maanantai, 2. maaliskuu 2020

TERRRVEMENOA, HAISTAPASKANTEDE-SIILA(U)SPÖNTTÖ – kaikki paska jäi laariin, tiede karkasi…

TERRRVEMENOA, HAISTAPASKANTEDE-SIILA(U)SPÖNTTÖ – kaikki paska jäi laariin, tiede karkasi…

… Myös hallituksen väistyvä puheenjohtaja Risto Siilasmaa rauhoitteli Bloombergin uutisen käynnistämää huhumyllyä. …

 

https://yle.fi/uutiset/3-11236023

 

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark jättää tehtävänsä ja siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi.

Uutisen jälkeen kaikkien huulilla on sama kysymys. Nokialla on ollut vaikeuksia viidennen sukupolven verkkojensa kanssa. – tarkoittaako toimitusjohtajan vaihdos muutosta Nokian strategiaan?

Viime viikolla Bloomberg kertoi Nokian suunnittelevan merkittäviä strategisia muutoksia, kuten yrityskauppoja tai esimerkiksi yhdistymistä ruotsalaisen Ericssonin kanssa.

Lundmarkin mukaan hänellä ei ole suunnitelmia valmiina kainalossaan.

– Kuten kenellä tahansa toimitusjohtajalla, joka tulee taloon, minulla on mahdollisuus tutustua strategiaan ja miettiä mitä jatkossa tehdään.

Myös hallituksen väistyvä puheenjohtaja Risto Siilasmaa rauhoitteli Bloombergin uutisen käynnistämää huhumyllyä.

– Emme ole arvioimassa sellaisia strategisia vaihtoehtoja tällä hetkellä. Uusi toimitusjohtajana tekee normaaliin tapaan suunnitelmansa ja voi halutessaan ehdottaa hallitukselle toimenpiteitä.

Fortumilla on parhaillaan käynnissä massiivinen energia-alan fuusio saksalaisen Uniperin kanssa. Pekka Lundmarkin mukaan lähtöpäätös ei ollut helppo.

– Ajankohta ei ole koskaan optimaalinen. Uniper-diili astuu kuitenkin uuteen vaiheeseen, jossa Fortum on suurin omistaja, hän sanoi.

Entistä suomalaisempi?

Nokia on jatkossa entistä suomalaisempi, kun hallituksen puheenjohtajan lisäksi myös toimitusjohtaja on suomalainen. Sari Baldaufin mukaan tämä tulkinta on väärä.

– Ei. Nokia on globaali yhtiö ja toimitusjohtajaa etsittiin globaalisti, yhtiön sisä- ja ulkopuolelta.

Baldauf on nousemassa Risto Siilasmaan jälkeen Nokian hallituksen puheenjohtajaksi. Lavalle noussut nelikko – Lundmark, Suri, Baldauf ja Siilasmaa – vakuutti uskoaan Nokian tulevaisuuteen.

– Olemme jättäneet jälkemme Nokiaan ja Nokia on jättänyt vielä suuremman jäljen meihin, Siilasmaa totesi.

Suri ja Baldauf kiittelivät tilaisuudesa Rajeev Suria vuolaasti yli kymmenen vuotta kestäneestä toimitusjohtajuudesta. Muutosta oli heidän mukaan valmisteltu pidempään täydessä yhteisymmärryksessä.

– Rajeev on antanut 25 vuotta elämästään Nokialle. Ja kun hän haluaa tehdä jotain muuta, meidän on tuettava häntä, Siilasmaa sanoi.

Lundmark aloittaa Nokian palveluksessa näillä näkymin 1. syyskuuta 2020. Nokian nykyinen toimitusjohtaja Suri jatkaa tehtävässään 31. elokuuta asti. Sen jälkeen hän jatkaa yhtiön hallituksen neuvonantajana tammikuun 2021 alkuun saakka.

– Nokia tulee aina olemaan osa minua ja haluan kiittää kaikkia, joiden kanssa olen työskennellyt ja jotka ovat auttaneet tekemään Nokiasta paremman yhtiön ja minusta paremman johtajan, Suri sanoo Nokian tiedotteessa.

Samalla Suri kertoo haluavansa tehdä jotain uutta. Mitä, sitä hän ei tässä vaiheessa kerro.

Lundmark jättää Fortumin viimeistään tämän vuoden elokuun loppuun mennessä. Vuonna 1963 syntynyt Lundmark on ollut Fortumin toimitusjohtajana syyskuusta 2015 alkaen. Koulutukseltaan hän diplomi-insinööri.

Fortumin hallitus kertoo aloittavansa toimitusjohtajan hakuprosessin välittömästi.

Helsingin pörssissä Nokian osake on puolen päivän aikaan vajaan kahden prosentin nousussa.

Lue myös:

Analyysi: Nokian Rajeev Suri valmistautui kymmenen vuotta 5G:n tuloon, mutta myöhästyi – Vähemmästäkin on toimitusjohtajia irtisanottu

Nokian 5g-ongelmien syy paljastui toimitusjohtajan puheessa: Riuttahai-teknologia ei valmistunut ajoissa

Fortum sotkeutui sakeaan soppaan Saksassa – Toimitusjohtaja Pekka Lundmark, miksi te ette estä kohutun hiilivoimalan käynnistämistä?

Fortum vastaa vihdoin Saksan hiilivoimalakohuun – Energiaprofessori: Saksan hallituksen päätös sallia uusi hiilivoimala on skandaali

Uniperin kesällä avattava hiilivoimala saastuttaa kerrottua enemmän – paine energiayhtiö Fortumia vastaan kasvaa Saksassa

 

Artikkelikuva:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/09/nobelisti-obama-levittaa-vaarallista-uususkontoa-ajattelevista-koneista

Nobelisti Obama levittää vaarallista uususkontoa ”ajattelevista koneista”

Sellaisia ei ole – eikä tule. Koneet ovat fysikaalisia artefakteja, biologista tasoa ja kehitystä ei voida ”sivuuttaa” olemukseltaan yhteiskunnallisen, kielellisen ajattelun ja tajunnan kehityksessä.

Tarkoituksena on maailman sotilaallinen ja taloudellinen uhkailu huijaus”entiteetillä”, jollaista ei todellisuudessa ole – eikä tule.

Siilasmaa ja Ollila seurasivat Obamaa eturivissä – välissä vain kolme ihmistä.

….

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/10/nokia-ja-holynpolytiede-1?fbclid=IwAR1zcZenViWViYejGwLJClDG5Phu47G3e-7kENW2bSLai_LKJ2LGpFffITQ

Nokia ja hölynpölytiede

 Suomen kansa ja iltikset humahti Elop-salaliittoteoriaan

Risto Koivula , 10.9.2013 21:52:36, 373199

Lainaus: viereinen pöytä, 10.09.2013 20:13:00, 373198

 

No kyllä palavalauttapuheet romahduttivat puhelinmyynnin.Kulutustavaroissa hyväksi havaitut tuotteet pysyvät pitkään uskollisten asiakkaiden suosiossa, vaikka parempia tuotteita on markkinoilla. Nämä rahat jäi sabotaasin jälkeen nokialta saamatta. On kerrottu, että uuden tuotteen saaminen markkinoille vaatii miljardeja dollareita, joten vaihtoehto ei voinut olla kaikkien nokian voimavarojen sitominen uusiin tuotteisiin.

Mitäs tämä sitten teki asiakasvaltioden isoista kaupoista päätettäessä:

keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/347498?page=1#347498

” 11.11.2011: … tutkija, professori Riitta Hari Aalto yliopistosta sai eilen Nokia Foundation Awardin tutkimuksistaan aivojen alalla. Kyllä ne peilisolutkin mainittiin tilaisuudessa. ”

http://nokiafoundation.com/archives/nokia-foundation-recognition-award/2011-2/jukx
11.11.2011 02:05:01
347501

Re: Peilisolut palkittiin! -linkillä

jukx kirjoitti 11.11.2011 (347498)…

>No ei ihan noin mutta tunnettu tutkija, professori Riitta Hari Aalto yliopistosta sai >eilen Nokia Foundation Awardin tutkimuksistaan aivojen alalla. Kyllä ne peilisolutkin >mainittiin tilaisuudessa.

>Toivottavasti RK ei ihan kokonaan >polta proppujaan 

Linkki ym. uutiseen:

http://www.aaniblogi.fi/2011/11/11/nokian-saatio-palkitsi-aivotutkimuksen-huipun-haastattelussa-akatemiaprofessori-riiitta-hari/

Ihmiset ja ilmiöt

Nokian Säätiö palkitsi aivotutkimuksen huipun – haastattelussa akatemiaprofessori Riitta Hari.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/147131?page=2#147665

” Amerikkalaiset ovat todella härskisti pissannet silmään japanilaisia esimerkiksi informaatioteknologian perustutkimuksessa, vieläkin härskimmin kuin suomalaisia:

keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=73062

” Tiedon pihtaaminen lienee mm. jenkkien ja entisen Neuvostoliiton tiedekilpailun pe-ruja. Asia on yleisesssä tiedossa, kts. esim. Yliopisto 16/2001, kirjoitukset koneälyn tutkimuksesta japanilaisessa Riken-instuutissa”yhteistyössä” MIT:n Steven Pinkerin kanssa…). ”

Viittaan tuossa tuohon Riken-instituuttiin…

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/86523?page=1#86576

” Ja pieni lainaus Yliopisto-lehdestä 16/2001 koskien sitä kuuluisaa MIT-yliopistoa, chomskistien ”kotipesää”:

”Laitos (MIT:n Pinkerin yhteistyökumppani) on määritellyt tavoitteensa viiden vuoden jaksoissa aivojen ymmärtämisen, suojelun ja luomisen aloilla. Viimeisenä tavoite-vuonna 2020 on muun muassa selvitetty niin yksilöllisen kuin sosiaalisenkin tietoisuu-den aivomekanismit. … Koneet luovat ystävällismielisiä suhteita ihmisten kanssa ja voivat osallistua ihmiskunnan henkiseen elämään.

– Niin kuin ihminen ilman korkeita pyrkimyksiä on kuin tuuliajolla oleva laiva, samoin tutkimusohjelma ilman suuria tavoitteita heittelee sinne tänne nopeasti kehittyvän tieteen myrskyissä, instituutin johto vertaa.

Tällaista retoriikkaa viljelee japanilainen Riken-instituutti, joka toimii läheisessä yhteistyssä yhdysvaltalaisen huippuyliopiston MIT:n kanssa.”

Ei se ollut niinkään tarkoitettu signaaliksi Riken-instituutista, ei SE muodosta Suo- messa kauheaa vaaraa… Asioista tiedetään. myös Suomessa, vaikkei sitä lehdistä helposti huomaa. ”

PS: Riken Instituutti, perustettu 1917 sotatekniseksi tutkimuslaitokseksi, jollaisena se toimi myös Hirohiton aikana, nettisivut ovat valehtelua ja puutaheinää: se väittää mm. ”kehitellensä Japanille ydinpommia 1930-luvulla”. Todellisuudessa Japanissa ei ollut harmaintakaan haisua ainakaan lännen eikä NL:n ydinpommeista. saksahan yritti kehitellä suorran vetypommia, joka vaatii kuitenkin nallikseen uraanipommia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Riken
” … In 1927, Viscount Masatoshi Ōkōchi, the third Director, established the Riken Konzern (a zaibatsu). This was a group of spin-off companies that used Riken’s scientific achievements for commercial ends and returned the profits to Riken. At its peak in 1939 the Konzern comprised about 121 factories and 63 companies, including Riken Kankōshi, which is now Ricoh.

During World War II the Japanese army’s atomic bomb program was conducted at Riken. In April 1945 the US bombed Riken’s laboratories in Komagome, and in November, after the end of the war, Allied soldiers destroyed its two cyclotrons.

After the war, the Allies dissolved Riken as a private foundation, and it was brought back to life as a company called Kagaku Kenkyūjyo (科学研究所), or Kaken (科研). In 1958 the Diet passed the Riken Law, whereby the institute returned to its original name and entered its third incarnation, as a public corporation (特殊法人 tokushu hōjin), funded by the government. In 1963 it relocated to a large site in modern day Wakō then “” until 1970 in Saitama Prefecture, just outside Tokyo. … ”

Ja sitten vähän politiikkaa:

http://hameemmias.vuodatus.net/blog/3127175/kuka-presidenttiehdokas-on-s…

Ja lopuilta itse asiaan:

Nokiassa on hörhöilty näkyvästi mm. ”ajattelevien tietokeniden” ja ”peilineuronien” kaltaisten aivopierujen kanssa…Ja Jungner tätä paskaa tuuttasi YLEllä… Ja varoitettu on…

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/103967?page=2#104125

RK
26.01.2003 01:08:45
104125

Re: Lisää ihmemíehiä?

HJP kirjoitti 26.01.2003 (104058)…

>RK kirjoitti 26.01.2003 (104054)…

>>HJP kirjoitti 25.01.2003 (104046)…

>>>Olisitpas kertonut 3-5 vuotta sitten,

>>>että Sonerasta maksetaan ylihintaa

>>>ja vielä törkeää. Olet varmaan aika

>>>varakas mies (henkilö).

 

>>Minä ainakin toitotin tuota kurkku putkella esimerkiksi erilaisilla

>>palstoilla ja taisin joissakin lehdissäkin, mutta yhäti olen

>>jotakuinkin PA… Mutta jos olisin silloin just UMTS-kaupan aikoihin

>>sattunut vaikka perimään lihavan tukun Sonera-osakkaita, niin sitten

>>olisin todellakin nyt rikas.

>>RK

>Ai jaa! Taas jälkiviisautta. Miksi et käyttänyt johdannaisia, jos tiesit,

>että Soneran osakkeella on väärä arvo?

En tullut ajatelleeksikaan keinotella katastrofilla.

En osaa myöskään käyttää niitä johdannaisia.

Ja romahduksen tarkka ajankohta on tietysti arvoitus, mutta tuossa tapuksessa kuitenkin alle kaksi vuotta.

On niitä katastrofeja polittisesti vältettykin, esimerkiksi Tampereella niiden SKOPin/TAMPELLAN pilvenpiirtäjien rakennushanke Tampereen keskustaan. Ne olisivat mm. pahimmassa tapauksessa jääneet keskentekoisiksi ja ehkä purettaviksikin, ja miljkardeja oliosi kaatunut tamperelaisten veronmaksajien niskaan.

>Merkillistä, että vaikka maailman parhaat aivot parhailla tiedoilla

>miettivät pörssikurssien kehitystä hyvin usein onnistumatta

>arvauksissaan, niin silti aina ilmestyy amatöörejä, jotka

>ilmoittavat, että he tiesivät kehityksen etukäteen, mutta eivät

>viitsineet aikanaan ottaa miljoonia pois kuleksimasta. Kerro RK jotakin

>tämän hetken tilanteesta?

 

Jos yliopistoja ja korkeakouluja lähdetään ”yksityistämään” ja viemään pörssiin, seuraa katastrofi, jonka rinnalla pankiikriisit ja sonerat ovat pikkuininää. NOKIAn konkurssin mahdollisutteen sitä ei kannata yrittääkään verrata, sillä pienellä viipeellä myös NOKIAn tekninen romahdus olisi yksi sen seurauksista.

Että siitä vaan korvan taakse.

Keinotella en tuolla asialla aio, tuli sitten mitä tuli.

RK ”

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/122724?page=1#122815

” ´Tekoäly´ on vähän eri asia, mutta tuon ”ajattelevan koneen” mahdollisuudesta oli Hesarin vieraskynässä 6.9.2003 Nokian tutkijan Pentti Haikosen kirjoitus. Kunhan saan se jostakin linkkinä, niin siltä pohjalta tuosta asiasta olisi mahdollista keskustella. ”

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/helsingin-yliopisto-poisti-nakosalta-vuonna-2003-lakkauttamansa-agora-keskustelupalstan

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/149308?page=4#150094

”NOKIA KAIKEIN VÄHITEN YHTÄÄN MITÄÄN TEKEE HAISTAPASKANTIETEEL- LÄ, kuten ”evoluutiopsykologialla” (niin mieleistä kuin se ehkä joillekin osakkeensa perineille onkin, ehkä joillekin muillekin osakkenomistajille…)

Nokialla siinä suhtessa on nimenomaan kaikkein eniten menetettävää.

(Pois potkitut Tuomet ja Heinämaat olivat yhden sortin sosiobiologisteja, chomskis-teja, ja ehkä ”evoluutiofeministejäkin”… Se päätös sinänsä oli ihan oikea, tuli sitten tilalle lähes keitä hyvänsä.) ”

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/175827?Page=3

 

Kommentit

Ladataan...