita idän ja lännen välillä? Eikö voisi vain palita pohjolan. "RJK: Aiheellisia kysymyksiä.

Mielestäni ja oman määritelmäni mukaan 99% "Venäjän trolleista" ei ole trolleja ol-lenkaan vaan tosissaan, ja "Amerikan trolleista" noin 90% ei näytä olevan ainakaan "Donaldin trolleja" vaan muiden kuten Hillaryn,CNN:n, Bilderbergin, EU:n ja Japanin trolleja, jotka haluavat itseään pidettävän "USA:n trolleina".

 

" Valitettavasti, valtio on jo asettanut panoksensa tulevassa maailmansodassa ja liittynyt länsirintamaan sotilaallisesti.

Wikipedian mukaan trollaus tarkoittaa seuraavaa:

  • Trolli (internet), tahallinen ärsyttäminen tai häiriköinti Internet-keskusteluissa
  • Trolli (infosota), propagandan levittäminen tai ahdistuksen aiheuttaminen osana informaatiosodankäynnin operaatiota

--

Syyksi trollaamiseen Niinistö kertoo että: "Ainakin se meni läpi kyllä kansan syvissä riveissä heti."

Sehän trollauksen tarkoitus onkin. Taktiikkaa käyttää vasemmisto, oikeisto ja kuka tahansa näistä "räväköistä" puolueista: myös "isänmaalliset".

Se valitettavasti on ns. ajan henki. Mitä enemmän kuohuntaa ja kohua jokin iskulause aiheuttaa, sitä parempi.

Trollaus tulee sanasta troolata, jolla tarkoitetaan verkon vetämistä veneen perässä johon kalat kerääntyvät.

Trollaaja siis kerää ihmisiä verkkoonsa, tarkoituksellisella trollaamisella.

Trollaava lausunto on siis syötti ihmisille, jotka kerääntyvät trollaajan aiheen ympärille. "

"Tämähän on tapa tehdä politiikkaa, nostaa asioita tällaisilla räväkillä vertauskuvilla esille"

Trollaus upposi syvälle, sillä tiivistääkseen tunnepitoista pelleilyään: Niinistö myös vetosi asiassa siihen, että kasvisten syönti on "ääri-ilmiö" kuten terrorismi.


RJK: " Trolli EI tule troolaamisesta, vaan se tulee saksan muissakin kielissä tunnetusta sanasta der Troll = kummitus, peikko haamu, tässä on Skepsiksen keskustelupalstalta oikein kuvakin:

https://de.wikipedia.org/wiki/Troll_(Mythologie)

 


 

" Lisäksi Niinistö pilapuheessaan vetosi siihen, että kasvissyöjät söisivät pelkkiä porkkanoita.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808282201164885_pi.shtml

--

Siinä Niinistö toki on rehellinen, että "tämä on tapa tehdä politiikkaa".

Mutta missä vaiheessa Suomen politiikasta, tuli Amerikan kaltaista trollausta ja twitter-viestien kaltaisia iskulauseita: joiden tarkoitus ei ole herättää keskustelua vaan herättää naurua tai vihaa eli vedota tunteisiin? "

RJK: Aiheellinen kysymys minustakin...

Kannattaa myös miettiä, onko Suomi mahdollisesti suorastaan valtionakin joutunut trollien kusettamaksi.
 

" Siitä ei liene epäilystä, etteikö suurvallat vehkeilisi: myös Venäjä. Sehän on osa modernia mm. tiedustelutaktiikkaa eli vakoilua.

Voin esittää asiassa yksinkertaisen esimerkin. Venäläinen agentti on Amerikassa. Hän on tekeytynyt ns. loikkariksi, jolta saa tietoa mm. NSA.

Loikkari antaa tietoa ja Venäjä tulkitsee muiden verkostojensa kautta, mihin ja miten tieto leviää.

Tällöin tiedustelu saa tietoa kuka oikeasti kuuluu ns. sisäpiiriin eli mistä tieto tulee esiin.

Vakoilun tärkein tavoite, on juuri selvittää: ketkä oikeasti pitelevät valtaa, poliittisen trollauksen eli kulissien takana.

Poliittinen trollaus, on vain sen takia: että ihmiset saadaan sekaisin. Siten ainoa keino suojautua median pakottamaan trollausta vastaan, on jättää se huomiotta. "RJK: Tuo on patenttineuvo, mutta se ei ole yksinkertaista.

Olen myös sitä mieltä, että trollia vastaan puree paikkansa pitävä asia, ei teskenteleminen olla muka huomaamatta trollia.

 

" Eli mitä nopeampaa maailman tuulet täällä pyörivät ja asiat menee levottomam-maksi ja hysteeriseksi "hihittelyksi": sitä tärkeämpää olisi ihmisten olla tämän kaiken vastavoima, eli rauhallisia ja vakaita ja mietteliäitä: eikä niinkään puheliaita.

Onhan toki sekin mahdollisuus, että suurvallat ovat jo sopineet maailman jaosta: ja nyt vain pienemmät maat trollataan mukaan sotaan, joka on jo valmiiksi hävitty.

Miten onkaan, parasta Suomelle olisi ollut ottaa kärkihankkeeksi: koko armeijasta luopuminen kontrolloidusti.

Niinistö on ottanut isäntämaastaan Amerikasta hyvin mallia politiikkaansa.

Trollaus on Suomessakin yleistä politiikassa, siksi siitä voi virnuilla mediassakin: ikäänkuin se olisi jokin kiva vitsi, että valtio on pelle. "RJK: Se ei valitettavasti ole Suomessa vitsi eikä naurun asia, aivan kaikkea muuta...

 

" Sitähän trollaus on, teatteria ja että saa vuoroin ihmiset järkyttymään tai nauramaan.

Eduskunnassa, näitä suurimpia pellejä kierrätetään hauskuuttamassa kansaa mediassa ja hommat valuu kohti maailmansotaa ja Suomen huutokauppa globaaleille yrityksille sujuu hyvin.

Trollaus, pitää keskustelun pois niistä oikeista aiheista: mitä suomalaisten pitäisi miettiä ja keskustella vakavasti, koska koko maa on kuihtumassa niin sosiaalisesti kuin taloudellisesti. "


RJK: Lentonen on oikeassa...

 

" Katsokaapa vain miten maatalouskin kuihtuu, hyvin on juonet tehty Suomen turmioksi:

https://yle.fi/uutiset/3-10339874

--

Ei toki ole kyse kokonaan amerikkalaisten trollien salaliitosta. On eduskunnassa isänmaallisia ihmisiäkin, kuten Tuomioja.

"Sdp:n Tuomioja syytti sotilaita ja virkamiehiä salaliitosta sotilaallisten harjoitusten valmisteluissa - ”Suorastaan rikollista”"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808252201161336_pi.shtml

--

Nämä pelleilijät ovat saattaneet Suomen jo sotatilaan Venäjän kanssa. "RJK: Kuoleman-Tuomiojaa tuossa juilii pelkästään se, että demareita  ei ole tällä kertaa (ilmeisesti) otettu mukaan...


" Joten pelleily ja muu runoilu/turha säätö kuten SOTE on vain ajan pelaamista, jolla on vakava tarkoitus: pelata siis aikaa kunnes isäntämaa Amerikka on saanut trollattua maailman sotaan.

Amerikka trollaa ankarasti varsinkin lähi-idässä, jotta uusi maailmansota saadaan käyntiin mm. siirtämällä lähetystönsä Jerusalemiin. "


RJK: USA trollasi raivoisasti siellä EDELLISEN presdentin aikna - ja oli vuorenvarma taktiikkansa "menetyksellisyydestä"


USA:n yllätykseksi nettiä osasivat käyttää muutkin kuin sen trollit...


 

" Kaikenlainen "rauhanturvaaminen" on osa sotaa, koska nämä voimat aktivoidaan täysin vasta sitten kun maailmansota virallisesti on saatu käyntiin.

Rauhanturvaaminen on tekosyy rakentaa tukikohtia ja siirtää joukkoja ympäri planeettaa, maailmansodan aloitusasemiin.

Rauhaa, kun ei turvata aseilla. Sotiminen rauhan puolesta on sama asia kuin harrastaa seksiä neitsyyden puolesta.

Siksi koko termi on valhetta. "


RJK: Ei sitä kokonaan ilman aseitakaan voida menetylsellisesti turvata. (Korostan sanaa "kokonaan".)


 

" NATO käyttää kohteissaan mm. uraaniammuksia. Uraani leviää ympäristöön ja terrori jatkuu, vaikka sotilaat ovat jo poissa: koska syntyy mm. epämuodostuneita lapsia.

"The US and NATO militaries used DU penetrator rounds in the 1991 Gulf War, the Bosnia war, bombing of Serbia, the 2003 invasion of Iraq, and 2015 airstrikes on ISIS in Syria.

It is estimated that between 315 and 350 tons of DU were used in the 1991 Gulf War ...

international legal team preparing a lawsuit against NATO, 10–15 tons of depleted uranium was used during the 1999 bombing of Yugoslavia.] In a three-week period of conflict in Iraq during 2003, it was estimated that over 1000 tons of depleted uranium munitions were used."

https://en.wikipedia.org/wiki/Depleted_uranium#Ammunition

--

Suomi on osallinen kehittyvään maailmansotaan muullakin tavoin kuin "rauhantur-vaamisessa." Suomesta viedään aseita kriisipesäkkeisiin kuten Saudi-Arabiaan.

Äskettäin uutisoitiin, että Saudi-Arabia oli räjäyttänyt bussin täynnä lapsia. Suomi on myös osallinen tähän kun se tukee näitä maailmansodan pesäkkeitä.

https://www.independent.ie/world-news/middle-east/for-my-son-i-will-take...

--

Lapsensa iskussa menettänyt muslimi vannoo kostoa kuolleen lapsensa puolesta. Se koskee myös Suomea, onhan Suomi osallinen näihinkin iskuihin kun on aseiden kauppakumppani.

Huomaamme siis, että vaikka nämä puhuvat päät mediassa ovatkin hauskoja vitsi-setiä, niin heidän toimensa eivät ole niin kovin hauskoja: uraani säilyy ekosysteemis-sä ties kuinka monta sukupolvea ja kaikki tuolla alueella, sairastuvat siitä tavalla tai toisella koska se kulkeutuu keuhkoihin pölyn mukana.

Osana tulevaa maailmansotaa on varattu myös optio myrkyttää koko Suomi testaa-mattomilla rokotteilla ja "lääkeaineilla". Myös uusia "laitteistoja" voidaan käyttää. Avuksi tähän käytetään armeijaa.

2016 voimaan tulleesta uudesta rokotelaista ja asiaan liittyen lisää täällä:

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259998-rokotevastaisuus-on...

--

Suomeen hallitsemattomasti kipatut muslimijoukot ovat osa suunnitelmaa luoda si-sällissota. Kaikenlainen levottomuus palvelee näitä pimeitä voimia ja suunnitelmiaan maailman herruuteen.

Jos näitä ihmisiä oltaisiin haluttu auttaa, oltaisiin otettu naisia ja lapsia: eikä pääosin nuoria miehiä.

Tämähän on vanha ns. kapteenin sääntö "naiset ja lapset ensin".

NATO kanssa tehty sopimus on luovuttanut koko Suomen Amerikan käyttöön tulevassa maailmansodassa.

Viime sodassa natsit kutsuttiin kylään, mutta vasta kun sota oli alkanut. Tällä kertaa, ulkomainen armeija on pedattu jo valmiiksi tänne.

Suomi on siis sotatilassa, koska maatamme miehittää vieras armeija.

On vain ajan kysymys, koska Venäjä vastaa tähän sodanjulistukseen. Valtio on toiminnallaan uhrannut Suomen lapset, tässäkin asiassa.

Se on ymmärrettävää, koska se ei ole Suomen valtio: vaan vieraan vallan edustaja.

Suomen ja Naton isäntämaasopimus:

"Naton sekä sen jäsen- tai muiden valtioiden joukot voivat perustaa tukikohtia ja tuoda joukkoja isäntämaan alueelle sekä rauhan että kriisin aikana.

Pöytäkirja täsmentää isäntämaata tarjoamaan tukea, tietoja ja suojelusta joukoille."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Naton_isäntämaasopimus

--

Minä en usko, että Suomessa tapahtuu minkäänlaista ns. kansannousua.

Ihmiset on kemikaaleilla huumattu niin sairaaksi, että ei aivot enää toimi.

...

Hallitus on käsitykseni mukaan tullut laittomaksi n. 20 vuotta sitten kun ekat NATO / EU sopimukset tehtiin Suomen perustuslakia rikkoen.

Lakia rikkomalla ei tietenkään voi tehdä uusia lakeja, vaan joudutaan oikeuteen. Mutta harvoinpa asia on mennyt niin, että rikolliset tuomitsevat itsensä.

Jos nyt kävisikin niin ihmeellisesti, että suomalaiset haluaisivat jossain vaiheessa Suomen valtion takaisin: niin siihen löytyy keinot Suomen laista. "

RJK: Pitää paikkansa: Suomen ja kansainvälisetä laista.

 

" Koska Suomen laillinen lakikirja on se n. 20 vuotta vanha painos, sotatilalain avulla voidaan muodostaa oikeusistunto jonka kautta voidaan ensin tuomita nämä rikoksen tehneet tahot ja sitten myös muodostaa väliaikainen hallitus: jonka ensisijainen tavoite, on järjestää Suomessa laillinen kansanäänestys.

Käytännössä siis Suomen armeijan korkein upseeri voi tehdä tämän. En tiedä kuka se on, koska suurin osa tunnustaa tätä laitonta EU/NATO hallitusta.

Suomen ei siis tarvitse erota EU:sta joka on tehty hajoamaan ja se lienee vain iso rahanpesulaitos, jolla pumpataan maailmansodan budjettia.

Koska Suomi ei mihinkään ole edes liittynyt. Vaikka Suomeen saataisiin laillinen hallitus, ollaan silti aika pulassa mm. siksi koska nykyinen amerikanhallitus on myynyt jo suuren osan maataloudestakin suuryritysten haltuun.

EU kriisirahat eivät menneet esim. Kreikan kansalle, vaan suurpankeille - jotka ovat rahoittaneet maailmansodat ja tulevat rahoittamaan seuraavankin.

Britannian ero lienee osa suunnitelmaa, jolla koko järjestelmä romautetaan: osana maailmansodan lähtölaukauksia. Sitten pitää luoda jonkinlainen "maailmandollari" koska asia liittyy Amerikan omaan konkurssikypsään taloustilanteeseen.

Suomen omavaraisuuden tuhoaminen maataloudessa on tärkeää, jotta Suomi ei voisi irtaantua näistä lonkeroista ainakaan kovin helpolla.

"Suomen presidentin rukous":

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258685-suomen-presidentin-...

--

Raamatussa sanotaan, että Jumala antoi myös eläimet ihmisen syötäväksi.

Lihansyönnissä ei siis siten sinänsä mitään väärää ole.

Kuitenkin, on tieteellinen fakta että länsimaissa syödään liikaa lihaa: niin että ulosteessa on hyvinkin 50% sulamatonta proteiinia.

Lisäksi kasvissyönti on yli 10 kertaa ekologisempaa kuin lihansyönti.

Lisäksi kun käytetään kaikenlaisia kemikaaleja lihantuotannossa, niin niistä tulee jäämiä jotka muuttavat suoliston mikrobistoa. Vasta viime vuosina on tiede tullut ymmärtämään, että suolisto on ihmisen tärkein elin.

Sen mikrobiston toimintaa ei vain ymmärretä kuin joku muutama prosentti. Kaikki mikrobeja ei ole edes tunnistettu vielä muutama kymmen prossaa korkeintaan.

Suomessa varsinkin lasten suolistosairaudet lisääntyvät radikaalisti. Syy on tietenkin pääosin ravinnossa mikä suolesta menee läpi - myös vesijohtovedessä on kaupungeissa kemikaaleja.

Tällaiset asiat, pitäisi hoitaa: eikä keskittyä ostelemaan sotalentskareita. Millainen valtio tämä on, kun se antaa lasten sairastua ja välittää vain enemmän sotaleikeistä?

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/lasten-tulehdukselliset... "

Keskustelua:

 

Henri Lentonen 29.8.2018 13:32

" Pitääkin lisätä moderointisääntöihin, että ei tusinaa sivua copypastea jostain toiselta foorumilta/blogilta jne.

Säästin kommentista sen pointin:

RJK: Kommentti: Olen sanonut, että "trollin" olemukseen kuuluu, että hän esittää muuta kuin on.

Tosissaan todella kannattamiaan asioita esittävä joidenkuiden mielestä "häiritseväkään" keskutelija, toimittaja, puhuja jne. ei ole trolli.

Epäilty trollaus ei aina liity asian sisältöön, vaan se voi liittyä (harhaanjohtavaan) tyyliin ja esitystapaan "

 

RJK: Valitettavaa, että Lentonen poisti historiallisen katsaukseni aikoihin, jolloin trollaus-termi tuli maailmalta Suomeen varman ns. sketikkolliikkeen (antipavlovistiliikkeen) toiminta Skepsiksen/Höpsiksen keskustelupalstan kautta.

Minäen silloin ollut "trollaamassa enkä sekoittamassa", lainaan kerrankin pelkästään toisten tekstiä ja siinä hengessä, mitä siellä "trollilla" tarkoitetaan.Kaikkein ensimmäinen viesti oli tämä:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/5644

" Re: Itsenäisyyspäivät pois!

Mustapartainen mies, 12/9/1998 1:34:04 AM, 5644

Sirkka kirjoitti 08.12.1998 (5597)...

(VSL:n vaalipuheet leikattu)

No niin,saihan se Sirkka keskustelun aikaiseksi. Sovitaanko että seuraavalla kerralla tällaisten trollien jutut jätetään ilman vastausta? Jos ne siitä vähitellen oppisivat. (...sanoi hän päättäväisesti ja jatkoi samalla itse sivun toiseksi turhinta viestiketjua)  "


Trolliksi katsotaan "epäisänmaallinen henkilö", joka esittää itsenäisyyspäivän lakkauttamista muka "käytännöllisitä syistä", viesti on ollut niin paha, että sitä ei voi lainata:

 

Seuraavassa kolmannessa viestissä ja toisessa keskustelussa, jossa asiaa käsitellään, nimimerkin "Pappi" ei uskota olevan oikea pappi vaan trolli:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/5799

" Re: Eräät tapah.... + A.Hietaselle kysymys.

A. Hietanen, 12/11/1998 1:36:39 AM, 5799

Usko kirjoitti 11.12.1998 (5790)...

>Tähän oli taas pakko puuttua !!!!
>Tarkoitatko kenties minua vihaa
>sylkevänä ihmisenä. Mikäli näin asian
>koet, olet ymmärtänyt kaiken aivan
>väärin, lienen kuitenkin ainoa tällä
>palstalla kirjoitellut kristitty,
>joka on keskustellut asioista
>rationaaliseen sävyyn, tosin joskus
>ehkä hieman kiivaaseenkin, mutta
>vihaamiseen tai herjaamiseen en
>myönnä syyllistyneeni.

No en minä tuossa rationaalisesta keskustelusta puhunutkaan. Lähinnä viittasin tuohon Pappi-nimimerkkiin. Tosin hieman kyllä epäilyttää josko kyseessä on vain trolli. Eli en siis tarkoittanut sinua.

> Se tosiasia,
>että ei-uskovaiset kokevat Jumalan
>Sanan arkana tai jopa vihaavana
>johtuu mielestäni yksinkertaisesti
>ihmisen omista defensseistä, halutaan
>kieltää koko Jumalan Sana tai Jumala
>kokonaan. Raamatussa on Jumalan Sanaa
>verrattu myös kaksiteräiseen miekkaan.
>Se saattaa satuttaa niitä, jotka
>eivät sitä halua vastaanottaa, mutta
>kokonaisuudessaan Jumalan Sana on
>ARMON ja RAKKAUDEN ILOSANOMAA.

Yadda yadda. "


Trollikortin vetäminen hihassa myös lopettaa sen keskustelun...

 

Seuraavan trolliviestin osoitteessa esiintyy trollauksen synonyymi:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/5805

" PAPIN PAREMPI PROVOSOINTI

Heikki S, 12/11/1998 1:36:45 AM, 5805

Taas tämä nimimerkki pappi, joka lienee trolli, sai provosoivalla aiheella aikaan pitkän viestiketjun, jonka aiheena vaikuttaa olevan monilla oman miehisyytensä todistaminen. Tämä ilmiö kertoo melko paljon keskustelun käyjien ikärakenteesta ja seksuaalisen suuntautumisensa todistelupakosta.

Sivuille ilmestyi myös useita uusia nimimerkkejä, joiden kirjallinen ja ideologinen anti jäi vaisuksi. Kysymyksessä oli mahdollisesti henkilöt, joilta näiden sivujen käsittelemät aihepiirit menevät "yli hilseen".

Mutta homoseksuaalisuus ei ole huu-haa alaa, eikä myöskään finlandia-palkinto. Eli ystävällinen pyyntö ja vielä sokeria päälle: Ottakaa asioista selvää ennenkuin tulette mokaamaan itsenne omituisilla käsityksillänne ja sitä ennen pää kiinni pappi ja muut hörhöt.

 

Oletetun trolli-"Papin" epäillään myös yrittävän nimenomaan trollata papin ammatti huonoon huunoon huutoon ja taantumuksellisen- ja tyhmänkirjoihin:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/5808

" Re: Mikä vuosisata?

Heikki S, 12/11/1998 1:36:48 AM, 5808

Pappi kirjoitti 11.12.1998 (5794)...

>lakimies kirjoitti 10.12.1998 (5721)..
>. Pappi ei tietenkään koske
>tuollaiseen roskaan. Nyt kannattaa
>muistaa mitä tapahtui Viipurin
>tuomiokirkossa 1930.
>Maallikkosaarnaaja kiipesi
>saarnastuoliin ja julisti että pian
>käy vainolainen tämänkin kaupungin
>yli ja kirkko tulee tuhoutumaan. Näin
>käy myös Suomen kansalla,ellei tähän
>maahan palauteta kuria ja järjestystä.
>Kansan moraalisen selkärangan
>murtaminen on lopetettava. Miksikö.
>Siksi etteivät edes etevimmät
>yhteiskuntasosiologimme tajua
>millaisen tilanteen edessä olemme.
>Meillä on vielä hetki aikaa ennenkuin
>roskaväki ottaa vallan.Esimerkkejä
>löytyy Hyvinkään kaatopaikoilta,
>terroristeista jotka töhrivät
>kunniallisten ihmisten asumuksia,
>punkkareista jotka vastustavat linnan
>juhlia.Vanha totuushan on se että kun
>roskaväki velloo kadulla on jossain
>haaska. Heräämmekö liian myöhään.

Jee, tässähän mennään käsityksissä todella kauas menneisyyteen, satojen vuosien taakse. Huimaa tekstiä, melkein kuin amerikkalaisten tv- pastorien juttuja. Oikein vielä mausteena käsitteitä roskasakista ja omituisia rinnastuksia, jotka ammottavat tyhjyyttään.

Eli pappi: jos olet trolli, niin työsi on melko hyvää, joskin ei ihan täydellistä. Jos taas toimit pappisvirassa suosittelisin paluuta nykyaikaan käsityksissä, alkuun jo almanakan hankkiminen auttaa hahmottamaan mikä vuosi on menossa.

 

Tämä "trolli" vihjaa olevansa oikea pappi puhumlla hepreaa:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/7231

" Re: Uskonto ja tiede etsivät samaa totuutta.. OKEI OKEI

Tomi, 1/15/1999 2:00:31 AM, 7231

Pappi kirjoitti 15.01.1999 (7230)...


[...]
>Samoin itse luominen. Eeli kysynkin
>edelleen vakavasti. ONKO JUMALAN
>KÄTTÄ TARVITTU, ONKO HOMMASSA
>SELITTÄMÄTTÖMIÄ VAIHEITA. ONKO
>MAAPALLON KOKONAISOLEMUKSESSAN MITÄÄN
>MIKÄ SAISIN PIINTYNEIMMÄNKIN

troll /v.,n./

[From the Usenet group alt.folklore.urban] To utter
a posting on Usenet designed to attract predictable
responses or flames. Derives from the phrase
"trolling for newbies" which in turn comes from
mainstream "trolling", a style of fishing in which
one trails bait through a likely spot hoping for a
bite. The well-constructed troll is a post that
induces lots of newbies and flamers to make
themselves look even more clueless than they already
do, while subtly conveying to the more savvy and
experienced that it is in fact a deliberate troll.
If you don"t fall for the joke, you get to be in on it.

(Jargon filestä)

"Eeli kysynkin.." oli kyllä mielestäni helvetin
hienosti keksitty. Eeli, Eeli, lama sabaktani.. "

 

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/11742

"
Re: Papille; homoista ja logiikasta

A. Hietanen, 4/27/1999 12:29:02 AM, 11742

Pappi kirjoitti 27.04.1999 (11741)...

>K.A.T. kirjoitti 27.04.1999 (11737)...
>Pappi on ensinnäkin vasuri,täytyy
>näköjään kysellä Aspilta mistä johtuu.
>Jos homojen hyysääminen loppuu,
>loppuu myös elollinen ja älyllinen
>elämä maapallolta kun ihmiskunta ei
>enää lisäänny.Se on näin
>yksinkertaista.

(tämä on trolli älä vastaa, tämä on trolli älä vastaa, tämä on trolli älä vastaa... Aaagh!)

Siis mitä? Eli sinun teoriasi mukaan olet homovastaisuudellasi tuhoamassa ihmiskunnan tulevaisuutta. "Pappi", vielä voit pelastua! "

 

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/12007

" Re: Ihanaa leijonat...

Ateisti, 5/7/1999 12:33:27 AM, 12007

Ilmo Launis, tuo pyöräilevä pappi, käytti aikanaan itsestään ilmaisua Jumalan hullu.
Onkohan tämä meidän pappimme taas jonkinlainen jumalan pelle joka suorittaa lähetystyötään hiukan uusin keinoin.


Onko hän trolli vai tosissaan, mielipiteitä. "

 

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/12060

 

" Re: Boikotti

Vesa Tenhunen, 5/7/1999 12:34:20 AM, 12060

Petri Liljaniemi kirjoitti 07.05.1999 (12043)...

>Kokeillaanpa soveltaa Uskoa, Pappia,
>Risto LL:ää ja muita fanaatikkoja
>kohtaan täysboikottia! Tuskin he
>jaksavat täällä kauan elämöidä, jos
>eivät saa minkäänlaista vastakaikua.

Sinänsähän nämä uskonto-huuhaailut tällä palstalla eivät ole mistään pois. En usko yhdenkään asiallisen viestin jääneen kirjoittamatta sen takia, että Pappi höpisee ateismin vaaroista tai Usko selittää kirjoitusvirheitään Mensan huumoriksi.

Boikottia parempi olisi itsehillintä;jos Pappi, Usko tai muu trolli kirjoittelee pelkästään ärsyttääkseen, niin yritetään olla provosoitumatta. Jos näissä kirjoituksissa sattuu kui- tenkin olemaan jotakin ajatuksentynkää, niin kommentoidaan sitten sitä ja jätetään muu suunsoitto pois. Lupaan ainakin yrittää.