https://www.pirkanblogit.fi/2019/risto-koivula/hallituskatasrofi-uhkaa-eduskunnasta-pudonnut-sdpn-haistapaskantiede-torstai-pilvi-opetusministeriksi/

4f735dfe1e554bfd9e2a009d6e3d1c9b.jpg


SIIHEN LOPPUI MEIKÄLÄISIN TUKI JA YMMÄRRYS VALEVASEMMISTOHAL-LITUKSELLE KUIN VEITSELLÄ LEIKATEN ENNEN KUIN ALKANUTKAAN, JOS NÄIN TAPAHTUU!!!

Kaltaistensa ”euroaddiktien” kuten vaikka Olli Rehnin ja Matti Viialaisen tapaan ”Torstai-Pilvi” ei ole koskaan ”kunnialla” päässyt Eduskuntaan (eikä Europelleparla- menttiin) puoluejohtonsa mitä kekseliäimmistä vaalivedätyksistä ja ehdokasvi-rityksitä huolimatta. Edellisen kerran tämä ”lumoavan” must-edustajan tieltä nostettiin Nazima Razmayr Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

Kiitokset Iltap…sanomille hyvästä uutispainotuksesta jö lööpistä!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006111273.html

Kommentti: Salkkuja mietitään jo – Sdp nostamassa yllätysministeriksi eduskunnasta pudonneen

Julkaistu: 19.5. 16:17

Vaikka hallituksen muodostamisen suurimmat vaikeudet ovat vasta edessä, ministe-rinimiä mietitään jo täyttä häkää, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala. Eduskuntaan Torsti nousi varasijalta 2017,kun Nasima Razmyar (sd) siirtyi Helsingin apulaispormestariksi. Huhtikuun vaaleissa Torsti sai alle 4000 ääntä ja tippui eduskunnasta.


IS:n tietojen mukaan myös Krista Kiurulle olisi luvassa varma ministeripaikka, todennäköisesti sosiaali- ja terveysministeriössä. Viime vaalikaudella Kiuru johti riitaisaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa. Hallitusneuvotteluissa Kiuru johtaa Oikeudenmukainen, yhdenvertainen ja mukaan ottava Suomi -työryhmää.

Myös pääministeri Antti Rinteen valtiosihteeri on selvillä: hän on huoltovarmuuskes-kuksen toimitusjohtaja Raimo Luoma (sd).Luoma on virkamiestason kantakirjadema- ri, ja hän oli Rinteen valtiosihteerinä tämän toimiessa valtiovarainministerinä 2014 - 2015. Luoma toimi jo pääministeri Paavo Lipposen (sd) avustajana ja sen jälkeen mm. TEM:n osastopäällikkönä.

Sdp:ssä varma ministeripesti on tulossa lisäksi ainakin puoluetta Rinteen sairauslo-man ajan luotsanneelle tamperelaiselle Sanna Marinille (sd). Hän johtaakin hallitus-neuvotteluissa Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi -työryhmää, mikä saattaisi viitata ympäristöministerin paikkaan.

Muina ministeriniminä pyöritellään Antti Lindtmania (sd), Timo Harakkaa (sd), Sirpa Paateroa (sd) ja kahta lahtelaista: Ville Skinnaria (sd) tai Mika Karia (sd).

Sdp:n ministeripaikat ratkaisevat henkilöpelissä paljon. Jos Sdp ottaisi historiallisesti esimerkiksi puolustusministerin paikan,vahvoilla olisi juuri Mika Kari, puolustusvalio- kunnan viime kauden varapuheenjohtaja. Talouspuolen ministerivalinnoissa Skinnari, joka on puolestaan Sdp:n varapuheenjohtaja, olisi vahvempi.

Viimeksi puolustusministerin paikka oli Sdp:llä 1972 Rafael Paasion (1903-1980) vä-hemmistöhallituksessa, kun pestiä hoiti Sulo Hostila (1920-2002). Sdp:n Emil Skog (1897-1981) on tosin yhä Suomen pitkäaikaisin puolustusministeri.

Oululainen Tytti Tuppurainen (sd) nousee myös joissakin puheenvuoroissa esille, koska hän edustaisi niin sanottua Pohjois-Suomen kiintiötä. Aluepolitiikalla ei tosin ole ministerivalinnoissa entisenlaista merkitystä.

Keskustalle on luvassa viisi ministeripaikkaa.Suurin arvailu liittyy Juha Sipilän (kesk) rooliin. Halutessaan hän voi ottaa valtiovarainministerin pestin ainakin keskustan syyskuussa pidettävään puoluekokoukseen saakka, mutta IS:n tietojen mukaan Sipilä ei hallitukseen lähde.

Yksi kandidaatti valtiovarainministeriksi on puheenjohtajakisan suosikki Antti Kaik-konen (kesk). Toinen vaihtoehto on, että keskusta istuttaakin valtiovarainministeriksi elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk), joka edustaa keskustaa myös hallitusneuvottelujen talousryhmässä.

Kaikkonen puolestaan johtaa ulkopolitiikan Suomi kokoaan suurempi maailmalla -ulkopolitiikan työryhmää.

Keskustan ministeripörssissä on vahvoilla myös puolueen varapuheenjohtaja, toisen kauden kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk). Annika Saarikko (kesk) on itse niin halutessaan varma ministeri, vaikka jääkin syksyllä äitiyslomalle.

Vahvassa nosteessa hallitukseen on myös toisen kauden kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk) Savonlinnasta. Hän johtaa hallitusneuvotteluissa Osaamisen, sivis-tyksen ja innovaatioiden Suomi -opetustyöryhmää, joten esimerkiksi kulttuuri- ja ur-heiluministerin paikka saattaa olla sopiva hiihtosuunnistuksen MM-pronssimitalistille.

Myös kansanedustaja, varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) halunnee hallitukseen. Politiikan irvileuat haaveilevatkin tilanteesta, jossa viime vaalikauden sosiaali- ja terveysvaliokunnan riitapukarit – Heikkinen ja Krista Kiuru – jakaisivat sosiaali- ja terveysministeriön.

Kepun pakkaa sekoittaa, että jos puolue saa maa- ja metsätalousministerin paikan, ykkösehdokas on nykyinen ministeri Jari Leppä (kesk).

Vihreät saa hallitukseen kolme paikkaa. Vihreitä nyt johtava Pekka Haavisto (vihr) saanee haluamansa ulkoministerin pestin. Vihreiden puoluekokouksessa kesäkuus-sa puolueen johtoon nousee kansanedustaja Maria Ohisalo (vihr), joka nousee myös hallitukseen.

Kolmas ministeri on todennäköisimmin viime kauden eduskuntaryhmää johtanut Krista Mikkonen (vihr) Joensuusta.

Vasemmistoliitolle tulee kaksi paikkaa.

Puheenjohtaja Li Anderssonin (vas) paikka hallituksessa on itsestäänselvyys, toista ministeripaikkaa veikkaillaan joko oululaiselle Hanna Sarkkiselle (vas) tai kainuulai-selle Merja Kyllöselle (vas), joka toimi Kataisen hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä ja johtaa myös hallitusneuvottelujen liikenneryhmää.

Rkp:lle tulee yksi paikka. Sen saa puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Ministeri-paikkaakaan ei tarvitsisi kauan arpoa: oikeusministeri, mikäli Henriksson siihen tyytyy.

Vaikka Antti Rinne on sanonut tavoittelevansa sitä, että hallitus olisi kasassa jo ensi perjantaina, siihen harva uskoo. Yksi hidaste on ensi sunnuntain EU-vaalit, sillä ne työllistävät myös puheenjohtajia koko viikon ajan.


https://www.tiede.fi/comment/2659502#comment-2659502

https://www.tiede.fi/comment/2580753#comment-2580753

Esimerkiksi Sdp:ssä ministerien nimilistoja värkätty kulisseissa pitkään, vaikka virallisesti muuta väitetään. Sama koskee muitakin tulevia hallituspuolueita.

Jos Antti Rinne (sd) saa hallituksensa kasaan, siihen tulee 18 ministeriä, joista Sdp ottaa seitsemän.

Demarien nimikaavailussa on yksi suuri yllätys: Sdp on nostamassa IS:n tietojen hal-litukseen eduskunnasta vaaleissa tippuneen helsinkiläisen Pilvi Torstin (sd), toden-näköisesti opetusministeriksi. Torsti on Sdp:n puoluejohdon suosikki hallitukseen.

Opetusministeriö ei olisi Torstille outo paikka. Valtiotieteiden tohtori Torsti oli Krista Kiurun (sd) valtiosihteeri 2013-2015 tämän toimiessa opetusministerinä Jyrki Katai-sen (kok) hallituksessa. Sitä ennen Torsti ehti olla työministeri Lauri Ihalaisen (sd) erityisavustajana 2011-2013.

Tulevaisuuden-korkeakoulutusta-ja-tiedet


EI TODELLAKAAN MENE NOSKEILLA HYVIN TAASKAAN!!!

https://sdp.fi/fi/blog/osaamispolku-2030-tulevaisuuden-korkeakoulutusta-ja-tiedetta/

Osaamispolku 2030: Tulevaisuuden korkeakoulutusta ja tiedettä!

Ajankohtaista 18.12.2018 19:03

Suomalainen korkeakoulujärjestelmä on ollut muutoksen kourissa jo kymmenen vuo-den ajan.Viimeisen hallituskauden aikana on supistettu merkittävästi korkeakoulujen rahoitusta ja muutettu rahoitusehtoja. Samanaikaisesti on puhuttu tieteentekijöiden aivovuodosta ulkomaille tai tieteentekijöiden epämääräisistä työoloista. Myös opis-kelijoiden opintotukea on leikattu ja lainaosuutta kasvatettu. Koulutuksen järjestäjien on täytynyt miettiä uudestaan kolmen päätehtävänsä toteuttamista. Mikä on korkeakoulujen tulevaisuus Suomessa?

Tervetuloa keskustelemaan korkeakoulujen ja tieteen tulevaisuudesta Suomessa 9. 1. klo 12-16 Tiedekulmaan (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Paikalla ovat korkeakoulujen, ministeriön, tieteentekijöiden ja opiskelijoiden edustajat kertomassa ajatuksiaan tulevaisuudesta.

Keskustelemassa ovat arvoisa Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Le-hikoinen, Arene ry toiminnanjohtaja Petri Lempinen, Tieteentekijöiden liiton toimin-najohtaja Johanna Moisio sekä SAMOK:n ja SYL:n puheenjohtajat Iiris Hynönen ja Sanni Lehtinen.

Tilaisuuden avaa europarlamentaatikko Miapetra Kumpula-Natri ja tilaisuuden kokoaa kansanedustaja Pilvi Torsti. ”

Vain Marja Makarow ja Raikka Väyrynen (ja tohtori Hirohito itse) puuttuvat!