Tällaiseen ei ollenkaan kannattaisi muuten puuttua, mutta tämä tarjoaa tilaisuuden kumota kaikki keskeiset yleensä pienempinä erinä annosteltavat NATO-EU-valheet kerralla.

Miksi Syyrian miehet eivät ole puolustamassa maataan? Katsotaanpa tästä

13.9.2015 @ 17:43  |  Päivitetty  13.9.2015 @ 17:59 Nytin toimitus <URL> nyt.fi/a1305985043417

Uutisraportti on Tuomas Peltomäen juontama viikoittainen ajankohtaisohjelma, joka kertoo, mitä viikon uutisista pitäisi ajatella. Tämä on tekstimuotoinen nosto tämän viikon jaksosta, jonka voit katsoa yltä.

Kun Syyrian ja Irakin alueen suuresta sisällissodasta saapuu Suomeen pakolaisia, usein kuulee parahduksen: Miksi nämä miehet eivät ole rintamalla puolustamassa maataan?

Yksi syy voi olla se, ettei mitään rintamaa oikeastaan ole.

Katsotaanpa:
 

1. Syyriaa johtaa sortovaltias Bashar Al-Assad.

HM: Al-Assad on Syyrian laillinen valtionpäämies, jota sen enemppä oman laillinen hallinto kuin YK:kaan ei ole laillisesti vaihtanut pois.


 

2. Assadia vastaan sotii monta kapinallisryhmää.

 HM: Päävihollisia on kaksi: ISIS-terrorijärjestö liitännäisinen (Al-Nusra = Al-Qaida = ISISin "eliitti", leikki aika kauan tuon toisen osaa, minkä sekä hallitus että kurdit tiesivät oikein hyvin, Venäjän iskujen tähänastinen maali, ym.) sekä  "USA-EU-virallinen oppsitio", joka on keinotekoinen hajanainen luomus.

 

3. Itse asiassa niin monta, että kukaan ei ole enää pysynyt pitkään aikaan mukana laskuissa. Mukana on sellaisia ryhmiä kuin Kotkien Zawiya-vuoren prikaati, Eufratesin tulivuori, Turkmeeniprikaatit, Oikeuden ritarit -pataljoona, Autenttisuuden ja kehityksen rintama, Al-ghabin haukat ja niin edelleen ja niin edelleen. Joka tapauksessa alueella on kymmeniä järjestöjä, joilla on paljon aseita ja paljon äärimmäisiä mielipiteitä.

 
HM: Tässä on puutaheinää jutun "siteeksi" tarvittavaa totta asiaa.

 

4. Assadia vastaan taistelevat myös kurdien yhtyneet joukot, jotka yrittävät luoda omaa valtiota Pohjois-Syyrian ja Irakin alueelle.

HM: Valhetta. Kurdit taistelevat ISISiä ja myös Turkkia vastaan! Kurdilue on ollut iät ja ajat Turkissakin toimivan PKK-puolueen linjan johdossa Syyrian hallituksen suostumuksella. Kurdi-alueella ja hallituksella ei ole viereisiä alueita, vaan välillä on "oppositoalueita".

VENÄJÄ TUKEE MYÖS KURDEJA, minkä Putin mainitsi YK:ssakin, ja kurdialueen johtajat ovat käyneet Moskovassa neuvottelemassa yhdessä hallituksen edustajien kanssa.

Kurdit ovat pitäneet matalaa profiilia,millaista vatiollista asemaa he haluavat. Pelkkä oma valtion- pläntti vaikka Pohjois-Syyriassa ei ole keskeinen tunnus. Sellainen ei ole vain Syrian kurdien asia.


 

7. Turkki pommittaa sortojärjestö Isisiä, joka taas vastustaa kiihkeästi sekä Assadia että tätä vastaan taistelevia kapinallisia.

 


HM: Paskaista valhetta:

TURKKI ON AINAKIN TÄHÄN ASTI TUKENUT ISISIÄ JA SEN HUIPPUJOKKOA AL-NUSRAA!

POMMITTANUT TURKKI ON IRAKIN KURDEJA!

Kurdit katkaisivat elokuussa ISISin huoltoreitin Turkkiin kahden kurdialueen välistä, ja siitä tämä nykyinen tapahtumien vyöry alkoi.

Turkki on toiseksi tärkein NATO-maa, jota ilman koko NATO ei pysty toimimaan menestykselli- sesti tällä alueella, eikä myöskään Mustanmeren alueella.

Turkin vaaleissa vasemmistolainen kurdipuolue pääsi parlamenttiin vieläpä vaa´ankieleksi ja hallitseva piiloislamistipuolue mentti hallitsevan asemansa.

 

9. Turkki vastustaa myös kurdien omaa valtiota, koska sen omalla alueella on kytevä kurdikapina, joka haluaisi irrottaa osan Turkista kurdivaltioon. Joten alueen mahtivaltio Turkki - ja Nato-maa - pommittaa paitsi ääri-islamisteja myös niitä vastaan taistelevia kurdeja.

Turkki on koko sodassa itse asiassa niin sekaisin, että sen on väitetty jopa tukeneen Isisiä tai seuranneen sivusta sen toimia, koska maa pelkää niin paljon kurdivaltiota. Ainakaan alueella ei voi olla ihan varma, ketä Turkki seuraavaksi pommittaa.

HM: No tulihan sekin sieltä - että kurdeja pommittaa!!!


Miksi pitää ensin valehdella sama asia, ja sitten kertoa seuraavassa lauseessa kumminkin myös tosi lähes samaan hengenvetoon? Tutkimattomat ovat hölynpölyjournalismin tiet...


10. Yksi koko sotkun Irakin sodalla aloittaneista länsimaista eli Yhdysvallat taas tukee sodassa kapinallisia, joille se on  jakanut muun muassa raskaita aseita ja antanut ilmatukea erityisesti Isisiä vastaan.


HM: EI KUN HAALITUSTA VASTAAN! "Oppositioryhmät" ovat juuri kärynneet USA:n toimittamien aseiden trokaamisesta saman tien ISISille! 

11. Sotaan on sotkeutunut myös koko joukko muita maita. Britannia on alueella pommikoneineen, ja Ranska on myös tulossa alueelle.

Isommilla panoksilla mukana on Venäjä,
joka taas tukee aseilla Assadia sekä Isisiä että kapinallisia vastaan. Kapinalliset siis ampuvat Amerikan antamilla aseilla Venäjän aseistamia Assadin joukkoja, samalla kun Turkki pommittaa kapinallisten kanssa liittoutuneita kurdeja ja on samalla liitossa Yhdysvaltain kanssa. Kapinnallisryhmien välillä on myös riitoja siitä, kuka saa länsiaseita ja kuka ei Yhdysvallat on yrittänyt poimia kymmenistä taistelijaryhmistä ne, joiden mielipiteet eivät ole liian äärimmäisiä. "

HM: Kissan paskat USA varsinaisesti välitä kenenkään mielipiteistä! Se katsoo, mikä objektiivisesti pelaa hallitusta, Venäjää ja YK:ta vastaan, ja mikä taas näiden pussiin (muukin kuin aika). Kurdit eivät ole missään erityisliitossa NATO-EU-johtoisten kapinallisten kanssa. Yhteityö ISISiä vastaan kelpaa, mutta hallituksenkin yhteistyökelpaa. Kumpaakaan ei toistaiseksi ole ollut liikaa tarjolla... Kurdittaistelevat perinteisistä asuinsijoistaan. 

12. Lisäksi Assadilla on puolellaan esimerkiksi Syyrian palestiinalaiset ja Iranin vallan-kumouskaarti - mainitsimmeko muuten jo, että myös Iran on sotkeutunut sotaan - Hizbollah ja eräitä muita alueellisia voimajärjestöjä. Palestiinalaisten ja Assadin liittouma tosin on syntynyt lähinnä Isisiä vastaan, ja välit ovat muuten horjuvat. Assadin armeijan ytimessä taas ovat alaviitit, joiden uskonto on eräänlainen shiialaisen islamin alahaara. Moni kapinalli- nen on sunnimuslimi, mutta mielipiteiden rajuus taas ulottuu Isisin murhanhimosta maltilliseen kansanvalta-ajatukseen.

HM: Hizbollah on järjestö, joka näytti Israelin armeijalle närhin munat Libanoin sodassa 2007. Hallituksella on puolellaan myös mm. druusit, jotka ajavat kansallista itsehallintoa, ja ovat YK:n kansaksi eivätkä pelkästään uskontokunnaksi tunnustama (mitä muuten ei voi peruuttaa), kristityt, joita on eri ryhmiä kuten assyyrialaset ja maroniitit, armenialaiset sekä kommunistit (kuuluvat Baath-puolueeseen, Syyriassa oli ennen yksi suurimmista koomunistipuolueista kapitalistimaissa, ja ylipäätään vähemmistökansat (paitsi beduiinit).

 

13. Itse asiassa sodassa on osapuolia niin paljon, että ei tarvitse kuin hetki googlata niin löytää tämän metrejä pitkän Wikipedia-sivun, jolle yritetään urheasti koota kaikki pelkästään Syyrian alueella toimivat aseelliset ryhmät. Kannataa huomata, että listalla ovat vain Syyrian alueella toimivat ryhmät. Sota jatkuu myös Irakin puolella, jossa osapuolina ovat Isis, maan hallitus, ja sekalainen joukko sunni- ja shiiapataljoonia. Irakin sisällissodan osapuolista on ihan oma listansa.HM: tuohon listaan ei ole luottamista.TP: Nyt pääsemme alun kysymykseen eli siihen, miksi alueen miehet eivät ole rintamalla puolustamassa maataan?

Asiaan saattaa varovaisen arviomme mukaan vaikuttaa yllä kuvattu tilanne, jossa naapuritalon jamppa saattaa kuulua tai olla kuulumatta johonkin yllämainituista jengeistä, jonka jäsenet tällä viikolla ovat oman jengisi tappolistalla. Lisäksi jengeistä useampi käy hakemassa kulloinkin hallitsemaltaan alueelta riveihinsä pakolla miehiä, jotka eivät ole värvääjäjengin mielipiteistä välttämättä lainkaan samaa mieltä.

Kapinallisten kymmeniä sotilasjengejä on monta kertaa yritetty yhdistää yhdeksi armeijaksi, ilman mainittavaa menestystä.

Siis: Syyriassa ja Pohjois-Irakissa suurinpiirtein kaikki pommittavat kaikkia, rintamalinjat ovat kaoottisia ja sodankäynti monimutkaista sohimista, jossa voi todella olla hieman vaikea hahmottaa, missä jengissä ylipäänsä edes pitäisi olla.

Mitä sitten tässä tilanteessa pitäisi tehdä?
Maiseman vaihtaminenkin saattaa olla vaihtoehto. "

H: Pakolaisia pitäisi voida laillisesti valikoida esimerkiksi kurdien, kristittyjen ja palestiinalaisten hyväksi.

 

***

https://www.presstv.ir/Detail/2023/02/18/698470/Israel-airstrike-Syria-residential-building

" Israel launches new missile strike on Syria’s capital, targets residential buildings, killing civilians

Saturday, 18 February 2023 11:06 PM
 
Screenshot%202023-02-19%20at%2017-05-56%

This photo released by Syria’s official SANA news agency shows the aftermath of an Israeli missile strike, which hit residential areas in the capital Damascus and its vicinity, early Sunday, February 19, 2023. (via SANA)

Israel has launched a fresh missile attack on the Syrian capital Damascus and areas around it, as the regime continues its acts of aggression against the Arab country.

According to Syria’s official SANA news agency, the country’s air defenses responded to Israel’s new missile attack, which took place early Sunday, intercepting most of those missiles.

Following the attack, SANA said, the Israeli missiles hit a number of residential buildings mostly in Kafr Sousa neighborhood in central Damascus.

Meanwhile, al-Mayadeen news agency reported that the Israeli strike hit areas in Damascus countryside, Kafr Sousa neighborhood, and Tal al-Masih near the city of Shahba, north of al-Suwayda in southwestern Syria.

A Syrian military source was quoted by SANA as saying that the Israeli missiles were fired from the direction of the occupied Golan Heights, targeting some locations in Damascus and its suburbs, including residential neighborhoods inhabited by civilians. The source said most of the Israeli missiles were shot down by Syria’s air defenses.

Syria's health ministry said five people were killed in the strike, including one soldier, while fifteen others were wounded, some of whom in critical condition.

A Syrian security source was also quoted by SANA as confirming that the country's air defenses had shot down most of the Israeli missiles before they reached their target.

The source added that technical and engineering teams were assessing the damage caused by the new Israeli act of aggression.

48bd141e-064e-484d-93b4-9bcc195ded5c.jpg

Israel launches a new missile attack on the Syrian capital, killing two soldiers and causing material damage.

Israel frequently carries out missile attacks on targets in Syria, mostly using the airspace of Lebanon or the occupied territories.

Syrian has repeatedly complained to the UN over Israeli assaults, urging the Security Council to take action against Tel Aviv’s crimes. The calls have, however, fallen on deaf ears.

In early November 2022, Syrian Minister of Foreign Affairs and Expatriates Faisal Mekdad emphasized that his country will definitely give a crushing response to such acts of aggression at some point in the future.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

www.presstv.co.uk