”… mutta Israel ehti iskeä ensin!”!!!

JOKU PROTI ON SAATANA SAATAVA MEEDIAN SKITSOSOTAHOURUILLE!!!

Standardihörönlöröä imperialististen ja tuhoamissotien puolustelijoille…

MUTTA TÄMÄ MENEE KYLLÄ YLI KAIKEN TOLKUN YLEN Ja EDUSKUNNAN HALLITSEMASSA SUOMEN MEEDIASSA!

Näitä sitten kommentoivat ja sovitusti palkatut tai uskonsoturit.

YLE on antanut ALfa-TV:lle eräitä kaupallisia herkkupaloja kuten Tangomarkkinat, eikä maksu näytä tapahtuvan pelkästään rahassa.

http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243741-kuuden-paivan-sota

Kuuden päivän sota

1.10.2017 13:22 Pertti Rampanen

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 50-vuotta Israelin ja arabimaiden välisestä nk. "Kuuden päivän sodasta" 5. - 10. kesäkuuta 1967. Tapahtumasta näytettiin eilen hyvin asiaa valaissut dokumenttiohjelma Alfa TV:llä.

Kyseisestä sodasta syytetään paljolti Israelia;ja se kyllä hyökkäyksen aloittikin, mutta ehti vähää ennen kuin arabit. Egyptin, Jordanian ja Syyrian armeijat oli ryhmitetty hyökkäysasemiin juutalaisvaltion ympärille.Päällepäsmärinä hääri Egyptin presidentti Nasser jonkinlaisena liittoutuman johtajana.Neuvostoliitto tuki sotatoimia.Liittoutuma sai lisäksi apua myös joiltakin muilta arabimailta.

Arabiliittoutumalla oli aikomus tuhota Israel valtiona ja ajaa juutalaiset mereen. Isra-elilla oli viimeiseen asti  neuvotteluhaluja jos yhdysvallat tukisi riittävästi, mutta pre-sidentti Johnsson kammoksui konfliktia Neuvostoliiton kanssa.Siksi Israelille jäi aino- aksi pelastavaksi strategiaksi ensi-isku. Israelilaiset pelkäsivät holokaustin toistumis-ta.Tiranansalmen sulkeminen ja Eilatin saarto olivat tekoja, jotka todellisuudessa aloittivat sodan jo toukokuussa. Nasseria varoitettiin siitä, mutta hänellä oli sotauho valtaisaa, ja arabimaiden voitto näytti varmalta. Toisin kävi, ja pahasti!

Israelilaislentäjät tuhosivat arabiliittoutuman lentokoneet suurimmaksi osaksi jo kentilleen. Se paljolti  ratkaisi sodan. Arabijoukot menettivät lisäksi lähes kaikki panssarivaununsa.

Israelilaisjoukot löivät vastustajan sotavoimat yksi kerrallaan. Egypti menetti Siinain niemimaan, Jordania Länsirannan ja Jerusalemin itäosat, ja Syyria Golanin kukkulat. Länsirannan valtaaminen oli Israelin turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä maa oli siltä kohtaa vain 14 km leveä. Ja Syyria tulitti jatkuvasti Golanilta israelilaiskyliä.

Kuuden päivän- ja Jom kippur-sodan jälkeen eivät arabimaat ole mahtaneet, eivätkä mahda,  enää mitään Israelin armeijalle.

Harva valtio on luovuttanut sodalla valtaamiaan alueita takaisin, mutta Israel luovutti Siinain niemimaan Egyptille.

Ellette katsoneet mainitsemaani dokumenttia, niin sodasta löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa vaikkapa Wikipediasta.

Tai  Robert J. Donovanin kirjasta: "Kuusi kesäkuun päivää: Lähi-Idän sota 5.-10.6.1967 "

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/yk-vahvistaa-palestiina-arabivaltio-kansainvalisen-rikostuomioistuimen-icc-n-jaseneksi-1-4-2015