tiistai 12. joulukuuta 2017

 

Tiesitkö että olemme Euroopan vanhin kulttuuri

 

 

 
kvenland%2B1%2B%25281024x650%2529.jpg


Teksti: Teemu Vehkala

Suomalainen kulttuuri on asia josta varsinkin virallisissa historian kirjoissa on aina valehdeltu röyhkeästi. Varsinkin sen puolesta että kuinka vanha todellisuudessa tämä Suomen kulttuuri todellisuudessa on. Sillä suomalainen kulttuuri on Euroopan vanhin ja tämän tietää kyllä mm. Vatikaani. 

Mutta miksi nämä tahot eivät näitä historian takaisia asioita suostu tunnustamaan julkisesti. No katsotaan vain takaisin 1500-luvulle jolloin Suomessa poltettiin Kuusiston linna vuonna 1528 Kustaa Vaasan toimesta, jossa sijaitsivan Suomen kulttuurisen historian asiakirjat.

Tämän tihutyön jälkeen pystyi Ruotsin eliitti uskottelemaan että kuinka Suomi olisi aina ollut ruotsalainen.

Mutta kuinkas esimerkiksi sauna sana voisi tulla Ruotsista. Kun ruotsalaiset ovat väittäneet keksineensä saunan. 

Miksi esimerkiksi englanniksi sana sauna on myös sauna.

No tietenkin siksi, että koska sauna keksittiin Suomessa ja tuo sana sauna tuli alunperin Suomesta.

Samoin myös germaaninen monarkinen sana kuningaz, joka tarkoittaa kuningasta tuli Suomesta.

Tämä tuhansia vuosia sitten vallinnut Kvenlandin maa ei ollut ruotsalainen. Vaan se oli Suomalainen ja ulottui aina nykyiseen Ruotsiin asti. Mutta valitettavasti Ruotsin vallan aikana silloiset vallanpitäjät katsoivat suomalaisen kansanosan kulttuuri-identiteetin liian vahvaksi. Joten se oli tuhottava ja sen takia Turussa sijainnut Kuusiston linna tuhopoltettiin vuonna 1528. 


Suomi on Euroopan vanhin kuningaskunta

Ehkä suurin syy siihen miksi Ruotsin kuningaskunta ja valtionjohto Kustaa Vaasan toimesta käski tuhopolttaa ja tuhota Kuusiston Linnan vuonna 1528 liittyi siihen, että Kuusiston linnassa sijaitsi historiset dokumentit Suomen muinaisesta kuningaskunnasta.

Suomen kuningaskunta kun oli Euroopan ensimmäinen ja näin ollen myös Euroopan nykyiset kuningaskunnat ovat geneettisesti lähtöisin samasta suomalaisten kuningaskuntien verilinjoista.

Jopa 1700- luvulla ranskalaisissa saagoissa vielä ylpeiltiin jos aatelisten sukujen verilinjasta löytyi suomalaisten kuninkaiden verilinjoja. 

Mutta miksi tämä kaikki historiallinen tieto piti lopulta hävittää ja tuhota ? 

No tietenkin siksi, että silloin tämä Suomen kansa saatiin paljon paremmin tuhottua kulttuuri-identiteetin osalta. Kun tämän jälkeen tämä Ruotsalainen herrarotu alkoi halveksumaan tämän maan kansalaisia mm. tyhmiksi ja sivistymättömiksi metsäsuomalaisiksi jne.

Vaikka edelleen Suomen keskiarvollinen älykkyysosamäärä on Euroopan korkein (n. 104). Niin on suorastaan hävytöntä että edelleen tämän maan kansalaisia halveksutaan edelleen Vatikaanin sekä Ruotsin eliitin toimesta. Vaikka nämä ruotsalaiset ex-valloittajat menettivät julkisesti hallinnan Suomesta jo tuolloin 1800-luvun alussa hävityn Suomen sodan jälkeen.

Varsinkin kun Ruotsi soti myös II-maailmansodan aikana ast viimeiseen Suomalaiseen. Niin ei tällä mm. Iranin sekä Israelin kanssa salaisesti asekauppaa käyvällä maalla ole todennäköisesti vieläkään muuttunut tämä puoli edelleenkään jos vielä III-maailmansota syttyy Euroopan sekä Venäjän välillä.

Suomesta tuli jostain kumman syystä jo ajat sitten eräiden hyvin vaikutusvaltaisten poliittisten tahojen poliittinen pelinappula.

Tämän vuoksi sotilasliitto NATO haluaa Suomen tulevan Venäjälle keskittyvän hyökkäyssodan pelinappulaksi.

Suomella kun on eniten yhteistä rajaviivaa Venäjän kanssa, joten tästä syystä Suomi on erityisen suuri kohde NATO:n strategisten hyökkäyssotien listoilla.

Silti Suomen kuuluisi todellisuudessa olla irti tästä kaikesta hyökkäyssotiin tähtäävästä geopolitiikasta. 

Mutta koska tämä nykyinen Suomen korruptoitunut valtionjohto on jo kenraalien osalta lahjottu CIA:n toimesta, niin siksi tämä Suomen geopoliittinen kohtalo näyttää erittäin huolestuttavalta.

EU:n tulevaisuuskin näyttää erittäin mustalta ja Suomi on lupautunut olemaan edelleen EU:n suurin nettomaksaja. Eli jos muut EU maat perseilevät budjettinsa miinukselle niin Suomen valtion veronmaksajat peesaavat ja hoitavat muiden velkarästit pois.

Tähän kun vielä lisää sen, että tänne samalla tuodaan kymmeniä tuhansia elintasopakolaisia vuosittain, niin tilanne on jo aika huolestuttava. Koska tällaista sotkua ei saa lopulta edes valtion velalla selvitettyä.

Joten tämän vuoksi todennäköisesti yksityisomisteiset sijoituspankit haluavat Suomen armeijan lisäävän tuntuvasti sotilasmenojaan, jotta Suomen valtio saataisiin velkaantumaan riittävästi lisää.

Sekä näitä lisääntyviä puolustusmenoja saadaan yhä enemmän mitä enemmän vaan negatiivisella Venäjä uutisoinnilla saadaan aikaan. Varsinkin kun tämän tulevan NATO:n sekä EU:n tulevan armeijan hyökkäyssodan kohde on Venäjä.


Lähteet: https://mvlehti.net/2016/07/15/suomalaista-historiaa-kuusiston-piispanlinna/

http://sammynyman.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/162149-suomalainen-prinssi-rurik

http://anoturtiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222275-suomen-muinaishistorian-salattu-totuus

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/09/suomen-kuningaskuntien-salattu.html

 

http://www.helsinki.fi/hum/ajankohtaista/2013/01/0128b.htm

 

Ajankohtaista

Maanviljely levisi Suomeen Itä-Aasiasta jo 7000 vuotta sitten

Siitepölytutkimusta ja arkeologiaa yhdistävä tutkimushanke "Kouvolan seutu muinaisuudessa, korpea vai kaskenkaatajia" on selvittänyt vuosina 2010–2012 nykyisen Kouvolan pohjoisosan esihistoriaa ja maankäyttöä jääkaudelta 1200-luvulle jKr. Hankkeen tuloksena on syntymässä uudenlainen näkemys suomalaisen maatalouden alkutaipaleesta.


Tutkimusalue sijaitsee Kouvolan pohjoisosassa, Jaalan Huhdasjärvellä. Alueen maatalousasutuksen on aiemmin oletettu syntyneen vasta historiallisella ajalla, viimeistään 1500-luvulla. Arkeologiset löydöt kuitenkin osoittavat, että alueella on elänyt yhteisö, joka on ylläpitänyt kalmistoa 600-luvulta 1100-luvulle jKr. Tutkimuksen ensimmäisenä tavoitteena oli selvittää, harjoittiko yhteisö maa- vai erätaloutta. Toisena kysymyksenä olivat maanviljelyn alkuvaiheet – onko Huhdasjärveltä löydettävissä yhtä vanhoja maanviljelyn tuloksia kuin läheltä, Repoveden kansallispuiston alueelta muutama vuosi sitten löydettiin.

Saadut tutkimustulokset muuttavat käsitystä maanviljelyn alkuvaiheista niin kivikauden kuin rautakauden osalta. Varhaisin metsänraivausvaihe ajoittuu kivikaudelle 5300 - 4000 eKr. Ensimmäisenä viljelykasvina oli tattari 5300 eKr., ja noin 4200 eKr. ilmestyvät ensimmäiset merkit ohran viljelystä. Nämä viljelyn merkit ajoittuvat kivikaudelle, samaan aikaan saviastioiden valmistustaidon omaksumisen kanssa (varhaiskampakeramiikka).


Viljely alkoi 2000 vuotta oletettua aikaisemmin

Tulokset ovat merkittäviä. Ne osoittavat viljelyn alkaneen Suomessa yli 2000 vuotta oletettua aikaisemmin, suurin piirtein samaan aikaan kuin maanviljely levisi Keski-Eurooppaan. Aiemmin viljelytaidon on uskottu levinneen Suomeen Keski-Euroopasta käsin vasta 2900 eKr. alkaen ns. nuorakeraamisen kulttuurin välityksellä. Kouvolasta löydetty vanhin viljelylaji, tattari, on kulkeutunut Suomeen idästä Euraasian halki. Tattarilöytö ajoittuu samaan aikaan kuin Aasiasta lähtöisin oleva saviastioiden valmistustaito saavuttaa Suomen.

Nyt löydetyt viljelyn merkit eivät muuta Suomen kivikauden asukkaita maanviljelijöiksi. Kalastus ja metsästys olivat kivikaudella pääelinkeinoja.

Huhdasjärven alueen esihistorian intensiivisin maankäyttövaihe ajoittuu rautakaudelle. 600-luvulla jKr. rantalehdot raivattiin ohranviljelyä varten, ja 900-luvun alussa viljelyn painopiste siirtyi kuusimetsien kaskeamiseen ja rukiin viljelyyn. Oletetulla erämaa-alueella on siis varhaisempi maanviljelyshistoria kuin aiemmin on oletettu.

Tutkimusryhmä: FT Teija Alenius (paleoekologia), FT Antti Lahelma (arkeologia), FT Teemu Mökkönen (arkeologia), Helsingin yliopisto, arkeologian oppiaine.

Lisätietoja ja yhteydenotot: arkeologi Teemu Mökkönen, puh. 040 539 1202, teemu.mokkonen(at)helsinki.fi

Tästä on kyse:

  • Suomessa on viljelty tattaria jo 5300 eKr. ja ohraa 1000 vuotta myöhemmin. Tulokset osoittavat kivikautisen maanviljelyn olevan Suomessa noin 2000 vuotta vanhempaa kuin aikaisemmin on oletettu.
  • Tattari (Fagopyrun esculentum) on alkuperältään itäinen laji, jonka alkuperä on Himalajan suunnalla, Kiinassa tai Tiibetissä. Keski-Eurooppaan kasvi levisi yleisesti vasta 1200-luvulla tataarien valloitusten myötä. Tulokset siis osoittavat kivikautisen viljelytaidon saapuneen Suomeen eri suunnasta kuin Keski-Eurooppaan, jonne maanviljely levisi Lähi-idästä
  • Helsingin yliopiston arkeologian oppiaineen tutkimukset alkoivat vuonna 2010 ja päättyivät 2012. Tulokset on julkaistu kansainvälisessä vertaisarvioidussa julkaisusarjassa tammikuussa 2013 – Geoarchaeology: An International Journal 28 (2013).
  • Tutkimuksen rahoittivat Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ja Jaalan kotiseutusäätiö.