17. tammikuuta ·

Hyvä kun loppui tältäerää ja Vahvasen osalta...

"Mutiainen" ei vaikuttanut juurikaan terävämmältä...

" TAAS UUSI ÄÄLIÖMÄINEN HAISTAPASKANTIEDEFASISTI VETÄMÄSSÄ "VALTION VIRALLISENA "ANTIRASISTINA" YLEN "VIIHDEOHJELMAA"!!!!
 
Ja haistapaskantiedebisnesMAMUt on PALAUTETTAVA ISISIIN "OPETTAMAAN" SINNE HAISTAPASKANTIEDETTÄ!
 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/11/perjantai-pistaa-miettimaan-uusi-ajankohtaisohjelma-alkaa-tammikuussa
 
" Älykkyys ja rikollisuus periytyvät – ja se tuntuu pahalta
 
Ihmisen käyttäytyminen on suurelta osin biologista ja perinnöllistä. Tämän tunnustaminen ottaa usein lujille.
 
Sunnuntai 28.6.2015 2:00 Päivitetty: 30.6.2015 10:04
 
Pekka Vahvanen
 
Helsingin Sanomat
 
matti pikkujämsä
 
Kun olin lapsi,pelasin usein koripalloa yksin pihalla. Kun minua vanhemmat serkkupo- jat tulivat kerran kesässä kylään, he olivat aina parempia, koska olivat pitempiä. Har-joittelin pallotaitoja tuntikaupalla, mutta heille riitti käden nostaminen heittoni eteen.
 
Se oli ensimmäisiä tilanteita, kun ymmärsin, kuinka paljon biologialla on väliä.
 
Muutamaa vuotta myöhemmin murehdin myöhäistä puberteettiani. Mietin, riittääkö miehuuteni ja tuleeko minusta sukukypsä; onko kasvojeni luusto tarpeeksi miehekäs ja ääneni vakuuttava.
 
Kyse ei ole vain keskenkasvuisen epävarmuuksista. Biologialla on meille paljon väliä.
 
Mutta biologia on tyly. Sitä ei voi toivoa paremmaksi. Se pelaa lottoa meidän kustan-nuksellamme, ja monen mielestä olisi kivempi, jos ei pelaisi. Siksi uskottelemme usein, ettei sillä ole merkitystä.
 
Erityisen vaarallisena pidetään ajatusta, että ihmisen henkiset ominaisuudet olisivat perinnöllisiä: että synnymme erilaisilla "kyvyillä hankkia omaisuutta", niin kuin Yhdysvaltain perustuslain isä James Madison kirjoitti.
 
Madisonista huolimatta moderni länsimainen poliittinen filosofia on taistellut tätä ajatusta vastaan. Kerromme itsellemme, että ihminen on tyhjä taulu. Jokainen pystyy elämässään mihin tahansa.
 
Amerikkalainen ideaali on, että jokaisesta voi tulla presidentti, professori tai huippu-urheilija, se on vain itsestä kiinni.
 
Eurooppalainen versio on, että yhteiskunnan avulla tämä kaikki on mahdollista.
 
Käyttäytymisgenetiikan ja neuropsykologian tutkimukset ovat kuitenkin murentamas-sa tätä käsitystä. Geenit ja aivojemme rakenne määrittävät pitkälti kykyjämme ja käyttäytymistämme.
 
[RK: Valetta. kaikki kykymme ja käyttäytymisemme ovat ehdollistunutta.
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/09/ivan-pavlov-ja-tieteellinen-ihmiskuva ]
 
Esimerkiksi älykkyys ja aggressiivisuus vaikuttavat olevan merkittävältä osin perinnöllisiä ominaisuuksia.
 
Identtisiä kaksosia, tavallisia sisaruksia ja adoptoituja sisaruksia vertailleiden tutkimus-ten mukaan 45–80 prosenttia ihmisten välisistä älykkyyseroista on selitettävissä geeneillä.
 
Vaikka identtiset kaksoset on kasvatettu täysin erillään toisistaan, heidän älykkyysta-sonsa ovat tavallisesti paljon lähempänä toisiaan kuin kahdella "tavallisella" sisaruk-sella, jotka ovat kasvaneet samassa perheessä. Sisaruksilla vain puolet geeneistä on samoja, kun taas identtisten kaksosten geenit ovat satunnaisia mutaatioita lukuun ottamatta identtiset.
 
Amerikkalaistutkijat kokosivat yli sata aggressiivisuuden ja rikollisuuden periytyvyyttä käsittelevää kaksos- ja adoptiotutkimusta. Niiden perusteella tutkijat laskivat aggressiivisuuden periytyvyydeksi 44 prosenttia ja rikollisuuden 75 prosenttia.
 
[Nuo tutkimukset ovat metodologisesti huijausta:
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/02/alykkyyden-paivan-1-10-kunniaksi-psykologiantutkimuksen-heritabiliteettihuijaus ]
 
Aivotutkimus kyseenalaistaa myös tyhjä taulu -ajattelua. Murhasta tuomituilla ja muilla väkivaltaisilla ihmisillä on todennäköisemmin pienemmät ja vähemmän aktiiviset aivojen etuotsalohkon osat, jotka vastaavat päätöksenteosta ja hillitsevät impulsseja.
 
[RK: Tuo ei kerro mitään "tyhjä taulu" -periaatteesta."Tyhjä taulu" ei tarkoita AIVOJA, vaan TAJUNTAA, aivojen kielellisesti ehdollituneita toimintoja. Sosiobiologien" "tyhjätaulu" on olkinukke.]
 
Vertailun vuoksi: Albert Einsteinilla aivojen avaruudellisesta hahmotuskyvystä ja matemaattisista kyvyistä vastaavat alueet olivat isot ja poikkeuksellisen muotoiset.
 
[Alueet poikkeisvat GLIA-solujen määrässä, joka oli hankittua laatua:
 
http://theotherbrainbook.com/reviews.php
 
"Did you know that the difference between the average human brain and Einstein's is the amount of glial cells? Measuring at about 85 percent of your total brain cells, with neurons a mere 15 percent, glia are the other brain—yet little is known about these cells. Weaving together medical history with cutting-edge research, Fields, a leading researcher in the field and editor of the journal Neuron Glia Biology, discus-ses the science that is gradually uncovering the role glial cells play in the brain, such as how myelin (formed by glia) prevents neuroregeneration. He also explains how our increasing understanding of glia sheds light on a variety of brain disorders such as Alzheimer's, brain cancer, spinal cord injuries, depression, and more. " ]
 
Perinteisesti varsinkin vasemmisto on ollut kauhuissaan siitä, että käyttäytymistä seli-tettäisiin biologialla. Merkittävän poikkeuksen muodostaa homoseksuaalisuus, jonka vasemmistokin hyväksyy pitkälti synnynnäiseksi ominaisuudeksi.
 
[Kysymys on, onko se GENEETTINEN vai ei. Todennäköisesti ei.
 
Tässä ei ole millään tavalla kysymys oikeistosta tai vaemmistosta. Paitsi että E.O. Wil-son, Eric kandelin, Rooiitta Harin, Steven Pinkerin, Marc hauserin, Noam Chomskyn jne. skitsolallatus on natsistista olemukseltaan.]
 
Yleisesti pelätään, että biologisten erojen painottaminen käyttäytymisessä johtaisi epätasa-arvoiseen suhtautumiseen eri ihmisiin ja oikeuttaisi maailman muutkin vääryydet.
 
Mutta kuten Harvardin yliopiston psykologian professori Steven Pinker on huomaut-tanut, usko ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun ei edellytä uskoa ihmisten täydelliseen samanlaisuuteen. Liberaalin demokratian pääarvoihin kuuluvat suvaitsevaisuus ja tasa-arvo riippumatta yksilöiden kyvyistä tai niiden perinnöllisyydestä.
 
[Harvardissa ei ole eikö ole koskaan ollut tuon nimistä professoria.
 
Harvardin psyskologian professori on Alfonso Caramazza, joka on mm. kumonnut "peilineurooniteoriat" (jotka ovat paisti vääriä myös järjettömiä!
 
http://mindhacks.com/2009/05/27/all-smoke-and-mirror-neurons/
 
" All smoke and mirror neurons?
 
New Scientist has a tantalising snippet reporting on a shortly to be released and potentially important new study challenging the idea of ‘mirror neurons’.
 
Mirror neurons fire both when we perform an action and when we see someone else doing it. The theory is that by simulating action even when watching an act, the neurons allow us to recognise and understand other people’s actions and intentions …
 
However, Alfonso Caramazza at Harvard University and colleagues say their research suggests this theory is flawed. ... "
 
Harvardissa oli eläintieteen huijariprofessori Marc Hauser,joka monotettiin. kansinvä- linen rikostutkinta hänen yhteyksistään maailmalle on varmaan edelleen meneillään ja sitä on tapahtunut myös Suomessa.
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/02/marc-hauser-ja-bullshit-science ]
 
Toinen keskeinen pelko liittyy ihmisen vapaaseen tahtoon, johon on ollut tapana us-koa vasemmalla ja oikealla,uskonnolliset tahot mukaan lukien.Jos biologia ohjaa mer- kittävästi moraalisia valintojamme, voiko ihmistä saattaa vastuuseen pahoista teois-taan? Koko oikeusjärjestelmämme perustuu ajatukseen,että ihmisellä on aina vapaus tehdä toisin.
 
[RK: TAHTO ehdottomasti ON, ja se on myös moraalin ja moraalisen JA JURIDISEN VASTUUN EDELLYTYS.
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/02/tahto-vaan-vai-absoluuttisen-vapaa-tahto ]
 
Mutta se, että jollakulla on ollut kurja lapsuus, ei ole myöskään lieventävä asianhaara oikeudessa – sen enempää kuin aggressiiviset geenit tai vaillinainen etuotsalohkon kontrollikeskus.
 
 
 
Tämä ei ole ensimmäinen kerta,kun tieteen kehitys on masentanut ihmistä.Aikaisem- pina vuosisatoina saimme tietää, ettemme olekaan maailmankaikkeuden keskipiste vaan pieni planeetta suuressa avaruudessa. Emme myöskään ole poikkeuksellisia luomakunnan kruunuja vaan periydymme apinasta.
 
Ehkä rimpuilumme käyttäytymisgenetiikan ja neuropsykologian tutkimustuloksia vastaan näyttää sadan vuoden päästä yhtä naurettavalta kuin kreationistit tai maakeskisen maailmankuvan edustajat näyttävät nyt.
 
[RK: TUO KOKO PASKA MITÄ TÄMÄ HOURU JAUHAA ONTODOSTETTU VÄÄRENNÖKSEKSI:
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/04/pirkanmaan-demariehdokkaat-ja-rotumurhapeilineurooni
 
TÄYTYY OLLA HELVETISTI KUSTA PÄÄSSÄ, ETTEI TUOTA MUKA "KÄSITÄ"!!!]
 
Mutta liiallinen tuijottaminen geeneihin voi toki olla pahaksi. Enkä viittaa nyt vain natsi-Saksan pseudotieteeseen, jolla oikeutettiin kieroutuneita rotu-oppeja. Oikea tiede voi olla pahaksi hyväntahtoisellekin yhteiskunnalle. Tämä tuntuu intuitiivisesti oudolta ajatukselta, koska samastamme tieteeseen edistyksen ja kaiken muun hyvän.
 
Tutkimustulokset voivat passivoida monia, jos lisääntyy usko, että kova työ ja hyvä tahto eivät ehkä riitäkään etenemiseen yhteiskunnassa. On kuitenkin onni, ettemme vielä tiedä tarkasti, mille henkisille ominaisuuksille ja kyvyille kannamme alttiutta geeneissämme.
 
En tiedä, haluammeko edes tietää. Se on vähän kuin katsoisi koripallo-ottelun tuloksen ennen kuin katsoo pelin. Mutta joskus, kuten lapsuuteni pihapeleissä, ottelun lopputuloksesta voi esittää vahvoja arvailuja.
 
Pekka Vahvanen HS
 
Palstalla arvioidaan kotimaan ja maailman
asioita, kosketusetäisyydeltä.
Tiede
Haluatko enemmän uutisia tästä aiheesta? "
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/europuoskaritiedetta-suomen-tieteen-huippuyksikossa-ka-2004
 
http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/03/biotieteiden-nobel-2014-herattaa-kysymyksia-ei-vain-sen-uutisointi
 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/11/perjantai-pistaa-miettimaan-uusi-ajankohtaisohjelma-alkaa-tammikuussa
'
Ajankohtaisohjelma Perjantain juontajat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen