tiistai, 31. maaliskuu 2020

Uudenmaan "koronajohtajan" megapuoskaripieru sosiaalisesta mediasta CNN:n ja Jessi Aron "infodemiana"...

Jos on yhdellä alalla puoskari, on sitä enemmän tai vähemmän kaikilla aloilla...

[Infosotapuoskari on ovelasti poistanut Jessikka Aro -osan.
Pirullista, etten silloin kopsaissut sitä näkyviin.]

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lasselehtonen/infodemiaa-vaiko-joukkoalya/

" Infodemiaa vaiko joukkoälyä

picture-16365-8ef621242f822265d71994552b

Lasse Lehtonen 29.3.2020 9:58 päivitetty 29.3.2020 9:58

Infodemialla tarkoitetaan wikipedian ”määritelmän” mukaan epidemian yhteydessä julkaistavaa ylenmääräistä informaatiota.

Tuo informaatio on niin iltapäivälehtien runsaita lööppejä, sosiaalisen median vilkas-ta tiedonjakoa kuin osin tietoista disinformaatiota jonkun tahon omien päämäärien edistämiseksi.

... Infodemian vaikutusten kannalta keskeistä on väestön kyky poimia ja hyödyntää luotettavaa informaatiota. Yleisesti ottaen meitä suomalaisia pidetään hyvin kyvykkäinä arvioimaan informaation luotettavuutta ja vastustuskykyisenä mm. hybridisodankäyntiin kuuluvalle informaatiovaikuttamiselle

(https://edition.cnn.com/interactive/2019/05/europe/finland-fake-news-intl/).

Meillä väitteet siitä,että koronavirus olisi vieraan valtion ase tai että virus valikoisi uh- rejaan tietystä väestöryhmästä eivät saa minkäänlaista uskottavuutta.Toisaalta myös omien viranomaistemme toimintaa verrataan muualta maailmalta saatavaan tietoon, eikä oma virallinen tiedotuksemmekaan enää nauti sellaista oikeassa olon yksinoi-keutta, mitä 80-luvulla nauttivat Ylen uutiset ja lähes puolen miljoonan kappaleen päivälevikin omannut Helsingin Sanomat. "

HM: KATTOKAA NYT SAATANA SEN SEKOPÄÄN LINKKIÄ!!! JESSIAROA JA MUUTA SAMANLAISTA CNN:N PÖLLYSKITSOILUA!!!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2019/05/ruutibyroo-cnn-tomorrown-pohjanoteeraus-suomen-trollisodasta

keskiviikko, 22. toukokuu 2019

Ruutisbyroo CNN/"Tomorrown" pohjanoteeraus "Suomen trollisodasta"...

Suomessa on maailman tyhmin ja tietämättömin kansa? Muuta johtopäätöstä ei juurikaan voi vetää siitä, kuinka totaalisesti Suomen meedia valehtelee kaiken - JA SAMAAN AIKAAN SIIHEN USKOTAAN MAAILMAN ENITEN Reutersin mediatutki-muksen mukaan!!! Kaikki tämä pölhölallatus muka "Suomen paremmuuksista" on siis Ruutistoimisto CNN:n (Hillary, Obina ym.) INFOSOTAA!!! Kissan pissat Suomi ole missään noista missään "kärjessä" - KAIKKEIN VIIMEKSI TIETEESSÄ JA KASVATUKSESSA!

Vaikka luulisi, niin tämä skitsoilu EI OLE TARKOITETTU ENSISIJAISESTI SUOMA-LAISILLE vaan maihin, joissa Suomesta ei tiedetä mitään! Tai se ainakin yritetään levittää niihin, nytkun se Suomessa vain kusee...

Siltä kannalta tämä kuulu samaan sarjaan kuin parinkymmenen vuoden takainen joka paikan "Uuden Sellannin malli" ja vähän myöhempi "IRLANNIN EU-talousihme", joka johti katastrofiin, josta EU pelasti - se joka oli sen aiheuttanutkin.

https://edition.cnn.com/interactive/2019/05/europe/finland-fake-news-intl/

Finland is winning the war on fake news. What it’s learned may be crucial to Western democracy

By Eliza Mackintosh, CNNVideo by Edward Kiernan, CNN

Helsinki,Finland (CNN) – On a recent afternoon in Helsinki, a group of students gathered to hear a lecture on a subject that is far from a staple in most community college curriculums.

Standing in front of the classroom at Espoo Adult Education Centre, Jussi Toivanen worked his way through his PowerPoint presentation. A slide titled “Have you been hit by the Russian troll army?” included a checklist of methods used to deceive readers on social media: image and video manipulations,half-truths, intimidation and false profiles.

Another slide, featuring a diagram of a Twitter profile page, explained how to identify bots: look for stock photos,assess the volume of posts per day,check for inconsistent translations and a lack of personal information.

The lesson wrapped with a popular “deepfake” - highly realistic manipulated video or audio - of Barack Obama to highlight the challenges of the information war ahead.

The course is part of an anti-fake news initiative launched by Finland’s government in 2014 – two years before Russia meddled in the US elections – aimed at teaching residents, students, journalists and politicians how to counter false information designed to sow division.

https://cdn.cnn.com/cnn/interactive/2019/05/europe/finland-fake-news-intl/media/video/jussi.mp4

Jussi Toivanen teaching students how to spot fake news at Espoo Adult Education Centre.

...

CNN00417-lg.jpg

Jessikka Aro scrolls through her Twitter mentions, pointing out the type of trolling and abuse she has faced online as a result of her investigations.

Aro’s first open-source investigation back in 2014 looked at how Russia-linked disinformation campaigns impacted Finns. "

HM:Huom! Ruutisbyroolla on SUOMENKIELINEN linkki - vaikka englanninkielisiäkin varmasti löytyisi - jotta sikäläiset lukijat eivät heti huomaa,kuinka patatyhmä asia on ...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/helvetin-eu-havylta-on-katkaistu-hanta?fbclid=IwAR2CJPg4TO14V7kaqZliDyufNE6K-qgI_dcH6O2d5nYAOa2a1QYKbImxJhU

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/europuoskaritiedetta-suomen-tieteen-huippuyksikossa-ka-2004

Jessi on kova vääntämään valeuutista, jonka kekössä on - Jessi Aro.

Sitä on tullut niin olemattomasta kansainvälisestä lehditöpalkinnosta, kutsusta Valkoiseen taloon.

Totuus esimerkiksi "Linnan riemuista" viime itsenäisyyspäivänä  (joita esimerkiksi minä olin turhaan valmistautunut telkkarista kyttämään) oli tämä:

Mää ihmettelin, kun ”tuttua” Koneen Säätiön Tyttöä ei näkynyt Linnassa (televisiossa), vaikka oli elämöinyt ennakkoon kutsullaan.

Ei ollut sitten kumminkaan päästettykään sisään.

” Janus Putkonen jakoi linkin.

Ylläpitäjä · 7. joulukuuta kello 21.55

Ylen toimittaja Jessikka Aro aiheutti itsenäisyyspäivänä häiriötä ja poliisi uhkasi pidättää Aron, ellei hän poistu kansallismielisten tilaisuudesta 6.12.2019 Helsingissä. Tilanne tallentui Aron julkaisemaan striimiin. ”


https://mvlehti.net/2019/12/07/jessikka-aro-hairikoi-kansallismielisten-marssia-6-12-2019-poliisi-maarasi-poistumaan-pidatysuhalla-videot/


jessikka-aro-itsenaisyyspaiva.jpgScreenshot_2019-10-26-2-Avoin-Tilannehuo


***

TÄNÄ PÄIVÄNÄ

3 vuotta sitten

Risto Koivula

17. syyskuu 2020  ·

Jaettu seuraaville: Julkinen

Johanna Lehtonen

Avoin Tilannehuone – Kadonneen totuuden metsästäjät

Meneillään on Vainokäräjät, joita AvoinMedia seuraa. Vainokäräjät ovat osa isompaa kokonaisuutta, jossa massamedia(a edustava) YLEn toimittaja Jessikka Aro on ollut ja on osallisena useissa eri oikeusjutuissa kansalaismedian kansalaisjournalisteja vastaan.

*MV-oikeudenkäynti (R 19/24), jonne Janitskin haettiin Andorrasta Anne Bernerin allekirjoittamalla luovutuspyynnöllä *Aro vs. Johan Bäckman *tulossa Aro vs. Reformi-studio *nyt Aro & Jantunen vs. Juha Molari.

Molari ottaa esiin FVEY-liitoumalla ja NATOlla käytössä olevan JTRIG-tekniikan työkalun: manipulointi keksityillä uhrikertomuksilla, joiden avulla vainoajaksi nimetyn henkilön maine ja elämä tuhotaan. Valeuhreille lähetetään valeuhkauksia omien toimesta, joista sitten syytetään esimerkiksi Venäjää tai neutraloitavaksi määrättyä henkilöä.

Molarin ajatus ei ole tuulesta temmattu: Vuonna 2018 Anonymous-hakkerilegioona julkisti brittiläisen Valtiotaidon instituutin (Institute for Statecraft) ja sen alaisen Integrity Initiative -trolliverkoston asiakirjoja. Asiakirjat on myönnetty aidoiksi.

Yhdistävä tekijä kaikissa oikeudenkäynneissä on asetelma massamedia(n edustaja) vs. kansalaismedia(n toimijat), NATO-myönteiset vs. NATO-kriittiset ja Venäjäfoobikot vs. Venäjään neutraalimmin suhtautuvat, Länsi vs. Itä.


8871666512765543398.jpg

Jessi kuului vuototietojen mukaan yhdessä vaiheessa CIA:n silmäätekeviin "trolleihin":

Vainokäräjät vai vainoharhakäräjät?

Meneillään on Vainokäräjät, joita AvoinMedia seuraa.

Helsingin käräjäoikeudessa tuomaroidaan Ylen toimittaja Jessikka Aron ja puolus-tusvoimien työntekijän, sotatohtorina tunnetun Saara Jantusen teologian tohtori Juha Molaria vastaan nostamassa jutussa. Aro ja Jantunen syyttävät Molaria vai-noamisesta, joka on ilmennyt mm. julkisiin tilaisuuksiin osallistumisena sekä Aron ja Jantusen Molarista esittämien väitteiden oikaisemisena.

Tohtorinväitöskirjansa Molari teki evankeliumeista redaktioanalyysia ja psykolingvis-tiikkaa käyttäen, toisin sanoen vertasi mitä lisätään, mitä korostetaan ja mitä jätetään pois tarinaa kuljetettaessa. Molarilla on lisäksi tradenomin tutkinto. Molari on kirjoit-tanut eri medioihin 1980-luvulta asti, satunnaisesti myös venäläiselle RT-kanavalle.

Tällä hetkellä Molari elää köyhyysrajan alapuolella työskennellen osa-aikaisena wc-siivoojana – ansaiten 10 € brutto per päivä.

AvoinMedian aiemmat, taustoittavat ja laajempaa tulkintakehikkoa hahmottelevat ar-tikkelit ovat Vainokäräjät alkoivat, Vainon valtakunnassa ja Kuka saa sanoa, kuka ei?

Asetelmat

Vainokäräjät ovat osa isompaa kokonaisuutta, jossa massamedia(a edustava) Ylen toimittaja Jessikka Aro on ollut ja on osallisena useissa eri oikeusjutuissa kansalais-median kansalaisjournalisteja vastaan. Näitä ovat MV-oikeudenkäynti (R 19/24) eli Jessikka Aro vs.edesmennyt Ilja Janitskin – Janitskin haettiin Andorrasta Anne Ber- nerin allekirjoittamalla luovutuspyynnöllä – sekä Jessikka Aro vs. Johan Bäckman.

Bäckman on hakenut valituslupaa Hovioikeuden tuomiosta Korkeimpaan oikeuteen 28.8.2020 ja Jessikka Aro viimeisenä mahdollisena päivänä 14.9.2020. Syyttäjä ei ole hakenut valituslupaa, mikä kertonee, että HO:n antamaa ratkaisua on pidetty oikeana.

Samaan kokonaisuuteen kuuluvia, tulossa olevia oikeudenkäyntejä ovat Jessikka Aro vs. Reformi-studio sekä nyt uusimpana Jessikka Aro & Saara Jantunen vs. Juha Molari.

Yhdistävä tekijä kaikissa oikeudenkäynneissä on asetelma massamedia(n edustaja) vs. kansalaismedia(n toimijat), NATO-myönteiset vs.NATO-kriittiset ja Venäjäfoobikot vs. Venäjään neutraalimmin suhtautuvat, Länsi vs. Itä.

Maanantaina 14.9 2020

Maanantaina luettiin syytteet ja kuultiin avauspuheenvuorot. Saara Jantunen syyttää Molaria vainoamisesta vuosina 2014–2017, samoin Jessikka Aro. Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen tuntuu olevan tietoinen, etteivät vainoamisen ja vainoamiseen liittyvän pelottelun tunnusmerkit täyty. Tällä hetkellä ovat rahavaatimukset pääasiana - yhteensä yli 100000 euroa, keksittiin mikä rikosnimi tahansa loppulausuntoon. Kun- nianloukkauksen perusmuotoinen ja törkeä tekomuodot edellyttävät tahallisuuden todistamista. Syyttäjä Hämäläisen 15.9.2020 ilmaiseman uuden tulkinnan mukaan kunnianloukkaus ei enää ikinä vanhene, jos tekstit ovat internetissä.

Syyttäjä toteaa some-kirjoittelun riistäytyneen käsistä. Syyttäjän mielipiteeseen voi yhtyä: asiallisen keskustelun sijaan yleinen keskustelutapa useilla some-foorumeilla on ampua viestintuoja alas henkilöönkäyvällä nimittelyllä.

Aro ja Jantunen ovat epäilemättä saaneet oman osansa,mutta niin on Molarikin – jo-pa hänen kotiovellaan on käyty kertomassa,että hänet ja hänen perheensä tapetaan. Osa Molarin kokemasta loanheittokampanjasta on mitä suurimmalla todennäköisyy-dellä saanut alkunsa Aron ja Jantusen leimattua Molarin Kremlin infosoturiksi, Puti-nin trolliksi ja harhaiseksi aktivistiksi. Tässä oikeudenkäynnissä syyttäjän tulee kui-tenkin osoittaa, että Aron ja Jantusen kokemaa nimittelyä ei olisi syntynyt ollenkaan ilman Molarin myötävaikutusta.

Onko toimittaja julkisuuden henkilö?

Aron asianajaja Martina Kronström (Sotamaa & Co Oy) on toistuvasti esittänyt, että Jessikka Aro ei ole julkisuuden henkilö.


"  [Julkisen Sanan] Neuvosto on Journalistin ohjeita tulkitessaan ollut sitä mieltä, että julkisuudessa esiintyvien henkilöiden on asemansa perusteella siedettävä tavan-omaista kovempaa kritiikkiä. Neuvosto on hyväksynyt myös henkilöön kohdistuvan kärkevänkin arvostelun, jos kritiikki kohdistuu taloudellisen, yhteiskunnallisen tai poliittisen vallan käyttäjään.

Myös toimittaja lasketaan yleensä tähän joukkoon. Hänen ammattinsa ja työnsä tulokset ovat lähtökohtaisesti julkisia ja niiden kuuluu olla kaikkien arvioitavissa. Mitä vaikutusvaltaisemmassa asemassa toimittaja on, sitä enemmän hänen on siedettävä työrooliinsa liittyvää ikävääkin kritiikkiä. […]

Neuvosto korostaa sitä, että toimittajan työ sekä sen tulokset ovat julkisia ja kaikkien arvioitavissa sekä kritisoitavissa rankkaankin sävyyn, mutta toimittajan henkilöön ja hänen lähipiiriinsä kohdistuviin uhkauksiin viranomaisten on suhtauduttava nykyistä vakavammin. Muutoin ne nousevat vakavaksi sananvapauden esteeksi. Julkisen sa-nan neuvosto edellyttääkin, että poliisi ja syyttäjä suhtautuvat nykyistä aktiivisemmin tällaisiin sananvapautta uhkaaviin rikoksiin.

Julkisen sanan neuvoston lausuma 6114/L/16

Mielenkiintoista kyllä, Jessikka Aron työnantaja Yle uutisoi käräjäpäivästä jättämällä kaikkien muiden asianosaisten nimen mainitsematta, vain Aro oli esillä julkisuudessa (Merja Niilola: Käräjäoikeus pui uutta epäilyä toimittaja Jessikka Aron vainoamises-ta). Artikkeli on mallikelpoisen epämääräinen ja toistaa virheellisiä väittämiä, jotka esitetään kanteissa.

Tiistaina 15.9. 2020

Syyttäjä on kekseliäällä päällä ja madaltaa rikoskynnystä lanseeraamalla uuden rikosnimikkeen: “keljuilurikos”. Tämä herättää kysymyksiä siitä, kuinka innovatiivinen OM Anna-Maja Henrikssonin parhaillaan valmistelema maalittamislaki tuleekaan olemaan – ja mitkä ovat seuraukset poliittisten oikeuksien toteutumisen kannalta välttämättömälle sanan ja mielipiteen vapaudelle.

Molari ottaa esiin NSA-tietovuotaja Edward Snowdenin paljastukset JTRIG-teknii-kasta (Joint Threat Research Intelligence Group). JTRIG sisältää useita erilaisia työ-kaluja, Molarin tarkoittama on manipulointi keksityillä uhrikertomuksilla, joiden avulla vainoajaksi nimetyn henkilön maine ja elämä tuhotaan. Menetelmä on käytössä FVEY-liitoumalla ja NATOlla, mikä tiedetään Snowdenin ansiosta. Valeuhreille lähe-tetään valeuhkauksia omien toimesta, joista sitten syytetään esimerkiksi Venäjää tai neutraloitavaksi määrättyä henkilöä.  Molari ei väitä, että Aro ja Jantunen eivät olisi oikeasti kärsineet, vaan pohtii mahdollisuutta, että heidän kärsimyksensä sopivat erinomaisesti tälle paljastuneelle infosodankentälle.

Molarin ajatus ei ole tuulesta temmattu: Vuonna 2018 Anonymous-hakkerilegioona julkisti brittiläisen Valtiotaidon instituutin (Institute for Statecraft) ja sen alaisen Integrity Initiativetrolliverkoston asiakirjoja. Asiakirjat on myönnetty aidoiksi.

Hyväntekeväisyysjärjestönä esiintyneen trolliverkoston hakkeroitujen asiakirjojen joukossa on luottamukselliseksi luokiteltu alihankkijan toimintaehdotus nimeltään “Combatting Russian Disinformation – Launching an Online Communications Campaign to Inform, Debunk and Combat Statesponsored Propaganda”.

image-20.jpg

Kyseisessä asiakirjassa kuvataan menetelmiä, joilla verkossa tehtävä kampanja toteutetaan: Venäjän disinformaatiota käsitteleviä artikkeleita levitetään luotettavien medioiden kautta samalla, kun nimetään ja häpäistään vastustajiksi kategorioituja henkilöitä. Länsimaisessa mediassa tulee moninkertaistaa sisältö, jossa kerrotaan Venäjän disinformaatiosta rummunkuminaefektin aikaansaamiseksi (kommunikaa-tion toisto, resonointi) sekä luomalla omia “itsenäisiä” vastainformaatiosivustoja, jotka Google rekisteröi paremman näkyvyyden aikaansaamiseksi.

Sosiaalisen median kampanjoita aloitetaan Twitterissä, Facebookissa, LinkedInissa ja vastaavissa alustoissa moninkertaistamaan tarkoitusta varten tuotetun sisällön levitys. Wikipediaan luodaan tarkoituksenmukaisia sivuja, joissa listataan Venäjän tukemia propaganda-sivustoja ja muita relevantteja aiheita. Hankkeeseen vedetään mukaan uskottavia, riippumattomia kirjoittajia ja puhehenkilöitä. Kohdemaita ovat erityisesti sellaiset maat, joissa on tulossa vaalit.

image-21.jpg


Vasta-aktivismioperaatioilla “nostetaan hintaa” poliittisesta aktiivisuudesta nimeämäl-lä ja häpäisemällä henkilöitä ja sivustoja, jotka on “saatu kiinni valeuutisoinnista”, ra-joitetaan kohteiden näkyvyyttä verkossa, tuhotaan ansainta varoittamalla mainostajia – heidän oma maineensa “saattaa kärsiä”, jos he jatkavat yhteistyötä nimettyjen tahojen kanssa.

Vasta-aktivismioperaatiokeinona mainitaan myös oikeusjuttujen nostaminen mediasivustoja vastaan, jotta ei-toivottu sisältö saadaan poistettua.

image-22.jpg


Musta tuntuu

Salissä käsitellään Aron yhteyksiä amerikkalaiseen informaatiosotaupseeriin Joel Hardingiin. Aroa kiusaa, kun tuttavuus nostetaan esiin aika ajoin ja häntä pidetään informaatiosoturina (NATO-trollina). Molaria kiusaa se, että Harding ja muut Aron tut-tavapiiriin kuuluvat tiedustelupalvelujen ihmiset keskustelevat Molarista tuntematta häntä ihmisenä ja pitäen häntä Venäjän trollina. Harding on käyttänyt Aron New York Timesille antamaa haastattelua RAND-ajatushautomolle kirjoittamassaan kirjassa (s. 45, alaviite 108).

image-24.jpg

Tiina Keskimäen Twitter-tili

Käräjäsalissa kuullaan, että Molari on videoinut vain Aroa Kansallisteatterissa ollees-sa ulkoministeriön järjestämässä Maailma kylässä -paneelikeskustelussa 28.5.2016. Tarkastettuna osoittautuu, että Molari on kuvannut kaikkia panelisteja (Aro, Jarmo Koponen, Husu Hussein).

Molari kysyy, miksi Aro valehtelee oikeudessa. Asianajaja Kronström myöntää, että Arosta on vain tuntunut siltä, että hän oli kuvauksen ainoa kohde. Aro ei ole tiennyt, mitä Molari tilaisuudessa kuvasi. Tuntemus/luulo päätyi kuitenkin vainoamistodisteeksi.

– Syytösten täytyy perustua faktoihin

– Syytteiden täytyy olla perusteltuja

– Syytteille on löydettävä näyttöjä

– Lain soveltamisen ja siihen liittyvän oikeuden käytön on oltava ennakoitavaa, ei mielivaltaista

– Oikeuden käyttö on johdettava laista

– Tunneperäiset loukkaantumisen kokemukset eivät voi riittää perusteeksi rikostuomioon

aro-atte-1.jpg

Oman tuntemuksensa oikeudessa todisteena esittänyt Jessikka Aro moitti vuoden 2016 joulukuussa somekeskustelijoita ”tunteessa pikatuomion” jakelemisesta #Sipilägate ja #Ylegate -kohujen mediavallan pääväärinkäyttäjälle.

Suomen Kuvalehti kertoo ex-yleläisten kertovan kirjassaan,että vuoden 2009 pää-ministerin Matti Vanhasen mielipahalla YLEn lautakasauutisoinnista perusteltu ”or-ganisaatiouudistus” (kirjan mukaan puhdistus) keskitti YLEn suomenkielisen uutis- ja ajankohtaistoiminnan kaiken päätösvallan yhdelle henkilölle: Atte Jääskeläiselle. Tämä suojeli valtansa avulla toista keskustalaista pääministeriä Juha Sipilää tukahduttamalla uutisointia valtiopäämiehen kytköksistä.

SK kirjoittaa: ”Ylegate-kirja antaa ymmärtää, että yhdessä, moniportaisessa linjaor-ganisaatiossa ja siihen istutetussa tulkinnassa ’vastuullisesta’ ja riskejä kaihtavasta journalismista Yle ei pysty toteuttamaan demokratiassa olennaista vallan vahtikoiran rooliaan.” Toukokuussa 2017 Jääskeläinen jätti YLEn. Elokuussa 2020 hänet nimitettiin opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajan virkaan.


Eurooppalaiset arvot

Käsitellään Molarin artikkelia European Values -raportista. Artikkelissa kerrotaan Suomen olevan lähes huippua valeuutisten vastaisessa sodassa, sekä avataan raportin sisältöä. Artikkelin sisältämät maininnat Arosta ovat seuraavat:

[…]Tärkeänä valtiollisena tehtävänä raportti suosittelee Iso-Britannialle, Ruotsille ja Alankomaille tukea ”tutkivia journalisteja”. Hyvänä esimerkkinä mainitaan Jessikka Aro (s. 24). Myös raportti antaa listan valikoituja luotettavia ”asiantuntijoita”, joita tulisi käyttää mediassa ja viranomaisohjauksessa enemmän.[…]

2) […]Raportti nostaa uudemman kerran esille myös Suomen julkisen yleisradioyhti-ön tutkivan journalistin Jessikka Aron,joka ”myös näytteli tärkeää roolia paljastamalla trollitehtaan Venäjällä vuonna 2014.”[…]

Aron valituksen aihe artikkelin suhteen on, että hän näyttää kuvassa tyhmälle.

“Raportti nimeää Suomessa tapahtuneiksi hyviksi toimiksi Venäjän uhkaa vastaan myös tohtori Saara Jantusen kirjan,joka kertoo Venäjän disinformaatiosta, häirinnän taktiikasta ja väärennöksistä, joita venäläismieliset trollit harjoittavat internetissä”, Molari kirjoittaa vainoamistodisteeksi päässeessä artikkelissaan.

Molari vastaa artikkelin kertovan eurooppalaisesta operaatiosta, jolla halutaan tuhota vaihtoehtomediat:European Values -raportissa kiitetään 21 suomalaisen päätoimitta- jan yhteisellä julkilausumallaan vastustavan ”valemediaa”. Kertomuksen mukaan Suomen suurimpien tiedostusvälineiden toimittajat ”näkevät nämä vaihtoehtomediat todellisena vaarana ja he asettuvat niitä vastaan”.

Raportti kiittää edellä mainittujen suomalaisten päätoimittajien lausuntoa ja toteaa päätoimittajien ”tuominneen valemedian ja niin kutsutun ’vaihtoehtomedian’ vaaralliseksi suomalaiselle yhteiskunnalle niin kuin muillekin yhteiskunnille” (s. 54).

Kuuluuko eurooppalaisiin arvoihin (European Values) todella dialogista kieltäytymi-nen ja väestön valmentaminen olemaan kuulematta muiden kantaa? Saara Jantusen mukaan dialogista kieltäytyminen on propagandan tuntomerkki.

Vaihtoehtomedia nähdään demokratian vastaisena, eikä osana demokratiaa kuten pitäisi. Vaihtoehtomedia on horisontaalista, vertaisverkostossa käytyä keskustelua ja alhaalta ylös suunnattua viestintää. Miksi se nähdään vaarallisena?

image-23.jpgMuistutuksena

Yhdenvertaisuusperiaate edellyttää, että hallinnossa asioivia kohdellaan tasapuo-lisesti sekä johdonmukaista ja ennakoitavaa päätöksentekoa, jotta samanlaisessa tilanteessa olevia kohdellaan samalla tavoin.

Suhteellisuusperiaate edellyttää,että julkista valtaa käytettäessä otetaan huomioon kohtuullisuuden vaatimus: kun toteutetaan lain sallimia ja asettamia tavoitteita, on kuitenkin valittava sellainen toteuttamiskeino, joka mahdollisimman vähän rajoittaa yksityisen oikeuksia. Keinojen ja tavoitteiden tulee olla oikeassa suhteessa. Viranomaisen toimien on oltava asianmukaisia, tarpeellisia ja oikein mitoitettuja.

Objektiviteettiperiaate edellyttää, että viranomaisen toimintaan eivät vaikuta epäasialliset vaikuttimet, ja että viranomaisen toiminta aina on puolueetonta ja myös vaikuttaa sellaiselta kansalaisen näkökulmasta.

Luottamuksensuojaperiaatteen mukaan hallinnon asiakkailla on oikeus odottaa ennakoitavaa ja johdonmukaista ratkaisulinjaa, joka ei yllätyksellisesti tai takautu-vasti muutu. Viranomaisen päätöksenteon johdonmukaisuuteen tulee voida luottaa.

Tarkoitussidonnaisuuden periaate edellyttää, että viranomaiselle lainsäädännöllä annettua julkista valtaa käytetään siihen tarkoitukseen,johon se on tarkoitettu. Toimi- vallan ylittäminen tai epäasialliset vaikuttimet päätöksenteossa ovat tarkoitussidon-naisuuden periaatteen vastaisia. Periaatetta voidaan pitää muiden hallinnon oikeus-periaatteiden ”kattoperiaatteena”, ja minkä tahansa periaatteen rikkominen tarkoittaa samalla myös tarkoitussidonnaisuuden periaatteen rikkomista.

HUOM Kunnianloukkaus laissa

Rikoslain 24 luku (9.6.2000/531) Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamisesta,
9 § (13.12.2013/879) Kunnianloukkaus

Joka

1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten,että teko on omiaan aiheut- tamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon.

Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä val-heellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.

Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvos-telua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Kunnianloukkauksena ei myöskään pidetä yleiseltä kannalta merkittävän asian käsittelemiseksi esitettyä ilmaisua,jos sen esittäminen, huomioon ottaen sen sisältö, toisten oikeudet ja muut olosuhteet, ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Muuta huomioitavaa

Jos vainon määritelmiä väljennetään, niin silloin mikä tahansa julkisuudessa toimimisen arvostelu voidaan katsoa vainoksi.

Arolla ja Jantusella on yhteyksiä turvallisuusviranomaisiin, koska heidän kantojaan on huomioitu informaatiovaikuttamisen julkisissa keskusteluissa ja kuultu asiantunti-joina. Näitä yhteyksiä ei pidetä ongelmana, vaikka ne ovat ilmeisiä. Ylimitoitettua viholliskuvaa esittelemällä ajetaan vapaata internetiä ja sananvapautta alas yhteis-työssä turvallisuusviranomaisten, median ja internet-toimijoiden kanssa. Tämä on erittäin vahingollista kansalaisyhteiskunnalle ja demokratialle.

Yksittäisiä ihmisiä ja organisaatioita on kytketty matalalla kynnyksellä venäjämielisik-si tai informaatiovaikuttamisen tahoiksi. ( esim. Elina Grundström ja Peter Saramo Jantusen Infosota-kirjasessa). Kirkko ja kaupunki -lehdessä on kytketty joukko herä-tyskristillisiä toimijoita Venäjämielisyyteen ja Trumpin kannattajiksi (mm Patmos ja TV7) altistaen heidät vainolle.

Trolli-rallia voi seurata myös Reformi-studion kautta

Myös kansalaismedia Reformi-studio seuraa Vainokäräjiä. Molarin Reformi-studiolle jälkeenpäin antamassa haastattelussa tuomari Petra Spring sai kehuja siitä, että antoi Molarille saman verran aikaa käyttöön kuin asianomistajillekin, mikä ei ole ollut kaikkien tuomarien käytäntö kansalaismedioita ja -toimittajia vastaan nostetuissa oikeusjutuissa.

Haastattelussa Molari mainitsi myös, että ei anna haastatteluja muille kuin Reformi-studiolle; Reformi-studio julkaisee leikkaamattomana joten sanottu tulee esiin kokonaisuudessaan. Molari naurahti, että muut mediat eivät tosin ole haastattelua pyytäneetkään, eivät ole kiinnostuneita hänen kantaansa esittämään.

Juha Molarin tunnelmat toisen käsittelypäivän jälkeen

Reformi-studiolla myös Vainokäräjien Twitter-liveseuranta:

istunto 14.9.2020

istunto 15.9.2020

Reformi-studion Panu Huuhtanen ja Tiina Keskimäki ovat itse 23.10.2020 Helsin-gin hovioikeudessa vastaamassa: Jessikka Aro valitti Helsingin käräjäoikeudenpää-töksestä käräjätuomari Simo Kolehmaisen päätettyä, ettei Aron vaatimalle kritiikki- ja lähestymissuojalle ole perusteita:

Aron käsitteleminen häiritsevällä tavalla Huuhtasen ja Keskimäen ohjelmatoiminnas- sa ja verkkoviesteissä ei merkitse Aron uhkaamista, seuraamista, tarkkailemista, yhteyden ottamista häneen,eikä sitä voida pitää näihin tekotapoihin rinnastettavana toimintana.Edellä olevan perusteella käräjäoikeus katsoo, ettei asiassa ole selvitetty Huuhtasen ja Keskimäen vainonneen Aroa rikoslain 25 luvun 7 a §:ssä tarkoitetulla tavalla.

10.1.2020 (R 19/8707), s. 38

PÄIVITYS 16.9.2020 klo 07:05: Lisätty Juha Molarilta saatu tieto siitä, että interne-tissä olevat kunnianloukkaukset eivät vanhenisi. Linjaus lienee tulossa OM Anna-Maja Henrikssonin kehittelemään uuteen maalituslakiin.

LIITE

Juha Molarin kirjallinen vastaus käräjäoikeudelle + avauspuhe pääkäsittelyssä

Kuva: Military_Material (CC0); Wikimedia Commons (CC0), pxhere (CC0), stux (CC0) via Pixabay (CC0); Pikist (CC0), Pikist (CC0), YLE, Maria Mitrunen(?)*

Kuvanmuokkaus: Johanna L

*[Tekijänoikeuslaki 25 § (24.3.1995/446) Julkistetun tai luovutetun taideteoksen käyt-täminen (22.5.2015/607) Julkistetuista taideteoksista saa ottaa tekstiin liittyviä kuvia:

1) arvostelevaan tai tieteelliseen esitykseen; sekä

2) sanomalehteen tai aikakauskirjaan selostettaessa päiväntapahtumaa, edellyttäen ettei teosta ole valmistettu sanomalehdessä tai aikakauskirjassa toisinnettavaksi.]


Petri Krohn


JESSI OHJAA NATON TROLLITEHDASTA?

#IntegrityInitiative vuodot jatkuvat. Zinc Networks -firma kokosi isoa trollitehdasta tuottamaan Naton valheita ja disinformaatiota. Mukana tutut propagandistit Belling-cat ja @DFRLab. Advisory Panelissa myös Suomen johtava infosoturi, Jessikka Aro.

Sivu 60:

https://www.pdf-archive.com/2019/03/22/zinc-networktechnical-responsefinal/?fbclid=IwAR0O6uP3PF01rE9b-3DbrWzt8XQgwFQTTpF2bqhVBvr3kvnR17YExojQRPE

" 2019 > March > March 22, 2019

ZINC Network Technical Response Final .pdf

File information

This PDF 1.3 document has been generated by , and has been sent on

pdf-archive.com on 22/03/2019 at 13:06, from IP address 193.85.x.x.

The current document download page has been viewed 8214 times.
File size: 1.59 MB (69 pages).
Privacy: public file

Document preview

A Network of NGOs

Technical Proposal

Submitted by:

SUBMITTED TO

The UK Foreign & Commonwealth Office (FCO)

NAME OF PROPOSING ORGANISATION/FIRM

ZINC Network

COUNTRY OF REGISTRATION

Screenshot%202023-06-29%20at%2004-20-43%

Screenshot%202023-06-29%20at%2004-23-35%

Screenshot%202023-06-29%20at%2004-24-10%

55575526_10155472133674364_6617096477602

***

Spammiro Botti
Viestejä1774
227/227 |
klo 10:39 | 21.3.2022

Väitetty trollitehdas Pietarissa. Kuva: Charles Maynes | Voice of America (public domain)


tammukka kirjoitti:


Eihän mikään rikollisjärjestö maailmalla halua toimintaansa tutkittavan.Näin on asian laita myös Venäjän trollitehtaan suhteen.Aro on piikkinä lihassa Venäjän trollitehtaan Suomen haarakonttorin porukalle. Luoma tuo sen sitten esille omana kipuilunaan täällä Tiede-lehden keskustelupalstalla.

https://archive.ph/Jsv27

https://vastavalkea.fi/2020/03/19/yhdysvallat-veti-trollitehdas-syytteet-pois/

" Yhdysvallat veti trollitehdas-syytteet pois

Syyttäjä jätti esittämättä todisteet Concord Managementin väitetysti pyörittämästä Pietarin trollitehtaasta.

9af3f22f0c2368fca1361d719aea0066a1307008

Väitetty trollitehdas Pietarissa. Kuva: Charles Maynes | Voice of America (public domain)

Janne Pohjala
19.3.2020


Yhdysvaltain oikeusministeriön erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti 16.2.2018 syyt-teen YLEn Jessikka Aron Suomessa tunnetuksi tekemän ns. Pietarin trollitehtaan sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin. Vaikka Venäjä ei luovuttanut epäiltyjä, trollitehtaan pyörittämisestä syytetyn Concord Management -yhtiön johto palkkasi amerikkalaiset lakimiehet ja vastoin kaikkia odotuksia tuli vastaamaan syytteeseen oikeudessa.


Yli kahteen vuoteen ei Yhdysvaltain oikeusministeriö kyennyt esittämään todisteita syytöksille, että Pietarissa olisi ollut trollitehdas ja Concord Management olisi sitä pyörittänyt. Syytetyillä on Yhdysvalloissa oikeus nähdä omaa puolustustaan varten kaikki todisteet, joiden perusteella syytettyjä jostain syytetään. Lopulta maan oikeusministeriö, vain muutama viikko ennen oikeudenkäynnin alkua, keskellä koronapaniikkia, veti syytteen pois.


Oikeusministeriöllä ei ollut esittää todisteita Concordin trollitehtaan olemassaolosta. Tämä on hyvin erikoista, koska syyttäjän on Yhdysvalloissa esitettävä oikeudelle ja syytetylle todisteet rikoksesta, josta aikoo jotakuta syyttää. Vaikka tällaisia todisteita ei ollut, syyte nostetiin silti. On syytä monien muiden tavoin kysyä: nostettiinko syyte otsikoiden saamiseksi ja mielipiteen muokkaamiseksi sillä oletuksella, että oikeudenkäyntiä ei koskaan tulisi?


Mitä todisteita Ylen Jessikka Aro esitti trollitehtaasta?


Kiistatta Aro kävi Pietarissa väitetyn trollitehtaan ulkopuolella ottamassa kuvia ja te-kemässä juttua.Hän totesi jutussaan,että rakennukseen kulkee ihmisiä. Hänen haas- tattelemansa FAN-uutistoimiston johtaja Jevgeni Zubarevin sanoi,ettei kiinteistössä työskentele trolleja ja että trollaussyytökset ovat propagandasodan syytä.

931bc57f8222081259ffa4f7ff8ff94a8d484f0e
Näyttökuva Ylen uutisotsikosta 18.2.2015


Todistajina oli väitetyn trollitehtaan entisiä työntekijöitä, joilla ei kuitenkaan ollut esittää työsopimuksia, palkkakuitteja tai muuta, millä olisi voitu todistaa, että nämä olisivat olleet kyseisessä ”trollitehtaassa” tai että koko ”tehdasta” oli olemassa. Ylen artikkelista:


”Useimmilla eri toimitusten työntekijöillä ei ole virallista työsopimusta. He tekevät pimeää työtä eli saavat palkat käteisenä. Näiden epävirallisten suhteiden takia koko ketjua ei voi seurata, sanoi asiaa tutkinut Delovoj Peterburg -lehden toimittaja Anton Butsenko.”


Näin ollen todisteeksi jäi joukko henkilöitä, jotka väittivät olleensa tehtaalla, mutta joilla ei ollut siitä mitään todisteita. Ainoat Ylen esittämät fyysiset todisteet olivat joukko ”hakkeroituja” dokumentteja, kuten 270 tehtävää sisältänyt organisaatiokaavio. Tätä ei uutisjutuissa kuitenkaan esitetty eikä sen alkuperää selvitetty.

Organisaatiokaavion johtajien nimiin palaan myöhemmin tässä jutussa.

22465df29c2f4cf32b756f2eab07e1f73029028e


Lopulta ainoa Ylen uutisessaaan esittämä konkreettinen todiste, että kyseinen tehdas olisi ole-massa, oli tämä Novaja Gazetan toimittaja Aleksandra Garmažapovan vuonna 2013 trolliteh-taalla väittämän mukaan olleen oven kuva. Siitä, missä ovi mahtaa sijaita tai kuka lapun siihen on laittanut, ei ole tietoa.

[Garmažapova on nykyään infosotapiireissä "Vapaan  Burjatian" presidentti. Kyseessä on säätiö.

https://iq.lt/kava-su-iq/a-garmazapova-tautines-mazumos-v-putinui-reikalingos-tik-del-vieno-tikslo-mirti-uz-imperija/307830

Screenshot%202024-05-12%20at%2021-23-52%

Fondo „Laisvoji Buriatija“ prezidentė Aleksandra Garmažapova žino atsakymą, ko-dėl į karą Ukrainoje daugiausia siunčiami Rusijos tautinių mažumų atstovai. „Rusija vis dar siekia būti šalimi tiktai rusams“, – teigė ji pokalbyje su IQ apžvalgininke Agne Baltrūnaite.

– Prasidėjus karui Ukrainoje, įkūrėte tautinių mažumų gynimo fondą „Laisvoji Buriatija„. Kokios priežastys paskatino įsteigti šią organizaciją?

– „Laisvoji Buriatija“ yra pirmasis antikarinis etninis judėjimas Rusijoje, įkurtas 2022 m. kovo mėnesį. Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą šalies valdžia mobilizavo dau-gybę etninių buriatų. Mes pastebėjome paralelę tarp įvykių 2014-aisiais ir šiomis die-nomis. Kai prieš devynerius metus Rusija okupavo Krymą,Vladimiras Putinas dažnai kartojo, kad Donbase kovoja vietos gyventojai. Vėliau paaiškėjo, kad į Donbasą siunčiami kariai ne tik iš Pskovo srities, bet ir, pavyzdžiui, iš Buriatijos.

Nuo to laiko Kremlius vis dažniau naudojo naratyvą,kad buriatai – V.Putino kovotojai. Galiausiai viena prokremliška organizacija sukūrė vaizdo įrašą, kuriame aiškino, kad jaunieji buriatai palaiko V. Putiną. Visa tai vyko prieš devynerius metus, todėl, kai 2022 m. vasario 24 d. Rusija įsiveržė į Ukrainą, nusprendėme, kad turime keisti Kremliaus plačiai skleidžiamą istorijos naratyvą apie buriatų tautą.

Useat väitetyt työntekijät olivat ”tehtaalle soluttautuneita” toimittajia

Vuonna 2016 Joel Harding, Pentagonin alihankkija ja oman LinkedIn-ansiolistansa mukaan Ukrainan informaatiosodankäynnin laatija, paljastui Ylen toimittaja Aron yhteistyökumppa-niksi. Hän nimittäin kirjoitti omaan blogiinsa yhteistyöstään Aron kanssa, ilmeisesti tietämättä, ettei asiasta oltu Suomessa kerrottu mitään.
Toteuttiko Aro Suomessa Hardingin laatimaa trollioperaatiota, jonka kautta leimattiin eri mieltä olevia, tehtiin uutisia Pietarin trollitehtaasta ja Venäjän hybridivaikuttamisesta, josta keskeinen todiste oli Pietarissa ”paljastunut” trollitehdas?
Jos lähdetään oletuksesta, että toimittaja Aro oli osa informaatio-operaatiota, tulee kysyä: olivatko hänen haastattelemansa venäläiset toimittajat ja muut väitetyn tehtaan työntekijät myöskin osa operaatiota? Haastatteliko yksi operaatioon värvätty toimittaja toista operaati-oon värvättyä toimittajaa? Luotiinko näin ilman konkreettisia todisteita tarina trollitehtaasta, joka oli olemassa väitteissä, mutta jota Aro ei tosiasiassa itsekään löytänyt Savutskininkadun talosta?

Spammiro Botti
Viestejä1775
228/228 |
klo 11:36 | 21.3.2022

Pic7.jpg

Joel "King Troll" Harding, Jessi Aron yhteistyökumppani...


"... Useat väitetyt työntekijät olivat ”tehtaalle soluttautuneita” toimittajia


Vuonna 2016 Joel Harding, Pentagonin alihankkija ja oman LinkedIn-ansiolistansa mukaan Ukrainan informaatiosodankäynnin laatija, paljastui Ylen toimittaja Aron yhteistyökumppaniksi.

https://fi.sott.net/article/389-USA-n-psykologinen-sodankaynti-Ukrainassa-kuningastrolli-Joel-Harding


Hän nimittäin kirjoitti omaan blogiinsa yhteistyöstään Aron kanssa, ilmeisesti tietämättä, ettei asiasta oltu Suomessa kerrottu mitään.


Toteuttiko Aro Suomessa Hardingin laatimaa trollioperaatiota, jonka kautta leimattiin eri mieltä olevia, tehtiin uutisia Pietarin trollitehtaasta ja Venäjän hybridivaikuttami-sesta, josta keskeinen todiste oli Pietarissa ”paljastunut” trollitehdas?


Jos lähdetään oletuksesta,että toimittaja Aro oli osa informaatio-operaatiota,tulee ky- syä: olivatko hänen haastattelemansa venäläiset toimittajat ja muut väitetyn tehtaan työntekijät myöskin osa operaatiota? Haastatteliko yksi operaatioon värvätty toimitta-ja toista operaatioon värvättyä toimittajaa? Luotiinko näin ilman konkreettisia todis-teita tarina trollitehtaasta, joka oli olemassa väitteissä, mutta jota Aro ei tosiasiassa itsekään löytänyt Savutskininkadun talosta?


”USA:n demokratiaa vastaan hyökänneen” trollitehtaan johtaja muuttaa USA:han
Kaksi vuotta myöhemmin samainen Joel Harding kummastelee omassa blogissaan, että väitetyn trollitehtaan johtaja Agata Burdonova on miesystävänsä kanssa saanut luvan muuttaa Yhdysvaltoihin Washingtonin osavaltioon,asuu arvoalueella Bellevuen kaupungissa Seattlen vieressä ja hänen miesystävällään on kovapalkkainen työpaikka Facebookilla.

https://vastavalkea.fi/2016/05/31/yleisradion-infosotayhteistyon-nolo-paljastuminen/


https://toinformistoinfluence.wordpress.com/2018/02/25/a-former-manager-at-the-russian-troll-factory-is-now-living-in-the-us-report-says/


USA:n käytäntö erilaisten informaatiovaikuttajien osalta on ollut yleensä jotain Chel-sea Manningin ja Julian Assangen tapaista, eikä suinkaan Agata Burdonovan ta-paista.Kuinka uskottavaa on,että ”USA:n demokratiaa uhanneen trollitehtaan” johtaja saa luvan muuttaa USA:han ja hänen perheenjäsenensä kovapalkkaisen työpaikan sieltä? Tämä vaikuttaa enemmänkin palkinnolta.


Samalla Harding paljastaa, että hän ei Pentagonin kautta tiennyt tehdasväitteisiin liittyvästä informaatio-operaatiosta, sillä jos olisi tiennyt siitä, hän ei olisi paljastanut asiaa omassa blogissaan. Kuka siis oli operaation takana ja palkitsi Burdonovan?
... "


Screenshot_2022-03-22%20Uudenmaan%20koro


"Ryssän trollitehtaan" ex-johtaja Agata Burdonova (oik) ja "(ex-?)trolli Akatrinna" USA:ssa, hyvin menee kaikesta huolimatta (eli JUURI SEN "KAIKEN" TAKIA...)...


" ... Mistä taru trollitehtaasta ensimmäisenä lähti liikkeelle?


Radio Free Europen / Radio Libertyn nettisivujen uutisesta otsikolla ’The Trolls who came in From the Cold’, eli trollit jotka tulivat kylmästä.


https://vastavalkea.fi/2017/04/18/fair-lansimedian-raportointi-venaja-trolleista-ei-ole-tasapuolista/


https://toinformistoinfluence.wordpress.com/2018/02/25/a-former-manager-at-the-russian-troll-factory-is-now-living-in-the-us-report-says/


https://money.cnn.com/2018/03/01/media/suspected-russian-troll-in-us/index.html

https://www.buzzfeednews.com/article/kevincollier/a-former-manager-at-the-russian-troll-factory-is-now-living

Radio Free Europen rakensi kylmän sodan aikana CIA.Seuraavaksi uutista alkoi pallotella toinen valtiollinen toimija,BBC. Näiden kahden kautta uutinen levisi Viceen, The New York Postiin, The Independentiin ja The Guardianiin.

Näiden jälkeen alkoi tuolloinen NATO:n komentaja Philip Breedlove vaatia,että "Ve-näjän informaatiosotaan on vastattava". CIA loi kertomuksen trollitehtaasta ja Penta- gon laitettiin vastaamaan väitettyyn hyökkäykseen. Operaatioon värvättiin tuolloin Atte Jääskeläisen johtamassa Ylessä toiminut Aro, joka kertoi saaneensa idean tut-kimuksiinsa puolustusministeri Carl Haglundin ja sotatieteiden tohtori,upseeri Jarno Limnéllin Twitter-tileille tulleista venäjänkielisistä viesteistä.

Ehdoton totuus, kunnes todetaan, ettei todisteita olekaan ja syyte vedetään pois
Muellerin nostaman syytteen jälkeen odotettiin yli kaksi vuotta Yhdysvaltain oikeus-ministerin esittävän todisteet siitä, että Concordin trollitehdas on ollut Pietarissa ja Concord on sitä pyörittänyt.Niitä ei koskaan kyetty esittämään. Lopulta tilanne päätyi samaan kuin Aron uutisjutut vuonna 2015: mitään konkreettisia todisteita ei tuolloin-kaan esitetty. Ainoastaan henkilöitä, joiden puheita ei koskaan varmennettu eikä fyy-sisiä todisteita vaadittu tai varmennettu. Kritiikki vaimennettiin syytämällä kritisoijia "Putinin trolleiksi".

Nyt kun todisteita ei ole ja keskeinen syyte on kaatunut, on kysyttävä, johdettiinko Suomen kansaa harhaan valtiollisten toimijoiden myötävaikutuksella ja oliko Suomi tietoisesti mukana informaatio-operaatiossa.Toinen kysymys on:ovatko muut suoma- laisille levitetyt väitteet Venäjän tekemisistä Syyriassa, USA:ssa, Britanniassa ja muualla Euroopassa mahdollisesti olleet vastaavia läntisiä informaatio-operaatioita, kuten jotkut ovat Suomessakin jo usean vuoden ajan epäilleet? "

***

"Aiheesta on tehty myös "gradu" Helsingin "yliopistossa":

https://helda.helsinki.fi/server/api/core/bitstreams/d502f15c-2403-4eb0-9c32-c4781f49d46f/content

" PROPAGANDAA KYBERAVARUUDESSA

Venäjän trollitehtaan toiminta sosiaalisessa mediassa

Mikko Hämäläinen
Helsingin yliopisto
Valtiotieteellinen tiedekunta
Politiikan tutkimus
Pro gradu -tutkielma
Toukokuu 2020

Tiivistelmä – Referat – Abstract


Sosiaalisen median informaatiovaikuttamiskampanjat ja niissä hyödynnetty lasken-nallinen propaganda nousivat pinnalle Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaa-lien myötä.Yhdysvaltojen viranomaiset syyttivät venäläisiä toimijoita pahantahtoises- ta sekaantumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin ja poliittisen järjestelmän toimintaan. Viranomaisten mukaan tahot pyrkivät ennen kaikkea lisäämään amerikkalaisen yhteiskunnan jakautumista.

Tämä tutkimus tarkastelee niin sanotun Venäjän trollitehtaan,eli Internet Research Agencyn Yhdysvaltoihin kohdistunutta sosiaalisen median vaikuttamisoperaatiota. Tutkimus selvittää mitkä aihealueet, näkökulmat ja arvoasetelmat korostuvat Internet Research Agencyn Facebookissa julkaisemassa sisällössä vuosien 2015-2017 aika-na ja mitä propagandalajeja hyödynnetään julkaisujen vaikuttavuuden lisäämiseksi. Laskennallinen propaganda on nouseva ilmiö, mikä korostaa sitä koskevan tutkimuksen tarvetta.

Tutkimuksen aineisto koostuu yhteensä 391 Internet Research Agencyn julkaise-masta Facebook-mainoksesta. Mainokset ovat verrattavissa tavallisiin Facebook-julkaisuihin ja ne voivat sisältää sekä tekstiä että kuvia. Internet Research Agencyn sosiaalisen median toimintaa kuvaavat Facebook-julkaisut on ladattu Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean verkkosivuilta.

Tutkimusaineistoa analysoidaan propagandatutkimuksen näkökulmasta. Keskeises-sä roolissa ovat Jowettin ja O'Donnellin (2006) propagandan määritelmä ja Jacques Ellulin (1969) muodostamat propagandalajien luokat. Tutkimusaineistoa on analysoi-tu määrällisen sisällönanalyysin ja kehysanalyysin avulla. Sisällönanalyysin kautta on muodostettu kattava yleiskuva aineistosta ja selvitetty julkaisujen sisältämät yleisimmät aihealueet.

Sisällönanalyysin yhteydessä on myös luokiteltu julkaisut viiteen luokkaan niissä hyödynnettyjen propagandalajien perusteella. Luokkiin lukeutuvat syyttävä propa-ganda, integroiva propaganda, analyyttinen propaganda ja emotionaalinen pro-paganda. Viidenteen luokkaan kuuluu sisältö, joka ei sovi yhteenkään varsinaiseen luokkaan.

Sisällönanalyysin perusteella julkaisujen kolme yleisintä aihealuetta ovat afroamerik-kalainen kulttuuri ja historia, afroamerikkalaisiin kohdistuva poliisiväkivalta ja meksikolainen kulttuuri ja historia.

Yleisimmin käytetyt propagandalajit ovat integroiva propaganda, joka pyrkii luomaan yhteisöllisyyttä tietyn väestöryhmän sisällä ja emotionaalinen propaganda, joka hyö-dyntää viestinnässään tunteisiin vetoavaa sisältöä. Ensisijaisesti integroivaa propa-gandaa hyödyntää noin 33% julkaisuista ja emotionaalista propagandaa noin 20% julkaisuista.

Kehysanalyysin kautta muodostuu viisi kehystä: etninen ylpeys ja yhteisöllisyys, yhteiskunnallinen rasismi ja syrjintä, kansallismielinen kamppailu, seksuaalinen identiteetti ja poliittinen kampanjointi.

Hallitsevin näistä on etnisen ylpeyden ja yhteisöllisyyden kehys, joka sisältää noin 59% kaikista julkaisuista. Kehyksen sisältämien julkaisujen viestintä on usein koros-tetun positiivista. Julkaisut painottavat etnisen identiteetin merkitystä ja korostavat samaan etniseen ryhmään tai muuhun vähemmistöryhmään kuuluvien ihmisten välistä yhteisöllisyyttä. Ympäröivää maailmaa tarkastellaan vahvan henkilökohtaisen identiteetin pohjalta ja julkaisut on kirjoitettu etenkin afroamerikkalaisen ja meksiko-laisen väestönosan näkökulmasta.Valtaosa kehyksen julkaisuista käsittelee eri väes- töryhmien kulttuuria,historiaa, yhteiskunnallista asemaa ja etnistä ulkonäköä. Yhteis- kunnallisen rasismin kehys sisälsi noin 26% julkaisuista, kansallismielisen kamppai-lun kehys noin 11%,seksuaalisen identiteetin kehys noin neljä prosenttia ja poliittisen kampanjoinnin kehys prosentin kaikista julkaisuista.

1 Johdanto

Yhdysvaltain oikeusministeriön alaisuudessa toimiva erikoissyyttäjä Robert Mueller
nosti helmikuussa 2018 syytteet 13 Venäjän kansalaista ja kolmea organisaatiota kohtaan näiden sekaantumisesta Yhdysvaltojen poliittisiin prosesseihin, mukaan lukien vuoden 2016 presidentinvaaleihin (Yhdysvaltain edustajainhuoneen tieduste-lukomitea, 2020a).
Merkittävä osa Muellerin ryhmän julkaisemaa loppuraporttia käsitteli tietyn venäläi-sen organisaation sosiaalisessa mediassa käymää Yhdysvaltoihin kohdistunutta informaatiovaikuttamiskampanjaa (Mueller ym., 2019). Tämä kyseinen organisaatio oli niin sanottu Venäjän trollitehdas, oikealta nimeltään Internet Research Agency (IRA), jonka toimintaa avasi ensimmäisen kerran toimittaja Aleksandra Garmaža-pova venäläisessä Novaja gazeta -lehdessä vuonna 2013 (Novaja gazeta, 2020).
IRA:n toimintaa tarkastelleiden virallisten raporttien mukaan järjestön tavoitteena oli vähentää Yhdysvaltojen kansalaisten luottamusta maan demokraattiseen järjestel-mään ja kiihdyttää yhteiskunnan jakautumista (Yhdysvaltain edustajainhuoneen tie-dustelukomitea, 2018, 1). IRA:n operaation paljastumisen jälkeen järjestön toimintaa on tutkittu myös lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa, jotka ovat pyrkineet ymmärtä-mään järjestön toimintaa ja tavoitteita (ks. Lukito, 2020; Dawson & Innes, 2019).

Järjestöstä tehtyjen paljastusten jälkeen IRA:n sekaantuminen Yhdysvaltain presi-dentinvaaleihin on yleisesti hyväksytty ja vaikuttamiskampanjan on myös toisinaan katsottu kääntäneen vaalien tuloksen Yhdysvaltojen nykyiselle presidentille Donald Trumpille suosiolliseksi (ks. Jamieson, 2018). IRA:n toimintaa on myöhemmin luonnehdittu vuosia kestäneeksi ”propagandasodaksi” Yhdysvaltoja vastaan (DiResta ym., 2018,6). Tämän kaltainen toiminta onkin yhä useammin nähty osana laajempaa hybridivaikuttamista, johon myös Suomen nykyinen hallitus on pyrkinyt hallitusohjelmassaan varautumaan (Valtioneuvosto, 2019, 58).

IRA hyödynsi operaatiossaan niin sanottua laskennallista propagandaa (computatio-nal propaganda) (Howard ym.,2018). Laskennallinen propaganda viittaa Internetissä tapahtuvaan poliittiseen manipulaatioon, jonka harjoittamisessa hyödynnetään mo-dernia teknologiaa, kuten sosiaalisen median alustoja, botteja ja algoritmeja. Nämä teknologiat mahdollistavat propagandan tehokkaan levittämisen ja kohdentamisen. Tämän uuden poliittisen vaikuttamisen muodon on todettu olevan nousussa maail-manlaajuisesti, mikä tekee ilmiön ymmärtämisestä entistäkin tärkeämpää. (Woolley & Howard, 2018a, 2-3,7.)


***

https://vastavalkea.fi/2016/05/31/yleisradion-infosotayhteistyon-nolo-paljastuminen/
https://yle.fi/uutiset/3-7804386

Dangerous Propaganda Network Close To NATO Military Leader Fueled Ukraine Conflict

Working with dubious sourcing, a group close to NATO's chief military commander Philip Breedlove sought to secure weapons deliveries for Ukraine, a trove of newly released emails revealed. The efforts served to intensify the conflict between the West and Russia.
28.07.2016, 16.54 Uhr

Screenshot%202023-07-29%20at%2004-35-59%


Former NATO Supreme Allied Comander Europe Philip Breedlove at a press conference in 2015 Foto: AFP/Getty Images

Photos show a man with broad shoulders, a wide gait and an even wider smile. The pictures of the general's motorcycle tours were recently made public on the online platform DC Leaks. Restraint, it seems, was never Breedlove's thing.

The photos are the entertaining part of an otherwise explosive collection of Breed-love's private email correspondence. Most of the 1,096 hacked emails date back to the dramatic 12 months of the Ukraine crisis after Russia annexed Crimea in March 2014. Thousands died in the skirmishes between Kiev's troops and Moscow-aligned separatists. More than 2 million civilians fled eastern Ukraine.

Russia supports the separatists with weapons, fighters and consultants. When people began calling for Washington to also massively intervene in 2015,the Ukraine conflict risked escalating into a war between East and West.

Early Concern

The newly leaked emails reveal a clandestine network of Western agitators around the NATO military chief, whose presence fueled the conflict in Ukraine. Many allies found in Breedlove's alarmist public statements about alleged large Russian troop movements cause for concern early on. Earlier this year, the general was assuring the world that US European Command was "deterring Russia now and preparing to fight and win if necessary."

The emails document for the first time the questionable sources from whom Breed-love was getting his information. He had exaggerated Russian activities in eastern Ukraine with the overt goal of delivering weapons to Kiev.


The general and his likeminded colleagues perceived US President Barack Obama, the commander-in-chief of all American forces,as well as German Chancellor Angela Merkel as obstacles. Obama and Merkel were being "politically naive & counter-pro-ductive" in their calls for de-escalation, according to Phillip Karber, a central figure in Breedlove's network who was feeding information from Ukraine to the general.

"I think POTUS sees us as a threat that must be minimized,... ie do not get me into a war????" Breedlove wrote in one email, using the acronym for the president of the United States. How could Obama be persuaded to be more "engaged" in the conflict in Ukraine -- read:deliver weapons -- Breedlove had asked former Secretary of State Colin Powell.

Breedlove sought counsel from some very prominent people,his emails show.Among them were Wesley Clark, Breedlove's predecessor at NATO, Victoria Nuland, the as-sistant secretary of state for European and Eurasian affairs at the State Department, and Geoffrey Pyatt, the US ambassador to Kiev.

One name that kept popping up was Phillip Karber, an adjunct assistant professor at Georgetown University in Washington DC and president of the Potomac Foundation, a conservative think tank founded by the former defense contractor BDM. By its own account, the foundation has helped eastern European countries prepare their acces-sion into NATO. Now the Ukrainian parliament and the government in Kiev were asking Karber for help.

Surreptitious Channels

On February 16, 2015, when the Ukraine crisis had reached its climax, Karber wrote an email to Breedlove, Clark, Pyatt and Rose Gottemoeller, the under secretary for arms control and international security at the State Department, who will be moving to Brussels this fall to take up the post of deputy secretary general of NATO. Karber was in Warsaw, and he said he had found surreptitious channels to get weapons to Ukraine -- without the US being directly involved.

According to the email, Pakistan had offered, "under the table," to sell Ukraine 500 portable TOW-II launchers and 8,000 TOW-II missiles. The deliveries could begin within two weeks. Even the Poles were willing to start sending "well maintained T-72 tanks, plus several hundred SP 122mm guns, and SP-122 howitzers (along with copious amounts of artillery ammunition for both)" that they had leftover from the Soviet era. The sales would likely go unnoticed, Karber said, because Poland's old weapons were "virtually undistinguishable from those of Ukraine.

Screenshot%202023-07-29%20at%2004-50-19%

A destroyed airport building in the eastern Ukrainian city of Donetsk : Thousands were killed in fighting during the Ukraine conflict. Foto: VASILY MAXIMOV/ AFP

Karber noted, however, that Pakistan and Poland would not make any deliveries without informal US approval. Furthermore, Warsaw would only be willing to help if its deliveries to Kiev were replaced with new, state-of-the-art weapons from NATO.

Karber concluded his letter with a warning: "Time has run out." Without immediate assistance, the Ukrainian army "could face prospect of collapse within 30 days."

"Stark," Breedlove replied. "I may share some of this but will thoroughly wipe the fingerprints off."

In March, Karber traveled again to Warsaw in order to, as he told Breedlove, consult with leading members of the ruling party, on the need to "quietly supply arty (eds: artillery) and antitank munitions to Ukraine."

Much to the irritation of Breedlove, Clark and Karber, nothing happened. Those responsible were quickly identified. The National Security Council, Obama's circle of advisors, were "slowing things down," Karber complained. Clark pointed his finger directly at the White House,writing, "Our problem is higher than State,"a reference to the State Department.

Sights on Germany

Breedlove and his fellow campaigners also had the German federal government in their sights early on. In April 2014, Clark sent a mail to Nuland and Breedlove and wrote that Bulgarian President Rosen Plevneliev had implied there was a "problem with German attitude" concerning its "sphere of influence."

Efforts by Merkel and German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier to find a peaceful solution to the Ukraine crisis were portrayed by hardliners as a readiness in Berlin to let Russia bully Ukraine.

In order to build up pressure for the desired weapons aid, Clark and Karber began painting grim scenarios.If the West were to abandon Ukraine,former NATO Supreme Allied Commander Europe Clark prophesized, China would then be encouraged to expand its sphere of influence in the Pacific. It could also lead to NATO's collapse. The situation could only be prevented with the help of military aid, they argued. On November 8, 2014 Clark sounded the alarm internally after talks with Ukrainian Pre-sident Petro Poroshenko, his advisers and senior military and intelligence officials. The Ukrainians were expecting an attack as early as the end of the month.

Breedlove answered, "I will focus on this immediately." He also wrote, "One of our biggest problems" is that one of the United States' allies had been denying the findings of its intelligence. The remark was aimed at Germany's BND foreign intelligence agency, which had been much more reserved in its assessment of the situation -- a position that in retrospect would prove correct.

'The Front Is Now Everywhere'

Karber's emails constantly made it sound as though the apocalypse was only a few weeks away. "The front is now everywhere," he told Breedlove in an email at the be-ginning of 2015,adding that Russian agents and their proxies "have begun launching a series of terrorist attacks,assassinations,kidnappings and infrastructure bombings," in an effort to destabilize Kiev and other Ukrainian cities.

In an email to Breedlove, Clark described defense expert Karber as "brilliant." After a first visit, Breedlove indicated he had also been impressed. "GREAT visit," he wrote. Karber,an extremely enterprising man,appeared at first glance to be a valuable infor- mant because he often -- at least a dozen times by his own account -- traveled to the front and spoke with Ukrainian commanders. The US embassy in Kiev also relied on Karber for information because it lacked its own sources. "We're largely blind," the embassy's defense attaché wrote in an email.

At times, Karber's missives read like prose. In one, he wrote about the 2014 Christ-mas celebrations he had spent together with Dnipro-1, the ultranationalist volunteer battalion. "The toasts and vodka flow, the women sing the Ukrainian national anthem -- no one has a dry eye."

Karber had only good things to report about the unit, which had already been discre-dited as a private oligarch army. He wrote that the staff and volunteers were domina-ted by middle class people and that there was a large professional staff that was even "working on the holiday." Breedlove responded that these insights were "quietly finding their way into the right places."

Highly Controversial Figure

In fact, Karber is a highly controversial figure. During the 1980s, the longtime BDM employee, was counted among the fiercest Cold War hawks. Back in 1985, he warned of an impending Soviet attack on the basis of documents he had translated incorrectly.

He also blundered during the Ukraine crisis after sending photos to US Senator James Inhofe, claiming to show Russian units in Ukraine. Inhofe released the photos publicly,but it quickly emerged that one had originated from the 2008 war in Georgia.

By November 10, 2014, at the latest, Breedlove must have recognized that his infor-mant was on thin ice.That's when Karber reported that the separatists were boasting they had a tactical nuclear warhead for the 2S4 mortar. Karber himself described the news as "weird," but also added that "there is a lot of 'crazy' things going on" in Ukraine.

The reasons that Breedlove continued to rely on Karber despite such false reports remain unclear. Was he willing to pay any price for weapons deliveries? Or did he have other motives? The emails illustrate the degree to which Breedlove and his fellow campaigners feared that Congress might reduce the number of US troops in Europe.

Karber confirmed the authenticity of the leaked email correspondence.Regarding the questions about the accuracy of his reports, he told SPIEGEL that, "like any informa-tion derived from direct observation at the front during the 'fog of war´, it is partial, time sensitive, and perceived through a personal perspective." Looking back with the advantage of hindsight and a more comprehensive perspective, "I believe that I was right more than wrong",Karber writes,"but certainly not perfect".He adds that, "in 170 days at the front, I never once met a German military or official directly observing the conflict."

Great Interest in Berlin

Breedlove's leaked email correspondences were read in Berlin with great interest. A year ago, word of the NATO commander's "dangerous propaganda" was circulating around Merkel's Chancellery. In light of the new information, officials felt vindicated in their assessment. Germany's Federal Foreign Office has expressed similar senti-ment, saying that fortunately "influential voices had continuously advocated against the delivery of 'lethal weapons.'"

Karber says he finds it "obscene that the most effective sanction of this war is not the economic limits placed on Russia, but the virtual complete embargo of all lethal aid to the victim. I find this to be the height of sophistry -- if a woman is being attac-ked by a group of hooligans and yells out to the crowd or passersby, 'Give me a can of mace,' is it better to not supply it because the attackers could have a knife and passively watch her get raped?"

General Breedlove's departure from his NATO post in May has done little to placate anyone in the German government. After all, the man Breedlove regarded as an obstacle, President Obama, is nearing the end of his second term. His possible successor, the Democrat Hillary Clinton, is considered a hardliner vis-a-vis Russia.

What's more: Nuland, a diplomat who shares many of the same views as Breedlove, could move into an even more important role after the November election -- she's considered a potential candidate for secretary of state.


Former NATO Supreme Allied Comander Europe Philip Breedlove at a press conference in 2015

Foto: AFP/Getty Images 

***

https://mvlehti.net/2019/05/22/ylen-paljastava-jessikka-peli-tutustuttaa-trollitehtaan-toimintaan/

YLE:n paljastava ’Jessikka-peli’ tutustuttaa trollitehtaan toimintaan

YLE on lanseerannut kovalla ammattitaidolla tuotetun uuden "trollitehdas" -pelin... siis häh!!??

Yle News Lab on päällikkönsä, Jukka Nivan, johdolla julkaissut tänään vähin-tään kysymyksiä herättävän ”nettipelin”, jota Jessikka Aro ryhtyi välittömästi mainostamaan.

Yle News Labin ”trollitehdas”, siis pukit kaalimaan vartijoina?

Ilmeisen kovatasoisella trollitehtaan osaamisella ja kokemuksella laaditussa nettipelisovelluksessa ”pomo” alkaa välittömästi käskyttämään uutta pelaajaa [trollia] huvittavan tuntuisilla some-postausten jakomääräyksillä.

Lue myös: Huomio: YLE:n uusi ”Trollitehdas” -nettipeli vakoilee tietojasi ja rikkoo käyttöehtoja!

Siispä trolliduuni alkakoon, aivot narikkaan, ja pomon käskystä levittämään etukäteen laadittuja some-sisältöjä!

Pelasin kokeeksi ”pari erää” Ylen tarjoamaa ”trollausta”,siis pelkästä mielenkiinnosta , koska en vastaavaan organisoituun nettisisällön tuottamisen järjestelmään ole aiemmin törmännyt, mutta… ”hei, plaah! – käskytetyn trollin toimenkuvan erittäin suppea luonne tylsistytti ainakin minut tosi nopeasti.

Kuvakaappaus Yle News Labin julkaisemasta ”trollitehtaasta”.

Valinnanvapauden illuusio ja trollattavat uutiset

Muistuu mieleeni eräs muutamia vuosia sitten ”Hands of Syyria!” -miekkarissa Edus-kuntatalon edessä luonamme piipahtanut YLE:n toimittaja, jolta kaverini kysäisi, että ”miten voit tehdä työtäsi toimittajana ilman journalistista vapautta?”

”Onhan minulla vapaus, sain tänäänkin valita neljästä aiheesta aivan itse mistä haluan juttuni tehdä!”, nuorehko naistoimittaja vastasi napakasti.

Näköjään samaan malliin myös ”trollitehtaita” johdetaan, siis ainakin Ylen tuottamas-sa esimerkkijärjestelmässä. Aivan kuten medioiden uutisagendan asettamisessa, vaihtoehtoja tuotettaviin sisältöihin annetaan muutama, joista ”vapaan journalismin illuusion mukaisesti” toimittajat saavat muka ”vapaasti” toteuttaa itseään. Tietenkin kaikki on huolellisesti uutisagendan hallitsijoiden [hallintoneuvostojen ja niiden alaisten päälliköiden] etukäteen valitsemaa ja ohjaamaa.

Uutisagenda eli ”News Agenda Setting” on vuosikymmeniä vanha teoria keinosta hallita medioita ja ohjata niiden tuottamaa uutisvirtaa eli suorittaa mielipideohjausta, siis propagandaa.

On kysyttävä, että miten Ylen uuden ”Jessikka-pelin” trollailu eroaa mediapoolissa työskentelevän valtamedian ”toimittajan” tehtävästä? Oman tietämykseni mukaan ei juuri mitenkään,koska perussysteemi on sama,vaikkakin kovien tavoitteiden verhona onkin yleensä pehmeät keinot.

Juttujen tekovapautta on, kunhan et koettele liikaa taustalta vaikuttavaa uutisagendaa: Muuten käy kuin Sarasvuolle aikanaan!

Ylen ”Trollitehtaan” pomot

Jessikka Aro on tullut tunnetuksi ”trollien jahtaajana”, mutta uusimmat asiakirjavuo-dot ovat vahvistaneet,että mm.Britannian hallituksen rahoituksella työskennellyt Ylen toimittaja on operoinut pelissä esitellyn Zinck-trollitehtaan Pomona eli hallinnollisissa esimies-tehtävissä.

Herää kysymys: onko Jessikkan twitter-jako hänen keksimänsä lause vai saiko hän valita sen vaihtoehdoista? Kuva: 22.5.2019 – Jessikka Aro, Twitter

Mutta kuka on varsinaisen Ylen ”trollitehdas” -pelin aivot, siis ”Pomo”? Pelisovelluk-sen laatineen projektin johtajaksi esitellään Ylen tänään julkaisemassa artikkelissa Yle News Labin päällikkö, Jukka Niva. Kyseinen henkilö on Ylen antamien tietojen mukaan palvellut tehtävässään uutisten sisältöohjauksen päällikön [Pomon] tehtävissä 25.4. 2016 alkaen.

”Sisältöohjauksen päällikkö vastaa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan organisaa-tiossa sisältösuunnittelusta ja operatiivisesta johtamisesta sekä verkkojulkaisemi-sen keskitetyistä toiminnoista. Päällikön tehtäviin kuuluu myös uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimintamallin kehittäminen (YLE, 21.4.2016)”

Jukka Niva mainostaa uutta ”trollitehdas-peliä” Twitterissä, kuten Jessikka, josta voimme sarkastisesti päätellä ”Pomon” antaneen trolleille ohjeen uuden pelisovelluksen mainostamisesta sosiaalisen median kanavissa.

Ylen sisältöjohtaja USA:n hallinnon palveluksessa

Moni on ehtinyt ihmettelemään,että miten on mahdollista,että YLEn toimittaja Jessik-ka Aro on työskennellyt tietovuotojen mukaan Britannian hallinnon palveluksessa Zinck-trollitehtaassa, samalla kun hän on toimittanut juttuja Ylen uutiskanaville ”trollauksesta”. Mutta näyttää siltä, että länsivaltojen palveleminen Ylen kautta on ”trollitehtaassa” tapana.

Jukka Niva on Helsingin Sanomien säätiön mukaan palvellut Yhdysvaltain kongres-sin alaisessa Woodrow Wilson Centerissä ainakin kesän 2018 ajan. Pestaus Yhdys-valtoihin Sanoma-konsernin kautta on tullut samoihin aikoihin kun Yle News Lab pe-rustettiin Nivan alaisuuteen. Niva löytyy myös Wilson Centerin henkilöstöluettelosta.

Kuvakaappaus – Helsingin Sanomien säätiö

USA:n hallinnolle ”mediatalojen digitaalisen vallankäytön seurannan [hallinnan] keinoja” selvittämässä ollut Niva on siis joko selvittänyt USA:lle miten sisältöohjausta harjoitetaan tai hankkinut tietoutta Yhdysvalloista. Ehkä ”selvitystyössä” on suoritettu uutisten sisältöohjauksen kehitystä molempien maiden mediahallinnoille?

Jos eri valtiolle [Yhdysvalloille] työskentely samanaikaisesti valtiollisen [Suomelle] mediasisältöjen johtajan asemassa ei riitä herättämään suurempaa ihmetystä,kysyn, miksi Helsingin Sanomien Säätiö palkkaa stipendeillä Ylen johtajistoa, ja miten sellainen on laillista/mahdollista?

Lopuksi: ”Ei naurata enää”

Kun ”trollitehtaat” aikanaan esiteltiin Suomessa Ylen toimesta,Jessikka Aron johdolla vuosia sitten,toimitin riippumatonta Verkkomediaa. Minä,ystäväpiirini ja lukijakuntam- me nauroi todisteettomille ja perusteettomille väitteille, että kuuluisimme mystiseen ”Venäjän trolliarmeijaan”.

Näin valtamediassa useita artikkeleja, joissa minut oli henkilökohtaisesti kytketty sa-laliittoteorioihin, myös sellaisten henkilöiden ja tahojen kanssa,joita en edes tuntenut tai ollut koskaan tavannut. Koko Ylen tuottamalle trollitehdas-huuhaalle naureskeltiin yleisesti, mutta eipä naurata enää.

Trollitehdas-väite on jo vuosien ajan suunnattu Venäjä-vastaiseen propagandaan ja ”valeuutisointiin”,josta minuakin on syytetty ilman perusteita.Valehtelijaksi nimittelyyn onkin riittänyt vain se, että olen työskennellyt päätoimittajana valtamedian eli mediapoolin uutisagendan haastavissa medioissa, niin Suomessa kuin sittemmin kansainvälisesti.

On realiteetti, ettei lännen valtamedia ole jatkuvista yrityksistä huolimatta onnistunut uskottavasti paljastamaan syytöksiä ja väitöksiä Venäjän trollitehtaista eikä osoitta-maan ainuttakaan Venäjä-trollia. Minäkään en sellaisten olemassaolosta ole tietoi-nen. Samaan aikaan valtamedia on vaiennut lännestä käsin paljastuneet trollitehtaat ja niiden toimihenkilöt, kuten Britannian Zinckin ja Israelin Archimedeksen.

Voinkin vain ihmetellä,että mikä motiivi Ylen uutisten ja ajankohtaisohjelmien sisältö- johdolla on ”Jessikka-pelin” kautta paljastuttaa omaa trollitehdas-osaamista, ja niin, entä mikä onkaan todelliselta luonteeltaan pelin tuottanut: Yle News Lab?

Toimittaja: Janus Putkonen, päätoimittaja
UMV-Lehti, 22.5.2019

Viiteartikkeli: YLE

Lue myös:

Jymy-paljastus Vastavalkealta: ”Uusia paljastuksia Jessikka Aron läntisestä trollitehtaasta!”https://mvlehti.net/2022/03/25/venaja-julkaisi-todisteet-bidenin-ja-sorosin-suorasta-osallisuudesta-ukrainan-biologisten-joukkotuhoaseiden-ohjelmiin/

" Raportti: Venäjä julkaisi todisteet Bidenin ja Sorosin osallisuudesta Ukrainan biologisten joukkotuhoaseiden ohjelmiin

Venäjä julkaisi torstaina alkuperäiset asiakirjat ja tutkimustensa tuloksia, joissa esitetään todistettu mekanismi, jolla Yhdysvallat valvoo Ukrainan biolaboratorioita ja biologisten joukkotuhoaseiden ohjelmia. Rahoittajat ohjelmilla ovat USA:n hallinnon lisäksi mm. presidentti Bidenin perheen sijoitusyhtiö ja miljardööri George Soros.


Venäjän käynnistettyä sotilaallinen interventio Ukrainassa 24.2.2022,sen joukkojen hallintaan tuli salattuja biolaboratorioita mm. Harkovan alueella, joiden henkilökunta on luovuttanut laitosten aineistoa ja antanut lausuntoja toiminnastaan Ukrainassa. Niiden perusteella tehdään nyt tietojen julkistamisia Moskovassa.


Venäjän virallinen tutkintakomitea on selvittänyt mm. sen, että miten Valkoista taloa johtavan Joe Bidenin pojan, Hunter Bidenin, hallinnoima sijoitusrahasto Rosemont Seneca osallistuu Ukrainan biolaboratorioiden joukkotuhoaseiden ohjelmien rahoitta-miseen. Tässä artikkelissa esitettävä dokumentoitu aineisto on pääosin tiedotustilai-suudessa esitetystä uusista tiedoista. Kuvat: Venäjän puolustusministeriö.

Screenshot%202024-05-13%20at%2001-19-01%

Venäjän asevoimien säteily-,kemian- ja biologisten aseiden torjuntaosaston päällikkö kenraali Igor Kirillov totesi torstaina tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvaltain kan-sainvälisen kehityksen virasto, George Soros Foundation, Centers for Disease Cont-rol and Prevention ja muut merkittävät amerikkalaiset järjestöt osallistuvat Ukrainan biolaboratorioiden hallintoketjuun, ja USA:n puolustushallinto Pentagon johtaa operaatioita.

Kaikkiaan Venäjän puolustusministeriön mukaan 30 ukrainalaista laboratoriota, jotka sijaitsevat maan 14maakunnassa,osallistui Yhdysvaltain sotilasbiologiseen tutkimuk- seen. Vuosina 2018-2020 valtiot investoivat hankkeeseen noin 32 miljoonaa dollaria.

Laboratorioiden olemassaolon aikana Washington liittolaisineen siirsi Ukrainasta ainakin 16000 biologista näytettä. Kirillov väittää, että laboratoriot tutkivat väestön luonnollista immuniteettia löytääkseen kaikkein vaarallisimman taudinaiheuttajan juuri tietyn alueen asukkaille eli joukkotuhoaseiden ohjelmat on suunnattu etnisesti (venäläisiin).

Hunter Bidenin Rosemont Seneca -sijoitusrahastolla on läheinen suhde Yhdysval- tain sotilasministeriön pääurakoitsijoihin, kuten Metabiotaan,joka on Black ja Veachin ohella Pentagonin biolaboratorioiden tärkein laitetoimittaja ympäri maailmaa.

Pentagonin lisäksi ohjelman toteuttamiseen osallistuvat suoraan Yhdysvaltain Kan-sainvälinen Kehitysvirasto, Soros Foundation ja Center for Disease Control and Pre-vention – säätiö-ja tieteellisestä valvonnasta vastaa muun muassa Los Alamosissa sijaitseva National Laboratory, joka kehittää ydinaseita osana Manhattan-projektia.

Venäjän puolustusministeriön Ukrainasta haltuunsa saamien todisteiden mukaan ohjelman mittakaava on vaikuttava, ja mikä erittäin tärkeää, kaikki toimet Ukrainassa toteutetaan Yhdysvaltojen puolustushallinnon, Pentagonin täydessä valvonnassa.

Kaikki alkuperäiset asiakirjat, jotka paljastavat salatut Yhdysvaltojen korkeimman johdon ja globalistieliin johtamat sekä rahoittamat joukkotuhoaseiden ohjelmat Ukrai-nassa bioaseilla löytyvät nyt Yandex-pilvestä, jonka linkin Venäjän puolustusministe-riö julkaisi median ja tutkijoiden tarkastettavaksi. Yhtään asiakirjan aitoutta lukuisista paljastuksista ei toistaiseksi ole osoitettu väärennöksiksi.

Asiakirjat todistavat Ukrainan biolaboratorioiden yhteyden Yhdysvaltoihin

Esimerkiksi julkaistu rekisteröintikortti vahvistaa, että kyseessä oli 30 ukrainalaista laboratoriota, jotka sijaitsivat 14 asuinpakkakunnalla, jotka osallistuivat täysimittai-seen sotilaallis-biologiseen toimintaan Ukrainassa. Asiakirjan allekirjoitti Ukrainan ministerikabinetin apulaisvaltiosihteeri Viktor Polishtshuk.

Screenshot%202024-05-13%20at%2001-18-31%

Kuva: luettelo Ukrainan biolabeista, sivu 1

Screenshot%202024-05-13%20at%2001-18-19%

Kuva: luettelo Ukrainan biolabeista, sivu 2

Screenshot%202024-05-13%20at%2001-18-05%

Kuva: luettelo Ukrainan biolabeista, sivu 3

Sopimuksen allekirjoittamisen oikeusperustana oli yhteistyösopimus biologisten aseiden kehittämiseen käytettävien teknologioiden, taudinaiheuttajien ja tietojen leviämisen estämiseksi eli operaatioiden täydelliseksi salaamiseksi. Lisäksi rekisteri-kortista tunnistaa työn asiakkaan, Yhdysvaltain Defense Threat Reduction Agencyn, sekä luettelon Ukrainassa toteutetuista sotilaallisista bioprojekteista.

Screenshot%202024-05-13%20at%2001-17-40%

Kuva: Ukrainan biolaboratorioiden yhteistyö vuosina 2015-2020

Puolustusministeriö on julkistanut myös biomateriaalien virrat: sotilaallis-biologisten toimien rahoitus on mahdollistanut Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten viedä ainakin 16000 biotestiä Ukrainan ulkopuolelle. Niinpä Lvovissa, Harkovassa, Odessassa ja Kiovassa toteutetussa UP-8-hankkeessa otettiin verinäytteet 4000 sotilaalta Hantavi-rusten vasta-aineiden ja 400 sotilaalta Kongo-Krimin kuumeviruksen vasta-aineiden varalta.

Tämä väestön luonnollisen immuniteetin laajamittainen seulonta tehtiin todennäköi-sesti tietyn alueen väestölle vaarallisimpien biologisten tekijöiden valitsemiseksi. Yksi yhdysvaltalaisten asiakkaiden prioriteeteista on pernaruttopatogeeni, joka on erittäin herkkä ja pysyvä ympäristössä.

Asiakirjatarkastus paljastaa, että maahan vietiin ihmiskudos- ja seeruminäytteiden lisäksi vaarallisia taudinaiheuttajia ja niiden kuljettajia. Niinpä Georgiaan Lugarin keskukseen lähetettiin yli 10 000 näytettä. Muita tuensaajia ovat vertailulaboratoriot Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Loeffler-instituutti Saksassa.

Alla olevassa asiakirjassa esitetään Yhdysvaltain maatalousministeriön lupa tuoda biologista matereaalia tieteellisiin tutkimuksiin rajoittamattomina määrinä kaikista kolmansista maista ja EU:n jäsenvaltioista, lukuun ottamatta eläinten patogeeneja.

Kuva alla: Yhdysvaltain maatalousministeriön lupa

Screenshot%202024-05-13%20at%2001-17-21%

UP-2-projektin yhtenä tehtävänä oli tunnistaa kuolleiden eläinten hautapaikat ottamalla maaperänäytteitä pernaruttoa kantaneiden eläinten hautapaikoilta.


Asiakirjan mukaan tutkijat analysoivat tuloksia Jamalissa vuonna 2016 puhjenneesta pernaruttotaudista, jonka aikana kirjattiin tapauksia, joissa kärpäset ja paarmat ovat tarttuneet vektoreiden välityksellä.


Tämä herättää vakavan kysymyksen Pentagonin tutkimuksesta ja sen todellisesta tarkoituksesta Ukrainassa:


Kuva: Pernaruttotutkimukset

Vuosina 2005-2015 Yhdysvaltain armeijan Dugway proving groundista lähetettiin elinkelpoisia pernarutto-itiöitä 194 vastaanottajalle kymmenessä maassa. Nykyinen tilanne, jossa patogeenisiä biomateriaaleja kuljetetaan Ukrainasta Euroopan maihin, voi johtaa ihmishenkien menetyksiin ja aiheuttaa COVID-19-pandemiaan verrattavan epidemiologisen epävakauden puhkeamisen.

UP-8-tutkimukseen osallistui yli 4000 ihmistä. Saadut asiakirjat vahvistavat yrityksen testata aiemmin testaamattomia lääkkeitä ukrainalaissotilailla. Tämä on luvattomien lääkkeiden seulontajärjestelmä USA:ssa ja Kanadassa.

Erityisen kyynisiksi amerikkalaiset sponsorit tekee se, että kehittäjä Skymount tarjoutui ostamaan kyseisen järjestelmän kaupalliselta pohjalta, vaikka Ukrainan puolustusministeriön virkamiehet toimivat operaatiossa vapaaehtoiselta pohjalta.

Kuva: Tutkimus Pentagoniin sidoksissa olevista lääkeyhtiöistä, jotka ovat osallistuneet bioaseiden kehitysohjelmiin Ukrainan laboratorioissa.

Alla Skymountin tarjous Deepdrugaista Ukrainan puolustusministeriölle (koskien vasta kehitettyjä lääkkeitä kokeiltavaksi ukrainalaissotilailla):


Kuten muistutettiin, Indonesian viranomaiset sulkivat Jakartassa sijaitsevan Yhdys-valtain laivaston lääkintäkeskuksen vuonna 2010 lukuisten sääntöjenvastaisuuksien vuoksi. Amerikkalaiset tekivät paikalla työtä sovitun tutkimusohjelman ulkopuolella, keräsivät biologisia näytteitä ja kieltäytyivät kertomasta löydöksistään Indonesian hallitukselle.

Heidän hankkimansa materiaalit käytettiin Pentagoniin sidoksissa olevan lääkeyhtiön Gileadin puolesta, joka puolestaan tekee lääkekokeita muun muassa Ukrainassa ja Georgiassa:

Globalistieliitti mukana biologisissa kokeissa

Metabiota rahoittaa Yhdysvaltain puolustusministeriön uhkien Vähentämisvirasto (”DTRA”). Se operoi niolaboratorioita Ukrainassa ja sen perusti alun perin Nathan Wolfe,joka on kytköksissä globaaliin Virome-hankkeeseen,EcoHealth-hankkeeseen, World Economic Forumiin (Maailman talousfoorumi) sekä erittäin pahamaineiseen lapsipornorinkiä pyörittäneeseen Jeffrey Epsteiniin.

Wolfea rahoittavat suoraan ja/tai Metabiotan ja sen sisaryhtiön, voittoa tavoittelemat- toman GlobalViralin kautta,Yhdysvaltain puolustusministeriön eri haarat,mutta myös  Hunter Bidenin Rosemont Seneca ja CIA:n pääomasijoitusyhtiö In-Q-Tel. Huomat-takoon, että tämä on vain pintaa sille, jotka tukevat biolaboratorioita Ukrainassa.

Tri Masahiro Matsumura totesi artikkelissaan ”Ukraina Bidenin uhrattuna pelinappulana”, että ”nykyinen Venäjän-Ukrainan sota on johtunut globalistien huonosta hallinnosta Yhdysvaltain hegemonian heiketessä.”

Tällä hetkellä Metabiotan pääsijoittaja on Pilot Growth Management. Pilot Growth’n toinen perustaja ja toimitusjohtaja on Neil Callahan, joka istuu myös Metabiotan hal-lituksessa ja on Rosemont Seneca Technology Partnersin entinen toimitusjohtaja ja yksi perustajista. Hänen nimensä esiintyy monta kertaa Hunter Bidenin julkisuuteen syksyllä 2020 tuodulla kovalevyllä, jossa on runsaasti Bidenin perhettä koskevaa raskauttavaa rikollista materiaalia.

RSTP, Rosemont Seneca Partners ja Rosemont Realty ovat Rosemont Capital-sijoitusrahaston sivuhenkilöitä,jotka John Kerryn poikapuoli Christopher Heinz perustivat vuonna 2009 yhdessä Hunter Bidenin kanssa. Vuonna 2015 yhteensä 24 sijoittajaa rahoitti Metabiotaa 30 miljoonan dollarin arvosta RSTP:n ollessa johtava taloudellinen tukija.

Hunter Bidenin asianajaja kertoi järjestäytyneen rikollisuuden ja korruption Rapor-tointiprojektille (OCCRP) vuonna 2020, että Biden oli luopunut omistuksistaan RSTP:ssä ennen kiisteltyä sijoitusta. FOX Businessin tarkastelemat sähköpostit kui-tenkin osoittivat, että Hunter oli säännöllisessä yhteydessä RSTP:n johtajiin ja hänel-lä oli sijoitusintressejä useissa RSTP:n rahastoissa edelleen vuosina 2016 ja 2017.

RSTP rahoitti Metabiotaa vuosina 2008-2017, jolloin Black & Veatch ja DTRA alle-kirjoittivat sopimukset biolaboratorioiden rakentamisesta ja operoinnista eri maissa. Black & Veatchin alihankkija, biolaboratorio Georgiassa ja Ukrainassa, teki näiden sopimusten perusteella 18,4 miljoonan dollarin liittovaltion sopimuksen.

Kuva: Järjestelmä biomateriaalien toimituksista ulkomaille Ukrainasta

Vuoden 2016 kokouksessa Ukrainan Lvivissä Black & Veatchin ja Metabiotan edus-tajat keskustelivat biologisesta turvallisuudesta, turvallisuudesta ja valvonnasta Uk-rainan, Puolan ja Yhdysvaltojen edustajien kanssa.Se oli keskeisesti näissä salaisis- sa hankkeissa, kuten tässä 2015, Google-rahoitti Metabiota miljoonalla dollarilla ja RSTP oli Metabiotan johtava rahoittaja.

Metabiotan perustaja tohtori Nathan Wolfe perusti myös voittoa tavoittelemattoman Global Viralin ja on Global virus Forecasting Initiativen (”Gvfi”) johtaja. Vuonna 2008 GVFI sai Googlelta 5,5 miljoonaa dollaria ja Skoll Foundationilta 5,5 miljoonaa dollaria ”löytääkseen varhaisia todisteita tulevista pandemioista.”

”Haluamme pysäyttää virukset, jotka kuolevat niiden jälkiin – niiden eläinten jälkiin – ennen kuin ne hyppäävät ihmisiin”, totesi Tri Mark Smolinski, Googlelta.

Lännen korporaatiovalta bioaseiden takana

Metabiotan johtajan ja perustajan, Nathan Wolfen, biografian mukaan hän on kytkök-sissä Houstonin yliopistoon, josta hän on saanut tutkimustukea yhteensä yli $20 mil-joonaa apurahoina sekä sopimuksina, joita ovat tehneet:Google.org,The Skoll Foun- dation, NIH,the National Science Foundation,the Bill&Melinda Gates Foundation, the National Geographic Society, Merck Research Laboratories ja useita Yhdysvaltojen puolustushallinnon osastoja, raportoi DailyExpose.

USAID:n PREDICT-projektissa, jonka kaksi ydinkumppania ovat EcoHealth Alliance ja Metabiota, Wolfe oli yhdessä Ecohealthin Peter Daszakin kanssa kirjoittamassa vuonna 2017 julkaistua tutkimusta lepakoiden koronaviruksista. PREDICT oli kunnianhimoisemman maailmanlaajuisen Virome-hankkeen (”GVP”) edelläkävijä.

GVP on perustajajäsenenä Trinity Challengessa, joka on £10m rahastoitu hanke ”suojella maailmaa tulevaisuuden pandenioista” yhteistyössä globaalin liiketoiminnan ja akateemisten johtajien kanssa. Vuonna 2020 Britannian mikrobilääkeresistenssin erityislähettiläs Dame Sally Davis ”oli suunnattoman ylpeä käynnistäessään Trinity Challengessa” yhdessä Maailman terveysjärjestön (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesuksen kanssa.

Vaikka Wolfe oli yksi GVP:n aloitteentekijöistä vuonna 2018, heidän verkkosivuillaan ei osoiteta suoraa yhteyttä. Metabiotan tieteellinen johtaja Edward Rubin on kuitenkin GVP:n hallituksen jäsen ja vuonna 2016 hän osallistui Rockefeller-säätiön foorumiin yhdessä Daszakin kanssa keskustellakseen GVP:stä.

Kun Twitter-viestiketjut yhdistää:Wolfe,Metabiota ecohealth,DARPA, Wuhan Institute of Virology ja World Economic Forum jakoi sivukuvan kirjasta, jonka Wolfe kirjoitti vuonna 2012 otsikoiden:”Viral Storm: Dawn of a New Pandemic Age”, jossa hän kiitti ystäviä kuten edesmennyttä pedofiilimiljardööriä,Jeffrey Epsteiniä, ja BionTech pääomasijoittaja Boris Nikolicia.Lisäksi Wolfe on kuvattu hengailemassa Ghislaine Maxwellin kanssa useaan otteeseen, joka oli Epsteinin pedofiiliringin ”Madame”.

”Aina mukava nähdä nimi Epstein / Maxwell yhdessä Nathan Wolfen CIA:n rahoittaman yrityksen Meta-biotan kanssa – kun ensimmäinen nimeävä artikkeli liittyy vaarallisten virusten keräyksen / tutkimuksen taktiikkaan Kiinassa”, HashTigre twiittasi.

On edelleen mielenkiintoista havaita, että miten lännen valtamedian narratiivin luominen vastauksena yhä laajemmalle levinneisiin raportteihin biolaboratorioista Ukrainassa, on radikaalisti muuttunut:


UMV/UVM, 25.3.2022
Lähde: Ru-Main

***

Suomen Ukraina suurlähettiläs Päivi Laine sanoi YLEn AamuTV:ssä,että "Venäläiset aikovat tappaa (kaikki) ukrainanlaiset"...

https://areena.yle.fi/1-5097084

  • ma 11.4.2022


6.40 Ukrainan sodan tilanne viikonlopun jälkeen 7.11 Riittikö Macronin taika presi-dentinvaaleissa? 7.40 Potilasturvallisuuden tilanne hoitajalakossa 7.44 Jälkihiki 8.12 Suojateiden turvallisuus puhuttaa Turussa 8.50 Aarno Malin ja Tor-verkon vaarat. Studiossa Anna Lehmusvesi ja Kreeta-Maria Kivioja.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9 HD

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Screenshot%202022-04-11%20at%2021-31-49%


***

https://www.partisaani.com/news/enemies/2022/06/22/jessikka-aro-vaihtoehtomedioiden-toimittajien-talous-ja-verotiedot-seka-ystavat-rekisteroitava/

" Jessikka Aro: Vaihtoehtomedioiden toimittajien talous- ja verotiedot sekä ystävät rekisteröitävä

Aro tunnetaan valtakunnallisesti siitä, että hän pääsi uransa huippupisteessä MV-Lehden uutisoinnin aiheeksi.

Poliittiset viholliset

22.6.2022 klo 18:10

jessikka-aro-71789890-620x330-1.jpg

Huumausainerikoksista tuomittu valtamedian mielipidekirjoittaja Jessikka Aro hyökkää hiljaise- lon jälkeen jälleen suomalaisia vaihtoehtomedioita vastaan.Aro tunnetaan valtakunnallisesti siitä, että hän pääsi uransa huippupisteessä MV-Lehden uutisoinnin aiheeksi.

MV-Lehden tarjoaman julkisuuden siivittämänä Aro ryhtyi maailmaa kiertäväksi ”oi-keinajattelun” saarnaemännäksi sponsorinaan entisen Neuvostoliiton jäsenvaltioita ryöstelemällä rikastunut juutalaisoligarkki Bill Browder. Saarnoissaan Aro määrää kuulijoitaan uskomaan poliitikkoja, virkamiehiä ja valtamediaa sekä välttelemään valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä keinolla millä hyvänsä.

Yleisradio haastatteli Aroa liittyen tuoreeseen ”verkkovihatutkimukseen”, jossa myös Partisaani saa runsaasti palstatilaa. Lue lisää tutkimuksesta uutisestamme ”Valtio-neuvosto ja Helsingin Sanomat Partisaanista: ’Viheliäinen öyhöttäjä vihapyramidin huipulla’ ”.

Toisinajattelijoiden yksityisyydensuoja tuhottava

Yleisradion haastattelussa Aro vaatii yhteiskunnalta aiempaakin rajumpia otteita vaihtoehtomedioita vastaan. Hänen mukaansa Suomen henkilörekisterilainsäädän-töä tulisi uudistaa niin,että eliitin tukijat voisivat alkaa ylläpitää jonkinlaisia julkisia rekistereitä vaihtoehtomedian toimittajien vero- ja taloustiedoista sekä ystäväverkostoista. 

Toisinajattelevat toimittajat pyrittäisiin menettelyllä hiljentämään loukkaamalla näiden yksityisyydensuojaa. Aro kutsuu tätä ”ennaltaehkäisyksi”.

”Suomessa ei ole mahdollistettu nettihäirinnän ennaltaehkäisemistä, kuten tekijöiden vero- ja taloustietojen ja kontaktien seuraamista", Aro harmitteli Yleisradiolle. Haas-tattelussa ”nettihäirinnäksi” kutsuttiin vaihtoehtomedioiden tutkivaa journalismia, joka kohdistuu valtamedian toimittajiin ja muihin vallanpitäjiin.

Lähde: Yle


***

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/pentagon-aikoo-kaynnistaa-uudelleen-huippusalaiset-ohjelmansa-ukrainassa/

Pentagon aikoo käynnistää uudelleen huippusalaiset ohjelmansa Ukrainassa

The Washington Postin haastattelemien virkamieslähteiden mukaan Yhdysvaltojen puolustusministeriö kehottaa maan kongressia jatkamaan kahden erittäin salaisen ohjelman rahoittamista Ukrainassa. Ohjelmat keskeytettiin ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

Jos kongressi näyttää ohjelmille vihreää valoa, amerikkalaiset erikoisoperaatiojoukot voisivat palkata ukrainalaisia tarkkailemaan Venäjän sotilaallisia liikkeitä ja torjumaan disinformaatiota Ukrainassa.

Amerikkalaisten sotilaiden ei tiedetä toimineen Ukrainassa sodan alkamisen jälkeen, lukuun ottamatta pientä joukkoa, jonka asemapaikkana on ollut Yhdysvaltain Kiovan-suurlähetystö.

Ennen Venäjän hyökkäystä amerikkalaisilla erikoisoperaatiojoukoilla oli Ukrainassa käynnissä kaksi niin sanotun epäkonventionaalisen sodankäynnin ohjelmaa. Yksi niistä pyrki torjumaan venäläistä propagandaa ja toinen lähetti ukrainalaisia ​toimijoita tiedustelutehtäviin Ukrainan itäosaan.

Yhdysvaltain puolustusviranomaiset valmistelevat esitystä lainsäätäjien käsiteltäväk-si tulevina kuukausina. The Washington Postin haastattelemien virkamieslähteiden mukaan päätöstä tuskin tehdään ennen syksyä.

Kongressin virkamiesten mukaan lopputulosta on vaikea ennustaa, varsinkin kun republikaanit ovat asiassa jakautuneet. Kriitikoiden mukaan salaiset operaatiot uhkaisivat kasvattaa Yhdysvaltojen roolia Ukrainan sodassa ja antaisivat amerikkalaissotilaille käytännön päätösvaltaa ukrainaisten toimijoiden suhteen.

Kriitikot pelkäävät, että Venäjä saattaa tulkita ohjelmien uudelleenaktivoinnin provokaatioksi ja vastata siihen laajentamalla sotaa entisestään.

Puolustusviranomaisten mukaan salaiset ohjelmat eivät kuitenkaan suoraan edistäisi Ukrainan taistelukykyä, koska mukana olevat ukrainalaiset toimijat ja heidän yhdys-valtalaiset käsittelijänsä suorittaisivat vain väkivallattomia tehtäviä. Viranomaisten mukaan ohjelmiin liittyvä salailu on saanut ne näyttämään aggressiivisemmilta kuin ne ovat.

The Washington Postin uutinen perustuu 15 nykyisen ja entisen Yhdysvaltojen viran-omaisen haastatteluun. Yksi heistä on Mark Schwartz, eläkkeellä oleva kolmen tähden kenraali, joka johti Yhdysvaltain erikoisoperaatioita Euroopassa ohjelmien alkaessa vuonna 2018.

Hänen mukaansa sotilasviranomaiset ovat innokkaita käynnistämään operaatiot uudelleen varmistaakseen, etteivät kovalla työllä saavutetut verkostot katoa sodan jatkuessa.

Valkoinen talo,Yhdysvaltain puolustusministeriö sekä senaatin ja edustajainhuoneen puolustusvaliokuntien tiedottajat kieltäytyivät kommentoimasta asiaa The Washington Postille vedoten ohjelmien salaiseen luonteeseen."


***

https://twitter.com/ggreenwald/status/1501313109520175104

Glenn Greenwald


Ukraine has "biological research facilities", says Undersecretary of State Victoria Nu-land, when asked by Sen Rubio if Ukraine has biological or chemical weapons, and says she's worried Russia may get them. But she says she's 100% sure if there's a biological attack, it's Russia.


***

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/407699?page=1#407791


" Risto Koivula
03.12.2021 17:36:43
407791


YLE:n "tähtoimittaja" Jessikka Aro sepitti osaamattomuuttaan Joe Bidenin suuhun valeuutisen matkustajokonetta seurailevasta BUK-ohjuksesta.

Kummallista kyllä ilmeisen tahaton valeuutinen on edelleen tallella.

https://yle.fi/uutiset/3-7362900

" Yhdysvallat vahvistaa: Malesialaiskone pudotettiin ohjuksella – laukaisupaikkaa ei tiedetä

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan tutkakuvat paljastavat, että ohjus seurasi Malaysia Airlinesin konetta ennen maahansyöksyä.

13-3-7481780.jpg

Jessikka Aro

17.7. 2014 Päivitetty 18.7.2014 07:47

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset vahvistavat, että Ukrainassa maahan syöksynyt Malaysia Airlinesin matkustajakone ammuttiin alas ohjuksella, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN ja talouslehti Wall Street Journal.

Yhdysvaltalaistietojen mukaan tutkassa näkyi, että maasta ilmaan ammuttava ohjus seurasi konetta juuri ennen koneen maahansyöksyä. Viranomaisten mukaan ohjuksen alkuperä on tuntematon.

Myös Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Biden sanoi hetki sitten, että lentokone ammuttiin alas.

Malesian pääministeri Najibin mukaan koneesta ei lähetetty hätäviestiä ennen turmaa. Hänen mukaansa hyökkääjät pitää saada oikeuden eteen nopeasti.

Lähteet: Reuters "

Viesti levisi myös maailmalle sekä Suomen "valtionmedian"eri vieraskielisten sivujen että sosiaalisen median - mm.minunkin kauttani. Viesti on hieman sisäisesti ristiriitai- nen: tuollaisen "havaitun seurailun" perusteella olisi AIKA TARKKAAN pitänyt tietää myös lähtöpiste - tai ainakin lähtöSUUNTA.

Uutisessa puhutaan vain tästä ja Bidenin puheista. Sen viitteiden mukaan asiaa ei voinut tarkistaa silloin, vielä vähemmän voi nyt, kun videokin on pimeänä. Jos kieli-taito ei ole aivan timantti tai jos ei ole viitsinyt katsoa videota,vaan uskoo muutenkin, että noin se on, syntyy mielikuva, että Biden sanoo noin videolla. Asia jää hyvin mie-leen, kun se saa ällistelemään USA:n "vakoiluteknologia tasoa". Päivän sana, jota piti jauhaa, oli tuolloin "MAASTA-AMMUTTAVA". Air-to-air-ohjus olisi viitannut Ukrai-nan armeijan tunariin tai infrapunaohjautuvaan karkulaisohjukseen. Tämän rinnalla toisarvoisemmat pointit kuten vaikka ampumasuunta ja -paikka saivat väistää.

Todellisuudessa homma oli aivan täysin muuta:

MIKÄÄN "OHJUS EI SEURAILLUT (followed) MH17:Ä", vaan BUK-OHJUSSYSTEE-MI(N TELARITUTKA) JÄLJITTI (TRACKED),ETSI TAI EHKÄ TÄHTÄSI KOHDETTA TAIVAALTA!

https://www.ibtimes.com/biden-mh17-blown-out-sky-us-officials-confirm-1632062

" Biden: MH17 'Blown Out Of The Sky,' US Officials Confirm

By Dennis Lynch

@neato_itsdennis

A firefighter stands as flames burst amongst the wreckages of the malaysian airliner carrying 298 people from Amsterdam to Kuala Lumpur after it crashed,near the town of Shaktarsk, in rebel-held east Ukraine, on July 17, 2014. There were 298 people, including 154 Dutch nationals, on board the Malaysia Airlines flight that crashed in strife-torn eastern Ukraine on Thursday, an official from the carrier said. Photo: DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images 07/17/14 AT 7:17 PM

U.S. officials have said outright that Malaysia Airlines Flight MH17 was shot down with a surface-to-air missile, but are unsure of the missile’s origin.

Vice President Joe Biden said during an appearance in Detroit that it appears MH17 was “shot down, not an accident. Blown out of the sky,” and other American officials confirmed that a missile was fired at the Boeing 777, but are unsure who shot the missile.

A senior U.S. official told CNN that

*** just before MH17 crashed, a radar system noted a surface-to-air missile system tracking an aircraft *** ,

and a second system saw a heat signature. By analyzing the trajectory of the missile, investigators can try to pinpoint the source of the attack.

Biden spoke for a half hour with Ukrainian President Petro Poroshenko and offered help with the investigation. He said officials from the National Transportation Safety Board (NTSB) would head to Ukraine to assist the Ukrainian government.

U.S. President Obama and President Poroshenko stressed in a phone call that the crash site must remain as it is so investigators can get a full picture of what happe-ned. Both separatists and Ukrainian military officials accuse each other of downing the passenger jet.

Separatist leaders claim they don’t have weapons with that kind of reach, but repor-ted in late June that rebel forces took over a Ukrainian military base and captured BUK surface-to-air missile defense units, which could reach MH17 where it was at around 30,000 feet.

Two Ukrainian Air Force transport planes and one jet fighter have been shot down in the last month over the skies of eastern Ukraine. Ukrainian officials say a Russian fighter took out theirs and Russian missiles took down one of the transport aircraft that was shot down on Monday. That plane was flying at 21,000 feet.

U.S. officials have not yet confirmed if there were any American citizens onboard MH17 when it crashed, but preliminary reports say there were 23 American nationals onboard. "

Koneessa oli yksi USA:n kaksoiskansalainen, jonka takia USA ei ollut kiinnostunut osallistumaan Haagin raastuvanoikeuden asettamaan kansainväliseen Joint International Team (JIT) -"tutkimusryhmään".

Varsinkin Joe Bidenin tultua valituksi USA:n presidentiksi hän todellia tietojaan on perätty niin täällä Suomessa kuin muuallakin:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/405523?Page=1

" Risto Koivula

13.06.2021 04:10:23

405523

USA ei hyväksy Hollannin MH17-JIT-"tutkimuskomission" "tuloksia" eikä luovuta sille hallussaan olevaa satelliittikuvamateriaalia

Aikaisemmin niistä ovat sanoutuneet irti 27 kansalaistaan menettänyt USA:n ydinliit-tolainen Australia, jossa mm. etsittiin ruumiista merkkejä tapahtumien kulusta ja löydettiin mm. kolme kuuluisaa perhossrapnellia, 47 kansalaistaan menettänyt lentoyhtiön isäntämaa Malesia ja "syytetty" Venäjä.

USA ei ole kaikkein keskeisimpiä vahingonkärsijöitä:se menetti yhden kaksoiskansa- laisen, se oli lentokoneen ja sen sen erilaisten turvallisuus- ja monitorointilaitteistojen valmistajan Boeingin kotimaa ja Ukrainan kriisin maidanisti-osapuolen poliittinen ja sotilaallinen "isoveli". "Tontista" vastasi USA:n silloinen varapresidentti Joe Biden. USA:lla oli myös mahdollisuus alueen satelliittitarkkailuun (Open Skies, josta Venäjä on nyttemmin irrottautunut). USA eli Biden myös silloin kertoi tietojaan, minkä jälkeen se on ollut asiasta aina tähän päivään asti hiljaa.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/403932?page=1#403950

USA myöntää, että sillä on satelliittikuvia, mutta se kieltäytyy antamasta niistä tietoja JITille (väärintulkittaviksi, kuten rivien välistä voi lukea).

Tämä oli odotettavissa,sillä JIT-Bellingcat kokoonpanon vedätykset ovat kauan olleet kaukana Bidenin tuolloin anteliaasti jakamista tiedoista, jotka ovat osoittautuneet yllättävän paikkansapitäviksi - toisin kuin JITin.

Lisäksi muutakin Bidenin silloisia tietoja vahvistavia tietoja mm. lentokieltoalueista (jollainen EU:llakin oli omansa, puhtaasti vahingollinen laatuaan) ja eri yhtiöiden tuolloin käyttämistä lentoreiteistä on alkanut liikkua SOMEssa. Kaksi isoa toimijaa Britannia ja Ranska eivät lentäneet lainkaan Ukrainan yli, vaan kiersivät maan.

https://www.greanvillepost.com/2021/06/08/the-moment-of-truth-in-the-mh17-trial-dutch-truth-american-lie/

THE MOMENT OF TRUTH IN THE MH17 TRIAL – DUTCH TRUTH,AMERICAN LIE ... "

Nyt voidaan siis antaa seuraavia vastauksia kysymyksiin (tämän selvitti Palstalla fläppikoneineen häiriköinyt Bellingcat-KimmoK...):

1) Joe Biden ei sanonut minkään ohjuksen "SEURALLEEN MH17-reittikonetta".

Hänen tietonsa perustuivat neuvostoliittolaisen BUK-systeemin tutkasäteilyn tunnistamiseen.

2) USA "ei luovuta satelliittikuvia", KOSKA SILLÄ EI TODELLAKAAN OLE SELLAISIA, eikä USA tiedä ampumapaikkaa kuten eivät muutkaan.

***

https://yle.fi/a/3-10133892

" Johan Bäckmania vastaan nostettu syyte Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta

Syyttäjän mukaan epäilty teko kohdistuu median edustajaan ja ilmeisenä tarkoituksena on ollut vaikuttaa työn laatuun.

Screenshot%202023-03-26%20at%2019-35-29%

Johan Bäckman Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

STT–Yle

Johan Bäckman joutuu oikeuteen epäiltynä Ylen toimittajaan kohdistuneista rikoksista.

Bäckmania syytetään Helsingin käräjäoikeudessa Ylen toimittajan Jessikka Aron vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjä nosti asiassa syytteen tänään maanantaina. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2014–2016.

Bäckman on esiintynyt julkisuudessa muun muassa Venäjän ja Suomen välisten lapsiasiakiistojen yhteydessä, ja häntä siteerataan usein venäläisviestimissä.

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen pitää kunnianloukkausta törkeänä muun muassa kokonaisuuden laadun ja asianomistajalle aiheutuneiden seurausten takia.

– Siinä on tietyllä tapaa sekin, että teko kohdistuu median edustajaan tämän työn vuoksi ja ilmeisenä tarkoituksena on ollut vaikuttaa työn laatuun, Hämäläinen sanoo STT:lle.

Hän ei vielä kommentoi tarkemmin epäiltyä tekoa tai rangaistusvaatimustaan.

– Yksityiskohdat tulevat julkisiksi sitten, kun asia on ollut esillä tuomioistuimessa.

Esitutkinnassa epäiltynä oli myös Ylen työntekijä, jota epäiltiin avunannosta vainoa-miseen. Syyttäjä Hämäläinen kuitenkin jätti syytteen työntekijän osalta nostamatta.

Johan Bäckman ei halunnut kommentoida asiaa Ylelle.

Bäckman on toiminut Venäjän presidentin alaisessa Venäjän strategisen tutkimuk-sen instituutissa RISS:ssä, jonka on katsottu kytkeytyvän Venäjän tiedustelupalve-luun. Vielä viime elokuussa hänet esiteltiin instituutin sivuilla RISS:n Pohjois-Euroopan edustajana. Vuonna 2014 Bäckman haki Suomen lapsiasiainvaltuutetuksi.

Jessikka Aro on yhtenä asianomistajana myös MV-julkaisuun liittyvässä suurtutkinnassa.

Uutista muokattu kello 17.33: Jutusta on poistettu syyttämättä jättämisen syy, sillä STT ei saanut sitä varmistettua alkuperäisestä asiakirjasta.

Lue myös:

Ylen työntekijä epäiltynä avunannosta Ylen toimittajan vainoamiseen "

***

Jymy-paljastus Vastavalkealta: ”Uusia paljastuksia Jessikka Aron läntisestä trollitehtaasta!”

Jäämme odottelemaan kommentteja mm. Julkisen sanan neuvostolta ja YLE:ltä.

Vastavalkea kysyi joulukuussa 2018, ”löytyikö ensimmäinen suomalainen NATO-trolli Ison-Britannian, Yhdysvaltain ja NATOn trollitehtaalta?” Uusien tietovuotojen valossa vastaus on varmentunut ja kuuluu: ”Kyllä!

Jessikka-Aro-ja-Naton-upseeri-Norjassa-J

Kuva Jessikka Arosta ja Nato:n virkamiehestä

Anonymous-hakkerilegioonan uudet paljastukset osoittavat YLE:n palkkalistoilla Venäjän trolleja jahtaamalla maineeseen ratsastaneen, Bonnier-palkitun ”tutkivan journalistin” Jessikka Aron asetetun neuvoa antavaan paneeliin organisaatioryppääseen.

Organisaatio koostuu seuraavista toimijoista: yhdistyksiä, brändejä ja hallituksia ”po-sitiiviseen sosiaaliseen muutokseen” maksusta auttava ZINC Network, brittiministeri- öiden rahoittama ”hyväntekeväisyysjärjestö” The Institute for Statecraft (Valtiotaidon instituutti), NATO:n rahoittama ”riippumattomien tutkijoiden” muodostama Belling-catAktis Strategy, NATOn ajatushautomon Atlantic Councilin DFR Lab, joka kou-luttaa toimittajia ”puolueettomaan uutisointiin”, Toro Risk Solutions, Euroopan laajui-sesti toimiva tutkimus- ja konsultointiyritys Ecorys sekä EU-komission, Britannian hallituksen, Yhdysvaltain ulkoministeriön, YK:n ja George Sorosin Open Society –säätiöiden rahoittama Media Diversity Institute.

Vuodetun asiakirjan perusteella toimintaan värvättävät kansalaisjärjestöt ja journalistit saavat palkkioita tuottamastaan materiaalista sekä kulukorvaukset, jotka haettaisiin erikseen kaavakkeita täyttämällä.

Ulkoministeriöllä olisi asiakirjan mukaan oikeus tarkastaa tuotettu materiaali ennen julkaisua, samoin kuin tehtäviin palkattujen kansalaisjärjestöjen ja -journalistien kirjanpito. Sisällöntuottajat tapaisivat ulkoministeriön edustajan vähintään kerran kuussa ja näistä tapaamisista laadittaisiin muistio. 

Mitä tämä suomeksi tarkoittaa?

Tämä voi haastateltujen oikeus-asiantuntijoiden mukaan tarkoittaa sitä, että esimer-kiksi Ilja Janitskinin saama tuomio käräjäoikeudessa kaatuu hovioikeudessa. Koko oikeusprosessi perustui siihen,että Janitskin oli mm.”väittänyt Aron tekevän yhteis-työtä vieraan valtion lukuun”,joka asiakirjavuodon perusteella on edelleen vahvistettu todeksi.

Janitskin paljasti mm. Jessikka Aron saaman huumetuomion,joka oli julkinen ja siten täysin julkaistavissa olevaa materiaalia.

Anonymous-hakkerilegioonan uudet vuodot saattoivat paljastaa ennenkuulumattoman median korruption Suomessa.

Jäämme odottelemaan kommentteja mm. Julkisen sanan neuvostolta ja YLE:ltä. On kysyttävä,katsooko Journalistiliitto lähdesuojan ja moniäänisen yhteiskunnan tulevan tällaisin keinoin parhaiten turvatuksi? 

Jos YLE:ssä on oltu selvillä Aron kaksoisroolista ulkomaisen valtion palveluksessa, miksi Yle on osallistunut luotettavaa ja vastuullista journalismia -kampanjaan julkais-tessaan NATOn ja EU:n trollitehtaan tuottamia juttuja? Elämme mielenkiintoisia aikoja.

https://www.youtube.com/watch?v=RRuovINxpPc&embeds_euri=https%3A%2F%2Fmvlehti.net%2F&feature=emb_rel_end

Anonymous hakkeriryhmän tunnuslause kuuluu:

”We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.”

Lue koko juttu Vastavalkeasta:


https://vastavalkea.fi/2019/03/30/luotettavaa-tietoa-brittirahoituksella-uusia-paljastuksia-lantisesta-trollitehtaasta/


***


USA:n biolaboratoriot: hyökkäysase itään

Länsimediassa yksi aihe on kaikkein kielletyin, mutta samalla se on tärkein: USA:n biologis-ten aseiden laboratoriot Ukrainassa ja muualla entisen Neuvostoliiton maissa. Niistä ei kirjoi-teta sanaakaan länsimediassa. Miksi? Koska ne ovat vaarallisin osa eskaloituvassa Naton ja Venäjän sotilaallisessa konfliktissa. Bioaselaboratorioissa tutkitaan ja suunnitellaan huippuvaarallisia bakteereja ja viruksia, joita Nato voi käyttää hyökkäyksessään Venäjälle.

Äskettäin bioaselaboratorioista saatiin uusia tietoja. Ukrainan romahduksen lähestyessä Pentagon siirtää Ukrainassa olleita biolaboratorioitaan muihin maihin entisen Neuvstoliiton alueeella, Aasian ja kohti itää. Syykin on selvä: romahtavan Ukrainan alueella bioaseet ovat riski, joka voi levittää virukset naapurimaihin, ensisijaisesti Nato-maihin Puolaan, Unkariin, Romaniaan ja Slovakiaan.

Pentagonin yhteydessä toimiva laitos DTRA (Defense Threat Reduction Agency) ilmoitti äskettäin uudistavansa bioaselaboratorioiden toimintaa Armeniassa, Gruusiassa, Azerbaidžanissa, Uzbekistanissa ja Kazakstanissa.

”DTRA etsii Biothreat Reduction -ohjelmansa kautta sopivia huolto- ja koulutusurakoitsijoita suorittamaan bioturvallisuus- ja muita turvallisuustoimia ASAP-kumppaneiden kanssa Euraasian vastuualueella”, vuodetussa projektiasiakirjassa lukee.

Korulauseet antavat tarkoitusperistä siloitellun kuvan. Kuten DTRA-asiakirjassa korostetaan, kyseiset toimenpiteet ”suojaavat Yhdysvaltoja, sen asevoimia ja liittolaisia biologisilta uhilta vahvistamalla kumppanimaiden ja kansainvälisen yhteisön valmiuksia ehkäistä, havaita ja ennakoida taudinaiheuttajien aiheuttamiin tapauksiin”.

Kansainvälinen biologisten aseiden vastainen järjestö International Coalition for the Prohibi-tion of Biological Weapons (ICPBW) vastustaa Pentagonin suunnitelmaa. ICPBW:n mukaan kyseessä on peitetoimi bioaseiden tutkimustoiminnan tehostamiselle. Järjestöön kuuluu kansalaisjärjestöjä, puolueita ja asiantuntijoita Azerbaidžanista, Georgiasta, Kazakstanista, Kirgisiasta, Latviasta, Pakistanista ja Bulgariasta.

ICPBW:n mukaan Pentagon rakentaa Kazakstanissa,Kirgisian rajalla,korkeimman biologisen turvatason BSL-4-laboratoriota, jossa on vaarallisimpien patogeenien maanalainen varasto. Pentagonin edustajien toiminta alueella on aktivoitunut. Vuoden 2022 lopussa ja 2023 alussa Kazakstanissa vieraili DTRA:n henkilöstöä tapaamassa ministeriöiden virkamiehiä sekä tutkimuslaitosten ja laboratorioiden työntekijöitä.

On olemassa vaara,että amerikkalaisten Ukrainassa käyttämät bioaselaboratoriot varusteineen siirretään Kazakstaniin.Tammikuussa 2022 Kazakstanin epidemiologinen keskus ja Ison-Bri-tannian terveysministeriön turvallisuusosasto allekirjoittivat sopimuksen ”ulkoisista laadun-varmistuspalveluista mikrobiologian alalla”. Tämän seurauksena nyt amerikkalais-brittiläiset sotilasbiologit yhdessä kazakstanilaisten työntekijöiden kanssa tutkivat aktiivisesti useita erilaisia vaarallisia tartuntatauteja ja niiden leviämistä. Vastaavissa projekteissa Ukrainassa toimivat Ukrainan terveysministeriö, Ukrainan maatalousakatemia ja Ukrainan eläinlääkintäkeskus.

”Tällaisten laitosten toiminta Kazakstanin tasavallassa ja entisen Neuvostoliiton alueella   aiheuttaa suuren vaaran paikalliselle väestölle ja USA:n vastavoimille Venäjälle ja Kiinalle”,  kazakstanilainen poliitikko Ainur Kurmanov sanoi Telegram-kanavallaan

Lähteet:

https://stopbioweapons.org/tribuna/536-the-pentagon-intends-to-expand-its-military-biological-activities-in-the-post-soviet-space.html

https://konserwatyzm.pl/konecka-slowianowirus/

https://t.me/ainurkurmanov/1166

Rauno Lintunen #3877649 13.4.2023 19:18

Viime yönä kirjoittamani uutinen. Olkaa hyvä, ilman maksua.

UTT 13.4.2023 VENÄJÄ – Venäjän asevoimien radiologisten, kemiallisten ja biolo-gisten puolustusjoukkojen päällikkö,kenraaliluutnantti Igor Kirilov kertoi keskiviikkona 12.4 Venäjän duuman kokouksessa, että maan sotilasasiantuntijat ovat löytäneet ja analysoineet 240 vaarallisten sairauksien patogeeniä Ukrainan biologisissa laboratorioissa.

Kirilov kertoi työskentelevänsä neljässä laboratoriossa ja sanoi, että suurin osa näistä patogeeneista liittyy pernaruttotautiin ja koleraan.

Hän lisäsi, että Venäjällä on rokotteita ja lääkkeitä tämän tyyppistä tautia vastaan ja että löydön jälkeen perustettiin yhteinen työ puolustus- ja terveysministeriöiden ja terveysviranomaisen Rospotrebnadzorin välillä.

Donbassin erityisen sotilasoperaation aikana takavarikoitujen asiakirjojen perusteella Venäjä paljasti jo vuonna 2022 Yhdysvaltojen ja sotilasliitto Naton salaisen biologis-ten laitosten ja tutkimuksen ohjelman olemassaolon Ukrainan itäosassa,hyvin lähellä Venäjän rajoja.


***

USA återupplivar hemligt biolab-program i Ukraina

publicerad 9 april 2023

- av Kristoffer Hell


us-biolabs-ua_20230407.jpg

Kort efter att den ryska federationen inledde sin militära intervention i Ukraina i februari 2022, upptäckte ryska trupper snart ett nätverk av 46 hemliga  biola-boratorier vid gränsen till den ryska federationen, laboratorier som USA drev. Nu har USA, enligt uppgifter från ryska försvarsdepartementet återupplivat sitt biovapenprogram, men nu i andra delar av Ukraina.

Kungörandet av det nya amerikanska militära biovapenprogrammet gjordes freda-gen den 7 april 2023, av befälhavaren for den ryska federationens ABC-program generallöjtnanten Igor Kirillov.

Initialt nekade USA till anklagelserna om ett hemligt biolabb-program i Östra Ukraina i början av 2022, men gav till slut upp efter att bevisen som presenterades blev allt för besvärande.

FN: Ryssland presenterar bevisen för amerikanska biolabb i Ukraina

https://youtu.be/9_EHI2syUbs

FN: USA:s Victoria Nuland erkänner existensen av amerikanska biolabb i Ukraina

https://youtu.be/ydSf57SRtcQ

Referenser och relaterat

  1. RT: US resumes biolabs program in Ukraine – Russian MOD.
  2. People's World: After months of denial, U.S. admits to running Ukraine biolabs.
  3. Russia MOD: Briefing by the Chief of Nuclear, Biological, and Chemical Protection Troops of Russian Armed Forces Lieutenant General Igor Kirillov on analysis of documents relating to U.S. military and biological activities.

***

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0b53d040-36a3-4ff3-a228-c0f1013eb102

" Yksi Venäjän valheista menee läpi myös lännessä

Venäjään erikoistuneen vanhemman tutkijan mukaan Kremlin taitavasti rakennetut disinformaatiokampanjat on suunnattu sekä koti- että ulkomaiselle yleisölle.

Toisin kuin useimmat venäläiset pyrkimykset levittää vääriä kertomuksia ja disinfor-maatiota Ukrainan sodasta, yksi salaliittoteoria on löytänyt vastaanottavaista yleisöä myös lännessä.

Väitteet ovat osa valheellisten syytösten tulvaa, joka toistaa Venäjän tarinaa, jonka mukaan Yhdysvallat rahoittaisi biologisten aseiden kehittämistä Ukrainassa.
Jo ennen Venäjän Ukrainaan aloittamaa hyökkäyssotaa sen diplomaatit Yhdistyneitä kansakuntia myöten alkoivat levittää mielikuvituksellisia tarinoita ja valheita USA:n ja Ukrainan väitetyistä yhteisistä bioaselaboratorioista.

Vain viikkoja hyökkäyksen aloitettuaan Venäjä muun muassa kutsui YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokoukseen keskustellakseen väitteestä, jonka mukaan Yhdysvallat kehittäisi biologisia aseita Ukrainassa.

USA:n mukaan Venäjä on levittänyt valheita asiaan liittyen perustellakseen omaa mahdollista biologisten ja kemiallisten aseiden käyttöä Ukrainassa sodan aikana.

Amerikkalaisten puolustusasiantuntijoiden mukaan Venäjän viranomaiset pitävät näitä tekaistuja väitteitä kätevinä myös kotimaiselle yleisölle. Kreml käyttää niitä perustellakseen sotilaallisia operaatioitaan ja vahvistamaan kotimaista tukea sodalle huolimatta Venäjän armeijan valtavista tappioista Ukrainassa.

Parlamentaarinen raportti

Huhtikuun puolivälissä Venäjän liittoneuvosto eli parlamentin ylähuone julkaisi vuoden valmisteilla olleen raportin, jossa esitetään villejä teorioita USA:n toimista Ukrainassa.

Yli 200-sivuisessa dokumentissa tuodaan esiin ilman todisteita lukuisia väitteitä, jotka ovat kuin huonon scifi-elokuvan juonesta.

Iltalehti kävi läpi raportin sensaatiomaisimmat syytökset. Sen mukaan:

  • Yhdysvaltain armeijalla olisi Ukrainan Volynian alueella projekti, jossa he tutkivat verta imevien hyönteisten ja jyrsijöiden käyttöä "vaarallisten mikro-organismien" levittämiseen.
  • USA tutkii Ukrainassa mahdollisuuksia luoda kyborgisotilaita, eli dokumentin mu-kaan kysymys on "sotilashenkilöstön robotisoinnista eli ihmisen yhdistämisestä koneeseen".
  • Kipulääke metadonia käytetään "fasistisen ja natsi-ideologian juurruttamiseen ukrainalaisille nuorille väestön joukkohuumeriippuvuuden välineenä".

Biolaboratoriot

Ulkopoliittisessa instituutissa Venäjä, EU:n itäinen naapuruus ja Euraasia -tutkimus-ohjelmassa toimivan vanhemman tutkijan Jussi Lassilan mukaan tarina bioaselabo- ratorioista on jäänyt kiertämään myös länsimaissa, koska se yhdistää taitavasti faktaa ja fiktiota Kremlin haluamalla tavalla.

Totta on, että Yhdysvaltain puolustusministeriöllä on vuodesta 2005 ollut yhteistyösopimus Ukrainan kanssa, jossa se kohdistaa apua kansanterveystoimien vahvistamiseen Ukrainassa.

Venäjän propagandassa tämä on käännetty tarkoittamaan biologisten aseiden kehittämistä.

– Kysymyksessä on jo 50-luvulta ja Neuvostoliiton ajoilta kiertänyt teoria bioaselaboratorioista, jonka tausta on Venäjän turvallisuuspalveluissa.

Lassila sanoo valheiden olevan hyödyllisiä tietyille presidentti Vladimir Putinia lähellä oleville tahoille.

– Se tietysti antaa tavan oikeuttaa sotatoimet Ukrainassa ja nostaa näiden teorioiden esittäjien asemaa Putinin silmissä. Monet asiat myös viittaavat siihen, että näihin valheisiin oikeasti uskotaan Venäjällä.

USA:n äärioikeisto ja Kiina levittävät

Venäjän väitteet ovat löytäneet hedelmällistä maaperää Yhdysvalloissa äärioikeisto-laisten sosiaalisen median kanavien, konservatiivisen Fox News -uutiskanavan ja QAnonin salaliittoteorian seuraajien joukossa.

Esimerkiksi Foxin tähtijuontaja Tucker Carlson on väittänyt presidentti Joe Bidenin hallinnon valehdelleen amerikkalaisille USA:n salaisista biolaboratorioista Ukrainassa.

Muun muassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ylistänyt Fox Newsiä ja Carlsonia Kremlin tarinaa tukevien väitteiden esittämisestä liittyen Ukrainan sotaan.

Myös Kiina on kovaan ääneen vaatinut Venäjän rinnalla etenkin ulkoministeriönsä tiedottajien kautta bioasevalheen selvittämistä.

Upin Lassilan mukaan se, että lännessäkin on Kremlin disinformaation levittäjiä, sopii hyvin Venäjän tavoitteisiin.

– Venäjän omien uutistoimistojen, kuten Tass ja Ria, maine on niin heikko, ettei hei-dän julkaisemaansa sisältöä voi suoraan käyttää lännessä. Jos iso media kuten Fox News tarttuu Kremlin propagandaan, he saavat monta kärpästä yhdellä iskulla ja näin uutinen kierrätetään globaaliin informaatiovirtaan.

Kiinan osalta Lassila sanoo olevan selvää, että Moskova ja Peking tavoittelevat samoja asioita.

– Mielenkiintoinen kysymys on, onko Venäjällä ja Kiinalla koordinaatiota disinformaa- tion osalta. Ainakin heillä on jaetut intressit länsivastaisuudesta ja halusta haastaa Yhdysvallat. "


HM: HEWOMPASKAA!

USA:n laittomat biolaboratoriat Ukrainassa on kärynneet noin 20 erilaisella toisistaan riippumattomalla tavalla. Usein ensi alkuun ei edes tiedetty, mistä on kysymys, vaan päiviteltiin vain Obinan aikana esimerkiksi varapresidentti Joe Bidenin klaanin härs-kiä "kotiinvetämista" hänen poikansa Hunter Bidenin osin omistaman ja johtaman "öljy-yhtiö" Burisman pussiin. Tältä se näytti silloin:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2020/03/usa-n-varapresidentti-joe-bidee-kiristi-jatkuvasti-ukrainaa-poikansa-hunter-bidenin-firman-hyvaksi

Yleisesti tunnetusti Ukrainassa on ollut maailman löysimmät juridiset ja eettiset ja turvallisuusmääräykset biologiselle tutkimukselle ja tuotekehittelylle, ja lisäksi niiden valvonta on ollut tietoisen ja harkitun olematonta. Tämän tarkoitus on ollut varmaan jo presidentti Kravtshukin ajoista vetää bioalan suurvallaksi pyrkineeseen maahan vippaskontein "osaajia" ja sijoituksia joka puolelta maailmaa.

Burisman varsinainen tärkeä toimiala ja se, jota USA rahoitti - paljolti Ukrainalle suunnatun sotilasavun muodossa, jolla oli suotavinta tehdä Brismalta hankintoja ja joka näin ollen palasi jenkkiläiseen omistukseen, olivat nimenomaan biolaboratoriot.

Tämä selvisi viimeitään Hunter Bidenin kuuluista läppä- ristä, joka joutui vastapuolen käsiin Donald Trumpin "Ukrainan vaalituki" -"tutkinnan" aikana. Mutta paljon tiedettiin jo ennen sitäkin. Ja tiedot eri lähteistä käyvät yhteen.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2020/03/uudenmaan-koronajohtajan-megapuoskaripieru-sosiaalisesta-mediasta-cnn-n-ja-jessi-aron-infodemiana

... https://mvlehti.net/2022/03/25/venaja-julkaisi-todisteet-bidenin-ja-sorosin-suorasta-osallisuudesta-ukrainan-biologisten-joukkotuhoaseiden-ohjelmiin/

Venäläisten löytämät laboratoriot papereineen, mm. sopimuksineen ja Hunterin läp-päri eivät juurikaan vaadi lisätodisteita,mutta näistä teiedettiin ennenkin ja se oli vält- tämätöntäkin,että osattiin iskeä oikeisiin paikkoihin:näitä oli vakoiltu,oli kaapattu säh- köposti- ja puhelinliikennettä, laboratorioita oli siirretty tilanteen kuumetessa muualle mm. Kosovoon,Ukrainassa oli esiintynyt "laboratoriotauti" pernaruttoa, johon on kyllä ollut IImaailmansodasta asti rokote, joka säilyy kylmässä "ikuisesti" kuten itse bakteerikin (Siperiassa rokotettiin 2016 porotkin).

Joen ja Hunterin härski ja kummallinen esiintyminen kuten avoin kiristys USA:n sotilasvulla esimerkiksi Ukrainan "bisnesasioissa" saivat selityksensä.

Mitä tulee venäläisten listaamiin ilmeisiin pölhö"tutkimuksiin", niin ne ovat "pientä" verrattuna USA:n avoimiin julkisiin pölhötutkimuksiin kuteen "Aivoneuronien Keeni-konnektomi" -hörhö"tutkimukseen, joka herätti myös raivoisaa vastarintaa liittovaltion tiedeorganisaation sisällä:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/barrack-obama-ja-r-douglas-fields-napit-vastakkain-aivotutkimusstrategiasta

" maanantai, 6. tammikuu 2014

Barrack Obama ja R. Douglas Fields napit vastakkain aivotutkimusstrategiasta?

Obama ja R. Douglas Fields napit vastakkain "aivoyhteyksien kartoittamisesta"+

http://www.nature.com/news/neuroscience-map-the-other-brain-1.13654

Neuroscience: Map the other brain

R. Douglas Fields

04 September 2013

Glia, the non-neuronal cells that make up most of the brain, must not be left out of an ambitious US mapping initiative, says R. Douglas Fields.

***

https://avoin.media/2020/10/19/vainokarajien-tuomio-rajoitettu-sananvapaus/

Screenshot%202023-10-20%20at%2003-51-18%

Ylen toimittaja Jessikka Aro ja Suomen puolustusvoimien vanhempana tutkijana työskentelevä Saara Jantunen olivat haastaneet käräjille teologian tohtori Juha Molarin syyttäen häntä vainoamisesta.

Vainoaminen ilmeni mm. kirjoittamalla reaktiivisesti blogeja ja artikkeleita, joissa kiis-tettiin Jantusen ja Aron kirjoissaan sekä erilaisissa julkisissa seminaareissa esittä-mät väitteet Molarin kuulumisesta rikollisjärjestöön ja Molarin toimimisesta Venäjän informaatiosota-agenttina.

Oikeudenkäynnissä puhutun ja ylöskirjatun perusteella sekä Arolla että Jantusella oli Molarista kollegojen ja tuttujen puheisiin perustuvia ennakkokäsityksiä, joiden oikeellisuutta kumpikaan ei vaivautunut tarkistamaan millään lailla:


”Aro oli tiennyt Juha Molarin olemassaolosta ja blogikirjoituksista jo vuosia ennen kuin Molari alkoi häiriköidä häntä. Aro oli kuullut, että Molari oli aiemmin uhannut toimittajia ja oli radikaali Venäjää koskevissa asioissa.Molarin kirjoitukset olivat ol-leet hyvin henkilöön meneviä ja täynnä salaliittoteorioita. Mitään henkilökohtaista kontaktia Molariin Arolla ei ollut ollut.”

Helsingin käräjäoikeus: tuomari Petra Springin yhteenvetoa (s. 32/67)

”Yhteydenoton” – Aron työsähköpostiosoitteeseen Aron julkisen pyynnön johdosta lähetetty linkki – jälkeen Aro oli etsinyt lisätietoa Molarista muun muassa lukemalla Molarin blogia” (s. 33/67, ks. edellinen) ja seurannut Molarin kirjoittelua muuallakin.

Syyte vainoamisesta muutettiin kesken oikeudenkäynnin tuomarin vihjeestä toissijaisena syytteenä ajettavaksi syytteeksi törkeästä kunnianloukkauksesta.


Käräjäoikeuden selitys oikeudenkäynnin salaamiselle kesken prosessin
Perusteluissa Petra Spring kirjoittaa, että oikeudenkäynnin julkisuudesta yleisissä tuomioistuimissa annetun lain 21 §:n mukaan kukaan muu kuin tuomioistuin ei saa julkisessa suullisessa käsittelyssä valokuvata, nauhoittaa tai muulla tavoin tallentaa eikä siirtää ääntä ja kuvaa teknisin menetelmin paitsi puheenjohtajan luvalla ja hänen antamiensa ohjeiden mukaisesti. Myös oikeudenkäyntiin osallisten suostumus vaaditaan.

”Käräjäoikeus katsoo, että […] nyt kysymyksessä olevan oikeudenkäynnin kuulustelutallenteen julkaiseminen on tosiasiallisesti tarkoittanut sitä, että käräjäoikeuden määräämää tallennuskieltoa on kierretty”, vaikka kyseessä on julkiseen asiakirjaan verrannollinen, julkisessa oikeudenkäynnissä tehty kuulemistallenne?


Käräjäoikeuden päätös vetoaa kuulemistallenteiden julkaisemisen oikeusturvalle ja oikeudenmukaiselle oikeudenkäynnille mahdollisesti aiheuttamaan haittaan sekä yksityisyydensuojaan. Käräjäoikeudella on ollut mielessään kantajat päätöstä teh-dessään, mutta oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja oikeusturvan tulisi koskea myös vastaajaa, tässä tapauksessa Molaria.

Kuulematta omin korvin miten ”vainotut” puhuttelevat ”vainoajaa” saattaa Vainokäräjistä esimerkiksi Ylen uutisia lukevalle jäädä erittäin vaillinainen käsitys tapahtumakuluista, asianosaisten asenteista ja koko prosessista.

Asiakirjat ovat salaisia 30.4.2080 asti eli 60 vuotta.

Teonkuvaukset

…löytyvät vaatimuksineen käräjäoikeuden kansliapäätöksenä antamasta tuomiosta.

Syyttäjäpuoli vaati Molarille rangaistusta vainoamisesta (Rikoslaki 25. luku 7a §) ja toissijaisesti törkeästä kunnianloukkauksesta (Rikoslaki 24 luku 10 §).


Teonkuvauksessa kerrotaan Molarin ryhtyneen vainoamaan Aroa tämän julkaistua syyskuussa 2014 artikkelin venäläisestä informaatiovaikuttamisesta.

Vainoaminen on ilmennyt mm. osallistumalla julkisiin tilaisuuksiin, lukemalla Aron kir-joittamia, julkisesti esille asetettuja artikkeleita ja kirjoittamalla niistä kriittisesti sekä lähettämällä Arolle yhden sähköpostiviestin, joka sisälsi linkin Molarin blogiin.

”Aro oli tutkinut artikkelissaan ns. joukkoistamista, ja pyytänyt julkisesti ihmisiä lähet-tämään hänelle siihen [Pietarin trollitehtaaseen ja informaatiovaikuttamiseen] liittyviä kokemuksia.” Arolle linkattu blogiteksti käsitteli Molarin kokemuksia nettikiusaamisen kohteena.

Vainokokonaisuus on aiheuttanut Arossa pelkoa ja ahdistusta: ”Aroa oli ahdistanut todella paljon,että Venäjän turvallisuuspalveluun yhteydessä oleva henkilö oli osoittanut viestin suoraan hänelle.” (s.32-33/67)

Molari on kiistänyt työskentelevänsä Venäjän turvallisuuspalvelulle.


Helsingin käräoikeus: tuomari Petra Springin yhteenvetoa (s.33/67)

”Molari on kirjoittanut ja julkaissut ainakin seuraavat 46 eri kirjoitusta, jotka yhdessä muodostavat Aroon kohdistuvan vainoamisrikoksen”, kerrotaan teonkuvauksessa.

Mainittakoon, että osa syyttäjän Molarin kirjoittamaksi esittämästä aineistosta ei ole ollut Molarin kirjoittamaa tai se oli kopioitu Molarin blogista ilman Molarin lupaa. Mutta koska Molari ei ole reagoinut esimerkiksi MV-lehden tapaan otsikoida, oikeus tulkitsee Molarin hyväksyneen otsikot ja teksteihinsä tehdyt lisäykset.

Jantusen osalta teonkuvauksessa kerrotaan:

”Molari on 14.12.2014 – 23.2.2017 välisenä aikana julkaissut sosiaalisen median eri kanavien kautta lukuisia kirjoituksia, joissa hän on painostanut ja häirinnyt Jan-tusta mm. kyseenalaistamalla hänen pätevyyttään ja asiantuntemustaan, esittä-mällä virheellisiä ja totuudenvastaisia tai yksityiselämän piiriin kuuluvia väitteitä ja vihjauksia sekä halventamalla ja vähättelemällä Jantusta henkilönä. Molari on myös toistuvasti ottanut Jantuseen yhteyttä sähköpostin välityksellä ja saapunut tai pyrkinyt saapumaan tilaisuuksiin, joissa häntä on kuultu ammattiinsa liittyvistä kysymyksistä.”


…josta syystä Jantunen on kokenut pelkoa ja ahdistusta. Jantusen todistaja, Valtio-neuvoston tilannekeskuksen johtaja Ari Lahtela kuvaa (s. 43/67) kuinka [vuonna 2016] ”Jantunen ei puhunut mistään muusta kuin Molarin häirinnästä”. Ilmaus saa ajattelemaan pakkomielteenomaista suhtautumista Molariin.

Jantusen kohdalla ”toistuvasti” tarkoittaa käytännössä sitä,että Molari on lähettänyt Jantuselle kaksi sähköpostiviestiä:yhden ilmoittaakseen osallistuvansa ulkoasiainva- liokunnan järjestämään julkiseen tilaisuuteen artikkelin kirjoittamisen tarkoituksessa - sama viesti meni kaikille muillekin yhdeksälle tilaisuudessa puhuvalle henkilölle - ja toisen ilmoittaakseen olevansa tulossa kirjamessuille tekemään Jussi Parviaisen kanssa lyhyttä dokumenttia.


Kirjamessuilla kuvattiin myös ex tempore -sketsivideo, jossa Parviainen imitoi Jantu-sen elekieltä. Parviainen oli poistanut sketsivideon YouTubesta Aron kerrottua sen ahdistavan Jantusta.

”Tilaisuuden jälkeen Molari on ladannut Youtubeen ja jakanut sosiaalisessa medias-sa Jussi Parviaisen tekemän Jantusen käytöstä imitoivan videon. Videon jakamista loukkaamistarkoituksessa voidaan pitää oikeudettomana.” (s. 54/67)

”Käräjäoikeus katsoo,että vaikka videon tekeminen tässä tapauksessa ei ole selvästi ylittänyt sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä, Molari on jakanut videon selvästi loukkaamistarkoituksessa. Videota on jaettu Molarin MV-lehdessä 10.5.2015 julkais-tussa artikkelissaan, jossa Molari on rajusti arvostellut Jantusen hänestä tekemää rikosilmoitusta. Käräjäoikeus katsoo, että videon jakamista on siten pidettävä halventavana.” (s. 58/67)

Imitoida saa, tehdä saa, jakaa ei. Sketsivideota, jonka jakaminen arvioitiin oikeudet-tomaksi ei oikeussalissa kuitenkaan katsottu (s.58/67) vaan videon ja sen jakamisen loukkaavuus on ilmeisesti arvioitu Jantusen tunteistaan kertoman perusteella. Objektiivinen arviointi jää puuttumaan.


Oikeudenkäynnissä kuultuna Jantunen myönsi,että Molari ei ole soittanut Jantuselle, ei ole lähettänyt hänelle häiritsevää aineistoa, ei ole lähettänyt tekstiviestejä ja on puhunut Jantuselle kerran, kohteliaaseen – “näennäisen ystävällisesti” – sävyyn, julkisessa tilaisuudessa, eikä ole seurannut Jantusta fyysisesti.

Oikeudenkäynnissä kuultuna Aro myönsi,että Molari ei ole seurannut häntä fyysises-ti, ei ole soittanut,lähettänyt tekstiviestejä tai häiritsevää aineistoa tai ”tägännyt” Aroa sosiaalisessa mediassa omien viestiensä vastaanottajiin.


Syyte perustuukin pitkälti siihen,että muut,kolmannet osapuolet, ovat kertoneet Arol-le Molarin kirjoituksista tai välittäneet hänelle Molarin sosiaaliseen mediaan tekemiä postauksia, mikä ilmaistaan Aron loppulausunnossa sanonnalla yhteydenottoon rinnastettavalla tavalla.

Käräjäoikeus katsoo, että ”Ilman näyttöä Molarin nimenomaisista pyynnöistä, näitä yhteydenottoja ei kuitenkaan voida lukea Molarin syyksi vainoamisrikoksena” mutta ”Molarin julkiset kirjoitukset rinnastuvat lain esitöissä mainittuihin julkiselle keskustelupalstalle laitettuihin yhteydenottoihin.”

Toisin sanoen muiden ihmisten omatoimisesti – mahdollisesti kiusantekotarkoituk-sessa – edelleen toimittamat viestit voidaan lukea alkuperäisen kirjoittajan viaksi ja korvausvelvollisuuden piiriin kuuluviksi, vaikka alkuperäinen kirjoittaja ei olisi pahaa tarkoittanutkaan eikä olisi tarkoittanut viestejään yhteydenotoksi – mikäli joku tekstissä mainittu henkilö kokee tai tulkitsee tekstin yhteydenotoksi.


Sekä Jantunen, joka on ”esiintynyt jossain määrin julkisuudessa asiantuntijana” että runsaasti julkisuudessa esiintyvä Aro kiistävät olevansa julkisuuden henkilöitä. ”Aro ei koe olevansa julkisuuden henkilö, hän ei ole koskaan halunnut julkisuuteen”.

Yksityishenkilönä esiintyvällä on parempi oikeussuoja esitetyn kritiikin suhteen. Julkisuuden henkilöiden kuten toimittajien edellytetään kestävän työhönsä ja jossain määrin myös henkilöönsä kohdistuvaa kritiikkiä.


Motiivista kerrotaan: Aron mukaan Molarin ja muiden MV-lehden kirjoittajien motii-vina häntä halventaville ja häiritseville kirjoituksille oli se, että Aro kirjoitti Venäjästä.” (s.35/67) ja Jantusen kohdalla motiivia sivutaan toteamalla, että ”Jantusen käsitys on, että Molari reagoi kaikkiin, jotka puhuvat informaatiovaikuttamisesta ylipäätään tai Venäjästä kriittisesti.”

Molari ja Molarin todistajana ollut, hetken MV-lehden päätoimittajana toiminut Juha Korhonen ovat kertoneet kirjoittelun motiiviksi reagoinnin siihen, että Aro toistuvasti on valheellisesti väittänyt MV-lehdellä olleen Venäjä-kytkös.

Vastaaja Molari on kiistänyt syyllistyneensä vainoamiseen tai törkeään kunnianloukkaamiseen.


Molari ei ole menetellyt ensisijaisessa syytteessä esitetyllä tavalla vainoamalla Aroa toistuvasti ja oikeudettomasti siten, että se olisi ollut omiaan aiheuttamaan Arossa pelkoa tai ahdistusta.Molarin kirjoitukset tai muu toiminta ei ollut vainoami- sen tunnusmerkistössä tarkoitettua toimintaa. Joka tapauksessa Molarin toiminta ei ollut ollut tahallista. Aro ei ollut ollut yhteydessä Molariin eikä ollut pyytänyt Molaria lopettamaan kirjoittelua.

Toissijaisen syytteen osalta Molari ei myöskään ollut esittänyt Arosta valheellisia tietoja tai vihjauksia siten, että teko olisi ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä Arolle tai Aroon kohdistuvaa halveksuntaa eikä muulla tavoin halventanut Aroa.

Molari on osallistunut kirjoituksillaan yhteiskunnalliseen keskusteluun tärkeästä aiheesta, ja suurin osa kirjoituksista oli reagointeja sille, mitä asianomistaja Aro on julkisessa toiminnassaan väittänyt Molarin toiminnasta tai MV-lehdestä. […] Aro ei ole millään tavalla ollut Molariin yhteydessä kirjoitusten johdosta eikä ollut pyytänyt Molaria korjaamaan tietoja.

Helsingin käräjäoikeuden kansliatuomiona annetusta päätöksestä

Myöskään Jantunen ei ole ollut yhteydessä Molariin, eikä ole pyytänyt korjaamaan tai poistamaan tekstejä eikä lopettamaan kirjoittamista.

Molemmat, sekä Jantunen että Aro, vaativat Molarilta mittavaa rahoitusta.Tuomio ja perustelut

Kansliapäätöksenä annettu tuomio - 5 kuukautta ehdollista ja lähes satatuhatta euroa erilaisia maksuja ja korvauksia - on 67 sivua pitkä,joten en liitä siitä tähän kuin pätkiä. Tuomion voi kuka tahansa tilata itselleen ottamalla yhteyttä Helsingin käräjä-oikeuteen (puh: 02956 44477, vaihde: 02956 44200, fax: 02956 44324, sähköposti: [email protected]).


Kantajien ja vastaajan asian esittelyn jälkeen tuomari tarttuu näytön arviointiin käymällä läpi säädöstaustan:

Helsingin käräjäoikeus: Vainokäräjät R 20/3008 ja R 20/3875

”Seuraaminen tekotapana tarkoittaa fyysistä seuraamista. Henkilön tarkkailu tekota-pana voi puolestaan tapahtua toista havainnoimalla. Se, missä tarkkailija tai tarkkail-tava on, ei ole merkityksellistä. Tarkkaileminen voi tapahtua yhtä hyvin tarkkailtavan ollessa kotirauhan piirissä kuin sen ulkopuolellakin.” (HE 19/2013 vp s. 50–51)

Tämän voi haluttaessa vääntää tarkoittamaan vaikka jonkun blogistin tekstien sään-nöllisen lukemisen tarkkailuksi ja seuraamiseksi,niin epämääräisesti Spring nyt asian kirjoittaa – näin maallikon silmin.


”Yhteydenottoa koskevassa tekotapatunnusmerkissä kyse on tekijän kommunikaa-tiosta kohteen suuntaan. Se voi tapahtua menemällä kohteen luokse, soittamalla tai lähettämällä viestejä. Jos henkilö pääsee puheisiin vainottavan kanssa, kyse on yh-teydenotosta. Edellytys toteutuu myös silloin,kun henkilö jättää jonkin viestin toiselle, vaikka viestiin ei vastattaisi tai vaikka viesti olisi luonteeltaan sellainen, että siihen ei pyydetä nimenomaista vastausta. Yhteyden ottaminen saattaa tapahtua myös lähet-tämällä kohteelle tarkoitettu viesti yleisön saatavilla olevalla keskustelupalstalla. Yh-teydenotto voi tapahtua myös välikäden kautta esimerkiksi siten, että kolmas henkilö välittää tekijän viestejä kohteelle.” (HE 19/2013 vp s. 51)

Maallikon silmin tässä hyväksytään, että jos kohde kokee ja tulkitsee viestin olevan hänelle tarkoitettu, vaikka niin ei olisi, niin asiasta on silti vain sana sanaa vastaan.


”Vainoaminen voi tapahtua myös muulla lainkohdassa nimenomaisesti mainittuihin tekotapoihin rinnastettavalla tavalla. Tällainen tekotapa on tarpeellinen ottaen huo-mioon yhtäältä sen, että vainoamisteot voivat olla varsin monentyyppisiä ja toisaalta tekniikan kehittymisen,joka voi merkitä uusia vainoamisen toteuttamistapoja. Muiden kuin tunnusmerkistössä nimenomaisesti mainittujen tekotapojen tulee kuitenkin olla nimenomaisesti mainittuihin rinnastettavia.” (HE 19/2013 vp s.51 ja PeVL 16/2013 s. 4)


Käräjäoikeuden päätös: Vainokäräjät (s. 46)

Käräjäoikeus toteaa, että Molari on ollut oikeutettu tuomaan esiin oman käsityk-sensä informaatiovaikuttamisesta sekä siitä, kuinka vaikeaa tietyistä teemoista on keskustella, jos keskustelijan näkemys eroaa kulloinkin yhteiskunnassa vallalla olevasta näkemyksestä.

Molari on monissa artikkeleissaan kirjoittanut ansiokkaasti moniäänisen yhteiskunnan puolesta ja kritisoinut vuoropuhelun puutetta sekä marginaaleja leimaavaa keskustelukulttuuria. Molari on myös ollut oikeutettu kritisoimaan Aron kirjoittamien artikkeleiden ja journalististen tutkimusten sisältöä ja metodia.


”Käräjäoikeus katsoo kuitenkin, että Molarin blogikirjoituksissa, MV-lehden artikke-leissa sekä sosiaalisen median kommenteissa on myös paljon sellaista tekstiä ja ku-vaa, jossa ei ole kysymys Aron toimittajantyössä esiin tuomista asioista, vaan joissa halvennetaan Aroa henkilönä.”

”Molari on vastauksessaan tuonut esille, että lähes kaikki Aroa koskevat kirjoitukset ovat olleet reagointia johonkin Aron tekoon tai kirjoitukseen.Osassa on ollut kysymys Molarin tunnereaktiosta. Molari on katsonut olleensa oikeutettu jatkamaan Arosta kirjoittelua niin kauan, kun Aro esitti valheellisia väitteistä hänestä ja MV-lehdestä.”


Arolle lähetetyn ainoan sähköpostiviestin osalta oikeus katsoo että ”kysymyksessä olevaa blogikirjoitusta tai sen lähettämistä Arolle [ei] voida pitää ajankohtaan nähden oikeudettomana vainoamisena. Aro on artikkelissaan julkisesti pyytänyt yleisöä lähettämään sähköpostiinsa kokemuksia informaatiovaikuttamisesta, mihin Molari on blogikirjoituksellaan vastannut sananvapauteensa kuuluvalla tavalla”

…ja että ”Molarin osallistuminen yleisönä Kansallisteatterissa 28.5.2016 pidettyyn julkiseen tilaisuuteen (osateko 47) ei myöskään voida pitää oikeudettomana vainoa-misen osatekona.” Molarilla on oikeus osallistua julkiseen tilaisuuteen, käräjäoikeus painottaa.


”Asiassa on riidatonta, että Molarin kirjoitusten syynä eli motivaationa olivat Aron kirjoittamat artikkelit ja esiintymiset liittyen Aron toimittajana tutkimaan Venäjän infor-maatiovaikuttamiseen. Molari on sinänsä kiistänyt, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut saada Aro lopettamaan aiheesta kirjoittaminen.Käräjäoikeus toteaa,että sinänsä vainoamisen taustalla olevan yhtenäisen motiivin ei tarvitse olla sellainen, että sillä pyrittäisiin muuttamaan kohteen käyttäytymistä.”

”Syytteen mukaan Molari on ensinnäkin oikeudettomasti seurannut ja tarkkaillut Aroa. Syytteessä ei ole tarkoitettu fyysistä seuraamista ja tarkkailemista vaan Aron seuraamista ja tarkkailemista verkossa. Perusteluna on esitetty, että ilman Molari verkossa tapahtuvaa seuraamista Molari ei olisi pystynyt reagoimaan niin nopeasti ja ajankohtaisesti Aron tekemisiin sosiaalisessa mediassa ja muualla. Molarin toiminta olisi siten näiltä osin vastannut juuri sellaista tekniikan kehittymisestä johtuvaa uutta vainoamisen toteuttamistapaa, jota varten lainsäätäjä on jättänyt vainoamisen tunnusmerkistön tekotavoiltaan avoimeksi.”


Käräjäoikeus katsoo, että

seuraaminen ja tarkkaileminen sosiaalisen median tai muun julkisen median väli-tyksellä eivät ole laissa tarkoitettua seuraamista tai tarkkailemista eikä myöskään niihin rinnastettavissa olevia muita tekotapoja.

Lain esitöissä mainitaan nimenomaisesti henkilön fyysinen seuraaminen tekotapana. Sosiaalinen media ja muu verkkomedia olivat laajassa käytössä jo lain säätämisaikana vuonna 2013. Sosiaalisessa mediassa toimiminen on perusluonteeltaan julkista.

Mikäli henkilön sosiaalisen median tilien seuraaminen tai henkilön tekemisten muu havainnointi julkisen verkon välityksellä olisi haluttu kriminalisoida yhdeksi vainoamisrikoksen tekomuodoksi, näin olisi voitu tehdä jo lakia säädettäessä.


”Tällaisen toiminnan kriminalisointiin ei millään tavalla edes viitata lain esitöissä. Sen sijaan seuraamiseen ja tarkkailemiseen rinnastettava muu tunnusmerkistön mukai-nen toiminta voisi käräjäoikeuden käsityksen mukaan tarkoittaa esimerkiksi puheli-miin tai tietokoneisiin asennettavia teknisen seuraamisen tai havainnoinnin tarkoitta-mia ohjelmia. Muu tarkkailemiseen rinnastettava toiminta voisi olla myös esimerkiksi hakkerointi henkilön ei-julkisiin verkko-osoitteisiin tai -tileihin.”

Toisaalta, vaikka ”Molari on edellä kerrotuin tavoin kohdistanut kritiikkiä myös Aron toimittajatyön sisältöön, kaikki Aron toimintaa koskevat kirjoitukset ovat sisältäneet myös Aron henkilöön kohdistuvaa halventavaa ja loukkaavaa arvostelua. Blogikirjoi-tuksia on ollut kahdeksan kappaletta, joista seitsemän on julkaistu 16.3. – 19.8.2016 välisenä viiden kuukauden aikana. Molarin kirjoittamia MV-lehden artikkeleita, jotka ovat koskeneet Aroa tai joissa Aron nimi on tarpeettomasti nostettu esiin, on ollut 36 kappaletta 3.10.2016 – 16.9.2017 välisenä vajaan vuoden ajanjakson aikana, mikä tarkoittaa keskimäärin yli kolmea kirjoitusta kuukaudessa […] Molarin toiminta vastaa vainoamissäännöksen tarkoittaa yhteydenottona tai muuta siihen rinnastuvaa tekotapaa”, käräjäoikeus päättelee.

”Sinänsä on riidatonta, että Aroa kohtaan on tekoaikana kohdistunut häirintää myös muiden taholta ja että Aro oli kärsinyt häirinnästä jo ennen kuin Molari oli julkaissut Aroa koskevia kirjoituksia. Se ei kuitenkaan vähennä Molarin vastuuta omista teoistaan.”

Edelleen käräjäoikeus päättelee, että

Molari on vastauksessaan ja todistelutarkoituksessa kuultuna tuonut esiin, mitä hän on kirjoituksillaan yrittänyt viestittää. Käräjäoikeus pitää Molarin yksittäisiä kirjoituksia koskevia tarkoitusperiä sinänsä monin paikoin asiallisina ja kirjoitusten sisällön perusteella uskottavinakin.Kirjoituksissa on muun muassa esitelty teorioi-ta informaatiovaikuttamisesta ja kritisoitu Molarin kokemaa julkisen keskustelun poliittista yksipuolisuutta ja vääristymää.

Molari on kuitenkin teorioiden esiintuomisessakin jatkuvasti ja tarpeettomasti halventanut Aroa henkilönä. Molarin Aroa halventava kirjoittelu on lisäksi jatkunut Aron kirjallisesta todistelusta ilmenevällä tavalla vielä asian esitutkinnan ja syyte-harkinnankin aikana, jolloin Molarilla ei enää ole voinut olla minkäänlaista epäsel-vyyttä siitä, että menettely on ollut paitsi vastentahtoista myös aiheuttanut Arolle faktisesti pelkoa ja ahdistusta.

Jantusen osalta syyte vainoamisesta hylättiin, mutta käräjäoikeus katsoo näyte-tyksi, että Molari on julkaissut Jantusesta valheellisia tietoja tai vihjauksia yhdessä
kommentissa Verkkouutisten artikkeliin ja kolmessa blogikirjoituksessa loukaten siten törkeästi Jantusen kunniaa.

Aron osalta käräjäoikeus katsoo, että ”Molari on toimimalla osatekojen 3–46 mukaisesti syyllistynyt Aron vainoamiseen.” (s. 52/67)

Käräjäoikeus katsoo, että asiain pitkän syyteharkinnassa viipymisen vuoksi Molarin oikeutta oikeudenkäyntiin kohtuullisen ajan kuluessa on loukattu, mistä syystä ”Molarille tuomittavaa yhteistä vankeusrangaistusta on edellä sanotun perusteella kohtuullistettava ja tuomitsee Molarin edellä mainitun 7 kuukauden ja 20 päivän vankeusrangaistuksen sijaan 5 kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistuksen tuomitsemiselle ehdollisena ei ole estettä. Oheissakkoa ei tuomita.”

Vahingonkorvaukset ja muut kulut

Vahingonkorvausten osalta käräjäoikeus päätti myöntää Arolle taloudellisesta vahin-gosta 8100 euroa, henkilövahingon aiheuttamasta tilapäisestä haitasta 4000 euroa, sairaanhoitokulut 1328 euroa, vainoamisen aiheuttamasta kärsimyksestä 12000 euroa sekä korkoa 1.10.2017 lukien. (s. 61-62)

Jantusen osalta käräjäoikeus katsoo että ”Jantusen vaatima taloudellinen vahinko ei ole aiheutunut syyksiluetusta toiminnasta,minkä vuoksi vaatimus hylätään.” (s.62/67) Tilapäisestä haitasta on myönnetty 1800 euroa, sairaanhoitokulut 3123,64 euroa, vainoamisen – josta siis EI tullut tuomiota – aiheuttamasta kärsimyksestä usealla (4 kpl) kunnianloukkausteolla korvausta 8000 euroa sekä korkoa 10.5.2017 lukien.

Oikeudenkäyntikulujen osalta käräjäoikeus ilmoittaa, että asian laajuus tai monimut-kaisuus ei ole ollut sellainen, että se olisi edellyttänyt laskuissa ilmenevää asianajo-toimiston (Sotamaa Oy) huomattavaa ajankäyttöä (s. 63/67), mistä syystä käräjäoi-keus hyväksyi Aron osalta kuluina 43 231,97 euroa arvonlisäveroineen ja Jantusen osalta 34 957,62 euroa arvonlisäveroineen.

Tästä kulumäärästä Molari velvoitetaan korvaamaan Arolle kaikki ja Jantuselle puo-let, eli 17 478,81 euroa. Lisäksi Molarin tulee maksaa valtiolle todistelukustannukset (388,12 €) ja rikosuhrimaksu (80 €).

Roviot roihutkoot!
Oikeudenkäynnin kuluessa Aron ja Jantusen asianajaja Martina Kronström kertoi Molarille tehneensä tästä uusia rikosilmoituksia.

Juha Molari ei aio valittaa tuomiosta. Aro ilmoittaa Twitterissä olevansa tyytyväinen tuomioon ja tehneensä taas uusia ilmiantoja Molarista seurattuaan Molaria internetissä.


Hyvä tuomio. Jos se vielä tehoaisi siten, että häirintä joskus loppuisi, olisi hienoa. Eilen tuomittu ilmoitti eilen MV-lehdessä aikovansa jatkaa kirjoittelua edelleen.

Ihmettelen myös, miksi Twitter antaa kaverin törkykirjoitella ties monettako vuotta, kun fabo onkin hänen tilinsä jo poistanut. Raportoin taas eilen kaverin törkyä Twitterille, ei mitään reaktiota vielä.”

Jessikka Aro Twitterissä 17.10.2020

Aro oletettavasti tarkoittaa ”kaverin törkykirjoittelulla” Twitterissä sitä, että Molari on käyttänyt vielä taannoin lainvoimaisia perussoikeuksiaan ja ilmaissut oman mielipi-teensä tuomiosta mm. kertomalla Twitterissä rukoilevansa asianosaisten puolesta.

Käräjäoikeuden asiakirjojen perusteella vaikuttaa myös siltä, että jossain kohtaa jol-lain taholla on asiavirhe: tuomarin yhteenvedossa kerrotaan Molarin poistuneen itse Facebookista, koska hänestä tehtiin niin paljon valeprofiileja:

image-67.jpg

Helsingin käräjäoikeus: tuomari Petra Springin yhteenveto

***


Yksi Venäjän valheista menee läpi myös lännessä

Venäjään erikoistuneen vanhemman tutkijan mukaan Kremlin taitavasti rakennetut disinformaatiokampanjat on suunnattu sekä koti- että ulkomaiselle yleisölle.

Screenshot%202024-02-20%20at%2022-54-22%

Kuvituskuva tutkimustyöstä Užhorodin yliopistolla Länsi-Ukrainassa. ALL OVER PRESS

Toisin kuin useimmat venäläiset pyrkimykset levittää vääriä kertomuksia ja disinfor-maatiota Ukrainan sodasta, yksi salaliittoteoria on löytänyt vastaanottavaista yleisöä myös lännessä.

Väitteet ovat osa valheellisten syytösten tulvaa, joka toistaa Venäjän tarinaa, jonka mukaan Yhdysvallat rahoittaisi biologisten aseiden kehittämistä Ukrainassa.

Jo ennen Venäjän Ukrainaan aloittamaa hyökkäyssotaa sen diplomaatit Yhdistyneitä kansakuntia myöten alkoivat levittää mielikuvituksellisia tarinoita ja valheita USA:n ja Ukrainan väitetyistä yhteisistä bioaselaboratorioista.

Vain viikkoja hyökkäyksen aloitettuaan Venäjä muun muassa kutsui YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokoukseen keskustellakseen väitteestä, jonka mukaan Yhdysvallat kehittäisi biologisia aseita Ukrainassa.

USA:n mukaan Venäjä on levittänyt valheita asiaan liittyen perustellakseen omaa mahdollista biologisten ja kemiallisten aseiden käyttöä Ukrainassa sodan aikana.

Amerikkalaisten puolustusasiantuntijoiden mukaan Venäjän viranomaiset pitävät näitä tekaistuja väitteitä kätevinä myös kotimaiselle yleisölle. Kreml käyttää niitä perustellakseen sotilaallisia operaatioitaan ja vahvistamaan kotimaista tukea sodalle huolimatta Venäjän armeijan valtavista tappioista Ukrainassa.

Screenshot%202024-02-20%20at%2022-54-39%

Venäjän liittoneuvoston rakennus Moskovassa. ALL OVER PRESS

Parlamentaarinen raportti

Huhtikuun puolivälissä Venäjän liittoneuvosto eli parlamentin ylähuone julkaisi vuoden valmisteilla olleen raportin, jossa esitetään villejä teorioita USA:n toimista Ukrainassa.

Yli 200-sivuisessa dokumentissa tuodaan esiin ilman todisteita lukuisia väitteitä, jotka ovat kuin huonon scifi-elokuvan juonesta.

Iltalehti kävi läpi raportin sensaatiomaisimmat syytökset. Sen mukaan:

  • Yhdysvaltain armeijalla olisi Ukrainan Volynian alueella projekti, jossa he tutkivat verta imevien hyönteisten ja jyrsijöiden käyttöä "vaarallisten mikro-organismien" levittämiseen.
  • USA tutkii Ukrainassa mahdollisuuksia luoda kyborgisotilaita, eli dokumentin mukaan kysymys on "sotilashenkilöstön robotisoinnista eli ihmisen yhdistämisestä koneeseen".
  • Kipulääke metadonia käytetään "fasistisen ja natsi-ideologian juurruttamiseen ukrainalaisille nuorille väestön joukkohuumeriippuvuuden välineenä".

Biolaboratoriot

Ulkopoliittisessa instituutissa Venäjä, EU:n itäinen naapuruus ja Euraasia -tutkimus-ohjelmassa toimivan vanhemman tutkijan Jussi Lassilan mukaan tarina bioasela-boratorioista on jäänyt kiertämään myös länsimaissa, koska se yhdistää taitavasti faktaa ja fiktiota Kremlin haluamalla tavalla.

Totta on, että Yhdysvaltain puolustusministeriöllä on vuodesta 2005 ollut yhteistyösopimus Ukrainan kanssa, jossa se kohdistaa apua kansanterveystoimien vahvistamiseen Ukrainassa.

Venäjän propagandassa tämä on käännetty tarkoittamaan biologisten aseiden kehittämistä.

– Kysymyksessä on jo 50-luvulta ja Neuvostoliiton ajoilta kiertänyt teoria bioaselaboratorioista, jonka tausta on Venäjän turvallisuuspalveluissa.

Screenshot%202024-02-20%20at%2022-55-02%

Kremlin valheet hyödyttävät presidentti Putinia. ALL OVER PRESS


Lassila sanoo valheiden olevan hyödyllisiä tietyille presidentti Vladimir Putinia lähellä oleville tahoille.

– Se tietysti antaa tavan oikeuttaa sotatoimet Ukrainassa ja nostaa näiden teorioiden esittäjien asemaa Putinin silmissä. Monet asiat myös viittaavat siihen, että näihin valheisiin oikeasti uskotaan Venäjällä.


USA:n äärioikeisto ja Kiina levittävät

Venäjän väitteet ovat löytäneet hedelmällistä maaperää Yhdysvalloissa äärioikeisto-laisten sosiaalisen median kanavien, konservatiivisen Fox News -uutiskanavan ja QAnonin salaliittoteorian seuraajien joukossa.

Esimerkiksi Foxin tähtijuontaja Tucker Carlson on väittänyt presidentti Joe Bidenin hallinnon valehdelleen amerikkalaisille USA:n salaisista biolaboratorioista Ukrainassa.

Muun muassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ylistänyt Fox Newsiä ja Carlsonia Kremlin tarinaa tukevien väitteiden esittämisestä liittyen Ukrainan sotaan.

Myös Kiina on kovaan ääneen vaatinut Venäjän rinnalla etenkin ulkoministeriönsä tiedottajien kautta bioasevalheen selvittämistä.

Upin Lassilan mukaan se, että lännessäkin on Kremlin disinformaation levittäjiä, sopii hyvin Venäjän tavoitteisiin.

– Venäjän omien uutistoimistojen, kuten Tass ja Ria, maine on niin heikko, ettei hei-dän julkaisemaansa sisältöä voi suoraan käyttää lännessä. Jos iso media kuten Fox News tarttuu Kremlin propagandaan, he saavat monta kärpästä yhdellä iskulla ja näin uutinen kierrätetään globaaliin informaatiovirtaan.

Kiinan osalta Lassila sanoo olevan selvää, että Moskova ja Peking tavoittelevat samoja asioita.

– Mielenkiintoinen kysymys on, onko Venäjällä ja Kiinalla koordinaatiota disinformaa- tion osalta. Ainakin heillä on jaetut intressit länsivastaisuudesta ja halusta haastaa Yhdysvallat. "


Kommentit

Ladataan...