Tämä ”Euro-Tampere-tieteen” lippulaiva asetti päämääräkseen 100 miljoonan arvon - ja sen varran suurin piirtein siihen pumpattiinin: 20 miljoonaa pelkästään valtion suoria yritystukia, noin toinen mokoma EU-tukia, näitä ei kumpiakaan yleensä saa, ellei ole vastaava määrä muiden kuten yksityisten ja kuntien sijoituksia – ja kun on kyse ylipistopiirien firmasta, epäsuoraa tukea oli mahdollista ohjata proffien omaan firmaan vain sitä palvelevan opetuksen ja tutkimuken avulla – jolla keinolla Nokiakin nousi – mutta FIT Biotech ei. (Tuota 100 mijoonan kuviota sitten hieman muutettiin - taaskin biokemisti Pekka Sillanaukeen johdolla.)

Se ei koskaan tuottanut mitään – paitsi puolivillaisia patentteja, joista viimeisin ja näyttävin yhtiön ”rokotekehitysmenetelmälle” USA:ssa viime vuonna, oikeiden tutkijoiden mahdolliseksi kiusaksi lähinnä.

Firma oli Tampereen ylliopiston rokotekehittäjien perustama 1995 professori Kai Krohnin johdolla,joka oli ensimmäinen toimitusjohtaja, mutta Firman eurokehityksen priimus moottoreina ja vallankaappajina toimi valkeakoskelainen aktiivikokoomus-lainen päihdelääkäripasriskunta Pekka ja Päivi Sillanaukee (tosin Pekka ei ole lää-käri vaan biokemisti, ikinä en käynyt otilla, jotkut kaverit kylläkin…).Pariskunta erosi samoihin aikoihin, kun Päivi, silloin Tampereen teveystoimen apulaiskaupunginjoh-taja, siirtyi Sosialli- ja terveyministeriön kangsliapäälliköksi, jossa hommassa jatkaa edelleen. Sosiaali- ja terveysministeri Maria Guzenina potkaisi valtiosihteerinsä SOTE-valmistelujen ulkopuolelle (mistä henelle kaikki kunnia, ämmä pitäisi saada sieltä kokonaan wittuun!).

Touhussa oli alun pitäen piirteitä,jotka kertoivat perustutkimutoiminnassa toimineelle, että ”tuosta ei taida lopultakaan tulla tuhkaa eikä pihkaa eli lasta eikä paskaa. Olen-kin siitä vuosien kuluessa paljon kirjoittanut keskustelupalstoille, joista useimmat on hävitetty. Siksi mulla on nyt aineistoa pineneenkatsaukseen maan tiedesysteemin muuttamisen ”innovaatiosysteemiksi” lippulaivaan… Samaan aikaan oikea tiede on jyrätty ja nitistetty myös lääketieteessä.

Peruskuvio "tieteen "korvanneessa innovaatiojärjestelmässä” on, että

– Ensin jaetaan nahka;

– sitten jätetään karhu kaatamatta;

– sitten ilmoitetaan, että kaikki tämä ”METSÄSTYSALUE kuitenkin on miedän”, samoin erilaiset tässä yhteydessä viritellyt pyssyt, ansat, kuopat ja häkit myrkyt ”ovat meidän” ja niiden käytöstä ”on maksettava meille” YMPÄRI MAAILMAA!


https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006013683.html

FIT Biotech jättää konkurssihakemuksen – syynä rahoittajan keskeyttämä sopimus

Voimassa olevasta rahoitussopimuksesta huolimatta Alpha Blue Ocean ei ole maksanut sopimuksen mukaisia 500000 euron maksueriä marraskuun 12. päivän jälkeen, yhtiö kertoo.

Bioteknologiayhtiö FIT Biotechin hallitus on päättänyt jättää yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen tänään, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Konkurssin syynä on yhtiön mukaan rahoitussopimuksen keskeytyminen. Voimassa olevasta rahoitussopimuksesta huolimatta Alpha Blue Ocean ei ole maksanut sopimuksen mukaisia 500000 euron maksueriä marraskuun 12. päivän jälkeen, yhtiö kertoo.

– Olen äärimmäisen pettynyt siihen, että yhtiön rahoitus loppui kesken sovitun rahoi-tusohjelman. Tämän seurauksena olemme joutuneet kes- keyttämään lukuisat me-neillään olleet yhtiön liiketoimintaan ja lääkekehitykseen liittyneet kehitysprojektim-me, sanoo FIT Biotechin toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen tiedotteessa.

Vuonna 1995 perus FIT Biotech on kertonut kehittävänsä ja lisensoivansa patentoimaansa GTU-vektoriteknologiaa (Gene Transport Unit) uuden sukupolven lääkehoitoihin. Yhtiö on soveltanut teknologiaa kehitysprojekteissaan, jotka ovat geeniterapia, geenirokot-teet ja tutkimusyhteistyö. Sovellusalueita ovat olleet esimerkiksi syövän geeniterapia ja tartuntataudit kuten hiv. ”

Firma sai 2017 US Patentin geenivektoritekniikalleen, joka oli jo 2006 homman nimi. Aika kauan kesti… tämä ei ole siis geenimuuntelutekniikka vaan geenihoitoteniikka. En kommentoi asiaa sen enemmä, kun en ymmärrä asiasta mitään kuitenkaan.
 

Minäkin tiedän kuitenkin yhtäja toista siitä,miten johdettuna lupaavimmastaan projek- tista ei tule mitään – ei tuhkaa eikä pihkaa, ei lasta eli paskaa. Ei vaikka tieteelliset tulokset olsivat valmiina jonkun persetaskussa.

FIT Biotechin toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen.Kuva: Petteri Paalasmaa

FIT Biotechin HIV-hoidolle patenttisuoja Yhdysvalloissa

Uutiset | 30.11.2017

Suomalainen lääkekehitysyhtiö FIT Biotech on saanut Yhdysvalloissa patentin HIV:n hoitoon kehittämilleen DNA-rokotteille.

30.11.2017 julkistetun uutisen mukaan patentti antaa FIT Biotechille yksinoikeuden hyödyntää HIV-potilaiden hoidossa kehittämiään GTU-vektoriin perustuvia DNA-ro-kotteita, joihin kuuluu FIT-06-rokotekandidaatti.Yhtiön mukaan FIT-06 tarjoaa mah-dollisuuden nykyisiin menetelmiin verrattuna turvallisempaan ja edullisempaan HIV:n hoitoon.
.
FIT Biotech on vuonna 1995 perustettu bioteknologiayhtiö, joka kehittää ja lisensoi patentoimaansa GTU® (Gene Transport Unit) -vektoriteknologiaa uuden sukupolven lääkehoitoihin.
.

 

Firma on alun perin tietynlaisen ”tiedeajattelun” ”laboratorio” ja SOTE-ministeriön kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen ja tämä exän Pentti Sillanaukeen ”luomus”. Siihen on lujasti ajettu veronmaksajien rahaa ja muita yhteiskunnan resursseja.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/04/ministeri-guzenina-teki-oikein-hyllyttaessaan-kansliapaallikko-sillanauken-sotesta-2013

Ministeri Guzenina teki oikein hyllyttäessään kansliapäällikkö Sillanaukeen SOTEsta (2013)

STM:n Kangsliapäällikkö Sillankauhee: ajaa kuin käärmettä piippuun päin wittua järjestettyä pisnestiärettä … Ensin jaetaan nahka, sitten jä- tetään kuitenkin karhu kaatamatta… välillä kokeillaan salaa naapu- rimaan (= ”alemmilla…) kansalaisilla, joilla sitten PRRRR…LE kuitenkin osottautuu olevan VÄÄRÄLLAISET KEENIKKIN HIANOON TUATTEESEEN!, jne.

riittinen 12.04.2013 03:46

Päivi Sillanukee tunnetaan fanaattisena pakkomielleyksityistäjänä, ja epäonnistu-neista bioteknologiaprojekteistaan yhdessä entisen mie- hensä Pekka Sillanaukeen kanssa. Tämä alkoholitutkijapariskunta suhasi mm.”AIDS-virusrokotteen kehittäjinä”, jota sitten oikein jopa kokeiltiinkin virolaisilla (tekstistä päätellen salaa!), ei tehonnut, oli kuulemma ”väärät keenit” siellä puolen rajaa…

Periaate on ollut, että ”maalataan seinälle kuva komeasta karhusta” (vaikkapa ”Ikui-sen Elämän Eliksiiri”, lainattu taannoiselta amerikkalai- selta virkaveljeltä ja ruutistoi-mistojohtajalta (CNN) Sanjay Guptalta), jota ei ole kaadettu, mutta jonka nahka jae-taan, ”kuka mitäkin omistaa ja kenenllä on oikeus mihinkäkin” (pelkästään siksi, että on yrittänyt jotakin söheltää asian eteen) ja sitten haetaan ja saadaan valtiolta ja muilta miljardi rahaa. Oikeasta tieteestä ja vakavasta tutkimuksesta ei ymmärretä sen enempää kuin sika Pohjantähdestä.

Friday, September 28, 2012 9:53 AM

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/stmn+kansliapaallikoksi+paivi+sillanaukee/201209269865

STM:n kansliapäälliköksi Päivi Sillanaukee

Torstai 27.09.2012 klo 13:40

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköksi on valittu ministeriön osastopäällikkö Päivi Sillanaukee.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok) esityksestä. Sillanaukee on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysministeriössä osastopäällikkönä vuodesta 2008.

Tätä ennen Sillanaukee työskenteli muun muassa Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana. Puoluekannaltaan hän on kokoomuslainen.

STT ”

Tämän rouvan mies on ollut Pekka Sillanaukee (he ovat eronneet vähän ennen kansliapäällikkönimitystä):

http://www.tutorinvest.com/pages/suomeksi/asiantuntijat/pekka-sillanaukee.php

Tässä yksi suuri turha julkinen lupaus: ”AIDS-rokote”:

http://www.talouselama.fi/liitetyt/ensin+koripallo+sitten+rokote/a2048303

Kohta ”AIDSin voittaja” siirtyi kuitenkin kaupallistamisbisnekseen:

http://www.fitbiotech.com/archive/fi_070503_1.html

”    Pekka Sillanaukee valittu Bionext Tampere -ohjelman johtajaksi

5.7.2003, Lehdistötiedote

Vuoden 2003 alussa käynnistynyt bioteknologian kehittämis- ja investointiohjelma BioneXt Tampere saa johtajan elokuussa kun lääketieteellisen biokemian dosentti, FT, eMBA Pekka Sillanaukee aloittaa tehtävässä. Sillanaukeella on monipuolinen kokemus kansainvälisten lääke- ja bioteknologiayritysten johtotehtävistä.

Tällä hetkellä hän toimii rokotekehityksestä tunnetun FIT Biotech Oyj:n toimitusjoh-tajana.”Ohjelman johtoryhmä oli valinnassaan yksimielinen”, kertoo BioneXt johto-ryhmän puheenjohtaja,Tampereen kaupungin elin- keinojohtaja Harri Airaksinen. ”Tampereen kaupunki on sitoutunut bio- teknologia kehitykseen pitkäkestoisella rahoituksella.BioneXt Tampere ohjelma on tulevan seitsemän vuoden aikana yksi keskeisimmistä elinkeinopolitiikan välineistä” Airaksinen kiteyttää.

”Hakuprosessi kesti yli puoli vuotta. Pidimme ehdottomasti kiinni tiukoista valintakri-teereistä, koska ohjelma on erittäin tärkeä Tampereen tulevaisuudelle ja Finn-Medin kehitykselle. Meillä oli lukuisia erittäin kyvykkäitä bioteknologiayritysten toimitusjoh-tajatasoisia hakijoita.Sillanaukee täytti kriteerimme bioteknologian tutkimuksen, liike- tominnan ja rahoituksen osaajana kuitenkin selvästi parhaiten. Sillanaukeen valinta vahvistaa tuntuvasti Finn-Medi Tutkimus Oy:n osaamista bioteknologiasektorin kehit-täjänä”, kertoo BioneXt Tampere -ohjelmaa koordinoivan Finn-Medi Tutkimus Oy:n toimitusjohtaja Matti Eskola.

Uusi johtaja astuu tehtäväänsä vaiheessa, jossa ensimmäiset siemenrahalla toteu-tettavat hankkeet ovat käynnistymässä. Parhaillaan tärkeässä asemassa on biotek-nologian koulutuksen vahvistaminen ja lääketieteellispainotteisen luonnontieteellisen tiedekunnan ytimen synnyttäminen.

Muodostumassa on kasvava joukko bioteknologian kaupallistamista ja yritystoimin-taa tukevia hankkeita.Näistä pisimmällä on Kudoskorjauskeskus Tertia, jonka perus- toimintoja on puhdastilaolosuhteissa tapahtuva solujen ja kudosten kasvattaminen ja tuotanto sekä siihen liittyvä koulutustoiminta.

(Tässä ohjelmassa on epäilemättä jotakin ituakin:tämä on Tukholman Karolinskan eikä Suomen ”pierupeilineuroniakatemioiden” yhteistyöprojekti.Ehkä juuri siksi rouva pitikin tönätä ministeriöön… monestakin syystä … Riittinen)

BioneXt Tampere kehittämis- ja investointiohjelma BioneXt on terveyttä ja hyvinvoin-tia edistävän bioteknologian huippututkimukseen, tuotekehitykseen, kliiniseen sovel- tamiseen ja kansainväliseen kaupallistamiseen keskittyvä ohjelma, joka yhdistää alueen vahvan teknologiaosaamisen uuteen biologiseen tutkimukseen.

Sadan miljoonan euron investointeihin vuoteen 2010 mennessä tähtäävä ohjel-ma korostaa kilpailukyvyn rakentamista pitkäjänteisesti strategisella tasolla edistä-mällä tieteenalojen monialaista tutkimusta ja tuotekehitystä, sekä terveyspalvelujen tuottajien, yritysten ja rahoitta- jien välistä yhteistyötä. Samalla ohjelma luo uutta osaamisperustaa, joka mahdollistaa uudenlaisen elinkeinotoiminnan.

Verkottumiseen pyrkivän ohjelman kiinnostavuus niin kotimaassa kuin kansainväli-sesti perustuu erikoisosaamista tarjoavaan kumppanuuteen. Esimerkiksi biomateri-aalien tehokkaana soveltajana Tampere on kiinnostava kumppani kudosteknologia-tutkimuksen kansainvälisille partnereille.Tavoitteena onkin tuoda kansainvälisen tason liiketoiminnan asiantuntijat yhteistyöhön täällä olevien toimijoiden kanssa ja luoda tällä tavoin lisäpotkua tutkimustulosten ja tuotteiden kaupallistumiselle.

Ohjelmaan osallistuvat tutkimuksen,tuotekehityksen, terveydenhoidon ja liiketoimin-nan osaajat. Mukana ovat Tampereen yliopisto ja Teknilli- nen yliopisto, VTT, Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Tampereen kaupunki, Sitra, TE-keskus ja alueen elinkeinoelämä.

Toiminnan aloittaminen:

Sillanaukeen mukaan ”Tampereella toimivat useat tutkimuksen huippuyksiköt sekä maailmanluokkaan osaamisellaan nousseet yritykset luovat alueelle hyvän perustan lääketieteellisen bioteknologian kehittämiselle. Tampereen alueella on ainutlaatuista erityisosaamista ja kyky moniammatillisen yhteistyön muodostamiseen.Tälle pohjalle voidaan huolella harkiten rakentaa liiketaloudellista menestystä sekä tutkimuslaitoksia ja terveydenhuoltoa tukevaa toimintaa”.

Sillanaukee asettaa loppuvuoden päätavoitteiksi ”BioneXt ohjelman strategian päivit- tämisen ja painopisteiden valinnan. Tämän jälkeen BioneXt:ssä keskitytään toiminta- ja investointirahoituksen merkittävään laajentamiseen, toiminnan tehostamiseen ja sen vaikuttavuuden seurantaan”.

Sillanaukee kuvaa toimintatapaansa ”avoimeksi ja yhteistyöverkostoja luovaksi”.Hän tuo BioneXt ohjelmaan ”teollisuus- ja johtamiskokemusta, kansainvälisen pääomasi-joituksen ja markkinatilanteen tuntemusta, sekä alan monipuolisesta tuntemisesta kumpuavaa realismia toiminnan suuntaamiseen”.

Sillanaukee aloittaa tutustumisen uuteen tehtävään jo elokuussa. Hän lopettaa FIT Biotech Oyj:n toimitusjohtajana syyskuussa ja tuo yhtiön toimintaan jatkuvuutta siirtymällä yhtiön hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Pekka Sillanaukeen tausta ja tehtävät

Työtehtävät:

Tampereella ja Tartossa toimivan lääketieteellisen bioteknologiayrityksen FIT Bio-tech Oyj:n (Finnish Immunotechnology Oy) perustajaosa- kas ja toimitusjohtaja 1998 – 2003, monikansallisen lääke- ja diagnostiikkayrityksen Pharmacia Upjohn Ltd:n (Kabi-Pharmacia Diagnostics AB) tuotekehitysjohtaja ja liiketoimintadivisioonan joh-toryhmän jäsen Tukholmassa ja Uppsalassa 1995-1998, Alko Oy:n Biolääketieteelli- sen osaston kliinisen ja soveltavan tutkimuksen päällikkö 1991-1994, tutkijana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja Tampereen yliopistossa 1988-1991.

Hallitus ja luottamustehtävät:

Sillanaukee toimii tällä hetkellä mm. Palvelutähti Oy:n hallituksen puheenjohtajana, FIT Biotech Oyj:n hallituksen varapuheenjohtajana, Quattromed A/G:n hallituksen sekä BioneXt Tampere johtoryhmän jäsenenä. Sillanaukee on toiminut konsulttina ja asiantuntijana lääke- ja diagnostiikkayrityksille, WHO:n Euroopan aluetoimistol-le, Yhdysvaltojen terveysinstituutille NIH:lle, teollisuuden ja työantajien bioteolli-suussektorille, sairaanhoitopiireille, sekä kaupunkien sosiaali- ja terveystoimille.

Tutkimustoiminta ja koulutus:

Sillanaukee on toiminut tutkijana ja lääketieteellisen biokemian dosentina Tampe-reen yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa julkaisten yli 120 tieteellistä artik-kelia, toimien ohjaajana 8 väitöskirjassa ja 12 opinnäytetyössä, sekä osakeksijänä patenttihakemuksissa. Muu koulutus: Filosofian maisteri Jyväskylän yliopisto, filoso-fian tohtori Tampereen yliopisto, eMBA Tukholman kauppakorkeakoulu, TEJOKO Helsingin kauppakorkeakoulu, sekä erillisopintoja Lontoon kauppakorkeakoulussa.

Lisätietoja

Elinkeinojohtaja Harri Airaksinen
Johtoryhmän puheenjohtaja, Bionext Tampere
puh. 040-5041215
email: [email protected]

Toimitusjohtaja Matti Eskola
Finn-Medi Tutkimus Oy
puh. (03) 247 4020
e-mail: [email protected]

Pekka Sillanaukee
Johtaja, BioneXt Tampere
puh. 040-8331313
email: [email protected]

http://www.tampereenkauppakamarilehti.fi/Arkisto/Lehtiarkisto/2002/7-02/bionext.html

Kun katsoo perheen omistuksia valtion tukemassa yritystoiminnassa, näyttää siltä, että kansliapäällikkö joutuu pääasiassa istumaan jäävinä, kun varsinakaan teollisia hankkeita käsitellään:

http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content9C378

Taustalataan pariskunta on alkoholitutkijoita.

http://lib.thl.fi:2345/http:/lib.thl.fi:2345/lib4/src?PBFORMTYPE=01001&AUTHOR=%22Sillanaukee,%20Pekka%22&SQS=1:FIN:1::6:50::HTML&PL=0

”AIDS-rokotteesta” on siirrytty vähemmän riskaabeleille alueille:
fysioterapiaan:

http://www.tutorinvest.com/pages/posts/22.2.2010-tutor-invest-sijoittaa-dbc-internationaliin6.php

Huhuja on tehty, ja kumottu, kuten että ”AIDS-rokotetta jo kokeillaan virolaisilla”

Biotekniikkaa

Fit Biotech sijoitti virolaiseen biotekniikkayritykseen.Tarton yliopistosta lähtöisin ole-va Quattromed vahvistaa Fit Biotechin tuotekehitystä: Quattromedilla on PCR -dia-gnos-tiikkapalveluja, sukupuolitautien dia-gnostiikkaa ja tag-vektori lääketieteellisen bioteknologian tutkimustoimintaan. Fit Biotechilla on optio ostaa loputkin Quattromedin osakkeista vuoteen 2006 mennessä.

Quattromedilla ei ole mitään tekemistä edellisviikon uutisaiheen hiv-rokotteen kans-sa. Osa Fit Biotechin tuotekehitysyksikköä on toiminut Tartossa jo parin vuoden ajan. Fit Biotech on keskittynyt Tarton laboratoriossaan kehittämään hiv-rokotetta muun muassa Suomessa yleistä alatyyppi b:tä vastaan. Helsingin Sanomat kertoi viime viikolla, että Fit Biotech luopuu aikeestaan testata hi-virusrokotetta virolaisilla, koska Virossa leviää hi-viruksen harvinainen g-alatyyppi. Fit Biotech ei ollut kuitenkaan tehnyt päätöstä testauksista.

”Kiusallinen juttu, uutisankka”, sanoo Biotechin toimitusjohtaja Pekka Sillanaukee.

http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/ryntays+viroon+jatkuu/a2044828

 

Miljonia  kuin suokuokalla

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/kemia/2004-10-14/Tampere-tahtoo-100-miljoonan-biohankkeet-3278100.html

Helena Raunio

  • 14.10.2004 klo 07:35

Tampere tahtoo 100 miljoonan biohankkeet

Verkostoyhteistyöhön pohjautuva Bionext Tampere yhdistää teknologiaosaamista biotekniikkaan ja lääketieteeseen.Tampere investoi ja kehittää bioalan huippututki-musta ja kaupallistamista. Bionext Tampere -ohjelman tavoitteena on saada 100 miljoonan euron hankekanta vuoteen 2010 mennessä. EU arvioi bioteknologiaa hyödyntävien markkinoiden kasvavan siihen mennessä jo 2000 miljardin euron suuruisiksi.

Bioteknologian kehittämis- ja investointiohjelma on Tampereen kaupungin suurimpia elinkeinopoliittisia haasteita.

”Ohjelmalla vahvistetaan tulevaisuuden kilpailukykyä ja kaupungin satsaus on var-masti Suomen kärkipäätä”, uskoo Bionextin ohjelmajohtaja Matti Eskola Finn-Medi Tutkimus Oy:stä.

Kuvantamista ja implantteja

Ohjelman painopisteitä ovat kuvantaminen ja informaatioteknologia, implantit ja kudosteknologia, sekä immunologia ja siihen liittyvät hoidolliset sovellutukset.

Ne edustavat sitä tutkimusosaamista ja liiketoimintaa,jota Tampereen seudulla jo on ja jota halutaan edelleen vahvistaa.

”Fokusointi on muutoinkin välttämättömyys. Haluamme myös vahvistaa biokeskusten erikoitumiskehitystä”, Eskola lisää.

Implantti- ja kudosteknologiassa ovat tulossa yhdistelmätuotteet, joissa esimerkiksi biohajoaviin materiaaleihin yhdistetään lääkeaineita ja soluja. Kauempana siintävät biologiset kudostuotteet, kuten keinoluu ja -rusto.

”Kantasolut tarjoavat uusia mahdollisuuksia hoitaa sairauksia. Myös biosensori-, rokote- ja immunoterapiamarkkinat kasvavat voimakkaasti. Löydämme myös uusia mahdollisuuksia painopistealojen sisältä vuoteen 2010 mennessä”, Eskola uskoo.

Tavoitteena on myös kehittää ihmiseen istutettavia osia,jotka keräävät tietoa kehosta tai vapauttavat lääkkeitä elimistöön. Eläinkokeiden sijaan samat testit onnistuvat laboratorioissa solumalleilla.

Ohjelma tuottaa innovaatioita

Ohjelman tehtävänä on tuottaa uusia innovaatioita, kouluttaa osaavaa henkilökuntaa sekä tarjota ensiluokkainen toimintaympäristö uusien ja jatkoinvestointien saamiseksi.

Jo tänä vuonna kokonaishankekanta ylittää 18 miljoonaa euroa. Ohjelman tutkimus- ja koulutushankkeiden laajuus on yli 6 miljoonaa euroa.

”Ohjelman ytimessä olevat tutkimuslaitokset ja yhteistyökumppanit ovat keskeisiä toiminnan rahoittajia. Ulkopuolista rahoitusta ohjelman hankkeet ovat saaneet opetusministeriöltä, EU:lta, Tekesiltä ja Suomen Akatemialta.

Yritysten rahoitukset tulevat riskirahoittajilta sekä Tekesiltä, EU:lta ja TE-keskuksista.

Suhteita 50 sijoittajaan

Toistaiseksi tamperelaiset yritykset ovat menestyneet hyvin riskirahoituksen hankinnassa.

”Riskirahan puutteen torjumiseksi olemme käynnistäneet kesällä pää-omasijoitusten aktivointihankkeen.Siinä luodaan suhteet noin 50 aktiiviseen sijoittajaan Euroopassa ja USA:ssa, joiden rahoitusta pyritään kanavoimaan alan yrityksille.”

Tavoitteena on yhdeksän sijoitusta, joiden yhteismäärä on 25 miljoonaa euroa.

”On paljon sovelluskohteita, joita voidaan saattaa markkinoille perinteistä lääkekehi-tystä nopeammin. Toisaalta teemme aktiivista työtä kansainvälisten kumppanien löytämiseksi yrityksiin ja projekteihin.”

Tampereella on jo joukko hyvässä vauhdissa olevia hankkeita ja yrityksiä.

Japanilaisomistuksessa oleva silmälääkevalmistaja Santen on investoinut ja kasva-nut Tampereella, hiv-rokotetta kehittävä FIT Biotech on puolestaan saanut kansain-välistä tunnustusta ensiluokkaisesta tuotekehityksestään, liukenevia ruuveja valmis- tava Inion on saanut merkit- tävän pääomasijoituksen vuoden alussa ja tärkeän jakelusopimuksen Yhdysvalloissa.

 
Ensimmäinen (luultavasti asiantuntevin) johtaja potkittiin pellolle:
 
 
Professori Kai Krohn valok. e. Erkki karén 20.9.-01

Kai Krohn uskoo yhä HIV-rokotteeseen, vaikka sijoittajat osoittautuivat rahanahneiksi ja yliopistot byrokraattisiksi.

Rahanahneet kasinopelurit kaappasivat Sitran ohjauksessa tamperelaisen biotekno-logiafirman, jonka oli perustanut aids-tutkijana tun- nettu professori Kai Krohn. Pro-fessori savustettiin ulos Finnish Immunoteknology Oy:stä eli FIT Oyj:stä, jonka piti kehittää DNA-pohjaisesta HIV-rokotteesta kaupallinen tuote.

Kai Krohn on Tampereen yliopiston patologian emeritusprofessori ja kansainväli-sesti menestynyt immunologian tutkija. Hän käynnisti Tampereen yliopistossa lääke-tieteellisen teknologian instituutin, joka on nykyisen Biomeditech-yksikön edeltäjä.

Krohn kirjoittaa tutkimustyöstään kirjassaan Oma ja vieras – Lääkäri ja tutkija muistelee.

Bisnesmiehiä kiinnosti vain golf ja purjehdus

Kai Krohn luopui kasinopelureiden painostuksesta toimitusjohtajuudesta perusta-massaan yhtiössä. Hänen tilalleen palkattiin Pekka Sillanaukee, joka uskoi Krohnin mukaan ”katkeamattomaan kasvuun ja materiaalisen hyvinvoinnin jatkuvaan lisääntymiseen”.

Pekka Sillanaukee, bioteknologian ”pelimies”

Sijoittajien rahoista suuri osa kului Krohnin mukaan ”yhtiön toiminnan kannalta järjet-tömän suuriin ja kalliisiin edustustiloihin apassi-saunoineen ja kodikkaine tarjoilu- ja ravintolahuoneineen”.

Yhtiöön palkattiin kahdeksan työntekijää,joista vain yksi osallistui varsinaiseen roko-tekehitystyöhön. Firma joutui purjehdusta ja golfia harrastavien nuorten miesten hal-tuun, jotka eivät tienneet mitään siitä, mitä yrityksessä oikeasti tehtiin. Yritys piti vain saada nopeasti ja pienellä rahalla myyntikuntoon. Hallituksen kokouksissa kerskailtiin purjehdus- ja golfseurojen illallisilla, mutta ei puhuttu oikeista sisällöistä.

Sijoittajat uskoivat, että firman omistama DNA-rokote riittäisi yksinään torjumaan aidsin. Krohnille ja alan tutkijoille oli kuitenkin selvää,että tämä rokote tehoaisi vain yhdessä muiden keinojen kanssa.

Krohnin lähtö yhtiöstä vuonna 2005 aiheutti järkytyksen ja sysäsi firman sivuraiteille, kun muutkin vakavasti otettavat tutkijat jättivät yhtiön.

Kai Krohn on yhä vakuuttunut siitä,että HIV-rokote syntyy yhdistämällä eri rokotteita. Hän ei pidä tärkeänä sitä, onko hänen oma rokotteensa mukana lopputuotteessa, mutta tyytyväisyyttä hän silti kertoo tuntevansa rokotetutkimuksesta. Hän sanoo olevansa katkera vain sijoittajille.

Yliopistot jähmeän byrokratian linnakkeita

Krohnin tieteellinen ura keskittyy vieras-oma-vastakkainasetteluun. HIV-rokotteen ja hepatiitti B -rokotteen kehittelyissä oli kyse elimistön taistelusta eli immunologisesta vasteesta vierasta organismia vastaan.

Krohnin toinen merkittävä tutkimusaihe liittyi tautikompleksiin nimeltä APECED, jos-sa potilaan immuunivaste pyrkii tuhoamaan omaa elimistöä. Krohnin tutkimusryhmä onnistuikin identifioimaan APECED-geenin nimellä AIRE.

Krohn neuvotteli vuonna 2010 APECED-tutkimukselle rahoituksen, jonka hallinnoin-nin hän uskoi hoituvan Tampereen yliopiston kautta. Hän erehtyi kuvittelemaan, että yliopisto olisi avosylin ottanut vastaan satojatuhansia euroja vuodessa ja tyytynyt kohtuulliseen hallinnointipalkkioon. Yhteistyö tyssäsi siihen, että yliopisto vaati apurahasta peräti 200 prosenttia hallintokuluja.

Helsingin yliopisto osoittautui samanlaiseksi ”jähmeän byrokratian linnakkeeksi”, jon-ka nuorille juristeille sopimuksen tekeminen osoittautui ylivoimaiseksi. Niinpä yliopis-tot menettivät hankkeen, ja hallinnoinnin hoiti HYKS-instituutti, jolle hallintokuluiksi riitti 15 prosenttia.

Kai Krohn: Oma ja vieras – Lääkäri ja tutkija muistelee. Recallmed 2013.

 

Jukka Lukkari kirjoittaa Tekniikka & Talous –lehdessä 25.2. 2019:

Riski joka realisoitui – Konkurssiyhtiö FIT Biotech oli yritystukien suursaaja

https://www.tekniikkatalous.fi/ttpaiva/2015-07-06/EU-rahaa-hiv-rokotteeseen-3325271.html

Sofia Virtanen 6.7.2015

EU-rahaa hiv-rokotteeseen

HoriHorizon 2020-tutkimuskonsortio, johon Fit Biotech kuuluu, on valittu Euroopan komission apurahaprosessin viimeiseen vaiheeseen. – Raha on nyt varattu tähän hankkee-seen, ja meidän projektiin osallistuvien tahojen pitää enää sopia keskenämme tietyt EU:n edellyttämät asiat, Fit Biotechin toimitusjohtaja Kalevi Reijonen kertoo T&T Päivälle. – Neuvottelemme siis lopullisen konsortiosopimuksen. En näe, että mitään merkittäviä esteitä apurahan saamiselle enää voisi tulla. Aiemmat viisi projektia, joihin yhdessä muiden kanssa olemme saaneet EU-rahoitusta, ovat sujuneet ongelmitta, Reijonen sanoo.

 Ennen kuin lopullinen sopimus on solmittu, Fit Biotech ei halua kertoa rahoitusosuu-tensa tarkkaa summaa. – Osuus on kuitenkin meille merkittävä summa, Kalevi Reijo-nen muotoilee. Fit Biotech listautui Nasdaq First North -markkinapaikalle vasta vajaa viikko sitten 1. heinäkuuta. Listautumisannissa yhtiö keräsi noin 3,5 miljoonan euron rahoituksen.  Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, sopimus allekirjoitetaan ja tutkimustyö alkaa tämän vuoden marraskuussa.

Tutkimuskonsortio, jolle EU on nyt myöntämässä rahoituksen,keskittyy hiv:n ja aidsin ennaltaehkäisyyn ja hoitomenetelmiin. Konsortiossa on mukana toistakymmentä ta-hoa, Fit Biotechin lisäksi muun muassa muutama lääkealan suuryritys ja eurooppa-laisia tutkimuslaitoksia. Kyseiseen tutkimuskonsortioon kuuluu FIT Biotechin ohella useita johtavia eurooppalaisia tutkimuslaitoksia sekä lääkealan suuryrityksiä. Kon-sortio suunnitelee käyttävänsä Fit Biotechin lääkeaihioita kliinisissä kokeissa. – Ai-omme aloittaa faasi II -vaiheen kliinisen tutkimuksen, Kalevi Reijonen kertoo. Tässä tutkimusvaiheessa lääkettä tai hoitoa testataan muutamilla sadoilla koehenkilöillä ja päätetään muun muassa lääkeannoksen koosta.

– Julkinen rahoitus hankkeelle on hyvin tärkeä. Aidsin, malarian ja tuberkuloosin kal-taisiin vakaviin ja eniten köyhiä maita piinaaviin sairauksiin yleensä edes suuret lää-keyhtiöt eivät lähde kehittämään hoitoa omalla rahallaan, Kalevi Reijonen sanoo. – Aiomme tutkimuksessa myös selvittää, minkä tyyppisiä aihioita ylipäänsä kannattaa testata hiv-rokotteina. Tähän asti alalta on puuttunut normitus ja hankkeet olleet yksittäisiä, toisistaan erillisiä. Tarkoitus on päästä eteenpäin tieteellisesti järkevällä tavalla, Reijonen huomauttaa.

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/yritykset/suomalainen-porssiin-listattu-terveysteknologiayhtio-konkursiin-rahoittaja-petti-6759415

Matti Keränen 25.2. klo 11:06

Suomalainen pörssiin listattu terveysteknologiayhtiö konkursiin – rahoittaja petti

FIT Biotech Oy:n hallitus on päättänyt jättää yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen maanantaina. Konkurssin syynä on rahoitussopimuksen keskeytyminen.

Yhtiön mukaan voimassa olevasta rahoitussopimuksesta huolimatta Alpha Blue Ocean  ei ole maksanut sopimuksen mukaisia 500 000 euron  maksueriä 12.11.2018 jälkeen.

" Olen äärimmäisen pettynyt siihen, että yhtiön rahoitus loppui kesken sovitun rahoi-tusohjelman. Tämän seurauksena olemme joutuneet keskeyttämään lukuisat meneil-lään olleet yhtiön liiketoimintaan ja lääkekehitykseen liittyneet kehitysprojektimme", toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen kommentoi tiedotteessa.

FIT Biotech kehitti muun muassa hiv:n ja aidsin uusia hoitomenetelmiä sekä rokotet-ta ebolaa vastaan. Yhtiö on listattu First North -listalle. Kaupankäynti osakkeilla on keskeytetty.

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/horisontti-2020/lyhyesti/

FIT Biotech on suomalainen biolääketieteeseen keskittyvä yritys. Yritys perustettiin vuonna 1995 [2] ja se työllisti 12 henkilöä vuonna 2014.[1] Yritys kehittää uuden suku- polven GTU-vektoriteknologian lääkehoitoja, joiden sovellusalueita ovat olleet muun muassa syövän geeniterapia ja HIV:n hoito.[3]

FIT Biotechin osakkeilla on heinäkuusta 2015 alkaen käyty kauppaa Helsingin First North -kauppapaikalla.[2]

Helmikuussa 2019 FIT Biotech ajautui konkurssiin, syynä rahoitussopimuksen keskeytyminen brittiläisen pääomasijoitusyhtiö Alpha Blue Oceanin kanssa.[4]

Lähteet

  1.  

·  FIT Biotech Oy Taloussanomat. Viitattu 16.2.2016.

·  ·  Mikko Laitila: First North -tulokas FIT Biotech aloitti kehnosti Arvopaperi. 1.7.2015. Viitattu 16.2.2016.

 

Teksti Heikki Laurinolli

TÄMÄ ”TIEDEKÄSITYS” EI OLE UUSI… VAAN MULLE HYVINKIN TUTTU…

 

Sillankauheen jengin ”tieteenjohtomenetelmä”, joka on todellisuudessa sen PY-SÄYTTÄMISmenetelmä, on sattumallta (?) lopulta aivan sama kuin erään insinööri, tohtori Riccardo Morandin (1902–1989) SILTATEKNIIKAN KEHITYSMENETELMÄ (jossa yhteydessä minä kuuluin niihin kestävää tiedettä tehneisiin, jotka pysäytettiin): ensin Morandi patentoi (Italiaan oli viimeisenä silloisena EU-maana saatu just pa-tenttilaki,jollaista kommunistit olivat apainanraivolla tieteenvastaisena koko sodanjäl- keisen ajan). Sitten hän teki sutta (jota sen jälkeen enää ”EI OLISI SAANUTKAAN” TUTKIA! Ja meni syteen tai saveen, kaikki myöhempi edistys tuolta pohjalta olisi ”satanut hänen laariinsa” patenttilisenssien ja rojaltien muodossa. Hänellä oli vie-läkin isompia ja kunnioitetumpia ”eurotiede-esikuvia” pelkästään mekaniikassakin… EU on myös sotkenut ja lakkauttanut käytännön, jolla virheistä otetaan oppia ja niistä käydään avointa keskustelua ainakin jälkikäteen: sellainen on aina ”hyökkäys jonkin firman etuja vastaan”: esi- merkiksi sen piilossa olevia virheitä vastaan (jotka EIVÄT ole ”laillisia etuja”!).

https://www.tiede.fi/keskustelu/77393/presidentti-salvini-syyllistaa-euta-genovan-siltaturmasta

 

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/kansan-aani-onko-tampereen-uudesta-yliopistosta-tulossa-roskapankkiyliopisto

200160962.jpg

 

https://www.pirkanblogit.fi/2019/risto-koivula/haistapaskantiede-sote-kangsliapaallikko-paivi-sillankauheelle-lopultakin-kalossia/

Haistapaskantiede-SOTE-kangsliapäällikkö Päivi Sillankauheelle LOPULTAKIN KALOSSIA!

HUH, kyllä helpotti, vähäksi aikaa! Melkein kuin valtio olsi käynyt paskalla!

Täti haki edelleen virkaa, mutta ei valittu! Hänellä piti oleman 7 vuoden pesti vuodesta 2015, mutta homma pantiin uuteen hakuun!

Pelkästää ex-perheen Sillanaukee kaapaamaan Tampere Bionext ym. muka ”AIDS-rotteen kehittämiseen” (ehkä mahdottomaan tehtävään, kun se on  just vastustuskyvyn puutetauti!) kului 20 vuodessa TÄYDET SATA MILJOONAA  EKEÄ (100000000 €) EU:N, SUOMEN VALTION, AKATEMIAN, TEKESIEN TAMPEREEN KAUPUNGIN TUKIAISIA SEKÄ YLIOPISTON JA YKSITYISTEN SÄÄTIÖIDEN TUKIA JA TÄSMÄTYÖTÄ JA YKTYISTEN RISKIJOITUKSIA

– EIKÄ ENSIMMÄISTÄKÄÄN EUROA SAATU IKINÄ AINAKAAN BISNESTUOTTOINA TUOTTEISTA TAKAISIN – MITÄ NYT ”LUENTOPALKKIOITA KUSETUKSESTA JA PASKANJAUHAMISESTA!!!

Kirsi Varhila nimitettiin sosiaali- ja terveysministeriön uudeksi kansliapäälliköksi

Nykyinen kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee haki tehtävään, mutta hallitus ei valinnut häntä jatkokaudelle. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen ja Varhila sosiaalidemokraatti.

Osastopäällikkö ja ylijohtaja Kirsi Varhila on nimitetty sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköksi.

Varhilan virkakausi alaa lokakuun alussa ja kestää viisi vuotta. HS uutisoi Varhilan noususta tehtävään tiistaina.

Kansliapäällikkö on ministeriön korkein virkamies. Hänen tehtävänään on johtaa, kehittää ja valvoa ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa.

Nykyinen kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee haki tehtävään, mutta hallitus ei valinnut häntä jatkokaudelle. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen ja Varhila sosiaalidemokraatti.

Hienoa, Antti Rinne! Tätä tarvitaan lisää: ehdotan seuraavaksi Opetushallituksen Rotumurhapierupeilineurooni-Olli-Paska Heinosta