https://www.aamulehti.fi/a/d6662db6-90d0-4d8a-9da2-89debda61850

Tampereen yliopiston viestintä- ja brändijohtajan työsuhde on päätetty tänään

4.3.2020

Yliopiston viestintä- ja brändijohtajan työsuhteen päättämisestä kerrottiin sisäisellä tiedotteella.

Sari Sainio

Tampereen yliopiston viestintä- ja brändijohtaja Camilla Lindforsin työsuhde on päätetty tänään 4. maaliskuuta. Yliopiston sisäisessä tiedotteessa kerrotaan, että työsuhde on päätetty yhteisymmärryksessä.

– Muutostilanteessa viestintään kohdistuu aina valtavia paineita ja odotuksia. Haluan kiittää Camillaa siitä visionäärisestä otteesta ja aktiivisesta johtoryhmätyöskentelystä, joka on alkutaipaleellamme ollut hyvin arvokasta, Mari Walls sanoo Tampereen yliopiston tiedotteessa.

DLw_HAYWAAAQAnF.jpg

Camilla Lindfors (vasemmanpuoleinen) sanoo tiedotteessa, että on ollut hienoa tukea yliopiston ja korkeakouluyhteistyön käynnistämistä.

– Oma taustani on kansainvälisissä suuryrityksissä ja uskon, että yksityisen ja julkisen sektorin osaajilla on paljon opittavaa voisiltaan, vaikka ympäristöt ovat hyvin erilaisia, Lindfors jatkaa tiedotteessa.

Yliopiston viestintä-, brändi ja markkinointiyksikköä vetää väliaikaisesti viestinnän kehittämispäällikköä Katja Ayres.

Lue lisää: Kysyimme oikeustieteen tohtorilta, saako logoista tehdä meemejä someen, vastaus oli yllättävä: ”Kyseessä oli selvästi ylilyönti” ”


***

Camilla vainosi filosofian mm. filosofian apulaisprofessori Panu Raatikaista, vaikka ei kuulu ollenkaan tieteelliseen henkilökuntaan. "Uusisuoli" tituleerasi häntä siinä yhteydessä ”Yliopistoksi”…:

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/twitter-riita-karjistyi-apulaisprofessori-julkaisi-toimittaja-ivan-puopolon-opintotietoja-yliopisto-puuttui-asiaan/8ca561a6-e689-3926-947a-2375df130c29

Twitter-riita kärjistyi: Apulaisprofessori julkaisi toimittaja Ivan Puopolon opintotietoja – Yliopisto puuttui asiaan

24.4.2019

Tampereen yliopisto selvittää apulaisprofessorinsa toimintaa.

Tampereen yliopisto selvittää tapausta, jossa sen henkilökuntaan kuuluva apulais-professori Panu Raatikainen julkaisi Twitterissä yksityishenkilön opintorekisteritieto-ja. Yliopiston lausunnon mukaan Raatikaisella ei ollut oikeutta toimittaja Ivan Puopoloa koskevien tietojen julkaisuun.

”Pahoittelemme tapahtunutta. Työntekijämme on julkaissut yksityishenkilön opintore- kisteritietoja,vaikka hänellä ei ollut siihen oikeutta.Hän on poistanut tweetin.Käymme asiasta vakavan keskustelun ja tarkistamme prosessejamme varmistaaksemme, ettei vastaavaa tapahdu jatkossa”, yliopisto tviittasi tiistai-iltana.

Raatikainen julkaisi tiedot toimittaja Puopolon opintosuoritteista tämän käytyä Twitterissä väittelyä tieteellisistä menetelmistä. Raatikainen kyseenalaisti Puopolon tietämyksen tieteenfilosofiasta tuomalla esiin tämän opintosuoritukset, jotka hän henkilökuntaan kuuluvana sai yliopiston rekisteristä.

Raatikaisen veto on aiheuttanut laajaa paheksuntaa, mihin yliopisto on reagoinut. Keskustelussa on kuitenkin tuotu esiin myös, että esimerkiksi tutkintotodistus ja opintosuoritusten tulokset itsessään olisivat julkista tietoa, jota rekisterinhaltija antaa pyydettäessä. Tampereen yliopiston viestintä ei ottanut asiaan vahvaa kantaa Uuden Suomen kysyessä asiasta keskiviikkona. Yliopiston viestintäjohtaja Camilla Lindfors viittasi yliopiston Twitter-tilillä julkaistuun linjaukseen.

”Yliopisto selvittää tapahtunutta ja päättää mahdollisista toimenpiteistä sisäisen selvityksen ja kuulemisten jälkeen”, yliopisto vastasi tviitissään kysymykseen, syyllistyikö Raatikainen tietosuojarikkomukseen.

Viestintäjohtaja Lindfors ei toistaiseksi halunnut kommentoida mahdollisia seuraamuksia tai tapauksen muita yksityiskohtia tarkemmin.

… ”

(PS: Olen kyllä takavuosina vainonnut hänä itsekin hänen aikanaan levitettyään Helsingin yliopistopn ”Tutkijakollgiumin” ”ilosanomaa” ”pierupeisoluaikaan”, mutta en minkään virka-aseman turvin vaan enempikinv tyytymättömänä tieteenfilosofian ”kuluttajana”…)

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/401821?page=1#401833https://hairikot.voima.fi/blogi/tampereen-yliopisto-uhkailee-omia-opiskelijoitaan/

Muinainen-rankaisee-672x280.jpg

Blogi
Julkaistu helmikuu 18, 2020 1:41 pm
Kirjoittanut Jari Tamminen

Tampereen yliopisto uhkailee omia opiskelijoitaan

Opiskelijajärjestön tekemä parodia yliopiston logosta johti nuhteisiin ja tavaramerkkilailla pelotteluu.

Onko yliopisto järjiltään, mikäli se pelottelee opiskelijoita yliopiston uudistukseen liittyvän keskustelun käymisestä? Mahdollisesti, mikäli yliopiston kaltaista instituutiota yleensäkään voi moisella sanalla kuvailla.

Viva, eli Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto -yhdistys on yliopiston ylioppilas-kunnan päättävissä elimissä vaikuttava puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö. Viva on osallistunut monien muiden Tampereen yliopistoon liittyvien tahojen ja henkilöi-den ohella keskusteluun siitä, kuinka Tampereen yliopiston eeppinen yhdistymis- ja uudistumishanke on mennyt – ja ehkä erityisesti kuinka se on mennyt pieleen.

Yksi osa tätä keskustelua on nyt noussut omituisen huomion kohteeksi.Vivan vuonna 2018 julkaisema parodia yliopiston uudesta logosta on ylittänyt hienoisella viiveellä jonkin huomiokynnyksen ja nyt yliopisto lähestyi Vivaa uhkaavansävyisellä kirjeellä:

”Hei!
Vivan julisteet kampuksilla (ja sama kuvitus verkkosivuilla) ovat aiheuttaneet kysely-jä meidän suuntaamme.Myös tunnuksen liittäminen poliittiseen toimintaan on aiheut- tanut hämmennystä. Vaikka toteutuksenne on kieltämättä luova, on yliopiston logon kasvo-osan käyttö irrotettuna muusta logosta ja sen muokkaaminen kielletty. Lisäksi tunnuksemme käyttöä suojaa tavaramerkkilaki.
Pyydämmekin teitä lopettamaan merkin käytön tällä tavalla, ja poistamaan jo levitetyt kuvat kampuksilta sekä verkosta välittömästi.
Lisätietoa brändiä koskevista ohjeista on saatavilla mm. Intran käsikirjan kohdissa  Brändi ja visuaalinen ilme sekä Oppaat ja ohjeistukset.”

Vivassa koetaan,että tämä viitattu logoparodia kuuluu hyvinkin sen sanan- ja taiteen- vapauden piiriin. Sen edustaja oli myöskin yhteydessä Häiriköt-päämajaan, jossa jaetaan tämä näkemys. Se, että yliopisto puuttuu näin opiskelijoiden istituutiosta käymään keskusteluun ei ole mairittelevaa yliopiston itsensä kannalta.

***

”Pöhinäretoriikka rapauttaa yliopiston uskottavuutta”

https://yle.fi/uutiset/3-11219012


Tampereen yliopiston opiskelijat ja tutkijat vaativat muutosta brändäykseen: "Pöhinäretoriikka rapauttaa yliopiston uskottavuutta"

Vetoomuksessa viitataan julkisuudessa olleisiin useisiin brändikohuihin.

brändit