(muka "94 miljoonaa tappamalla tapettua kommunismin uhria vuoden 2006 "päätöksen" mukaan!!!)!!!

https://hameemmias.vuodatus.net/…/miten-halosen-ja-hautalan…

Hesari lykkääsi ikiomaa paskaa päälle: VENÄJÄ ON MM. LÄHTETNYT VITOMAAN SIELTÄ JO 2007 juuri noiden järjettömyyksien takia!!!!



https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005975260.html

Venäjä toisti uhkauksensa jättää Euroopan neuvosto – Presidentti Niinistö: ”Neuvosto on tällä hetkellä vaikeassa poliittisessa tilanteessa”

Presidentti Niinistö Strasbourgissa: ”Suomi tuomitsi julkisesti ensimmäisten maiden joukossa Krimin liittämisen Venäjään. Venäjän lähtö Euroopan neuvostosta olisi silti menetys kaikille osapuolille.”

Sauli3e13a212976e4290a267fed6427ef0fb.jp

Niinistö puhui keskiviikkona Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa Strasbourgissa. (KUVA: VINCENT KESSLER / Reuters)

Julkaistu: 23.1. 15:33

Moskova

Venäjän edustajat toistivat keskiviikkona taas uhkauksen siitä, että Venäjä on valmis jättämään ihmisoikeuksia, demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta edistävän Euroopan neuvoston.

”Joko Venäjä pysyy, mutta siinä tapauksessa Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenten tasa-arvoiset oikeudet pitää turvata. Tai sitten Venäjä lähtee, jolloin mitään keskusteltavaa ei enää ole”, Venäjän parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston viestintävaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Puškov sanoi keskiviikkona Moskovassa.

Tasa-arvoisella kohtelulla Puškov viittasi siihen, että yleiskokous päätti vuosina 2014 ja 2015 poistaa Venäjän delegaatiolta äänioikeuden Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan sodan vuoksi.

Venäjän tulkinnan mukaan päätös rikkoo jäsenmaiden tasa-arvoa. Se lopetti 2016 valtuuskuntien lähettämisen yleiskokoukseen. Seuraavana vuonna se lopetti jäsenmaksujen maksamisen. Viime viikolla parlamentin alahuone duuma päätti jatkaa käytäntöä.

Venäjän velka on jo 60 miljoonaa euroa. Ensi kesänä Venäjä on ollut maksamatta kaksi vuotta, joten periaatteessa erottamisprosessi voidaan käynnistää. Kriisi onkin nyt kärjistynyt, sillä jokin ratkaisu pitäisi löytää nopeasti.

Kriisi on myös Suomen sylissä, sillä Suomi on parhaillaan Euroopan neuvoston puheenjohtamaa. Siksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli keskiviikkona Strasbourgissa puhumassa neuvoston parlamentaariselle yleiskokoukselle.

”Euroopan neuvosto on tällä hetkellä vaikeassa poliittisessa tilanteessa. Saatamme menettää yhden jäsenistämme”, Niinistö sanoi puheessaan.

”Haluan korostaa, että tilanteen perimmäisistä syistä ei ole minkäänlaisia epäilyksiä. Suomi tuomitsi julkisesti ensimmäisten maiden joukossa Krimin liittämisen Venäjään”, Niinistö jatkoi.

”Venäjän lähtö Euroopan neuvostosta olisi silti menetys kaikille osapuolille. Ja lopulta yksi isku lisää koko sääntöpohjaiseen kansainväliseen järjestykseen.”

Ennen puhettaan pidetyssä lehdistötilaisuudessa Niinistö sanoi, ettei Euroopan ja Venäjän välillä ole nyt ”muita institutionaalisia yhteyksiä”. Hän sanoi siksi olevansa tilanteesta huolissaan ja lisäsi kannattavansa vuoropuhelua.

Puškovkin otti Suomen puheenjohtajuuden esiin.

”Nyt Suomi on Euroopan neuvoston puheenjohtaja. Tiedän, että Suomi ottaa tämän tilanteen vakavasti”, Puškov sanoi.

Hän kertoi keskustelleensa asiasta suomalaisten kanssa.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on Euroopan vanhin yhteistyöjärjestö. Se ei ole osa EU:ta, vaan hallitusten välinen erillinen järjestö. Tätä nykyä siihen kuuluu 47 maata.

Suomi liittyi Euroopan neuvostoon vuonna 1989, Venäjä vuonna 1996.

Euroopan neuvosto on parhaiten tunnettu Euroopan ihmisoikeussopimuksesta, johon jäsenmaat ovat sitoutuneet. Sen noudattamista valvoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, johon jäsenmaiden kansalaiset voivat valittaa käytyään koko valitustien läpi omassa maassaan.

Ihmisoikeustuomioistuin on ollut tärkeä valitustie monille suomalaisille, mutta vielä suurempi merkitys sillä on venäläisille, sillä Venäjä ei ole oikeusvaltio.

Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland sanoi keskiviikkona, että jos Venäjä lähtee, se ei myöskään ole enää ihmisoikeustuomioistuimen alla.

Hän sanoikin, ettei kyse siksi ole rahasta, vaikka Venäjän maksamattomat jäsenmaksut ovat ongelma budjetille. Hän on jo aiemmin arvioinut, että lähtö olisi ”valtava takaisku” ihmisoikeuksille Venäjällä. Tilanne on nytkin ongelmallinen, mutta olisi ilman jäsenyyttä todennäköisesti selvästi pahempi. Venäjällä erityisesti ihmisoikeusväki on samaa mieltä.

Samaan viittasi myös Puškov, joka tunnetaan yhtenä Venäjän virallisista äänistä ulkomaille.

”Olemme jäädyttäneet kuolemantuomion. Mikäli Venäjä lähtee Euroopan neuvostosta, se on vapaa päättämään asiasta sisäisesti. Kansainvälisiä sitoumuksia ei silloin enää ole”, Puškov sanoi.

Puškov tosin sanoi, että Venäjä on ollut mukana Euroopan neuvostossa esimerkiksi siksi, että identifioituu eurooppalaiseksi maaksi.

Kiista koskee siis parlamentaarista yleiskokousta, joka koostuu jäsenmaiden lähettämistä kansanedustajista. Valtuuskuntien koot on suhteutettu jäsenmaiden kokoon, Suomella on yleiskokouksessa viisi paikkaa.

Koska Euroopan neuvosto on hallitusten välinen järjestö, varsinainen päätöksentekoelin on jäsenmaiden ulkoministereistä ja pysyvistä edustajista eli suurlähettiläistä koostuva ministerikomitea.

Venäjä on jatkanut toimintaansa ministerikomiteassa normaalisti.

Ulos sulkeminen parlamentaarisesta yleiskokouksesta ei kuitenkaan ole Venäjälle vain arvovaltakysymys, sillä parlamentaarinen yleiskokous valitsee Euroopan neuvoston pääsihteerin, ihmisoikeustuomioistuimen tuomarit ja ihmisoikeusvaltuutetun.

Seuraavasta pääsihteeristä päätetään ensi kesänä.

Tilannetta vaikeuttaa se, että se on uusi. Euroopan neuvostosta ei ole tarvinnut erottaa jäsenmaita. Säännötkin ovat hiukan monitulkintaiset siinä, voiko ministerikomitea erottaa jäsenmaan kokonaan vai vaan ikään kuin jäädyttää jäsenyyden.

Lopulta päätös on tietenkin poliittinen. Toiset haluvat pitää Venäjän mukana, vaikka jäsenyys ei ole tehnyt Venäjästä oikeusvaltiota tai demokratiaa. Toiset taas tulkitsevat Venäjän kiristävän Euroopan neuvostoa.