AINA MENI VAAN SKITSOMMAKSI JA SKITSOMMAKSI!!!

PRISMA STUDIO tykkäsi myös tehdä ääliömäisiä "kokeita", jotka oikeasti tieteellisesti koulutettuja kuten minua yleensä pöyristyttivät järjettömyydellään ja asiantuntemattomuudellaan.

Ohjleman linja oli yhdellä sanalla sanoen "ROTUMURHAPEILINEUROONIA"!

http://yle.fi/aihe/tiede/prisma-studio

Valittuja otteita:

"VAIN OMAAN ROTUUN KOHDISTUVA VÄKIVALTA HERÄTTÄÄ YHTÄÄNMIKÄÄNLAISIA TUNTEITA,
sanovat muka PRISMA STUDIOn "Kokeet"...

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yle-suoltaa-fasisti...

Tällaiset YLE:n "kokeet" ovat puhdasta paskaa, kuten että ihmiset pystyisivät eläyty-mään vain omanrotuistensa (-väristensä) kokemuksiin, MUTTA EIVÄT TOISEN eli VÄÄRÄNVÄRISTEN:

" Italialaistutkijat näyttivät koehenkilöille videoita,jossa tuntemattoman ihmisen kättä pistetään hitaasti neulalla,ja mittasivat samalla koehenkilöiden aivovasteita TMS-lait-teella. Toisen ihmisen kipu heijastuu myös katsojan aivoihin, mutta italialaistutkimus paljasti, että näin on vain, jos nämä kaksi ihmistä – kivun kokija (siis käsi videolla) ja katsoja – ovat samaa rotua.

Valkoihoiset koehenkilöt samaistuivat valkoihoisen käden kipuun ja tummaihoiset tummaihoisen,mutta valkoihoisia ei hetkauttanut tummaihoisen kipu eikä toisinpäin. "

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/17/minako-rasisti

Originaali"tutkimus" on täällä Current Biology -sivustolta. (Tämä EI OLE biologiaa!)


http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960982210005154:Minäkö rasisti?ihminen keltaisessa tarkissa katsoo alhaalla kiemurtelevaa tietä
Kuva: Pixabay / public domain


Kuinka hyvin tunnet itsesi? Harva myöntää olevansa rasisti, mutta monella meistä on vahvoja tiedostamattomia ennakkoluuloja. Testaa omat tiedostamattomat asenteesi Harvardin yliopiston nettitestillä ja varaudu yllätykseen!

Todella monet ovat nimittäin saaneet IAT-testissä tietää suosivansa valkoihoisia tum-maihoisten kustannuksella. Tarkoittaako tämä, että useimmat meistä ovat ennakko-luuloisempia kuin uskovatkaan? Vai mikä vielä pahempaa,että useimmat meistä ovat tietämättään rasisteja?

Ennakkoluulot estävät samaistumisen toisen kokemaan kipuun

Muutama vuosi sitten julkaistu italialaistutkimus kertoi karua kieltä siitä, miten ennak- koluulot vaikuttavat suhtautumiseemme toisiin ihmisiin.Italialaistutkijat näyttivät koe-henkilöille videoita, jossa tuntemattoman ihmisen kättä pistetään hitaasti neulalla, ja mittasivat samalla koehenkilöiden aivovasteita TMS-laitteella.Toisen ihmisen kipu heijastuu myös katsojan aivoihin,mutta italialaistutkimus paljasti, että näin on vain, jos nämä kaksi ihmistä - kivun kokija (siis käsi videolla) ja katsoja - ovat samaa ro-tua.Valkoihoiset koehenkilöt samaistuivat valkoihoisen käden kipuun ja tummaihoiset tummaihoisen, mutta valkoihoisia ei hetkauttanut tummaihoisen kipu eikä toisinpäin.

Italialaistutkijat olivat vakuuttuneita siitä, että on luonnollista samaistua toisen ihmi-sen kipuun ja että jos tämä samaistuminen puuttuu, se kertoo opituista rotuennakko-luuloista. Tämä varmistettiin selvittämällä, miten koehenkilöiden aivot reagoivat kipuärsykkeeseen, kun sen kohteena on luonnottoman värinen, violetti käsi.

Tutkimuksessa nähtiin, että violetti-ihoisen käden kokema kipu heijastui katsojan aivoihin ihan samalla tavalla kuin omaa ihonväriä olevan käden kokema kipu.

Tutkijoiden mielestä koe paljasti rotuennakkoluuloja käytännössä. Jos kyse olisi ollut yleisemmästä, synnynnäisestä vieraan pelosta, valkoihoisten koehenkilöiden olisi pitänyt samaistua violetti-ihoisen ja tummaihoisen kokemaan kipuun samalla tavalla.

huppariin pukeutunut hahmo laiturilla iltapimeällä
Kuva: Pixabay / public domain

Pitääkö tiedostamattomista ennakkoluuloista huolestua?

Joidenkin tutkimusten mukaan henkilöt, joilla on IAT-testin mukaan vahvat tiedosta-mattomat ennakkoluulot,ovat taipuvaisia myös avoimen rasistiseen käytökseen, mutta tutkimusnäyttö ei ole vahvaa. Kiinnostava kysymys onkin,miksi jotkut ihmiset (joilla on IAT-testin mukaan vahvat tiedostamattomat ennakkoluulot) ovat taipuvaisia avoimen rasistiseen käytökseen, mutta toiset eivät?

Ei pidä huolestua, vaikka IAT-testin tulos kertoisikin vahvoista tiedostamattomista asenteista. Kannattaa muistaa, että IAT-testi ei arvioi henkilön ennakkoluuloisuutta hänen sanojensa tai tekojensa perusteella. Se mittaa vain niitä millisekuntien eroja, joita syntyy, kun koehenkilö yhdistää positiivisia ja negatiivisia sanoja valko- ja tummaihoisten kuvien kanssa.

- Onneksi kun ihmisiä ollaan, niin tiedostamattomat asenteet eivät ole se, mikä määrittää tai määrää ihmisen käyttäytymisen. Meidän on mahdollista rauhoittaa tämä automaattinen reaktio ja päästä sen yli, muistuttaa psykologian dosentti Iiro Jääskeläinen Aalto-yliopistosta.

Vaikka välitön reaktio aivoissamme 200 millisekuntia suklaakakun näkemisen jälkeen olisikin ”Syö se!”, se ei tarkoita, että on pakko syödä kakkua.

Kerro kommenttikentässä,millaisia ajatuksia oma testituloksesi herätti.http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yle-suoltaa-fasistista-v-rennetty-aivorasismia-muka-tieteen

YLE suoltaa fasistista väärennettyä "aivorasismia" muka "tieteenä"


Tällaiset YLE:n "kokeet" ovat puhdasta paskaa,kuten että ihmiset pystyisivät eläyty-mään vain omanrotuistensa (-väristensä) kokemuksiin, MUTTA EIVÄT TOISEN eli VÄÄRÄNVÄRISTEN:

" Italialaistutkijat näyttivät koehenkilöille videoita, jossa tuntemattoman ihmisen kättä pistetään hitaasti neulalla, ja mittasivat samalla koehenkilöiden aivovasteita TMS- laitteella. Toisen ihmisen kipu heijastuu myös katsojan aivoihin, mutta italialaistutki-mus paljasti, että näin on vain,jos nämä kaksi ihmistä - kivun kokija (siis käsi videolla) ja katsoja – ovat samaa rotua.

Valkoihoiset koehenkilöt samaistuivat valkoihoisen käden kipuun ja tummaihoiset tummaihoisen,mutta valkoihoisia ei hetkauttanut tummaihoisen kipu eikä toisinpäin. "

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/17/minako-rasisti

Originaali"tutkimus" on täällä Current Biology -sivustolta.(Tämä EI OLE biologiaa!)


http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960982210005154:Racial Bias Reduces Empathic Sensorimotor Resonance with Other-Race Pain


" Summary

Although social psychology studies suggest that racism often manifests itself as a lack of empathy [1 and 2], i.e., the ability to share and comprehend others' feelings and intentions [3,4,5,6 and 7], evidence for differential empathic reactivity to the pain of same- or different-race individuals is meager [8 and 9].Using transcranial magne-tic stimulation,we explored sensorimotor empathic brain responses [10,11,12,13, 14  and 15] in black and white individuals who exhibited implicit but not explicit in-group preference and race-specific autonomic reactivity [16,17,18,19 and 20]. We found that observing the pain of ingroup models inhibited the onlookers' corticospinal sys-tem as if they were feeling the pain [10,11, 12, 13, 14,15, 21 and 22]. Both black and white individuals exhibited empathic reactivity also when viewing the pain of stran-ger, very unfamiliar, violet-hand models.By contrast,no vicarious mapping of the pain of individuals culturally marked as outgroup members on the basis of their skin color was found. Importantly, group-specific lack of empathic reactivity was higher in the onlookers who exhibited stronger implicit racial bias. These results indicate that hu-man beings react empathically to the pain of stranger individuals [3, 4, 5, 6 and 7]. However, racial bias and stereotypes may change this reactivity into a group-specific lack of sensorimotor resonance [1, 2, 3, 9, 23 and 24]. "

Tuollainen "tutkimus" on ehdottaman varmasti väärennetty: Ihon väri ei TAVALLISIS-SA OLOISSA vaikuta yhtään mitään eläytymiskokemukseen. Toisin saattaa olla jossakin "aktuaalissa rotusotatilanteessa", jos "neutraalit koehenkilöt" on poimittu sellaisesta.

Edelleen: empatia ei ole mikään "hermo-ominaisuus" kuten psyykkisen positiivinen tai negatiivinen "väri", jotta se säilyisi muistissa, jota säätelee endorfiini. Empatia ja siihen läheisesti liittyvä eläytyminen ovat opittuja taitoja.

Ja edelleen: aivoissa ei ole mitään sellaista "kaikille samanlaista empatiakeskusta", josta tuollainen "empatia" voitaisiin OBJEKTIIVISESTI MITATA, kuten tässä väitetään!

Tässä väitetäänkin taas kerran, että ihmisen käyttäymistä säätelisi erityinen "ROTUMURHAPEILINEUROONI", jota on jankutettu monessa muussakin YLE:n ohjelmassa yleensä jollakin tavalla väärän puun takaa.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/yle-toraytti-taas-tuutin...

Koska ja miten tuo parikymmentä vuotta YLEssä jatkunut rikollinen järjetön ja raivostuttava skitsolallatus loppuu?


Keskustelua:

Norppa kommentoi_ 23. syyskuu 2016 19:23

Jos näytetään pelkkää kättä niin empatia on varmaan vähäisempää kuin jos kasvot näkyvät. Sinänsä koe on outo, pistää nyt neulalla jotakuta. Voisi herättää ihmetystä moinen typeryys myös.

Make kommentoi_ 23. syyskuu 2016 20:24

Ihmisistä puheen ollen, mitään Koivulan "rotuja" ei ole olemassakaan.

Orwell kommentoi_ 23. syyskuu 2016 22:47

Miksi ei Make, kun eläimilläkin on rotuja?

Make kommentoi_ 23. syyskuu 2016 22:53

Orwell, ilmeisesti sinulla on mennyt ohitse viimeisen parin kymmenen vuoden aikana tullut tieto ihmisen perimästä? DNA osoittaa, ettei mitään erillisiä ihmisrotuja ole, vain homo sapiens.

Olemme yksin, joillakin toki iho tummempi, toisilla vaaleampi.

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 23. syyskuu 2016 23:46

Kotieläinten rodut ovat keinotekoisia populaatioita (keskenään lisääntyvien yksilöi-den joukkoja), joita estetään risteytymästä,tai risteytymät poistetaan kummastakin rotupopulaatiosta. Jos koirien lisääntymistä lakattaisiin kontrolloimasta rotumielessä, tapahtuisi nopeasti myllerrys, jossa ne ihmisen ylläpitämät rodut lakkaisivat nykyisessä muodossaan olemasta.

On tutkittu esiintyykö luonnossa sellaista, että alalajit tai muuten erilaiset väri-, ääni- tmv. muunnokset välttelisivät toisiaan lisääntymisessä, tai josskin muussa elintärke-ässä suhteessa. Sellaista on havaittu joillakin linnuilla. Sen katsotaan olevan merkki meneillään olevista lajiutumisesta. Tästäkin tuli hiljattain yksi PRISMA, jossa esiintyi hölynpölymaakareidenkin nimiä (muistaakseni mm.Jared Diamond,Suomen (maksa-ma) ulkomainen "akateemikko"...), mutta lienee siinä ollut jotakin asiaakin. Se liittyy luultavasti leimautumisilmiöön, jossa lintu munasta kuoriutuessaan leimautuu van-hempiensa näköiseen yksilöön (Konrad Lorentz,vanha "rotuoppinut",joka vanhemmi- ten kyllä sanoi että "rodunjalostus on aina rodunhuononnusta"). Siis vanhempiensa eikä välttämättä itsensä näköiseen,ja joskus ihan väärään lajiin, jos sellainen sattuu-kin kuoriutuessa olemaan paikalla vanhempien sijasta. Tätä ei pidä sekoittaa siihen, että vääränvärisen tai muuten poikkeavan koiraan on vaikea pärjätä lisääntymisritu-aaleissa. Vaikeudet on eri asia kuin että ei noteerata tai ei ole kiinnostusta oikeaan suuntaan ollenkaan. Jos vääränvärinen metso tai teeri voittaa turnajaisissa, se parittelee ja siirtää muunnosta eteenpäin. Kunhan ei ole niin vääränvärinen, että kilpailijatkaan eivät suutu, jolloin peli on pelattu...

Kyllä tässä on luontoonkin sävelletty taas sellainen "rotusotailmiö" jota siellä todellisuudessa ei ole olemassakaan.

Sellainen on systemaattisesti keksitty "maailmanselityksenä" vain yhdestä ainoasta lähteestä.


Make kommentoi_ 23. syyskuu 2016 23:54

Koivula, mielenkiintoinen tarina eläimistä.

Mutta mites ne ihmisrodut?  


Risto Juhani Koivula kommentoi_ 24. syyskuu 2016 00:44

Minusta tässä käytetään väärää, puhtaasti maataloustieteellistä, luonnon ohjaami-seen ja hallintaan liittyvää termiä väärässä paikassa.Parempi on määritellä ´rotu´ ´rodunjalostuksen´ kautta: Ei ole ROTUA ilman RODUNJALOSTUSTA. Ja siitähän "ihmisroduissa" EI ole kysymys.Arkeologiassa käytetään niemeä ´antropologiset tyy-pit´ (jotka tosin jaetaan ryhmiin vähän kuin "rodut", joskin mm. osa ´europideista´ on pikimustia, eli ne eivät aivan käy yksiin tyypillisen rotupuheen kanssa)."Rodulla" ei ole merkitystä kulttuurin kannalta: Suomeen pienenä adoptoidusta kiinalaisesta tulee kiinalaisen näköinen suomalainen (ja päinvastoin)

Make kommentoi_ 24. syyskuu 2016 00:50

Niin, mitään Koivulan "ihmisrotuja" ei ole olemassa.


Risto Juhani Koivula kommentoi_ 24. syyskuu 2016 01:30

Rotu ei ole ainoa maatalustieteen käsite, jota käytetään väärin väärennetyssä "yhteiskuntatutkimuksessa":

"Älykkyyden päivän" 1.10. "kunniaksi": "psykologiantutkimuksen" her...

Lasse Kallo kommentoi_ 24. syyskuu 2016 01:43

Poliittisen korrektiuden nimeen vannovat ovat saaneet aikaan illuusion, ettei ihmisro-tuja ole, ja samat tahot taas kohkaavat rasimista eli rotusyrjinnästä enemmän kuin koskaan tätä ennen on kohkattu. Feministit ja muut kulttuurimarxilaiset yrittävät hiki hatussa hämärtää sukupuolten välisen rajan ja heidän mukaansa mieheksi ja nai-seksi ei synnytä, ihminen on kuulkaa sosiaalinen konstruktio (Eric Frommin lansee-raama käsite), ja samaan tahot väittävät naama punaisena, että Suomessa yhä edelleen syrjitään, hakataan ja alistetaan naisia. Hm.


Risto Juhani Koivula kommentoi_ 24. syyskuu 2016 22:37

"Ihmisrodut" eivät ole "sama asia" kuin kotieläinrodut ja viljelyskasvilajikkeet, eivätkä nämä ole samaa kuin luonnon alalajit (rodut). Luonnossa pärjätään lajin ja populaa-tion (keskinäisen lisääntymismahdollisuuden omaavan joukon) käsitteillä, tällä tietoa. Ihmirotu ei ole keinotekoinen populaatio, joka kotieläinrotu taas on. Ihmisrotu ei slitä varsinaisesti mitään ainakaan yhteiskuntatieteissä, ja korkeintaan hyvin vähän ja ohimenevästi lääketieteessä.


Make kommentoi_ 24. syyskuu 2016 23:03

Hitto nyt Koivula, hieman ryhtiä!

Mitäs tuo vuodatuksesi nyt sitten mahtaakaan tarkoittaa..

Ota nyt järki ja selkokieli käteen ja muokkaa kommenttisi luettavaan muotoon. 


Risto Juhani Koivula kommentoi_ 26. syyskuu 2016 04:30

Makelle: Tieteessä on käytettävä tieteellistä terminologiaa.

Vaarallisia YLEN inspiroimia ajatuksia:

Eeva Oehlandt:


"Minulta kysyttiin lauantaina,olenko mielenosoituksessa,koska siellä on ”ihan kaikki”. En ollut. Ensinnä lepäsin,jotta jaksan taas ensi viikolla hoitaa kaikki arjen asiat. Toisekseen minusta rasismia vastaan mielenosoittaminen on sama kuin osoittaisi mieltä huonoa säätä vastaan. "

Tällaiset YLE:n "kokeet" ovat puhdasta paskaa,kuten että ihmiset pystyisivät eläyty- mään vain omanrotuistensa (-väristensä) kokemuksiin, MUTTA EIVÄT TOISEN eli VÄÄRÄNVÄRISTEN:

" Italialaistutkijat näyttivät koehenkilöille videoita,jossa tuntemattoman ihmisen kättä pistetään hitaasti neulalla,ja mittasivat samalla koehenkilöiden aivovasteita TMS-lait-teella. Toisen ihmisen kipu heijastuu myös katsojan aivoihin, mutta italialaistutkimus paljasti, että näin on vain,jos nämä kaksi ihmistä – kivun kokija (siis käsi videolla) ja katsoja – ovat samaa rotua.

Valkoihoiset koehenkilöt samaistuivat valkoihoisen käden kipuun ja tummaihoiset tummaihoisen,mutta valkoihoisia ei hetkauttanut tummaihoisen kipu eikä toisinpäin. "


Risto Juhani Koivula kommentoi_ 26. syyskuu 2016 04:37

" Lauantaiaamun Hesarin Vieraskynässä Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vik-ström oli ylentänyt itsensä saarnastuoliin ja sieltä käsin hutki meitä suomalaisia kris-tittyjä molemmille poskille olan takaa.Poliittisluontoisessa saarnassaan hän julisti, et- tä isänmaanrakkautemme on kaventunut itsekkyydeksi, viittasi Adolf Eichmaniin ja totesi vielä kauniiksi lopuksi, että suomalaisten ihmisoikeuksille annetaan suurempi ihmisarvo. "

Piispa on tervetullut vastustamaan rasismin ideologiaa.Se on yhtä kaukana oikeasta tieteestå kuin....

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 26. syyskuu 2016 04:40

Edelliset lainaukset olivat täältä:

http://eocomm.fi/?p=470

***UNET KASETILLE:

Prisma Studio: Haluaisitko katsoa unesi uudelleen?

Prisma Studio, yle tv1


Unien tallennus voi olla tulevaisuudessa mahdollista.


TV1 keskiviikkona 30.9.2015 klo 20.00- 20.30 ja perjantaina 2.10. klo 5.55, Teemalla torstaina 1.10. klo 19.32 ja lauantaina 3.10. klo 14.50

Onko sinua koskaan harmittanut, kun hyvä uni jäi kesken tai unohtui.

Tulevaisuudessa unien tallennus voi olla mahdollista.

Japanilaistutkijat ovat onnistuneet tulkitsemaan ihmisten unia. Kokeessa henkilöt nukkuivat magneettikuvauslaitteessa ja tietokonealgoritmi tulkitsi koehenkilöiden unia. Ihmisten kertomukset unista täsmäsivät hämmästyttävän hyvin tietokoneen tulkintojen kanssa.

Voiko painajaisessa kuolla?

Painajainen on varmaan lähes jokaiselle tuttu asia. Joka toinen suomalainen näkee painajaisen keskimäärin kerran kuussa. Alle viisi prosenttia näkee niitä useammin. Aivoissamme pyörii siis melkoinen pahojen unien villi länsi.

Painajainen eroaa tavallisesta pahasta unesta siten, että se on niin kauhea, että siihen herää. Tästä syystä painajaiset muistetaan muita unia paremmin.


Prisma Studio, yle tv1PRISMA SYTUDION PUOSKARIHÖRHÖÄLÄN RIKOKSET EIVÄT VANHENE...

Ainakin osa horhötoimittajista on ns. pienipäisiä...

Apua, putoan!

Painajaisunien yleisimpiä teemoja ovat epäonnistumiset, myöhästymiset ja putoamiset.

Usein näemme unia myös tilanteista, joissa emme ole todellisuudessa olleet. Tällaisissa unissa joudumme hyökkäyksen kohteeksi tai muuhun väkivaltaiseen tilanteeseen. Lapset puolestaan näkevät painajaisia eläimistä ja hirviöistä.

Painajaisen huippukohdassa kehon reaktiot herättävät mielen tietoisuuteen ja sen vuoksi painajainen jää kesken ratkaisevimmassa kohdassa.

Täysikuu – pelkkää unettomuutta, levottomuutta ja sängyssä pyörimistä?

Tähtitaivas tarjosi tällä viikolla harvinaisen näytelmän. Onnekkaimmat pääsivät todistamaan kaksi kiinnostavaa ilmiötä samanaikaisesti, nimittäin superkuun ja kuunpimennyksen.

Moni uskoo täysikuun vievän yöunet, toisia kuun mollottaminen ei paljoa hetkauta. Tutkimuksen perusteella täysikuun vaikutusta ihmiseen voidaan pitää sekä myyttinä, joka on kumottu, että ilmiönä, josta löytyy tutkimuksellista todistusaineistoa.

Vai johtuuko unettomuus tiedostamattomasta pimeän pelosta?

Studiossa ovat keskustelemassa psykologi Jukka Häkkinen, avaruustutkija Sini Merikallio ja futuristi Elina Hiltunen. Ohjelmaa luotsaa Marjo Harju.

Ja taas törähtelee YLEltä... "" Kolme psykiatrian professoria totesi Hesarin mielipidekirjoituksessa toissa perjantaina (muistaakseni) tämä PRISMA STUDION (haistapaskantiedeohjelman) "TUTKIMUKSEN" HÖLYNPÖLYKSI, KOSKA NUKKUMISTA EI VOIDA SELVITTÄÄ LUOTETTAVASTI HAASTATTELUTUTKIMUKSILLA!


***


https://seura.fi/tv/poiminnat/dokumentissa-kvanttifysiikkaa-tulevaisuuden-tietokoneita/

Dokumentissa kvanttifysiikkaa ja tulevaisuuden tietokoneita

19.10.2016 00:01


Tanskalaisdokumentti Kvanttifysiikan ihmeitä (2013) maalailee ajatusta kvanttify-siikkaan perustuvasta tietokoneesta,joka olisi toteutuessaan nykyisiä kompuuttereita suunnattomasti tehokkaampi.Kokeita suoritetaan tiedekeskuksissa,ja fyysikko Anton Zeilingerin mukaan kvanttitietokone on väistämättä totta 2030-luvulla.

Mullistava teho tulisi siitä, että kvanttitietokone ei kokeilisi yhtä vaihtoehtoa kerral-laan, vaan kykenisi käsittelemään kaiken samanaikaisesti.Taustalla on superposition kaltaisia käsitteitä, joita alkoi miettiä tanskalaisfyysikko ja -nobelisti Niels Bohr jo 1920-luvulla.

Lars Becker-Larsenin kutkuttava dokumentti hyödyntää Bohrin ja kollegan Einsteinin kuuluisaa turinatuokiota kööpenhaminalaisessa raitiovaunussa. Einstein pitää Bohrin teorioita atomimaailmasta melko hulluina. Tiedemiehet uppoutuvat niin, että köröttelevät vahingossa päätepysäkille asti. Dokumentti selittää kvanttifysiikan mahdollisuudet siten, että maallikko lähes tuntee ymmärtävänsä.

Teksti Jussi Karjalainen

Prisma: kvanttifysiikan ihmeitä Yle TV1 ke 19.10.2016 klo 19.00


HM:

YLEn PRISMAN "KVANTTITIETOKONE" ON HÖLYNPÖLYÄ, SILLÄ SE "NÄKISI AJASSA TAAKSEPÄIN", JA EDELLYTTÄISI NOIN OLLEN ABSOLUUTTISTA IN-FORMAATION HÄVIÄMÄTTÖMYYDEN LAKIA, JOLLAISTA EI OLE OLEMASSA.

NIELS BOHR EI OLE SANONUT SITEN KUIN OHJELMASSA SANOTAAN, ETTÄ TOISEEN LOMITTUNEESEEN HIUKKASEN VAIKUTTAMINEN VAIKUTTAISI SAMALLA HETKELLÄ MYÖS TOISEEN. TODENNÄKÖISYYDET MUUTTUVAT, joka on vähän samanlaista kuin jos jonkin aineen radioaktiivinen puoliintumisaika muuttuisi, mutta se ei tarkoita välitöntä muutosta fotonin tilassa, eikä fotonien välistä kaukovaikutusta helvetin paljon valon nopeutta suuremmalla nopeudella.


***


VIIMEINEN OHJELMA OLI OMISTETTU ELON MUSKILLE NIMEÄ MAINITSEMATTA...


Prisma Studio: Mitä Mars-matka vaatisi ihmiseltä?


Marsin pintaa
Milloin suunnitelmat matkasta Punaiselle planeetalle käyvät toteen? Kuva: NASA


TV1 keskiviikkona 26.4.2017 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 28.4. klo 5.55
Yle Areenassa vuoden ensilähetyksestä.

Keväällä 1961 Juri Gagarin teki historiallisen avaruuslennon maapallon ympäri en-simmäisenä ihmisenä maailmassa. Kahdeksan vuotta myöhemmin Neil Armstrong otti ihmiskunnan ensimmäiset askeleet kuun kamaralla. Mars tulee olemaan ensim-mäinen vieras planeetta, jolle ihminen laskee jalkansa. Se voi jopa olla tuleva kotimmekin.

Toistaiseksi Marsiin on kuitenkin lähetetty vain Mars-mönkijöitä.

Marsmönkijä Curiosity Marsin pinnalla

Marsmönkijä Curiosity nappasi itsestään kuvan Marsissa. Kuva: NASA

"Jos ajatellaan tieteen näkökulmasta, niin eihän ihmisen lähettämisessä Marsiin ole mitään järkeä. Samalla hinnalla sinne voidaan lähettää satoja robotteja", muistuttaa avaruustutkija Sini Merikallio.

Mars-matkan suurimpia haasteita on ihminen itse

"Astronauteilta vaaditaan hyvää paineensietokykyä ja rauhallista persoonallisuutta. Edellytämme myös vankkaa luonnontieteellistä taustaa, sillä avaruudessa tehdään koko ajan tutkimustyötä. Näiden lisäksi on avaruuslentäjälle on hyötyä, jos hänellä on kokemusta jossain aluksessa työskentelystä",luettelee Mars-lento-asiantuntija Markus Landgraf Euroopan Avaruusjärjestöstä.

Mars sijaitsee 55 miljoonan kilometrin päässä, joten matka sinne olisi rankka niin henkisesti kuin fyysisestikin. Miehistö eläisi pienessä suljetussa tilassa jatkuvan stressin alla koko ajan samojen ihmisten kanssa. Avaruuslentäjien lihakset ja luusto rapistuisivat painottomuudessa liikunnasta ja lääkityksestä huolimatta. Kahdeksan kuukauden avaruuslennon päätteeksi marsonauttien pitäisi pystyä laskeutumaan Marsiin ja toimimaan siellä.

Näitä olosuhteita simuloitiin Mars500-kokeessa, jossa kuusi miestä sulkeutui 520 päiväksi avaruusalukseen matkustaakseen Marsiin ja takaisin. Alus tosin ei liikkunut mihinkään, vaan makasi koko kokeen ajan moskovalaisessa lähiössä.

"Menomatkalla olimme innoissamme ja Marsiin laskeutuminen oli matkan ehdoton kohokohta. Paluumatka oli ehdottomasti pahin",kertoo kokeeseen osallistunut Diego Urbina kokemuksestaan Prisma Studiolle.

Prisma Studion juontaja Reetta Rönkä ja teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen katsovat Mars-meteoriittia

Etualalla Mars-meteoriitti, taustalla Prisma Studion juontaja Reetta Rönkä ja teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen. Kuva: Yle/Tiede

WITTU MITÄ ÄÄLIÖITÄ...Jos avaruudenvalloitus on hankalaa, niin miksi edes lähteä merta edemmäs kalaan? Maahan tippuu joka päivä jopa satoja tonneja kiveä taivaalta.Suurin osa tippuvasta aineksesta on hädin tuskin silmin erotettavaa hilppua, mikrometeoriitteja. Voisiko interplanetaarista pölyä löytää itse?

Studiossa avaruudenvalloituksen haasteista keskustelemassa avaruustutkija Sini Merikallio,teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen ja psykologi Jukka Häkkinen. Ohjelmaa luotsaa Reetta Rönkä.

***


"SYNNYNNÄISTÄ YDINTIETOA PÄÄTÖKSENTEKOON"...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/11/kansan-aani-2-2013-puos...

Mahtavatkohan siellä kaikki olla yhtä mieltä synnynnäisen "ydintiedon" olemassa-olosta, "epäkielellisestä ajattelusta" osana tiedon "kaksoisprosessointia", "kognitiivi-sesta inhibitiosta" (eli miksi EI muisteta jotakin seikkaa, vaikka sitä lähellä olevia sivutaan), "asiatiedosta ilman oppimista"...

http://www.ircs.upenn.edu/pinkel/lectures/spelke/index.shtml

HY:n vanhaa humpuukia: http://www.intelligenzia.org.helsinki.fi/arkisto/homunculus2004/Hom...

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/05/tiedat-vaikka-et-tieda-tiet...

Prisma Studio

Tiedät vaikka et tiedä tietäväsi - miten intuitiota voi havaita?Joskus herää tuntemus, ettei kaikki ole kohdallaan, vaikka päällisin puolin asiat ovat hyvin. Onko kyse intuitiivisesta tiedosta? Voiko päätöksenteossa luottaa intuitioon - tai pitääkö luottaa? Prisma Studion vieraana ollut tutkija Asta Raami kehottaa kysy-mään pikemminkin, miten intuition tarjoamaa tietoa voi opetella havaitsemaan ja hyödyntämään.

Mitä intuitio on - ja miten sitä voi havaita? Useimmat meistä ehdottavat kenties, että intuitio on vaistoa, aavistusta tai tunnetta. Tutkija etsii intuitiivisesta ajattelusta tietoa.

- Minulle intuitio on tietämisen tapa. Ja tätä tietämisen tapaa voi kehittää samoin kuin tietoista päättelyäkin, Asta Raami toteaa.

Aalto-yliopistossa pian väittelevän Asta Raamin mukaan intuitio on siis erilainen tapa prosessoida tietoa.

- Intuition kokemusta voisi kuvailla vaikkapa näin: tiedän, että tiedän, mutta en tiedä miten tiedän. Tietoisessa päättelyssä ihminen sen sijaan tietää ajattelevansa juuri tiettyä ajatusta.

Miten huomata intuitio?

Raami on opettanut Aalto-yliopistossa suunnittelun opiskelijoille intuition havaitse- mista luovissa prosesseissa sekä tutkinut intuitiota Suomen Akatemian hankkeessa.

Luovassa työssä tarvitaan intuitiivista ajattelua.Tätä voidaan siis opetella ja havaitse- mista kehittää.Miten se onnistuu? Yksinkertaisimmillaan intuitiota voi selittää kolmen komponentin avulla, Raami summaa

Intuition kokemusta voisi kuvailla vaikkapa näin:tiedän,että tiedän, mutta en tiedä miten tiedän.Tietoisessa päättelyssä ihminen sen sijaan tietää ajattelevansa juuri tiettyä ajatusta.

- Ensinnäkin aletaan havainnoida, millä tavalla saan tai prosessoin tietoa. Tavallaan huomioidaan signaaleja. Eri ihmisille ne voivat olla erilaisia, joillekin voi tulla esimer-kiksi kehontuntemuksia kuten kylmiä väreitä, joku tuntee ikään kuin "sydämessään", ettei asia täsmää tai ole oikein. Nämä ovat usein hankalasti sanallistettavia tuntemuksia, eivätkä välttämättä ole siis tunteita.

Prisma Studio 4.2. Joni Kämäräinen, Asta Raami, Jukka Häkkinen

Prisma Studiossa keskusteltiin päätöksenteosta. Vieraina Joni Kämäräinen, Asta Raami ja Jukka Häkkinen. Kuva: Yle/ Emilia Cronvall

Kyse on myös erottelukyvyn kehittämisestä. Ihminen voi kehittää kykyä tunnistaa oikeat signaalit ”kohinasta”, eli voimme harjoittaa tunnistamaan, mistä jokin ajatus tai tuntemus tuli. Kolmas tekijä taas liittyy mielen avartamiseen; päättelymme voi olla tavallaan ”ylikoulutettu” ja dominoiva.


- Intuitiolle pitää raivata hieman tilaa. Se ei voi toimia tietoisen päättelyn ahtaassa boksissa, Raami kuvailee.

Tietoinen päättely intuition apuna

Intuitiivista ajattelua ja päättelyä voidaan hyödyntää esimerkiksi henkilökohtaisessa päätöksenteossa. Olemme Raamin mukaan tyytyväisempiä niihin päätöksiin, joihin olemme käyttäneet intuitiivista päättelyä.

Intuition hyödyntämisestä päätöksenteossa ei ole kyse siis siitä, että lähtisimme tunnereaktion perässä, tai toimisimme pelkojemme ohjaamina, vaan siitä, että oppii tunnistamaan ja tiedostamaan omaa ajattelua.

Intuitiivista ajattelua ja päättelyä voidaan tutkia myös tietoisen päättelyn avulla.

- Väitöstutkimukseni peruslähtökohta on se,että prosessi voidaan kääntää toisinpäin; tietoista päättelyä voidaan käyttää apuna, kun intuitiosta haetaan tietoa.

Osa tutkimuksista, joita on tehty huippuintuitiivisilla henkilöillä, viittaa siihen, että in-tuition avulla on mahdollista hakea melkeinpä mitä tahansa tietoa, pienin rajoituksin, Raami sanoo.


Intuition hyödyntämisestä päätöksenteossa ei ole kyse siis siitä, että lähtisimme tunnereaktion perässä, tai toimisimme pelkojemme ohjaamina, vaan siitä, että oppii tunnistamaan ja tiedostamaan omaa ajattelua.

Intuitio ja arki

Millaista elämä olisi, jos emme käyttäisi intuitiivista ajattelua lainkaan?

- Arkipäivän elämässä se olisi mahdotonta. Tutkimusten mukaan ihmisillä, joilla on-nettomuuden seurauksena osa ajatustoiminnoista, eli juuri intuitiivisen ajattelun puoli vaurioituu, voi olla kyky ratkoa ristisanatehtäviä mallikkaasti,mutta heidän on mahdo-tonta tehdä kaupassa yksinkertaista ostopäätöstä.Intuition avulla nivomme tavallaan asioita yhteen.

Vaaka
Kuva: Yle/Arja Lento


Intuitio voi johtaa myös harhaan. Kuten voi Raamin mukaan käydä kaiken tiedon kanssa.

- Ei ole luotettavaa tietoa, vaan on olemassa tietoa, jota voidaan arvioida erilaisin keinoin. Myös rationaalinen päättely voi johtaa harhaan, mikäli analyysi ei ole pitävä ja pätevä. Samalla tavalla intuitio voi sekoittua esimerkiksi pelkoihin ja olla erittäin epäluotettava.

Entä jos pitäisi valita kahden merkittävän päätöksen välillä,esimerkiksi asunnonosto- tilanteessa. Millainen päätöksentekoprosessi siihen liittyy,jos molemmat asunnot vai- kuttavat ratkaisuna järkeviltä,mutta toinen tuntuu enemmän "omalta".Valitsisinko sen ?

- Jokainen tekee päätöksen itse, mutta intuitiota kannattaa kuunnella, sillä se on tär-keä tietämisen tapa. Jos asuntoa ostaessa on olo, että jokin ei nyt ole kohdallaan, kannattaa pohtia, mistä tämä voisi johtua. Tai toisaalta,jos tuntuu, että tämä on hyvä, sekin kannattaa pyöräyttää ympäri, ja punnita, mistä tässä on kyse.

Mitä kohinasta erottuu?

Raamin mukaan intuitiota voi siis yrittää havainnoida kaiken kohinan keskeltäkin. Tutkija kertoo lempiesimerkkinsä.

- Voi ajatella,että mieli on vähän kuin radiovastaanotin,joka on viritetty tietylle taajuu- delle.Kun intuitiota alkaa tietoisesti kehittää, vastaanotinta viritetään ikään kuin uusil- le taajuuksille.Ennen kuin signaali alkaa erottua,kuuluu kohinaa, mutta vähitellen ka- nava voi muodostua selkeämmäksi. Samalla tavalla intuitiota ja intuitiivisen ajattelun ja päättelyn taitoa voi pyrkiä kehittämään, Asta Raami pohtii.

Asta Raami oli haastateltavana Prisma Studiossa 4.helmikuuta, jossa luodattiin päätöksentekoa, sen vaikeuksia ja vaikuttimia.


***PUHUVAT JA AJATTEVAT ELÄIMET...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/04/puhuvat-elaimet-yle-n-a...

sunnuntai, 17. huhtikuu 2016

Puhuvat eläimet (YLE:n_antia ja muuta...)


YLE: Puhuvat eläimet

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/13/talitintit-yhdistavat-sanoj...


Talitintit yhdistävät sanoja lauseiksi – monimutkainen kieli ei ehkä olekaan ihmisten yksinoikeus

Julkaistu .

Jaa: 4181

Aasialainen talitiainen puun oksalla

Aasialainen talitiainen (Parus minor) Kuva: Toshitaka Suzuki

Laura Honkimäki

Tähän asti on ajateltu,että vain ihmiset kykenevät yhdistelemään sanoista lauseita ja näin luomaan lukemattoman määrän uusia merkityksiä.Samaan pystyy myös japani-lainen talitiainen, osoittaa nyt kansainvälinen tutkijaryhmä. Prisma Studio testasi, ymmärtävätkö suomalaistintit kielellisesti lahjakkaiden aasialaisserkkujensa juttelua.

Aasialainen talitiainen (Parus minor) on kotimaisen talitinttimme (Parus major) suku- lainen, joka tulkitaan nykyään omaksi lajikseen. Japanilaisilla tiaisilla on hyvin laaja äänivalikoima ja ne myös yhdistelevät erilaisia varoitus- ja kutsuääniä keskenään.

– Kymmenvuotinen kenttätyö talitiaisten parissa sai arvelemaan, että nämä linnut saattaisivat käyttää sanoja samaan tapaan kuin ihmiset. Eli eri sanoilla olisi eri mer-kitys ja sanojen yhdistelmillä puolestaan luotaisiin monimutkaisempia merkityksiä, kertoo yksi tutkimuksen tekijöistä, japanilainen tutkija Toshitaka Suzuki (The Graduate University for Advanced Studies).

Tinttikielessä sanajärjestyksellä on väliä

Linnuille soitettiin varoitusäänten yhdistelmää (ABC), jota ne käyttävät esimerkiksi petojen lähestyessä ja kutsuääntä (D), jolla vaikkapa pesässä yksin odottava lintu pyytää puolisoaan luokseen. Erikseen kuultuina nämä molemmat äänitteet saivat talitiaiset reagoimaan.

Tiaiset yhdistävät näitä samoja ääniä myös lauseiksi (ABC-D). Tällaisen äänitteen kuullessaan linnut ensin vilkuilivat ympärilleen petojen varalta ja sitten kokoontuivat äänilähteen luokse. Käänteisessä sanajärjestyksessä soitetut äänet (D-ABC) eivät kuitenkaan herättäneet useimmiten minkäänlaista reaktiota.

Kuuntele täältä yksittäiset ABC- ja D-äänet sekä niiden yhdistelmä ...


Tutkitut talitiaiset reagoivat sekä yksittäisiin sanoihin että oikeassa sanajärjestykses-sä soitettuun lauseeseen. Käänteistä sanajärjestystä ne eivät ymmärtäneet.

Tiettyä asiaa tarkoittavat sanat väärään järjestykseen yhdistettyinä eivät siis olleet talitiaisten mielestä ymmärrettävää kieltä.Tästä tutkijat päättelivät, että lintujen kieleen on täytynyt kehittyä aikojen saatossa lauserakenteita – samoin kuin ihmisillä.

Prisma Studio testasi: suomalaistiaiset ymmärtävät japania

Prisma Studio sai alkuperäiset tutkimusäänitteet käyttöönsä. Teimme niillä pienen testin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa foneetikko Mietta Lenneksen ja yliopistonlehtori Toni Laaksosen kanssa. Insertistä näkyy, kuinka suomalaiset taliti-aiset reagoivat Japanissa äänitettyyn lauseeseen ja lähestyvät äänilähdettä aivan kuten aasialaiset sukulaisensa.

Muutakin kuin titityytä - talitiaisten kielestä on löydetty lauserakenteita 5 min

Aasialaisen talitiaisen kielestä on löydetty todisteita syntaksista eli sanojen yhdistä-misestä lauseiksi. Aiemmin tällaisia lauserakenteita on pidetty vain ihmiskielten ominaisuutena. Prisma Studio testasi, puhuvatko suomalaiset tintit samaa kieltä kuin tutkimukseen osallistuneet sukulaisensa Japanissa. Katso Yle Areenassa


-Tämä on aivan mahtava ja hieman yllättävä havainto! Suzuki kommentoi testiämme.

Etukäteen hän oletti, että kielimuuri eurooppalaisten ja aasialaisten talitiaisten välillä olisi liian suuri.

Eläinten kommunikoinnissa riittää tutkittavaa

Tutkimusryhmä aikoo jatkaa työtään talitiaisten parissa.Suzukin mukaan japanilaiset tiaiset pystyvät muodostamaan 11 tavusta yli 175 erilaista ääntä eli sanaa. Tiedossa ei vielä ole, kuinka paljon merkityksiä linnut luovat yhdistämällä näitä sanoja edelleen lauseiksi.

– Olisi mielenkiintoista tutkia, kuinka paljon tietoa talitiaiset kykenevät välittämään eri yhdistelmillä. Tärkeää olisi myös selvittää, onko tällaista lauseoppia kehittynyt muille eläinlajeille. Tarkoituksenamme on tutkia seuraavaksi aasialaisen talitiaisen lisäksi sen sukulaislajeja. ”


"Eläinten puhumisesta" lässytetään haistapaskantiedeohjema PRISMA STUDIOSSA mutta pieinipäinen idiootti haistapaskantiedeterroristi Jukka Häkkinen ja muut Skep-siksen / Höpsiksen johtajat raiskasivat järjestön keskustelupalstalta uraa uurtavan keskustelun aiheesta, jota oli laajasti siteerattu eri puolille nettiä, osin vasta vuosien päästä, kun huomasivat olevansa väärässä. Noiden sössöjen ainoa päämäärä on tieteen väärentäminen!!!

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/64113

Täällä on sitä "häkkisten" poistamaa keskustelua:

http://hameemmias.vuodatus.net/…/miten-puoskaritieteilijoih…

" Re: Kieliasioita


***
"VASTASYNTYNEIDEN SYNNYNNÄONEN KIELI"...


https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/12/paviaanin-kasitteelline...

MITEN WITUSSA YLE JAKSAA TUOTA VANHAA PASKAA VUOSIKYMMENIÄ JAUHAA!!!


HELVETIN PUOSKARI-YLE!!!

Äidinkielen äänteisiin reagoiminen EI OLE "äidinkielen osaamista", koska äänne- yhdistelmät eivät ole vielä toiminnallisesti yhdistyneet mihinkään ulkomaailman kohteisiin!

PSYYKKINEN KUVANMUODOSTUS, joka liittyy AIVOKUORELLISTEN LAJIEN PAVLOVILAISEEN EHDOLLISTUMISEEN, EI EDELLYTÄ "LASKEMISTA" eli LOOGISIA OPERAATIOTA MÄÄRILLÄ!

YLE pitää meitä tavallisia kansalaisia täysin pimeinä je tietämättöminä ja ymmärtämättöminä, ULEN itsensä haistapasknatiedumpiossa elävinä pässinpäinä!

Kolmion erottaminen neliöstä psyykkisen kuvanmuodostuksen piirissä EI VAADI LASKEMISTA sen enempää kuin jonnam kumman noista erottaminen YMPYRÄSTÄ vaati sitä!

MITEN WITUSSA TUOTAKIN BILDERBERG-KUSETUSTA JAKSETAAN VUOSIKYMMENIÄ JANKUTTAA!!!??

SITÄ JANKUTETAAN NIIN KAUAN KUIN PASKASTA JATKETAAN MAKSAMISTA!

Apinakin fiksumpi kuluttaja kuin sinä

Onko vauvasi fiksumpi kuin sinä?

vauva sylissä
Kuva: Yle/Janne Lindroos


Vastasyntyneet hallitsevat jo äidinkielensä perusteet ja osaavat laskea. Alle vuoden ikäiset vauvat ymmärtävät taas ihmissuhdetaitoja ja painavat muistiinsa onnelliset hetket.

Vastasyntynyt ei vielä puhu, mutta osaa jo äidinkielensä

Helsingin yliopiston dosentti Minna Huotilainen on tutkinut sikiöiden ja vastasynty-neiden aivojen toimintaa. Huotilaista kiinnostaa erityisesti se, miten vastasyntyneet oppivat kielen. Tutkimuksissa on käynyt ilmi,että sikiö oppii tunnistamaan äidinkie-lensä ja äitinsä äänen jo kohdussa. Samoin vauva oppii tunnistamaan raskauden loppuvaiheen aikana läheiset ihmiset puheäänen perusteella.

raskaana oleva ultraäänitutkimuksessa
Kuva: Mika Kanerva

Vauvojen aivotoimintaa mitataan heidän nukkuessaan, näin muut pienokaista kiin-nostavat asiat eivät vie pois huomiota tutkittavasta asiasta. Vauvojen aivot reagoivat erilaisiin ärsykkeisiin ja tulosten perusteella voidaan päätellä, mitä kaikkea pienokaisen aivot jo osaavat.

Oman äidinkielensä vastasyntynyt tunnistaa äänenkorkeuden, äänenpainon ja puhe- nopeuden vaihteluiden perusteella. Kielen oppiminen on yksi vauvan tärkeimmistä tehtävästä, niinpä aivot keskittyvät siihen monin eri keinoin. Kieli opitaan erityisesti kuulon avulla, niinpä vauvojen aivot keskittyvät tunnistamaan erilaisia kuuloaistimuk-sia. Vauvat osaavatkin esimerkiksi erottaa heti syntymän jälkeen jo varsin monimutkaisia tavuja toisistaan, kuten tavut ta-ta-ta ja ta-to-ta.

Vauvojen on myös huomattu itkevän äidinkielensä mukaan. Ranskalaisten vauvojen itku muuttuu korkeammaksi loppua kohden, kun taas suomalaisten laskee, aivan samoin kuin puhuttu kielemme.

Minna Huotilainen on myös tutkinut tapaa,jolla vauvan aivot mallintavat puhetta.Aivot rekisteröivät asioita, jotka seuraavat aina toisiaan,kuten tavu ti tavua äi. Tämä kielen oppimista helpottava taito liittyy myös muihin asioihin. Seitsemän kuukauden ikäiset vauvat ymmärtävät syy- ja seuraussuhteita, vaikka eivät osaa vielä puhua niistä.

Vauva oppii nukkumalla

Aivot työskentelevät myös vauvan nukkuessa, silloin kuulon avulla hankitaan nimen-omaan tietoa erilaisista lauseista ja äänenpainoista. Näin vauva oppii sanoja ja lau-seita,vaikka ei vielä ymmärrä niiden merkitystä.Mutta vauvat myös usein käsittävät jo sanojen merkityksen, vaikka eivät osaakkaan puhua,tämä on selvinnyt vauvan aivoja tutkimalla.

vauva nukkuu
Kuva: Arja Lento


Jo varsin varhaisessa vaiheessa vauvojen aivot keskittyvät erottamaan oman äidin-kielensä erityispiirteitä. Muutaman kuukauden ikäinen japanilainen vauva ei enää erota esimerkiksi l- ja r-kirjaimen eroja, koska niitä ei japanin kielessä juuri käytetä. Kaksikielisessä kodissa kasvavan vauvan aivot taas käsittelevät äänteitä joustavam- min. Samalla tavoin vauvan aivot herkistyvät kuuntelemaan juuri omaan kieleen liittyviä äänteitä.

Äidin suosikkibändi saa myös vastasyntyneen rokkaamaan

Vastasyntynyt tunnistaa jo äidin raskauden aikana kuunteleman musiikin. Loppuras-kauden aikana useamman kerran soitetun kehtolaulun pikkuvauva tunnistaa jopa kuukausia myöhemmin.

Sikiö myös jakaa äitinsä kokemat tuntemukset hormonien ja kehon liikkeiden kautta. Niinpä jos musiikki on tuottanut äidille mielihyvää, saa se vauvassakin aikaan samankaltaisen reaktion.

Vauvat pystyvät jo erottamaan erilaisia rytmejä musiikissa,he pitävät enemmän sulo-sointuisesta musiikista, jossa ei ole riitasointuja. Vauvojen suosikkiartisti on oma äiti, varsinkin jos hänen esityksensä koostuvat erityisesti vauvoille tarkoitetuista lauluista.

vauva
Kuva: Yle/Janne Lindroos

Vastasyntyneet osaavat laskea jopa neljään

Mutta vauvan aivot osaavat tietämättään paljon muutakin,nimittäin matematiikkaa. Minna Huotilainen on tutkimuksissaan havainnut vastasyntyneiden aivojen kykene- vän erottamaan kolmen ja jopa neljän lukumääriä.Kyse on aivojen automaattisesta hahmottamisesta, jota tarvitaan luultavasti kielen oppimisessa ja matematiikan taitojen kehittymisessä.

Vastasyntyneet pärjäävät tässä asiassa lähes yhtä hyvin kuin täysikasvuiset. Aikui-nen nimittäin kykenee vilkaisulla, automaattisesti hahmottamaan noin kuuden luku-määrän. Testaa vaikka vilkaisemalla ympärilläsi olevia asioita, kuinka monta pystyt erottamaan niitä erikseen päässäsi laskematta?

Vauvat muistavat parhaiten onnelliset hetket

Jo yhdeksän kuukauden ikäiset vauvat pystyvät käsittelemään sosiaalisia tilanteita, vauvat osaavat nimittäin valita liittolaisensa ja vihollisensa.Tutkimuksessa selvisi, että tämän ikäiset vauvat liittoutuivat sellaisen nuken kanssa, jolle maistui sama ruoka kuin vauvalle ja jopa iloitsivat kun toisen valinnan tehneitä nukkeja kiusattiin.

Viiden kuukauden ikäiset vauvat osasivat tutkimuksessa jopa erottaa veden hieman erilaisesta sinisestä nesteestä. Heillä oli siis jo varsin tarkka kuva siitä miten aidon veden kuuluu käyttäytyä.Vauvat itse asiassa oppivat juuri erilaisten yllätysten kautta. Heillä onkin jo päässään monia oletuksia siitä, miten eri asiat toimivat. Kun vauvat näkevät jotain yllättävää, he pyrkivat heti selvittämään mistä on oikein kyse. Vauvat ovat siis äärimmäisen uteliaita yllättävien asioiden suhteen.

vauva
Kuva: Yle/Janne Lindroos

Kuvien yhdistäminen oikeaa asiaa vastaavaksi vaatii aivoilta jo melkoista ymmärrys- tä. Tällaista löytyy jo yhdeksän kuukauden ikäisten vauvojen aivoista. He osaavat nimittäin siirtää kuvista oppimansa asian ympäröivään todellisuuteen.

On epäselvää milloin alamme muodostaa varsinaisia muistikuvia elämästämme, mutta viiden kuukauden ikäiset vauvat kykenevät painamaan asioita muistiinsa. Ilah-duttavaa onkin, että erityisen hyvin pienten söpöläisten päähän jäävät nimenomaan onnelliset hetket.

Tuskinpa vauvat siis ovat fiksumpia kuin vanhempansa, mutta yllättävän älykkäitä kuitenkin. Vaikuttaa siltä,että vauvan aivot kykenevät jo heti syntymän jälkeen var-sin monimutkaisiin suorituksiin. Kunhan aivotutkimus etenee saamme enemmän tietoa mitä pienokaisten päiden sisällä oikein tapahtuu.
Katso lisää aiheesta Prisma Studiosta.


Prisma Studio 27 min

Voiko internet kaatua kokonaan? Aurinkomyrsky ja kyberhyökkäykset uhkaavat. Tie-sitkö, että vastasyntynyt osaa laskea? Matematiikkaa löytyy jopa lautaseltasi. Katso Yle Areenassa

Poistuu 4.3.2016
13-1-3142129.jpg

OIKEAT TIETEILIJÄT HARVOIN PUUTTUIVAT HÖLYNPÖLYSTUDION HÖMPPÄRANTTALIIN, MUTTA JOITAKIN PUUTTUMISIAKIN OLI:

Kolme psykiatrian professoria totesi Hesarin mielipidekirjoituksessa toissa perjantaina (muistaakseni) tämä PRISMA STUDION (haistapaskantiedeohjelman) "TUTKIMUKSEN" HÖLYNPÖLYKSI, KOSKA NUKKUMISTA EI VOIDA SELVITTÄÄ LUOTETTAVASTI HAASTATTELUTUTKIMUKSILLA!

Kotimaa

Yle: Suomalaisten terveys vaarassa, valtaosa kärsii univajeesta

Suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet yli tunnilla vajaassa viidessä vuodessa.

Nainen nukkuu. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet yli tunnilla vajaassa viidessä vuodessa, selviää Ylen Prisma Studion ja Helsingin yliopiston tekemästä suuresta unikyselystä.

Vuonna 2012 suomalaiset nukkuivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuk-sen mukaan arkisin yli 8 tuntia. Ylen kyselyn mukaan nykyään unta kertyy alle 7 tuntia yössä. Unitutkija Markku Partinen on nykytilanteesta huolissaan. Hänen mukaansa ollaan jo jaksamisen äärirajoilla, Yle kertoo.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista kaksi kolmesta herää lähes joka aamu väsy-neenä. Partisen mukaan unettomuuden lisääntymisen taustalla on ainakin työnteon tehostaminen. Myös iltamyöhään jatkuva kännykän käyttö vaikeuttaa nukahtamista.

Kyselyyn vastasi netissä yli 16 500 ihmistä.


***

SANKARIPUOSKARI iski jälleen...

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 27. huhtikuu 2017 04:04

Supersolut

Julkaistu 20.01.2015 - 11:12. Päivitetty 07.06.2016 - 12:35


Kantasoluista kasvatettua henkitorvea valmistellaan siirrettäväksi potilaaseen
Kantasoluista kasvatettua henkitorvea valmistellaan siirrettäväksi potilaaseen


Tämä ei enää ole tieteisfantasiaa: lääkäri ottaa kantasoluja potilaan lonkkaluusta ja kasvattaa niistä varaosan.Dokumentissa seurataan,kun professori Paolo Macchiarini valmistaa pietarilaiselle ballerinalle uuden henkitorven. Ensimmäistä kertaa koko maailmassa.


Esitetty viimeksi To 6.8. klo 17.10
yle teema

Julia Tuulik on malli ja entinen Bolšoi-baletin ballerina. Liikenneonnettomuudessa saadun vamman seurauksena hän tarvitsee uuden henkitorven.Tuulik matkustaa Krasnodariinjoka on yksi kolmesta paikasta, joissa Macchiarinilla on lupa tehdä kokeellisia toimenpiteitään. Macchiarinin työryhmään kuuluu joukko äärimmäisen erikoistuneita lääkäreitä, tutkijoita ja yrityksiä.

Dokumentti tarjoaa harvinaisen kurkistuksen kiistellyn tutkimusalan kulissien taakse. Kantasoluista on kauan ennakoitu ihmelääkettä, jolla voisi parantaa kaikki somaatti-set sairaudet maksakirroosista Alzheimerin tautiin – sillä kantasoluista voi periaat-teessa kasvattaa mitä tahansa kudosta, tuoretta ja tervettä. Voiko kantasolututkimus suorastaan pidentää ihmisen elämää ilman takarajaa?

Supersolut (Supercells), Saksa 2013. Tuotanto Arte


Risto Juhani Koivula kommentoi_ 27. huhtikuu 2017 04:10

Yleensä oikeat tieteilijät eivät puoskariklörötykseen regoineet, mutta joitakin poikkeuksiakin tapahtui:

Kolme psykiatrian professoria totesi Hesarin mielipidekirjoituksessa toissa perjantaina (muistaakseni) tämä PRISMA STUDION (haistapaskantiede-ohjelman) "TUTKIMUKSEN" HÖLYNPÖLYKSI, KOSKA NUKKUMISTA EI VOIDA SELVITTÄÄ LUOTETTAVASTI HAASTATTELUTUTKIMUKSILLA!

***

Taustatietoa illan YLE1:N PRISMASTA: "Voiko "älykkyyttä" kasvattaa?"TV1 Maanantaina 2.9.kello 19-19.55,uusinnat ti 3.9. kello 22.55 ja su 8.9. kello 11.15


Miten saada neron aivot? Ohjaavatko geenit aivojen toimintakykyä vai onko jokaisel- la mahdollisuus virittää aivotoimintansa äärimmäisyyksiin? Prisma-dokumentissa Voiko älykkyyttä kasvattaa (How Smart Can We Get?) tutustutaan muun muassa fyysikko Albert Einsteinin aivojen rakenteeseen ja pohditaan syitä siihen, miksi tiedemies oli poikkeuksellisen lahjakas.

Mystiset aivot

Aivojumppa on urheilulaji, jossa muistikapasiteettia voidaan mitata mahdottomalta tuntuvilla muistitehtävillä. Neurotieteilijät selvittivät muistiurheilijoiden aivojen toimintaa ja havaitsivat, että aivot työskentelevät samalla lailla sekä muistaessa että ongelmanratkaisutehtävissä.

Dokumentissa tutustutaan myös George Wideneriin,mieheen, jolla on käsittämätön kyky laskea tuhansien vuosien päähän, mikä viikonpäivä osuu millekin päivämääräl-le. Widenerillä on ollut tämä erikoistaito lapsesta saakka.Tämän tyyppisiä, yliluonnol- liselta vaikuttavia taitoja on havaittu joillakin äkillisen aivovamman saaneilla potilailla.

Älykkaimmänkin ihmisen aivot saattavat hallitsemattomasti paineen alla. Stressiteki-jät saattavat pilata keskittymisen tarkkuutta vaativassa ylioppilaskokeessa tai ratkai-sevassa lyönnissä golf-kentällä. Kognitiivisen psykologian erikoisasiantuntija kertoo, miten voit parantaa suorituskykyäsi tai päästä yli aivoja lamautta-vasta pelon tunteesta.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Terri Randall. T: PBS International VR

Noita mainittuja Einsteinin aivoja on tutkittu enemmän tai vähemmän vakavissaan tuossa suhteessa usein ja monella suunnalla:


R. Douglas Fields, USA, NIH, 2006

The recent book Driving Mr.Albert tells the true story of pathologist Thomas Harvey, who performed the autopsy of Albert Einstein in 1955.After finishing his task, Harvey irreverently took Einstein's brain home, where he kept it floating in a plastic container for the next 40 years. From time to time Harvey doled out small brain slices to scien-tists and pseudoscientists around the world who probed the tissue for clues to Ein-stein's genius.But when Harvey reached his 80s,he placed what was left of the brain in the trunk of his Buick Skylark and embarked on a road trip across the country to return it to Einstein's granddaughter.

One of the respected scientists who examined sections of the prized brain was Ma-rian C. Diamond of the University of California at Berkeley. She found nothing unu-sual about the number or size of its neurons (nerve cells). But in the association cor-tex, responsible for high-level cognition, she did discover a surprisingly large number of nonneuronal cells known as glia - a much greater concentration than that found in the average Albert's head.

An odd curiosity? Perhaps not. A growing body of evidence suggests that glial cells play a far more important role than historically presumed.For decades, physiologists focused on neurons as the brain's prime communicators. Glia, even though they out-number nerve cells nine to one, were thought to have only a maintenance role: brin-ging nutrients from blood vessels to neurons,maintaining a healthy balance of ions in the brain,and warding off pathogens that evaded the immune system. Propped up by glia, neurons were free to communicate across tiny contact points called synapses and to establish a web of connections that allow us to think, remember and jump for joy.

That long-held model of brain function could change dramatically if new findings about gila pan out. In the past several years,sensitive imaging tests have shown that neurons and glia engage in a two-way dialogue from embryonic development through old age. Glia influence the formation of synapses and help to determine which neural connections get stronger or weaker over time;such changes are essen-tial to learning and to storing long-term memories. And the most recent work shows that gila also communicate among themselves, in a separate but parallel network to the neural network, influencing how well the brain performs. Neuroscientists are cau-tious about assigning new prominence to glia too quickly, yet they are excited by the prospect that more than half the brain has gone largely unexplored and may contain a trove of information about how the mind works.
... "
ja samoin mm. Leninin aivoja mm. Weimarin Saksassa (Neuvostoliiton "toimeksiannosta") ja USA:ssa...


Tämä ei ollut PRISMA, mutta "tukee sitä":


Valtio tuuttaa YLE Teemalla kumottua rikollista puoskaritiedettä "keenikielestä"


Taas tulee varsinkin YLE Teemalta haistapaskantiedettä tuutin täydeltä kumottujen antipavlovististen keenikieliteorioiden muodossa


" Millainen väline ihmisen käyttämä kieli kaikessa nerokkuudessaan oikein on? Viisiosaisessa sarjassa brittiläinen kirjailija ja näyttelijä Stephen Fry tutustuu kielenkäytön kirjoon eri puolilla maailmaa. "

Ensimmäisessä jaksossa esittettin "asiantuntijoiden" hörhögalleria Steven Pinkerin "johdolla", varsinainen puoskaritiede törähtää sitten pääasiassa perästä kuin  torventekijiällä...

Edellisen vastaavan teki entinen NATO-ministeri Michal Portillo (YLEn PRISMA jou-lukuu 2009), jonka sanoma oli,että "pojille on annettava väkivaltaien kasvatus, koska muuten heistä tulee homoja kuten toimittajastakin...)

USA:ssa näitä ei ole enää Obaman aikana tehty, joten asialle on pistetty höyrähtäneet britit - näyttelijä- ja poliitikkoraakit...
(Vähän kuin YLE olisi (hetkeksi) "lakannut kertoilemasta keltaisesta Pirusta", mutta jauhaisi edelliin senkin edestä punaisesta ja mustasta Pirusta...)EI VALITETTAVASTI TÄSSÄKÄÄN YLE SANOTUTUNUT IRTI ROTUMURHAPIE-RUPEILINEUROONEISTA:OTTI VAIN YHDEN ASKELEEN "TAAKSE"(eli  eteen) JA SITTEN TAAS OLI LUVASSA SATA ASKLTA "ETEEN" (eli taakse.

Sanoutuiko YLE lopultakin irti "peilineuroni"autismi-puoskariteorioista?


Kerrakin oli hyvä YLE1:n PRISMA, ja vieläpä psykiatrian kuumimmasta perunasta autismista ja lopultakin yhä tuntemattomista syistä ja mekanismeista!

Erinomainen ohjelma kerrankin.Jokohan se tähän lopultakin loppui:YLE:n ja Suomen valtion joukkomurhaan rinnastettava "peilineuroni"autismi-puoskarointi!?  En väitä, että autismi olisi yksinomaan suolistobakteerien tuottamien kemikaalien syytä, mutta mitään "peilineuroneita" EI YLIPÄÄ-TÄÄN OLE LAINKAAN OLEMASSA. Kyseessä on ollut tietoinen ja harkittu lääketieteen väärentäminen ((tyhmyyttään) oletetuista) "poliittisista syistä"

(Minkähän tason nootti tuohon on Jenkeistä/Kanadasta/Britanniasta/WHO:lta tarvittu ...

" Uutiset Radio ja TV

DOKUMENTTI


Dokumentti esittää uusia näkökulmia autismiin ja sen tutkimukseen 22.7.2013

Prisma: Autismin arvoitus

The Autism Enigma, USA 2011


TV1 klo 19.00

Dokumentti alkaa mieleenpainuvilla faktoilla. Sen mukaan autismi on Yhdysvalloissa ja Ruotsissa neljä kertaa yleisempää somaliyhteisöissä kuin muissa ryhmissä, ja oireyhtymä on lisääntynyt dramaattisesti myös valtaväestön keskuudessa.

Biokemian professori Jeremy Nicholson uskoo, että 30 vuoden kuluttua eriasteiset autismin oireet ovat pikemminkin "sääntö kuin poikkeus" pohjoisamerikkalaisten kes-kuudessa. Mitä oikein on tapahtunut? Miksi autismi yleistyy niin nopeasti. Tutkijoilla ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta jotkut asiaan perehtyneet uskovat, että syy saattaa löytyä suolistobakteereista.

Länsi-Ontarion yliopiston neurotutkija Derrick MacFabe on vakuuttunut asiasta. Mo-nilla autistisilla lapsilla esiintyy ruoansulatusoireita, ja MacFaben mukaan ruoansula-tuselimistön ongelmat voivat johtaa autismin puhkeamiseen tai pahenemiseen.

MacFabe esittää näkemyksiään Chicagossa järjestettävässä autismikonferenssissa, jossa kuulijoina on tutkijoita ja autistien läheisiä eli ihmisiä, joilla on taustatietoa aiheesta.

Tavalliselle tv-katsojalle dokumentin lääketieteelliset faktat ja teoriat ovat välillä haastavia, ja niiden ymmärtäminen vaatii herpaantumatonta keskittymistä.

Dokumentin tekijät ovat kuitenkin tiedostaneet tilanteen. He avaavat asiantuntijoiden puheita konkreettisilla esimerkeillä, joiden kautta katsoja hahmottaa paremmin näkemäänsä.

Heti alussa tavataan somalitaustainen, Kanadassa asuva Adar Hassan, jonka nel-jästä lapsesta kahdella on autismi. Hassanin kokemukset tukevat MacFaben teoriaa: hänen poikiensa Alin ja Abshirin autismin oireet helpottivat, kun vatsaongelmat loppuivat. Lasten keskittymiskyky parani ja levottomuus väheni, kun Hassan muutti lastensa ruokavaliota ja alkoi valmistaa ruokaa tuoreista raaka-aineista.

Ruokavalio saattaa selittää myös sen, miksi autismi on yleistä erityisesti afrikkalaisten maahanmuuttajien keskuudessa.

Lontoon Imperial Collegen biokemian professorin Jeremy Nicholsonin mukaan autis-mia on eniten teollistuneissa maissa. Hän uskoo, että syy löytyy prosessoidusta ruo-asta ja antibioottien käytöstä elintarviketeolli-suudessa. Nicholson pitää loogisena sitä, että Afrikasta Kanadaan muuttaneet somalialaiset sairastavat länsimaalaisten tauteja, koska heidän elintapansa ovat muuttuneet länsimaisiksi.

Erityisen mieleenpainuvaa dokumentissa on yhdysvaltalaisen Ellen Bolten ja hänen autistisen Andy -poikansa tarina. Bolte ei ole lääketieteen ammattilainen, mutta hän alkoi omin päin tutkia poikansa autismia.

Bolte kehitteli teorian, jonka mukaan Andyn korvatulehdukseen syömä antibiootti on vaikuttanut suolistobakteereihin ja lopulta aiheuttanut autismin. Hoidoksi Andy sai lääkäriltä voimakkaan vankomysiinianti-bioottikuurin, joka lievensi oireita, mutta vain tilapäisesti. Kuurin jälkeen Andyn autismi palasi ennalleen, eikä vankomysiiniä voi syödä jatkuvasti.

Bolte on kuvannut kotivideokameralla Andyä ennen kuuria ja sen aikana. Muutamas-sa viikossa tapahtunut muutos on dramaattinen: sulkeutunut ja silmin nähden sairas lapsi alkoi leikkiä ja liikkua normaalisti.

Vanhat kotivideot tekevät vaikutuksen.Ne näyttäytyvät katsojalle todisteena siitä, että lääkäreiden teoria suolistobakteereiden ja autismin yhteyksistä voi pitää paikkansa. Autismin arvoitus on monimutkainen dokumentti monimutkaisesta aiheesta, mutta silti hyvin avartava.

Moni asiaan vihkiytymätön varmasti uskoo, että autismi on pysyvä aivojen ke-hityshäiriö.Dokumentin mukaan tämä ajatusmalli on ainakin osin vanhentunut."

Ei ole mikään ihme, että on väärinkäsityksiä, kun Suomenkin koko (terroristi)media on yhdenmukaistetusti jauhanut tuota toista, väärää "vaihtoehtoa" yli 10 vuotta, lopultakin vain yhden antifasistilehden, Kansan äänen,ja ulkomaisen tiede-lehdistön, erityisesti Scientific Americanin sekä tietysti netin rikkoessa "rintamaa" ...

Teorian ympäristökemikaalaista erityisesti joissakin asutuskeskuksissa jo 50-luvun NL:ssakin yleistyneen autis- min (eräinä) syinä esitti ensimmäisenä eläkepäivillään akateemikko, Ivan Pavlovin assistentti ja instrumentaalisten ehdollisten refleksien olemassaolon toteennäyttäjä (1927,samana vuonna kuin Pavlovin perusteos) Anatoli Georgijevitsh Ivanov-Smolenski.

***

YLEÄ "PUOLUSTAVAT" SIVUASIOIHIN HARHAUTTAJAN, NS. "PUNASILLIN KAUPPIAAT":


Yle-möly ja Münchhausenin paronit

3.2.2016 12:32 Petra Nyqvist

Kirjoittaja on luontoselvittäjä Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja.

Kuva: Oskar Herrfurthin kuvitus/Wikipedia

"Yle-kritiikkiä" Eve Väyrysestä Halla-ahon sivulla

Olen seurannut trendikkään Yle-kriittisyyden muuttumista vähitellen hysteeriseksi ja vääristelyn kukertamaksi Yle-mölyksi, jossa ei rationaalisuudella ja perusteluilla ole enää tilaa.

Huomatkaa, että tämä blogimerkintä ei käsittele normaalia keskustelua Ylen sisällöstä tai kerro tiettyihin ohjelmiin tai tekijöihin kohdistuvasta kritiikistä, eikä edes siihen kysymyksestä, tulisiko yleistä valtakunnanmediaa olla, vaan jostain muusta.

Yleen ja medioihin noin muutenkin kohdistuu jatkuvasti bluffattuja tai muuten överi-raivokkaita, täysin lapasesta lähteneitä hyökkäyksiä. Yksi kouluesimerkki on Yle Ou-lun Facebook-sivulla julkaistut,filmatisoidut poliisin ohjeet katuahdistelun torjumiseksi

Ohjeet olivat ne ihan perinteiset, samat jollaisina minä ne muistan halki vuosien. Kri-tiikittömän yleisön manipulointiin erikoistunut viha- ja feikkiuutissivusto MV-lehti uuti-soi nimenomaan Ylen (ei siis poliisien ja muiden asiantuntijoiden) väittävän,että näil- lä ohjeilla torjutaan nimenomaan raiskaus, ja alkoi tehdä pilaa ko. videosta ja Ylestä. Ja niin oli paskamyrsky valmis ja Ylen sivut tukossa älämölöä. Eli ihmiset eivät siis edes ymmärrä,mitä vastustavat,mutta mölisevät vihaisina kuitenkin. Nähtiinhän myös tällä alustalla blogauksia aiheesta, joten on varsin helppo kulloinkin seurata mistä jotkut blogistit käsityksensä ammentavat.

Parodiahorisontti ylittyi tässä päivänä parina kun YleX ja erityisesti sen toimittaja Eve Väyrynen joutui guanomyrskyn silmään.

YleX:hän on tunnetusti hyvin kepeä nuorisokanava. Olen itse kritisoinut sitä nimen-omaan kenties liiasta kepeydestä sen pidettyä esimerkiksi äänestyksiä aiheesta ”kuuluuko suklaa säilyttää huoneenlämmössä vai jääkaapissa”.Ainoa poikkeava kes- kusteluohjelma on tietääkseni ”Etusivu” jossa turistaan ajankohtaisia. Näkisin mielel-läni, että YleX tarjoaisi nuorille laadukkaita erikoismusiikkiohjelmia ja kannustaisi kiinnostaviin keskusteluihin.

Mutta kuten sanottua, YleX on mitä leppoisin ja rennoin kanava, päivän hittejä ja kikatusta hyvässä hengessä. Olkoon niin.

Äärilaita ärähti ja MV-propagandakoneisto käynnistyi kun Eve oli lähtenyt haastatte-lemaan nuoria ihmisiä Helsingin mielenosoituksiin. Päivästä syntyi sivutuotteena ko-lumni,jossa Eveä huvitti miten uusnatsi oli häntä tönäissyt ”Naisrauhaa” julistavassa miekkarissa. Täysin alatyylinen käytös ja rivouksien huutelu saikin vaikutusvaltaisen ymmärtäjän Jussi Halla-ahosta, joka julisti, ettei Eveen koskettu. Siksi koska hän ei itse kyennyt näkemään sitä videolta naistoimittajalle ärjyvien miesten selkien takaa. Ja näin ollen Halla-aho vihjaisi, että Eve on valehtelija ja hänen tulisi saada oikeastaan potkut.

Viesti oli selvä: Eve ei olisi saanut journalistina kertoa, että naisrauhaa-mielenosoi-
tuksessa on tällaista väkeä. Hän twiittasi eilen, ettei olekaan aikaisemmin journalistin työssä kohdannut poliitikon painostusta.

Mitä Yleraivolla, toimittajiin ja kirjoittajiin kohdistuvilla paskamyrskyillä yritetään saa-vuttaa? Vastamedioiden tarkoitus on osin estää tiedotusta ja kahmia tilaa omille bisneksilleen ja humpuukille. Joidenkin vastamedioiden agendassa näyttäisi olevan myös tarkoitus korvata suomalainen tieto venäläisellä propagandalla tai ainakin tar-jota sille jalansijaa, joko tietoisesti tai vahingossa. Valtio on sitä heiveröisempi, mitä sekavampaa informaatio sen sisällä on, ja mitä raivokkaampaa tiedon möyhennys on. Valtio on sitä heiveröisempi, mitä vähemmän sen instituutioihin luotetaan. Mitä taas nuivalisto yrittää saavuttaa,on kaiketi halu kontrolloida vapaata mediaa.

Verkon Münchhauseneilla ja Halla-aholla on jotain yhteistä. Molempien taikasauva on vihan herättäminen, ja niin heidän ympärilleen syttyy huo*aa ja vi*tua hokevat pa-pukaijaparvet valmiina käymään toimiin kun vinkki tulee.Molemmilla on mahdollisuus tehdä asiat toisin. "

Voiko olla enää tyhmempää ja vilpillisempää juttua uushirohitosti-YLEstä kuin tälllainen?Onko kukaan nähnyt tämän aivopierun? Mitä siinä oli? Ketkä "asiantuntijat"


" Prisma Studio Jakso 27 27 min ke 18.11.2015


Kenet robotilla on lupa tappaa?

Minkälainen on robotin moraalikäsitys?

Olemme rasistisempia kuin kuvittelimmekaan.