Matkustusrajoitukset ja vieraan vallan pelko – 11 merkkiä Neuvosto­liiton paluusta

Kansalaisten matkustusrajoitukset sekä homoseksuaalisuuden ja vieraan vallan agenttien pelko voidaan nähdä merkkeinä siitä, että Neuvostoliitto olisi tulossa takaisin.

Ville Eloranta

Helsingin Sanomat "

Hesarin havainnot eivät kerro mielenkiintoisesta aiheesta kuitenkaan todellisuudessa mitään.

"Neuvostoliittoa ei ole ollut olemassa lähes neljännesvuosisataan.Venäjän presidentti Vladimir Putin on kuitenkin sanonut, että suurvallan romahdus on 1900-luvun suurimpia katastrofeja.

Svenska Dagbladetin ulkomaantoimittaja Jesper Sundén on listannut yksitoista merkkiä siitä, että Neuvostoliitto on itse asiassa tulossa takaisin.

1. Kansalaisten matkustusrajoitukset

Tavalliset kansalaiset pääsivät Neuvostoliiton hajottua viimein matkustamaan vapaasti rajojen ulkopuolelle. Viime vuonna tätä oikeutta hyödynsi yli 40 miljoonaa venäläistä.

Venäläisen Izvestija-lehden mukaan matkustusrajoitusten paluu on paikoin jo todellisuutta: useat miljoonat venäläiset, kuten poliisit ja monet muut viranomaiset, eivät enää välttämättä saa matkustaa ulkomaille edes lomamatkalle. Sen sijaan heille on tarjottu edullisia matkoja Ukrainalta vallatulle Krimin niemimaalle. "

Matkustus- ja maastamuuttorajoitukset olivat Neuvostoliiton blokin erikoisuus ja ne olivat pe- räisin tosiaan NL:sta sisällissodan ajalta. Blokin sisällä matkustaminen vapaata ainakin NL:n määräysten puolesta, ja lisäksi käytännössä ilmaista. Kyllä ne sitten vaelsivatkin kuin Beetle- hemin suutarit, varsinkin opiskelijat ja opettajat pitkillä loillaan,ja eläkeläiset. Monet nauvosto-liittolaissyntyiset eivät ole siitä pakkomielteestä päässeet lännessäkään eroon, vaikka mat- kustaminen maksaa nyt maltaita. NL:n blokkiin kuuluivat Varsovan liiton maiden lisäksi Viet- nam, Laos ja Kambodzha (Vietnamin kaadettua Kiinan ja USA:n tukeman Pol Potin kansan-murhahallituksen), Pohjois-Korea, Ulko-Mongolia ja Kuuba. Tilapäisesti siihe kuuluivat myös Angola, Mosamik, ja marxilaisten hallitusten aikana Etiopia ja Somalia. Näiden sota oli paha taivaanmerkki varsinkin kun se johti molemmat muille teille. Monipuolivaaleilla oli blokkiin liitymässä ainakin Chile ennen USA:n vastavallankuomousta.

 Jugoslavilla ei ollut matkustus- eikä maastamuuttorajoituksia,eikä ankrasta liikansoituksesta kärsinyt Kiina valvonit sellaisia, ja huomasi pian käytännön erittäin hyväksi. Se oli myös hyvä keino päästä eronjoistkin ei-toivottavista ainekista kuten puolivillaista tieteilijöistä. (Tiedän asi- asta enemmän kuin arvaatekaan...Olen tieteen sisältä pistänyt vahingossa nenäni juttuihin.)  Kinalaisia ei myökään sanottu loikkareiksi silloinkaan, kun he käytännössä olivat juuri sitä.

Neuvostoliitossa oli myös miljoonia pakolaisia ja maahanloikkareita. Pelkästään korealaisia oli puoli miljoonaa, kiinalisia ainakin saman verran. Paljon oli myös rankalaisia, sillä Vietnam tarjosi ranskalaisille mahdollisuutta siirtyä NL:on, olivat vanhoja siirtomaaherrja, loikkareita tai ollet sotavankeja. Kurdeja, kreikkalaisia, iranilaisia, turkkilaisia, myös "uusia" saksalaisia jne.

Kaikilla muilla NL:n rajoilla paisti Norjan, Suomen, Tshekkolovakian ja Unkarin rajalla oli elin- tasokuilu NL:n EDUKSI eikä "vahingoksi".

Keski-Euroopassa elintasokuilu rupesi tosissaan nausemaan vasta 70-luvun alussa petrodol- larin myötä. Sitä ennen se oli enempi että kuka mistäkin tykkää esimerkiksi DDR:n ja Länsi-saksan välillä.

 

" 2. Sananvapauden uudet rajoitukset
 

Venäjän duuma on hyväksynyt "terrorisminvastaisen" lakiuudistuksen. Se velvoittaa kaikki bloggaajat, joilla on yli 3 000 seuraajaa, rekisteröitymään valtiolle. Sundénin mukaan neuvos-toajan vaatimus kaikkien kirjoituskoneiden rekisteröinnistä onkin saanut modernin vastineen.

Lisäksi on suunniteltu lakeja, jotka tekisivät rangaistavaksi valtion tai armeijan esittämisen huonossa valossa ja ennalta hyväksymättömiin mielenosoituksiin osallistumisen. "

Hesari valehtelee ja näkee pöpöjä. En ole ikinä kuullut, että mikään muu ainakaan Euroopan maa kuin Romania oli vahtinut ja rekisteröinyt kirjoitukoneita. Kaikkilla oli 70-luvulla halpa kevyt itäsaksalinen kirjoituskone, joilla ei ollut jotin länsisakslaista "perinnekonetta". Mulla oli Erica. Siilä tein diplonityönikin, ja kilomatreittin populaarimarxilaista lehtijuttua tampereen teknillisellä Korkealulla toineen taistolaisjärjestön propagandavastaavana.

II maailmansodan historiasta velehteleminen on niin posketonta tieteenväärentämistä, että se on syytäkin kriminalisoida.


http://www.tiede.fi/keskustelu/40394/ketju/venaja_puolustutuu_lopultakin_historianvaarennysta_vastaan

 

" 3. Vieraan vallan agenttien pelko

Neuvostoliitto kammosi vakoojia ja ulkomaisia agentteja.Viime keväänä Venäjän perustuslaki- tuomioistuin hyväksyi lain, joka pakottaa järjestöt rekisteröitymään "ulkomaisiksi agenteiksi", jos ne saavat tukea ulkomailta tai osallistuvat "poliittiseen toimintaan". Tätä sanaparia on tulkittu hyvin löyhästi järjestöjä vastaan.

Parhaillaan on valmisteilla laki, joka sallisi valtion päättää itse, mitkä järjestöt luokitellaan ulkomaisiksi agenteiksi. "

Tällä ei ole tekemistä salaisten palvelujen agenttien kanssa.Agent tarkoittaa venäjän kielessä "edustajaa", kaupallista, aatteellista (esimerkiksi uskonnilista) tai muuta. Vakolija, joka tiedustelee asioita ja esittää jotakin muuta kuin on, on esimerkiksi razvedzhik.

 

" 4. Homoseksuaalisuuden pelko


Neuvostoliitossa pidettiin homoutta kapitalistisen rappion ilmentymänä. Se sallittiinkin Venä- jällä vasta vuonna 1993, pari vuotta Neuvostoliiton hajoamisesta.

Viime vuonna Venäjällä tuli voimaan laki, joka kieltää "homoseksuaalisen propagandan". Laissa ei määritellä propagandan laatua tarkemmin, ja Amnesty Internationalin mukaan ihmisiä rangaistaan henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella.

Presidentti Putin arvioi laissa olevan kyse perinteisten arvojen suojelusta länsimaailman rappiolta. "

Venäjän "homolaki" on samanlainen kuin Suomen homokehotuskieltopykälä alaikäisille vuo- desta 1971, jolloin homeksualisten tekojen kriminalisointi, ja samalla myös perättömien "ho- mojuttujen" sepittämisen kriminalisointi loppuivat noin vuoteen 1989, jolloin oli jokin kokonais-uudistus, jolloin vanhentuneita rikosnimikkeitä katosi, mm. "irtolaisuus". Jälkimmäisestä tuli JURIDISESTI samaa kuin julkiesti epäilisi vanhapoika Matin ja vanhapiika Maijan salaa kum- minkin seustelevan "siinä mielessä". (Todellisuudessa noin tietenkään ei ole asian laita, kaik- kea muuta.) Amnesty mielestäni ylireagoi. Homojen vainoamista varmasti esiintyy Venäjällä, mutta se rinnastuu muuhun laittomaan satunnaisesta poikkeavuudesta vainoamiseen ja USKONTOKUNTIEN VÄÄRINKÄYTÖKSIIN. Siitä EI saa tehdä "maailmanselitystä", koska sellainen ideolologinenmaailmanselitys on varmasti väärä, yhtä väärä kuin "vastakkainenkin", uskontoon perustuva "selitys".

On kuitenkin totta, että Neuvostoliitossa kytättiin esimerkiksi matkailukeskuympyröissäkin mahdollista homomeoa niin omien kuin vieridenkin taholta. Homoseksulismi oli muuten krimi-nalisoitu NL:n vuoden 1936 perustulaissa, joka oli kansinliiton tarkastama ja liittyi NL:n pää- syyn järjetön jäseneksi samaan aikaan kun natsi-Saksa lähti sietä ulos vahän ennen kuin oli heitetty pakolla: "lakien" takia, jota KL ei voinut hyväksyä.

Minäkin jouduin kerran epäillyksi "homokymppikerhosta" lentäessäni Leningradista turisteja vievällä konnella Sotshiin. keskutelin erään Apatityn kaupugista olleen kaivossähköasentajan kanssa, joka oli innokas sotahistorian ja erityisesti Suomen ja NL:n välisen sotahistorian har- rastaja, ja hän esitti mulle täysin uusia seikkoja talvisotaa edeltäneitä asioista,ja myös sotien kulusta, mm.Petsamon kaivosten omistussuhteista (englantilais-kanadalainen yhtiö),ja sotien kulustakin. Suomalaiset mm.katkaisivat sen Muurmannin radan ainakin kerran.(Mutta ei ehkä ollut juuri sillä hetkellä virallisesti sota...) Asentajan tiedot osoittaustuivat kaikki tosiksi. Oltiin kusijonossa ja käytiin läpi kirjallisuutta,ja kun oli pitkä jono perässä,mentiin yhtä aikaa kusel- le.Ja eikös jumalauta mennyt kuin punainen minuutti,ei kyllä sitäkään,kun stuertti iski nyrkillä huussin oveen ja kirosi jotakin mulle käsittämätöntä "sukaa" ja tsuhnaa",sanomaan, että "hel- vetin äkkiä ainakin toinen "tsuhna/narttu/homo" ulos sieltä huussista!". Sieltä ohjaamosta täy- tyi olla jokin anturi osoittamassa,että huussissa on usempi henkilö.Jos stuertti olisi ollut vaik- ka itse jonossa, hän olisi huutanut heti,eikä tullut vasta oveen hakkamaan.Lisäksi me molem- mat oltiin miespuolisen lomailukaverin kanssa liikkeellä. Henkilökunta "laski yhteen yksi ja yksi", että "nyt ne "homot" rupesi paria vaihtamaan meidän lennolla"...

 

" 5. Epäilyttävän hyvät äänestystulokset


Neuvostoliitossa kommunistisen puolueen valitsema ehdokas menestyi joka vaaleissa. Aivan viimeisiä vuosia lukuun ottamatta ei ollut mitenkään epätavallista, että hän sai 99 prosenttia äänistä. Kansanäänestyksessä Krimin liittämisestä Venäjään oli Sundénin mukaan kaikuja neuvostoajoista: yli 96 prosenttia oli liittämisen puolesta.

Sundén muistuttaa, että vuoden 1991 kansanäänestyksessä Ukrainan itsenäisyydestä asiat olivat toisin. Vaikka into oli laimeinta Krimillä, 54 prosenttia äänesti itsenäistymisen puolesta. Koko maassa 55 prosenttia myös etnisistä venäläisistä kannatti itsenäistymistä. "

Olennaista oli NL:ssa että kuinka paljon kävi äänestämässä. NL:ssa oli mahdollista antaa hy- väksytty ääni kenelle hyvänsä vaalioikutetulle,mutta merkittäviä "vastaehdokkaita alkoi esiityä vasta viime vuosina.Pikemminkin 99%:n tulokset ennakoivat tulevia yhteenottoja. Kerran mm. maan "paras" tulos oli Nagorno-Karabahissa,silloin Azerbeidzhanin armenialsisalueella. NL:s- sa muuten EI ollut perustuslaissa virallista yksipuoluejärjetelmää ennen kuin Brezhnevin su- dessa perustulaissa 1981. hdokkaiden asettamnen oli monimutkainen prosessi kansalaisjär- jestöjen, mm. ammattiliittojen ja kunnallisten neuvostojen toimesta. kaikkiehdokkaat valittiin kuitenkin suorilla vaaleilla, ja vain niillä valitut hallintoelimet tekivät valtion virallisia päätöksiä, eli löivät ne lukkoon lainvoimaisiksi.

Tämä vaalijärjetelmä ja -käytäntö oli ainakin minun mielestäni NL:n todellinen toinen pahan puoleinen vika maastamuutto- ja matkustussääntöjen ohella.

 

" 6. Vanhat ystävät


YK:n yleiskokous käsitteli viime vuonna maaliskuun lopussa Ukrainan tilannetta, ylivoimainen enemmistö maista piti Krimin liittämistä Venäjään kansainvälisten lakien vastaisena. 100 maata piti ratkaisua laittomana, 11 maata laillisena. 58 maata jätti äänestämättä. "

Se oli lainvoimaton kiukuttelu, sillä rajoista Yleiskous vo päättää vain Turvallisuusneuvoston ehdoltuksesta.

Sen sijaan Yleiskokous olisi vainut kyllä panna YK_tiomioistuin ICJ (International Court of Justice) selvittämään asia, mitä YK on asiasta laillisessa järjestyksessä jo päättänyt. herää- kin kysymys, MIKSI SE EI TEHNYT NÄIN? Sitä selvitystä ei olsikukan voinut millään vetolla estää. Mulla on omat epäilykeni syisä: että Krim on koko ajn YK-laillisesti kkulnut Venäjään!

" Sundén kiinnittää huomiota siihen, mitkä maat Venäjän lisäksi kannattivat liitosta: Pohjois-Korea, Syyria, Sudan, Zimbabwe, Valko-Venäjä, Kuuba, Armenia, Venezuela, Bolivia ja Nica- ragua. Kaikki ovat joko maailman vähiten demokraattisia maita tai Venäjän neuvostoaikaisia kumppaneita. "

Nämä oavt YK:n täysivaltaisia jäsenmaita eivätkä sen "vähemmän demokraattisia" kuin vaikkapa Suomikaan,jossa kansa ei päätä yhtään mistään.

 

" 7. Vanhojen neuvostomaiden liitto


Viime vuoden toukokuussa Venäjä allekirjoitti entisten neuvostotasavaltojen Valko-Venäjän ja Kazakstanin kanssa sopimuksen talousliitto EEU:n perustamisesta. Lisäksi suunnitelmissa on saada mukaan niin ikään entiset neuvostotasavallat Armenia ja Kirgisia. Ukrainaa on esitetty tarkkailijajäseneksi. "

Sellainen liitto on erittäin tarpeellinen ja hyödyllinen, toisin kuin vahingollinen EU.

 

" 8. Naapurien asioihin puuttuminen


Neuvostoliitto katsoi oikeudekseen sekaantua kommunististen maiden asioihin tarvittaessa. Tätä ajattelua kutsuttiin Brežnevin opiksi, ja sitä sovellettiin muun muassa Unkarissa vuonna 1956 ja Tšekkoslovakiassa vuonna 1968.

Brežnevin opissa on yhtymäkohtia nyky-Venäjän haluun puolustaa ulkomailla asuvien venä- läisten etua, mikä näkyi räikeästi muun muassa Krimillä. Kumma kyllä toiminta kohdistuu vain maihin, joiden hallinnot ovat yrittäneet lähentyä EU:n kanssa, Sundén arvioi. "

Brezhnevin oppi oli SOTILASLIITTO VARSOVAN LIITON OPPI, jOLAINEN ON KAIKILLA SO- TILASLIITOILLA, jotka sodassa toimivat "yhtenä armeijana". Tällainen oppi kuuluu sotilasliiton olemukseen, ja se on YK:lle vastakkinen, vie YK:lta valtaa, ottaa istelleen sen ja kansallisval-tioiden tehtäviä.