Ei ihan vähäinen, vaan "maailmanhistoriallinen" tavoite, sillä kapitalistiselle valtiolle sen "talous" (eikä esimerkiksi armeija - tai kansan hyvin- vointi ja tieteellinen ja muu edistys sellaisenaan) on sen olemus ja olemassaolon oikeutus pääomasuhteen takaajana yli kaiken muun...

Sale on tuota löröttönyt ennenkin,että "pakotteet eivät ole tehonneet odotetulla taval-la",joka odotetteu tapakin nyt selviää,että ei ole tarkoittanut vain Krimiltä vetäytymistä - EIKÄ SELLAISTA OLE TOSISSAAN ODOTETTUKAAN VAAN MUUTA!

(Taisi olla pelkkä "ansa Venäjälle",johon se kuitenkin harkiten astui - kuin Stalin talvisotaan...)

Tätä on tulkittu myös "pakotteiden arvostelemiseksi" myös Venäjän meediassa, joka muuten jonkinlaista ikivanhaa muistoa aina yrittää selitellä Suomen poliittisen johdon (paitsi Halosen) sanomisia parhain päin.

Nyt Sauli ilmoittaa mitä korkeimmalta taholta virallisella valtiovierailulla, että pakotteiden arvostelemisesta ei ole koskaan hänellä ollut kysymys.

sale sanoi tuota paistsi IS:llemyös zelenskille ja maailman meedialle:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006238070.html

" Venäläismedia väitti Niinistön haluavan pakotteiden poistoa

– Niinistö IS:lle Kiovassa: Tahallista väärinymmärrystä

Julkaistu: 13.9. 16:35

Venäjän mediassa levisi perjantaina erikoinen tulkinta, jonka mukaan presidentti Sauli Niinistö ei enää kannattaisi Venäjän vastaisten pakotteiden jatkamista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö joutui perjantaina väärintulkinnan kohteeksi Venäjän valtiollisen median taholta.

Sekä Venäjällä että Ukrainassa alkoi levitä uutinen, jonka mukaan Niinistö ei enää kannattaisi Venäjän vastaisten pakotteiden jatkamista, vaan hänen mielestään dialo-gi Venäjän kanssa tuottaisi parempaa tulosta, kuten nyt nähtiin esimerkiksi Venäjän ja Ukrainan välisessä vankienvaihdossa.

Väärintulkinta sai alkunsa Kiovan YES2019-konferenssista, jossa esille tulivat myös Venäjän vastaiset talouspakotteet. Niinistö puhui konferenssissa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin jälkeen.

Yhdessä kohtaa esiintymistään Niinistö mainitsi, että Krimin valtauksen ja Itä-Ukrai-nan sodan vuoksi säädetyt pakotteet eivät ole osoittautuneet Venäjän taloudelle niin tuhoisiksi kuin jotkut ajattelivat aikanaan eivätkä ne ole johtaneet myöskään maan talouden pikaiseen romahtamiseen.

– Niin ei ole tapahtunut, ja pelkäänpä, että niin ei myöskään tule tapahtumaan, Niinistö totesi lakonisesti.

Juuri tämä kohta kelpasi Venäjän medialle todisteeksi siitä, että Niinistö ei enää kannattaisikaan Venäjän vastaisten pakotteiden jatkamista.Venäjän median mukaan Niinistö olisi myös vastustanut Zelenskyin omassa puheessaan esittämää pyyntöä, jonka mukaan Euroopan on pidettävä talouspakotteet Venäjää vastaan yllä.

– Presidentti Sauli Niinistö ei kannattanut Ukrainan presidentin vaatimusta, jonka mukaan Euroopan maiden olisi säilytettävä Venäjän vastaiset pakotteet, uutisoi esimerkiksi uutistoimisto Tass.

– Suomen presidentti esitti Zelenskyille vastalauseen Venäjän vastaisten pakotteiden osalta, otsikoi puolestaan Moskovski Komsomolets.

– Venäjän kanssa täytyy olla dialogia, ei pakotteita, otsikoi vuorostaan Liga.net-sivusto.

IS kertoi Niinistölle Venäjän median tulkinnoista lehdistötilaisuudessa,joka järjestet-tiin Kiovassa perjantaina iltapäivällä paikalla olleille suomalaisille toimittajille. Niinis-tö vaikutti selvästi yllättyneeltä siitä, kuinka hänen sanansa oli Venäjällä tulkittu.

– Sanoin aika selvästi,että odotettiin,että pakotteet kaatavat Venäjän talouden, mutta sitä ei ole tapahtunut. Mutta pakotteista totta kai pidetään kiinni, Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan Suomen sitoutumisesta pakotteisiin ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä.

– Tämä on aika selkeä asia, eikä siitä pitäisi vallita minkään näköistä väärinkäsitystä. Jos sellaista on, se on vähän tahallista, Niinistö korosti.

Lehdistötilaisuuden jo loputtua Niinistö pysähtyi vielä poistuessaan vaihtamaan pari sanaa suomalaistoimittajien kanssa ja ihmetteli sitten vielä IS:lle Venäjä median tulkintoja:

– Vai semmoista ne siellä kirjoittavat?

***

Saulilta on aiheesta pätkä kommentoitavaksi myös täällä Katri Kulmunin hastattelussa, lopussa:

https://areena.yle.fi/1-4575972

Ei ole Kulmunikaan tämän haistattelun valossa mikään "ruudinkeksijä" venäjäntaitoi-seksi entiseksi Venäjä-seuran puheenjohtajaksi: luulee tai on luulevinaan Moskovan Navalnyin (Nizni Novgorodista)-Sobolin-Mohovin pölhö"oppositiota" "KANSALAIS-YHTEISKUNNAKSI" - vaikka se luoja Dmitri Hodorkovskikin on jo vetänyt siltä tukensa ja rahoituksensa ja näin sanoutunut sen rikoksista ja hölmöyksistä irti!

Moskovassa on oikea ja voimakas joskin hajanainen oppositio, joka eteni vaaleissa kautta linjan, kommunistien, vihreiden, Jabloko-liberaa- lien ja zhrivoskilaisten muo-dossa. Oppositioryhmät ovat suhtautuneet Sobolin valeoppositioon vieläkin kieltei-semmin kuin lähellä Yhtenäistä Venäjää olevat ryhmät,jotka säilyttivät nipin napin enemmistönsä. Provokaatio onkin suunnattu yhtä paljon oikeaa oppositiota kuin johtavaa ryhmää vastaan.

Hyvä muuten tietää, että puolueetkaan (kuten ammatiliitotkaan!) EIVÄT KELPAA KEPULLE KANSALAISYHTEISKUNNAKSI - vaan sellaiseksi käyvät vain Bellinbcat-YLE ja MTK...

Herra Hakkarainekaan ei olisi pölhöillyt tuolla tavalla ainakaan tuossa tärkeässä asiassa...

Kulmuni on nyt YLEn koirakoulussa. Toivon "reputusta"...


***

https://russian.rt.com/russia/news/638781-simonyan-gospitaizaciya-eho-sobol

RT:n toimittaja Margarita Simonjan joutui sairaalahoitoon Moskovan kaupunginval-tuustoehdokkaan, ”ihmioikeusjuristi” Ljubov Sobolin päällekarkauksen seurauksena.

Маргарита Симоньян госпитализирована после инцидента с Любовью Соболь

6 июня 2019, 23:14

Главный редактор RT Маргарита Симоньян госпитализирована после инци-дента с кандидатом в Мосгордуму Любовью Соболь в редакции радиостанции «Эхо Москвы».

Ранее Симоньян сообщила, что пришла на эфир радиостанции, но у входа её встретила Соболь и стала задавать вопросы про мэра Москвы Сергея Собянина.

«Пришла на эфир «Эха», и у входа меня встретила Любовь Соболь с включён-ной камерой и вопросами почему-то про Собянина. Эховцы говорят, полчаса меня у входа караулила», — написала главный редактор RT в Twitter.

Симоньян рассказала,что Соболь следовала за ней по коридорам, пока сотрудники радиостанции не помогли ей укрыться в кабинете главреда радиостанции Алексея Венедиктова.

Главный редактор RT отметила, что «харрасить беременных женщин по кори-дорам радиостанции — не лучший метод ведения предвыборной кампании».

Navalnyin johtaman Opposition koordinaatiokomitean juristi Sobolin mies on hautausmaabloggari Sergei Mohov.

69/75 |. klo 21:42 | 9.6.2019. Tokkura kirjoitti: Lyubov Sobol and Sergei Mokhov are connected to Alexei Navalny, a critic of Putin’s regime

Sobol (s.1987) on pieni ja hintelä,mutta treenattu ja vihainen ja hänellä on ns. ”hullun voimat” … ja ”yllätys puolellaan” … Hän on erään takavuosien suurkorrptionistin Eduard Fedenëvin tytär.

orig-15601712634c33bace06f0e57b7b1338d74

Телеканал НТВ опубликовал расследование, в рамках которого было установ-лено, что блогер Алексей Навальный получает деньги от беглого олигарха Ми-хаила Ходорковского, который,в свою очередь,держит связь со своим протеже через антрополога Сергея Мохова – супруга юриста так называемого ФБК Любови Соболь.

Tokkura

Viestejä6541