tiistai, 13. elokuu 2019

HAISTAPASKANTIETEEN POHJANOTEE-RAUS: TIEDETTÄ ROMUTTANUT BILDERBERG-HÖLYNPÖLYTOIMITTAJAN KETKU TAMPEREEN "YLIOPISTON" "TYÖELÄMÄPROFESSORIKSI"!!!

BILDERBER-APUMATTI APUNEN! EI JUMALAUTA SAATANA PERKELE WITTU!!!

TAMPEREEN PUOSKARIYLIOPISTOSSA EN VÄITTELE AINAKAAN NIIN KAUAN KUIN HAISTAPASKNTIEDE-APUMATTI SIELLÄ LEIKKII ”PROFESSORIA”, VAIK-KA MULLA ON KAKSI MAAILMANLUOKAN VÄITÖSKIRJAA PERSTASKUSSANI.

ME OIKEAT TIETEILIJÄT EMME TEE YHTEISTYÖTÄ HAISTAPASKANTIETEILI- JÖIDEN KANSSA (MITÄ SAMASSA YLIOPISTOSSA ESIINTYMINENKIN OLISI) – EIVÄTKÄ HAISTAPASKANTIETELIJÄT TEE YHTEISTYÖTÄ OIKEIDEN TIETELI-JÖIDEN KANSSA, JOTKA OVAT HEILLE AINA VÄLITÖN AMMATILLINEN KUO-LEMANVAARA MILTÄ ALALTA TAHANSA (mm. juuri koska ajatteluprosessi on erilainen...)!

APUMATIN AINOA JA PÄÄTEHTÄVÄ ON AINA OLLUT TUUTATA HAISTAPASKANTIEDETTÄ!

HAISTAPASKANTIEDE WITTUUN YLIOPISTOISTA!!!

HAISTAPASKAN”YLIOPITOT” WITTUUN TIETEESTÄ!!!

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/5243294f-e7ef-494a-a481-7783e77211e5

Ruikutus seis

Suomalaisilla työpaikoilla on lepsut tavoitteet ja pettymyksiä aiheuttavat kehityskes-kustelut, väittää Tampereen yliopiston työelämäprofessoriksi nimitetty Matti Apunen.

Tänään klo 9:00


Suomalaisissa työpaikoissa on kaksi heikkoutta: huonot tavoitteet ja kehityskeskus-telut, jotka ovat pettymys niin työntekijälle kuin pomollekin. Näin väittää Tampereen yliopiston työelämäprofessoriksi nimitetty Matti Apunen. Hän aloittaa osa-aikaisessa tehtävässä syyskuun alussa. Apunen on työskennellyt aiemmin kahdeksan vuotta EVAn johtajana ja kymmen vuotta Aamulehden vastaavana päätoimittajana.

– Suomalaisilla työpaikoilla ollaan huonoja asettamaan tavoitteita. Tavoitteiden pitäisi olla kohtuullisia, ei liian rankkoja tai liian helppoja ja sellaisia, että kaikki työntekijät tajuaisivat, mitä heiltä odotetaan, Apunen sanoo.

– Nyt työpaikoilla teeskennellään, että meillä on hyvät tavoitteet, hän lisää.

Toinen heikkous työpaikoilla on Apusen mielestä riittämätön palaute.

– Kerran vuodessa on kehityskeskustelu, joka on todennäköisesti molemmille osa-puolille pettymys. Palautteen pitäisi olla säännöllistä ja nopeaa. Ihanteellisia olisivat maksimissaan puolen tunnin kehityskeskustelut kerran parissa kuukaudessa.

Ovatko suomalaiset työntekijät huonoine tavoitteineen sitten laiskoja?

– Eivät ole, mutta ihmiset eivät tiedä, mitä heiltä odotetaan seuraavan kuukauden tai puolen vuoden aikana. Kyse on huonosta johtamisesta. Vetämissäni koulutuksissa kysyn ihmisiltä aina, mitä heiltä odotetaan. Moni ei osaa vastata.

Epäselvät tavoitteet ovat Apusen mielestä pomon vika,mutta yhtä lailla työntekijöiden pitäisi itse kävellä esimiehen luo ja vaatia selkeitä tavoitteita omalle työlle.

”Nyt työpaikoilla teeskennellään, että meillä on hyvät tavoitteet.”

Liikaa vaikerrusta ja itkua

Matti Apusen mielestä meidän pitäisi lopettaa myös digitalisaatiosta, ulkomaalaisten asiantuntijoiden esiinmarssista ja tekoälystä ruikuttaminen ja siirtyä miettimään, mitä nämä suuret muutokset tarkoittavat suomalaiselle työelämälle käytännössä ja mitä ne vaativat.

– Koulutetaanko ihmisiä oikeisiin töihin? Mitkä ovat oikeita töitä? Nyt tuskaillaan, ku-ka jää ilman töitä, kun pitäisi miettiä, mitä sellaista ihminen ja kone tekevät yhdessä, johon kumpikaan ei yksin pysty.

Apunen kertoo esimerkin shakin maailmanmestari Garri Kasparovista ja siitä, kuin-ka Kasparov pelasi ensin huonompaansa vastaan ja voitti helposti. Sitten peli uusit-tiin niin, että kone auttoi molempia pelaajia ja tulos oli 3–3. Kasparov siis menetti osaamisetumatkansa. Koneista voisi olla Apusen mielestä apua esimerkiksi lääkäreiden ja peruskoulun opettajien työssä.

– Kaikki tämä pitäisi tajuta ja lähteä kehittämään rakentavasta lähtökohdasta, eikä vain jäädä vaikertamaan ja itkemään, miten meiltä katoaa joku ammatti. Varmasti katoaa, on kadonnut ennenkin. Katosivat hevosmiehetkin aikanaan.

”Tappiota tulee”

Apusen mielestä ihmisen todellinen kilpailuetu työelämässä on kyky laajaan tiedon integrointiin, tiedon siirtämiseen alalta toiselle ja kriitti- seen ajatteluun. Siinä missä kone on fakki-idiootti, ihminen pystyy hyödyntämään yhdellä elämänalueella oppi-maansa tietoa myös toisella elämänalueella. Apusen mielestä ihmisillä pitäisi olla laaja yleissivistys ja tajua numeroista. Hänen mielestään olisi suureksi avuksi, jos ihmiset ymmärtäisivät paremmin esimerkiksi, mikä on painotettu keskiarvo.

Yhden alan ammattilaisten pitäisi olla Apusen mielestä kiinnostuneita muustakin kuin omasta alastaan.

– Kun kyselin joskus toimittajakavereiltani,kuinka moni on kiinnostunut ohjelmoinnis- ta,kukaan ei ollut ajatellut asiaa.Ihmisten pitäisi olla siitä kiinnostuneita. Jos jätämme sen kokonaan käyttämättä, tappiota tulee.

Apusen mielestä suomalaisen työelämän suurimpia vihollisia ovat menneisyyden perään itkijät.

– Suomalaisen työelämän suurimpia vihollisia ovat ihmiset, jotka uskot- televat, että ennen oli paremmin ja että kelloa voidaan kääntää taaksepäin.

Omia kokemuksia aktiivimallista

Nykyisen hallituksen tavoittelema 75 prosentin työllisyysaste on Apu- sen mielestä mahdollista saavuttaa, jos poliitikot tekevät merkittäviä työelämää koskevia uudistuksia.

– Jos aktiivimallin tyyppiset asiat koetaan niin voimakkaasti kielteisinä, eikä senkään kokoisia asioita voida tehdä, kyllä minun on vaikea nähdä, mistä se 75 prosenttia tu-lee. Ilman selviä rakenteellisia uudistuksia muutos ei tapahdu. Jos halutaan, työlli-syysaste voidaan nostaa, mutta silloin aktiivimallin kokoisia uudistuksia pitäisi olla käytössä jo useita.

”Suomalaisen työelämän suurimpia vihollisia ovat ihmiset, jotka uskottelevat, että ennen oli paremmin.”

Apunen oli itse aktiivimalliin kuuluvien aktivointitoimien kohteena viime keväänä, kun ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi. Apusen työ EVAssa päättyi hänen omasta toiveestaan helmikuun lopussa.

– Tein normaaleja työnhakuun liittyviä tehtäviä, kuten työllistymissuunnitelmaan liittyviä tehtäviä ja täytin tietojani eurooppalaiseen rekrytointijärjestelmään.Jos olen työtön työnhakija, olen täsmälleen samanlainen ihminen kuin muutkin ja teen samat toimet kuin kaikki muutkin. En kokenut sitä tavattomana rasitteena. Se oli ihan kohtuullinen ja asiallinen ponnistus.

”Torilla huutamalla mikään ei muutu”

Apunen on parjannut toistuvasti professoreita, mutta siirtyy nyt itse yliopiston leipiin. Tosin työelämäprofessorin työ ei vastaa yliopistolain mukaista professorin tehtävää.

Apunen on kirjoittanut Twitterissä muun muassa

”Nuorison sitkeä suosikkiharha on se, että ongelmat poistuvat, jos valta on torikokouksilla tai professoreilla.”

Mitä tämä tarkoittaa?

– Olenko joskus sanonut noin? Siinä on ollut takana ajatus,että kun lähdemme kehit- tämään poliittista järjestelmää tai työelämän olosuhteita, oikoteitä ei ole. Torilla huu-tamalla mikään ei muutu. Professoreita olen pilkannut virkani puolesta aina, ettei heistä tulisi sen pyhempiä ihmisiä kuin muistakaan, ja tulen jatkamaan sitä.

”Jos olen työtön työnhakija, olen täsmälleen samanlainen ihminen kuin muutkin ja teen samat toimet kuin kaikki muutkin.”

”Tyydy keskinkertaiseen”

Uupuneita nuoria kohtaan Matti Apuselta löytyy sen sijaan empatiaa. Iltalehti kertoi kesäkuussa, kuinka mielenterveyden ongelmat ovat Terveystalon potilastietojen mukaan 20–29-vuotiaiden yleisin sairauspoissaolon syy. Esimerkiksi Iltalehden haastattelema Janita Härkönen, 26, pääsi unelmatyöhönsä ja uupui vuodessa.

– On hälyttävää, jos kolmekymppiset uupuvat, Apunen sanoo.

Hän epäilee, että nuoret ihmiset kohdistavat omalle työelämälleen niin kovia odotuksia, etteivät koe työtä palkitsevana vaan loppuun polttavana.

– Nuoret ihmiset ovat hyvin sitoutuneita työhönsä, jos kokevat, että työllä on merkitystä. Mutta he eivät osaa jakaa työtä osiin ja työ alkaa syödä heitä elävältä.

Sosiaalinen media voi lisätä Apusen mielestä huonolla tavalla paineita siitä, millais-ta työn pitäisi olla ja miltä sen pitäisi näyttää. Apunen ei kannusta nuoria pyrkimään täydellisyyteen.

– Tyydy siihen, että hyvä ja joskus keskinkertainen riittää.

Julkiselta sektorilta töitä teineille

Erityisesti kuntien ja julkisen sektorin pitäisi kantaa Apusen mielestä vastuuta siitä, että teinit saavat työkokemusta. Jos parikymppinen korkeakouluopiskelija ei meinaa saada töitä, asiat ovat pielessä.

– Jos yli kaksikymppisenä ja aika paljon osaavana joutuu taistelemaan siitä, saako minkäänlaista työtä, ei siinä ole mitään järkeä.

Tilanne on pielessä Apusen mielestä myös silloin, jos töissä eteneminen ajaa perheenperustamisen ohi.

”Yritin olla ylihuolellinen ja pikkutarkka ja se näytti ihmisistä sanelulta.”

”En ole edustanut koskaan lobbarikapitalismia”

Työelämäprofessorin tavoitteena on tuoda käytännön työelämää lä- hemmäksi yliopistokoulutusta ja opiskelijoiden arkea. Apunen haluaa parantaa tehtävässä asiantuntijatiedon vaikuttavuutta.

– Yliopistossa tehdään paljon hyvää tutkimusta salaa.

Onko Apunen punaiseen Tampereen yliopistoon soluttautunut kapitalisti?

– Soluttautuminen tehdään yleensä salaa. Tämä oli huumoria. En tiedä, miten punai- nen Tampereen yliopisto enää on.Olen vapaan kilpailun kannattaja.En ole edustanut koskaan lobbarikapitalismia, jossa ajetaan vain yhden sektorin etua.

Perinteistä professoriunivormua, eli vakosamettipikkutakkia, hän ei lupaa hankkia.

– Sellainen saattaisi olla nykyään hyvin muodikas, mutta vakosametti voi olla minulle silti liikaa.

Suurimmat mokat 30 ja 18 vuotta sitten

Suurimmat omat mokansa Apunen teki mielestään nuorena miehenä, kun ei lähtenyt ulkomaille 30 vuotta sitten ja päätoimittajana Aamulehdessä 18 vuotta sitten, isossa organisaatiouudistuksessa.

– Minun olisi pitänyt antaa enemmän tilaa ihmisille. Yritin olla ylihuolellinen ja pikku-tarkka ja se näytti ihmisistä sanelulta. Nyt ottaisin samassa tilanteessa rennommin, enkä ajattelisi, että kaikki viisaus asuu minun päässäni.

Tampereen yliopisto on kutsunut Matti Apusen työelämäprofessoriksi informaatiotek-nologian ja viestinnän tiedekuntaan. Viisivuotinen, osa-aikainen työelämäprofessuuri käynnistyy 1.9.

APUMATTI ALOITTI HETI HAISTAPASKNTITEEN TUUTTAAMISEN SILTÄ ISTU-MALTA, KUN VALITTTIIN AAMUPASKAN APULAISPÄÄTOIMITTAJAKSI, JOKA VASTASI MM. ”TIETEESTÄ” NOIN VUONNA 2001.

TÄSSÄ ON ENSIMMÄINEN HÄNEN RAAKAANSA MINUN VASTINEENI LEHDEN HAISTAPASKNTIEDEJUUTTUUN:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/12/paviaanin-kasitteellinen-ajattelu-ei-oikein-vakuuta-2001

Paviaanin käsitteellinen ajattelu ei oikein vakuuta… (2001)

(Tarjottu Aamulehdelle marraskuussa 2001, ei julkaistu. Bilderberg oli jo tuolloin ko-mentanut, että Suomessa saa olla vain pelkkää haistapaskantiedettä. 4.2.2016 ”vuo-den tiedetoimittajaksi” valittu Vesa Vanhakakka ei tuolloin ihan vielä ollut lehden ”tiedetoimittaja”, vaan hänellä ”vahvistettiin” toimitusta kohta tämän jälkeen.)

Aamulehdessä 28.10.01 olleen kirjoituksen ja kuvan mukaan “paviaanien ajattelu on kehittynyt paljon oletettua korkeammalle älylliselle tasolle“. Kirjoituksen mukaan “ih-misten ja läheisimpien sukulaistemme ihmisapinoiden lisäksi muillakin eläimillä näyttää olevan kyky abstraktiin, käsitteelliseen ajatteluun“. Kirjoitus perustuu Journal of Experimental Psychology: Animal Behavior Processes -tiedelehden lokakuun nu-merossa julkaistuun Joël Fagot´n tutkimukseen kahdella paviaanilla, jotka opetettiin tietokonetta ja hiirtä käyttäen valitsemaan ruudulle erilaisia kuvasarjoja. Itse siteerat-tua artikkelia en ole lukenut,eikä tiedossani ole,minkä sortin ”tiedelehti” tämä mainittu julkaisu on. Niitäkin on, kuten hyvin tiedetään, kovin monen sorttisia.

Heti alkajaisiksi on todettava, että tähän saakka nimenomaan käsit- teellistä ajattelua ei ole onnistuttu sitovasti osoittamaan myöskään ihmisapinoilla, vaikka ainakin tässä AL:n kirjoituksessa näin annetaan ymmärtää,eikä millään muillakaan eläimillä. Usein sellaista on pidetty jopa periaatteellisestikin mahdottomana, koska käsitteellisen ajat-telun on katsottu edellyttävän ehdottomasti kieltä välineekseen.Nyttemmin on kuiten-kin ainakin gorilloille onnistuttu opettamaan viittomakielisiä viestejä, joten käsitteelli-sen ajattelun mahdollisuus ei tältä kannalta gorillalla ole aivan täysi mahdottomuus, ja tuskin siis simpanssillakaan. Se olisi kuitenkin aina ihmisen opettamaa kieltä ja “ajattelua“.

Jos käsitteellistä ajattelua on todella onnistuttu paviaanille opettamaan, se olisi tulok-sena vähintään yhtä järisyttävä kuin tämä gorillan saaminen oppimaan viittomakieltä.

Sen sijaan on pystytty hyvinkin sitovasti osoittamaan,että simpanssi voi suorittaa erit- täin monimutkaisia ja “inhimillisen“ näköisiä teknisiä toimia ILMAN, että kyseessä olisi käsitteellinen tai edes abstrakti ajattelu.

Eräs klassinen esimerkki on seuraava:Simpanssille opetetaan,että metallitynnyrissä, johon simpanssi ulottuu kädellään,on sille syötäväksi banaaneja,ja toisessa tynnyris- sä juotavaksi puhdasta vettä,jota se voi ottaa juomakipon avulla.Tynnyreiden paikko- ja muutellaan aika ajoin simpanssin elinalueella,joka on pieni saari meren rannassa. Simpanssi opetetaan myös sammuttamaan avotuli samaisen juomakipon ja juoma-veden avulla.Se opetetaan myös asettamaan lautoja sillaksi päästäkseen vesiesteen yli jonnekin, minne se ei muuten pääse. Sitten asetetaan lähelle rantaa ankkuroidulle lautalle simpanssi itse,sen banaanitynnyri,jonka kannelle on sytytetty tuli, juomakip-po ja lautoja, joista se voi halutessaan tehdä sillan päästäkseen liikkumaan lautan ja saaren välillä.Sen sijaan juomavesitynnyriä ei aseteta lautalle, vaan se jätetään rannalle.

Tarkoitus on tutkia, onko simpanssilla “veden“ käsitettä, eli mieltääkö se veden janon sammuttajana, tulen sammuttimena, hukkumisvaaran aiheuttajana ja mahdollisesti vielä pesuaineenakin samaksi “elementiksi“, josta voidaan “ajatuksellisesti“ rakentaa uusia kombinaatiota, vai toteuttaako se vain matkimalla ehdollistuneita käyttäytymis-malleja oman ärsykehierarkiansa mukaisesti päätyen tällöin joskus toimimaan pää-määränsä kannalta “älyttömästikin“,jos ärsykeketju on sopivasti viritetty.Sen päämää- rän katsotaan tässä olevan riittävällä tarkkuudella selvillä, se on pääseminen käsiksi tynnyrissä oleviin banaaneihin. Kokeissa kuuliaisesti läksynsä oppinut simpanssi ra-kentaa ensin sillan lautalta rantaan,ottaa mukaansa juomakipponsa,ottaa juomavesi- tynnyristään vettä, ja menee sammuttamaan tulen banaanitynnyriltä. Jos kyseessä on oikein tunnollinen silmänpalvojasimpanssi,se purkaa vielä perässään siltansakin niinkuin ei olisi missään käynytkään. “Ovelasti ajateltu“, sanoisi sosiobiologisti.

Ajatteleva simpanssi olisi kuitenkin muitta mutkitta kahmaissut juomakipolla vettä merestä lautan vierestä.Ajattelun ei olisi tarvinnut olla edes kovin abstraktista eli jakaa mitään kohdetta ajatuksellisesti erilaisiksi osiksi tai ominaisuuksiksi. Olisi riittänyt vain vähän yhdistellä uudelleen niiden ehdollistettujen mallien piirteitä.Tässä kokeessa osatehtävät olivat sen verran monimutkaisia,etteivät niitä kaikki simpanssit opi, joten ei voida väittää sitäkään,että kokeisiin olisi valittu tavallista tyhmempiä sim-pansseja. Lyhyt ja ytimekäs populaari lähdeteos on A.A. Leontjevin Kieli ja ajattelu vuodelta 1979.

Tietysti leikkisä ja yritteliäs simpanssi voi oppia jopa omin päinkin “sattumalta“ sam-muttamaan tulen myös merivedellä.Tässä kerrottu koe osoittaa kuitenkin vääjäämät-tömästi, että luonnostaan simpanssilla ei ole sen paremmin opittua kuin synnynnäis-täkään käsitettä hyvinvointinsa kannalta hyvin keskeistäkään aineesta vedestä, ja tuskinpa siis juuri mistään muustakaan. Voidaanko sellainen työllä ja tuskalla sim-panssille opettaa, on sitten aivan toinen kysymys, joka selviää samalla, kun selviää, oppiiko simpanssi käyttämään viittomakielellä suurin piirtein oikein termiä “vesi“ sen eri funktioissa. Silloin ei käsitettä, abstraktia tai konkreettista, voida välttää.

Yleisesti tunnettua on, että ainakin simpanssi osaa koota uuden mutta malliltaan tutun “teknisen“ välineen sellaisista osista, joiden ominaisuudet se entuudestaan tun-tee, ja jotka osuvat samanaikaisesti sen näkökenttään,esimerkiksi kokoamaan pitem- män kepin sisäkkäin menevistä bambukepeistä banaanien pudottamiseksi. Tämä ei vielä varsinaisesti ole ajattelua,jolla tavallisesti tarkoitetaan mielikuvien ympäristöstä riippumatonta yhdistelyä. Jossakin määrin abstraktista se kyllä on, koska eläimen pitää mieltää entuudestaan tuntemansa kokonaisuus sen erillisten osien perusteella.

Abstrahoituminenhan tarkoittaa juuri kokonaisuuksien jakamista osiin, ja eri kokonai-suuksiin kuuluvien keskenään samanlaisten osien tarkastelua yhteisenä “abstrakti-na ilmiönä" näissä kohteissa.Ajattelua ei vielä myöskään ole pelkkä symbolien kuten sanojen yhdistäminen merkitsemään jotakin “todellista“ kohdetta, kuten ruokaa tai vaaraa. Jos näin olisi,niin papukaijakin osaisi paitsi “puhua“,myös ajatella. (Papukai-ja voi sikäli puhua “täyttä asiaa“, että se voi käyttää oikeita nimiä oikeista kohteista.)

Ehdollisten refleksien systeemin yleinen ominaisuus on, että sellaisen kohteen tai tempun merkiksi, josta eläimellä on opittu mielikuva, voidaan ehdollistaa jokin mieli-valtainen ärsyke, esimerkiksi sanallinen komento, joka palauttaa tämän kohteen mallin mieleen. Koira voi oppia satoja tällaisia komentoja.

Myös meillä ihmisillä on tiedostamattomasti ehdollisten refleksien ta- paan eteneviä toimintoja. Hyvä esimerkki on polkupyörällä ajo: Me sekä poljemme että ohjaamme pyörää automaattisen käyttäytymisen tasolla ja huomiomme kiinnitämme ympäröi-vään liikenteeseen. Mutta itse pyörän pystyssä pysyminenkin on seurausta siitä, että teemme automatisoidusti tavallisen ohjaamisen lisäksi tasapainoa ylläpitäviä korjaa-via ohjausliikkeitä.Näitä viimeksi mainittuja me emme edes hallitse tietoisella tasolla, toisin kuin tavallisen ohjaamisen ja polkemisen. On helpompi ohjata pyöränsä vauh-dissa metsään tai hypätä pyörän päältä vauhdissa pois esimerkiksi vielä pahemman liikenneonnettomuuden välttämiseksi, kuin saada pyöränsä vauhdissa ehdoin tahdoin kaatumaan.

Artikkelin paviaaneilla ei todellisuudessa tutkittu lainkaan ajattelua eikä myöskään paviaanien todellista käyttäytymistä, vaan sitä, voivatko ne periaatteessakaan oppia mieltämään jonkin abstraktin kohteen.

“ Aluksi paviaaneja palkittiin eläinten oppiessa valitsemaan 16 keske- nään erilaisen kuvan ja koko ruudun täyttäneen 16 samaa aihetta olevan kuvasarjan välillä. Vähitel- len koetta vaikeutettiin yhdistelemällä erilaisia kuvasarjoja, ja lopulta paviaanien piti osata yhdistää kaksi erilaista, mutta samaa asiaa tarkoittavaa kuva-aihetta keske-nään.Tällainen “eri kuvat ovat sama asia“ -yhdistely edellyttää käsitteellistä ajattelua, jota paviaaneilta löytyi tuhansien toistojen jälkeen useammin kuin pelkästään satunnaisessa otannassa voisi odottaa, Fagot ja kumppanit osoittivat.“

Tämä koejärjestely johtopäätöksineen herättää muutaman kysymyksen erityisesti suhteessa edellä mainittuihin aikaisempiin tuloksiin simpanssin “ajattelusta“. Näyttäi-si jopa siltä, että aiempia tuloksia olisi käytetty hyväksi keskeisten ongelmien kiertä-miseksi, kun väellä ja vängällä halutaan osoittaa olevan olemassa periaatteellisesti epäkielellistä “ajattelua“. “Satunnainen otanta“ jää myös hämäräksi, tämä kun ei oikein ole tilastollinen tutkimus.

1. Niin kätevä peli kuin tietokone onkin tutkimuksessa esimerkiksi kirjaamaan kaikki tapahtumat saman tien ylös,niin tämän edellä esitetyn perusteella tietokoneen käytön keskeisin vaikutus tässä kokeessa on,että koko ajan pelataan paviaanin näkökentäs- sä olevilla kohteilla.Mielteiden ympäristöstä edes suhteellisen riippumatonta yhdiste-lyä eli lyhyemmin sanottuna juuri sitä ajattelua ei tarkasti ottaen tutkita lainkaan, vaan erästä mahdollisen ajattelun komponenttia, abstraktien kohteiden mieltämistä jonkin aineiston pohjalta. “Eri kuvat, jotka ovat sama asia“, voivat abstraktin idean si-jasta määritellä jonkin abstraktin kohteen kuten punainen väri, on se sitten eläinsaa-liin veressä, syötävän hedelmän kuoressa,toisen paviaanin takapuolessa tai leijonan turkissa. Tämä on huono esimerkki abstraktista kohteesta, sillä apinoiden silmässä kuten meidänkin on ikioma anturi punaiselle värille. Abstraktion on ajateltu voivan ol-la vain ajattelun seurausta, eli että olisi ensin koottava ajatuksellisesti jokin kokonai- suus osista, jotta voisi sitten myös oppia mieltämään jonkin valmiin kokonaisuuden sen erilaisten osien summana. Mutta tällaisen tuhansilla toistoilla samalla kuvamate- riaalilla tapahtuvan ehdollistamisen seurauksena näin ei tarvitsekaan välttämättä ol-la. Sinänsä mielenkiintoista. Lisäksi olisi hyvä tietää, olivatko nämä “eri kuvien esittä-mät samat asiat“ osia jostakin apinalle ehkä tutusta kokonaisuudesta,esimerkiksi jos- takin sen itsekin hallitsemasta tempusta, kuten ne simpanssin liittämät bambunpätkät muodostivat entuudestaan tutun banaaninpudotuskepin.

2. Ainakin AL:n kirjoituksessa annetaan ymmärtää, että paviaanien ajattelu on kehit-tynyt  “oletettua korkeammalle“ (kuvateksti), eli suomeksi sanottuna, että paviaani “ajattelee“ paitsi tässä tietokoneen ääressä (siinä merkityksessä kuin sillä kokeessa on tarkoitettu, mitä se sitten lieneekin), myös itse luonnossa. Ja on kai sitä paitsi aja-tellut jo pitkään, mihin jälleen sisältyy julkilausumaton todistamaton “selviö“, että ajat-telu kehittyisi biologisten lakien mukaan (ja vieläpä muukin ajattelu kuin paviaanien).

Tällä koeasetelmalla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä paviaanin käyttäytymisen kanssa luonnossa, ei senkään vertaa kuin edellä kuvaamissani simpanssikokeissa, jossa elukalla oli jonkinlainen luonnonmukainen oma intressi pelissä ruoan muodos-sa. Paviaanin intressinä on kokeenjohtajan miellyttäminen saadakseen ruokaa, vaik-ka luonnossa paviaanin paheisiin kaikkein viimeksi kuuluu kenenkään tai minkään miellyttäminen. Se on öykkäri, joka rähinöimällä ottaa hyödykkeen tai palveluksen minkä saa, jos intressiristiriitoja esiintyy. Tässä on tutkittu sitä, mihin paviaanin aivot mahdollisimman epätyypillisesti manipuloituina saattaisivat periaatteessa kelvata, ja mihin taas eivät missään tilanteessa. Mielenkiintoista toki sekin.

Jos paviaani luonnossa ajattelisi vaikka kuinka alkeellisesti, niin sillä olisi täysin rat-kaiseva merkitys lajin evoluutiolle, oli sitten itse ajattelun kehityksessä mitään biolo-gista tai ei. Paviaani olisi silloin armotta tulossa samaa tietä meidän perässämme.

Kaikeksi onneksi näin ei mitä ilmeisimmin kuitenkaan ole asian laita. On muuten hyvin mahdollista,että ihminen on jossakin kehityksensä vaiheessa metsästellyt paviaanien kanssa kilpaa samoilla laitumilla, mutta jyrkästi eri vahvuuksilla, kuten likeisissä ekologisissa lokeroissa tapahtuu.

3. Paviaanien todetaan tehneen valintoja,jotka voidaan tulkita osoittavan abstraktien kohteiden mieltämistä enemmän kuin sattumanvaraisessa otannassa voidaan odot-taa. Minä olen tässä nyt hyväntahtoiset oikaissut ne AL:n “käsitteelliset ajattelut“ oman tulkintani mukaiseksi, koska tässä vaiheessa on tarkoitus kritisoida vain tätä vertailukohtaa. Tästä tulee kuin taikaiskusta heti mieleen uusimman hölynpölyopin “neurotaloustieteen“ sellainen “tutkimusmenetelmä“,jossa oman mallin ainoaksi vaih- toehoksi asetaan riippumattomien alkeistapausten absoluuttinen satunnaisuus, kai-ken kaikkiaan melko harvinainen luonnon ja yhteiskunnan asiaintila. Jos esimerkiksi on laadittu peliteoreettinen “kaikenselittävä“ malli vaikka tietynlaisen pörssisalkun käsittelystä,johon verrataan todellisten sijoittajien sijoituspäätöksiä todeten 70% pää-töksistä olleen mallin mukaisia ja 30% “satunnaisia“, niin malli olisi sitten 70%:sti “neurossa“ (ja yleensä myös geenissä) ja 30%:sti satunnaista. (Sellaisella mallilla pitäisi sitten aina voittaa ainakin satunnaisesti sijoittava “apina“, mutta joskus, kun on käytetty oikeaakin apinaa, päin vastoinkin on käynyt.)

Menetelmä on periaatteeltaan kopioitu vielä vanhemmalta valetieteeltä kreationismil- ta, jossa vaihtoehtoiset selitykset asialle kuin asialle olivat Jumalan toiminta, ihmisen toiminta, tai absoluuttinen satunnaisuus. (Eli mikä on todennäköisyys, että atomien satunnaisesti törmäillessä syntyy “sattumalta“ elävä solu,sehän on tietysti absoluutti-nen nolla, kuten olisi sellaisen solun synty muutenkin, ellei ole olemassa kehittyvien lainalaisuuksien alaisia ilmiöitä.)

Tässä oletetaan tiettyä tieteen auktoriteettia siirtyvän kyseenalaisille “tutkimuksille“ sellaisten tilastollisten tutkimusten taholta, joissa esi- merkiksi verrataan jotakin lää-keainetta käyttävän koehenkilöryhmän terveydentilaa satunnaisesti valitun verrokki-ryhmän terveydentilaan, joka ryhmä saisi poiketa tutkittavasta ryhmästä tilastollisesti vain siinä, ettei se käytä kyseistä lääkettä, tai mieluiten vain luulee käyttävänsä sitä, jolloin placebo-vaikutuksenkin pitäisi eliminoitua. Vertailua ei suoriteta esimerkiksi sellaiseen tilastojen perusteella kuviteltuun ryhmään,joka ei ikinä syö eikä ole syönyt pillerin pilleriä, eikä myöskään sellaiseen kuviteltuun ryhmään, jonka jäsenet popsai-sisivat satunnaisin välin satunnaisen pillerin, keskimäärin kuitenkin samaan tahtiin kuin koehenkilöt…Eli tässä tapauksessa olisi ehkä pitänyt olla verrokkiapinat, joiden palkitseminen on satunnaista, kunhan ne vain “käsittelevät“ tietyn määrän kuvia, tai joita ohjataan kohti jotakin päinvastaista päämäärää. Täl-laisen ideaalisen konstruoi- dun “vaihtoehdon“ käyttäminen antaa liikaa mahdolli-suuksia bluffaamiseen valitsemalla sopivasti se “vaihto-ehto“, kuten kreationistit tekevät.

Jostakin merkillisestä syystä näyttää joillakin tahoilla olevan vimmainen paine “osoit-taa“ eläinkunnassa ajattelua,että eläimet käyttäytyisivät niinkuin ihmiset, tällaisen mi- nun mielestäni harhakäsityksen erittäin haitallisista ideologisista seurauksista huoli- matta esimerkiksi eläinsuojeluliikkeessä. Ja mikä kaikkein merkillisintä, niin samoilla tahoilla esiintyy usein yhtä vimmainen paine osoittaa, että ihmiset itse asiassa käyt-täytyvätkin juuri niinkuin eläimet, ei edes ehdollisin, vaan ehdottomin synnynnäisin refleksein kuin kanat tai sammakot.

Miksi pitää kääntämisen takia kääntää asioita päälaelleen?

Risto Koivula, DI, Tampere


Oikeata tiedettä aiheesta jo aikoja sitten:

075e984a53c0c7533c7ffccbeec87bfb.jpg

https://www.marxists.org/reference/archive/stalin/works/1950/jun/20.htm

Josef Stalin: ” Marxism and Problems of Linguistics

... Concerning Marxism in Linguistics

...QUESTION:Marx and Engels define language as ”the immediate reality of thought,” as ”practical,… actual consciousness.” [12] ”Ideas,” Marx says,”do not exist divorced from language.” In what measure,in your opinion, should linguistics occupy itself with the semantic aspect of language, semantics, historical semasiology, and stylistics, or should form alone be the subject of linguistics?

ANSWER: Semantics (semasiology) is one of the important branches of linguistics. The semantic aspect of words and expressions is of serious importance in the study of language. Hence, semantics (semasiology) must be assured its due place in linguistics.

However,in working on problems of semantics and in utilizing its data,its significance must in no way be overestimated, and still less must it be abused. I have in mind cer-tain philologists who,having an excessive passion for semantics, disregard language as ”the immediate reality of thought” inseparably connected with thinking, divorce thinking from language and maintain that language is outliving its age and that it is possible to do without language.

Nicholas_Marr_2014_Armenian_stamp.jpg

Nikolai Jakovlevitsh Marr (Murray), armenialainen postimerkki.

Listen to what N. Y. Marr says:

” Language exists only inasmuch as it is expressed in sounds; the action of thinking occurs also without being expressed. Language (spoken) has already begun to sur- render its functions to the latest inventions which are unreservedly conquering space, while thinking is on the up-grade, departing from its unutilized accumulations in the past and its new acquisitions,and is to oust and fully replace language.The language of the future is thinking which will be developing in technique free of natural matter. No language, even the spoken language, which is all the same connected with the standards of nature,will be able to withstand it” (see Selected Works by N. Y. Marr).

If we interpret this ”labor-magic” gibberish into simple human language, the conclusion may be drawn that:

a) N. Y. Marr divorces thinking from language;

b) N. Y. Marr considers that communication between people can be realized without language, with the help of thinking itself, which is free of the ”natural matter” of language, free of the ”standards of nature”;

c) divorcing thinking from language and ”having freed” it from the ”natural matter,’ of language, N. Y. Marr lands into the swamp of idealism.

It is said that thoughts arise in the mind of man prior to their being expressed in speech, that they arise without linguistic material, without linguistic integument, in, so to say, a naked form. But that is absolutely wrong. Whatever thoughts arise in the human mind and at whatever moment, they can arise and exist only on the basis of the linguistic material, on the basis of language terms and phrases.

Bare thoughts, free of the linguistic material, free of the ”natural matter” of language, do not exist.

”Language is the immediate reality of thought” (Marx). The reality of thought is mani-fested in language. Only idealists can speak of thinking not being connected with ”the natural matter” of language, of thinking without language.

In brief: over-estimation of semantics and abuse of it led N. Y. Marr to idealism.

Consequently, if semantics (semasiology) is safeguarded against exaggerations and abuses of the kind committed by N. Y. Marr and some of his ”disciples,” semantics can be of great benefit to linguistics.


Paskaa Mihail Bulgakovista

https://www.youtube.com/watch?v=DnYQxvnBmMk


***


Mielisairas ja pohjattomasti yleisöjä halveksiva Tampereen ”yliopisto”sekopää VÄITTI KIINALAISTEN VALEHTEVAN KORONAVIRUKSEN UHREISTA OIKEIN MATEMATIIKKAA NOJAUTUEN (jota hän väitti, että muka  ”kiinalaiset eivät sitä osaa”).

https://areena.yle.fi/1-50459574

Noin kohdasta 12.40:

Juontaja (joku naikkonen): 

" ... Siis sellaista jotenkin parempi seuraavaksi tota noin se on ongelmallista mutta täällä koronavirusuutisia päivittäin lukee niin ei siitä kyllä pääse kaikesta ongelmalli-suudesta on huolimatta mitä tällä hetkellä oikeesti mitä tapahtuu.

Ruben Stiller (hömppätoimittaja):

" No ei varmasti luvuista... Siellähän on myös mitä ei kerta varmasti luvuista tule ajatella näin että Kiinalla on ikään kuin hyvät syyt yrittää antaa rehellisiä lukuja mutta siellä on myös onglma: Mitä paikalllisviranomaiset, minkälaista tie ja antaa näille aloille siellä keskushallinnossa. katso näitä kvia , näitten haamukaupunkien kuvia, sen kadut on tyhjentynyt ja puhutaan ssitä, joka toinen kiinalainen on tällä htkellä ninkun karanteenissa. Pekingin ulkopuolella joutuu itse laittamaan itsensä karantee-niin 14 päiväksi, ja visio siitä, mitä tapahtuu kun tällainen epidemia lähtee liikkeelle ja asettelee tulevaisuutta niin on lähtenyt alkuun alueelta. Täältä on todennäköistä, että seuraavakin influenssavirus lähtee myös tltä alueelta. "

Apumatti:

" ... Amerikkalaiset sano jo hyvissä ajoin, kun tämmöiset epidemiat ne on ninku mate-matiikkaa, niillon tietyt mallit millä ne leviää, niin se sano jo hyvin varhaisessa vai-heessa,että kiinalaisten luvut ei voi pitää paikkaansa, 20000 jotain tartunnan saaneet niin täytyy olla kymmenkertanen määrä, et se on ninku matikkaa, ja nyt kun siellä on ninku paikan päällä asioita tutkittu, niin on löydetty aika paljon sellasia syitä, minkä takia kaikki tota tapaukset ei o varmaan tullu julkisuuteen.Meille yksinkertaisenkin se on niitä ninkun Hubein ulkopuolella ei o niitä testisettejä, niitä käytetään ainoastaan kuumeen alueelta tuleviin ihmisiin. Ei ihme, että ninkun se näyttäisi olevan niinkuin jotenkuten niinkuin hallinnon, sitä voi olla kysymys ihan niinkuin tekniikasta ja sitten paljon poliittia syitä joiden takia on syytä pitää numerot alhaisina et paras tässä vaiheessa sanoo, et me ei oikeesti tiedetä.... "

Tätä täytyy kai nyt sitten oikein Kiinasta asti kysyä, miten on…

Muita harhatietoja aiheesta:


NOW WATCH: Pathologists debunk 13 coronavirus myths

https://youtu.be/PGtRgPr-jH4


Asiantunteva länsimainen ei-Bilderberg-lehdistö kuten tässä Business Insider on pitänyt yleensä Kiinan valmiutta ja toimintaa mestarillisena ja esimerkillisinä. Tuhan-sien potilaspaikkojen huippuvarustettu konttisairaalakin nousee parissa päivässä, sitä on seurattu reaaliajass XINHUAlla CGTN:llä.

(Tämä tosin ei koske kiinalasten vahaa tapaa myydä myydä toreilla ruokaeläimiä elävänä kotona teurastettaviksi. Se on tähän asti riippunut paikallisviranomaisista niin kauan kuin tartuntaongelmia ei ole esiintynyt.)

Sen sijaan moni taho suhtautuu länsimaisen valmiuksiin epäluuloisesti:

https://www.businessinsider.com/coronavirus-outside-asia-italy-real-threat-to-west-2020-2?r=US&IR=T

The coronavirus epidemic has broken out of Asia and is now a very real threat to the West

 

Business Insider

  • The coronavirus outbreak is no longer restricted to Asia after a dramatic uptick in cases in Italy this week.
  • Italian authorities are scrambling to contain the outbreak by locking down entire towns and closing fashion and sports events.
  • The measures have totally upended many Europeans’ daily lives, with Italy’s neighbors closely monitoring their borders and other countries enforcing mass quarantines.
  • It is not yet clear if Western countries are prepared to deal with the crisis as severely as China has.
  • But US and British citizens who are quarantined either at home or abroad have complained of unsatisfactory conditions.
  • Visit Business Insider’s homepage for more stories.


The coronavirus has broken out of Asia and is becoming a very real threat to Western countries and their lifestyles.

Italy recorded a massive jump in infections this week, with the number of cases jum-ping from three on Friday to at least 229 on Tuesday. It is now the worst hit country outside Asia.

In response, the Italian government sealed off at least 12 towns, closed tourist land-marks, canceled the annual Venice Carnival, and barred people from attending major sports matches, leaving soccer players to compete in empty stadiums.

Giorgio Armani, the fashion house, held its Milan Fashion Week runway show in an empty theater as a precaution.

Neighboring countries that maintain open borders with Italy, like France and Austria, are monitoring people coming in from the country for the virus.

Military officers outside the Duomo cathedral in Milan on Monday.REUTERS/Flavio Lo Scalzo

The UK government has told people traveling from Italy’s locked-down regions to self-quarantine. It advises travelers from South Korea, Iran, and China’s Hubei province, where the coronavirus first broke out, to do the same.

A hotel in Tenerife, one of Spain’s Canary Islands that’s popular among European tourists, quarantined its 1,000 guests on Monday evening after an Italian from Lombardy, the center of Europe’s outbreak, tested positive for the coronavirus.

At least two schools in Northern England — one in Cheshire and the other in Midd-lesbrough — temporarily closed on Tuesday after students returning from ski trips to Northern Italy — home to multiple tourist resorts — exhibited mild symptoms.

In other words, the coronavirus has totally upended the lifestyle Europeans have taken for granted, even as the virus ravaged China and its neighbors thousands of miles away.

On Tuesday, American health officials also made a stark warning about the coronavirus inevitably spreading on US soil.

”Ultimately we expect we will see community spread in the United States,” Nancy Messonnier, the Centers of Disease Control and Prevention’s vaccine expert, told reporters, according to The Washington Post. ”It’s not a question of if this will happen but when this will happen, and how many people in this country will have severe illnesses.”

Life in China — where more than 70,000 people are infected — has already changed dramatically, with neighboring nations sealing many of their borders with the country and once bustling cities turning into ghost towns.

Many residents have been stuck at home for weeks, and the Chinese economy has been affected so much that President Xi Jinping has personally called on citizens in less-affected regions to get back to work.

The iPhone manufacturer Foxconn is offering its employees bonuses of more than twice their monthly salaries to lure them back to work. Some Chinese cities are also chartering flights and buses to take people back to work, the Financial Times reported.

A recent survey by the Chinese Psychology Society showed that thousands of Chi-nese citizens had anxiety and depression because of the cascade of bad news and their quarantines at home.

British citizens who were on the Diamond Princess cruise ship — which had nearly 700 passengers with coronavirus infections and recorded its fourth death from the virus on Tuesday — have complained of cold food, faulty appliances, and staff shor-tages while under quarantine at the Arrowe Park hospital in England, The Times of London reported.

Guests at the H10 Costa Adeje Palace hotel in Tenerife also complained of a lack of warning before the mass quarantine and said they had ”no food or anything” amid the lockdown, the UK’s Daily Mirror newspaper reported.

Meanwhile, people of Asian descent in Europe have reported an uptick in racist and xenophobic attacks. Italians of East Asian descent have been accused of ”bringing us disease,” Al Jazeera reported.

Americans, Canadians, and Europeans of East Asian descent have also been the target of coronavirus-linked verbal and physical attacks in recent weeks.

Restaurants in the Chinatowns around the world - from London to San Francisco to Manhattan, New York, - have also suffered, despite many of them having no physical links to the virus.


The World Health Organization on Tuesday called on multiple countries to prepare for the virus as if it were a pandemic,and President Donald Trump on Tuesday asked Congress to authorize $2.5 billion in funds to stockpile protective equipment and develop vaccines.

These measures suggest world leaders are starting to take the outbreak more seriously, and that may give the world hope that it can stem the virus.

WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus said last week: ”If we do well, we can avert any serious crisis, but if we squander the opportunity then we will have a serious problem on our hands.”


***

Apumatin omat matematiikantiedot ja se taju (jota hän myös peräänkuulutti) ovat seuraavanlaisissa kantimissa:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/suomalaiset-fasistit-ovat-kauan-ja-hartaasti-valmistautuneet-ukrainan-kriisiin

Lainaus käyttäjältä: RK – 02.11.05. klo 15:03:23

” Yleensä miten kuten nahoissan pysyvä Aamulehtikin taas eilen kertoi Ukrainan nuoren naispuolisen paikallistoimittajan kynällä ”Ukrainan järjestetyn kuivuuden ja nälänhädän 10 mlj:sta uhrista 1932 – 33”, joista kuulemma kahviloissakin siellä taas keskustellaan… Ei mene sitten hyvin sielläkään. Kahdella tuli taas kerrottua ”Mustan kirjankin” valmiiksi yli kaikkien äyräiden paisutellut, mahdottomat ”tiedot”.

”Kommunismin musta kirja” (Stephane Courtois) kirjoittaa ”Ukrainan järjestetystä nälänhä-dästä” sivulla 27 seuraavaa:

” ”Kulakkien hävittäminen” oli ”kasakoiden hävittämisen” toisinto suuremmissa puit-teissa. Operaation alkajaisiksi Stalin esitti virallisen käskyn ”kulakkien hävittämisestä luokkana”, mitä hallituksen propaganda sitten toitotti. Maatalouden kollektivisointia vastustaneet kulakit ammuttiin,muut joutuivat karkotukseen vaimoineen, lapsineen ja vanhuksineen. Kaikkia ei siis todellakaan suoranaisesti tapettu, mutta heillä ei ollut suuriakaan selviytymisen mahdollisuuksia pakkotöissä, joita heidät siirrettiin teke-mään Siperian tai Euroopan pohjoislaidan ikiroudan maille.Sadattuhannet menehtyi- vät siellä, mutta täsmällistä määrää ei tiedetä. Ukrainassa 1932 – 33 koettu suuri nälänhätä, joka liittyi maalaisväestön yrityksiin vastustaa kollektivisointia, vaati muutamassa kuukaudessa kuuden miljoonan ihmisen hengen. ”

Siis ”järjestetty nälänhätä” vaati muka kuuden miljoonan ihmisen hengen, sanotaan vaikka kolmessa ja puolessa kuukaudessa eli sadassa päivässä.

Ja Ukrainan fasistit ja Aamulehti ovat sen nyt korottaneet täyteen kymmeneen miljoonaan.

(Sanottakoon vielä, että sekä ´kasakat´ että myös ´kulakit´ olivat Tsaarin Venäjällä juridisesti ja hallinnollisesti määriteltyjä tietyn roolin omaavia väestöryhmiä, oli jopa sekin määritelty, ketkä olivat ”alempana” tai ”korkeammalla” väestöryhmien hierarki-assa: kasakat olivat ei-aatelisia ammattisotilaita, jotka viljelivät valtion maata, yleen-sä 30 hehtaarin palstaa perheensä voimin,ja olivat sitä vastaan kruunulle asevelvol-lisia ratsuväessä 36-vuotiaiksi. Heillä oli pitkälle menevä itsehallinto, itse asiassa ns. atamaanit olivat sotajoukon keskuudestaan vaaleilla valitsemia johtajia, mutta he ei-vät johtaneet sodassa,vaan siviilissä. Kulakit olivat maatalouskapitalisteja, joille mm. valtion elintarvikehankinnat oli keskitetty. He olivat siis käytännössä tsaarin virka-miesten valitsemia. Viljelijöitä heidän ei ehdottoman välttämättä tarvinnut olla lain-kaan vaan myös esimerkiksi kauppiaita, mylläreitä,sahureita jne. Alun perin termi oli tarkoittanut maanvuokraajaa,joka vuokraa kruunun maata lääninherralta ja viljelee sitä palkatulla työvoimalla. Sitäkin aikaisemmin se oli tarkoittanut maalaistuotteiden kiertävää markkinamiestä.

Noiden ryhmien ”hävittäminen luokkana” tarkoitti heidän erikois-asemansa peruutta-mista, niin Tsaarin virkakoneiston kuin marxilaisessakin kielenkäytössä, vähän eri mielessä tosin.)

… Mutta palataan tuohon Aamulehden ”tietoon” muka ”kymmenen miljoonan ukrai-nalaisen tappamisesta talvella 1932 – 33”, ja verrataan sitä joihinkin muihin sotilaallisiin operaatioihin.

… Kuitenkin, jos se ”Stalinin organisaatio”,joka ”järjestetyn nälänhädän” toteutti, lah-tasi sadan päivän aikana ”kymmenen miljoonaa ukrainalaista”,kuten arvovaltainen Aamulehti kertoo, niin

sen organisaation täytyi ”suorittaa” täydet TUHAT ”Žalgirisin taistelua” PUTKEEN saadakseen tuon Aamulehden tietämän raatomäärän aikaiseksi!

Kun iltayöstä jossakin ”Zhalia Gira/Grünwald/Zelenolesskissa” alkoi olla valmista, niin ei muuta kuin aamusta heti uusi rumba pystyyn seuraavassa ”Egliu Kalnis/ Tanneberg /Jolkino-(Selo)ssa”, arjet ja pyhät, joulut ja loppiaiset…

Siinä kai meni sitten sotahistoria uusiksi tehokkaan tappamisen osalta että pätkähti! (Enkä viitsi edes mainita, että ”nälkään näännyttäminen” ja varsinkin maaseudun näännyttäminen kaupungista käsin on helvetin paljon työvaltaisempaa kuin nappien jakaminen otsaan ja keihäänpistojen rintaan, joita Zhalgirisin taistelussa jaettiin.)

(Älkääkä helvetissä syyttäkö ainakaan MINUA siitä, mitä AAMULEHTI ja ”Musta kirja” kirjoittavat!!!!)

Väestötiedoista vaan ei sellaiselle tukea löydy, sieltä löytyy tuollaisten ”tietojen” ”kumousta”.
Jos tamperelaisen Aamulehden juttuihin on mitään uskomista (noh,ok, sehän nyt tie-detään, mutta antaa olla tällä kertaa…),ja jos sotapropagandistiset PUHEET mitään painavat, niin kyllä Jushtshenkon Ukraina hakkaa kaikki tähänastiset puhdasta fanta-siakamaa myöten naapurivastaisessa aggressiivisuudessa: erityinen ”Aamulehden-KGB” muka pisti noin kolmessa viikossa ”10 miljoonaa ukrainalaista talonpoikaa” päätä lyhyemmiksi!

(En käytä siis nimeä ”Tymoshenkon-KGB”, koska IHAN VARMA en Aamulehden ”uutisesta” voi olla…)

Eli yhden keskikokoisen maailmansodan kaikkien tappioiden verran!


Tämä olisi ollut 80 Hiroshiman atomipommin verran.

Mutta 80 Hiroshiman atomipommilla ”Aamulehden KGB”:n mestarintyötä EI olisi voinut suorittaa, sillä ei olisi ollut 80 sen kokoista kaupunkia, joihin olisi kannattanut mosauttaa, ja sitä paitsi ”Aamulehden KGB:n” uhrithan olivat MAALAISIA!

Osama bin Laden varmaan vaihtaisi lennosta taivaspaikkansa (ja kaikki 70 rusinaa) tietoon siitä,miten tehokas ja halpa ”Aamulehden KGB” muodostetaan, ja miten se toimii. Matti Apunen tuskin kuitenkaan diiliä tekee, jos tietääkään… mahtaisi siitä tiedosta CIAkin yhden miljardin maksaa…  ”

Atomipommeja ”Aamulehden KGB” ei voinut käyttää: iitä ei ensinnäkään ollut (huom! TIETTÄVÄSTI…!) eikä niillä nyöskään oli tullut ”valmista” ainakaan maaseudulla vaikka olisi ollutkin (ainakaan VAIN Hiroshima-tyyppisillä…)!

Annetaan edelleen ”Aamulehden KGB”:lle kolmen viikon sijasta KOLME KUUKAUTTA suoriutua maaimanhistorian mittavimmasta likvidaatiourakastaan.

Esitän lukijoille pohdittaavaksi seuraavan kysymyksen:

MILLÄ METODILLA,MILLAISELLA ORGANISAATIOLLA JA MITEN ”AAMULEH- DEN-KGB” MENETTELI SAADAKSEEN ILMAT PIHALLE 10 MILJOONASTA MAALAISESTA KOLMESSA KUUKAUDESSA!

(Tämä on siis fiktiivinen äly/sotilastietoknoppi, tähän ei ole tarkoituskaan löytää ”ratkaisuja” AINAKAAN UKRAINAN todellisesta historiasta!)

Oletaan,että lähtökohtana on TAVALLINEN,ei hädän alainen tilanne maaseudulla, jossa viljelijöillä on myös tukevasti itse kullakin jemmassa ”kiven alla” murkinaa, ja muutenkin menee olosuhteisiin nähden siedettävästi… Mutta SITTEN…

Millaisia hävityksiä on todella tapahtunut ja mitkä niistä ovat olleet ”tehokkaimpia” ja MIKSI?

Vertailukohtaa muihin, vaatimattomampiin ja samalla tunnetumpiin ryminöihin löytyy täältä:

http://nakokulma.net/arkisto/index.php?topic=9418.msg227482#msg227482

” 400 talvisotaa ilman ryssiä (miksi muuten ryssä ei käyttänyt ”APUMATIN-KGB”:ta??!!, Matti Apunen), vaan takkusi ”sen UHRIEN” nakassa!!!???), 100 talvi-sotaa ryssien kanssa, 25 jatkosotaa ryssien kanssa, 2 Vietnamin sotaa, 1 Venäjän 1. maailmansota ja sisällissota yhteensä, Saksan 2. maailmansota, jne…

(Ja muutenkin palsta on väärällään ”alan” infoa, kun vain pyörittää tuota hakua…)***

Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa, joiden meediapipplot järjesti paikallinen Aamu-paska-lehti ja sen uusi paikallinen siannäköinen apulaispäätoimittaja Apumatti Apu-nen omatekoisella teemalla ”50 vuotta Stalinin kuolemasta”, Kokoomuksen ehdokas Kimmo Sasi ja Apumatti höyrysisät radio- ja TV-aallolle – eivät 10:ä vaan ”30 miljoo-naa tapettua Stalinin uhria” vuosille 1923 – 38, eli yhtä paljon kuin maassa oli ”pyssyikäisiä” miehiä! – ajanjaksolle, jolla NL:n väkiluku kasvoi 36 miljoonalla!

Aamulehti julkaisikin asiasta kirjoittamani vastineen – kun tuo pieru oli esitetty Sam-polan suuressa vaalikeskutelussa (jossa Apumatti ei ollut antant puheenvuoroa) ja olin ehdokkaana Muutosvoimat Suomi – vaalipuolueen riveissä – ja varmaan myös siksi, että vastineessani oli laskuvirhe ja liian korkea arvio kesmääräisestä kuolin-iästä – mutta olipahan ainakin oikeat tiedot väkiluvusta kauden alussa ja lopussa.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/115817?page=1#115844

RK
22.06.2003 01:37:24
115844

No hetipä tipahti lukemat kolmannekseen…

Pelastakaa lapset heidän käsistään! kirjoitti 21.06.2003 (115836)…

>>Miten helvetissä sinä saat
>>”irrotettua” keskimäärin 150
>>miljoonan asukasjaukosta, joka juuri
>>oli menettänyt ensommäiseen
>>maailmansotaan liittyvissä sodissa ja
>>kulkutaudeissa n. 10 mlj. asukasta
>>enimmäkseen aikuisia miehiä, ua josta
>>puolet on lapsia ja siitä toisesta
>>puolesta suuri enemmistö naisia,
>>tuollaoia ”hävikkejä”, kun väkiluku
>>tosisiassa samaan aikaan kasvoi 40
>>mljoonalla?

>Ei Stalin kaikkia ihmisiä tapattanut.
>Hänen mielipuolinen vihansa
>kohdistui nimenomaan Ukrainan
>maanviljelijä luokkaa kohtaan.

Ukrainassa kuten Puolassakin oli ollut väestöräjähdys käynnissä jo tsaarinvallan lo-pulla. Urainasta suuntautui muutoliike koko ajan poispäin,ensin länteen ja sitten mm. Uralille, Siperiaan, Keski-Aasiaan, Venäjän suurkaupunkeihin ja jopa Baltiaan. Nä-länhätätilannetta 1930-luvun alkupuolella ei ole kielletty NL:n omissakaan lähteissä. Paljon väkeä pisti vain pillit pussiin ja häipyi muualle. Puolassakin olisi varmaan tul-lut nälänhätä jossakin välissä,jollei sieltä olisi nostanut kymmenkunta miljoonaa kan- salaista kytkintä Amerikkaan ja muualle länteen. Mahdollista on,että nälänhätä ja vä- estöpiikki neutraloivat toisiaan,mutta turha puhua mistään järjestetystä nälänhädästä: muualla maassa oli ankaraakin pulaa väestöstä, vapaaehtoisista muuttajista.

>>Sinulla ei ole järkeä.

>Lähteitä ja todisteita on listattu
>teokseseen ”Kommunismin musta kirja”.
>Suosittelen sinullekin.

http://home.att.net/~genocides/bbc.htm

No nythän pudota mäiskähti ”lukemat” heti KOLMANNEKSEEN tuosta sinun edelli-sestä linkistäsi,jossa kirjoitettiin ”62 miljoonasta”,ja vieläpä nimen omaan murhatusta eikä muuten vain kuolleesta! Niin sitä pitää…:

”Nonetheless,we have to start somewhere.The following rough approximation, based on unofficial estimates, gives some sense of the scale and gravity of these crimes:

U.S.S.R.: 20 million deaths ”

Tämäkin luku on taatusti lujasti liioiteltu,ja epämääräisin perutein laskettu. Varsinais- ten kuoleman_tuomioiden_ määrä, joista suurin osa on väkivaltarikollisia, sotilaskar-kureita jne. on yleisesti tunnettu, se oli Neuvostoliiton koko aikana 3.3 miljoonaa. kauhea lukema sinänsä. Siihen tuskin tulee suuria tarkennuksia.

Ja ”Mustaa kirjaakin” (ilmeisesti) sitten taas mm. ministeri Kimmo Sasi Stalinin kuole-man 50-vuotispäivään liittyen ”tulkitsi” niin,että olisi ollut noin paljon erityisiä ”Stalinin uhreja”, vaikkei Mustassa kirjassa sellaista väitetäkään, ja se olisi taas tilastojen va-lossa absoluuttisen mahdoton lukema, joka olisi tarkoittanut sitä, että KAIKKI mies-puolisten kansalaisten kuolemat vaavista vaariin vuosien 1914 ja 1953 välillä olisivat olleet väkivaltaisia, 1924-1953 joko toisen maailmansodan tai ”Stalinin” uhreja ja 1914-1924 joko I maailmansodan tai sisällissodan (jolloin ”Musta kirja” niitä erityises-ti löytää) tai ”muita kommunismin” uhreja… Silloinen sotamies Stalin ei nimittäin ollut sisällissodan aikana keskeisissä sotilaallisissa tai valtiollisissa johtotehtävissä, hän oli Volgan rintaman poliittisena komissarina. Varsinaisia laskuja minä en nyt viitsi tähän liittää.

”Kommunismin musta kirja” perustuu Neuvostoliiton osalta ainakin osin samoille kol-mikymmenluvun lopun mm. trotskilaisten tuottamille ”tiedoille”, jotka Saksan sodan-johdolle eivät kelvanneet sotavalmisteluja harhaan johtavina. Niin tärkeä osuus bol-shevikkien voitolle sisällissodassa erityisesti Ukrainassa olikin ollut skoropadskilais-ten (Saksa), petjuralaisten (Ranska, Puola),muiden yksityisten ”atamaanien”, valkois- ten eli wrangelilaisten (Britannia, Ranska), kerenskiläisten (USA, Britannia), mahno-laisten (Romania), wrangelinvastaisten metsäkaartilaisten ”vihreiden” (mokrohusovi-laisten, liittyivät ainoana muista kuppikunnista neuvostovallan kannalle), pilsudski-laisten (Puolan), smetonalaisten (Liettuan) ja vielä monien muidenkin keskinäisellä taistelulla, sulkeissa suurvaltaisoveljen tmv. nimi, ettei ole lainkaan pois suljettua, et-teikö KGB itse olisi syöttänyt ”tietoja”, jotta Saksa (Unkari, Romania) olisi suunnitellut sotatouhunsa päin peräseinää, mihin retkuun siis Saksa tuolta osin ei mennyt, sikäli kuin sellainen oli kyseessä…

Samaa väkeä (trotskilaisia) oli Stalin-elämäkerran kirjoittaja Isaac Deutcher. Hänen ja Mustan kirjan ”tiedot” ovat ilmeisesti siten kiistämättömien väestötietojen kanssa ”kalibroituja”, että niiden puolesta teoreettinen mahdollisuus olisi olla jotakin perää, kunhan mitään lisäyksiä ja lisäolettamuksia ja ”-tulkintoja” (a la Kimmo Sasi) ei teh-täisi, jolloin heti heittäisi taas puhtaasti matemaattisenkin mahdottomuuden puolelle.

”Kommunismin musta kirja” kaataakin varsinaisen uuden likaämpärin Kiinan niskaan, josta ei ole sekavien poliittisten olojen takia kunnollisia väestötilastoja II maailmansotaa edeltävältä ajalta.

Ja Pol Potin fasistinen hallinto on täysin aiheettomasti sotkettu yhteen marxilaisen kommunismin kanssa, amerikkalaiset sen järjestivät valtaan ja marxilainen kommunistinen Vietnam sen _kaatoi_.

Kuka tahansa voi nykyään heittää nettiin aivan mitä tahansa,eikä siihen ole syytä mitään sensuuritoimenpiteitä peräänkuuluttaa:on oltava sen verran silmää ja maail-mankatsomusta oikean ja mahdollisen tiedon erottamiseksi väärästä ja kaikin puolin absoluuttisen mahdottomasta, että suurin piirtein tietää, missä päin milloinkin mennään.

RK ”

Olen ”kaunistellut” tuossa Sasin pierua: hän sanoi ”30 miljoonaa” EIKÄ 20…

***

Tampereen yliopiston professori Matti Apunen väitti ... Oikeilla asiatuntijoilla tasan päinvastaisia tietoja

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006433603.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=4&utm_source=tf-other&share=b9fc6392a44f2750e26afa3ae50238f3

Kiina näyttää pysäyttävän korona­viruksen leviämisen, mutta muualla on tehty ”liian vähän, liian myöhään”, arvioi lääke­tieteellinen julkaisu

The Lancet -lehti pelkää, että toimenpiteet muualla kuin Kiinassa tulevat liian myö-hään ja ovat riittämättömiä. CNN-kanava puhuu jo pandemiasta. Kiinassa on turvau-duttu perinteisiin toimiin taudin pysäyttämiseksi, mutta poikkeuksellisen rajulla tarmolla, mikä ei kaikkialla ole mahdollista.

Pekka Mykkänen HS
Julkaistu: 19:39

Kuukausi sitten helmikuun 10. päivänä tilanne näytti Kiinassa erittäin synkältä. Viran-omaiset kertoivat, että edellisvuorokauden aikana maassa oli kirjattu 2 478 uutta koronavirustartuntaa.Kuolleiden määrä oli ohittanut jo selvästi vuoden 2003 sars-epidemian lukemat, ja tauti oli lähtenyt laajalle ja ehkä pysäyttämättömälle maailmanmatkalle.


***


Bilderberg-Apumatti hautaa hyvinvointivaltiota ja leikkaa kaikki rotumurhapeilineuroonin kiistäjät "stalinisteiksi":

" Yliopistoissa ei saa haastaa hyvinvointivaltiota

Pääkirjoitus 16.6.2015 1:59 Päivitetty: 16.6.2015 9:02
 
Matti Apunen


Kirjoittaja on Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja.

Opiskelin 1980-luvun alussa Tampereen yliopistossa tiedotusoppia. Eräällä luennol-la marxilaisuuden samettitakkista alalajia edustanut opettaja katsoi meitä merkitse-västi ja sanoi teatteriäänellä: "Sosiobiologia!". Remahdimme kuuliaiseen nauruun.

Nauroimme, vaikka tuskin kukaan meistä oli lukenut Edward O. Wilsonin tekstejä so-siobiologiasta. Niiden mukaan evoluutiolla saattoi olla tekemistä sosiaalisen käyttäy-tymisen kanssa. Laitoksen valtavirran näkökulmasta kysymys oli vaarallisesta apina-darwinismista, johon Marx ei mahtunut. Meitä ei kehotettu tutustumaan Wilsoniin ja muodostamaan omaa mielipidettä, vaan meidän odotettiin liittyvän hohottajien kuoroon.

Nämä muistot vaivaavat minua edelleen. Mietin, miksi emme panneet vastaan, edes malliksi.

Sivistysyliopistot ovat ylpeitä siitä, että ne ovat "vapaan" akateemisen keskustelun tyyssijoja. Yliopistossa kaikki mielipiteet vaikuttavat ja vahvin argumentti jää voimaan. Ja jos jotain hämminkiä olikin, tämä stalinismikuona jäi viimeistään 1980-luvulle. Vai jäikö?

Aleksanteri-instituutin tutkijan Katalin Miklóssyn työryhmä teki maaliskuussa kyselyn Helsingin yliopiston opettajille. Siihen vastasi noin sata henkilöä kaikista tiedekun-nista. Heiltä kysyttiin, mitkä aiheet he kokevat hankaliksi tai suoranaisiksi tabuiksi ja miten nämä asiat vaikuttavat tutkimukseen ja opetukseen.

Vastaukset eivät vahvista kuvaa akateemisen ajattelun vapaudesta. Kaikesta päätellen opiskelijat opetetaan edelleen nauramaan oikeassa kohdassa.

Laitoksilla on "oikeita" ja vähemmän oikeita teemoja. Tärkeät aiheet ja tulkinnat mää-ritellään kabineteissa ja laitosten hierarkia huolehtii lopusta. Vastauksissa tuskailtiin, että eräiden professorien mielestä heidän laitoksensa on johtajan hyväksymän poliittisen suuntauksen think tank.

Tutkimatta asiaa uskoisin, että jokaisen yliopiston joka laitoksella ollaan sitä mieltä, että moniarvoisuus on tärkeää. Ja seuraavan kerran kun lähisosiologinne painottaa moniarvoisuuden tärkeyttä, kysykää, kuinka monta julkioikeistolaista professoria hänen laitoksellaan on.

Tutkimuksessa nousi esiin teemoja, jotka nauttivat erityistä akateemista suojelua. Merkittävin havainto on se, että joidenkin vastaajien mukaan hyvinvointivaltion ideaa ei sovi avoimesti haastaa. Löydös tukee omaa käsitystäni siitä, että hyvinvointivaltio on muuttunut käytännön ratkaisusta pyhäksi kohteeksi. Siitä on tullut pyhäinjäännös tai uskonnon peruspilari, johon ei voi koskea lietsomatta uskonsotaa.

Toinen esimerkki kansainväliseltä areenalta. Palestiinan ja Israelin konfliktia on vai-kea käsitellä akateemisessa keskustelussa ilman vahvaa palestiinalaista näkökul-maa. Korostan vielä: mielipide ei ole minun vaan Helsingin yliopiston väen. Väärä tulokulma Lähi-itään voi lyödä tutkijaan ikävän leiman ja maksaa paljon seuraavassa virantäytössä.

Ja epäileekö media mitään, kun se taas kerran siteeraa "arvovapaata" tutkimusta julkisen sektorin roolista tai Gazan kriisistä?

Kyselyyn vastattiin nimettömänä. Sekin piinaa minua. Jos maailma olisi terve ja akateeminen vapaus totta, tämä keskustelu olisi helppo käydä omalla nimellä.

Suomessa keskustelu kulkee mielipidekäytävässä, käyttääkseni ruotsalaisen valtio-tieteilijän Henrik Ekengren Oscarssonin ilmausta. Mielipidekäytävä on se kapeahko tila, jonka sisällä ihmisen näkemykset voivat vaihdella ilman, että hänen mielenterveyttään saa epäillä julkisesti.

Katalin Miklóssyn mielestä keskustelu Suomessa on yksipuolista ja mielipidekulttuu-rimme on mustavalkoista. Haemme varhaisessa vaiheessa oikean ja väärän, syyllisen ja uhrin.

Miklóssy johtaa parhaillaan tutkimusprojektia nimeltä Higher Education Unbounded, "opettajat ilman rajoituksia", jossa kehitetään demokraattisen keskustelun työkalu-pakkia. Projektille on kysyntää ulkomailla ja siitä toivotaan jopa kansainvälistä vientituotetta.

Yliopiston kyselytutkimuksen perusteella pakkia kannattaisi raottaa jo kotimaassa ennen kuin lähdemme raikastamaan mitään muuta poliittista ilmanalaa.

Matti Apunen [email protected]


Kirjoittaja on Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja. "

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1434339292657


***

https://vastavalkea.fi/2020/10/31/cia-linkki-matti-apunen-valtiollisen-ylen-hallituksen-johtoon/#comment-109744

CIA-linkki Matti Apunen valtiollisen Ylen hallituksen johtoon

Tekijä

Tauno O. Mehtälä

Suomi on ajautumassa yhä tiiviimmin mukaan Yhdysvaltain Venäjää vastaan käyn-nistämään hybridisotaan. Suomi on mukana jo kahdessa hybridisodan komponentis-sa – talouspakotteissa ja Venäjän vastaisessa informaatiosodassa. Valtiollisen Ylen osuus tässä tulee edelleen vahvistumaan, kun Ylen hallituksen puheenjohtajaksi as-tuu Bilderberg-ryhmän johtoryhmässä CIA-yhteistyöhön kouliintunut Matti Apunen. Lisäksi Suomi on panostamassa kymmeniä miljardeja amerikkalaisten pitkänmatkan hävittäjäpommittajien hankintaan.

Sotaa pukkaa siis monella lohkolla. Eivätkä nämä rintamalohkot ole enää kilomet-reissä mitattavia etäisyyksiä Karjalan Kannaksella, vaan globaalissa mittakaavassa käytävää hybridisotaa. Sotahullut näkevät jo valveunia pommituslennoista Moskovaan – heti kun Naton kutsu paikalliselle isäntämaalleen käy.

Miten on mahdollista, että Suomen poliittinen ja sotilaallinen eliitti on median ja presidentti Sauli Niinistön johdolla ajettu hybridisotaan (eli talous- ja infosotaan) ja aseellisen sodan kynnykselle – naapuriamme Venäjää vastaan? Kuten aiemmassa pääkirjoituksessani totesin, Suomen ulkopolitiikka on tuuliajoilla. Suomi ei ole enää isäntä omassa talossaan, vaan toimintaohjeet ja käskyt tulevat vallan muualta.

Ylen hallintoneuvosto kokoomus/CIA-ohjauksessa

Ylen pääosin kansanedustajista koostuva hallintoneuvosto valitsi sen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi työelämäprofessori Matti Apusen. Tiedotteesta ei käy ilmi oliko valinta yksimielinen – ilmeisesti oli.

”Hallituksen puheenjohtajaksi valittu Matti Apunen on työskennellyt muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtajana 2010–2019 ja Aamulehden vastaavana päätoimittajana 2000–2010. Hän toimii Tampereen yliopiston työelämäprofessorina informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa.

Apusella on laaja ja monipuolinen näkemys yhteiskunnasta ja mediatoimialasta. Hän omaa johtamiskokemusta sekä mediayrityksestä että asiantuntijaorganisaatios-ta. Hallintoneuvosto arvostaa myös Apusen yliopistomaailman tuntemusta”, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen.”

Tiedote jätti häveliäästi mainitsematta Apusen toiminnan Bilderberg-ryhmässä.

Valinnan suorittaneen hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii kokoomuksen kan-sanedustaja Arto Satonen. Varapuheenjohtajana toimii keskustan Ari Torniainen.'

Muut eduskunnan valitsemat jäsenet ovat sosiaalidemokraatit Maria Guzenina, Mika Kari, Anneli Kiljunen, Suna Kymäläinen; perussuomalaisista Leena Meri, Jussi Wihonen, Olli Immonen, Jari Ronkainen; kokoomuksesta Kari Tolvanen ja Jaana Pelkonen; keskustasta Esko Kiviranta ja Antti Kurvinen;vihreistä Saara Hyrkkö ja Jenni Pitko;vasemmistoliitosta Matti Semi ja Johannes Yrttiaho.RKP ja kristillisde- mokraatit saivat neuvostoon vain yhden edustajan, joiksi valittin Mikaela Nylander ja Päivi Räsänen.

Ylen henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Henkilöstön edustajina hallintoneuvostossa toimivat Ylen toimittajat Pirjo Auvinen ja Risto Mattila.

Matti Apunen ja Bilderberg-ryhmä

Matti Apunen valittiin huhtikuussa 2010 Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) joh-tajaksi – ja hän jätti tehtävän helmikuun lopussa 2019. Apunen on osallistunut useisiin Bilderberg kokouksiin vuosina 2011–2013.

Tämän (päivittämättömän?) wiki-tiedon mukaan Matti Apusen toiminta Bilderbergissä olisi päättynyt vuonna 2013. Tosiasiassa se oli vasta alkamassa tuolloin. Bilderber-gin johtoryhmässä työskenteli noihin aikoihin myös Jorma Ollila – valistunut arvauk-seni onkin että Ollila nostettiin näköalapaikalle sen jälkeen kun Nokia oli avannut takaportin CIA:lle – pääsyn vakoilemaan laitteittensa kautta tapahtuvaa viestintää.

Matti Apunen lienee korvannut Ollilan Bilderbergin johtoryhmässä vuoden 2015 tie-noilla – ainakin MV-lehti ja muutama muukin kohisi asiasta tuolloin.Tuttuun tapaansa valtamedia vaikeni visusti itseään läheisesti koskettavasta aiheesta. EVA:n johtajana Apunen keskittyikin pitkälti ohjailemaan suomalaista mediaa ”amerikkalaismalliseen” uutisvälitykseen. Siinä oleellista oli CIA:n ja muiden tiedustelupalvelujen kontrolloiva rooli keskeisten medioiden uutisoinnissa.

Jorma Ollilan ja Matti Apusen ohjauksessa suomalaisia huippupoliitikkoja, yritysjoh-tajia ja median edustajia onkin vaeltanut melkoinen liuta manipuloitaviksi Bilderberg-kokoontumisiin.

Jorma Ollilan ja Matti Apusen rooleille Bilderberg-organisaation ohjausryhmässä löytyy vahvistus järjestön sivuilta. Kummankin nimi löytyy ohjausryhmän aiempien jäsenten luettelosta. Lisäksi listalta löytyy myös kolmas suomalaisnimi, jäsenenä aikaisemmin toiminut Jaakko Iloniemi.

CIA mukana Bilderbergissä alusta alkaen

Wikipedian mukaan Bilderbergin alkuunpanija oli puolalaissyntyinen Joseph Retin-ger, ”joka oli toisessa maailmansodassa Britannian SOE:n agentti ja kiertävä diplo-maatti. Sodassa Retinger toimi linjojen takana Puolassa.Sodan jälkeen hän paneutui kamppailuun yhtenäisen Euroopan puolesta CIA:n tuella.”

Tässä yhteydessä on hyvä huomata, että yhtenäistyvä Eurooppa on ollut alusta alka-en myös CIA-projekti. EU:n pitäminen edelleenkin USA:n suvereenissa ohjauksessa on osa CIA:n menestystarinaa.

Merkittävässä roolissaan Bilderbergin johtoryhmän jäsenenä Apunen ei ole voinut välttyä joutumasta tekemisiin järjestössä puuhailevien CIA:n agenttien kanssa. Myös ideologinen ja poliittinen yhteensopivuus – ja valmius edistää lännen globaaleja pyrkimyksiä – on taannut toimivan yhteistyön.

Bilderberg-roolissaan Matti Apunen toimi asiallisesti ottaen linkkinä Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n (Central Intelligence Agency) ja Suomen valtamedian välillä.

Valtamedia varannut kansanedustajille pellen roolit

Surkeimpana tuoreena esimerkkinä tästä oli kokoomuksen Juhana Vartiaisen esiin-tyminen Elämäni Biisi ohjelmassa – turruttavaa ja tyhmentävää hömppää amerikka-laisessa ohjelmaformaatissa, kuinkas muuten. Ohjelman tarkoitus lienee ollut Vartiaisen julkisuuskuvan vahvistaminen – tulevia vaaleja varten.

Erityisesti Ylen ote kansanedustajista perustuu julkisuuskorruptioon – Yle jakaa ilmeisen laskelmoidusti julkisuutta, eli Yle-näkyvyyttä, ohjatakseen kansanedustajien kannanmuodostusta. Tämä eliminoi samalla kansanedustajien suunnalta tulevan mahdollisen arvostelun Ylen ohjelmatoimintaa kohtaan.

Tämän toiminnan tehosta esimerkkeinä kaksi tapausta

1. Kansanedustajat syrjäytettiin päätöksenteosta Naton isäntämaasopimuksen osal-ta, jonka jälkeen esimerkiksi Helsingin Sanomat väitti että asia on käsitelty eduskun-nassa. Vastavalkea ja monet muut kumosivat tämän väitteen. Silti eduskunta alistui mutinoitta kohteluunsa.

2. Hävittäjien hankintaa valtamedia ajaa kuin käärmettä pyssyyn. Vaihtoehtoista – tai vastakkaista – argumentointia ei sallita. Sanna Marinin johtama hallitus näyttää kulkevan valtamedian tiukassa liekanarussa hävittäjähankkeen suhteen.

Kaiken kaikkiaan, läntinen (lue: CIA:n) ote suomalaisessa mediassa tulee tiivisty-mään entisestään Matti Apusen valinnan myötä. Vasemmiston osalle näyttää jäävän pelkkä myötäjuoksijan rooli.

Tauno O. Mehtälä

päätoimittaja

Vastavalkea-verkkolehti


***

https://www.verkkouutiset.fi/a/ylen-jouko-jokinen-ja-matti-apunen-jattavat-totuuden-havaitsemisen-lukijalle/#7d2f31d1


" Ylen Jouko Jokinen ja Matti Apunen jättävät totuuden havaitsemisen lukijalle

Kirjoittaja on politiikan toimittaja.

Ylen päätoimittaja puolusti sepitteen käyttöä journalismissa, alaiset olivat eri mieltä.

Kirjoitusta on täsmennetty 28.3.2024 09.45.

Perjantaina Yleisradio ilmoitti hakevansa vastaava päätoimittajaa. Seuraavana päivänä nykyinen päätoimittaja Jouko Jokinen pohjusti luvun työhistoriaansa, kun hän puolusti toimittaja Matti Kuuselaa.

Jokinen on Aamulehden entinen päätoimittaja ja Kuusela eläköitynyt lehden toimittaja. Kirjassaan Kuusela tunnusti käyttäneensä jutuissaan keksittyjä henkilöitä, haastatteluja ja tapahtumia.

Paljastuksen jälkeen Aamulehden päätoimittaja Sanna Keskinen poisti lehden julkisesta arkistosta Kuuselan jutut. Tekstien todenperäisyys tarkistetaan ennen niiden palauttamista yleisön käyttöön.

Jokinen puolusti Kuuselaa Helsingin Sanomissa.

– Sepitekin voi toimia oikein hyvin. Journalismissa on mahdollista kuvitella asioita, Jokinen sanoi.

Tuekseen hän sai Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apusen, joka toimi AL:n päätoimittajana ennen Jokista. HS:n haastatteleman Apusen mukaan useimmat lehden lukijat tietävät, että Kuuselalta voi odottaa ihan muuta kuin uutistekstiä.

Alaisen puolustaminen on kunniakasta. Se on päälliköiden tehtävä. Tuoreessa muistissa on, kuinka päätoimittaja yritti livistää vastuusta selittämällä, ettei hän ollut tietoinen esitutkintaan ja oikeuteen joutuneesta jutusta ennen sen julkaisua.

Päätoimittajan pitää ottaa vastuunsa myös virheistä. Niiden tunnustaminen ei ole median parhaita ominaisuuksia.

Journalistin ohjeiden mukaan ”Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta”.

Oikean tiedon välittäminen ja tietojen tarkistaminen ovat toimituksen työtä. Siitä lehtien tekijät saavat palkkansa.

Miten Aamulehden lukijat olisivat voineet erottaa oikean ja väärän tiedon, kun siihen eivät pystyneet Aamulehden toimituksen johto ja muu toimitus yhdessä?

Jokinen pillastui Keskisen ratkaisusta poistaa Kuuselan jutut arkistosta. Se oli oikea toimenpide. Juttuja, joiden todenperäisyys on kyseenalainen, ei yleensä julkaista.

Matti Apunen johti Aamulehteä 1998–2010 aikana, jolloin lehteä uudistettiin voimakkaasti. Kunnianhimo oli valtava ja vauhti kova.

Muutosta veti päätoimittaja Apunen. Lehti haastoi HS:n ja halusi nousta sen rinnalle ja ohi johtavaksi päivälehdeksi.

Lehden organisaatiota madallettiin ja kirjoittavien toimittajien osuutta vahvistettiin. Lehti ryhtyi ensimmäisten joukossa tutkimusten avulla selvittämään, minkälaisia juttua yleisö haluaa.

Tärkeä työkalu oli Risc Monitor -asenneanalyysi. Se oli esillä useissa toimituksen sisältöpalavereissa.

Lehti pyrki tarinallistamaan juttujaan. Uutisiin etsittiin tavallinen ihminen, prosessien selittämistä vihattiin.

Erityisen tärkeää oli, että muu media lainasi Aamulehteä. Tämä johti uutisvoittoihin ja ylilyönteihin.

Joskus tekstiin lisättiin perättömyys, tai sopiva aihe toteutettiin suunnitellusti, vaikka tapahtumat olisivat saaneet ennakko-odotuksista poikkeavan käänteen. Nämä olivat poikkeustapauksia.

Kuuselan avaama keskustelu on koskettanut voimakkaimmin kahta tiedotusvälinettä, Aamulehteä ja Yleisradiota. Sanna Keskisen tehtävänä on vakuuttaa lukijansa, että Apusen perinnöstä on jäljellä parhaat osat.

Yleisradiota asia koskee siksi, että Jokinen on Ylen päätoimittaja ja Apunen yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Maanantaina Ylen toimitus irtisanoutui Jokisesta. Uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen arvosteli päällikkönsä kannanottoa niin selvästi kuin vain voi.

Räisäsen teksti julkaistiin pian sen jälkeen, kun Ylen toimittajat olivat keskustelleet Jokisen kanssa.

”Sepite ei kuulu journalismiin”, Räisänen kirjoitti, viittasi journalistin ohjeisiin ja korosti, että journalismi ei saa koskaan olla keksittyä.

Seuraavaksi Jokinen ja Apunen joutuvat selittämään kannanottojaan poliitikoille. HS:n tietojen mukaan Ylen hallintoneuvoston työvaliokunta on kutsuttu koolle keskiviikoksi.

Kuuselan paljastukset ovat ahdistavia niille, jotka ovat huolissaan journalistien ammattietiikasta. Toiset ovat syyttäneet noitavanoista ja Kuuselan jahtaamisesta.

Journalismissa ei kannata liikaa murehtia tiedonvälittäjien motiiveja. Keskustelun aloitti Matti Kuusela.

Kuuselan ratkaisu oli ryhdikäs teko. Se puhdistaa Aamulehden arkistojen lisäksi myös journalismia yleensä.

Juttujen tarinallistamisessa on sudenkuoppia. Journalismin uskottavuuden turvaamiseksi ne kannattaa etsiä toimituksissa eikä sysätä vastuuta maksavalle yleisölle.

TÄSMENNYS 28.3.2024 klo 09.45: Kirjoituksen kohtaa: ”Erityisen tärkeää oli, että muu media lainasi Aamulehteä. Tämä johti uutisvoittoihin ja ylilyönteihin. Joskus tekstiin lisättiin perättömyys, tai sopiva aihe toteutettiin suunnitellusti, vaikka tapahtumat olisivat saaneet ennakko-odotuksista poikkeavan käänteen” on saatettu tulkita erheellisesti väitteenä laajasta ja systemaattisesta toiminnasta uutisissa, vaikka tekstissä näin ei sanota. Tämän takia tekstiin on kuitenkin lisätty väärinkäsitysten välttämiseksi maininta, että nämä olivat poikkeustapauksia.


***


TÄNÄ PÄIVÄNÄ

3 vuotta sitten

10. huhtikuu 2021  ·
Jaettu seuraaville: Kaverisi

Katsooko YLEn uutistoimitus siis voivansa uudelleenmääritellä kohteikseen listaamansa kansalaistoimijat haluamaansa tapaan ja omaavansa oikeuden esittää kansalaistoimijat suurelle yleisölle haluamaansa – vaikka sitten virheelliseen – tapaan? Tämä ei ole minkäänlainen tulkintakysymys, kuten Jouko Jokinen vastauksessaan esittää: YLEn uutistoimitus ei ole ”vapaa valitsemaan käyttämäänsä ilmaisua”

AvoinMedia on täysin epäkaupallinen toimija, ja mainitsemisemme kyseisessä artikkelissa on luettavissa ainoastaan tahattomaksi tai tarkoitukselliseksi virheeksi. Jälkimmäisessä tapauksessa kysymys olisi (varsinkaan uutis-)journalismiin kuulumattoman mustan pr:n harjoittamisesta yhteiskunnan julkisen keskustelun monipuolistamiseksi ja sananvapauden vahvistamiseksi tehtyä kansalaisten vapaaehtoistyötä kohtaan.

esitellyn – oikaisupyyntöön vastaukseksi saamaani asiattomaan YLEn vastaukseen vastaavan – oikaisuvaatimukseni lähetin sähköpostiviestinä Jouko Jokiselle siis 19. helmikuuta. Melkein viikkoa myöhemmin odotan edelleen sekä vastausta että oikaisua.

Olisiko vaiteliaisuuteen yhtenä syynä oikaisuvaade-vastaukseni jälkikirjoitus, jossa kyseenalaistan YLEn Rummukaisen artikkelin kokoamiseksi ilmoittamien keinojen – kansalaisten listaaminen ja seuraaminen – lainmukaisuuden.

https://avoin.media/2021/02/25/yle-julkaisee-agendajournalismia-uutisena-ignooraa-avoinmedian-oikaisuvaateen/

" 25 helmikuun, 2021

YLE julkaisee agendajournalismia uutisena, ignooraa AvoinMedian oikaisuvaateen

Suomen valtiollisen median, Yleisradion uutissivustolla julkaistiin keskiviikkona uutinen, jonka otsikkokin kertoo itäisen naapurimme lainvalvontaviranomaisen olevan korruptoitunut. YLEn – STTn – uutisen mukaan Venäjän poliisi käyttää ’ammattitodistajia’ väärentääkseen todistusaineistoa etenkin huumetutkinnoissa. YLE-uutisen ainoa lähde on kahden suomalaiselle yleisölle tuntemattoman uutissivuston selvitys.

Korruptoitunut, todisteita taikova poliisi on esimerkiksi Thaimaan tai Intian turisteille (ja kansalaisille), yhdysvaltalaisista sarjoista, elokuvista ja uutisista sekä ylipäänsä globaalin arjen tuttu ilmiö. ”Ammattitodistajien avulla on tuomittu ihmisiä kymmeniksi vuosiksi vankeuteen, ja pahimmillaan tuomitut ovat kuolleet vankileireillä”, tiedottaa YLE. Suomessa samanmoinen toiminta on johtanut peräti murhatuomioon (huume)poliisin korkeimmassa johdossa – ja todennäköisesti elinkautisrangaistukseen tuomitsemiseen samasta rikoksesta väärin perustein [Raninen, Janne (2019): Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi. CrimeTime]

Lyhyt, likimain mitään kertomaton artikkeli itsestäänselvine aiheineen sopisi kesän uutistyhjiön täyttäjäksi luontevammin kuin keskelle kiihkeää koronauutisointia ja otsikoita hallituksen poikkeus- ja pakkotoimiasetuksista. Tosin Venäjä ei ole Suomen valtiollisessa mediassa vieras – eikä kiitelty – aihe. Nopeallakin YLE-haun tuloksen selailulla saattaa mahdollisesti ehkä (highly likely) tulla ajatukseen, että virallisen Venäjän – ja etenkin sen johtajan – korruptiosta ja pahuudesta kertomiseen on asetettu Pasilassa kausittainen kiintiö.

Tai kenties YLEn uutistoimituksessa on jäänyt mieleen opit (Huoltovarmuuskeskuksen ja media-alan yritysten etujärjestön Medialiiton sopimuksen pohjalta) linkkinä viranomaisten ja elinkeinoelämän välissä toimivan Mediapoolin journalistikoulutuksista. Kouluttajat ”NATOn strategisen kommunikaation keskuksesta ja EU:n strategisen informaation osastolta” ovat hyvinkin mahdollisesti – highly likely – edistäneet omia, ainakin suhteessa Venäjään läpipoliittisia agendojaan ohjaamalla suomalaisia (uutis)journalisteja resonoimaan läntisiä yhteistyökumppaneitaan.

Toinen YLEn uutisena esittämän selvityksen tehneistä uutissivustoista on vuonna 2014 synnytetty Meduza, luomisnarratiivinsa alusta – ”Kremlin aiheuttamista potkuista” – asti läpikotaisin Putin-vastainen. Brittien yleisradio BBC kertoo 12.3.2014, kuinka suositun venäläisen uutissivuston päätoimittaja Galina Timšenko sai potkut Lenta.ru:n julkaistua ukrainalaisen äärioikeistolais-nationalistin haastattelun. (Ilmeisesti uusnatsin haastattelun, “äärioikeisto” viittaisi oikeastaan uusliberaaleihin). Valtion mediansääntelyelin oli antanut Lentalle varoituksen äärimielisen materiaalin julkaisemisesta. "

Kommentit

Ladataan...