Tämä ei näy enää Kokoomuksen Verkkouutisissa.


Hollywoodin historian tuntematon Suomi-syöjä – hän väitti Helsingin kaduilla olevan Hitler-julisteita

USA:n takavuosikymmenten kommunistijahdeissa vainotuiksi väitetyt tukivat Neuvostoliiton hyökkäystä Suomeen talvisodassa.

Kommunismin ja kylmän sodan historiasta puhuttaessa on harvemmin huomattu Suomen yhteyttä USA:n kuuluisiin kommunistijahteihin 1950-luvulla. Viimeaikaiset tutkimukset ovat kertoneet uhasta ja muun muassa kommunistien soluttautumisesta maan ulkoministeriöön.

Allan H. Ryskindin uutuuskirja  Hollywood Traitors kertoo näyttelijä- ja kirjoittaja-maailman kommunisteista. Esiin nousee myös Lillian Hellmanin (1909-1984) kitkerä Suomi-suhde. ”

T.: ” Kirja on aivan täyttä potaskaa väittäen mm. kommunistien olleet ”rikollisia”, koska muka olisivat olleet ”Hitlerin liittolaisia”. Eli mitään tolkkua eikä protia.


Lillian Hellman oli tunnettu vasemmistolainen vaikuttaja,joka käsikirjoitti Broadway-hittinäytelmiä ja hittielokuvia kuten The Children’s Hour (Tuhottu elämä), Pienet ketut ja Vartio Reinillä sekä muun muassa kolme muistelmakirjaa.

Vuonna 1977 ensi-iltaan tullut Muistojeni Julia -elokuva perustuu Hellmanin kirjaan ja Jane Fonda esittää siinä pääosassa Hellmania. Taistelusta natseja vastaan kertova filmi sai 11 Oscar-ehdokkuutta. Hellman väitti tarinan olleen totta, mutta se oli keksittyä. Oscar-yleisö osoitti 1978 ikonilleen seisaaltaan suosiota.

Lillian Hellman valehteli koko elämänsä ajan kertoessaan, ettei hän ollut ollut kommu- nisti. Asiakirjat kertovat hänen olleen USA:n kommunistien puolueen jäsen noin 1938 -1950, Hollywoodin kommunistien perustaja ja myöhemmin puolueen erityisjäsen. Jopa Nikita Hrustshevin valtaantulon jälkeen stalinisti Hellman ennusti, että Josif Stalin rehabilitoidaan.

Hellmanin puoluehistorialla on meille merkitystä, koska Suomi liittyy siihen. ”

T: Lillian Hellman ei ole koskaan myöntänyt kuuluneensa USA:n kommunistiseen puolueseen, joka lisäksi oli laillinen ja ennen II maailmansotaa jäsenmäärältään melko suurikin puolue.

Todennäköisempää, kuin että hän olisi ollut kommunisti (ja leninisti) on, että hän oli neuvostoystävällinen sionisti. Kyseessä ei edes ollut pelkkä ”taktinen” polittinen ja sotilaallinen yhteistyö…:

Elon Musk: Ihmisaivot tarvitsevat digitaalisen kerroksen – muuten tekoäly voittaa

Yrittäjä ja innovaattori, SpaceX-yrityksen perustaja ja sähköautoyhtiö Tesla Motorsin toimitusjohtaja Elon Musk on hiljattain puhunut useammassakin yhteydessä ihmis-aivoihin lisättävästä ”hermopunoksesta” (neural lace). Muskin mukaan se yhdistäisi ihmisaivot tekoälyyn ja mahdollistaisi ihmiskunnan pärjäämisen tekoälyä vastaan. ”Neural lace” on tieteiskirjailija Iain M. Banksin lanseeraama termi.

Musk uskoo,että ihmisistä tulee jonain päivänä parhaassakin tapauksessa pelkkiä robottien lemmikkejä,pahimmassa tapauksessa ihminen joutuu tuhotuksi. Sen vuoksi hän pitää tätä hermopunosta, aivojen ”digitaalista kerrosta” tai tekoälykerrosta elintärkeänä ihmiskunnalle.

Sen myötä ihmiskunta voi Muskin mielestä pärjätä tekoälyä vastaan.

Musk myös visioi sitä, miten tämä tekoälykerros sitten aivoihin lisättäisiin. Muskin visiossa hermoverkko syötettäisiin ihmisen verenkiertoon kaulavaltimosta ja sitä kautta se kulkeutuisi aivoihin.

Muskin ajatuksia pidetään hyvinkin futuristisina, mutta useat lehdet kertovat, että tätä teknologiaa jo tutkitaan ja rahoi-tetaan. Nature-lehdessä on esimerkiksi julkaistu tutkimus, joka käsitteli aivoimplantin asentamista hiirille ruiskun avulla. ”

Veri ei mene sellaisenaan aivoihin ollenkaan, vaan on aivoverieste, josta glia-solut välittävät ravinteet neuroneille, jossa taas ainakin suurin osa signaaleista kulkee…

PS: Aivoveriesteen löytäjä ja toimintaperiaatteen selvittäjä oli latvian-juutalainen Lina Shtern (1878-1968),joka oli Geneven yliopiston ensimmäinen naisprofessori ja Neu- vostoliiton Tiedeakateminan ensimmäinen naisakateemikko, Akatemian Fysiologian laitoksen johtaja 1929 – 1948. Hän siirtyi kertomansa mukaan aatteellista syistä Neu- vostoliittoon v.1935, mutta tiukan leninismin sijasta oli fanaattinen neuvotostuen ja -yhteistyön nimeen vannova sionisti. Hän johti tärkeää NL:n Juutalaisten Taistelukomi- teaa teatterinjohtaja Meyerholdin ja joidenkin muiden kanssa, joka koordinoi ja tuli kommunististen ja sionististen organisaatioiden taisteluyhteistoimintaa maailmalla II maailmansodan aikana. Sittemmin hän komiteoineen sai ankaran raivarin NL:n tuesta Palestiinan arabivaltion perustamiselle. Sionisteille oli ilmeisesti ”luvattu” koko Pales- tiina ”palkinnoksi” menestyksellisestä taistelutoiminnasta – tai ainakin nämä olivat käsittäneet niin.

” Esti Suomen auttamisen

Neuvostoliiton hyökättyä talvisodan alkaessa Suomeen marraskuussa 1939 Holly-woodissa ja Broadwaylla syntyi suuri halu auttaa Suomea. Lillian Hellmanin näytelmän Pienet ketut esittäjät ilmoittivat pitävänsä Suomen hyväksi hyväntekeväisyysnäytök- sen. Hollywoodissa kirkkaimmat tähdet ilmoittautuivat mukaan.

Lillian Hellman ja ohjaaja Herman Shumlin ilmoittivat kuitenkin, ettei hyväntekeväi- syysnäytöstä tule. Näyttelijöiden suututtua Hellman joutui perustelemaan kantaansa New Yorker -lehdessä. Hän perusteli, että näyt- telijät olivat aiemmin kieltäytyneet hyväntekeväisyydestä Espanjan sisällissodan tasavaltalaisten hyväksi.

– En usko siihen hienoon, rakastettavaan pikku tasavaltaan josta kaikki niin kovasti nyyhkyttävät. Olen ollut siellä ja minusta se on pieni natsimyönteinen tasavalta, Lillian Hellman totesi Suomesta. ”

T.: USA:ssa ei ollut laitonta pitää Suomea ”pienenä natsimyönteiseä tasaval-tana”, sillä USA:N HALLITUKSESSA TIEDETTIIN PILKULEEN, ETTÄ JUURI SELLAINEN SUOMI OLI!

Enemmäkin: USA:n hallituksessa tiedettiin oikein hyvin,että SAKSAN JA SUOMEN ITSENSÄKIN ODOTUKSET TALVISODAN SUHTEEN OLIVAT SOTILAALISEN KRISIN LUOMINEN TOISAALTA NL:N JA TOISALTA ENGLANNIN/KANADAN JA USA:N VÄLILLE!!!
Noidenmaiden hallitusten ongelma tässä yhteydessä oli pidellä ylistä mielipidettä olemasta liian ”Suomen-mielinen/NL:n-vastainen!

” Lillian Hellman sanoi olleensa 1937 kaksi viikkoa Helsingissä. Hellmanin mukaan ”katujen varsien seinille oli laitettu jättimäisiä Hitlerin julisteita”. ”

T.: Tällainen on tietysti kirjaimellisesti valetta, mutta faktuaalisesti tilanne oli Suo-messa PAHEMPI länsiliittoutuneiden kannalta kuin tuollainen tilanne olisi ollut…

” Hollywood Traitors kertoo Hellmanin perustelleen myös, että tuki Suomelle olisi saanut Amerikan vaarallisesti lähemmäs maailmansotaa. ”

T.: Tämä on tyhmä lause, joka tarkoittaa, että Hellman olisi odottanut USA:n liittyväm maailmansotaan SAKSAN PUOLELLA – jos on liittyäkseen!

En käsitä, missä tarkoituksessa yhtään sen enempää USA:n kuin NL:nkaan hallitus olisi mahdollisen oman ”totuudentorvensa” suuhun tuollaisia hölmöyksiä ja vaarallisia ideoita asettaneet!

” Todellisuudessa Hellman ei ilmeisesti koskaan käynyt Suomessa. Hänen salattu motiivinsa oli tietysti Molotov-Ribbentrop -sopimus ja Neuvostoliiton puolesta toimiminen. ”

T.: NO NYT VERKKARI ITSE PÄÄSTELEE TOTAALISIA JÄRJETTÖ-MYYKSIÄ JUUTALAISESTA TOIMIJASTA, JA PITÄÄ LUKIJOITAAN TÄYSINÄ PÖLKKYPÄINÄ!!!

” Natsi-Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon Lillian Hellman järjesti tukea Moskovalle. Sieltä kehuttiin hänen sota-aikaista elokuvaansa The North Star.

Hellman kutsuttiin 1944 Moskovaan kolmeksi kuukaudeksi ylelliselle ”kulttuurivierailulle”. Hän palasi sieltä ylistäen maata, eikä koskaan myöhemminkään arvostellut Neuvostoliittoa.

”Hitlerin ystävä Mannerheim”

Lukuisat Hollywoodissa ”mustalle listalle” laitetut, joiden syyttömyydestä ja kärsimyk- sistä elää myyttejä, puolustivat julkisesti Neuvostoliiton hyökkäystä Suomeen talviso- dassa. Tunnetuimpia oli käsikirjoittaja Lester Cole. Oscar-palkitun käsikirjoittaja Do- nald Ogden Stewartin mielestä Neuvostoliiton Suomeen hyökkäyksen arvostelijat lietsoivat sotaliekkejä. ”

T.: ”SYYTTÖMYYDESTÄ MYYTTEJÄ”???!!!

” Stalinistisessa amerikkalaisessa In Fact -lehdessä arvosteltiin sodan ai- kana lujasti kaikkia Suomen ja Puolan puolustajia. Suositun kommentaattori Lowell Thomasin esimerkiksi todettiin lehdessä maaliskuussa 1944 olevan ”taantumuksellinen radiotoimittaja joka on aina tukenut Suomea ja häpäissyt Venäjää”.

Hollywood Traitors kertoo myös USA:n filmiteollisuuden unohdetusta ”helmestä”, vuo- den 1943 Mission to Moscow -elokuvasta. Se oli niin yletön propagandaelokuva Neu- vostoliiton ihanuudesta,että jopa eräät venäläiset sanoivat sitä paikoin naurettavaksi. ”

T.: Tämähän on sitten muistaakseni ”tehty uusiksi” Poliisiopisto-filminä ”Mission to (Yeltsin) Moscow”!

Police Academy:
Mission to Moscow
Police Academy Mission to Moscow - Filmi 1994.jpg” Hollywood-elokuvassa kerrottiin demokratioiden pakottaneen Josif Stalinin Molotov-Ribbentrop -sopimukseen. Alla oleva ylempi Youtube-video on Mission To Moscowin traileri.

Alempana olevan Mission to Moscow -videokatkelman kohdassa 3:15 entistä Mosko- van suurlähettilästä Joseph Daviesia esittävä puhuja perustelee amerikkalaisille yleisötilaisuudessa, miksi Neuvostoliiton piti sotia Suomea vastaan.

Davies julistaa yleisölle, että Venäjä tiesi Adolf Hitlerin hyökkäävän, joten neuvosto- johtajat pyysivät Suomen lupaa ”miehittää strategisia asemia puolustaakseen itseään Saksan aggressiota vastaan”.

– Suomelle tarjottiin kaksinkertainen määrä alueita vaihdossa, mutta Hitlerin ystävä Mannerheim kieltäytyi, jolloin puna-armeija tuli mukaan.Siksi,ystäväni, suurlähettiläs selvittää elokuvassa.

– Minkähän vuoksi näitä asioita ei ole kerrottu meille?, yleisön joukosta todetaan. ”

T: No siinä tuli vale: ehdottomat kieltäytyjät olivat Eljas Erkko, Rudolf Walden ja Väinö Tanner.

Mannerheim suositteli diilin hyväksymistä.