https://www.facebook.com/groups/167525526686703/permalink/2868354656603763/

Keskustelu jatkuu:

   
...

Risto Koivula " Koivulalle mietintään: sinä kun pidät itseäsi tiedemiehenä, miksi käytät jatkuvasti alatyyliä joita käyttää rantohen miehet ja katupojat? "

Hyvä kysymys.

Mun retorinen auditorioni on ne haistakantieteilijägangsterit, joita paljastan ja haukun.

Tiedeväen kanssa puhutaan tieteen kielellä, bisnesväen kanssa bismeksen kielellä, ja gangsteriden kanssa puhutaan gangstreiden kielellä!!!

Jos minä puhun heille "sivistyneellä tiedekielellä", niin "tunnustan heidät tieteiliöiksi", vaikka he ovat gangstereita!

" Luuletko, että alatyylisi tavoittaa suurempia ihmismassoja? "

Se ei ole tieteessä olennaista.

Tieteen totuudesta päätetään tasan yhtä vähän missään mellakoissa kuin ganstereiden huijausneuvostoissa.

JA SE VOITTAA, JOKA ON OIKEASSA eikä esimerkiksi, jota eniten kannatetaan vaaleissa tai aseellisesti kadulla tai hölynpölymeediassa.

" Olet täysin väärässä kukaan ei vaivaudu niitä lukemaan ja tuntevat korkeintaan myötähäpeää. "

VEDÄ WITTU PÄÄHS SAATANA TOLLO!!!

JOS MINÄ "OLEN VÄÄRÄSSÄ" , NIIN KOKO MAAILMAN TIEDEKÄRKI "ON VÄÄRÄSSÄ"!!!

SEN ULKOPUOLELLA ovat Suomen HÖLÖSTIEDE, EU:N NATSIVALETIEDE ja maaimalla erilaiset CHOMSKYT, ja valitettavasti myös suurten "pikamonopolien" teknologiajoh- tajat Elon Muskit, Googlen Roy Kuzweilit, muuten mukava Mark Zuckerberg "telepatioineen" jne.

Alä suotta stressaa äläkä vaivaa tyhmää päätäsi. Olet ja pysyt tätdellisesti pihalla.

"Jos kykenet seuraamaan itseäsi ikäänkuin ulkopuolisena, mieti miten tuollainen jatkuva alatyyli näyttäytyy muiden silmissä. "

Mun on tasan yhtä mahdotonta asetta sun saappaisiin kuin sun mun. Eikä sellaiseen ole mitään syytäkään.

Sitä paitsi sun perseilyssäsi on jotakin AIVAN MUUTA TAKANA todellisuudessa.

Et voi olla mitenkään pelkästään noin saatanan tyhmä.

" Ja mieti kuinka vakuuttavaa on sanomasi muiden silmissä missä paska ja vittu lentää kaiken aikaa. "

EI MUN SANOMANI SAATANAN PERKERLEEN WITTU O KIINNI SIITÄ!!!!

(Kuka sulle maksaa?)

" Eihän sinua voi kukaan ottaa vakavasti, ellet muuta tyyliäsi. "

Ei o siitä kiinni. Eikä mun tyylini kuulu sulle.

Eikä mulla ole mitään sen kummempaa kantaa Maitopurkki-puolueen perustamiseen kuin että minä en sellaiseen näe tarvetta osallistua perskohtaisesti.
 
 
Risto Koivula  Kyse ei todellisuudessa ollut kielititeestä.

Hän oli johtava TIETEELLISEN sosialismin VASTAINEN ideologi 60 vuotta.

Sovjetskaja entsyklopoedija tuomitsi koko opin ja vielä 1991 Gorban ajan Pieni Neu-vostotietosanakirja Chomskyn perskohtaisesti mainitenkin, opin silloisena johtajana.

Nää on mun Chomsky-linkissä.
 
 
Risto Koivula  Se tekee sitä, että minä en ole mukana Bilderbergin hyökkäyksessä.

Kannatan kaikkia, jotka kannattavat Bilderbergin lakkauttamista, samoin kuin kanna-tan kaikkia, jotka kannattavat EU:n ja Euroopan Norsunraatoneuvoston ja sen vale-tuomioistuimen EIT:n lakkauttamista. Se ei perustu YK:n Ihmioikeuksien julistukselle, joka pätee oikeassa kansaonvälisessä oikeudessa, vaan väärentää sitä.
 
 
Risto Koivula Mulla ei ole näyttöä,missä hän olisi selvästi vastaan. Sen sijaan kaikki maailman näkyvimmät hölynpöllärit pomppasivat kuin yhtenä miehenä häntä vastaan.

He vannoivat valtioden nimeen, jotka olivat paljon avoimemmin heitä vastaan kuin Trump.

https://hameemmias.vuodatus.net/…/hopsahtaneet-vaarassa…
 
 
Risto Koivula Juu niin varamman naurettaiskin. Kuin joku tulisi Suomeen johonkin seminaariin kehumaan Kalle-Kustaata...
 
 
Risto Koivula  Me ollaan nyt asiassa.

Minkä takia sää et yhdistä SKP:n kanssa?

Ollaan myös yhdessä keskeisimmistä asioista, joiden takia ei lähdetty sillon yhdistä-mään ns. uusvasemmistolaisten ja "kolmaslinjalaisten" kanssa, ja oikein tehtiin, osoittaa (SKP:n) kehitys.
 

 

Risto Koivula  Se oli vain veruke käsitellä "DOGMATIS- MIA" - eli KAIKKEA TIE-DETTÄ NIIN KUIN SE OLISI PELK- KÄÄ PASKAA (kun lähinnä juuri chomskysta versova on sitä).
 
 
Risto Koivula " Tekijä Koivula: etkö huomaa tiedemiehenä, että tämä on täysin väärä foorumi! "

Missä vaiheessa sinä Huhtala olet ruvennut määräämään tästä foorumista?

Minä olen 20 vuotta kirjoittanut just noita samoja asioita "foorumin" lehteen usein yhdessä muutaman muun foorumilaisen kanssa kolmannet ovat niitä vieä yleensä tarkastaneetkin.

Useimmat linkit on julksaistu Työkansan sanomissa tai Kansan Äänessä, myöskin tuo perusjuttu vuodelta 2001 Chomskyn, Tuomioja ja Erkki Suden "geneettisestä suurvalta-rotumurhapeilineuroonista"!

Siitähän juuri siinäkin lopulta on kysymys!

"Peilineuroneistakin" oli jo julkaistu jo Suomessakin Erkon tuutissa, vaikka minä en siihen silloin vielä ollut muilta kiireoltäni kiinnittänyt huomiota.

Mikä nyt yhtäkkiä on tehnyt "kaiken vääräksi" tieteessä?

https://hameemmias.vuodatus.net/…/noam-chomskyn-ajattelu-ei…

" ... Chomskylta on reilu vuosi sitten (v.2000, kopsittu vanhasta kirjoituksesta) julkais- tu suomeksi kaksi poliittista kirjaa ”Uusi sotilaallinen humanismi”, joka käsittelee to-dellista ongelmaa NATOn rauhaanpakottamispolitiikkaa,sekä niin ikään todellista on gelmaa, globalisaatiota Yhdysvaltain ehdoilla, käsittelevä teos ”Hinnalla millä hyvän-sä”. Vapun 2000 Tiedon-antajassa päätoimittaja Erkki Susi ylisti ensin mainittua kir-jaa, että ”sen luettuaan ei ole enää entisensä”. Hesarin arvostelu esim. 6.5. 2000 oli ristiriitainen: toisaalla sanotaan Chomskyn olevan ”kiistelty tiedemies”, toisaalla taas ”modernin kielitieteen perustaja”. Nämä kirjat ovat herättäneet laajaa keskustelua, ja näkyvimmistä poliitikoistamme ainakin Erkki Tuomioja on vähintäinkin antanut sivustatukea chomskylaiselle ideologialle.

Sikäli kuin olen oikein ymmärtänyt,Chomsky on esittänyt toisaalta yleisesti tunnettuja tosiasioita imperialistisesta taloudesta, kuten että yksikään maa ei ole koskaan rikas-tunut niillä opeilla, joita monetaristiglobalisaattorit tähän tarkoitukseen tarjoavat kehi-tysmaille, toisaalta hän katsoo tapahtuneen periaatteellisen käänteen, jossa nimen-omaan USA:n politiikkaa määräisikin nyt kapitalististen monopolien todellisten tai oletettujen etujen asemasta mystinen ”valta sinänsä”.Toisaalta voitaisiin ajatella, että Yhdysvalloissa jos missä tiedettäisiin, että sellainen ”valta”, jota ei voi periaatteessa-kaan muuttaa rahaksi (tai nykyisin mielummin suoraan tavaraksi),on pelkkää hourua. Jos tällainen käänne todella olisi tapahtunut, mikä sinänsä ei absoluuttisen mahdotonta ole, olisivat asiat maailmassa todella huonosti…

Mielestäni ”käänne” haiskahtaa vähän yritykselle lyödä tiskiin politiikan ”geeniperäi-nen selitys", yksi todellinen tukki lisää sellaiseen kekoon, johon suomalaisista ovat oman kortensa kantaneet sellaiset sosiobiologismin huru-ukot kuten Tatu Vanhanen ja Yrjö Ahmavaara sekä Pentti Linkola. Tätä epäilystä vahvistaa se, että globalisaati- osta on myös jyrkästikin varoitettu sellaisellakin perusteella, että ”se ei ole geenissä” (David Korten, Per-Erik Lönnfors) ilmeisestikin toisin kuin jokin muu,”luonnollinen” järjestelmä! Käydään siis ”tieteellistä” keskustelua siitä, millainen talouspolitiikka (ja sotilaspolitiikka) ”on geenissä” ja millainen ei… Jostakin syystä tämä ei kauheasti naurata. Vaikkakaan jenkkien johtajat eivät olisikaan täydellisiä pölvästejä, niin jotkut muut ”manut” sitä saattavat kyllä olla...

" Jos käyt porvarillisen yhteiskunnan porvarillisen tiedeyh-teisön kanssa debattia käy sitä siellä missä on porvaristoa ja tiedemiehiä. "

Kyllä sitä pitää käydä kommunistienkin foorimilla - ja kaikkien komuunisten, eikä minkään erityiste "tiedekommunistien". Taisto Sinisalo aikanaan sanoi, että "työväenluokka tietää luokkana kaiken" - mikä onkin totta.

" Täällä tuollainen on täysin turhaa ja tyhjän-päiväistä. "

Sulla on nyt väärä käsitys foorumista.

Sää haluat muuttaa sen 180 astetta päinvastaiseksuio tähänastiseen nähden suhteessa tieteeseen.

Keskustele vaikka Silakkaliikkeessä eurobyrokratian kannattajien kanssa noista "omista (?) pointeistasi"

" Ei johda yhtään mihinkään eikä varsinkaan tuota tulosta. "

Sulla ei ole mitään haisua noista, mihin johtaa, ja mitä tuloksia tuottaa. Sää et edes tiedä, mitä tuloksia on haettu ja haetaan, ja mitä kaikkia vaikutuksia missäkin on saatu aikaan.

Se mitä julksitaan, julkaistaan muuallakin, ja pannaan nettiin. Meidän jutut on siellä enemmän pyörineet kuin Tiedonantajan jutut.

Yksi Heikin ja mun juttu pysäytti maailmanlaajuisen paskanjauhuun WTC-tornien romahtamisesta - nyt ne jauhaa enää Seiskasta - jossa ei olisi ollut mitään rikollista vaikka olisi räjäytettykin, kun se oli jo 7 tuntia palanut ja tyhjä ihmisistä.

Se oli retorisesti parempi kuin NISTin ammattilaisten jutut. Tosin tutkimusammattilaisiahan mekin olemme.

" Eri foorumeilla eri aiheet ja painopisteet. Oletko Koivula huomannut? Kirjoitin aiheen mitä käsitellään. "

En mää kysele niitä sulta.

Susta ei o ikinä ollut mitään apua Pirkan foorumilla.

Olet jopa estänyt minua kommentoimassa, kun olet porvarifoorumilla jauhanut kommunisten asiota, et tiedeasioita kuten taas minä.

" Kuten tiedeyhteisössäkin joku alustaa jota sitten käsitellään. Jos vaikka alustus käsittelee kvanttimekaniikkaa, lennät ulos kuin leppäkeihäs jos kommentoit vaikkapa trumpin sexielämästä. "

Minä olen esiintynyt maailman arvovaltaisimmilla tiedefoorumeilla, ja saatan esiintyä vieläkin.
 
Risto Koivula vaikka hän uudestaan "torjuisi TTIP:n" - mitä kukaan muu ei olisi voinut siten tehdä, että laakista uskotaa!

Eivät olisi auttaneet Trudeaun, Mexicon, Merkelin, Macronin stopit kuin paikallisesti ...
 
 
Markku Huhtala Koivulalle mietintään:sinä kun pidät itseäsi tiedemiehenä, miksi käy- tät jatkuvasti alatyyliä joita käyttää rantohen miehet ja katupojat? Luuletko, että ala-tyylisi tavoittaa suurempia ihmismassoja? Olet täysin väärässä kukaan ei vaivaudu niitä lukemaan ja tuntevat korkeintaan myötähäpeää.Jos kykenet seuraamaan itseäsi ikäänkuin ulkopuolisena, mieti miten tuollainen jatkuva alatyyli näyttäytyy muiden sil-missä.Ja mieti kuinka vakuuttavaa on sanomasi muiden silmissä missä paska ja vittu lentää kaiken aikaa. Eihän sinua voi kukaan ottaa vakavasti, ellet muuta tyyliäs
 
 
Tommi Lievemaa En noteeraa tuota kielitiedettä, mutta Chomskylla on ollut erittäin hyvää analyysiä USAn politiikasta. Hänen poliittiset analyysinsa ovat HUOMATTA-VASTI lähempänä omia mielipiteitäni, ja USAn kommunistienkin mielipiteitä, kuin jonkun Trumpin näkemykset. Jos sinä olet poliittisesti lähempänä Trumpia, Salvinin, MV-lehteä jne. niin sitten olet. En ymmärrä ajatusta että yksi väärä näkemys estää kaiken muun. Sillä perusteella sinunkaan ei pitäisi koskea viiden metrin kepilläkään MV:hen tai linkittää joitain persujen blogeja. Sinun ei tarvitse vyöryttää enempää noita Chomsky-juttuja, tiedän jo mitä haluat sanoa, enkä ole kiinnostunut Chomskyn kielitieteestä. En vain ymmärrä miksi olet niin salliva toisia hörhöjä kohtaan, ja äärimmäisen allerginen toisille. Se näyttää todella kummalliselta.
 
 
Risto Koivula Paskaa yritetään myydä vasemmistolle ja köyhille.

Hän on noussut kyseenalaiseen maailmanmaineesen LÄPIKOTAISIN VÄÄRÄLLÄ IHMISEN PSYYKEN TOIMINNASTA, ja sen "ainoaksi vaitoehdoksi" pitäisi käsittää "kreatiuonismi" - joskin tämäkin kuva on myöhempää tekoa, 90-luvun alusta.

Tuon ranttalin ympärille on väsätty koko YLE:N "valetiede-elämä" - jopa Hesari, joka ensinm oli yllöstuutti, on siitä nyt "luistelemassa" pois...

Useimmat keskustelupalsta vuosituhannen alussa perustettiin sitä markkinoimaan - pari niistä pyörii yhä.

Hänen "oikeat mielipiteensä" oli kopsittu kommunistilehdissä, EIKÄ NIISSÄ OLLUT NIIDEN LUKIJOILLE IKINÄ MITÄÄN TODELLISTA UUTTA, ne olivat porvariston ja imperialisstien kannalta sellaista, "missä on jo paskat housussa" - ja voi sitten elämöidä vaikka "vapaalla joukkotiedotuksella"...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/265667

" ID-kreatinismi" on NATO:n (epäonnistunut) juoni

RK, 2/9/2009 1:34:27 AM, 265667

PLa kirjoitti 09.02.2009 (265651)...

>Niiniluoto ottaa kantaa Puolimatkan
>esittämiin väitteisiin ja toteaa mm.
>ettei ID kreationismi ole tiedettä.

Sotilasliitto NATO lanseerasi "tieteellisen kreatinionismi" edeltä käsin antipavlovisti-sen "sosiobiologian /evoluutiopsykologian" sellaiseksi "vastustajaksi", jolle tämä pärjää toisin kuin todelliselle tieteelliselle ihmiskuvalle:

http://www.tiede.fi/keskustelut/post965970.html…

"Sotilasliitto NATOn johtava huumausaineasiantuntija farmasiakenraalimajuri A. E. "Villimpi-Seppä" Wilder-Smith (suomessakin usein luennoinut arkkihörhö tai huippu-disinformaattori) formuloi "Tieteellisen kreationismin" eli "Älykkään suunnittelun" (ID, "Intelligent Design") opin valtaisan mediamyllytyksen säestämänä.Ei niin, että NATO tähän oppiin "uskoisi" tai edes NIMENOMAAN SITÄ kauheasti haluaisi levittää, vaan Naton levittämän "sosiobiologia / evoluu-tiofeminismin" SELLAISEKSI "VASTUSTA-JAKSI" MEDIAAN (ja jopa "yliopistoihin!), JOLLE "SOSIOBIOLOGIA PÄRJÄÄ", eli täyshouruille "kreationismia", tavallisille mänteille "sosiobiologiaa / evoluutiofeminis-miä" ja vain omille huipputieteilijöille ja suurteollisuuden tuotekehittäjille "monopolina" "oikeaa tiedettä"!

Tuossa kuviossa ei siis ollut olennaista "se, mikä siinä on", vaan päin vastoin "se, mikä siitä puuttuu": tieteellinen "pavlovilais-vygotskilainen" ns. TOIMINNANPSYKOLOGINEN ihmiskuva.
 
 
Risto Koivula Chomskyn naama vasemmistolehdessä on samaa kuin vaikka WTC-salkkari-juttukin: Hörhölän sanomat, tieteestä ei ymmärretä mitään, ei ainakaan porvarin tarvitse pelätä tältä suunnalta mitään.
 

Tommi Lievemaa  Kysyinkin mitä Trumpin naama tekee "marxilaisen" fb-seinällä joka ikinen päivä. Ei vastausta..

 

Tommi Lievemaa Risto Koivula olen huomannut, ja tuo "viholliseni viholliset ovat ystäviäni" on ääliömäinen lähtökohta, joka johtaa pahasti harhaan kuten näemme.
 
 
Risto Koivula En minä ole missään harhassa. Suomessa on rikollisen puoskaritiede- ja todellisen tieteen pimittämisen ongelma, joka on tappava fyysisesti ja taloudellisesti. SE on nyt päävihollinnen.
 

Tommi Lievemaa Tämä keskustelu kiertää kehää. En saa tästä muuta irti Riston osal-ta, kuin että Trump pelastaa maailman haistapaskantieteeltä ja siksi Risto kannattaa Trumpia. Paljoa enempää ei voisi olla kuutamolla.

 

Risto Koivula Olisi parempi, että hänkin osallistuisi sen heittämiseen wittuun Suomestakin kuin että ei osallistuisi. Se olisi justiin fasismivastaisen taisteluin maailmanrintaman luomista.

Rotumurhapierupeiliuneurooni eli geneettinen rotutaistelu (jol-laista ei todellisuudes-sa sesiinny missään,ei eläinkunnassa-kaan) on fasimis ydinideologiaa. Se perustuu vääränlaiseen käsitykseen geenistä jonakin "aktiivisesti omaa monistumistaan etsivänä entiteettinä.

Yksilöt kilpailevat ja lajit kilpailevat,mutta rodut,jotka johtuvat ihan muita sysitä, viime kädessä geneettisestä isolaatiosta, ovat evoluution "polttoainaetta".

Täällä tarkemmin:
 
 

Tommi Lievemaa Miksi Trump osallistuisi sen heittämiseen WITTUUN Suomesta??? Etkö tajua että Trump vastustaa kaikkea oikeaa tiedettä, kaikkia maita joissa sellaista harjoitetaan? Sinun kuvasi Trumpista on mielikuvituksesi tuotetta. Herää todellisuuteen.

 

Risto Koivula Siksi, että puoskaritiede on rikos ihmiskuntaa vastaa ja rinnastuu sel-laisena joukkomurhaan. Siitä voidaan sen jälkeen kun se on kansainvälisoikeudelli-sesti todettu, tuomita missä maassa tahansa. Valtion muu komennus ei vapauta myöskään yksilöä rikosvastuusa, ei edes tavallista kansalaista, sellaiseen osallistumisesta.

 

Risto Koivula Minä tiedän että hän on jossakin määrin jyvällä tilanteesta.

 

Risto Koivula Trumpin suosima toimintalnja ovat taloudel- liset pakotteet ja toiminta-kiellot firmoille ja niiden johtajille. Tässä tapauksessa ei TODELLISEN LAILLISEN SYYN kanssa olisi mitään ongelmaa.

 

Tommi Lievemaa Olet harhateillä. Trump ei tajua hevonwittua koko asiasta.

 

Tommi Lievemaa Et kykene näkemään todellisuutta fantasioiltasi. Reaalimaailmassa Trump hyökkää kaikkia oikeaa tiedettä harjoittavia valtioita vastaan, ja sinun fantasioissasi hän tulee ja heittää haistapaskantieteen ulos Suomesta.

 

Tommi Lievemaa Kuten sanoin, keskustelu on vaikeaa ellei mahdotonta, mikäli toinen osapuoli esittää fantasiansa tosiasioina.

  
 

Risto Koivula Tommi Lievemaa Kyllä Trump tajuaa. Eri asia on, mitä hän tekee. Hä-nellä on myös jokin strategia saada USA määräämään tieteellä - mieluiten oikealla sellaisella.


Elon Musk on muuten kuulunut hänen neuvonantajakuntaansa, mutta sai potkut, kun vaalit olivat ohi.
 

Tommi Lievemaa Risto Koivula tuo (muka jokin "strategia") on edelleen pelkkää fantasiaa, mielikuvituksen tuotetta. Ja katteetonta toiveajattelua.

 
 
Risto Koivula Tommi Lievemaa Trumpin hyökkäyksiä valtioita vastaan nimenomaan on tarkasteltava tiedeasioissa, eikä niinkään hänen mahdollisia hyökkäyksiään USA:ssa yksilöitä tai tutkimuksia tai instituutioita vastaan,koska jälkimmäisiä voidaan sepittää ja lisäksi voi olla myös kyseessä tavallinen maansisäinen julkinen laillinen parranpärinä.
 
 
 
Risto Koivula  Obamallakin oli strategia", mutta se meni wituiks...
 
 
Risto Koivula Mitä Filelds suositteli Obamaa tekemään ja mitä olemaan tekemättä tuossa "napit vastakkain" -artikkelissa.
 
 
Risto Koivula " Tommi Lievemaa Kuten sanoin, keskus- telu on vaikeaa ellei mahdotonta, mikäli toinen osapuoli esittää fantasiansa tosiasioina. "

CHOMSKYLASISET esittävät fantiansa "tosiasioina" (mitä ne kelläkin sitten ovatkin ...)

Minä ja muut oikeat tieteilijät kumoamme. Olemme kumon- neet jo. Uskomattoman shown se sai pelkällä nojatuolipieres-kelyllä aikaan, muiden kumottavaksi - VAIKKA OLEMASSAOLOVÄITTEIDEN TODISTAMINEN ON TIETEESSÄ SELLAISTEN ESITTÄJÄN VELVOLLISUUS!

Sinä ja Huhtala olette siis YKSI OSAPUOLI!!!!

Jos lähtistte SKP:en prutkuttamaan pierupeilineuroonia
 
 
Tommi Lievemaa Sinä et voi olla oikean tieteen osapuoli, jos tuet oikeaa tiedettä har-joittavien kimppuun hyökläilevää Trumpia. Tämän ei pitäisi olla vaikeaa ymmärtää.
 
 
Tommi Lievemaa Oli Chomskysta mitä mieltä tahansa, niin se, että syytät Chomskya täysin vastoin tosiasioita "sionismista", on kyllä halpamaista. Oikean tieteen tulisi pe-rustua tosiasioihin, ei valheelliseen propagandaan. Ja missä vaiheessa Huhtala tai minä olemme puhunut peilineuronista? Sanon vielä kerran että keskustelu olisi hel-pompaa, mikäli se perustuisi todellisuuteen,ei mielikuvitukseen. Huhtala kaipasi kes- kustelua siitä miten työväenliike saisi ihmiset liikkeelle.Sinä tarjoat ratkaisuksi oikeis- topölhöpopulisteja, ja jotka tieteestä puheen ollen eivät tajua hevonwittua oikeasta tieteestä. Jännä että tämä ei millään mene perille.
 
 
Risto Koivula Tommi Lievemaa Kun rotumurhapeilineuroonin julistaja on juutalainen, hän on oletusarvoisesti sionisti. Ei ole minun olettamukseni.

En ole kuullut että hän olisi kääntynyt esimerkiksi ISISiin (joskaan en siitäkään täysin yllättyisi).

Siihen aikaan kun comsky piti kiinni fyysisestä kielioppieli-mestä, hän ei osannut seliittää sen syntyä kuin "luomalla". Ja kun rabbit tätä tyrkyttivät, sekin sopi hänelle.

Symbolikieli ei voi khittyä biologisessa evoluutiossa, koska jokainen mutaayio olisi negatiivinen sekä symbolikieliympä-ristön ymmätyämisen että siinä ymmärretyksi tulemisen kannalata.

https://journal.fi/tt/article/view/57895/19643
 
journal.fi
 
Kielikyky ja evoluutio näkymä
 
Kielikyky ja evoluutio näkymä
 
 
 
Tommi Lievemaa Risto Koivula Törkeää valehtelua väittää Chomskya sionistiksi. Perustelusi on vain sinun omassa päässäsi, sillä ei ole yhteyttä reaalimaailmaan.
 
 
Risto Koivula Se ei ole valehtelua, vaan hän "perustelee tieteellisesti" KOKO ROTU-OPPIEN TEORIALUOKKAA "SOSIOBIOLOGIALLAAN - TAI SIITEN HÄN ON JUU-TALAINEN KREATIONISTI , MITÄ MYÖS ON VÄITETTY (laskemalla yksi ynnä yksi hänen jutuistaan).
 
Tommi Lievemaa Lue hyvä ihminen se linkitttämäni Chomskyn juttu. Tiedät enemmän, luulet vähemmän.
 
 
Risto Koivula Lääketieteellinen huijaus on samaa kuin sanottaisiin, että syökää kaikki valkoisia kärpässieniä, ne on hyviä. Ja juokaa metanolia päälle.

Se rinnastuu joukkomurhaa, kansainväliseen rikokseen ihmiskuntaa vastaan.

Kiinassa putosi ensimmäinen puoskaripää ensimmäisestä ylimääräisestä melamiinimaitoruumiista - AIHEELLISESTI.
 
 
Risto Koivula lue sää se mun linkittämäni Työkansan sanomien juttu.

mää panin sen Comskyn jutun kirjamerkkeihin.

pitäs välillä tehdä muitakin hommia.
 
Kirjoita vastaus...
 
 
Trump on kaikkea oikeaa tiedettä, marxilaisuutta ja Kiinaa vastaan. Häntä EI PIDÄ MAINOSTAA työväenliikkeelle jonain "vaihtoehtona".
Höpsähtäneet, väärässä olevat ja haistapaskantieteilijät ärähtivät Donald Trumpia ja Brexitiä vastaan...
hameemmias.vuodatus.net
Höpsähtäneet, väärässä olevat ja haistapaskantieteilijät ärähtivät…
Höpsähtäneet, väärässä olevat ja haistapaskantieteilijät ärähtivät Donald Trumpia ja Brexitiä vastaan...
 
 
Tommi Lievemaa Vai ei sulla ole näyttöä??? Ota silmä käteen ja katso. Trump lähti lätkimään WHO:sta, lakkautti Obaman solmimat Kuuba-suhteet, pyrkii kaikin keinoin sabotoimaan Kiinaa, hyökkäilee Venezuelaa ja Kuubaa vastaan... jne. Mutta jos ei halua nähdä todellisuutta, niin sitten sitä ei näe. Keskustelusta se kyllä tekee aika vaikeata, kun toinen osapuoli ei näe todellisuutta.
 
 
Risto Koivula Totta on että pahalta näyttää nyt justiin.

Mutta kaikki hölynpöllärit ovat apinanraivolla hengen hädässä hänen pillissään kiinni ja väittävät höyrähtäneeksi, huijariksi sekopääksi, hitleritiksi - kaikeksi sellaiseksi, mitä itse ovat.

Mää sanoisin että hän yrittää romuttaa WHOta ja yrittää panna pystyyn jotakin "kilpai-levaa" USA-johtoista tiedehallintosysteeemiä. Suomen/EU:n mallia hän ei matki.

Kiina tietää just mitä tehdä WHO:n ja YK:n kanssa: se vahvistaa kylmäverisesti omia asemiaan ja suorastaan käyttää tilannetta hyväksee. Sillä onm laki puolellaan.
 

 

Tommi Lievemaa  Sinä se jaksat... usko nyt jo ettei siitä mitään hyvää seuraa. Vaarallista ja typerää touhua romuttaa WHO:ta ja YK:ta.

 

Risto Koivula  On hän tietysti marxilaisuutta vastaa varsinkin kun hänellä on samoista juurista versova "oma" porvarillinen oppi.

youtube.com
What is EMERGENTISM? What does EMERGENTISM mean?…
What is EMERGENTISM? What does EMERGENTISM mean? EMERGENTISM meaning, definition & explanation
 
 
Tommi Lievemaa Risto Koivula vaikea sanoa mikä hänen "oppinsa" on.
 
 
Risto Koivula Hän julistaa tätä aina rivien välistä ja joskus suoraakin,tosin välttömäs- ti siksi, että hänen kirkkonsa perustaja biokemisti Joseph on emergentismin perustja David Hartleyn ylin ystävä emergentismin "profeetta" USA:ssa, luultavasti taktisita syistä uskonnolliseksi väännetyssä muodossa. Hän oli sama mies, joka selvitti, että kasvit yhteyttävät ilmasta hiilidioksidia ja vapauttavat happea. Hapen oli eräs ruotsalainen apteekkari nimeltä Scheele kuvannut vähän aikaisemmin.
 
hameemmias.vuodatus.net
 

YLE:n Prisma: Ilma, jota hengitämme

 

 
Tommi Lievemaa Tuskin hänellä mitään oppia edes on. Hän on (kehnohko) liikemies ja tosi-tv-julkkis.
 
 
Risto Koivula Hän on alkuperäiseltä koulutukseltaan sotilas.Hän onnistui välttämään Vietnamin sodan, kun oli tehokas värväyshommissa 20-senä luutnanttina. Klaanin perinteitä sekin.

Hän liittyi tuohon Presbyteerikirkkoon Luterilaisesta kirkosta Sotilasakatemiassa 14-vuotiaana omasta aloitteestaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_Priestley
 
Joseph Priestley – Wikipedia
fi.wikipedia.org
 
Joseph Priestley – Wikipedia
 
 
Tommi Lievemaa Vitut mitään klaania ole olemassakaan
 
 
Tommi Lievemaa Hän on joka tapauksessa kaikkia oikeaa tiedettä harjoittavia maita vastaan. Tästä tosiasiasta et pysty kiemurtelemaan ulos.
 
 
Risto Koivula Sitä en tiedä nykyään.Vastustajat väittävät, että on. Se on USA:ssa keskeisimpiä epäilyttävyydenaiheita.
 
Risto Koivula Tommi Lievemaa Trump voi harrastaa vilpil- listä maiden välistä tiede-kilpailua. Se on aina ollut yksi puoli myös tieteen väärentämisessä. Mutta hän ei ole niin tyhmä, että lykkäisi systemaattisesti hölynpölytiedettä ja suosisi ainakaan kotona huijareita.
 
Tommi Lievemaa Mistä niin päättelet? Kyllä se siltä nimenomaan näyttää.
 
 
Risto Koivula Tommi Lievemaa Se oli Fields joka sai aikaan Kuuba-suhteet, ja hän poltti täysin päreensä Obamaan ja myös Huffington Post provokaattorilehteen jossa ennen piti blogia.

Hän on yhdessä koomisessa jutussa käsitellyt "Trumpin vaalikampanjan psykologiaa"
 
 
 
 
Risto Koivula No esimerkiksi että hän monotti Muskin, joka on haistapaskntiede-teknologiahörhöjen kunkku.

Lisäk
si Fields ei ole hänen aikanna tietääkseni entiseen tapaan ärissyt hallituksen konkreettisista tiedepäätöksistä.
 
 
Tommi Lievemaa Kyllä Kuuban puolueen kv-osaston johtajan mukaan suhteet olivat Obaman aikaansaannosta. Juttelimme asiasta Meksikossa, kuten olen kertonut. Mistään Fieldsistä ei ollut puhettakaan.
 
 
Risto Koivula Obama yritti siihen suteen neuroconnecto- miprojektiinsa kytkeä mm. kiinalaisia ja brittejä "myydäkseen" sinne päin potaskatiedettä.
 
Risto Koivula Tommi Lievemaa Trump ei pysty romuttamaan WHOta eikä YK:ta.
 
 
Tommi Lievemaa Hän tekee silti kaikkensa sen eteen.
 
 
Tommi Lievemaa Paljoa enempää ei voi olla ensi käden tietoa kuin minulla, sentään en jutellut suoraan Raul Castron kanssa. Trump romutti kaikki edistysaskeleet joita Obaman johdolla otettiin Kuuba-suhteissa. Tämä on olennaista, ja tämä on fakta josta et pysty luikertelemaan irti.
 
 
Risto Koivula Fakta on että Trump ei ole missään kannattanut vaskisti-haistapaskan-tiedettä, MUTTA CHOMSKY ON SEN NYKYISEN MUODON SUORASTAAN LUONUT, VAIHANUT SEN SEN NAHKAN.

Chomsky liitty ilmeisesti sionismiin (eikä natsismiin, joka on eri oppi) MUTTA NUO MOLEMMAT OVAT ROTUOPPJA, JA
KUN NIILLE "VÄÄRENNETÄÄN "LUONNONTIETEELLINEN POHJA", ne rupeavat käymään yksin!

Katso sinä nyt, mitä USA:N kommunistinen puolue ja Kuuba tekevät.

Minä katson mitä Fields sanoo, mm Trumpista, ja tekee.

Fields on tämän päivän Pavlov: Neuvostoliitossa ideologisesti muotoillun nykyaikaisen tieteellisen ihmiskuvan kokeellinen todistaja.

Ja sillä ihmiskuvalla mennään maailmassa, kun se krran on pitävästi todistettu.

Kommunisteilla kaikkein viimeksi on sitä vastaan yhtään mitään "poliittisesti".

Ursula von der Leyenilla on varmaan siinä ollut nikottelemista, MUTTA EI AUTA!
 
Ivan Pavlov ja tieteellinen ihmiskuva
hameemmias.vuodatus.net
 

Ivan Pavlov ja tieteellinen ihmiskuva

 

 
Tommi Lievemaa Paskapuhetta liittää Chomsky sionismiin. Hän on kaikkea muuta. Et tunne lainkaan Chomskyn poliittisia ajatuksia, joten ei kannattaisi ottaa kovin vah-vasti kantaa. Trump tuhosi ensi töikseen Obaman rakentamat Kuuba-suhteet, mikä on epäsuora osoitus haistapaskantieteen kannattamisesta.
 
 
Tommi Lievemaa Chomsky on Latvian juutalaisten jälkeläinen, mutta on vuosikymmeniä ollut hyvin kriittinen Israelin politiikkaa ja sionismia kohtaan.
 
 
Risto Koivula Niin kauan kun sää puolustat pierupeilineu- roonia, sää et ole oikea henkilö sanomaan "oikeasta tieteestä" yhtään mitään"

Sää näet niin kauan kuin tuo harha vallitsee AINA JONKIN VÄÄRÄN MUKA "OIKEANA"!

IHAN SAMA YRITÄTKÖ TUPATA TIETEESEEN "JUMALAA" TAI "PEILINEUROONIA / KEENIKIELTÄ!!!
 
 
Risto Koivula HÄN ON HAISTAPASKANTIETEEN PAAVI JA SE SANOO KAIKEN!
 
 
Tommi Lievemaa Idioottmaimen asenne. Sinä varmaan sitten kannatat sionismia, koska Chomsky vastustaa sitä.
 
 
Risto Koivula Ei vastusta oppia. Ehkä kilpailevia jhtajia.

 

 

Risto Koivula Tommi Lievemaa Tommi Lievemaa Trump sai nyt justiin nenälleen Turvallisuusneuvostossa Iranin asesaarrosta.
 

variant.org.uk

 
Risto Koivula Minkä takia Trumpia pitäisi estää tyrimästä?

USA ei pysty hallitsemaan YK:ta vaikka niin luullaan.
 
 
 
Tommi Lievemaa Siis kyse on siitä, että kaikenlainen Israelin politiikan kritiikki tuomi-taanIsraelin ja USAn vanhoillisten, oikeistolaisten ja konservatiivien toimesta "anti-semitismiksi". Näin voidaan tappaa kaikki oikeutettukin kritiikki. Näinhän kävi myös Jeremy Corbynille Britanniassa. Hänet leimattiin oikeistoa myötäilevän valtamedian ja keltaisen roskalehdistön toimesta "anti-semitistiksi", mikä oli täydellisen absurdi ja valheellinen syytös.

 

 

Risto Koivula Juu tiedän. Täysin tyhjästä tempaistu kampanja.

 

 

Tommi Lievemaa Chomsky puhuu mm. tuosta asiasta linkittämässäni jutussa.
 
 
Tommi Lievemaa Chomsky lapsuutensa ja vähän myöhemmästäkin anti-semitismistä USAssa: "Beginning with anti-Semitism. In the US when I was growing up anti-Semi-tism was a severe problem. In the 1930's depression when my father finally had enough money to buy a second-hand car and could take the family on a trip to the mountains, if we wanted to stop at a motel we had to check it didn't have a sign say-ing 'Restricted'. 'Restricted' meant no Jews, so not for us; of course no Blacks. Even when I got to Harvard 50 years ago you could cut the anti-Semitism with a knife. There was almost no Jewish faculty. I think the first Jewish maths professor was appointed while I was there in the early '50s."
 
Risto Koivula  Niilä on tämmönen kaava millä ne pulisee samaa, aivojen fyysisen tutkimuksen neuropuoskari Eric Kandel teki sillä itseleen NObel-selostuksenkin, se poikkeaa jyrkästi muista. Yleensä ne on aina toisten tekemiä, esimerkiksi oppilaiden, ne Nobel-selostukset. Köökö-Noopel oli ehkä historian pahin. Ne kokemukset voi olla tottakin, mutta yhtä hyn voi olla, että ei.

https://hameemmias.vuodatus.net/…/yle-n-kandelin-paskaa…
 
 
Tommi Lievemaa Eli kiistät että oli "restricted"? Varmaan kiistät kuten Putkonen, että USAn poliisi ei tappanut Floydia. Ja siten olet Trumpin linjoilla miekkareita vastaan? USAssa oli rotuerottelu, ja se koski tuohon aikaan myös juutalaisia. No nyt ymmärrän miksi tulet niin hyvin juttuun holokaustin epäilijöiden kanssa...
 
 
Tommi Lievemaa Ja siksi ymmärrät niin hyvin Ano Turtiaista...
 
 
Tommi Lievemaa "By now Jews in the US are the most privileged and influential part of the population. You find occasional instances of anti-Semitism but they are margi-nal. There's plenty of racism, but it's directed against Blacks, Latinos, Arabs are tar-gets of enormous racism, and those problems are real. Anti-Semitism is no longer a problem, fortunately."
 
Tommi Lievemaa Kannattaa lukea tuo juttu kokonaan ennen kommentointia.
 
 
Minä en vastusta häntä hänen mielipiteittensä vaan väärennetyn valetieteensä takia.

JOS HÄNEN "TIETEENSÄ" on "OIKEAA TIEDETTÄ", niin mm. KAIKKI ENTINEN SOSIALISISEN LEIRIN TIEDE, ja suurin osa NYKYISESTÄ TIETEESTÄ MISSÄ HYVÄNSÄ olisikin sitä "VALETIEDETTÄ"!

 

 
Tommi Lievemaa Hänen analyysinsa USAn politiikasta on enimmäkseen oikeaa. Hänen kieli- ym. tieteensä ei minua kiinnosta. Tämä on aivan mahdollinen yhtälö.
 
 
Risto Koivula Se mukamas "Kielitiede" VIRITTÄÄ KAIKEN YHTEISKUNTA- JA HUMANISTISEN JA FILOSOFIATIETEEN VÄÄRENNETYSTI.

Se on JUSTIIN PÄINVASTAISTA kuin mitä on marxismi-projektissamme kehiyelty.
 
Tommi Lievemaa Kuten sanoien, tiedepuolen voi dissata.

 

 
Risto Koivula Tommi Lievemaa Suurpääoma sortaa ja se myös väärentää tiedettä. Se haluaa itselleen, kukin omalle firmalleen, oikeaa tiedettä

Suurpääoma lietsoo toisarvoisia kiistoja, jotta se pääkiista pysyisi piilossa muun tohinnan seassa.
 
 
Risto Koivula Tiedepuolta ei voi dissata!

Tiede on ainoa ilmiö yhteiskunnassa, joka edistyy palautumattomasti.

VAIN sieltä myös viime kädessä nakee, minne yhteiskunta lopultakin om menossa.

 

 
Risto Koivula ... ja sieltä näkee myös minne jokin puolue loppujen lopuksi on menossa, vaikka SKP.

 

 

Risto Koivula Yhdistämisen avain on, että Uus-SKP luo- puu Chmskysta ja rotumur-ha- ja muista pierupeilineurooneista ja haistapaskantieteestä, ja asettuu tieteellisen ideologian kannalle - jolla se nykyisessä muodossa EI OLE KOSKAAN OLLUT, ja se on myös savustanut leninistit ulos esimerkiksi "stalinitien" nimellä.
 
 
Tommi Lievemaa Jos menisit Meksikon seminaarissa puhumaan Trumpin puolesta niin sinut naurettaisiin pihalle.
 
Markku Huhtala No niin. Palattaisiinko itse asiaan? Miten voisimme eheyttää rikki-näinen ja hajallaan oleva kom.liike? Miten tulisi taistella dogmatismia vastaan kom. liikkeessä ja tietenkin miten dogmatismi ilmenee kom.liikkeessä. Ja miten Tomi Mä-kisen juttu työkansansanomissa oli hyvä ja miten voisimme siihen vastata ja viedä eteenpäin? Ja miten yhteistyö/vaalijärjestön luominen ja eteenpäin vieminen saatai-siin kehitettyä tuleviin kuntavaaleihin. Nyt taktiikkaa ei ole käytännössä ollenkaan, vaan suositus on että jokainen menee ehdokkaaksi minne lystää. Se ei ole taktiikkaa ollenkaan. Miten stp voisi jo kehittelemäänsä kansanrintamaa ja kom.liittoa käyttää stp:n ohella työkaluna?
 
Markku Huhtala Nuo ylläolevat ovar niitä teemoja joita omassa jutussani halusin mietittävän ja käsiteltävän.
 
Markku Huhtala Koivula: etkö huomaa tiedemiehenä, että tämä on täysin väärä foorumi! Jos käyt porvarillisen yhteiskunnan porvarillisen tiedeyhteisön kanssa debattia käy sitä siellä missä on porvaristoa ja tiedemiehiä. Täällä tuollainen on täysin turhaa ja tyhjänpäiväNäytä lisää

 

 

Risto Koivula Sinä olet väärällä foorumilla.

Suositten Huhtalan poistamista.

Jari halosen kanssa jauhettiin jo vuosi sitten samat "asiat" puhki.

Katsotaan kenet ne sitten lähettää...

Huhtala tietää erittäin hyvin, että käyn debattia porvarisillakin foorumeilla ja jopa MV:ssäkin.
Noam Chomskyn ajattelu ei kelpaa yhteiskunnallisen edistyksen ohjenuoraksi (2001)
 
hameemmias.vuodatus.net

 

 
Risto Koivula Huhtalan esittämät "dogmatismiongelmat" EIVÄT OLE MINKÄÄNLAINEN "ONGELMA" SKP:LLE...

Niistä Huhtala ei saa siellä riitaa aikaiseksi.

Markku Huhtala: MISTÄ PIIPUTTAA SKP:SSA?'

TUON "ONGELMAN" PUOLESTA - jos todellakin juuri siitä äänet piiputtaa - SKP:N PITÄISI KIITÄÄ ETEENPÄIN VAALEISTA TOISEEN KUN PYHÄ PYRY!!!
 
 
 •  
 • Risto Koivula Vai piiputtaako lopultakaan mistään... on vain piiputtavinaan...

  https://www.tiedonantaja.fi/art…/trump-riski-koko-maailmalle

  " “Trump on riski koko maailmalle”

  23.11.2016 - 15:00

  Marraskuun 8. päivänä maailman vahvin valtio valitsi johtoonsa republikaanisen puolueen edustajan Donald Trump.

  – Yhdysvaltain republikaaninen puolue on maailman vaarallisin järjestö, kommentoi tunnettu kirjailija ja aktivisti Noam Chomsky TruthOut-lehden haastattelussa.

  (Demokraattinen puolue on yleensä ollut pykälän vaarallisempi... näin on nytkin..., RK)

  Chomskyn mukaan jo pelkästään ilmastopoliittisesti Trumpin valinta on pelottavaa.

  – Vaalien voittaja ajaa nopeaa fossiilisten polttoaineiden käytön kasvattamista, mukaan lukien hiili. Sääntelyä puretaan ja esimerkiksi vähennetään tukea kehittyvien maiden pyrkimyksille ottaa käyttöön uusiutuvaa energiaa. Nyt juostaan kilpaa kuilun partaalle, kuvaa Chomsky.

  Hänen mukaansa on uskomatonta, että tilanteessa, missä ihmiskunnan pitäisi löytää ratkaisuja historiansa tärkeimpiin kysymyksiin, ongelmiin vastataan kiihdyttämällä tuhon kehittymistä.

  Trumpin menestys ei tullut Chomskylle yllätyksenä.

  – Jo vuosia olen kirjoittanut ja varoittanut vaarasta, että Yhdysvalloissa nousee esiin karismaattinen poliitikko, joka käyttää hyväkseen yhteiskunnassa vellovaa pelkoa ja vihaa – poliitikko, joka vie huomion pois todellisista syyllisistä ja suuntaa sen haavoittuvampiin kohteisiin.

  Chomsky puhuu niin sanotusta ystävällisestä fasismista, vaikkakin hänen mielestään se edellyttäisi rehellistä ideologia, kuten Hitler oli natsi-Saksassa. Siihen Trumpista ei sentään ole.

  Chomskyn mukaan Trumpin politiikasta on paha mennä vielä sanomaan yhtään mitään, sen verran ailahtelevaa on miehen meno ollut.

  – Avoimia kysymyksiä on paljon. Sen uskallan sanoa, että järjestäytynyt joukkojen liikehdintä ja aktivismi voivat saada aikaan paljon. Ja kannattaa muistaa, että panokset ovat nyt kovat, summaa Chomsky hivenen arvoituksellisesti. "

  (Chomsky on luulktavasti maailman kaikkien aikojen epärehellisin ideologi, ainakin vaikuttavuusluokassaan, joka vaikuttavuus tosin on föörbii tioeteessä..., RK)
   
   
 • Risto Koivula https://www.tiedonantaja.fi/…/miksi-kolumbian-viljelij-t…

  " Miksi Kolumbian viljelijät tuottavat kokaiinia
  01.01.2000 - 12:00
  (updated: 09.10.2015 - 12:38)

  Alkuperäinen kirjoittaja:

  Yhdysvallat on perustellut sotilasavun lisäämistä Kolumbialle "huumesodalla". Kuten Tiedonantajan viime numerossa todettiin, "huu- mesota" on tekosyy.USA:ta ei yhtään häiritse se,että sen tukemat Kolumbian armeija ja puolisotilaalliset joukot ovat itse voimakkaasti mukana huumekaupassa.

  Sotilaallisen "toiminnan kohteita ovat sen sijaan talonpoikaisväes- töön tukeutuvat sissit, jotka vaativat sellaisia yhteiskunnallisia uudistuksia, jotka vaikeuttaisivat Kolumbian integroimista globaaliin järjestelmään USA:n ehdoilla", toteaa yhdysvaltalainen tiedemies Noam Chomsky kolumissaan Ydin-lehdessä. "Tämä integroiminen merkitsisi muun muassa USA:ta miellyttävien eliittien vapaata pää- syä käsiksi Kolumbian arvokkaisiin luonnonvaroihin kuten öljyyn."

  USA romahdutti Kolumnian vehnän- ja kahvintuotannon

  Chomsky vastaa kolumnissaan myös kysymykseen, miksi Kolumbian maanviljelijät tuottavat kokaiinia eivätkä esimerkiksi vehnää.

  Kolumbia oli ennen suuri vehnäntuottaja, mutta USA:n "Food for Peace" -ohjelma vahingoitti maan vehnäntuotantoa vakavasti 1950-luvulla. Ohjelma subventoi USA:n omaa agrobisnestä ja sen satel-liittivaltioiden sotilasmenoja ja vastavallankumouksellista toimintaa.

  Vuotta ennen kuin presidentti Goerge Bush julisti "sodan huumeille",
  USA sai painostuksellaan aikaan sen, että kansainvälistäkahvisopi- musta lakattiin noudattamasta. USA:n mukaan kahvisopimus rikkoi "reilun kaupan sääntöjä". Lakkauttamisen seurauksena Kolumbian tärkeimmän laillisen vientituotteen arvo laski 40 prosentilla.

  Unctadin hintaohjelman hylkääminen

  1960-luvulla G77-maat, joita on nykyään 130 ja joissa asuu 80 pro-senttia maailman väestöstä, ryhtyivät vaatimaan "uutta kansainvä- listä taloudellista järjestystä", joka ottaisi huomioon ihmiskunnan valtaosan edut. Tähän tarkoitukseen perustettiin YK:n kauppa- ja kehitysjärjestö Unctad.

  Yksi Unctadin ensimmäisistä ehdotuksista oli ohjelma perushyö-dykkeiden hintojen vakauttamiseksi. Chomsky huomauttaa, että "tällaisia ohjelmia pidetään täysin luonnollisina teollisuusmaiden sisällä, ja niitä toteutetaan erilaisten maataloustukien keinoin".

  "Mutta nämä valtiovallan välineet, joita rikkaat käyttävät rutiinin-omaisesti suojellakseen itseään markkinoilta, eivät ole köyhien käytettävissä."

  Unctadin ehdotus hylättiin nopeasti.

  Tämän seurauksena maanviljelijöiden oli ryhdyttävä tuottamaan sellaisia kasveja, joille on olemassa vakaat markkinat. Lopputulok- sena huumeyrittäjien oli helppo löytää maanviljelijöitä kasvattamaan kokaa, kannabista tai oopiumia,koska näille on aina taatut
  markkinat rikkaissa yhteiskunnissa.

  Rajat auki rikkaiden maiden maataloustuotteille

  Chomskyn mukaan USA:n ja sen hallitsemien globaalien instituutioi- den ohjelmat on suunniteltu voimistamaan näitä vaikutuksia. Bill Clintonin Kolumbia-suunnitelma pitää sisällään vain nimellistä tukea kokan viljelyn vaihtoehdoille."Muiden on huolehdittava rakentavista
  vaihtoehdoista samalla, kun USA keskittyy sotatoimiin, jotka aivan kuin sattumalta hyödyttävät sotilaskalustoa tuottavaa korkean
  teknologian teollisuutta, joka on lobbannut konfliktin laajentumisen puolesta."

  "Tämän lisäksi IMF:n ja Maailmanpankin ohjelmat vaativat köyhiä maita avaamaan rajansa rikkaiden maiden massiivisesti tuetuille maataloustuotteille, minkä seurauksena paikallinen tuotanto tieten- kin kärsii. Maanviljelijöitä neuvotaan toimimaan 'rationaalisesti' ja tuotta-maan mahdollisimman kalliita tuotteita vientiin -- tämä merkitsee kokaa, kannabista tai oopiumia", Chomsky muistuttaa.

  "Kun maanviljelijät ovat oppineet läksynsä, USA palkitsee heidät sotilashelikopterien hyökkäyksillä ja tuhoamalla heidän peltonsa kemiallisella ja biologisella sodankäynnillä."
  (ES)
   
   
 • Risto Koivula https://www.tiedonantaja.fi/…/kolumni-nato-propagandistien…

  " KOLUMNI: Nato-propagandistien Kosovo-huijaus

  12.05.2006 - 12:00

  (updated: 09.10.2015 - 12:38)

  Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 19/2006.

  Nato-propagandistit käyttävät usein Kosovon sotaa myönteisenä esimerkkinä sotilasliiton toiminnasta. Kosovosta on pyritty luomaan mielikuvaa jonkinlaisena uuden Naton lippulaivana. Esimerkiksi eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari ylisti Naton Kosovon pommituksia Ylen A-talkissa taannoin käydyssä keskustelussa.

  Jaakonsaari selitti muun muassa, kuinka Naton pommitukset lopet- tivat serbien suorittamat joukkoraiskaukset. Tämä on kuitenkin tut-kimusten valossa hyvin yksipuolinen kuva Kosovon tapahtumista. Vaikuttaakin siltä, että Jaakonsaari antaa asiasta tietoisesti vääris-tellyn kuvan, joka paremmin palvelee hänen Nato-masinointiaan.


  o o o

  Kosovon sotaan erinomaisesti perehtynyt Noam Chomsky kertaili hiljattain nettiblogissaan muutamia Kosovoa koskevia tosiseikkoja. Hän puhui esimerkiksi Britannian parlamentaarisesta tutkimuksesta, jonka mukaan tammikuuhun 1999 mennessä valtaosa siihen asti harjoitetuista julmuuksista oli albaanien KLA:n (Kosovon Vapautusarmeija) serbikohteisiin tekemiä hyökkäyksiä. Näillä järjestö pyrki – lopulta onnistuneesti – provosoimaan serbejä Naton pommitukset "oikeuttaviin" vastaiskuihin. Myös esimerkiksi Etyj-raportti vahvistaa brittitutkimuksen havainnot paikkansapitäviksi.

  Chomsky viittaa myös englantilaisen Nicholas Wheelerin erittäin yksityiskohtaiseen tutkimukseen,jonka mukaan Kosovon levottomuuksien Naton pommituksia edeltäneestä kahdestatuhannesta uhrista vain neljännes oli serbien aiheuttamia. Wheelerin tutkimus siis tukee niin ikään Britannian parlamentaarisen tutkimuksen johtopäätöksiä.

  Monista selvityksistä käy myös ilmi, että Naton sotatoimet vain pa-hensivat tilannetta Kosovossa. Massiivinen pakolaistulva ulkomaille lähti liikkeelle vasta Naton pommitusten alettua. Myös serbien har-joittamat julmuudet alkoivat laajemmassa mitassa vasta, kun kan-sainväliset tarkkailijat vedettiin pois Kosovosta, KLA kiihdytti hyök-käyksiään ja ilmaiskut alkoivat. Naton piirissä oltiin täysin tietoisia näistä todennäköisistä seurauksista, kun se aloitti pommitukset.


  o o o

  Chomsky kertoi lisäksi John Norrisin kirjoittamasta kiinnostavasta uudesta kirjasta. Norris toimii Brookings-instituutin johtajan Strobe Talbottin viestintäpäällikkönä. Talbott muistetaan Bill Clintonin hallinnon apulaisulkoministerinä, joka oli avainasemassa Slobodan Milosevicin kanssa käydyssä diplomaattisessa kädenväännössä.

  Talbottin esipuhein ryyditetyssä kirjassa Norris toteaa, että syyt Kosovon pommitukseen liittyivät Jugoslavian vastarintaan laajempia poliittisia ja taloudellisia uudistuksia kohtaan – ei Kosovon albaanien ahdinkoon. Näinhän on aina otaksuttu vaihtoehtopiireissä ja -mediassa, kuten Tiedonantajassa, mutta nyt asia on siis vahvistettu erittäin korkealta taholta.

  On vaikea uskoa, että Suomen korkean tason ulkopoliittiset päättäjät, kuten Jaakonsaari, eivät olisi tietoisia edellä kerrotuista tosiasioista. Tästä syystä onkin vastenmielistä, että samaiset päättäjät käyttävät vääriä tietoja ja valheellisia argumentteja keinonaan yrittää käännyttää vastahakoinen Suomen kansa Nato-jäsenyydelle suopeaksi.


  TOMMI LIEVEMAA

  Kirjoittaja on espoolainen muusikko ja soitonopettaja
   
 •  

   

  Risto Koivula https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/p-kirjoitukset-68

  " Pääkirjoitukset

  01.01.2000 - 12:00

  (updated: 09.10.2015 - 12:38)

  Alkuperäinen kirjoittaja:

  Kas näin se käy: Helsingin Sanomat tekee ensin haastattelun yh- dysvaltalaisesta taloustieteilijästä James Tobinista ja sitten pääkir- joituksen, jossa globalisaation vastustajia lyödään Tobinilla päähän.

  Kukaan ei ole koskaan väittänyt, että James Tobin olisi vasemmisto- lainen tai globalisaation vastustaja tai edes globalisaation asiantuntija.
  Tobin on porvarillinen taloustieteilijä. Se ei tee hänen nimeään kanta- vasta valuutansiirtoverosta yhtään sen huonompaa. Sen oivaltavat
  suomalaisetkin tuoreen mielipidekyselyn mukaan hyvin: 73 prosenttia heistä kannattaa Tobinin veroa.

  Haastattelussa Tobin teki jyrkän eron esittämänsä veron ja globali-saation vastustamisen välillä. "Minun nimeni on yhdistetty liikkee- seen, jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä." Hän kieltäytyi ottamasta myönteistä tai kielteistä kantaa globalisaatioon. Globali-saatiota ei voi vastustaa, se tapahtuu joka tapauksessa, haastattelija tulkitsi Tobinin ajatuksenkulkua.

  "Tobin on oikeassa", julisti HS pääkirjoituksessaan ja selitti globali-saation väistämättömäksi ja neutraaliksi seuraukseksi teknologian kehittymisestä sekä kaupankäynnin ja yhteydenpidon maapalloistumisesta.

  Turha kieroilla sanoilla ja yrittää peittää globalisaation luokkaluon- netta. Kun nykyään puhutaan globalisaatiosta, sillä tarkoitetaan val-litsevaa, kapitalistista ja uusliberalistista globalisaatiota sekä maail-mankaupan ja pääomaliikkeiden vapauttamista, joita toteutetaan yli-kansallisten suuryhtiöiden hyväksi imperialismin hallitsemien rahoi-tuslaitosten ja muiden epädemokraattisten organisaatioiden ohjauk-sessa. Juuri se globalisaatio on pääsyy siihen, että maailmassa rik-kaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, uskotelkoon Hesari mitä muuta tahansa.

  Globalisaatio ja maailmankaupan vapauttaminen on auttanut useita köyhiä maita vaurastumaan, väitti Hesari ottaen esimerkiksi Etelä-Korean. Huono esimerkki. Niin Etelä-Korea kuin eräät muutkin maat
  ovat menestyneet nimenomaan "rikkomalla radikaalisti yleisesti hyväksyttyä vapaiden markkinoiden oppia"

  (Noam Chomsky: Hinnalla millä hyvänsä, Like 2000).

  Ne taas, jotka ovat tuota oppia orjallisimmin noudattaneet, ovat pärjänneet kehnoimmin. (ES)

   

   

  Risto Koivula Russell Brand on brittiläinen näyttelijä, stand up -koomikko, kirjailija ja kolumnisti. Brand on jo pidemmän aikaa jakanut mielipiteitä yhteiskuntakriittisellä ja kantaaottavalla stand up -komiikallaan, kirjoituksillaan, ulostuloillaan ja ajatuksillaan, joiden kantavia teemoja ovat olleet muun muassa oikeudenmukaisuus, väitteet edustuksellisen demokratian rappiosta sekä hallitusten ja puolueiden ajama politiikka, joka palvelee pienen vähemmistön, eli ”jalokivibussissa” matkustavien etua. Kustannusosakeyhtiö Sammakolta ilmestyi hiljattain Mikko Pihlajavirran suomentamana Brandin teos Vallankumous.

  Sammakon Seppo Lahtinen selventää, mistä Brandin tuoreessa Vallankumous-kirjassa oikein on kyse.
  Brittiläisen luokkayhteiskunnan raadollisuus

  Brand on lähtöisin Pohjois-Lontoosta köyhistä olosuhteista.

  – Brand eli lapsuutensa yhdessä yksinhuoltajaäitinsä kanssa. Hän ajautui huonoille teille teini-ikäisenä ja tämä vei nuorukaisen syvälle huumeiden maailmaan. Asiat ovat elämässä usein pienestä kiinni, eikä Brand jäänyt sille tielle, vaan onnistui riuhtaisemaan itsensä eroon huumeista.

  – Vallankumous-kirjassa Brand palaa lapsuutensa ja nuoruutensa maisemiin Pohjois-Lontooseen. Brandin mukaan asiat ovat siellä menneet vain ja ainoastaan huonompaan suuntaan. Ilmassa on toivottomuutta, epätoivoa ja eriarvoisuus brittiläisessä luokkayhteiskunnassa on kasvanut entisestään: rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Ainoastaan tarjolla oleva huumevalikoima on köyhillä alueilla lisääntynyt ja yhä useampi nuori pyrkii huumeiden avulla pakenemaan raadollista todellisuutta.
  Ostoskeskus: nykypäivän temppeli

  Brand vertaa teoksessaan ostoskeskuksia kirkkoihin, joita systeemi tarjoaa pyhyyden paikoiksi kulutushysterian pauloihin upotetuille kuluttajille.

  – Hän suhtautuu kriittisesti nyky-yhteiskunnan suitsuttamaan kulutuskulttuurin sekä siihen, että ostamalla saisit hankituksi itsellesi henkisen ja sisäisen rauhan tai jonkinlaisen täyttymyksen. Kirjan kantavana teemana on, että tällainen ajattelu on täysin kestämätöntä ja täyttä paskaa.

  Brand on kärsinyt elämänsä aikana monista riippuvuuksista.

  – Hän on klassinen addiktiivinen persoonallisuus ja oli aikanaan todella pahassa huumekoukussa. Tämän lisäksi hän on kärsinyt muun muassa seksiriippuvuudesta sekä maanisesta halusta olla kuuluisa ja kieltämättä myös onnistunut tavoitteessaan varsin hyvin: Brand on Englannissa hyvin tunnettu hahmo ja myös arvostettu erityisesti stand up -komiikastaan.
  Yhteiskuntakriittinen stand up -koomikko

  Brand ei stand up -komiikassaan hyväile valtaapitäviä.

  ”Suomessa stand up on liian kilttiä, eikä meillä oikeastaan juuri ole yhteiskuntakriittistä tai poliittista stand up -kulttuuria saati sen esittäjiä.”

  – Brandin esiintymiset ovat varsin rajua ja radikaalia tykitystä. Stand upin hyvin puoliin kuuluukin se, että siinä on mahdollista reagoida hyvin nopeasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin, maailman tilanteeseen ja politiikkaan.

  – Mielestäni myös Suomessa olisi tilausta rajummalle stand up -ko-miikalle. Suomessa stand up on liian kilttiä, eikä meillä oikeastaan juuri ole yhteiskuntakriittistä tai poliittista stand up -kulttuuria saati sen esittäjiä. Suomalainen stand up on luonteeltaan sketsityyppistä, eikä siinä juurikaan pureuduta yhteiskunnallisiin ongelmiin ja epäkohtiin. Suomalaispoliitikkojen toimintaa ja politikointia seuratessa ei voi muuta kuin ihmetellä sitä, miksi meidän koomikkomme eivät tartu hanakammin aiheisiin, joita heille lähes päivittäin tarjottimella tuodaan. Se olisi oivallinen tilaisuus esittää kritiikkiä.
  ”Chomskylainen”

  Noam Chomskyn kirjoitukset ovat olleet Brandille suuri innoituksen ja inspiraation lähde.

  – Chomsky on herättänyt Brandin yhteiskunnalliseen ja kriittiseen ajatteluun. Vallankumousta voidaankin jossain määrin pitää eräänlai-sena kansantajuisena ja populaarina versiona monista Chomskyn käsittelemistä aiheista. Kirjassa korostetaan yhteisöllisyyttä ja sen voimaa sekä sitä, että päätöksenteon tulisi olla mahdollisimman lähellä ihmistä ja ihmisen kokoista.

  – Mikäli Brandin teos onnistuu levittämään suomalaislukijoiden kes-kuuteen tietoa maailmanlaajuisista yhteiskunnallisista epäkohdista ja ympäristökysymyksistä, niin olemme mielestäni kustantamona onnistuneet. Oletan että Brandin tapa kirjoittaa vetoaa hyvin myös nuorempiin lukijoihin. Kirja oli kaikessa rehellisyydessään julkaise-misen arvoinen ja se saattaa innostaa lukijoita perehtymään myös muuhun kriittiseen kirjallisuuteen.

  ”Brand on nostanut kissan pöydälle ja vaatii, että epäkohdasta tulee ja pitää voida puhua.”

  – Brand painottaa myös henkisyyttä, eli sitä, että ihmiset ryhtyisivät hakemaan muutosta ja ratkaisua omasta itsestään, eikä ostoskeskushelveteistä kaiken materiaalimassan keskeltä, koska halu muutokseen löytyy meistä.

  – Brand kritisoi ankaralla kädellä Panamaa sekä muualle levinneitä veroparatiiseja, eikä siedä sitä, että rikkaat eivät maksa veroja ja elävät ikään kuin yhteiskunnan siivellä muiden tekemän työn hedelmistä nauttien sekä samalla hyötyvät ilmaiseksi yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Brand on nostanut kissan pöydälle ja vaatii, että epäkohdasta tulee ja pitää voida puhua.

  – Brandin Vallankumous on siinäkin mielessä poikkeuksellinen teos, että hän tulee virallisten instituutioiden ulkopuolelta ja tämä on hyvin raikasta. Jos Suomessa esimerkiksi joku näyttelijä uskaltautuisi astumaan valtavirta taloustieteilijöiden varjelemalle maaperälle, niin hänet komennettaisiin takaisin näyttömälle ja pyydettäisiin olemaan puuttumatta asioihin, joista hänellä ei ole riittävästi asiantuntemusta.

  – Suomalaisessa politiikassakin annetaan usein ymmärtää, että tietyt asiat ovat tavalliselle kansalle liian hankalia oivaltaa: miten omaan arkeemme vaikuttavat asiat voisivat mukamas olla liian vaikeita ymmärtää?

  – Brand sivaltaakin teoksessaan tällaista ajattelutapaa vastaan, eikä suo tietyn alan edustajille yksinoikeutta sen määrittelemiseen, mikä on enemmistön etua parhaiten ajavaa politiikkaa. Myös Sammakossa tiedostetaan suomalaiseen yhteiskuntaan pesiytynyt auktoriteettien suitsuttaminen ja saamme varmasti kuulla kritiikkiä siitä, että olemme antaneet Brandille suunvuoron yhteiskuntaan ja talouteen liittyvissä kysymyksissä. Asioista voidaan toki olla eri mieltä, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että meillä jokaisella on lupa tuoda julki mielipiteemme myös tulevaisuudessa.

  Maailman tilaa ja harjoitettavaa politiikkaa kritisoivaa kirjallisuutta ilmestyy nykyisin tavallista enemmän: miten Brandin teos mielestäsi eroaa muista?

  "Brand on pistänyt itsensä totaalisesti likoon ja osaa myös nauraa omille vajaavaisuuksilleen."

  – Teos on hyvin henkilökohtainen: Brand on pistänyt itsensä totaali-sesti likoon ja osaa myös nauraa omille vajaavaisuuksilleen. Kirjaa voidaan jossain määrin pitää jopa hullurohkeana. Arvostan suuresti muun muassa Chomskya ja monia muita yhteiskuntateoreetikoita, mutta juuri se, että Brand peilaa henkilökohtaisia kokemuksiaan ja hyödyntää niitä yhteiskunnallisten epäkohtien analysoimisessa, tekee Vallankumouksesta kiinnostavan teoksen, tuoden samalla mukavan lisän puhtaasti teoreettisen kirjallisuuden rinnalle.

  ... "
   
 •  
 •  
 •  
 • Huono vai vielä huonompi?
  tiedonantaja.fi
   
  Huono vai vielä huonompi?
   
   
  Risto Koivula Kun asia esitetään näin, niin "perustellaan" SOSIOBIOLOGIALLA EIKÄ MARXISMILLA - ja saadaan VÄÄRIN PERUSTEIN OIKEA KUVA TÄSSÄ - JA VÄÄRIN PERUSTEIN VÄÄRÄ KUVA JOPKA PAIKASSA MUUALLA!

  https://www.tiedonantaja.fi/…/opintopiirin-kohti-uutta…

  " admin
  Offline
  Last seen: 3 months 2 days sitten
  Joined: 05.08.2015

  Alkuperäinen kirjoittaja: Tuomas Järvinen

  Chomsky kirjoitti jossain kirjassaan, ettei Yhdysvallat ole poikkeus, vaan mikä tahansa kansa/valtio samassa tilanteessa käyttäytyy samalla tavalla (ei sanatarkasti näin) eli ajaen puhtaasti omaa etuaan. Samaa tekee Eu, kuten myös Venäjä ja Kiina, eli ajavat omaa etuaan. Niin teen minäkin, ja niin teet sinäkin.

  Kysymys on moraalifilosofinen ellei jopa yhteiskuntafilosofinen. Missä määrin minä saan ajaa omaa etuani, ja missä määrin minun tulee ottaa huomioon yhteisö ja sen vaatimukset?

  Kapitalistinen talousjärjestelmä tosiaan perustuu äärimmäiseen riistoon, jota voimalla ollaan istuttamassa jokaiseen maankolkkaan, mutta ei tilanne ole toivoton. Loppujen lopuksi mikään ei ole loputonta. "
   
 •  
 •  
   
  Risto Koivula Jokaisen pitäisi huomata, että MEILLÄ ON JO CHOMSKYLAINEN "TYÖVÄENLIIKE" - se on SKP.

  Demokraattisessa rintamassa politiikassa marxilaisen ja chomsky-laisen työväenliikkeen ON PYSYTTÄVÄ ERILLÄÄN ja voitava arvostella toisiaan ideologisesti.

  TIETEESSÄ näistä kahdesta opista CHOMSKYLAISUUS ON ARMOTTA MENNEEN TALVEN LUMIA, mutta politiikassa sitä yhä esiintyy.

  Jos me vaihdamme chomskylaiselle puolelle, meillä ei ole ikinä mi- tään osaa eikä arpaa eikä jakoa AATTEELLISESTI KOMMUNIS- TISTEN puolueiden marxilaisuuden kehittämiskekustellun ja linjanvetoon, jollaista ehdottomasti tarvitaan tieteelliseltä EIKÄ "SOSIOBIOLOGIAN" tai "kreationismin" kannalta.
   
   
 •  
 •  

   

  Risto Koivula Valepsykologiaa ja valepsykiatriaa, ELE:n ifosotajrgoonia "politiikan ja mikä vaarallisinta sotien ("keenistä, väistämättömiä...) valeselityksiski, levittäjänä toimitus (admin)...

  https://www.tiedonantaja.fi/comment/4125

  "
  admin
  Offline

  Last seen: 3 months 2 days sitten
  Joined: 05.08.2015

  Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen

  Jugoslavian hajoamis-/hajottamissodissa olivat osapuolina mm. orto-doksiset serbit, katoliset kroaatit ja islaminuskoiset albaanit, sekä aikaansaattajina ja eri puolten tukijoina myös useat Euroopan maat, Vatikaani (vahvana tekijänä) ja tietysti NATO.

  Ennen NATO:n aloittamia pommituksia Serbialle tarjottu Rambouille- tin sopimus olisi tarkoittanut kaiken suvereeniuden luovuttamista NATO:lle, käytännössä USA:lle, toisin sanoen antautumista ilman ehtoja.

  Tällä tavalla, ja ehkä tarkoituksellisesti NATO:a yhdistävänä toimenpiteenä, Serbia ajettiin mahdottomaan tilanteeseen neuvotteluja ajatellen, joissa vaihtoehtoja olivat siis joko antautuminen tai pommitusterrorismi NATO:n puolelta.

  Se joka vähäkään on alueen tuon ajan historiaan perehtynyt tuon myös tietää.

  Tyäeläkeläinen ei näytä tätä perehtymistä suorittaneen.

  http://www.rauhanpuolustajat.fi/…/kiistamisen_oireyhtyma…

  http://www.chomsky.info/articles/200005--.htm

  http://www.lausti.com/articles/balkan/kosovo2.html
   
 •  
 •  
  tiedonantaja.fi
   
  Onko Nato voittanut Libyassa?
   
   
  Risto Koivula Asia on vielä niinkin, että meillä tutkimusvelvolli- suus täkäläisinä kommunisteina täkäläistä chomskismia kohtaan - ja sattuu olemaan niin, että "uutta chomskismia" on alun perin hä- nestä itsestään riippumatta sepitetty täällä Suomessa suomen kie- lellä. Kerron myöhemmin tarkemmin. Hänellä on tapana joskus hy- väksyä sellsisia viritelmiä sekä haukkujiensa että hännen suuhunsa omia aivopierujaan syöttävien muiden puoskareiden taholta.

   

   

  Risto Koivula Michelle Obamalle mää nostan hattua metrin kor- kealle, kun hän kieltäytyi kansaliikkeestä huolimatta asettumasta varapresidettiehdokkaaksi, "kun on mielenterveysongelmia" (ne johtuu siitä äijästä...).

  Tämä parantaa esimerkiksi työperäisistä meielenterveysongelmista kärsivien "neuvotteluasemmia" enemmän tuhat puoskripsykiatria ja miljardi maitopurkkia... kun joku voi kieltäytyä varapresidenttiehdokkuudesta ja varsin mauhdollisen ratkaisijan semastakin vaaleissa (joiden jälkeen olisi hyvinkin voi väistyä, vivutettuaan puolueen ehdokkaan ensin presidentiksi, jos pahenee...)
   
   
 •  
 •  
 • Tommi Lievemaa Mutta meillä ei ole velvollisuutta, eikä edes oikeutta, mainostaa Trumpia.

   

   

  Tommi Lievemaa Ei se riitä syyksi. Kuten aiemmin oli puhetta, paljon enemmän olisi aihetta mainostaa jopa Obamaa.
   
   
 •  
 • Tommi Lievemaa Risto Koivula Chomsky on kirjoittanut erittäin paljon TTIP:tä ja vapaakauppasopimuksia vastaan jo vuosikymmeniä, mutta ei kelpaa? Trump sen sijaan kelpaa jostain käsittämättömästä syystä. Ei logiikkaa.
   
   
 • Tommi Lievemaa Trump on protektionisti, samoin kuin oli esim. Ronald Reagan. Hän lunasti siinä jotain vaalilupaustaan suojella USAn teollisuutta tms. Lopputulos toki hyvä, vaikka siinä taustalla ei varmasti ollut mitään vasemmistolaista ideaa vapaakaupan epäoikeudenmukaisuudesta kehitysmaita kohtaan tms.

   

   

  Tommi Lievemaa Mitä vikaa noissa tiekkarin pääkirjoituksissa on? Ihan oikeata asiaa esim. Kolumbiasta.
   
   
   
 •  
 • Risto Koivula Se "auktoriteetti", pääideologi.

  Mitäs sun mielestäs SKP:ssa on vikana?
   
   
 • Tommi Lievemaa Eli "väärin sammutettu".
   
   
 • Tommi Lievemaa Chomsky ei ollut tiekkarille mikään "pääideologi", hänellä vaan oli hyvää USAn politiikan analyysiä. Erkki siteerasi muitakin, kuten esim. Chossudovsky (Global research) tai William Blum. Mitä tulee Bilderbergin vastustajiin niin Chomsky on yksi heistä. Uskoisin että kaikki vasemmistolaisia ajatuksia omaavat merkittävät ja vähemmän merkittävät ajattelijat vastustavat Bilderbergiä.

   

  Risto Koivula Ei tää politiikka ylipäätään ole pääasia, vaan Suomen puoskaritiedeongelma.
   
 • Kirjoita vastaus...
   
   
  Tommi Lievemaa Sä et edes ole kiinnostunut Amerikan kommunisteista. Mainostat vaan Trumpia joka vastustaa sosialismia ja kommunismia. Tää kiertää nyt kehää. Sä et kykene selittämään Trump-propagointiasi, linkität vaan lisää ja lisää Chomskya. Ei tällainen "keskustelu" ole mistään kotoisin.
   
   
 •  
 • Risto Koivula Mää oon kiinnostunut, mutta en ole viime aikoina seurannut. Tietysti he vastustavat istuvaa hallitusta. Sitä paitsi Chomsky ei suinkaan ole siellä sellainen valtionuskonto kuin täällä (ainoana maana maiilmassa ja lisäksi täällä lisää väärennettynä).
   
   
   
 • Risto Koivula Mut mää kerron lisää tosta väärentämisestä myöhemmin. Ei kannata nyt hosua. Tekijät ovat tuttuja, ja tämä myös selittää heidän kestojulkkisuutensa.

   

   

  Risto Koivula Tutkin ja kopioinkin Metsosta Psykologia 6/94 -lehdestä suomalaisen jutun,joka käsitteli Chomskyn kielten geneettisen syvärakenneteorian ja Neurolingvistic Programming (NLP) - psykoterapiamuodon yhdistämistä. Sen jutun mukaan sai käsityksen, että yhdistäjinä olivat NLP:n perustajat Grinder ja Brandler.

  Joidenkin muiden lähteiden mukaan näillä ei alun perin ollut tekemistä keskenään. Sitä ruvettiin "tulkitsemaan", että potilaalla saattaa olla "geneettisiä poikkeamia normaalista chomskylaiseta syvärakenteesta" ja silloin häestä tulee hullu... Tämä ennakoi "peilisoluteoriaa" ja erityisesti tuota "rikkinäisen peilin teoriaa" mielisairauksien selittäjänä ...
   
   
  Risto Koivula Täällä näkyy olevan se alkuperäinen Chomsky-juttu

  https://www.tiede.fi/comment/1333077#comment-1333077
   
 •  
 •  
 •  
  Risto Koivula Ostin Michelle Obaman muistelmat, 500 sivua, 14 euroa. Mää kun tunnen taustoja, osaan sieltä laskea yksi ynnä yksi joistakin asioista, luulisin.
   
  Tommi Lievemaa Siinä kohtaa sulla juuri meneekin metsään, kun alat laskea yhteen 1+1, eli tempaisemaan asioita omasta stetsonista.
 •  
   
  Risto Koivula Ihan hyvin voi joskus mennä. Mulla on kuiotenkin taustatietoja niin historiasta kuin nykyisyydestäkin, joita monellakaan muulla ei ole, ainakaan sellaisella, joka niistä puhuisi.

 • Mää kannatin Obamaakin koko ensimmäisen kauden ja ensin mua vähän aikaa harmittikin, kun kommunistit ja putinilaiset osoittivat hänen valmistelevan sotaa Libyan öljyjen valtaamiseksi. Pudotus oli sitten tyly Libyassa, ja aivan erityisesti Syyriassa, Bellingcateineen, täysin uskomattoman ja ennenkuulumattoman härskiä menoa.

  https://hameemmias.vuodatus.net/…/kuka-presidenttiehdokas…
   
 •  
  Risto Koivula Huhtala syyttää mua "dogmatismista" (leninismis- tä), ja että STP etenisi, jos ei olisi sellaista. SKP:ssa ei kuitenkaan ole, ja alaspäin on mennyt kuin lehmän häntä.

  Sinä syytät mua täysin PÄINVASTAISESTA: Trumpin myötäilystä.
   
  Markku Huhtala Pyydän anteeksi, että ensimmäistä kertaa koko historiani aikana, ylipäätään, saati facebookissa, minä blokkaan jonkun. Koivulan Riston. Haluan, että pysytään edes jotenkin asiassa. Kukaan ei enää vaivaudu lukemaan saati keskustelemaan aloittamastani asiasta, kun se viedään ihan vikaraiteille. Olen herkkä provosoitumaan, kuten Lievemaakin näköjään. Mutta keskustelun suunta ei ollut enää sinne päinkään, jota tarkoitin. Eikä tämä ollut suinkaan ensimmäinen kerta Koivulalta. Koivulalta pyydän anteeeksi, että vrmaankin aiheutin pahan mielen. Mutta toivon, että hän ymmärtää...lopulta miksi niin tein. Koivula on aktiivinen keskustelija, mutta on kylläkin ihan omalla planeetallaan...
 •  
 •