Johdanto...

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/16412/

Seuraava James Bond tapahtuu Suomessa?

Suomessa ei Bond ole ainakaan tapahtunut, ei Ruotsissakaan, edes Noopel-komiteassa (vaikka olisi pitänyt, sen verran paljon roistoja!), eikä Virossakaan!

Maailmaroistonakaan ei ole koskaan vielä ollut  pohjoismaalaista, eikä myöskään naista, mikä on jo tosipaha puute. Kolmosroistona aloittanut (viimmestä päälle hyvä) Grace Joneskin vaihtoi lopussa hyvikseksi elokuvan Kuoleman katse  loppupuolella.

1985

Pääroisto, joka myös nitistetään viimeksi, vasemmalla ylhäällä.

Bondia on paitsi ”käytetty politiikassa”, myös pilaistu armottomasti sellaisella poliittisella käytöllä, vaikkapa USA Demokraattipuolueen linjariidoissa (tekijätiimin Fox edusti yhtä, kilpailija CNN kilpailevaa siipeä):

VÄLIHUOMAUTUS:

Varoittaako Bond-elokuva ”Huominen ei koskaan kuole” (Tomorrow never dies), Englanti 1998, Ruutisbyroo CNN:stä, Guptasta kaltaisineen – ja Clintoneista
Kuvaa on erilaisissa äänestyksissä pidetty jopa parhaana Bondina. Se toistaa toi-sen parhaisiin kuuluvan bondin ”Elät vain kahdesti” (You only live twice) juoniku-viota,jossa kansainvälinen gangsteriporukka yrittää saada aikaan suurvaltojen, nyt USA:n ja Kiinan välisen maailmasodan tekemällä näille vastapuolen piikkiin me-neviä koiruuksia, jollaisia muiden kuin supervaltojen ei pitäisi osata eikä kustantaa tehdä. Englantilainen sotalaiva uppoaa Kiinanmerellä Vietnamin edustalla, mistä epäillään kiinalaisia.

Meediatalon suunnitelma on sytyttää kolmas maailmansota saadakseen mahdollisimman paljon ja raflaavia uutisia ja voidaakseen jos oikein hyvin sattuu myös vaikuttaa sodan kulkuun voittojensa eduksi…Henry (Kissinger?) (Sanjay?) Gupta on ahne ja tyhmä suurilla panoksilla ja armottomalla moukantuurilla pelaava gangsteri, joka pettää myös pomoaan Elliot Carveria (=Turneria = puusorvari....) – ja Carver ja muutkin myös häntä.

https://i2.wp.com/www.bondcollectibles.de/catalog/imagebank15/4449jp.jpg?resize=332%2C495

Pomo lähettää Bondin Afganistaniin ”Terroristien tavarataloon” katsomaan, olisiko GPS-kooderi päätynyt sinne myyntiin. Ja kuinka ollakaan ilmestyy myös kaksi venäläisittäin murtavaa asekauppiasta, joilla on kuin onkin GPS-kooderi! Hän havaitsee tutun Henry Guptan myös tulleen ostoksille matkalaukku täynnä käteistä. Koska Gupta kohta tunnistaisi hänet, on pantava hösseliksi, ja yritettävä kaapata tai hävittää ”kooderi”. Syntyneessä häslingissä kooderi putoaa ehjänä Guptan matka-laukkuun – ilmaiseksi. Rahatkin hän pitää itsellään.

Elokuvan käsikirjoittaja on amerikkakainen TV-koomikko ja poliittinen kommentaattori (Fox-TV) Bruce Feirstein, joka toimi myös demokraattisenaattori Michael Dukakisin kampanjajohtaja. Henry Guptaa esittää CNN:n kanssa kilpaileva TV-kasvo, TV-taikuri ja -juontaja Ricky Jay. Elliot Carver on walesilainen Jonathan Pryce.

Sheryl Crow: Tomorrow never dies:

https://www.youtube.com/watch?v=2BxTwJtpGYA

VARSINAINEN PROFETIA tuo kuva oli, jos tästä oli kysymys….

images.jpg

 

”Bondin näköinen” presidenttiehdokas…

Jos tämä olisi jokin ”yhteispohjoismainen”, suosittelisin käsirjoittajaksi Liza Marklundia, joka on näyttänyt kyntensä…

Nobelin testamentti