1) ...  joskus hauskassakin valossa (joskus taas ei):Kierikkikeskuksen kivikautisen kylän kaivauksissa löydetty pihkakoru ja koivuntuohitervan kappale, jota on käytetty purukumina noin 5 500 vuotta sitten.http://img.lrytas.lt/show_foto/?id=49462&s=3&f=4

 

Vanhin Suomesta löydetty uskonnollinen symboli Šiauliain tähti ja sen suora perillinen kuurilaisten Perkeleen-pyörä.

 

 

 

Ratzin ero on enne!

Risto Koivula , 12.2.2013 8:44:20, 368633

Ratzi ist N...!

Mutta nyt "europaavin" aika on ohi! (Ilmoittaja oli Uutistoimisto ANSA.)


http://www.hs.fi/a1360550501709?jako=dfacf81a1183c16411182a31505bae64&ref=fb-share

Edellisen kerran näin tapahtui 1415. Oli kolme paavia,ja Konstanzin kirkolliskokous (1414-1418) oli jo hiljaa päättänyt, että kaikki kolme erotetaan ja valitaan kokonaan uusi. Vain yksi paavi,entinen napolilainen merirosvo nimeltään Baldassare Fossa eli Johannes XXIII (jonka kerrotaan olleen myös kovettu naistenmies,vähän kuin Berlu), saapui paikalle kirkolliskokoukseen,joka vangitsi ja erotti hänet,mutta ne kaksi muuta paavia jäivät. 1415 Gregorius XII erosi toteuttaakseen kirkolliskokouksen päätöksen.

Uusi paavi Martinus V valittiin 1417 ja astui virkaan vasta,kun sekä Correr että Cos-sa olivat myös kuolleet 1419. Kolmas, Avignononin (vasta)paavi oli nimeltään Bene-dictus XIII, syntyjään aragonialainen Pedro Martínez de Luna y Pérez de Gotor, "el Papa Luna"  ja koko Avignonin paavius "unohdettiin" prosessissa. Tuli pahempia on-gelmia, joita sitten jatkui ja jatkui... Kirkolliskokouksen oli kutsunut koolle Gregorius XII, eli Correr Johannes XXIII:n eli Fossan aloitteesta.

Kaikista kolmesta paavista huolimatta kokouksen tunnetuin ja kauskantoisin päätös oli tuomita roviolla poltettavaksi kuolemaan ensimmäinen protestanttinen uskonpuh-distaja tšekki Johannes Hus, Prahan yliopiston rehtori. Tällä oli sellainen vaikutus, että hussilaisten johtoon nousi huippuluokan palkkasotilas Jan Žižka,joka oli toiminut Liettuan suuriruhtinas Vytautasin apulaiskomentajana kuuluisassa Žalgiriin taistelus- sa 15.7.1410,jossa Puola-Liettuan ja Tšekin venäläisillä ja tataareilla vahvistetut jou-kot tekivät selvänpuoleista jälkeä saksalaisten Kalparitarien 10000 miehen armeijas- ta,johdosta ja omaisuudesta. Hussilaiset pistivät pystyyn aikansa nykyaikaisimman armeijan, joka kuitenkin joutui sotimaan koko katolista Eurooppaa vastaan ja lopulta hävisi. Hussilaiset ottivat käyttöön mm.vankkurilinnat eli raskaat monen hevosten ve-tämät vaunut, jotka voitiin ajaa tehokkaaksi linnoitteeksi, jonka suojasta pystyi tehok-kaasti ampumaan ja muutenkin puolustautumaan. Hussilaisten armeijan sotilaster-vehdys oli sama kuin Vytautasin armeijan: liettuankielinen Šveik!!! Osasyy tappioon oli ruttoepidemia (periaatteessa voisi olla paavin tekoja sekin),joka rokotti pahemmin pienempää teknillisesti parempaa osapuolta,ja johon myös komentaja Žižka kuoli.

Mikään ei ollut kuitenkaan entisellään Euroopan kirkollisessa eikä valtiollisessa elämässä koskaan tämän jälkeen.
Uskonnollisessa mielessä protestantit eivät olleet olennaisesti ideologisti edistyksellisempiä kuin katolisetkaan: ihan uuttakin paskaa ajettiin kehiin kuten "perisyntiä", joka oli peräisin orfilaisuudesta. Hallinnon ja uskon-nonkin kieleksi tuli kansankieli, mikä edisti koululaitoksen kehitystä ja eroamista pel-kästään kirkkoa palvelevasta tehtävästä. Tšekki palautettiin ankarin ottein katoliseksi maaksi, jollaisena se on sittemmin myös pysynyt, joskin sekulaareimmasta päästä katolisista, ja kaikistakin maista.

Muokannut: Risto Koivula , 17.2.2013 13:29:47


Risto Koivula 26.02.2013 00:40:37, 369055

Kuutamopaavi pakeni Pyreneille Aragonian suojiin, josta hän julisti Konstanzin kir-kolliskokouksen pannaan.Vanhemmiten hän oli ainoa kardinaali,joka oli valittu ennen suurta skismaa,millä hän perusteli paaviuttaan.Hänelle valittiin seuraaja v.1423, mut-ta tämä luopui leikistä joitakin vuosia myöhemmin, ja Avignonin paavius haudattiin.


***


TomiP   12.02.2013 11:43:28

368652  Ratzin ero on enne!

Seuraavan paavin pitäisikin olla viimeinen, jos uskomme Pyhän Malakiaan nimiin pantuun ennustukseen.Seuraavan paavin, joka on nimetty ennustuksessa Petrus Romanukseksi (Pietari roomalainen), aikana Rooman ja kenties koko maailman tulisi tuhoutua ennustuksen mukaan.

***

Risto Koivula  12.02.2013 12:08:03

Kappas vaan, täältä pesee:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/635102

Täällä vasta tärähtääkin oikein Päivän Kysymys:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/1928537

" Onko Pyhän Malakiaan ennustus pätevä?

Tuleeko Benedictus XVI:n jälkeen viimeiseksi katoliseksi paaviksi Pietari Roomalainen?

http://www.catholic-pages.com/grabbag/malachy.asp

Entä kuka on todennäköisin Antikristus?  "

Nyt arvaan kyllä heti, ketä USA:n repparit kuten Sarah Palin ja Mitt Romney ensimmäisenä ajattelevat...

Antikristuksen ei välttämättä tarvitse olla mies... ainakaan viralliselta biologiselta sukupuoleltaan...

Tämän pitäisi tähän protestantismiproblematiikkaan liittyä, koska SE SIITÄ SILLOIN ALKO, ja nyt sitten... niin mitä?

Muokannut: Risto Koivula , 12.2.2013 12:16:09

***

Risto Koivula  12.02.2013 22:36:09


" Viimeinen paavi?

Didymos

Pyhä Malakias ennusteli keskiajalla (1143), että paaveja on tulossa silloisen paavin jälkeen vielä 111 tai joidenkin versioiden mukaan 112.Nykyinen on listassa ilmeisesti numero 110 (De Labore Solis). Seuraava paavi nro.111 olisi mahdollisesti viimeinen, De Gloria Olivae,
joka tapauksessa varsin mullistava tapaus. Tai sitten ihka oikeasti viimeinen paavi on Pietari Roomalainen, jonka aikana Rooma tuhoutuu.

Maailmanlopun ennustelijat tietysti rupeavat intoilemaan, mutta jos sallitaan, oma profetiani on tämä, ei kannata kuitenkaan ihan tosissaan ottaa ;):

De Gloria Olivae osoittautuu suureksi sovinnontekijäksi ja mullistajaksi, joka pistää katolisen opin täysin uusiksi vastaamaan nykyisiä arvoja ja laajemman seurakunnan (ihmiskunta) odotuksia ja tarpeita (naispappeuden, homojen ja ehkäisyn hyväksyntä, sosiaalinen oikeudenmukaisuus jne.),paljastaa joitakin Vatikaanin tiukasti pimittämiä salaisuuksia, pyytää anteeksi paavien ja kirkon pahoja tekoja jne.Tämä ei tietenkään kelpaa kiihkeimmille perinteiden kannattajille,jotka tuomitsevat oliivinlehvän tarjoajan Antikristukseksi, huutavat vastapaavin, Pietari Roomalaisen, syntyy skisma ja sitä tavallista, parku on suuri, kiihkoilijoitten terrori-iskuissa populaa kuolee, Vatikaani hajoaa jne., viranomaisten on puututtava asiaan ja Katolinen kirkko ja pietarinistuin lakkaavat käytännössä olemasta.

Mitäpä mieltä Malakiaan ennustuksesta ja Didymoksen profetointikyvyistä? : P  "


" Nythän äärimmäisen tärkeäksi hahmoksi muodostui sinänsä vähämerkityksinen Johannes Hus, jonka vaatimukset uudistuksista olivat peräti maltillisia vaikkapa Lutheriin verrattuna.

Televisiosta tulee ohjelmaa Laatokasta, jossa vanhan Pähkinälinnan linnoituksen, mm. ruhtinas Narimantasin kotiluolan, kauaskantoisimpana tapahtumana sitten Päh-kinäsaaren rauhan mainitaan, että siellä teloitetiin 1887 muuan juuri 21 vuotta täyttä-nyt ja luonnontieteen kandidaatin perustutkinnon paperit Pietarin yliopistosta ulos ottanut kiltti (?) ja absoluuttisen umpituntematon Aleksandr Uljanov kuulumisesta jäsenenä järjestöön, jota syytettiin tsaarin murhayrityksestä.

Johannes Husin rooli tuossa prostetantismin synnyssä oli saman tyyppinen, ainakin Euroopan mitassa tarkasteltuna.

Pikkuveli Vladimir Iljitsh oli 17-vuotias tuolloin, ja vaihtoi marxilaisille linjoille. NL:ssa väiteltiin, oliko Lenin ENNEN tuota tapahtumaa kannattanut terroria taktiikana tsaris-tista taantumusta vastaan. Tuon jälkeen hän sitä EI kannattanut, vaikka monet men-shevikitkin kannattivat ja jopa ammattiyhdistystoiminnassa. Narodnaja Voljasta (Kan-san tahto) muodostui sittemmin Kerenskin puolue. Se pysyi koko ajan terroristisena, koska sillä ei ollut koskaan kunnollista poliittista ohjelmaa,jota olisi myös noudatettu.

Mutta minä yhä haluaisin provoisoida ennustamaan paavin historiallisella erolla, ja mielestäni tätä pitäsi verrat edelliseen saman tason tapaukseen 1415, ja seuraaviin rooleihin kaivattaisiin nykyisiä vastineita:


Eronnut paavi  Gregorius XII,  tämä on tietysti selvä, että hän on _Ratzi_.

Pisan vastapaavi Johannes XXIII, irstas merirosvo Baltassare Cossa  _Berlu?_ Bill/Hillary?_Dominick Staruss-Kahn?

Avignonin vastapaavi Benedictus XXIII, "el Papa Luna" ("Kuutamolla") _Hollande?_ Obama?_Ban Ki Moon?_ Nicolas Maduro? _Dilma Rosseff? _Sauli?_

Uusi paavi? (ja uusi lähtö !)

Uusi paavi Martinus V     _Turkley ym.?_ kalifi Ahmadejad? _isä Mitro?_ Alexander Stubb?_ muita?

Johannes Hus   _David Cameron?_R. Douglas Fields?_Timo Soini?_Johann Bäckman?_Jutta Urpilainen?_ Ilkka Niiniluoto /Pekka Himanen?

Jan Žižka   _Chuck Hagel?_Valimir Putin?_Mahmoud Ahmdinejad?_Tajib Erdogan_ Hu Jin Tao?_Shinzo Abe?_

Antikristus (eri hahmoissa) _Mitt Romney?_Obama?_Vladimir Putin?_ Mahmud Ahamadinejad?__Tarja Halonen?_Sarah Palin? Sanna Marin?

Muita....

 

Muokannut: Risto Koivula , 13.2.2013 13:21:59


Risto Koivula 15.02.2013 18:10:44, 368709Jos aivan erityisesti haluaa tehdä marxilaisen ennustuksen tältä pohjalta, se onnistuu parhaiten seuraavalla Marxin periaatteella:

" Kaikki historian tapahtumat tapahtuvat kahdesti: ensin tragedian, ja sitten farssin muodossa! "

www.marxists.org/archive/marx/works/1852/18th-brumaire/ch01.htm

" Hegel remarks somewhere[*] that all great world-historic facts and personages appear, so to speak, twice. He forgot to add: the first time as tragedy, the second time as farce. "

Risto Koivula 19.02.2013 11:48:32 368757

***

Lainaus: Funtsaaja, 13.02.2013 15:46:01, 368687

> Ennustukset pitää selittää jälkikäteen. Silloin ne saa osumaan kuin nakutettu,
> joka kerta.

Skepsis vois nyt kutsua po. paavin tieteellisen neuvottelukuntansa asiantuntijaksi koskien esim. ennustuksia. Siellähän on kirkonmiehiä ollut ennenkin.Risto Koivula 13.02.2013 16:47:50, 368688 

Hmmm...

PS: Jan Hus nojasi 30 vuotta aikaisemmin kuolleen Raamatun englannintajan John Wycliffen näkemyksiin, joka myös julistettiin kerettiläiseksi, kun hän vastusti paavin muodollista ylivaltaa katolisiin valtioihin nähden ja papiston selibaattivaatimusta sekä kannatti (ja suoritti) Raamatun kääntämistä kansankielille.

John Wyckliffe, Jan Žižkan entinen pomo suuriruhtinas Vytautas, jota edellinen yritti kovasti käännyttää protestantismin kannalle (ja jonka valtakunta ulottui Itämereltä Mustallemerelle) sekä kunnon sotamies Švejk pitää lisätä noihin "avainhenkilöihin".

Muokannut: Risto Koivula , 13.2.2013 17:39:47

 

***

Risto Koivula 14.02.2013 00:29:42, 368690

Myös kirjallisuudesta ja oopperataiteestakin tunnettu Don Juan kuuluu kuvioon. Tuossa hänen toiminnallisen esikuvansa kuuluisassa muotokuvassa vähän myö-hemmiltä ajoilta hänen sotilaskyparänsä ja kruununsa ovat pöydällä, joskin välittö-mällä käyttöetäisyydellä, ja hän pitelee aikansa hallitsijamuotokuvia parodioiden miekkaansa kahvasta väärällä kädellä aivan päin persettä.Hyvin huonosti olisi voinut käydä, jos jossakin häslingissä tuolla tavalla olisi miekan tupesta nostanut... (Se on luonnollisesti tarkoitettu vedettäväksi oikealla kädellä.)

Tällä halutaan korostaa, että hän, itse asiassa HE, tuolloinen nimiesikuva Don Juan de Aragon (Juhana II Aragonialainen, 1396 - 1358) ja vieläkin enemmän "hahmolli-nen" esikuva, edellisen isoveli (kuvassa) Don Alfonso de Aragon (Alfonso Aragonia-lainen 1398-1458, hoitelivat poliittisesti tärkeitä ja kauaskantoisia projektejaan aivan muin keinoin kuin sotimalla tai muodollisella hallinnollis-kirkollisella pakkovallalla. Juhana II Aragonialaista pidetään Espanjan yhdistäjänä poikansa Fernandon eli Ferdinandin ja miniänsä Isabellan ohella, jotka tunnetaan myös maurien karkottajina Espanjasta.


File:Alfonso-V-el-Magnanimo.jpg

Don Alfonso de Aragon

" In 1421 the childless Queen Joan II of Naples adopted and named him [Don Alfon-so] as heir to the Kingdom of Naples,and Alfonso went to Naples.Here he hired the famous condottiero Braccio da Montone with the task of reducing the resistance of his rival claimant, Louis III of Anjou,and his forces led by Muzio Attendolo Sforza.

Pope Martin V supporting Sforza, Alfonso switched his religious allegiance to the Aragonese antipope Benedict XIII. When Sforza abandoned Louis' cause, Alfonso seemed to have all his problems solved;however,his relationship with Joan suddenly worsened, and in May 1423 he had her lover, Gianni Caracciolo, a powerful figure in the Neapolitan court, arrested. "

Veljekset, tuolloin 19 ja 17 v., kuuluivat Avignonin "kuutamo(anti)paavin" Benedictus XIII:n tukijoukkoihin (ja sittemmin tämä heidän joukkohinsa) pelasivat kruununperilli-siksi harvinaisen saumattomasti ja erittäin tehokkasti yhteen, joskin "riitoja" välillä ilmeisesti teeskennellen:

http://www.tiede.fi/keskustelut/post1091932.html#p1091932

"  Barcelona seksiflirttailun Mekka...

Barcelonahan on historiallisesti ainakin poliittisen (seksi)flirttailun Mekka, kun siellä vaikutti itse Don Juankin (II de Aragon, Juhana II Aragonialainen), joka yhdisti Espanjaa muiden ruhtinaskuntien perijättärien makuuhuoneen ikkunan kautta nuorimman poikansa Fernandon (Ferdinand) kanssa.

http://es.wikipedia.org/wiki/Juan_II_de_Arag%C3%B3n

http://es.wikipedia.org/wiki/Fernando_II_de_Arag%C3%B3n

Juhanan kaksi vanhempaa jälkeläistä Carlos ja Blanca olivat epäonnistuneet vas-taavissa toimissa, jälkimmäinen jäänyt lapsettomaksi Kastilian kuninkaan puolisona.

Kumpikaan don ei varsinaisesti ollut pyörryttävän komea, mutta sellainen taas oli kirjallisuuden Italiassa vaikuttaneen Don Juanin varsinainen esikuva, Don Juanin vanhempi veli don Alfonso (V de Aragon), joka oli jättänyt hallitustoimet rumemmalle mutta vallanhimoisemmalle nuoremmalle veljelleen Juanille tämän onnistuttua kuitenkin ensimmäisenä veljeksistä kiipeilemään naimisiin isomman ja tärkeämmän Navarran kuningaskunnan prinsessan kanssa.

http://es.wikipedia.org/wiki/Alfonso_V_de_Arag%C3%B3n

Renessanssi-Italiassa diplomaatin tehtävissä vaikuttanut Alfonso oli varsinainen muodollinen kruununhaltija, ja tämä järjestely takasi, ettei taantumuksellisten usko- vaisten kannattanut tappaa Juhanaa eikä Ferdinandia,koska se olisi aiheuttanut vain kaikkein syvintä pahennusta aiheuttavan Alfonson palaamisen valtaistuimelle ja luultavasti vähemmän sovinnollisissa merkeissä.

Kastilian hoiteli perheyteyteen Don Ferdinad sisartaan onnistuneemmin siten, että kun isä, leski Don Juan meni Kastiliaan valtiovierailulle, niin 16-vuotias uskovainen prinsessa Isabella piilotettiin paikkaan, jonka vinkkimiehet/naiset kuitenkin ilmoittivat Aragonialisille, ja 17-vuotias Ferdinand kiipesi yöllä ikkunasta hoitelemaan hommat kotiin.

http://es.wikipedia.org/wiki/Isabel_I_de_Castilla

Kahden päivän kuluttua Isabella karkasi kaikkia vastuksia uhmaten Aragoniaan ja vihittiin Ferdinandin kanssa. "

William hakespeare teki noin 200 vuotta myöhemmin Italiassa vaikuttaneen Aragoni- an pukkiprinssin Don Juanin tunnetuksi teoksessaan "Paljon melua tyhjästä", jossa oli kysymys mm. siitä, onko sankarin morsian muhinoinut myös Don Juanin kanssa vai ei.

Tämä onkin jos sitten vaikeampi tähän päivään sovittaa. Mutta esimerkiksi Armeijan- soppa-Heinzin leskiminiäperillisen uusi aviomies, ulkomisteri John Kerry, Wallenber-gin vävy Kofi Annan, Bill Clinton tai vaikka Vladimir Putin miten kuten voisivat olla mitat täyttäviä kandidaatte- ja.

Muokannut: Risto Koivula , 14.2.2013 1:26:54

***

Risto Koivula
14.02.2013 06:59:11
368691
   
Don Alfonso nousi Aragonian kuninkaaksi 20-vuotiaana 1416, ja pysyi sellaisena virallisesti kuolemaansa asti.Vuonna 1425 Juanin vaimo Blanca nousee isänsä kuol-tua Navarran hallitsijaksi. Juan johtaa myös Aragoniaa, sillä Alfonso hoitelee näiden pikkuvaltioiden asioita siellä,missä niistä todella päätetään, Roomassa ja Napolissa. 1427 Firenzessä Giovanni de Medici ottaa käyttöön ensimmäisenä maana kautta historian täysin nykyaikaisen progressiivisen tuloverotuksen, jossa veroprosenttikin nousee tulojen myötä ja on maksimissaan 50. 1442 Alfonso nousee Napolin kunin-kaaksi 1521 adoptoituna krununperillisenä.Hän on tapellut kovasti leskikuningattaren eli adoptioäitinsä rakastajan kanssa, mutta mamma ei ole häneltä poistanut kerran antamaansa perintöoikeutta. Poikamies Alfonson kuoleman jälkeen Napolin hallitsijaksi nousee hänen avioton poikansa.

Mitä tulee Don Juanin kuvaan liitettyyn perheväkivaltaan,ne jutut tulevat pelkästään Juanin puolelta Alfonson kuoleman jälkeiseltä ajalta, jolloin hänen epäiltiin raivan-neen uuden vaimonsa vaatimuksesta ja pois Ferdinandin tieltä vanhemman poikan-sa Carlosin, joka ei soveltunut hänen politiikantekotapaansa. Juhana yrittää ensin karkottaa Carlosin (1421-1461), mutta hän tarvitsee sellaiseen kansanedustuslaitok-sen hyväksynnän, jota ei saa. Carlos kuolee kuolee äkillisesti 40-vuotiaana ja viralli-sessa suhteessaan lapsettomana (naimisissa hän kyllä oli, ja hänellä oli myös kaksi tunnustettua aviotonta lasta). Carlos käänsi Aristoteleen Etiikan katalaanin kielelle, mikä oli lähes yhtä tulenarkaa harrastusta kuin Raamatunkin kääntäminen kansankielille.

***

Risto Koivula 15.02.2013 07:33:55, 368700
   
Sauli ei kyllä mitenkään voi olla "tämän päivan kuutamolla oleva Avignonin paavi", kun kerran jälkimmäisellä kuitenkin oli pperskeleen taitavia kavereita ja liittolaisia, ja Saulilla on pelkkiä Häkä- ja muita pönttöjä... Yksi pula-ajan-Don Ilkka Kanerva ei kesää tee...

Kyllä tämä Avignonin paavi tuonne Obaman ilmansuuntaan vääntää... Mutta toivotan hänelle kyllä parempaa tulevaisuutta ja kantavuutta silti kuin Avignonin paaville. Jos Obamalle kuitenkin lankeaa vaikka jokin muu rooli, niin sitten tämän päivän Benedik-tukseksi jossakin määrin istusivat Dilma Rousseff (joka todennäköisesti kuitenkin ON merkittävä!) tai vaikka (varsinkin juuri kun Avignonin paavi ilmeisimmin ei itse ollut merkittävä, Desmond Tutu, joka kuitenkin protestantti, jolla kuitenkin on MYÖS TÄYSIN PASKOJA KAVEREITA, kuten Thabo Mbeki -Antikristus.

Risto Koivula 19.02.2013 11:48:32, 368757

Anglikaanipiispa, rauhannobelisti Desmond Tutu ei välttämättä olisi aivan huono valinta uudeksi "paavi Martinukseksi", eli "PIETARI ROOMALAISEKSI" ennen kuin katolinen kirkko sitten lakkautetaan... ja tuossa tapauksessa anglikaaninen varmaan siinä ohessa... :


"When the missionaries came to Africa they had the Bible and we had the land. They said "Let us pray." We closed our eyes. When we opened them we had the Bible and they had the land. "

Desmond Tutu

Muokannut: Risto Koivula , 19.2.2013 11:49:31

***

Risto Koivula 18.02.2013 10:07:35, 368741

Ranskan ja Englannin välillä oli meneillään Satavauotinen sota , joka oli edennyt ns. Keskisarja otteluihin;

Karsintasarja 1405–1415

Brittein saarten sisäisen liigan perusteella englantilaiset muodostivat uuden edustus- joukkueen, jonka kapteeniksi valittiin Henrik V. Hän päätti uudistaa haasteen  Ranskan kruunusta, ja Ranskan kuningas Kaarle VI ottikin haasteen vastaan.

Pahaksi onneksi Kaarle VI kärsi skitsofreniasta, ja sillä aikaa kun ranskalaiset mietti-vät,oliko kuningas tosissaan vaiko ei,englantilaiset onnistuivat voittamaan Mercqissä 1405 järjestetyn ottelun hollantilaisia vastaan suoraan kolmessa erässä 3-0 (6-1,6-2, 6-0).Sarjan toinen ottelu pelattiin Otheessa 1408,ja vastakkain olivat tällä kertaa Hol- lanti ja uusi liigatulokas Burgundi. Tämän ottelun voitti Burgundi 3-0 (6-4, 6-1, 6-0) ja Hollanti karsiutui jatkosta.

Karsintasarjan tärkein ottelu pelattiin Agincourtissa 1415. Ranskalaiset olivat päättä-neet vaihtaa kapteeninsa ylimääräisiin kenttäpelaajiin,mutta kolminkertainen numee-rinen ylivoima ei tuottanut tulosta - Englanti voitti 3-0 (6-0, 6-0,6-0) ja Henrik V voitti prinsessan ja puoli valtakuntaa. Muut ottelut olivat Valmontissa 1416 Englannin 3-1 voitto Ranskasta (6-4, 3-6,6-4, 6-1), Seinellä 1416 Englanti-Ranska 3-2, Fresnayssa 1420 Englanti vs. Ranska 3-0 (6-0, 6-1, 6-1) ja Baugella 1421 3-0. Ranskan ja Burgundin välinen ottelu Mons-en-Vimeussa päättyi Ranskan 3-1 voittoon.

Koska Burgundin ja Englannin välinen ottelu jouduttiin peruuttamaan tuomarin (Kaarle VI) äkillisen kuoleman jälkeen,jatkoon selvisivät Ranska ja Englanti. Englanti johti sarjaa,ja lähti play-offeihin ennakkosuosikin asemassa.

Ranska peluutti nyt ensimmäistä kertaa myös naisten sarjan mestariaan Jeanne d'Arcia, joka osoittautui tappavan tehokkaaksi Orleans'issa ja Patay'ssa. Niin tehok-kaaksi, että englantilaiset päättivät burgundilaisten suosiollisella avustuksella diskata hänet Rouenissa 1431 ja sulkea naiset kokonaan pois sarjasta.

(Jeanne d’Arc (1412-1431) poltettiin roviolla kerettiläisenä 30. toukokuuta vuonna 1431 siksi, että hän tunnusti pitävänsä Jumalaa paavia korkeampana auktoriteettina. Hänen tuhkansa siroteltiin Seine-jokeen. Wikipedia, täystyy sanoa, että minunkin mielestäni hän oli väärässä... Kun Kissa (paavi) on poissa, niin hiiret tanssivat alttarillakin...)

Hyvin tasaväkinen sarja päättyi ratkaisemattomana, sillä alunperin satavuotiseksi päätetty sarja loppui ennen kuin kaikkia otteluita ehdittiin pelata. Koska Mont Epiloy päättyi ratkaisemattomaan, voitot olivat nyt Englannin ja Ranskan välillä 4-4, joten jouduttiin jatkoajalle.

Jatkoaika 1437–1453

Jatkoajalla päätettiin pelata kolmesta voitosta. Se,kumpi puoli saisi ensimmäisenä kolme voittoa, olisi tämän äärimmäisen tasaväkiseksi osoittautuneen ja siksi hyvin pitkäksi venyneen turnauksen voittaja.

Ranskalaiset ottivat kolmentoista vuoden jatkoajan. Sinä aikana joukkuetta uudistet-tiin, se koottiin amatöörien sijaan, jotka aiemmin olivat dominoineet joukkuetta, am-mattilaisista, uusia suoritusvälineitä otettiin käyttöön, taktiikoita hiottiin ja yleisestikin yhteishenkeä nostettiin. Kaiken kaikkiaan Ranska oli nyt aivan eri joukkue kuin sata vuotta aiemmin.

... Lopputulos oli, että Ranska voitti, ja Ranskan kuninkaan tittelin sai lopulta Kaarle VII Valois. Englanti tuli kakkoseksi, ja sai lohdutuspalkinnoksi Calais'n. Muut osanottajat - Hollanti, Espanja, Portugali ja Burgundi, eivät sijoittuneet.

Englantilaiset aloittivat kaksi vuotta Castillonin jälkeen oman 30-vuotisen sisäisen liigansa. Tämä sarja tunnetaan nimellä Ruusujen sota, ja sitä pelattiin 30 vuoden (1455–1485) ajan. Voittajaksi siinä lopulta selviytyi Wales. "

On sanottu, että "jos Väinö Tanner oli "rauhanmies", niin Tarja Halonen on sillä koodilla "Orleansin neitsyt" (vieläpä New Orleansin ...)...

Oli huijausta, että Ranska, presidentti de Gaulle, olisi 60-luvulla "estänyt todellisen ylimmän ystävänsä Englannin pääsyä EU:un. Syyt ovat ihan muita, tuolla kuviolla pelattiin Englannissa olematonta kannatustalisää liittymiselle ja valmisteltiin myös kansan tahdon vastaista liittämistä, joka sitten tapahtuikin. Toinen syy on että Englanti neuvotteli salaa myös liittymisestä USA:an.

Ranskan hullu kuningas ja huonoa, irstasta elämää viettävä kuningatar (tai voisiko olla päin vastoin hullu kuningatar (Sekoleena, nyt ex juuri tällä kertaa... kuninkaalli-nen (= Royal, tai ei), ja huikentelevainen kuningas (ansio Ranskassa, Hollande)..., noiden leiri siis lopulta kuitenkin voitti Englannin ympäri maailmaa riehuvan vallanhimoisen ja imperialistisen hallitsijan .

Muokannut: Risto Koivula , 18.2.2013 11:55:52

***

Risto Koivula 01.03.2013 04:01:49 369136

Eronnut paavi Gregorius XII, tämä on tietysti selvä, että hän on _Ratzi_

Pisan vastapaavi Johannes XXIII,irstas merirosvo Baltassare Cossa: Berlu? _Bill/ Hillary? _Dominick Strauss-Kahn?


Kyllä tämä on Berlu. Hän marssi toiveikkaasti Constanzan kirkolliskokouksen areenalle, mutta se erotti hänet. Hänen pelinsä on kaikesta huolimatta pelattu.

Avignonin vastapaavi Benedictus XXIII, "el Papa Luna" ("Kuutamolla") _Hollande?_ Obama?_Ban Ki Moon? _Sauli?_


Sauli pois: liian tyhmä ja liian tyhmät apulaiset. Loput kisaavat tasaisesti... Tämän kohdan voittaja häviää paaviuden, mutta hänen ajamansa asiat Euroopassa etene-vät. Saulille näi ei käy. Jos nyt minäkin henkilökohtaisesti ennustan, niin siten ei mainittavasti käy myöskään Hollandelle...(Riippuu, mitä hän "todella ajaa"... saatan TÄSSÄ olla väärässä...)

 

***
 

Lainaus
Uusi paavi Martinus V _Turkley ym.?_kalifi Ahmadejad?_isä Mitro?_Alexander Stubb?_muita?


Olkoon vaikka Isä Nitro, tai Vanha Musti Lempäälästä...

Tai sitten...


***

Lainaus 
" Johannes Hus =  _David Cameron?_R. Douglas Fields?_Timo Soini?_Johann Bäckman? _Jutta Urpilainen?_ Ilkka Niiniluoto? "


Tämä kohta on tärkeä. Ilkka Niiniluoto on ulkona kisasta tämänpäiväisten tietojen mukaan. Tosin hän saattaa kyllä vielä saada 10 vuotta puoskaritieteestä ja oikean tieteen torppaamisesta, mutta sillä ei pääse Johannes Husiksi...

" Wilhelmsson Helsingin yliopiston kansleriksi

Hel­sin­gin yli­opis­ton uu­dek­si kans­le­rik­si on va­lit­tu yli­opis­ton ny­kyi­nen reh­to­ri Thomas Wilhelmsson. Hän aloit­taa teh­tä­väs­sä ke­sä­kuun alus­sa.
Ny­kyi­nen kangs­le­ri on Ilkka Niiniluoto.

Kans­le­ri on yli­opis­ton kor­kein edus­ta­ja val­tiol­li­sis­sa ja yh­teis­kun­nal­li­sis­sa yhteyksis­sä. Kans­le­ri päät­tää myös pro­fes­so­rin teh­tä­vien täyt­tä­mi­ses­tä.

Wil­helms­son, 63,on kou­lu­tuk­sel­taan oi­keus­tie­teen toh­to­ri. Hän on työs­ken­nel­lyt suu­rim­man osan uras­taan Hel­sin­gin ylio­pis­tos­sa.Yli­opis­ton reh­to­ri hän on ol­lut vuodesta 2008.

Va­lin­nan te­ki ylio­pis­to­kol­le­gio. Teh­tä­vää ha­ki myös Suo­men Aka­te­mian tutkimusasi- ois­ta vas­taa­va yli­joh­ta­ja Marja Makarow. Wil­helms­son sai ää­nis­tä 38, Ma­karow 9."
 
Euro"tiede"-Marja Makarowille pitää etsiä vastin Konstanzin kirkolliskokouksen ajan isompien noitien juokosta...

 

Lainaus
Jan Žižka = _Chuck Hagel?_Valimir Putin?_Mahmoud Ahmdinejad?_Tajib Erdogan _Hu Jin Tao?_Shinzo Abe?_

Suuriruhtinas Vytautas = _ Validimir Putin?_Baariss Jeltsin_Vladimir Zhirinovski _ Aleksandr Lukashenko_Viktor Jaynkivytsh?_Vitali Klytschko?_Dalija Grybauskaite? ("Sieniö") _Applebaum/Sikorsky?_


Tämä on suoranainen avainkohta. Konstanzin kirkolliskokous nostettiin Euroopan valtioidenyläpuoliseksi poliittiseksi päättäjäksi asettamalla sen ratkaistavaksi Puolan ja Liettuan välisiä riitoja vallanperimyksestä. Suuriruhtinas Vytautasin isä oli Euroo-pan viimeinen pakanahallitsija suuriruhtinas Kestutis (Kestävä, Luja, samaa kantaa kuin latinan constant ja suomen kestää (muinaisliettua),kantaa (kantabaltti eri aspek- ti) ja sietää (latvia), ja hänen äitinsä oli Preussin pakanauskonnon viimeinen ylipapi-tar Birutė. Kestutis taisteli kristinuskon omaksumista ja Liettuan Puolaan liitämistä vastaan. Hän edusti tässä Euroopan tieteellisesti edistyneimmän keskiajan sivistys-valtion pakanallisen balttilaisen Preussin jatkuvuutta. Karjalan ruhtinas Narimantas oli Kestutisin ja Jogailan veli. Konstanzin kirkolliskokouksen "päätettäväksi" asetettiin sekin, murhattiinko Kestutis ja Birute, ja se "päätti" (väärin), että muka ei.

" Liettualais-puolalaiset joukot saavuttivat voiton ritarikunnasta Tannenbergin taiste-lussa ja vaikka taisteluun osallistuneiden joukkojen johtaja olikin Jogaila, oli voitto paljolti kiinni Vytautasin joukkojen toiminnasta.Taistelun tuloksena solmittiin Thornin rauha, jolla ritarikunta luopui alueistaan Žemaitijassa. Rauhasta ei kuitenkaan tullut kestävä sillä Vytautas vaati vielä kaikkia ritarikunnan alueita Niemen-joen pohjoispuolelta.

Konstanzin kirkolliskokous

Liettuan ja ritarikunnan kiistoja ryhtyi sovittelemaan uusi keisari Sigismund Luxem-burgilainen. Keisarin välittäjä Benedict Macra julisti Niemenin oikean rannan ja Memelin olevan osa Žemaitijaa ja näiden alueiden kuuluvan siten Liettualle.

Ritarikunta ei hyväksynyt sopimusta ja se aloitti propagandakampanjan Puolaa ja Liettuaa vastaan, jossa käytettiin hyväksi sitä, että Liettuan joukoissa palveli ortodokseja ja muslimeja. 1413 Jogaila ja Vytautas solmivat Horodlanin sopimuksen, jolla Liettua liitettiin Puolaan, mutta Vytautas sai rajattomat oikeudet Liettuan suuriruhtinaana. Saman vuoden syksyllä aloitettiin Žemaitijan kastaminen.

Puolan, Liettuan ja ritarikunnan kiista otettiin esille vuosina 1414-1418 pidetyssä Konstanzin kirkolliskokouksessa,jossa Vytautasin lähetystö syytti ritarikuntaa Žemai- tijan kastamisen vaikeuttamisesta, mikä taas vei pohjaa ritarikunnan väitteeltä siitä, että liettualaiset olivat kääntyneet kristinuskoon vain hämäyksen vuoksi.

Kirkolliskokous ei kuitenkaan ratkaissut rajakiistoja, mutta se oli ensimmäinen kerta kun liettualaiset ajoivat itseään koskevia asioita Euroopan korkeimmalla poliitisella foorumilla.

Hussilaiskapina

Kirkolliskokouksen jälkeen kiistaa yrittivät sovitella paavi Martinus V sekä keisari Sigismund, mutta heidän päätöksensä suosivat ritarikuntaa. Vytautas käytti hyväkseen Böömissä syttynyttä Jan Husin kannattajien aloittamaa hussilaiskapinaa.

Kapinalliset eivät hyväksyneet Sigismundia hallitsijakseen,vaan tarjosivat kruunua Vytautasille. Vytautas suostui vastaanottamaan kruunun, mutta ei saapunut hake-maan sitä itse, vaan lähetti sinne sukulaisensa Žygimantas Kaributaitisin, joka julisti keisarille sodan Vytautasin nimissä. Tarkoituksena oli painostaa keisari Vytautasin puolelle, mutta sen sijaan se ajoi häntä tukemaan ritarikuntaa entistä vahvemmin.

Puola ja Liettua julistivat taas sodan ritarikuntaa vastaan vuonna 1422 ja sotaan valmistautumaton ritarikunta joutui tekemään rauhan jo saman vuoden syyskuun 27. päivä. Ritarikunta luopui vaatimuksestaan Žemaitijan rannikkokaistaan Palangan ympärillä, mutta se sai pitää Memelin alueen. Keisari tunnusti rauhansopimuksen ja vastineeksi Vytautas kutsui takaisin Žygimantasin, joka tästä huolimatta jäi Böömiin hussilaisarmeijan johtoon vuoteen 1434 saakka.

Valtakauden loppu

Saksalaisen ritarikunnan kanssa käytyjen taistelujen jälkeen uusia ongelmia alkoi muodostua idässä.Moskovan asema oli heikentynyt ja Vytautas tuki tyttärenpoikaan- sa Vasilia kapinallisia vastaan. Lisäksi tehtiin sotaretket Pihkovaan vuonna 1426 ja Novgorodiin 1428.Vuonna 1429 keisari,joka haki Vytautasista tukea Puolaa vastaan, tarjosi Vytautasille kruunua 10.tammikuuta 1429 Lutskin alueellisten kysymysten konferenssissa,johon ottivat osaa lähes kaikki pohjoisen Keski-Euroopan hallitsijat Jogaila mukaan lukien. Aluksi Jogaila hyväksyi kruunun antamisen Vytautasille, mut-ta hän joutui pyörtämään tukensa puolalaisten magnaattien painostuksesta. Mag- naattien mukaan Vytautasin kuninkuus marginalisoisi Puolan ja peruuttaisi Jogailan perintöoikeuden Liettuaan. Keisari pysyi Vytautasin puolella, kun taas paavi Martinus asettui magnaattien puolelle saadakseen Puolan tuen hussilaisten kukistamisessa. Kesällä 1430 puolalainen aatelisto esti väkivalloin Sigismundin lähettilästä viemästä kruunua Liettuaan. Kruunajaiset, jotka oli aiotttu pitää 8.syyskuuta (Neitsyt Marian syntymäpäivänä) oli peruttava, mutta Sigismund aloitti sotilasretkikunnan muodosta-misen kruunun viemiseksi perille.Jogailakin ilmaisi taas tukensa Vytautasin kruunaa, mutta Vytautas kuoli ratsastusonnettomuudessa vähän ennen kruunajaisiaan 27. lokakuuta 1430. Vytautas haudattiin Vilnan katedraaliin, mutta hauta on sittemmin kadonnut. Jogaila kuoli pian Vytautasin jälkeen vuonna 1434. "

Preussi vastaa tässä tarkastelussa Neuvostoliittoa, sillä se oli juuri hävinnyt ja se oli ollut Euroopan edistynein sivistysvaltio,ylivoimaisesti, jos tieteellä katsotaan. Eikä sen oppi ole kuitenkaan kadonnut minnekään, kuten ei lopultaakaan Preussinkaan oppi kestäviltä osiltaan (mm. Niklas Kapperniks/Kopernikus).


 

Lainaus
" Antikristus (eri hahmoissa) = _Mitt Romney?_Obama?_Vladimir Putin?_ Mahmud Ahamadinejad?_Tarja Halonen?_Sarah Palin? "

Muita...?Muokannut: Risto Koivula , 1.3.2013 5:59:39

***

581915_540388252668646_1656839269_n.jpg


***


Risto Koivula , 24.3.2013 1:00:15, 369672

http://vevo.ymusicvideos.com/video/nH8Zn_4BNA4/Preussisch-Russische-Parade-K%C3%B6nigsberg.html

Melko harvinainen tapaaminen - edellisestä meni 600 vuotta

Paavi Franciscus on tavannut edeltäjänsä Benedictus XVI:n. On kulunut yli 600 vuotta siitä, kun virassa oleva paavi on tavannut edeltäjänsä.

Rooman eteläpuolella, Castel Gandolfon pikkukaupungissa, todistettiin lauantaina harvinais-laatuista tapaamista, kun virassa oleva paavi kohtasi edeltäjänsä.

Edellisestä vastaavasta tapaamisesta on kulunut yli 600 vuotta, sillä uusia paaveja on valittu vain edellisen kuoltua.

Maaliskuun 13.päivänä vihitty paavi Franciscus lensi lauantaina helikopterilla Castel Gandolfoon, missä sijaitsee paavien kesäasunto.Helmikuun lopulla tehtävänsä jättänyt emerituspaavi Benedictus XVI asuu nykyään Alban vuoriston rauhassa.

Tapaamisesta ei ole kerrottu tarkemmin julkisuuteen, mutta toimittajat olivat todista-massa ikämiesten kohtaamista. Paavit matkustivat samalla autolla asuntolalle, missä he ensin rukoilivat yhdessä.

Tämän jälkeen he keskustelivat 45 minuuttia ja nauttivat sitten lounasta sihteeriensä läsnäollessa. Vatikaanin tiedottajan mukaan kaikkiaan noin kolme tuntia kestäneen tapaamisen henki oli kotoisa.

Benedictus erosi paavin virasta terveyssyistä. Toimittajat kysyivät tiedottajalta emerituspaavin voinnista.

- Se on normaali. Hän on vanha mies, tiedottaja vastasi.

85-vuotias Benedictus on sanonut viettävänsä viimeiset päivänsä "vetäytyneenä rukoukseen" ja pysyttelevänsä "erossa maailmasta". Hän on myös ilmoittanut olevansa ehdottoman kuuliainen uudelle paaville. "

***

 

2)  Pervoolan "pipit ja papit" (Akseli Koskelaa lainatakseni...)

Risto Koivula , 15.3.2013 20:33:05, 369387

Erkoisia paaveja: raskaana,kaivoi edellisen paavin haudasta rienattavaksi, murhautti suuren osan kardinaaleista (muuten juuri ennen tätä 1400-luvun luvun skismaa osin johtaen siihen;Avignonin Papa Luna Pedro Martinez oli vanhin henkensä säästänyt kardinaali, ja piti siksikin itseään itseoikeutettuna paavina), määräsi edellisen paavin teloitettavksi, aloitti noitavainot,paritti tytärtä,julkisesti avovaimo ja neljä lasta, luovutti vallan rakastajattarelle ja tyttärelle, myi aneita ja kirkon virkoja ja sai aikaan luterilai-sen kapinan, onnistui pelottemaan noitataidoillaan hunnien kuningas Attilaa ...

yle.fi/uutiset/paavi_raskaana_noitabulla_ja_pahat_paavit_-_tiesitko_taman_paaveista/6530088


http://yle.fi/uutiset/paavi_raskaana_noitabulla_ja_pahat_paavit_-_tiesitko_taman_paaveista/6530088
" Aikajanalla+historiallisia+paaveja

Aikajanalla historiallisia paaveja.

Muokannut: Risto Koivula , 15.3.2013 20:48:33

***

Risto Koivula 05.03.2013 07:39:44, 369214

Ratzin ero on enne! Natsipaavi Pius XII

Lainaus: Risto Koivula , 12.02.2013 08:44:20, 368633

Ratzi ist N...!

Pius XII (1939-1958) on osoittautunut oletettua pahemmaksi  natsipaaviksi, kirjoittaa Ari Rusila Uuden Suomen blogeissa.

"Artikkelissaan Moni paavi on ollut musta lammas Helsingin Sanomat esittelee kuu- si paavia,joita uutta valittaessa ei kannata käyttää esikuvana.Yksi näistä on Pius XII (Eugene Pacelli), vuosien 1939–1958 paavi, jota myös “Hitlerin paaviksi” kutsuttiin liittoutuneiden pidettyä häntä natsisympatisoijana. Artikkelista nousseessa keskuste-lussa Pius XII:n valintaa “pahisten” joukkoon on kritisoitu mm. väitteellä, että hän olisi toimillaan muutaman juutalaisen pelastanutkin. Tämä voi pitää paikkansa, mutta hänen luonnehdintansa pelkkänä sympatisoijana antaa Pius XII:n toiminnasta turhan lievän kuvan. Tässä mielessä lienee aiheellista tarkentaa Vatikaanin roolia yhdellä II MS:n törkeimmistä julmuuksista, nimittäin - Suomessa valitettavan vähän tunnetun - Jasenovac'in tuhoamisleirin kautta.

Jasenovac oli Kroatiassa sijaitseva kolmanneksi suurin tuhoamisleiri Auschwitzin ja Treblinkan jälkeen; tapettujen määräksi arvioidaan 300.000 - 700.000 ihmistä, joista vajaa 90% oli serbejä ja loput juutalaisia ja romaneja. Muihin tuhoamisleireihin ver-rattuna Jasenovacin tekee poikkeukselliseksi ensinnäkin julmuus, jota jopa Saksan natsitkin kauhistelivat, toiseksi se että uhreista valtaosa oli muita kuin juutalaisia ja kolmanneksi leiriin liittynyt uskonnollinen aspekti pelkän kansanmurhan sijaan.

Katolisen Ustasha organisaation - Kroatian valtaapitävät natsit, jotka työskentelivät yhteistyössä natsi-Saksan kanssa - tavoitteena oli paitsi tappaa ortodoksiserbejä myös käännyttää heistä kolmasosa.Uskonnollinen motiivi teki tuhoamisesta erityisen raakaa. 743 roomalais-katolista pappia osallistui henkilökohtaisesti muunuskoisten tappamiseen ja itse tuhoamisleiriä johti komendanttina aikanaan Fr. Filipovic-Majsto- rovic - katolinen pappi joka kerskui henkilökohtaisesti teurastaneensa kymmeniä tuhansia serbejä omin käsin.

Jasenovacin leirijärjestelmä käsitti myös katolisten nunnien johtaman lastenleirin jossa uhrit myrkytettiin luotien säästämiseksi.

Partisaanien edetessä fransiskaanit avustivat Ustashan sotarikolliset pakoon ja näiden tuhoamisleirin uhreilta ryöstettyä omaisuutta pestiin Vatikaanin pankin kautta. Vuonna 1986 Yhdysvaltain hallitus julkisti asiakirjat,jotka paljastivat kuinka Vatikaani organisoi pahimpien noin 200 sotarikollisten paon Euroopasta Argentiinaan.

Tuhannet pienemmät murhamiehet saivat pakopaikan roomalaiskatolisen kirkon suojista ja vain harvat on saatu palautettua myöhemmin tuomiolle.Kroaattien ohella Vatikaani auttoi myös Saksan pahimpia natseja pakoon ns."Vatican Ratline" nimellä tunnetun järjestelmän kautta.

Yhä vieläkin Vatikaani kieltäytyy avaamasta sodanaikaisia arkistojaan Yhdysvaltain hallituksen ja serbi- ja juutalaisorganisaatioiden vaateista huolimatta. En ole huo-mannut suomalaisessa valtavirtamediassa juttua Yhdysvalloissa v.1999 aloitettua yhä käsiteltävästä ryhmäkanteesta Vatikaanin pankkia ja Franciscan Order -järjestöä vastaan koskien näiden osallistumista toisen maailmansodan sotarikoksiin ja rahan-pesuun.Ryhmäkanteen nostivat Jasenovacin tuhoamisleiriltä selvinneet serbit, juuta- laiset, ukrainalaiset ja romanit. Mielestäni tämäkin aihealue kaipaa syventämistä sen kuvatessa laajemminkin Vatikaania uskonnollisena ja poliittisena toimijana jonka vaikutukset ulottuvat nykypäiviin saakka.

Aihetta olen käsitellyt tarkemmin artikkelissani

"Jasenovac - Holocaust promoted by Vatican " "

Näin siis Jugoslavian asioiden tuntija Ari Rusila.

Muokannut: Risto Koivula , 5.3.2013 8:39:39

***

Risto Koivula 24.02.2013 22:28:41, 369018

Ratzin ero on enne!

Jaaha, nyt meni pahaks, että paavin eron takana olisi ollut homomafian paljastuminen.


" Italialaislehti: Paavin eron taustalla homoverkoston paljastuminen

Italialainen La Repubblica -lehti väittää paavi Benedictus XVI:n yllättävän eron liittyvän kiusalliseen paljastukseen.

Lehden mukaan paavi päätti erostaan jo 17. joulukuuta, jolloin hän sai tietää kolmen selvitystä tekevän kardinaalin löytäneen homoseksuaalisten pappien verkoston. Ho-moverkoston jäsenten kerrotaan myös joutuneen ulkopuolisten kiristyksen kohteeksi.

Italialaislehden mukaan tutkintaraportissa viitataan kirkon ryhmittymän jäseniin, joita kuvaillaan yhdistävän "seksuaalinen suuntautuminen". Paavin tiedottaja ei halua vahvistaa tai kiistää lehden väitteitä homopappien piiristä.

Vyyhti alkoi paljastua paavi Benedictus XVI:n entisen hovimestarin tekemistä paljastuksista italialaismedialle. Hovimestari vuosi julkisuuteen hallussaan olleita luottamuksellisia asiakirjoja, kuten paavin yksityiskirjeitä.

Hovimestari tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankeuteen tietovuodosta viime loka-kuussa.Asiasta puhjennutta skandaalia alettiin nimittää "Vatileaksiksi" ja kardinaalien oli pakko ryhtyä tarkempiin selvityksiin.

La Repubblica -lehden mukaan homoseksuaaleilla papeilla oli sovittuja kohtaamis-paikkoja ympäri Roomaa. Jäsenet tapasivat toisiaan kauneussalongeissa ja saunatiloissa. Heidän käytössään oli myös huvila Rooman ulkopuolella.

Vatikaani ei tuomitse homoja, mutta se opettaa homoseksuaalisuuden olevan "luonteeltaan häiritsevää".

Lähde: The Guardian

IL "

Maailmanhistorian kuuluisin homomafia,joka liittyi Vatikaaniinkin,oli tietysti Temppeli- herrat (1119-1307).Se vaan oli lakannut olemasta jo yli sata vuotta aikaisemmin, kun Ranskan Filip Kaunis kieroudella määräsi sille mahdottoman tehtävän uuden ristiret- ken aloittamisesta saaden tuekseen paavin,mutta ritarikunnan johto kieltäytyi, minkä jälkeen Filip syytti sitä valtion kanssa tehtyjen sopimusten rikkomisesta (joihin kuului mm.kaiken pankkitoiminnan hoitaminen),ja hän lakkautti ritarikunnan, tappoi sen joh- don ja takavarikoi omaisuuden, joka tiettävästi osoittatui paljon luultua pienemmäksi. Nuoria aatelismiehiä liittyi ritarikunnan jäseniksi tasaisena putkena,vaikka kaikki hen- kilökohtainen omaisuus piti luovuttaa samalla ritarikunnalle. Roviolla suurmestari Jacques de Molay toimi samoin järkevästi kuin Antti Lieroinen, eli hän tunnusti teh-neensä liiton Paholaisen kanssa,ja kirosi ja noitui nyt Ranskan,sen hovin, Vatikaanin ja paavin, että "hulluja ei tule koskaan puuttumaan" niistä ympyröistä. Ja tämä tuli pitämään kutinsa.Temppeliherrat katosi kuin pieru Saharaan,ettei oikein hajuakaan jäänyt, kuin tanskalainen tilanomistajaluokka Ruotsin Skånesta Kaarle XI:n jälkeen Ruotsin vallattua takaisin tuon vanhan ruotsalaisalueen. Samalla katosivat porvarien velat järjestölle. Juurikaan muuta selitystä ei ole kuin, että "herrat" piiloutuivat tavalli-sen väestön joukkoon,joka suojeli heitä. Lisäksi heitä oli muuallakin kuin Ranskassa, erityisesti Espanjassa (Galiciassa), jossa heidän hallussaan oli pyhiinvaellusbisnes Santiago de Compostellaan, Italiassa ja mahdollisesti myös Sveitsissä ja Skotlannis-sa, jotka yhtäkkiä vahvistuivat sotilaallisesti ja alkoivat esiintyä itsenäisesti. Järjes-töön oli alettu liittyä myös löysästi (rahallisessa ym.) hyötytarkoituksessa toisin kuin alkuaikoina Palestiinassa ristiretkillä. "Ongelma" ei tullut ainakaan kaikille "riviherroille" yllätyksenä. Sittemmin homomafiat ovatkin toimineet usein salaa.

Johtavat temppeliherrat osasivat noitua niin, että se varmasti pitää kutinsa.

***

Mutta kuka osasi ennustaa, ja vieläpä tulevaisuutta just nappiinsa, vaikka se on vielä paljon vaikeampaa?

Historian mestari tuossa suhteessa ja aikansa melko yksinapaisen supervaltakuvion (Eurooppa oli periferiaa kuten EU nytkin...) ehdoton valtias eläissään,oli hänkin Kon-stanzin kirkolliskokouksen aikaan jo potkaissut tyhjää rammalla jalallaan, kahdeksan vuotta aikaisemmin 1405, helmikuun 14. päivänä.

Kyseinen herra käytti ilmeisesti ensimmäisenä starategisesti mm. piirityksissä tykis-töä. Häntä pidettiin laajasti Antikristuksena. (Ei pidä kuitenkaan lähteä ennustuk-sessa siitä, että tämän päivän Antikristus varmasti oli jo kuollut, joskaan ei sitäkään mahdollisuutta aivan täysin voi poiskaan sulkea.) Jos vaari oli piru ennustamaan, hänen nörtti pojanpoikansa oli varsinainen peto laskemaan numeroilla ja algebralla: hän sijoittuu tuossa suhteessa just Eukleideen ja Nikolai Lobačevskin välille! Se kovin ennustus oli kaiverrettu vaarin hautaa peittävän kivipaaden sisäpinnalle, ja se koski sitä valtiota, joka sen kannen joskus avaa. Hrrr...

Pyörillä liikuvaa kenttätykistöä käytti ensimmäisenä Jan Žižka. Se oli hänen pelotta-vien vaunulinnojensa ja niiden kauhistuttavan jyrinän salaisuus, joka usein pelkäs-tään demottuna karkotti vihollisen käpälälautaan,ennen kuin taistelu oli edes alkanut.

Muokannut: Risto Koivula , 25.2.2013 0:28:38

***

Risto Koivula 25.02.2013 16:22:47, 369037

" Sopimattomasta käytöksestä pappeja kohtaan syytetty brittikardinaali eroaa

St Andrew'sin ja Edinburghin arkkipiispa Keith O'Brien kiistää syyllistyneensä väitettyihin tekoihin.

Brittikardinaali Keith O'Brien eroaa St Andrew'sin ja Edinburghin arkkipiispan tehtävästä. Britannian katolisen kirkon mukaan paavi on hyväksynyt eron.

O'Brien on ollut ahdisteluskandaalin keskipisteessä sen jälkeen, kun hänen väitettiin syyllistyneen 80-luvulla sopimattomaan käytökseen pappeja kohtaan. The Observer -sanomalehden mukaan kolme pappia ja yksi entinen pappi valittivat O'Brienin vanhoista teoista äskettäin Vatikaanin edustajalle.

Pappien mukaan O'Brien ahdisteli heitä muun muassa rukousten yhteydessä.

O'Brien on kiistänyt syyllistyneensä väitettyihin tekoihin. Hänet on tunnettu muun muassa samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliiton vastustamisesta.

Eron vuoksi O'Brien ei osallistu uuden paavin valitsevaan konklaaviin. 74-vuotiaan kardinaali O'Brienin oli määrä jäädä eläkkeelle myöhemmin keväällä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lisää aiheesta:

Britannian katolisen kirkon johtohahmoa syytetään asiattomasta käytöksestä

24.2.BBC: Cardinal Keith O'Brien steps down as Archbishop

Jussi Nurminen Yle Uutiset "

O'Brien oli tätä ennen esittänyt selvästi kerettiläisiä mielipiteitä, kuten että katolisten pappien pitäisi saada avioitua (tosin vain naisen kanssa) ja että uusi paavi voitaisiin valita Euroopan ulkopuolelta. (Koskahan sitä on muuten tapahtunut viimeksi, silläkin voisi varmaan ennustaa... Pohjois-Afrikasta on kuitenkin ollut Paaveja, sieltä oli kirk-koisä Augustinuksin (joka tunnusti kuolinvuoteellaan viettäneensä syntistä ja rietasta elämää), joskaan hän kyllä ei ollut paavi.


Kardinali ehdottaa katolisille papeille avio-oikeutta

" BBC:lle antamassaan haastattelussa Kardinaali O'Brien sanoi joidenkin asioiden, kuten abortin ja eutanasian kuuluvan "jumalallista alkuperää oleviin opinkappaleisiin", joita katolinen kirkko ei tule koskaan hyväksymään.

Mutta uuden paavin myötä katolinen kirkko voisi hänen mukaansa harkita kantaansa muissa asioissa.

O'Brienin mukaan yksi sellainen asia on papiston selibaattivaatimus.

-Jeesus ei koskaan vaatinut papeilta selibaattia, perusteli kardinaali.

- On yleisesti tiedossa, että joissakin katolisissa kirkoissa pappien avioituminen on sallittua. Sääntö ei ole jumalallista alkuperää, joten pappien selibaattivaatimusta pitäisi voida arvioida uudelleen.

Paavi on vuosisatojen ajan valittu Euroopasta. O'Brienin mukaan kardinaalien tulisikin vakavasti miettiä paavin valitsemista kehitysmaasta.

-Nyt voisi olla aika valita nuorempi paavi jostain kehitysmaasta, jossa katolinen usko kukoistaa. "

Nyt hänet on siis fudattu konklaavista. Ei haittaa.Äijä vaikuttaa tyhmänkankealta joka tapauksessa. (Tosin myös Johannes Husia pidettiin sellaisena,ja hän piti itsekin itse-ään sellaisena "Niiniluodon-virassaan" Prahan yliopistossa, mutta hän pisti kaiken painon "LUOTETTAVUUDELLE", eikä tuo estänyt Husia olemasta suunnattoman suosittu kaikissa Tshekin yhteiskuntapiireissä hovista aatelisiin,porvareihin ja vallan- kumouksellisiin työläisiin taborilaisiin, joiden poliitinen johtaja kaiken muun ohessa oli Jan Žižka, ja he olivat tämän luotettavimpia joukkoja viimeiseen hengenvetoon.

Kuka muuten muistaa iäisyyksiin yhtään ainokaista "luotettavaa" yliopistonrehtoria???!!!

Sellaisen maineessa oli jopa harvinaisen pitkään Neuvostoliiton Tiedeakatemian pu-heenjohtaja 1975-1986, Anatoli Petrovich Aleksadrov,(ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen heistä, joka ei varsinaisesti ollut tiedemies vaan tutkimusinsinööri) ... kunnes sitten tämä Chern
obylin ydinvoimalan pääsuunnelija putosi ainakin tuolta laakerilta ja sai kalossia perseesensä että töyssähti. Hän oli muuten tuossa asemas-sa silloin myös Sovjetskaja entsiklopedijan päätoimittaja, kun tämä nettiversio pistettiin kansiin...

paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2012/03/perusarvojen-puolustajan-orjuus-vertaus.html

Muokannut: Risto Koivula , 25.2.2013 17:32:28

***

Risto Koivula 01.03.2013 02:27:30, 369135

Ratzin ero on enne!

www.hs.fi/ulkomaat/Uuden+paavin+valitsijoista+useaa+syytet%C3%A4%C3%A4n+pedofiilien+suojelusta++/a1361943862962

Uuden paavin valitsijoista useaa syytetään pedofiilien suojelusta

Suurin osa kardinaaleista on jo Roomassa odottamassa uuden paavin valintaa
28.2.2013 4

Riku Jokinen

Helsingin Sanomat
Gabriel Bouys AFP

Pedofiilien suojelua,korruptiota ja pankkiskandaaleja,kyynistä oman edun tavoittelua paavi Benedictus XVI:n selän takana. Yhdestä heistä tulee ennen pääsiäistä Kristuksen erehtymätön käskynhaltija.

Katolisen kirkon 115 äänestyskelpoista kardinaalia kokoontuvat Sikstiiniläiskappeiin valitsemaan uuden paavin maaliskuun puolivälissä. Kokoontuminen huipentuu salaiseen äänestykseen eli konklaaviin ennen pääsiäistä.

Periaatteessa paavi voi olla kuka tahansa täysi-ikäinen, kastettu, naimaton uskova, mutta käytännössä kardinaalit valitsevat paavin keskuudestaan.

Hyväksikäytön uhreja tukevat järjestöt katsovat touhua päätään pudistellen. Kardi-naalien joukossa on ainakin toistakymmentä miestä, joita syytetään pedofiliaan eli lapsien hyväksikäyttöön syyllistyneiden pappien suojelusta ja ongelman vähättelystä.

"Heitä on niin paljon. Heillä on ollut tietoa rikollisesta käytöksestä, mutta he eivät ole tehneet asialle mitään", amerikkalaispappien väärinkäytöksiä tutkinut tuomari Anne Burke sanoi The New York Times -lehdelle.

Hyväksikäytön uhrit ovat sanoneet vedonneensa vuosia esimerkiksi chileläiskardl-naali Francisco Javier Errázuriziin, jotta chileläispappi Fernando Karadiman toimet olisi tutkittu. Errázuriz kieltäytyi edes tapaamasta uhreja.

Myöhemmin Vatikaanin sisäinen tutkinta totesi Karadiman syylliseksi. Häntä suojellut Errázuriz äänestänee kuitenkin konklaavin mukana uudesta paavista.

Vastaavia tapauksia on ilmeisesti kymmenkunta. Italialaisen La Stampa -lehden mu-kaan arvostelijoiden hampaissa on esimerkiksi Los Angelesin entinen piispa Roger M. Mahony , joka on kuitenkin jo Roomassa odottamassa konklaavia.

Myös paaviveikkailuissa korkealle nostettua kanadalaiskardinaalia Marc Oulletia on arvosteltu pedofiiliskandaalin yhteydessä.Hänen väitetään kieltäytyneen tapaamasta pedofiilipappien uhreja.

Lisäksi maanantaina paavinvaalin valmistautunut brittikardinaali Keith O'Brien erosi virastaan, koska hänen väitetään ahdistelleen pappeja. O'Brien kiistää syytökset.

Skandaalien lisäksi kardinaalien väitetään olevan myös keskenään hyvin riitaisia.

Italialaisen toimittajan Gianluigi Nuzzin paljastuskirja nosti viime vuonna päivänva- loon valtataistelun, jota paavi Benedictuksen hovissa käytiin. Kirjan pääkohteena oli kardinaalivaltio-sihteeri Tarcisio Bertone, jonka väitetään estäneen Vatikaanin korruption tutkimista.

Kirja perustuu paavin henkilökohtaiseen kirjeenvaihtoon, jota hovimestari Paolo Gabriele kopioi toimittaja Nuzzille. Gabriele sai varkaudesta vankeustuomion, mutta paavi armahti hänet ennen joulua.

Paavi ilmoitti erostaan 11. helmikuuta, kaksi päivää ennen paastonajan alkua.

Katolisen kirkon mukaan paaston aikana uskovat katuvat syntejään. Eroilmoituksen ajankohdan onkin tulkittu tarkoittavan, että Benedictuksen mielestä valtataistelujen ja skandaalien repimän kirkon on nyt tutkailtava itseään.

"Kirkko on pyhyyttä ja rukousta. Vehkeilylle ei ole sijaa", 90-vuotias kardinaali Georges Cottier vetosi La Repubblica -lehden haastattelussa keskiviikkona. "

***

 

Ennustuspakka uusiksi: tuli ulkoeurooppalainen paavi!


Risto Koivula 26.02.2013 20:52:17, 369072

Ratzin ero on enne!

On esitetty myös vaatimus ulkoeurooppalaisen paavin valinnasta.

Heitä on ilmeisimmin ollut nimenomaan Rooman paavina kolme kappaletta, jotka kaikki ovat afrikkalaisia ja julistettu pyhimyksiksi.

Karthagolainen St. Victor I (189 - 199), joka oli ensimmäinen latinankielinen paavi ja riiteli Rooman paaville johtavan aseman vähän Aasian piispoihin nähden. Viktor I:n aikana Roomaa hallitsi niin ikään afrikkalainen Septinus Severus, (sotilaskaappauk-sella valtaan 193-211),joka oli valloitusretkillään itään nainut syyrialaisen "aistillisen" Ishtar-jumalattaren kultin ylipapittaren Domnan, jonka vaatimuksesta Rooman portit avataan itäisille kulteille, joiden mukana sitten kristinuskokin asettuu tosissaan taloksi Roomaan. Simeon Pietari oli siellä ollut pelkkä lähetyssarnaaja.

Berberiläinen St.Miltiades (kr. < Melchiades, haam.) (311-314), jonka lyhyenä kaute-na kirkko sekä laillistettiin Roomassa (411) että julistettin Konstantinus Suuren (kei-sarina 303-337) toimesta (joka EI kuulunut ainakaan silloin kirkkon) Rooman valtion-uskonnoksi (414).Niin hyvin kuin Konstantinuksen rooli tunnetaankin,en muista kuul- leeni kenenkään koskaan edes kysyneen, kuka oli Konstantinuksen aikana paavina.

St.Gelasius I (492-496) asetti ensimmäisenä dogmin kirkon vallasta maallisen vallan yläpuolella. Gelasiuksen aikaan Länsi-Rooma oli lakannut valtiona olemasta, Italias-sa vallasta tappelivat ostrogootit, visigootit ja langobardit. Paavinvallan vahvistami-sella oli aluksi puhtaasti poliittinen maallinen pohja. Rooma ja varsinkin Länsi-Roo-ma oli taantunut pronssikautinen orjavaltio, jonka järjestelmän ja komennon ainoa oikea osoite oli historian roskatynnyri. Se ei koskaan oppinut käyttämään menestyk-sellisesti rautaa. Mm. Volgan varrella sitä taottiin ja tahkottiin täyttä päätä.

Se on sitten uuden ennustuksen paikka, jos ulkoeurooppalainen paavi todella valitaan ... Pitäiskö sanoa noiden kokemuksen perusteella, että "jäitä hattuun"...

Muokannut: Risto Koivula , 26.2.2013 22:18:52

***

Suurten kirkollisten käänteiden taustaa (AINA kun on tullut ulkoeurooppalainen paavi!)


Risto Koivula , 2.4.2013 2:10:57, 369825

Sellaisen voidaan siis olettaa olevan tulossa nytkin.Sen suunnasta ja laadusta voi- daan tämän säikeen olettamuksen mukaan ennustaa tarkasetelemalla niitä edellisiä käänteitä ja pohtimalla niiden mahdollisia yleisiä lainalaisuuksia.

Sitä löytyy täältä:

" Tiesitkös tämän Pääsiäisestä (ja vähän joulustakin)?

Veli-Pekka Kortelainen

Näin vietettiin "Easteria" eli Ishtarin eli Astorethin juhlaa muinaisessa Sumerissa ja Baabelissa: Joka vuosi Ishtarin papit siittivät nuoria neitsyitä Baalin alttarilla. Baal oli muinaisten sumerilaisten, babylonialaisten ja assyrialaisten auringonjumala, ja jumalatar I
shtarin puoliso.

Papit koittivat tehdä parhaansa,että lapset syntyivät meidän kalenteriimme suhteut-taen joulukuussa, mieluiten joulukuun 24 tai 25 päivän tienoilla,koska se oli Nimrodin (Ks. 1. Moos. 10.) pojan, Tammuksen, syntymäpäivä. Aivan kuten isänsä Nimrod, Tammuksen uskottiin olleen aurinkojumala Baal Marduk itse, uudelleensyntyneenä.

Seuraavana vuonna nämä nyt noin kolmikuiset vauvat otettiin ja uhrattiin alttarilla pääsiäissunnuntaina. Tämä piti tehdä auringon noustessa ns. "aamujumalanpalve-luksena".

Tämän jälkeen uhrattiin Ishtarille pyhiä munia maalamalla munat punaisiksi uhrattujen lasten verellä. "

Lainaus: Risto Koivula , 26.02.2013 20:52:17, 369072

Lainaus
On esitetty myös vaatimus ulkoeurooppalaisen paavin valinnasta.

Heitä on ilmeisimmin ollut nimenomaan Rooman paavina kolme kappaletta, jotka kaikki ovat afrikkalaisia ja julistettu pyhimyksiksi.

Karthagolainen St. Victor I (189 - 199), joka oli ensimmäinen latinankielinen paavi ja riiteli Rooman paaville johtavan aseman vähän Aasian piispoihin nähden.

Viktor I:n aikana Roomaa hallitsi niin ikään afrikkalainen Septinus Severus (sotilas-kaappauksella valtaan 193 - 211), joka oli valloitusretkillään itään nainut syyrialaisen "aistillisen" Ishtar-jumalattaren kultin ylipapittaren Domnan, jonka vaatimuksesta Rooman portit avataan itäisille kulteille, joiden mukana sitten kristinuskokin asettuu tosissaan taloksi Roomaan. Simeon Pietari oli siellä ollut pelkkä lähetyssarnaaja.


" Ishtar oli muinais-sumerilais-babylonialais-assyrialainen kuun, rakkauden, hedel-mällisyyden ja sodan jumalatarhahmo, jota kutsuttiin "Taivaan Kuningattareksi. Tun-nettiin myös nimillä Astoreth, Astarot, Astarte, jne. Hedelmällisyyden jumalattarena hänen tunnettiin myös metsän ja luonnon valtiattarena, ja myöhemmin metsästyksen jumalattarena. Ishtar-nimestä tulee mm. nykyenglannin ja saksan pääsiäistä tarkoit-tavat sanat "Easter" ja "Oster".Tämä sama jumalatarhahmo tunnettiin myöhemmin melkoisella joukolla ei-seemiläisiä nimiä (Isis, Venus, Diana, Artemis, Ostara), sitä mukaa kun kultin suosio kasvoi ja levisi Mesopotamiasta ulospäin. Usean eri kulttuu-rin tälle vuodenajalle ajoittuvat kevätjuhlat,myös meidän pääsiäisemme,ovat saaneet voimakkaasti vaikutteita tästä kultista ja hahmosta.

[HM: Kaikki eivät ole yhtä mieltä tästä etymologiasta, englannin Easter palautetaan myös indoeuroopplaiseen auringonnousua tarkoittavaan sanaan.

http://www.etymonline.com/index.php?term=Easter&allowed_in_frame=0

Easter (n.) Old English Easterdæg, from Eastre (Northumbrian Eostre), from Proto-Germanic *austron-, "dawn", also the name of a goddess of fertility and spring, perhaps originally of sunrise, whose feast was celebrated at the spring equinox, from *aust- "east, toward the sunrise" (compare east), from PIE *aus- (1) "to shine" (especially of the dawn); see aurora.

Bede says Anglo-Saxon Christians adopted her name and many of the celebratory practices for their Mass of Christ's resurrection.Almost all neighboring languages use a variant of Latin Pascha to name this holiday (see paschal). Easter egg attested by 1825, earlier pace egg (1610s). Easter bunny attested by 1904 in children's lessons; Easter rabbit is by 1888;the paganish customs of Easter seem to have grown popular c. 1900; before that they were limited to German immigrants.

https://bellejar.ca/2013/03/28/easter-is-not-named-after-ishtar-and-other-truths-i-have-to-tell-you/

 

" Easter Is Not Named After Ishtar, And Other Truths I Have To Tell You

28 Mar

If there is one thing that drives me absolutely bananas, it’s people spreading misin-formation via social media under the guise of “educating”.I’ve seen this happen in several ways – through infographics that twist data in ways that support a conclusion that is ultimately false,or else through “meaningful” quotes falsely attributed to va-rious celebrities, or by cobbling together a few actual facts with statements that are patently untrue to create something that seems plausible on the surface but is, in fact, full of crap. .. " ]Alkujaan kyse oli kuitenkin yhdestä naisesta, naisesta joka tunnettiin myös nimellä Semiramis (Shemram). Semiramis oli nainen,joka asui muinasessa Erekin kaupun- gissa karkeasti arvioiden noin 2200 e.a.a.vanhan Baabelin valtakunnan aikana. Raamatullisessa kontekstissa hän oli Kuusin (Cush), Haamin pojan ja Nooan pojan-pojan vaimo.Kuusin ja Semiramiksen pojan, Nimrodin,tapettua isänsä ja naitua äitin-sä, Semiramis pisti yhdessä miespoikansa kanssa alulle muinaisen Lähi-idän poly-teistisen uskontojärjestelmän ytimen. Häntä palvottiin kuunjumalattarena, Ishtarina (inkarnaationa), ja kutsuttiin arvonimellä "Taivaan kuningatar".

Hänestä tuli äiti-hahmo jumaltriadissa äiti/poika/jumala, joka myöhemmin tuli tunne-tuksi ns.Babylonin "kolminaisuutena". Sepitetyn myytin mukaan hän syntyi sinä päi-vä
nä kun hän putosi taivaalta jättiläismäisessä munassa,joka laskeutui Eufratjokeen.

Tästä syystä muinaiset babylonialaiset,kuten melko iso osa muitakin muinaisen Lä-hi-Idän kansoja, värjäsi munia kastamalla niitä uhrattujen pikkulasten vereen, kunni-oittaakseen "Taivaan Kuningatarta",Ishtarin sunnuntaina,päivänä jota vietettin hänen Eufrat-jokeen laskeutumisen muistoksi. Ishtarin kerrottiin myös muuttaneen kerran kanan munia munivaksi jänikseksi, mikä on välittynyt länsimaiseen pääsiäisperin-teeseen muinaisten germaanien ja kelttien välityksellä.Tästä tulevat tiput, munat ja pupusymboliikka.

Poikansa Tammuksen kuoltua Ishtar/Semiramis valitti ja itki häntä 40 päivää,ja vaati, että kaikkien oli paastottava lihan syönnistä ja surtava hänen kanssaan.Tämä vuosit- tainen paasto kuului alusta asti osanan Ishtarin kulttiin ja edelsi kevään Ishtar-juhlaa.

Semiramiksen mies-pojasta, Nimrodista,tuli Sinearin lakeuden ensimmäinen hallitsi- ja ja Baabelin ensimmäinen kuningas.Valtakuntaan kuului lähes koko Mesopotamia, mukaan lukien Assyria. Nimrodin aikana oli lakina, että kaikki valtakunnan asukkaat joutuivat tuomaan uhrilahjoja hänelle.Hän ei nimittäin ollut pelkkä kuningas (Moloch), vaan palvotutti itseään auringon jumalana, Baal Mardukina (aivan kuten hänen äiti-vaimoaan kuun jumalattarena. On arveltu, että legenda äiti-vaimon jumalallisuudesta olisi ollut Nimrodin itse keksimä).

Nimrod tunnetaan Raamatussa sinä tyyppinä,joka oli ensimmäinen "antikristus"-hah- mo;hän aloitti rakentamaan ns.Baabelin tornia.Kyseisestä porraspyramidista piti tulla paitsi hänen valtaistuimensa ja valtava observatorio, myös Luoja-Jumalaa vastaan suunnatun kapinan - uuden polyteistisen (ihmiskeskeisen) uskonnon keskustemppeli joka "ulottuisi taivaaseen ja syöksisi Jumalan valtaistuimeltaan". Tuon ajan ihmiset uskoivat,että pyramidi voisi kirjaimellisesti "ulottua taivaaseen",jonka jälkeen Nimrod olisi voinut julistaa sodan Luojalle ja syöstä hänet vallasta.

Kuten Raamattusta tunnemme, tarinan tässä vaiheessa oikea "Herra Isoherra" sai tarpeekseen ja tuhosi tornin itse sekä sekoitti ihmisten kielet. "

lainaus:
Berberiläinen St. Miltiades (kr.< Melchiades, haam.) (311-314), jonka lyhyenä kaute- na kirkko sekä laillistettiin Roomassa (411) että julistettin Konstantinus suuren (kei-sarina 303-337) toimesta (joka EI kuulunut ainakaan silloin kirkkon) Rooman valtion- uskonnoksi (414).Niin hyvin kuin Konstantinuksen rooli tunnetaankin,en muista kuul- leeni kenenkään koskaan edes kysyneen, kuka oli Konstantinuksen aikana paavina.


" Lienee melko selvää, että näiden pakanallisten perinteiden sulautuminen kirkon kristilliseen traditioon alkoi Roomassa vuonna 313 kun mithralainen keisari Konstan- tinus ilmoitti, että "Kristuksen syntymäpäivä" oli joulukuun 25 (eikä syys-lokakuun taitteessa, juutalaisen kalenterin Yom teruah:in aikaan kuten oikeasti), ja kristillisen pääsiäisen aika fiksattiin vallitsevaan aurinkokalenteriin osumaan yhteen Ishtarin juhlan kanssa. Luonnollisestikaan nämä eivät olleet mitään läpihuutojuttuja, ja huomattava osa kristityistä ei Konstantinuksen asetuksia hyväksynyt, mutta ajan saatossa kirkko pakotti kansan ruotuun. "

Tässä on huomattava, että vaikka Konstantinus teki kristinuskosta valtakunnanus-konnon sovitettuaan ensin sen bileepuolen oman uskontokuntansa, erityisesti Roo-man palkkasotilaiden tunnustaman mithralaisuuden mukaisiksi, maallinen valta jäi kirkollisen yläpuolelle, ja enemmänkin lienee ollut pyrkimys torjua liikaa politikoimista uskonnoilla kuin luoda sille välineitä.

 

St.Gelasius I (492-496) asetti ensimmäisenä dogmin kirkon vallasta maallisen vallan yläpuolella. Gelasiuksen aikaan Länsi-Rooma oli lakannut valtiona olemasta, Italias-sa vallasta tappelivat ostrogootit, visigootit ja langobardit, Paavinvallan vahvistami-sella oli aluksi puhtaasti poliittinen maallinen pohja.Rooma ja varsinkin Länsi-Rooma oli taantunut pronssikautinen orjavaltio, jonka järjestelmän ja komennon ainoa oikea osoite oli historian roskatynnyri. Se ei koskaan oppinut käyttämään menestyksellisesti rautaa. Mm. Volgan varrella sitä taottiin ja tahkottiin täyttä päätä.

Se on sitten uuden ennustuksen paikka, jos ulkoeurooppalainen paavi todella valitaan... Pitäiskö sanoa noiden kokemuksen perusteella, että "jäitä hattuun"...


Tämän kolmannen käänteen aattellinen selitys toistaiseksi jää selvästi vajaaksi... Uskonto nousi oikeastaan uudestaan suurella ryminällä sata vuotta myöhemmin profeetta Muhammedin islamilaisen vallankumouksen ja imperiumin nousussa.

Paavinvaltaa vastaan saattaisi nousta ryminällä Uusi Muhammed. Uuden Muham- medin pitäisi olla aluksi suhteellisen lähellä paavia,ja hän yrittäisi puhua paaville, ja tämän kavereille järkeäkin, mutta se ei auta. Sitten kovimpaan saumaan joutuu paa- vin kilpailija Konstatinopolin patriarkka,tuolloin hän oli nimeltään nimeltään Sergios, ja toisin kuin läntisellä kilpaveljellään hänen yläpuolellaan kaikin puolin käytti maal- lista valtaa Bysantin pakanallinen keisari Herakleios I, joka kiroten ja hammasta pur- ren joutui johtamaan kristikunnan puolustusta,saavuttikin jonkinmoisen tasapelin.

Tuon taistelun suureksi voittajaksi selvisi uusi FEODAALINEN yhteiskuntajärjestel- mä, jonka sekä vanhan Muhammedin seuraajat että myös Herakleios omaksuivat.

Silloista Konstantinopolin patriarkkaa vastaa nykyään Moskovan patriarkka .

(Tässä tapauksessa olen nyt osaltani vaihtanut ennustamaan sillä, että paavi on ulkoeurooppalainen, enkä sillä, että hänen edeltäjänsä erosi vapaaehtoisesti ja hengissä. Käytäntö sitten näyttää.)

Kyllähän tuota feodalismia oli jo aikaisemmin kokeiltu mm. Bysantin ystävällismieli- sessä naapurimaassa Bulgariassa, josta varsinkin Herakleios sen kopsi, ja joutui pe-laamaan edistyneen liittolaisensa ehdoilla, mutta Arabiassa se syntyi taisteleluiden tuloksena hyvinkin monenlaisia yhteiskunnallia malleja ajaneiden kuppikuntien välillä. Toki karavaanikauppaa harjoittaneet arabit mm. Muhammed itse sen tunsivat.

Muokannut: Risto Koivula , 2.4.2013 3:04:54

***

Risto Koivula , 14.3.2013 17:41:47, 369311
Risto Koivula , 14.03.2013 08:41:18, 369296

Lainaus
Risto Koivula , 26.02.2013 20:52:17, 369072
On esitetty myös vaatimus ulkoeurooppalaisen paavin valinnasta.

Heitä on ilmeisimmin ollut nimenomaan Rooman paavina kolme kappaletta, jotka kaikki ovat afrikkalaisia ja kaikki on julistettu pyhimyksiksi.


Mentiin sitten tälle osastolle,mitä just pelkäsinkin,neljäs ulkoeurooppalainen paavi, 76-vuotias argentiinalainen jesuiitta Jorge Mario Bergoglio valittiin.

Jesuiitat ovat vastaukonpuhdistuksen organisaatio. Sen juuret ovat Espanjan Arago- niassa ja Baskimaassa,jossa erään prinssi Carlosin orastava uskonpuhdistus ei ollut lähtenyt itämään.Espanjalla oli muu suunta. Kuten sanottu,uskonpuhdistusta" suurin "edistyksellisyys" oli siinä, että se toi kirkon sisälle ristiriitoja. Sen oppi, ainakaan ih-miskuva "perisynteineen", EI OLLUT OLENNAISESTI AINAKAAN PAREMPI kuin Rooman paaveilla.

Ensimmäinen ulkoeurooppalainen paavi St.Victor I (189-199) toi kristinuskon kulttina ja organisaationa Eurooppaan ja Roomaan (usein erään toisen, Mithran kultin paikalle, jolta se lainasi mm. joukon juhlapäiviä ja palvontapaikkoja).

Toinen ulkoeurooppalainen paavi Pyhä Melchiades (311-314) teki,tai siis pakanalli-nen joskin kristillisen äidin poika keisari Konstantinus Suuri teki, kristiuskosta Roo-man valtakunnanuskonnon (jollainen sen todellinen opillinen edeltäjä nabatealais-ten edomilasuus eli Raamatun saddukealaisuus,hellenismin ja juutalaisuuden sekoi- tus, oli jo ollut Edomin valtakunnassa, sittemmin Rooman Arabian maakunnassa)

Kolmas ulkoeuroppalainen paavi Pyhä Gelasius I (492-496) poliittista ylivaltaa maal- listen hallitsijoiden yli, ja ihan muista johtuvista syistä muodollisesti saikin sellaisen, tilanteessa jossa kirkolla oli mahdollisimman vähän mitään todellista valtaa gootti-laisten ja germaanisten maahantukeutujien hävittäessä ja jaessa Länsi-Roomaa.

Kaikki nuo paavit ovat olleet nappuloita korkemmissa käsissä, jotka ovat olleet maan pinnalla eivätkä missään Taivaissa:keisarinna Domnan ja vanhan karthagolaisen ka- verinsa keisari Septimius Severuksen, keisari Konstantinus Suuren ja ostrogoottien kuninkaan, entisen hunni Attilan sotilaan isänsä Theodemirin komentamassa osas-tossa, Theoderik Suuren hyppysissä. Kirkon ansio on ollut enemmänkin se, että se EI OLE OLLUT LIIAN VOIMAKAS EIKÄ "JÄRKEVÄ", mutta kuitenkin joitakin ominai-suuksia kuten kuten fanaattisia seuraajia/toimijoita omaava laajalle ulottuva vaikuttaja.

Nyt paavin pitäisi laajentaa paavin vaikutus Marsiin, että hän saisi sen tason harppauksia vahvistumiseen päin aikaan kuin edelliset ulkoeurooppaliset paavit. Tai sitten kaikkien muiden uskontojen pitäisi tunnustaa Rooman paavi "yläpuolelleen".

Tässä nyt Marx-Analogisella Tragedia-Farssi-Metodilla ennustettaessa ei ole "oikein" ajatella,kuka olisi tämän päivän Domna, Konstantinus tai Theoderik (niin mielenkiintoisia henkilöitä kuin he ovatkin),sillä he ovat MUUN kuin vertailtavan ajankohdan väkeä, eikä paavi silloin ollut eronnut, eikä ainakaan viimeisin eronnut sellainen.

Sen sijaan jos avaintuntomerkit EIVÄT ole menneet samalla tavalla, ei "TULOKSENKAAN" (eli siis ennustuksen) tarvitse mennä samalla tavalla!

Nyt on katsottava kuka analogisena ajankohtana todella valittiin paaviksi, ja ketkä olivat HÄNEN taka-Pir... heiluttelijoitaan.

Uusi paavi, joka valittiin 1417, oli Martinus V, josta onkin jo ollut tuolla puhetta Eu-roopan viimeisen pakanallisen valtion Liettuan-Preussin perinnönjaon yhteydessä.

Hän ei ollut ulkoeurooppalainen, vaan eurooppalainen, italialainen, roomalainen ja siellä vielä ikimuistoiseen patriisisukuun kuuluva, eli varsinainen "kotikulman paavi". Vuosina 1409 - 1410 hän oli kuulunut yhden vastapaavin Kreetalla syntyneen kreik-kalaisen Aleksander V:n, Petras Phillargesin (1339-1410) tukijoukkoihin, jonka seu-raaja oli antipaavi Johannes XIII, eli Bartassare "Berlu" Fossa. Asia on nähtävä niin, että Martinus V oli europaavi, eikä ole varmaa, että hänellä voisi ollenkaan ennus-taa ulkoeurooppalaisen paavin tekemisiä. Näiden vastapaavien pahin vihollinen oli Avignonin kuutamopaavi Benedictus XIII joukkoineen (joita "Don Juan" Alfonso vei naiskentelemalla Napolin Aragonian/Avignonin leiriin.

Konstazin Kirkolliskokouksen poliittinen taka-Piru Wikin mukaan oli Saksalais-roomalaisen keisarikunnan vaalikungan Sigismund Luxemburgilainen.

" Sigismund Luxemburgilainen (1368 – 1437) oli Unkarin ja Kroatian kuningas 50 vuoden ajan, 1387-1437, Böömin kuningas vuodesta 1419 sekä Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan hallitsija.

Sigismund oli keisari Kaarle IV:n nuorempi poika.Hän meni vuonna 1385 naimisiin Unkarin kuningatar Marian kanssa ja nousi Unkarin valtaistuimelle kaksi vuotta myö-hemmin. Hänet äänestettiin Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan hallitsijak-si edellisen hallitsijan Ruprecht Pfalzilaisen kuoltua 1411,mutta paavi kruunasi hänet keisariksi vasta vuonna 1433. Vanhemman velipuolensa Venceslausin kuoltua 1419 hän peri myös Böömin kuninkuuden.

Sigismund oli Konstanzin kirkolliskokouksen taustavoimia.Kokous sai läntisen kirkon suuren skisman (Vatikaanin paavin ja Avignonin vastapaavin välisen hajaannuksen) loppumaan valitsemalla uudeksi paaviksi Martinus V:n. Välillisesti kokous aiheutti myös hussilaissodat, jotka varjostivat Sigismundin valtakauden loppupuolta. "

Harvinaisen tiivistä ja asiallista tietoa kerrankin Wikissä,jopa suomenkielisessä, joka niistä kaikista yleensä on ylivoimaisesti huonoin (onneksi suomea ei osata maailmalla!)

Hän siis tarvitsi paavin kruunauksen voidakseen käyttää roomalaista "keisarin" titte- liä, vaikkei se hänen valtaansa mitään ollut vaikuttanutkaan,ja vaikka hän oli järjestä- nyt paavin virkaansa, paavi panttasi tuota kruunausta 16 vuotta. Kirkko odotti, että Sigismund selviää hussilaissodista. Hän oli ottanut armottoman raskaasti turpaansa Vytautasilta,Jogailalta ja Jan Žižkalta Žalgirisin taistelussa,joka asemoi "itä- ja länsi-Euroopan" rajan 500 vuodeksi,vaikka myös itäpuolella oli jonkin verran roomalaiska- tolisia.(Žalgiris on myös viimestä päälle tyrmäävän hyvää liettualaista 75%:sta huna-jabandya,joka hakkaa kaiken maailman konjamiinit mennen tullen,ehdoton suosikki!)

Tuo "Berlun porukka" edustaa Etelä-Eurooppaa. Vaikka perusroomalainen onkin, Martinus V edustaa Keski-Eurooppaa,Saksalais-Roomalaista keisarikuntaa.Hänet vahvistettiin paaviksi Pyhän Martin päivänä 11.10.1407, mutta hän ei ole se Pyhä Martti, joka oli unkarilaissyntyinen pyhiinvaeltajien kestikievarinpitäjä Ranskan Tour-sissa satakunta vuotta aikaisemmin (kun bis- nestä pyörittäneille Temppeliritareille kävi kalpaten).

Ei ollut mitenkään selvää, kuka paaveista voittaa, vaan siitä väännettiin vuosikaupal- la, tehtiin siinä samalla paljon muutakin pahaa, kuten tapettiin Johannes Hus tunne-tuin seurauksin. Martin V:n aikana keskuteltiin kirkon suhtautumisesta orjuuteen. Kirkko hyväksyi muut kuin kristityt orjat vääruskoisilla.Kirkko kannatti myös siirtomai- den hankkimista, mitä hän ei olisi pystynyt millään estämään Espanjaa ja Portugalia tekemästä. Ranskalla ja Englannilla ja Hollannilla ja Belgialla oli muuta tekemistä, sillä ne kävivät keskenään 100-vuotista sotaa.

 

Lainaus
Ensimmäiset kommentit maailmalta antavat ymmärtää, että vaskistipaavien putki olisi katkennut,mutta se saattaa olla vain sovittu mediamanööveri. Ja kyseessä voi silti olla ja todennäköisesti onkin nimeomaan taantumus-Rooma/ EU:n manööveri... Uusi paavi on elänyt myös vaskistioloissa kotimaassaan.II maailmansodasta hänellä ei ensimmisenä paavina ole omaa kokemusta.


Uusi paavi otettu ilolla vastaan maailmalla

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kuvaili uutta paavia köyhien ja heikkojen puolustajaksi. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi toivovansa, että Franciscus jatkaisi eri uskontojen välistä vuoropuhelua.

Uuden paavin kotimaassa Argentiinassa Jorge Mario Bergoglion valinta on saanut ihmiset vaeltamaan joukoittain kirkkoihin. Monet argentiinalaiset ovat olleet yllättyneitä ja liikuttuneita valinnasta.

Ihmiset pakkautuivat keskiviikkoiltana Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin pääkatedraaliin. Väkijoukko huusi uuden paavin nimeä ja heilutti Vatikaanin ja Argentiinan lippuja.

Uutistoimisto Reutersin Buenos Airesissa haastattelemat argentiinalaiset toivovat uuden paavin johtavan katolilaisia viisaudella.

Paavi on otettu tyytyväisenä vastaan muissakin Latinalaisen Amerikan maissa. Franciscus on kaikkien aikojen ensimmäinen alueelta valittu paavi.

- Tämä on valtava lahja Latinalaiselle Amerikalle.Olemme odottaneet 2000 vuotta. Odotus oli tämän arvoista, sanoi fransiskaanimunkki Jose Antonio Cruz Puerto Ricossa uutistoimisto AP:lle.

Venezuelan presidentti: Chavezin kuolemalla yhteys paavin valintaan

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kuvaili uutta paavia köyhien ja heikkojen puolustajaksi. Obama huomautti myös, että Franciscus on Amerikoiden kaikkien aikojen ensimmäinen paavi.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi toivovansa, että Franciscus jatkaisi eri uskontojen välistä vuoropuhelua.

Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill otti ilolla vastaan uuden paavin valin-nan ja sanoi toivovansa, että ortodoksisen ja katolisen kirkon suhteet kehittyvät positiiviseen suuntaan.

Venezuelan väliaikainen presidentti Nicolas Maduro puolestaan sanoi uskovansa, että maan entisen presidentin Hugo Chávezin kuolemalla oli yhteys Franciscuksen valintaan.

- Tiedämme, että johtajamme on noussut korkeuksiin, ja on kasvotusten Kris- tuksen kanssa. Jokin vaikutti päätökseen valita eteläamerikkalainen paavi. Joku ilmestyi Kristuksen vierelle ja sanoi hänelle

"Etelä-Amerikan aika on tullut",

Maduro sanoi keskiviikkona kirjamessuilla Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa.

Lähteet: Reuters, AP "

Tämä vt.Presidentti Maduron sisäpiiritieto ratkaisee,kuka on Antikristus: se on Bushit, Mitt Romney, Sarah Palin, eli USA:n hörhöimperialistiäärioikeisto.

en.wikipedia.org/wiki/2006_Ch%C3%A1vez_speech_at_the_United_Nations

Muokannut: Risto Koivula , 14.3.2013 19:20:40

*** 

Suurten kirkollisten käänteiden taustaa

(AINA kun on tullut ulkoeurooppalainen paavi!)

 

Lainaus
Risto Koivula , 14.4.2013 10:52:29, 370197

Lainaus: Risto Koivula , 02.04.2013 02:10:57, 369825

Sellaisen voidaan siis olettaa olevan tulossa nytkin.Sen suunnasta ja laadusta voi- daan tämän säikeen olettamuksen mukaan ennustaa tarkasetelemalla niitä edellisiä käänteitä ja pohtimalla niiden mahdollisia yleisiä lainalaisuuksia.

...

Paavinvaltaa vastaan saattaisi nousta ryminällä Uusi Muhammed... Uuden Muham-medin pitäisi olla aluksi suhteellisen lähellä paavia, ja hän yrittäisi puhua paaville, ja tämän kavereille järkeäkin, mutta se ei auta. Sitten kovimpaan saumaan joutuu paa-vin kilpailija Konstatinopolin patriarkka, tuolloin hän oli nimeltään nimeltään Ser-gios, ja toisin kuin läntisellä kilpaveljellään hänen yläpuolellaan kaikin puolin käytti maallista valtaa Bysantin pakanallinen keisari Herakleios I,joka kiroten ja hammasta purren joutui johtamaan kristikunnan puolustusta, saavuttikin jonkinmoisen tasapelin.

Tuon taistelun suureksi voittajaksi selvisi uusi FEODAALINEN yhteiskuntajärjestel-mä, jonka sekä vanhan Muhammedin seuraajat että myös Herakleios omaksuivat.

Silloista Konstantinopolin patriarkkaa vastaa nykyään Moskovan patriarkka.

(Tässä tapauksessa olen nyt osaltani vaihtanut ennustamaan sillä, että paavi on ulkoeurooppalainen, enkä sillä että hänen edeltäjänsä erosi vapaaehtoisesti ja hengissä. Käytäntö sitten näyttää.)

Kyllähän tuota feodalismia oli jo aikaisemmin kokeiltu mm. Bysantin ystävällismieli-sessä naapurimaassa Bulgariassa, josta varsinkin Herakleios sen kopsi, ja joutui pe-laamaan edistyneen liittolaisensa ehdoilla,mutta Arabiassa se syntyi taisteleluiden tuloksena hyvinkin monenlaisia yhteiskunnallisia malleja ajaneiden kuppikuntien välillä. Toki karavaanikauppaa harjoittaneet arabit mm. Muhammed itse sen tunsivat.


Uusi paavi aloittaa sillä millä kaikki muutosjohtajat: puhdistuksella:

Paavi nimesi ryhmän auttamaan Vatikaanin uudistamisessa

Uusi paavi Franciscus on nimittänyt neuvontaryhmän,joka auttaa häntä uudistamaan katolista kirkkoa. Ryhmän muodostavat kahdeksan katolisen kirkon kardinaalia ympäri maailmaa.

Kardinaalit auttavat häntä tekemään muutoksia kuuriassa eli Vatikaanin hallinnossa. Ryhmä tapaa ensimmäisen kerran lokakuussa.

Vanhaa hallintoa syytetään Vatikaania piinanneista skandaaleista. Kirkon mainetta ovat koetelleet esimerkiksi katolisten pappien pedofiliatapaukset ja keskushallinnon sisäiset riidat.

Argentiinalainen paavi Franciscus valittiin virkaansa maaliskuussa. Kiukku kirkon pääosin italialaista koostuvaa hallintoa kohtaan oli yksi syistä, jotka johtivat ensimmäisen ei-eurooppalaisen paavin valintaan. "

Jutun kuvaan on kuitenkin sattunut vanha eikä uusi paavi. Liekö sekin enne?

PS: Sergios ja Herakleios puhdistivat paitsi Konstatinopolin patriarkaatin, myös koko Bysantin valtakunnan,ei enempää eikä vähempää kuin KAIKESTA ROOMALAISUU- DESTA, länsiroomalaisuudesta,latinalaisuudesta,ja Bysantista tehtiin kusisessa soti-laallisessa tilanteessa (Persiaa vastaan) kreikkalainen valtakunta. Toisen polven hel- lenisti Herakleios (aikana jolloin hellenismin kuviteltiin olleen satoja vuosia haudas-sa, tai korkeintaan joiden Perä-Pohjolan "prussien" sellaiseen enää juuttuneen) ei kuitenkaan ollut syntyjään kreikkalainen,v aan karthagolainen, kuten mm. paavi Vic-tor I, keisari Septimus Severus ja paavi Gelasius II. Herakleioksen idea oli Rooman valtakunnan suuruuden uudistaminen Afrikan mantereella. Tämä suunnitelma tyssähti (muodollisesti hänen ylivaltansa tuunnustaneen) Muhammedin seuraajien suorittamaan Egyptin valtaukseen, joka lähti liikkeelle ilman kalifi Omarin lupaa beduiinipäällikkö Amr-ibn-al-Aasin johdolla.

Muokannut: Risto Koivula , 14.4.2013 11:28:30


*****


Avgnonin "Kuutamo(vasta)paavi" el Papa Luna, Benectus VIII noussut kuolleista?
Risto Koivula , 21.9.2013 12:43:57, 373445

 

Lainaus
Lainaus: (Kuka on tämän päivän)

Avignonin vastapaavi Benedictus XXIII, "el Papa Luna" ("Kuutamolla")? _Hollande?_Obama?_Ban Ki Moon?_Sauli?_OHO!!!

Onko Aviganonin (Aragonian, Katalonian) Kuutamopaavi ylösnoussut?!

Katsooko Katolinen kirkko, että vuonna 1417 tapahtui Suuri Historillinen Erehdys, paaviksi valittiin "europaavi" Martinus V, Otto Colonna, eikä el Papa Luna?

" Paavin yllättävä lausunto: Kirkon unohdettava oppinsa abortista ja ehkäisystä

Paavi Franciscus vaatii katolista kirkkoa unohtamaan pakkomielteiset oppinsa abortista, ehkäisystä ja homoseksuaalisuudesta.

Hän toteaa, että kirkon on muututtava armeliaammaksi tai sen moraalikäsitys hajoaa "kuin korttitalo".

- (Katolinen kirkko) on lukinnut itsensä pieniin asioihin, pikkumaisiin sääntöihin. Rippituoli ei ole kidutuskammio vaan paikka,jossa Jumalan armo kannustaa meitä olemaan entistä parempia.

Franciscus kertoi ajatuksistaan italialaisen lehden haastattelussa eilen. Kyseessä oli hänen ensimmäinen lehtihaastattelunsa paavina.

Papistolta paavi toivoi vieraanvaraisuutta, ei kylmää ja dogmaattista byrokratiaa.

- Naisia tarvitaan kaikkialla, missä teemme tärkeitä päätöksiä, Franciscus sanoi mutta ei ottanut kantaa naispappeuteen.

Franciscus valittiin paavin virkaan maaliskuussa. Hänen kannanottonsa ovat poikenneet suuresti edeltäjän, paavi Benedictuksen linjauksista.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters) "

Muokannut: Risto Koivula , 21.9.2013 14:16:49


*****


There Is No Hell Fire; Adam & Eve Not Real – Pope Francis Exposes


One man who is out to open many old “secrets” in the Catholic church is Pope Francis.

Some of the beliefs that are held in the church but contrary to the loving nature of God are now being set aside by the Pope who was recently named The Man of The Year by TIME Magazine.

Pope Francis 1 There Is No Hell Fire;Adam & Eve Not Real – Pope Francis Exposes


Pope-Francis-1.jpg?resize=400%2C225

In his latest revelations, Pope Francis said:

“Through humility,soul searching,and prayerful contemplation we have gained a new understanding of certain dogmas, The church no longer believes in a literal hell where people suffer.This doctrine is incompatible with the infinite love of God. God is not a judge but a friend and a lover of humanity.God seeks not to condemn but only to embrace. Like the fable of Adam and Eve, we see hell as a literary device. Hell is merely a metaphor for the isolated soul, which like all souls ultimately will be united in love with God.”

In a shocking speech that is reverberating across the world, Pope Francis declared that:

“ All religions are true, because they are true in the hearts of all those who believe in them. What other kind of truth is there? In the past, the church has been harsh on those it deemed morally wrong or sinful. Today,we no longer judge. Like a loving father, we never condemn our children. Our church is big enough for heterosexuals  and homo-sexuals, for the prolife and the pro-choice! For conservatives and liberals, even com-munists are welcome and have joined us. We all love and worship the same God.”

In the last six months, Catholic cardinals, bishops and theologians have been delibe- rating in the Vatican City, in discussing the future of the church and redefining long-held Catholic doctrines and dogmas. The Third Vatican Council, is the largest and most important since the Second Vatican Council was concluded in 1962.

Pope Francis convened the new council to “finally finish the work of the Second Vatican Council.”

The Third Vatican Council concluded with Pope Francis announcing that…

Catholicism is now a “modern and reasonable religion, which has undergone evolu-tionary changes. The time has come to abandon all intolerance. We must recognize that religious truth evolves and changes. Truth is not absolute or set in stone. Even atheists acknowledge the divine. Through acts of love and charity the atheist ac-knowledges God as well, and redeems his own soul, becoming an active participant in the redemption of humanity.”

One statement in the Pope’s speech has sent traditionalists into a fit of confusion and hysteria...

“ God is changing and evolving as we are, For God lives in us and in our hearts. When we spread love and kindness in the world, we touch our own divinity and recognize it. The Bible is a beautiful holy book, but like all great and ancient works, some passages are outdated.Some even call for intolerance or judgement. The time has come to see these verses as later interpolations,contrary to the message of love and truth, which otherwise radiates through scripture. In accordance with our new understanding, we will begin to ordain women as cardinals, bishops and priests. In the future, it is my hope that we will have a woman pope one day. Let no door be closed to women that is open to men!”

A few cardinals in the Catholic church are against Pope Francis’ latest declarations. Watch out for the report.

SOURCE: Copyright © 2013 Diversity Chronicle All Rights Reserved.

Paavin haastattelu

A Big Heart Open to God


 

4)  Uskonto ja tiede paavin valossa ennen - ja nyt.
 

Lainaus
Edellisen kerran näin tapahtui 1415. Oli kolme paavia, ja Konstanzin kirkolliskokous (1414 - 1418) oli jo hiljaa päättänyt, että kaikki kolme erotetaan ja valitaan kokonaan uusi.


 

Lainaus
Kaikista kolmesta paavista huolimatta kokouksen tunnetuin ja kauaskantoisin päätös oli tuomita kuolemaan roviolla poltettavaksi ensimmäinen  "uskonpuhdistaja" tshekkiläinen teologian tohtori Johannes Hus, Prahan yliopiston rehtori.

...Uskonnollisessa mielessä protestanit eivät olleet olennaisesti ideologisesti edistyk- sellisempiä kuin katolisetkaan: ihan uuttakin paskaa ajettiin kehiin kuten "perisyntiä", joka oli peräisin orfilaisuudesta. Hallinnon, ja uskonnokin kieleksi tuli kansankieli, mikä edisti koululaitoksen kehitystä ja eromista pelkästään kirkkoa palvelevasta tehtävästä.


 

Lainaus
Televisiosta tulee ohjelmaa Laatokasta, jossa vanhan Pähkinälinnan linnoituksen, mm. ruhtinas Narimantasin kotiluolan, kauaskantoisimpana tapahtumana sitten Pähkinäsaaren rauhan mainitaan, että siellä teloitetiin 1887 muuan juuri 21 vuotta täyttänyt ja luonnontieteen kandidaatin perustutkinnon paperit Pietarin yliopistosta ulos ottanut kiltti ja absoluuttisen umpituntematon Aleksandr Uljanov kuulumisesta jäsenenä järjestöön, jota syytettiin tsaarin murhayrityksestä.

Johannes Husin rooli tuossa prostetantismin synnyssä oli saman tyyppinen.

 

Lainaus
Juhana yrittää ensin karkottaa Carlosin (1421 - 1461), mutta hän tarvitsee sellaiseen kansanedustuslaitoksen hyväksynnän, jota ei saa. Carlos kuolee kuolee äkillisesti 40-vuotiaana ja lapsettomana (naimisissa hän kyllä oli).

Carlos käänsi Aristoteleen Etiikan katalaanin kielelle, mikä oli lähes yhtä tulenarkaa harras- tusta kuin Raamatunkin kääntäminen kansankielille.

 

Lainaus
Jos aivan erityisesti haluaa tehdä marxilaisen ennustuksen tältä pohjalta,se onnistuu parhaiten seuraavalla Marxin periaatteella: kaikki historian tapahtumat tapahtuvat kahdesti: ensin tragedian, ja sitten farssin muodossa!

www.marxists.org/archive/marx/works/1852/18th-brumaire/ch01.htm

" Hegel remarks somewhere that all great world-historic facts and personages appear, so to speak, twice. He forgot to add: the first time as tragedy, the second time as farce. "

 

Lainaus
Anglikaanipiispa, rauhannobelisti Desmond Tutu ei välttämättä olisi aivan huono valinta uudeksi "paavi Martinukseksi", lei "PIETARI ROOMALAISEKSI" ennen kuin katolinen kirkko sitten lakkautetaan... ja tuossa tapauksessa anglikaaninen varmaan siinä ohessa... :

643951_494198897314756_1635110074_n.jpg

 

Lainaus
Mutta kuka osasi ennustaa, ja vieläpä tulevaisuutta just nappiinsa, vaikka se on vielä paljon vaikeampaa? Historian mestari tuossa suhteessa ja aikansa melko yksinapai- sen supervaltakuvion (Eurooppa oli periferiaa kuten EU nytkin...) ehdoton valtias eläissään, oli hänkin Konstanzin kirkolliskokouksen aikaan jo potkaissut tyhjää rammalla jalallaan, kahdeksan vuotta aikaisemmin 14.02.1405.
 
Se kovin ennustus oli kaiverrettu hänen hautaansa peittävän kivipaaden sisäpinnalle, ja se koski sitä valtiota, joka sen kannen joskus avaa. Hrrr...

Jos vaari oli piru ennustamaan, hänen nörtti pojanpoikansa oli varsinainen peto laskemaan numeroilla ja algebralla: hän sijoittuu tuossa suhteessa just Eukleideen ja Nikolai Lobačevskin välille!


 

Lainaus
Kuka muuten muistaa iäisyyksiin yhtään ainokaista "luotettavaa" yliopistonrehtoria?! Sellaisen maineessa oli jopa harvinaisen pitkään Neuvostoliiton Tiedeakatemian pu-heenjohtaja 1975-1986, Anatoli Petrovich Aleksadrov, (ensimmäinen, ja toivottavasti myös viimeinen, heistä, joka ei varsinaisesti ollut tiedemies vaan tutkimusinsinööri) kunnes... kunnes sitten tämä Chernobylin ydinvaimalan pääsuunnelija putosi ainakin tuolta laakerilta ja sai kalossia perseesensä että töyssähti. Hän oli muuten tuossa asemassa silloin myös Sovjetskaja entsiklopedijan päätoimittaja, kun tämä nettiversio pistettiin kansiin.

 

Lainaus
Konstanzin kirkolliskokous nostettiin Euroopan valtioiden yläpuoliseksi poliittiseksi päättäjäksi asettamalla sen ratkaistavaksi Puolan ja Liettuan välisiä riitoja vallanperi- myksestä. Suuriruhtinas Vytautasin isä oli Euroopan viimeinen pakanaruhtinas Kes-tutis (Kestävä, Luja,samaa kantaa kuin latinan constant, ja suomen kestää (muinais-liettua), kantaa (kantabaltti eri aspekti) ja sietää (latvia)) ja hänen äitinsä oli Preussin pakanauskonnon viimeinen ylipapitar Birutė.Kestutis taisteli kristiuskon omaksumista ja Liettuan Puolaan liittämistä vastaan. Hän edusti tässä Euroopan tieteelisesti edis-tyneimmän keskiajan sivistysvaltion pakanallisen balttilaisen Preussin jatkuvuutta.

Preussi vastaa tässä tarkastelussa Neuvostoliittoa, sillä se oli juuri hävinnyt ja se oli ollut Euroopan edistynein sivistysvaltio, ylivoimaisesti,jos tieteellä katsotaan. Eikä sen oppi ole kuitenkaan kadonnut minnekään, kuten ei lopultaakaan Preussinkaan oppi kestäviltä osiltaan (mm. Niklas Kapperniks (Kopernikus).Timur Lenk (1336 - 1405) Timur Rampa Wikissä, kaani oli lantioluun murtuman rampauttama henkilö siten, että tuskin pystyi kävelemään ontumallakaan, joten Rampa on parempi käännös Ontuva. Muuta hevosella pääsee.) Ja se kaanin ennus-tus, joka oli kirjoitettu hänen hautakivensä alle, joka avattiin 21.06.1941 neuvosto-Uzbekikstanissa, oli seuraava:

" Kuka joskus aukaisee tämän haudan, saa niskaansa vielä kauheamman miehittäjän kuin minä koskaan olin! "

Seuraavana päivänä alkoi Adof Hitlerin Barbarossa-hyökkäys Neuvostolliittooon.
  <:-/

Maailma oli vuonna 1415 poliittisesti ja tieteellisesti YKSINAPAINEN.

Ei ollut epäilystä, mikä oli maailman vahvin valtio, ja kuka, minkä postin haltija oli maailman mahtavin poliittinen johtaja.

Ei tullut olemaan yhtään sen enempää epäselvyyttä, kuka tuli olemaan tuon aikakau- den suurin tiedemies. Hänen alaansa olivat matematiikka, erityisesti pallogeometria, jonka aksiomatisoija Euklideen geometrian kaltaisena ja sille tietyllä tavalla rinnak-kaisena (kutakin aksioomaa vastaa toisessa vastinaksiooma) geometrisena systee-minä, joka näin ennakoi tavallaan myös sitä kolmatta,Kazanin korpiyliopiston profes-sori Nikolai Lobachevskin hypebolista geometriaa,joka on erityisen suhteellisuusteo- rian partikkelien nopeusavaruuden (yhteenlaskun) geometria, sekä astronomia ja tähtikartat, joita tarvittiin paitsi ennustamisessa ja navigoinnissa merellä myös karavaaniliikenteessä autiomaissa kuten Gobissa ja Arabiassa, ja kartoituksessa.

Tällaista valmisteltiin myös eräässä pohjoiseurooppalaisessa puolipakanallisessa "persreiässä", jota nimitettin "Daniaksi", joka oli asettunut poliittisesti poikkiteloin Rooman vaikutusta vastaan itäisempien täyspakananaapuriensa tuella, joita nimitet- tiin "ryssiksi" (rus´eiksi uskonnon,"Prusseiksi" kielen mukaan. Heistä ei ollut pitkään voinut puhuakaan kirkossa kuin (pronssi)miekan terää hampaiden välissä purren. Ne pakanat kuten Supervallankin miehet purivat rautaista. Paavinistuin oli hyvin kiinnos- tunut nappaamaan sen knowhown, varsinkin sitten vähän myöhemmin, kun sitä alkoi olla valmiina, mutta se ei käynyt niin kuin Strömsössä,sillä tällä (iki)vihreiden (žalgi- ris) ja takametsien väellä oli myös omia suunnitelmia. He olivat kuitenkin sivistys-mielessä sen maailmanvallan varallisimpia kilpailijoita, ja perästä tuli kuulumaan.

Euroopassa oli vaikuttanut edellisellä vuosisadalla 1300-luvulla ainakin kaksi tähän päivään saakka vaikuttanutta tiedemiestä, nimittäin skottilainen William "Partaveitsi" Occam, ja Pariisin yliopiston rehtori Jean "Aasi" Buridan (jonka alkuperäinen kansal- lisuus on herättänyt arvailuja, Ventoux:n keltistä katalonialaiseen, ja tietysti preussi- laiseen, johon nimi sopisi hyvin, ja myös "Ventu" on sana,joka paitsi keltti- myös balt- tikielissä tarkoittaen (mon.gen.) samoja asioita, mm. pääkaupunkia. Hän kiipesi myös ensimmäisenä uuden ajan eurooppalaisena Ventoux-vuoren huipulle. Toisena sinne kiipesi runoilja Petrarca, joka näin katsotaan Euroopan ensimmäiseksi vuoristoturis-tiksi, kun Buridan taas oli tutkija.

Suurin Konstanzin kirkolliskouksen aikaan hengissä ollut tiedemies (joka piti tuota kokousta höyrähtäneiden popparituaalina, aiheellisesti...) oli tuon kokouksen alkaes-sa 20-vuotias. Hän oli syntynyt 1394 paikkakunnalla nimeltä Sultanah, joka paikan- nimi ei tule kenestäkään sulttaanista, vaan päin vastoin tuo arvonimi tulee juuri tätä kautta tuosta paikkakunnannimestä. Hänet oli 4 vuotta aikaisemmin 1411 eli 16-vuo-tiaana nimitetty kotikaupunkinsa Samarkandin, Transoxanian (lat.) supervallan pää- kaupungin pormestariksi, jolla oli sellainen visio,jota hän heti alkoi toteuttaa, että siitä pitää tulla Maailman Tiedepääkaupunki, jollainen siitä hyvin pitkälle myös tuli, ja sen aseman se säilytti paljon kauemmin kuin poliittisesti tärkeimmän kaupungin aseman. Kun hänen isänsä nimeltään Shah Ruh siirsi supervallan hallintopaikkansa Afganis- tanin Heratiin voidakseen mahdollisimman tehokkaasti hyödyntää ja kontrolloida Idän ja Lännen välistä kauppaa, Silkkitietä (jolle yritettiin "salakavalasti" kehitellä myös merellisiä vaihtoja, ja sitäkin tämäkin imperiumi yritti), poika, tuolloin nimeltään (Mirza) Muhammad Tāraghay (bin Shah Ruh) nousi näin 19-vuotiaan supervallan Trans-Oxanian maakunnan (Uzbekistanin) rajattomin valtuuksin varustetuksi maaherraksi.

Hänet tunnettiin kuitenkin kautta maailman epävirallisella arvonimellään Ulugh Beg (1394-1449), joka tarkoittaa yksinkertaisesti "Suuri Herra" (turk). Hän perusti aikansa parhaan observatorion, jossa ei kuitenkaan ollut kaukoputkia, sillä sellaisen keksi vasta sata vuotta myöhemmin Galileo Galilei, vaan käytettiin 36 m:n pituisia seks-tantteja. Paitsi aikaisempiin (ja joihinkin myöhempiinkin kuten tanskalaiseen Tyko Braheen) nähden ylivoimaiset tähtikartat Ulugh Begin akatemia tuotti myös trigo-nometrian taulukot 10 numeron tarkkuudella aivan oikein. (Sikäli kuin ne on mää-rätty kokeellisesti, niin kokeellisessa fysiikassa on tähän päivään mennessä päästy siitä vain pari numeroa "syvemmälle", kvanttimekaniikassa 12 numeroon. Niiden käyttämiseksi tehokkaasti laskuissa olisivat olleet tärkeitä logaritmitaulukot, mutta sellaisia taas tuotti vasta parisataa vuotta myöhemmin Venäjän akateemikko Leonard Euler (joka myös pääsi 19-vuotiaana akateemikoksi). Ulugh Beg vaikutti noin 2 vuotta koko supervallan kaaninakin ennen kuolemansa.

Euroopan tieteen varsinaisella ydinalueella Preussissa raivosivat loppumattomat so-dat katolisten Kalparitarien, itäslaavilaisten ortodoksien, pohjoismaisten germaanien ja paikallisten pakanoiden liettualaisten, latvialaisten, preussilaisten ja kuurilaisten välillä. Kulttuuriperintöä kuten merenkulkua ja navigointia monet yrittivät siirtää rau-hallisemmille nurkille. Latvian kuurilaisen Vaneman (asukkat vanemu(i-ne)) Kabilen kaupungin kaima preussilainen ruhtinas Klanta Kambila (puol. "Glanda Gambill") pisti ankarasti miekkaa ristiin pakanallisuuden puolesta kuten monet muutkin, että

"Ei tässä PRRRRK...ELE ruveta kaiken maailman höpinäopien mukaan poukkoilemaan...!!!"

Hänen poikansa Andrius Kobyla toimi Venäjällä diplomaattina ja vaihtoi sen ala-maiseksi 1341. Tämä on Romanovien virallista tietoa, jotka pitävät häntä kantaisä-nään.Vaikka tätä eivät kaikki uskokaan hänen taustastaan (Venäjällä oli pajariaikaan "edullista" ja "hienoa" olla preussilaissyntyinen,kuten Narimantas-Golitsyninkin esimerkki osoittaa), niin kielellisesti teoriassa ei ole moittimista.

" Romanovai (liettuaa)
Romanovai.Rusų valstybės bojarinų giminė.Nuo 1613 m.Rusijos carų, 1721-1917 m. imperatorių dinastija. Pradininkas – XIV a. II ketvirčio Maskvos bojarinas Andrejus Kobyla.Giminę Romanovais imta vadinti iškilus trečiajam Romano sūnui Nikitai (mirė 1586). Ivanui IV mirus (1584), jis buvo regentų tarybos pirmininkas. Michailas Roma-novas 1613 m. pradėjo Rusijos carų Romanovų dinastiją. Michailo vaikaitis Petras I 1721 m.pasiskelbė imperatoriumi,o Rusija tapo imperija.Romanovų dinastijos vyriš
-ka linija nutrūko mirus Petro I vaikaičiui Petrui II,moteriška - mirus imperatorei Jeliza-vetai, Petro I dukteriai. Romanovų dinastija nuversta per 1917 m.vasario revoliuciją."

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Romanov

Varakas kuurilainen merikapteeni Janis Kaperningas ("Kuuri(nkynnäs)lainen" saks. Koperniker), preussiksi Jannis Kapperniks, perusti etelään Neisse-joen preussilai-selle alueelle preussilaista nimeään kantavan jokisataman, jossa syntyi poika Niklas Kapperniks (Sr.), jolle latinankielisessä alakoulussa annettiin latinalaiseksi nimeksi Nicolaus Copernicus (Sr.), ja puolalaisissa kauppa, ja oikeuspapereissa hänet tunnetaan myös nimellä Miklo Kopernigk.

(Vaikka errät wikit kertovat muuta, nimellä ei ole mitään tekemistä kuparin kanssa, joka preussiksi on warrin, liettuaksi varis, latviaksi vars, kuuriksi varin, saksaksi Kup-fer, puolaksi miedz ja venäjäksi medj.; suomalainen tai ruotsalainenhan hän ei ollut). Niklas vanhempi nai preussilaisen mahtisuvun Watsenroden (Vehnänoras, -korsi (wheats rod), pr.) tyttären Barboran, ja heille syntyi poika Niklas Kapperniks Jr.

Niklas vanhempi kuoli ruttoon pojan ollessa 9-vuotias, ja poika siirtyi enonsa War-mian piispa Luks Watsenroden kasvatettavaksi. Kopernikus ei ollut pappi, vaan hänellä oli tutkinto kanonisen oikeuden alalta. Paavi tarjosi Kopernikukselle läntisen maailman korkeinta tiedevirkaa kalenterin uudistajana ja sen virheiden korjaamiseksi astronomian avulla (jotka virheet tiedettiin laajemmin varmaan Ulug Begin kautta), mutta tämä kieltäytyi,ja teki mullistavaa teostaan "Taivaankappaleiden liikkeistä" diplomaatinviitan persetaskuun surffatessaan mm. Torunin alueen diktaattorina Puo-lan kuninkaan armosta, alueen sotivien kuppikuntien välillä, jossa häneltä olisi hyvin voitu napsaista pää poikki jonkin (klaani)sodan julistuksen merkiksi. Kaikki nimen Kapperniks / Copernicus muodot tarkoittavat "peruskuurilaista".

(Kuka siis olisi tämän päivän Ulugh Beg: Peter Higgs?

Stephen Hawking? Pekka Himanen? Sapmurat Nijazov? Kari Enqvist? R. Douglas Fields? Alan Turing? Pentti Haikonen? Margaret Chan? Pekka Puska? Raimo "Eetu" Värynen? Riitta Hari? Edward O. Wilson? Muu?)

***

Risto Koivula , 14.8.2013 23:18:36, 372805

Lainaus: Risto Koivula , 28.06.2013 22:43:43, 371888
Lainaus: Risto Koivula , 01.03.2013 06:52:17, 369137

Lainaus
Lainaus: Risto Koivula , 24.02.2013 22:28:41, 369018
 
Ja se kaanin ennustus, joka oli kirjoitettu hänen hautakivensä alle, joka avattiin 21. 06. 1941 neuvosto-Uzbekistanissa, oli seuraava:

" Kuka koskaa aukaisee tämän haudan, saa niskaansa vielä kauheamman miehittäjän kuin minä olin! "

Seuraavana päivänä alkoi Adolf Hitlerin Barbarossa-hyökkäys Neuvostolliittoon. <:-/

 

Lainaus
Risto Koivula 12.03.2013 09:00:17 369273:

" Maailma oli vuonna 1415 poliittisesti ja tieteellisesti YKSINAPAINEN.

Ei ollut epäilystä, mikä oli maailman vahvin valtio, ja kuka, minkä postin haltija oli maailman mahtavin poliittinen johtaja.

Ei tullut olemaan yhtään sen enempää epäselvyyttä, kuka tuli olemaan tuon aikakauden suurin tiedemies.

Hänet tunnettiin kuitenkin kautta maailman epävirallisella arvonimellään Ulugh Beg (1394-1449), joka tarkoittaa yksinkertaisesti "Suuri Herra" (turk). Hän perusti aikansa parhaan observatorion, jossa ei kuitenkaan ollut kaukoputkia, sillä sellaisen keksi vasta sata vuotta myöhemmin Galileo Galilei, vaan käytettiin 36 m:n pituisia seks-tantteja. Paitsi aikaisempiin (ja joihinkin myöhempiinkin kuten tanskalaiseen Tyko Braheen) nähden ylivoimaiset tähtikartat Ulugh Begin akatemia tuotti myös trigonmetrian taulukot 10 numeron tarkkuudella aivan oikein. "


Risto Koivula 14.03.2013 21:57:00 369333

" Vaikka esimerkiksi Samarkandin mies Habibullo ennusti paitsi merkeistä myös ne merkitkin (jos ne nyt sitä sitten todella merkitsevät, eli että ilmasto alkaa kylmene-mään, ja hänkin käytti muuten vanhojen syklien toistumismenetelmää), niin tämä lyö kyllä laudalta kaikki siinä, että kuka on tämän päivän Ulug Beg:

" Fyysikot ovat vahvistaneet Higgsin bosonin löytymisen.

Euroopan ydintutkimusjärjestön CERN:in mukaan viime vuonna löydetyn hiukkasen identiteetti on varmistunut jatkotutkimusten perusteella.

- On selvää, että käsittelyssämme on Higgsin bosoni, vaikka meillä on pitkä matka taivallettavana ennen kuin tiedämme millainen Higgsin bosoni se on, sanoi fyysikko Joe Incandela torstaina Genevessä.

Tiedemiehet ovat nyt käyneet läpi testeistä saadut tiedot.

Kauan etsitty hiukkanen selittäisi, miksi atomia pienemmällä aineella on massa. Sitä pidetään fysiikan kulmakivenä.

Bosonia on etsitty törmäyttämällä yhteen valtava määrä protoneja CERN:n hiukkaskiihdyttimellä. "

On siis löydetty paitsi uusi paavi myös tämän päivän Ulug Beg (Peter Higgs), Anti-Kristus (Bush, Romney), pukkimerirosvoantipaavi (Cossa = Berlu). Siinä oli tärkeimmät ja tähänastiset varmat.

Kun Peter Higgs on tämän päivän Ulug Beg, niin Timur Lenk on Winston Chuchill.

Tämä oli jossakin määrin yllättävä,mutta tarkemmin ajatellen aivan analoginen tulos.  :-/

Mestariennustaja Timur Lenk ei siis ollut tieteen vihollinen, kuten Hitler ja Hirohito, vaan sen sotilaallinen ja poliittinen tukipylväs.Hänen tieteestä innostuneella pojanpo- jallaan ei tuohon asiaan ollut ainakaan suurta vaikutsuta, sillä tämä oli vaarin kuollessa 11-vuotias.

Minkä uskonnon perusteella Timur ennusti, ei ainakaan islamin, jonka kiihkomieliset talibanit sitten hävittivät Ulug Begin observatorionkin,mutta kuviossa kaiken kaikki-aan oli vahvasti mukana sikäläinen ENTINEN valtauskonto, kiinalainen ja muu ESI-ISIENPALVONTA.

Oppiin kuuluu, että menneet polvet sieltä Manalan puolelta edelleen tarkkailevat maanpäällistä menoa, ja oikein kusisen paikan tullen myös voivat jopa puuttua siihen, edellyttäen, että esi-isiä on kunnioitettu ja muistettu hyvällä...

Oppi ei ole ollut aivan tuntematon Suomessakaan (sen on legitimoinut ensin heimo-jen ja sitten kylien ja yksityishenkilöiden maanomistusta) eikä juuri missään puolella maailmaa. Suomessa tosin maagiselta puolen seurasi lähinnä kosto rankaisematta jääneestä salaisesta pahanteosta.

Vaikustusvaltaiset ja joskus muutkin kansalaiset myös VALMISTAUTUIVAT ESI- ISÄN TEHTÄVÄÄNSÄ (Timur Lenk ei ollut ainoa...):

Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet 14.6.–1.12.2013

Maailman kahdeksas ihme marssii Vapriikkiin.

Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shi Huangdin hautaa yli 2000 vuotta suojannut ter- rakotta-armeija löytyi sattumalta vuonna 1974. Arkeologisissa kaivauksissa paljastui lähes 8 000 soturia sodankäyntioppien mukaisissa muodostelmissa.

Tarunomaisten haudanvartijoiden ja ensimmäisen keisarin pronssivaunujen lisäksi Vapriikissa voi ihastella muita hautalöytöjä ja keisarien aarteita Qin- ja Han-dynasti-oiden ajalta, esimerkiksi kallisarvoisia jade-,kulta- ja pronssiesineitä. Muinaiset kiina- laiset uskoivat elämän jatkuvan kuoleman jälkeen. Vainajalle tuli siksi varustaa mu-kaan kaikkea sitä, mitä hän oli eläessäänkin tarvinnut. Näyttelyn yhteistyökumppanit Kiinassa ovat Shaanxi Provincial Cultural Relics Bureau ja Shaanxi Cultural Heritage Promotion Centre. "

1-7b390ad6.jpg

LIEKÖ SITTEN OLLUT KEISARI QIN SHIHUANGDIN JOHDATUSTA, että joulun ai-kaan 1936 XIANin kaupungissa,tämän terrakotta-armeijan yläpuolella siitä tietämättä tehtiin II maailmansodan lopultakin ehkä kauaskantoisin ja vaikuttavin XIANIN LIIT-TOSOPIMUS Kiinan kansallisen porvarillisen Kuo Min Tang -puolueen johtaja Tsiang Kai Shekin, Kiinan kommunistien johtajan Mao Tse Tungin ja japanilaislle "liittolaisil-leen" selkänsä kääntäneen Mantshurian sotalordin Chang Hsüeh Liangin kesken yh-teistä valmistautumisesta Japanin hyökkäykseen.Sopimus syntyi Kominternin, edus-tajanaan mm. Ai Nuyen Quoc eli Ho Tshi Minh, ja englantilaisten, mahdollisesti vielä muiden Japania vastaan varustautuvien tahojen ohjauksesta ja painostuksesta.

Sellaisen palaavan haamun kannalta toistaiseksi tietääkseni ainoana opista kertoo M. Night Shyamalanin viimmestä päälle nerokas "Kuudes aisti "... (Pihalla oleva on tietysti haamuna- kin pihalla...)

Muokannut: Risto Koivula , 15.8.2013 0:30:49


***


Luterilaset tiedemiehet (Naisia ei ole paitsi Höpsiksen "Tieteellisessä neuvostossa").

Risto Koivula , 24.8.2013 3:45:44, 372977

Vai että oli muka "protestanttinen kristinusko uuden ajan tieteen vallankumouksen pohjalla "...

Usarin blogisti näkee johonkuhun jenkkiläiseen hörhökynäilijään nojaten luterilaisten käyttöön ottaman "perisynnin" käsitteenä "todisteena siitä, että tieteellinen vallankumous nojasi teologialle":

snafu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144896-tieteen-jattilaiset-seisoivat-teologian-jattilaisten-harteilla

Sattuu kuitenkin olemaan niin, että "perisynti " on vähintään yhtä paksua paskaa tieteessä kuin uskonnossakin...!

Noissa hölmöilyissä tehdään länsieuroopalaisen materialistisen filosofian isästä Francis Baconistakin "syntiinlankeemuksen" "hienouksilla" spekuloiva slolastinen te-ologi, jota filosofiaa Bacon yli kaiken vastusti ja pyrki tekemään sen "tarpeettomaksi" (esimerkiksi Kruunuillekin, mikä tietysti oli heidän mielestään vieläkin pahempi kuin kansalle turhaksi...). Bacon olikin kaikkea muuta kuin uskovainen, vaikka hän niputti-kin teologian ja etiikan (moraalin) samaan nippuun "ilmoitetuksi tiedoksi" (jota hän ei halveksinut).

Täällä on sitä oikeata tietoa tuosta asiasta, antiikin tieteellinen filosofia oli säilynyt ja sitä oli kehitetty pakanallisessa PREUSSISSA, josta oli syntyisin sen käynnistäjäkin, Niklas Kapperniks ("Kuurilainen") eli Nikolaus Kopernikus :

hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/11/jaa-etta-kristinusko-muka-olisi-ollut-luonnontieteiden-nousun-taustalla

Nikolaus Kopernikuksen kerrotaan kuolleen raivosta,kun hän kuuli, että Martti Luther on hylännyt ja kironnut "harhaoppisena" hänen oppinsa Aurinkokeskeisestä maail-manjärjestyksestä. Tuo oli jo satoja vuosia pinnan alla muhinut kirkon ja preussilais-ten oppiriita, eikä sen ydin silloin ollut siinä, mikä on Maan asema suhteessa Aurin-koon,vaan se,PYÖRIIKÖ MAAPALLO AVARUUDESSA VAI EI. Pyörimisoletuksesta tuli kristillisessä Euroopassa kuolemantuomio.

Preussilaisilla taas oli symbolinakin aurinko, jonka säteet kaareutuvat, jo kivi-kaudelta tunnetun Šiauliain tähden (selonitähden, jossa on kuitenkin suorat säteet, joskin usein vain osalla kehää) variantti (josta hiidenpyörä, kuurilaisten perkeleen-pyörä jne., ja joidenkuiden tulkinnan mukaan myös hakaristi), minkä on tulkittu ilmeisen oikein tarkoittaneen, että tähti pyörii.

Yksi keskeinen trikki (eräillä...) uskovaisilla on ollut siis jättää sen vallankumouksen liikkelle lähdettäjät kokonaan käsittelemättä.

Nikolaus Kopernikuksen lisäksi, ennen häntä,oli toinenkin,ehkä vieläkin tärkeämpi käynnistäjä, jolle Kopernikuskin osin nojasi. Hänellä oli vieläkin vähemmän tekemis-tä protestanttisen tai muunkaan kristillisen teologian kanssa kuin matematiikan ja kanonisen oikeuden spesialistilla Kopernikus/Kapperniksilla.

Hänen virallinen nimensä oli Mirza Muhammad Tāraghay bin Shah Ruh eli Ulug Beg (suuri herra) ja hän oli myös kotikapunginsa Samarkandin rajattomin valtuuks-in varustettu pormestari. Hänen voidaan katsoa perustellusti asettuvan pallogeomet-riallaan Euklideen ja suhteellisuusteorian (hyperbolisen geometrian) puoleenväliin.

Paavi oli selvillä tähtitieteen virheistä, mm.että vuosi on väärän pituinen,ja hän tarjosi Kopernikukselle maailman korkeinta tiedevirkaa vatikaanissa, jota tämä kuitenkin kieltäytyi ottamasta vastaan. Syynä oli epäilemättä varmemmanpuoleinen tieto siitä, että malli ei ole korjattavissa matematiikkaa edelleen mutkistmalla parsimalla, vaan tarvitaan kokonaan uusi malli.

Protestanttiset tieteentekijät eivät ole menestyneet katolisia, ortodokseja, saati juuta-laisia ja pakanoita paremmin. Muut protestantit paitsi anglikaanit ovat menestyneet suhteellisestikin katolisia (ja ortodokseja) huonommin. Täältä uskovaisten tiedehuip- pujen listata löytyvät luterilaisista nimet Gottfried von Leibniz, Carl von Linné, maini-taan Johannes Keplerin (platonistinen pakana), yhteydessä Tyko Brahe, Lauren-tius Gothus (Uppsalan arkkipiispa,astronomi),Lars Levi Læstadius (kasvitieteilijä), John Bachman (eläintietelijä), Heinrich Hertz, Georg Cantor, Max Planck, Otto Hahn (uraaniatomin halkaisija), Werner Heisenberg, Kurt Gödel, Aldert van der Ziel (elektroniikkateknologi),

Listan ansioituneimmat nimet, ja samalla hurjimmat hörhöt, ovat Leibnitz, Gödel, Planck ja Heisenberg.

Listasta (jossa on vain fanaattiset) puuttuvat korkeimman luterilaisen koulutuksen hankkineet Immanuel Kant ja Georg Wilhelm Friedrich Hegel,jotka eivät sanoutuneet irti ja joita ei myöskään erotettu Luterilaisesta kirkosta, oli heidän oppinsa suhde sen oppiin "todella" mikä hyvänsä.

Luterilaisten perheiden pakanallistuneita tiedemiesjälkeläisiä olivat Johann Gottlieb Fichte (Kantin kumoaja eli hyvä filosofi vaikkakin Kantiakin kovempi idealisti ja hör-höili poliittisissa opeissa), Karl Marx, Fridtjof Nansen (eläin- ja maantieteijä, Lännen Pavlov, Kansainliiton pakolaiskomissaari), Niels Bohr, Ragnar Granit (jonka kailalai-set hörhöt savustivat Helsingin yliopistosta sen jälkeen, kun hän jo tehnyt suurkeksintönsä; väärä syntymäpaikka: hän oli syntynyt Riihimäellä).

Leimalliselta näyttää, että näyttää, että luterilaset enemmänkin ärsyttäneet jonkun muun, verisen kilpailijan huippusuorituksiin kuin tehneet itse oikein viimeisen päälle loppuun vietyjä sellaisia: Luther Kopernikuksen, Kant Fichten,Hegel Marxin, Carl von Linné Jean-Baptiste Lamarckin ja Charles Darwinin, sekä ylitse kaikkien muiden Leibniz Newtonin, Planck ja Heisenberg Einsteinin ja Bohrin ...


Muokannut: Risto Koivula , 24.8.2013 4:20:36


****

Risto Koivula , 9.9.2013 6:55:30, 373189

Saksan vapaakirkot ja Adolf Hitler

"Kun luterilaisen kirkon nuorisotyö yhdistettiin Hitler-Jugendiin,baptistit 1934 lakkaut- tivat itse oman nuorisoliittonsa. Helluntailainen Mülheimin seurakuntaliitto lisäsi 1937 uskontunnustukseensa omasta aloitteestaan lauseen ”Juutalaisten poistaminen kan-samme ja muiden kansojen keskuudesta on meille Jumalan tahdon ja ennalta mää-räämisen mukainen tehtävä". Mülheimin liiton Heilszeugnisse-lehti kirjoitti sodan ai-kana, että Saksan voitto Britanniasta on ennustettu Raamatussa (Daniel 7:4). Vuon- na 1941 kuitenkin kaikki kristilliset lehdet kiellettiin paperipulaan ja sotasensuuriin vedoten. "

Muokannut: Risto Koivula , 9.9.2013 7:08:21


***


Kristinuskovaisten ongelma: uskoako Jumalaan VAI Raamattuun (kuten arkkipiispa)!

Risto Koivula , 29.12.2013 20:52:50, 375049

Uskovaisen ongelma: Pitäisikö uskoa (Raamatun) Jumalaan VAI Raamatun tekstiin!

Jälkimmäisen leirin peruste: "Perkelekin uskoo Jumalaan, mutta EI RAAMATUN OHJEISIIN!"!

Saivatko nyt tapa- ja moraaliuskovaiset todellisen peukaloruuvin teologisessa kissanhännänvedossa...:

Arkkipiispa ei usko Raamattuun

29.12.2013 17:30 Kyösti Koivuniemi

Arkkipiispa Kari Mäkinen oli Ykkösaamun vieraana 14.12.2013. Hänen muutamat kannanotot ohjelmassa olivat epäraamatullisia sekä Evankelis-Luterilaisen kirkon tunnustusten vastaisia.

Ykkösaamun toimittaja kyseli arkkipiispalta katsojien lähettämiä kysymyksiä. Yksi kysymyksistä arkkipiispalle kuului seuraavasti:Miksi te ette usko Raamattuun? Arkki-piispa Mäkinen vastasi kysymykseen seuraavasti: Minä uskon Jumalaan, Raamattu ei ole minun uskoni kohde vaan Jumala,ja ajattelen että meidän uskomme ydintä, ydinkirja on Raamattu, ja Raamatun ydin on se mitä kerrotaan ihmiseksi tulleesta Jumalasta, eli Kristuksesta.

Raamatun sanan opetuksen mukaan Jumalaan, Herraan Jeesukseen, tulee uskoa, niin kuin Raamattu opettaa. Tämä tarkoittaa sitä, että uskovan ihmisen uskon kohde on Jumala, josta Raamattu opettaa ja Raamattu opettaa kuinka ja miten Jumalaan tulee uskoa.

Missään nimessä uskova ei voi sanoa, että Raamattu ei ole minun uskoni kohde vaan Jumala, koska Jumalaan ei voi uskoa millään muulla tavoin kuin Raamatun opettamalla tavalla. Sen tähden uskova uskoo Raamatun sanaan, koska hän löytää Raamatusta opetuksen siitä millä tavalla Jumalaan tulee uskoa.

Arkkipiispa ei usko Raamattua, mutta hän sanoo uskovansa Jumalaan. Raamatun sanan opetuksen mukaan riivaajahengetkin uskovat Jumalan olevan yksi. Riivaaja-henget uskovat ja tunnustavat Jumalan olemassaolon, mutta he eivät usko Jumalan sanan totuuteen, vaan vääristävät sen mitä Raamattu opettaa.

Koska arkkipiispa ei usko Raamattua, niin siksi hän eksyy uskomaan valhetta esim. homoseksuaalisuudesta.Roomalaiskirjeen luvussa yksi esiintyvä kreikankielen sana khresis tarkoittaa käyttö,kanssakäyminen, sukupuoliyhdyntä sekä seksuaalinen käyt- täytyminen. Uuden Testamentin alkutekstin valossa homoseksuaalisuus on kiistatto-masti syntiä ja Jumalan tahdon vastainen seksuaalisen kanssakäymisen harjoittamisen muoto.

Alkuteksti kumoaa kiistattomasti väitteet, jonka mukaan roomalaiskirjeen 1. luvun jakeissa 26 ja 27 olisi ollut kyse rituaalisesta pakanallisesta tanssista tai jostain epäjumalanpalveluksen rituaalista, sillä kyseessä oli homouden ja lesbouden synnit.

Mäkinen on epäpätevä ja sopimaton virkaansa

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustus opettaa seuraavasti:

Kirkkojärjestys 1 luku 1 §: Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristil- listä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin, ja joka on ilmaistu kolmessa vanhan kirkon us-kontunnustuksessa sekä muuttamattomassa Augsburgin tunnustuksessa ja muissa luterilaisen kirkon Yksimielisyyden kirjaan otetuissa tunnustuskirjoissa. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustus-kirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.

Kirkkojärjestys 5 luku 6 §: Papiksi vihittävän on annettava virkaan vihittäessä seu- raava lupaus: Minä N.N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä,että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita.Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon.

Kirkkojärjestys 18 luku 3 §: Vihittävä piispa antaa näin kuuluvan lupauksen: Minä N. N. lupaan kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä, toimittaessani N:n hiippakunnassa piispan virkaa, jonka nyt olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä, puhtaassa sanassa ja siihen perustuvassa evankelisluteri-laisen kirkon tunnustuksessa. Tahdon myös tehdä parhaani,että kaikki muutkin, sekä sananpalvelijat että sanankuulijat hiippakunnassani niissä pysyisivät ja niiden mu-kaan eläisivät. Niin tehdessäni tahdon asettaa itselleni ohjeeksi Pyhän Raamatun opetukset oikean seurakunnan kaitsijan virasta ja velvollisuuksista. Tahdon huolehtia siitä, että minulle uskotussa hiippakunnassa Jumalan sanaa puhtaasti julistetaan ja sakramentteja oikein Kristuksen asetuksen mukaisesti jaetaan.Tahdon vihkiä ja aset- taa virkaan pappeja,jotka havaitaan siihen kelvollisiksi. Tahdon myös edistää maan rauhaa sekä kuuliaisuutta laillista esivaltaa kohtaan,noudattaa kaikessa kirkon lakia ja järjestystä ja vakavasti kehottaa ja velvoittaa hiippakunnan pappeja samoin tekemään. Kaiken tämän minä tahdon rehellisesti tehdä, niin että voin siitä vastata Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän auttakoon minua Jumala.

Koska arkkipiispa ei usko Raamattua, hän on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen mukaan harhaoppinen, sopimaton sekä epäpätevä hoitamaan arkkipiispan tehtävää.

Mäkinen on sanonut julkisesti,että hän uskoo Jumalaan,muttei Raamattuun. Arkki- piispa on siis epäpätevä hoitamaan virkaansa,sillä hän ei täytä kirkkojärjestyksen 1 luvun 1 pykälää koskien evankelis-luterilaisen kirkon kristillistä uskontunnustusta, jonka mukaan luterilaisen kirkon jäsenen tulee uskoa Jumalaan Raamatun ilmoitta-valla tavalla. Kannattaessaan julkisesti homoutta sekä kaiken kansan kuulleen sano-essaan ettei hän usko Raamattua, Kari Mäkinen on kieltänyt uskonsa Raamatun Ju-malaan. Näin ollen Mäkinen on siis epäpätevä hoitamaan virkaansa, sillä hän toimii vastoin sitä lupausta,jonka antoi tullessaan vihityksi kirkon papiksi.

Kirkkojärjestyksen 5 luvun 6 pykälän mukaan papin pitäisi pysyä Raamatun sanan opetuksessa, eikä kirkon pappi saa julkisesti julistaa tai levittää oppeja, jotka sotivat Raamatun opetusta vastaan.Papiksi vihitty on luvannut julistaa Jumalan sanaa oikealla tavalla. Kannatta-essaan julkisesti homoutta sekä kaiken kansan kuulleen sanoessaan ettei hän usko Raamattua, Kari Mäkinen on rikkonut pappisvihkimyksen lupauksen Jumalan ja ihmisten edessä.

Mäkinen on sanonut julkisesti, että hän kyllä uskoo Jumalaan, mutta ei Raamattuun. Arkkipiispa on epäpätevä hoitamaan virkaansa, sillä hän toimii vastoin sitä lupausta, jonka hän antoi tullessaan vihityksi evankelisluterilaisen kirkon piispaksi. Kirkkojär-jestyksen 18 luvun 3 pykälän mukaan piispan pitäisi pysyä Jumalan sanan puhtaas-sa opetuksessa.Kannattaessaan julkisesti homoutta sekä sanoessaan ettei hän usko Raamattua, Mäkinen on rikkonut piispanvihkimyksen lupauksen Jumalan ja ihmisten edessä.

Miten on mahdollista,et tä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon päämies ei usko Raamattua, vääristää Raamatun opetusta sekä toimii vastoin kirkon uskonopin tunnustusta? "

Ei voida sanoa, etteikö kirkossa käytäisi aatteelista keskustelua...

Minua kiinnostaa huomattavsti noita kysymyksiä enemmän uskooko arkkipiispa ROTUMURHAPEILINEUROONIIN vai ei...

(Vähän epäilyttää ...)

Muokannut: Risto Koivula , 29.12.2013 21:36:42


****


Jeesus menee!


Risto Koivula , 19.9.2013 21:22:30, 373401

2,width

Jeesus tulee... Jeesus menee

Miesten perus t-paita


 

***
 

Muuta poistettua...

Šiauliain tähti tuikkii (itäistä valoa)...

Risto Koivula , 19.12.2013 18:53:36, 374767

Lainaus: Risto Koivula , 19.12.2013 03:10:11, 374752


Viestin otsikko: Šiauliain tähti tuikkii...

ViestiLähetetty: Ke Tammi 13, 2010 5:56 am


Ariston kirjoitti: " Tässä linkissä muutama hyvä kartta samantyyppisten esineiden levinnästä Pohjolassa ja Baltiassa (n.300-600 jaa):

samla.raa.se/xmlui/bitstream/handle/raa/2695/1991_225.pdf?sequence=1

Arkkis kirjoitti:

" 230 A. Bitner-Wröblewska

Screenshot_2019-01-16%20Between%20Scania

Fig. 4. Sites with artefacts decorated in West Baltic star ornament

(a). Selected sites with artefacts ornamented in the Sösdala style (b).

Kuvan ”West Baltic star ornament (a)” on mitä ITÄBALTTILAISIN ns. ”Šiauliain tähti", ”Šiaulių žvaigždė” (lt.),”Šauļu zvaigzne”,joka itse asiassa on Aurinko, seelien eli selonien heimotunnus, jotka olivat auringonpalvojia.Länsibalttilainen eli preussilainen tähdestä tulee, kun säteitä taivutetaan kuvaamaan pyörimisliikettä.

Kuurilaisten "Perkeleen pyörä" on "Šiauliain tähden" variantti:

img.lrytas.lt/show_foto/?id=49462&s=3&f=4

http://img.lrytas.lt/show_foto/?id=49462&s=3&f=4

Perkeleen pyörän pohjana on tähtisymboli,jonka säteet ovat kaarevat, mikä tarkoitta- nee, että ”tähti pyörii”.En tiedä uskoivatko auringonpalvojat,että Aurinko pyörii, mutta heidän bisnes- ja poliittiset kumppaninsa preussilaiset ainakin uskoivat tai pikem-minkin tiesivät, että MAA PYÖRII, ja heidän ”unuversumi”- sanansakin ”Ainawarst” tarkoitti ”yhtä kierrosta” (kuten ”universumikin”). Oppi Auringon ympäri pyörivästä maailmankaikkeudesta on Kreikasta Aristarkhos Samoslaiselta. Oppi tunnetaan kir-jallisesti kuitenkin vain Arkimedeen sitä koskevista muistiinpanoista ja tarkasteluista (jotka tosin tuskin kauheasti hävisivät originaalille).

Preussiksi Aurinko on ”Saūli” (tätä ei saa kertoa Sekoomukselle...), mutta ”šaūlē” = pallo, joka on samaa kantaa, kuten ”Šiauliai”:kin, joka on kuitenkin monikkomuotoi-nen, ja tarkoittaa siten heimoa:Kuršenai (10 km Šiauliaista luoteeseen, Telžiai, Biržai, Zarazai, Vanai...

Suomessa ns. Hiidenpyörä, jossa on kaarevat pienat, jotka lähtevät navasta kohti-suoraan mutta liittyvät kehälle vinosti, eräänlainen sisäisesti jousitettu pyörä, on "Perkeleen pyörän" pelkistys.Braliu387500_152416378191429_751797142_n


Kumma kyllä ”Šiauliain tähti” on myös ilmeisesti 30-luvulla käyttöön otettu sotilaalli-nen kunniamerkki, joten symbolista myös ”tapellaan”. Tässä ”Isänmaan liiton” ex-presidentti hävittäjälentäjä Rolandas Paksasin puolueen, vaaliehdokas kertoo omaavansa sellaisen:

www.vrk.lt/rinkimai/400_lt/Kandidatai/Kandidatas19647/Kandidato19647Biografija.html

” Už nuopelnus Lietuvai ir aktyvią visuomeninę veiklą yra apdovanotas Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių, Sausio 13-osios, Šiaulių žvaigždės, ”

”Šiauliain tähdet” on tietysti myös urheiluseura:

www.darts.lt/comment.php?comment.news.50

Šiauliain tähti on perkeleenpyöriä ja muita kovempi pakanasymboli, koska se muis-tuttaa mm.saksalaisia ja katolisia ikävistä asioista.Sen taustalla ollutta uskontoa ei kuitenkaan tunneta yhtä hyvin kuin zem-balttien maauskonto, Liettualaisten muinais-uskonto, alun preussilainen Rusne/Romuva-uskonto tai kuurilaisten Perkeleen-pal-vonta. ”Šiauliain tähti” esitetään usein esimerkiksi puolikkaana, jolloin se tarkoittaa (idästä kuinkas muuten) nousevaa aurinkoa. ”Ex oriente lux”, venäjäksi ”Iz vostoka luč”, jossa ”luč” on ”säde” eikä ”koko valo”. Lännen vastaisena symbolina se on sitä ”kriittisempi”, mitä vähemmän siitä säteitä (jotka ovat aina keskellä ja aina suoria), sillä säteiden oleva määrä kertoo, kuinka paljon valoa ”jo on” ja se puuttuva määrä kertoo, paljonko ”tarvittaisiin lisää”, siis ”pakanallista” valoa, joka voi toki olla tieteen-kin valoa ainakin (meidän) pakanoiden mielestä... Eikä se sellaisena ole ”itäistä tai läntistä”, vaan edistyksellistä.

(Neuvostoaikana Šiauliain tähti oli symbolina hyvin esillä mm.vaakunoissa ja muissa tunnuksissa. Muistaakseni NL:lla oli myös sukellusvene "Ṥjaulju zvezda": mitä vähemmän näkyy, sitä uhkaavampi!).

Juuri nyt Šiauliain tähti näyttää olevan täysin putsattu julkisista symboleista jopa Šiauliain kaupungissa, vaikka siellä mm. vietetään ”Suuren Auringon Juhannus-juhlaa”, joka kerää laajasti kulttuuriväkeä tavallisen kansan lisäksi.

Uusioversio Šiauliain tähdestä esiintyy Šiauliain yliopiston vaakunassa, jossa suun-tia on kolme,ja tähti loistaa kolmion takaa,jossa aurinko muodostaa silmäterän. Tämä viittaa ilmeisesti uskoon "kaikennäkevään aurinkojumalaan", joten pakanallista viestiä yritetään ehkä kompromissoida seemiläiten uskontojen kanssa... "


Ja tuo tähti on taas korvattu uudella... Tämän Šiauliain tähden viesti on suomennettuna, että "Itäistä Valoa Ei Kaivata Yhtään Lisää.", valitettavasti.

http://www.su.lt/index.php

Screenshot_2019-01-16%20%C5%A0iauli%C5%B


Šiauliain tähti on Suomen maa-alueen vanhin tunnettu symboli. Toisekai vanhin on saman kansan vasarakirves. Suomen sana "vasara" on tuota kieltä, ja tarkoittaa "ku-parisen kaltainen". Sana *vas- siinä alussa, vaski, on (kampakeraamista) SU-kieltä.

Hampaan jäljet todistavat muinaisen koivuntuohitervapurkan olleen lapsen suussa lapissa 5300 vuotta sitten

Sata pistettä Museovirasolle loistavasta tieteellisestä toiminnasta, muutoin äärimmäisen tieteellisen rappion aikakaudelle!


Kierikkikeskuksen kivikautisen kylän kaivauksissa löydetty pihkakoru ja koivuntuohitervan kappale, jota on käytetty purukumina noin 5 500 vuotta sitten.

Meripihkakoru on mahdollisesti maailman vanhin "Šiauliain tähti" Ruotsista on lödetty myös pieniä meripihkaisia vasarakirveitä

 


hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/sana-rossija-tulee-muinaisesta-rus-uskonnosta

fi.wikipedia.org/wiki/Romuva

en.wikipedia.org/wiki/Baltic_mythology

Kapungin vaakunan tähdessä otetaan (epäonnituneesti) etäisyyttä "itä-länsiakesliin"...

Coat_of_arms_of_%C5%A0iauliai_Grand_%28LMuokannut: Risto Koivula , 19.12.2013 19:37:57

Itämeren rantojen pronssikautiset laivahaudat eivät ole hautoja:

https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/31901

" Östersjöns skeppssättningar. Monument och mötesplatser under yngre bronsålder / Baltic Stone Ships. Monuments and Meeting places during the Late Bronze Age "

http://www.hum.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext/stenskepp-vittnar-om-langvaga-resor-och-ett-maritimt-natverk-i-ostersjon-for-3-000-ar-sedan.cid1160538

https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/31901/2/gupea_2077_31901_2.pdf

On kiinnitetty ennekin huomiota balttiperäisten paikannimien ryppäisiin näiden laivamonumenttien ympäristössä:

On kiinnitetty ennekin huomiota balttiperäisten paikannimien ryppäisiin näiden laivamonumenttien ympäristössä:

Laivalatomuspaikkojen ympäristöt varsinkin Ruotsissa näyttävät vilisevän muita paikkoja selvästi enemmän "-ing-" -loppuisia preussilais/kuurilaistyyppisiä paikanni-miä,vaikka sitten kantasana olisikin selvästi ruotsalainen,kuten vaikkapa   "Glömmin- ge". Muita tuollaisia 1: mittakaavaisesta kartasta sentin-parin etäisyydellä "oikeasta paikasta": Blekinge, Veinge, Harplinge, Getinge, Slöinge, Faringe, Vittinge, Björklin-ge, Gysinge, Huddinge, Taxinge, Graninge, Kumlinge. Ihan "huk-kapaikoilla" tuon seikan suhteen tuollaisia nimiä ei tuonkokoisten tai isompien paikkakuntien kohdalla näytäkään esiintyvän ollenkaan.Noilla paikoilla on myös muuta keskinäistä yhteyttä: esimerkiksi Faringen-Vittingen-Björklingen-Gysingen-Huddingen-Taxingen keskellä on myös "Kumla", ja Graningen vieressä on mm. "Ålandsbro".

... Pääte on samaa juurta kuin suomen sekä -inen (liivin -ńi) että -kas (liivin -g).


Screenshot_2019-01-16%20Between%20Scania

Preussilaisten kultakolokoiden pohjisen läytypaikka on Suomen Ähtävänjoki,ruotsiksi Esse < preussin Ezze = ääri, raja, ääriraja.

Preusiilasite ja heidän merenkulkijanaapureidensa kuurilaisten ja liiviläisten, jota osin vasta tuohon aikaan olivat asettuneetkin viimeisimmille alueilleen, liikkumisesta Suomessa ennen viikinkejä ja luultavasti muitakaan germaaneja EI OLE VÄHÄISINTÄKÄÄN EPÄSELVYYTTÄ.

***

 


Keltit sivistyneitä, roomalaiset tyhmiä ja taitamatoomia barbaareita


Keltit sivistyneitä, roomalaiset barbaareja


Risto Koivula , 3.12.2013 4:45:40, 374546

Vasta keltit keksivät mm. hevosenkengän, sakset ja jalustimellisen satulan. Tämä johtui siitä, että roomalaiset eivät osanneet eivätkä halunneet käsitellä rautaa, vaan pelasivat pronssin kanssa.Rauta kävi nopeasti myös halvemmaksi,koska sen raaka-ainetta on saatavissa mielin määrin toisin kuin kuparia ja tinaa. Mutta sen käsittely muokkamalla pelkästään takomalla vaati suurta taitoa.Jalustin ja hevosenkenkä nos-tivat hevosen selästä tapahtuvan taistelun eli keskiajan ritaritaidot uudelle tasolle. Roomalaiset olivat käyttäneet vielä alkuindoeurooppalaisten tapaan hevosvetoisia sotavanuja, joissa taistelija seisoi erilaisine aseineen. Lisäksi hevosia käytettiin joukkojen ja viestien kuljetuksiin (mm .pakenemiseen). Nyt tärkeimmäksi aseeksi muodostui keihäs, ja pitkä raskas ratsuväen kahdenkäden miekka kalpa.

Archeologists revise image of ancient Celts

The Celts were long considered a barbaric and violent society. But new findings from a 2,600-year-old grave in Germany suggest the ancient people were much more sophisticated than previously thought.

The little Bettelbühl stream on the Danube River was completely unknown, except to local residents. But that changed in the summer of 2010 when a spectacular discovery was made just next to the creek.

Not far from the Heuneburg, the site of an early Celtic settlement, researchers stumbled upon the elaborate grave of a Celtic princess. In addition to gold and am-ber, they found a subterranean burial chamber fitted with massive oak beams. It was an archeological sensation that,after 2600 years, the chamber was completely intact.

The wooden construction was preserved by the constant flow of water from the Bet-telbühl stream. "In dry ground, the wood wouldn't have had a chance to survive over so many centuries," said Nicole Ebinger-Rist, the director of the research project handling the find.

A life of luxury?

Since the rings in the wood allow them to date the other items in the burial chamber, researchers are now hoping to gain a new understanding of Celtic culture and history.

The result could change our view of the Celts. Roman writers in particular described the heterogeneous people as barbaric,only excelling in violence and war. But that's a distorted view, according to Dirk L.Krausse from Baden-Wurttemberg's state office for historic preservation.

"There's also a bit of propaganda involved, since the Celts conquered Rome in the year 387 B.C., so they couldn't have been so primitive," Krausse explained. The findings at the Heuneburg near Hundersingen also indicate that the Celts living in the upper Danube region were more advanced than previously thought.

The Heuneburg is a center of Celtic culture in south-western Germany. In its hey-day, giant security walls in the area protected a city of as many as 10000 people. Wealthy members of society led lives of luxury:Etruscan gold jewelry,Greek wine,and Spanish tableware were all traded here. The Celtic princess's grave supports the hypothesis that her people were interested in culture and comfort.

Elaborate pearl earrings, solid gold clasps, an amber necklace and a bronze belt are just some of the findings from the grave that baffle the archeologists.

"We find objects here everyday that we cannot categorize at this time," Krausse said.

Archeologist's playground

The burial chamber is not only well preserved - but also full.In most cases, archeolo-gists find themselves digging up graves that were plundered by thieves years ago. But here,stacks of burial objects made of gold,amber, jet and bronze were discovered alongside the skeletons of the princess and an unidentified child.

It quickly became clear, however, that it would be a huge challenge to retrieve the treasures. So specialists were called upon to place a steel frame around the burial chamber and lift it out of the gravel and onto a heavy truck.The findings were then transported to a laboratory near Stuttgart, where they are now being examined in painstaking detail.

Archeologists, restorers, excavation experts, anthropologists and botanists are all in-vestigating the 3.6-by-4.6-meter (roughly 12-by-15-foot) burial chamber,Nicole Ebin-ger-Rist said. "The colleagues here lie on their bellies and look down into the depths, suspended over the findings," she explained.

Who was she?

Every single centimeter of the find is examined with brushes,tweezers, and scrapers. "This space, which had been furnished with a lot of different objects, has shrunk to just a few milli-meters due to the pressure of the earth," Ebinger-Rist said. Lasers and scanners allow the researchers to create a 3D computer image of what the burial chamber originally looked like.

In addition to the gold and amber jewelry, the researchers are also particularly inte-rested in the plant and animal remains found in the chamber."The organic material is actually just as im- portant as the artifacts because it gives us information about their burial rituals," Ebinger-Rist added.

When the excavation of the grave is completed this spring, the six-person team will begin two years of detailed research. For Ebinger-Rist, the priority is to uncover the identity of the buried princess."We call her a princess, but we actually know very little about the social organization of the time because we don't have any written sources."

History's big mystery

The researches are also hoping to learn more about the Celts' wars of domination - one of the greatest mysteries of central European history. Experts still don't know why the Celts were advancing quickly from the sixth century B.C. until the birth of Christ and then abruptly disap-peared from the scene.

Should that mystery be solved,then the tiny Bettelbühl creek in south-western Germany will also go down in history. Without its steady flow, the princess's burial chamber likely wouldn't have survived its 2,600-year sleep. "

Muokannut: Risto Koivula , 3.12.2013 4:55:20


****


Temppelivaltio on syntynyt ennen maanviljelystä


Risto Koivula , 7.9.2013 20:19:06, 373176

ngm.nationalgeographic.com/2011/06/gobekli-tepe/musi-photography

" The Birth of Religion

We used to think agriculture gave rise to cities and later to writing,art, and religion. Now the world’s oldest temple suggests the urge to worship sparked civilization. "

Tämä pystytään varmasti osoittamaan siitä,että vasta myöhemmin levisi viljelykelpoi- nen vehnälajike,joka ei pudota siemeniään yksitellen sitä mukaa,kun ne kypsyvät. Tuo lajike taas voitti villivehnän evoluutiossa ihmisen avulla, joka piti muut syömärit aisoissa.

Muokannut: Risto Koivula , 7.9.2013 20:21:58

Risto Koivula , 3.4.2013 3:18:51, 369854

 Nyt on Piru merrassa: Helvetin portti löydetty!

http:77yle.fi/uutiset/arkeologiryhma_uskoo_loytaneensa_tarujen_helvetin_portin_turkista/6561945

" Arkeologiryhmä uskoo löytäneensä tarujen "helvetin portin" Turkista

Arkeologien mukaan muinaisessa Hierapoliksessa on paikka,joka vastaa historialli-sia kuvauksia helvetin sisäänkäynnistä. Kyseessä on luolan suu, josta tupruaa ilmoille myrkyllistä kaasua.

Arkeologit uskovat löytäneensä kreikkalaisissa ja roomalaisissa taruissa kuvatun helvetin portin Lounais-Turkista.

The Daily Mail -lehden mukaan helvetin suuaukko sijaitsee muinaiseen Fryygiaan kuuluneessa Hierapoliksessa. Nykyään alue tunnetaan nimellä Pamukkale. Se on suosittu retkikohde, jonne ihmiset matkustavat ihailemaan valkoisia kalkkikivikerrostumia.

Arkeologien mukaan muinaisessa Hierapoliksessa on paikka, joka vastaa historialli-sia kuvauksia helvetin sisäänkäynnistä. Kyseessä on luolan suu,josta tupruaa ilmoil- le myrkyllistä kaasua. Suuaukon vieressä on temppelin pylväiden raunioita, joissa olevissa kaiverruksissa on mainintoja manalan jumalista.

- Paikka on täynnä niin usvaista ja paksua höyryä, että maata tuskin näkee. Eläin, joka sattuu kulkemaan sisään kohtaa välittömän kuoleman.Heitin sisään varpusia ja ne ottivat välittömästi viimeisen henkäyksensä ja putosivat, kuvaili kreikkalainen maantieteilijä Strabon helvetin porttia noin kaksi tuhatta vuotta sitten.

Italialaisen professori Francesco D'Andrian johtama arkeologiryhmä kertoi löydös- tään Istanbulissa järjestetyssä arkeologien konferenssissa. D'Andria kertoi Discovery Newsille,että ryhmä huomasi luolan myrkyllisten kaasujen vaikutuksen arkeologisten kaivausten aikana.

- Useita lintuja kuoli, kun ne yrittivät lähestyä lämmintä aukkoa. Ne kuolivat välittömästi hiilidioksidihöyryihin, D'Andria sanoi.

Arkeologit onnistuivat löytämään paikan rekonstruoimalla kuuman lähteen reitin.

Annette Blencowe Yle Uutiset "


****


Paavit ja kaanit

Lainaus
Timur Lenkin (Timur Rampa Wikissä, kaani oli lantioluun murtuman rampauttama henkilö siten, että tuskin pystyi kävelemään ontumallakaan, joten Rampa on parempi käännös Ontuva. Muuta hevosella pääsee.) ennustus, joka oli kirjoitettu hänen hautakivensä alle, joka avattiin 21.06.1941 neuvosto-Uzbekikstanissa, oli seuraava:

" Kuka koskaa aukaisee tämän haudan, saa niskaansa vielä kauheamman miehittäjän kuin minä olin! "

Seuraavana päiänä alkoi Adof Hitelrin Barbarossa-hylkkäys Neuvostolliittooon. <:-/Ehkä tästä säikähtäneinä naapurimaan Kazahstanin kansalaispiirit ovat laajasti vaatineet hautaamaan kymmenen vuotta sitten löydetyn Skyyttien saka-heimon Kultaisen "kaanin":

" Muinainen skyyttipäällikkö palautetaan hautaan kirouksen pelossa

Kazakstanilaiset arkeologit taipuivat paikallisten asukkaiden pelkoihin, joiden mukaan hautakummustaan pois joutunut päällikkö tuottaa paljon pahaa.

Kazakstanissa haudataan uudelleen 2 500 vuotta sitten elänyt skyyttipäällikkö, joka paikal-listen asukkaiden mukaan on kummitellut sen jälkeen, kun arkeologit nostivat hänen ruumiinsa haudasta kymmenen vuotta sitten.

Sakat olivat skyyttiheimo, joka rikastui käymällä kauppaa Keski-Aasian laajoilla tasangoilla, ja osa tuosta vauraudesta päätyi johtajien hautoihin.

Yksi kultaisessa haarniskassa ja jalokivin koristellussa haarniskassa haudatuista päälliköistä löytyi hautakummusta Šiliktinskin laaksosta vuonna 2003.

Taikauskoa, sanovat tutkijat

Jo aiemmin oli löydetty kaksi samanlaista "kultaisena miehenä" tunnettua miestä. Ensimmäisestä,jonka hauta löytyi vuonna 1970,on tullut Kazakstanin epävirallinen symboli, mutta uusinta löytöä asukkaat pitävät varsinaisena pahanilmanlintuna.

Sen jälkeen, kun arkeologit avasivat hänen hautansa, alueelle on iskenyt useita tul-via ja yksi paha kuivuus, karjaa on kuollut, ja lapsilla on havaittu aiempaa enemmän oppimisvaikeuksia, kertoo Kazakstanin televisio KTK.

Tutkijoiden mukaan todellinen syy äärimmäisiin sääilmiöihin on ilmastonmuutos. Muu on pelkkää taikauskoa, he sanovat. Arkeologit ovat kuitenkin taipuneet uusiin hautajaisiin kulttuurimi-nisteriön pyynnöstä, jotta alueella heränneet levottomuudet rauhoittuisivat.

Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto RIA Novosti: Kazakhstan to Rebury Ancient Warlord, Fearing ‘Curse’. "

Nuo maat vielä kilpailevat siitä yhä, kenellä on ollut mahtavampi ja kauheampi kaani. Kazahstanin tähän astinen "sijoitus" on yleensä ollut Valkoisen Ordan kaani Tohta-mysh (Tohtai), Karjalan liettulaisen ruhtinaan Narimantasin (Golitsynien) appiukko, joka on yksi niistä kolmesta sotapäälliköstä kautta historian, jotka ovat onnistuneet valtaamaan Moskovan kaupungin (ketkä olivat kaksi muuta?). Kazahstanin uusi pää-kaupunki Astana on Valkoisen Ordan paikalla. Nyt he taitavat olla "vaihtamassa" skyyttien Kultaiseen kaaniin. (Lähes yhtä hyvin voisi epäilemättä puhua "Kultaisesta paavista": mahdotonta sanoa tai mitata, kumpiin nähden ero on missäkin mielessä ollut suurempi...)

 

The "golden man" from the Issyk kurgan, 4th or 3rd century BC.

 


 

http://yle.fi/uutiset/3-9359063


Tutkija: Raamattua sensuroitiin aikojen alussa – naista häivytettiin taka-alalle

Vanhaan testamenttiin tehtiin pitkän ajan kuluessa valtavasti muutoksia ideologisista tai poliittisista syistä. Ristiriitaisia kohtia leikattiin pois.

17.12.2016 klo 11:59päivitetty 17.12.2016 klo 12:42
 

Emeritaprofessori Anneli Aejmelaeus on tutkinut työkseen Vanhan testamentin tekstien syntyhistoriaa. Hänet kuvattiin Helsingin yliopiston kirjastossa.
Emeritaprofessori Anneli Aejmelaeus on tutkinut työkseen Vanhan testamentin tekstien syntyhistoriaa. Hänet kuvattiin Helsingin yliopiston kirjastossa.

 

Näin lukee nykyisessä Raamatussa:

 

"Hanna rukoili näet hiljaa itsekseen, huulet vain liikkuivat mutta ääntä ei kuulunut."

Näin siinä luki alun perin:

"Hanna rukoili näet hiljaa itsekseen, huulet vain liikkuivat mutta ääntä ei kuulunut. Mutta Herra kuuli häntä."

Raamattua sensuroitiin ja muokattiin ahkerasti muun muassa poliittisista syistä pitkän ajan kuluessa aina ensimmäisille vuosisadoille asti Jeesuksen kuoleman jälkeen.

Suomen akatemian huippuyksikössä Helsingin yliopistossa tutkitaan Vanhaa testamenttia ja siihen tehtyjä muutoksia.

Lähteenä tutkimukselle ovat erityisesti niin sanotut Kuolleenmeren kääröt, jotka löy- dettiin alun perin 1940–1950-luvuilla sekä Septuaginta, Vanhan testamentin varhai- nen kreikkalainen käännös. Niiden avulla tutkivat ovat voineet vertailla eri varhaisia versioita.

Kiinnostavaa on, että Hannan tarinasta poistetuissa kohdissa naisen roolia on peukaloitu vähäisemmäksi kuin se on ollut alun perin.

– On koettu vaikeana, että nainen on pyhimmällä paikalla rukoilemassa, ja Herra täyttää hänen toiveensa, sanoo asiaa tutkinut emeritaprofessori Anneli Aejmelaeus.

Raamatusta luettiin pitkään versiota, jossa ylipäätään se,että Hanna astuu Herran eteen, oli poistettu. Tällä hetkellä käytössä olevaan,vuonna 1922 tehtyyn suomen- kieliseen käännökseen se on kuitenkin lisätty takaisin. "Mutta Herra kuuli häntä" -lausetta siellä ei ole vieläkään:

"Jeremian kirjasta yksi kollega totesi, että sitä kirjaa on työstänyt sadan vuoden aikana sata kättä."

Emeritaprofessori Anneli Aejmelaeus "

 

HM: Tässä saattaisi olla kysymys muustakin asiasta,nimittäin TELEPATIASTA: ym-märtääkö itse Herrakaan lampaitaan telepaattisesti (saati ihmiset toisiaan), vai välit-tyykö tajunta ainoastaan ja vain kielellisesti (sovituin, konventionaalisin merkein)!

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Raymond+Lully

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Raymond+Lulli
 

Ramon_Llull.jpg?version=1&modificationDa

Lullus pohti myös erittäin modernia kysymystä ajatuksen ja sen kielellisen ilmauksen suhteesta:on kieli vain "ajatuksen retorinen kuori",vai onko itse asiassa kaikki ajatuk- set järjestään muodostettu kielellisesti! Hän ainakin yritti kehittää myös "fraasiko-neen" teologisia kiistojen varten, josta kuka tahansa (varakas ja lukutaitoinen) uskovainen löytää vipuja kääntelemällä "oikean vastauksen" vaikkapa pakanoiden esittämiin kysymyksiin ja vastalauseisiin.

Llull perusti tutkimuksensa arabien tieteisiin. Hän kijoitti latinaksi, arabiaksi, katalaa-niksi (ensimmäisenä) ja oksitaaniksi (ranskaksi). Hänen vieraillessaan 82-vuotiaana Afrikassa ilmeni, että muslimit ovat julistaneet hänelle kuolemantuomion,ja hän joutui kivitetyksi. Fransiskaanit, joihin mm.nykyinen paavi kuuluu, ovat julistaneet hänet py-himykseksi.Joillekin muille kuten vähän myöhemmille verivihollisille englantilaisille us- kovaisille hän edustaa pikemminkin sitä "vastapuolta"... On jopa periaatteessa mah-dollista,että englantilaiset ovat tuon köyliöläisen Lallinkin nimen "säveltäneet retori-sista syistä, miten vaarallisten "noitien " kanssa urhoollinen lähetyspiispa Suomessa joutuikaan vastakkain...

Hänen sanotaan vaikuttaneen voimakkaasti Giordano Brunon ja Gottlieb Leibnizin ajatteluun.

Suomalisetkin ovat tutkineet Ramon Llullin filosofiaa:

http://netn.fi/sites/netn.fi/files/19971_net.pdf

" Päivi Mehtonen: O-ratio: Ramon Llull (Raimundus Lullus) ja Petrus Ramus
retoriikan filosofisuudesta


Mitä on järki tai ajattelu? Entä puhe? Liittyvätkö ne saumattomasti yhteen - yhtä sau-mattomasti kuin latinan sanat ratio (‘järki’, ‘ymmärrys’, ‘ajatus’ jne.) ja oratio (‘puhe’, ‘merkitys’,‘sanat’)? Sekä yleisissä käsityksissä että retoriikan historiassa vastaukset ovat vaihdelleet arvostusten ja kulttuuri-ilmastojen myötä. Puhetaitoa eli retoriikkaa on usein pidetty pinnallisena sievistelynä ja keinotekoisuutena, täydellisenä vasta-kohtana rehdille ja rehelliselle, ajateltiinpa aitouden sitten löytyvän uskonnosta, filo-sofiasta, tieteestä, taiteesta tai “elävästä elämästä”.Toinen yleinen kritiikki retoriikkaa kohtaan on koskenut sen tilannekohtaista luonnetta:retoriikkaa on pidetty opportunis- min tarkoitushakuisena taiteena, aina vallitsevaan tilanteeseen ja tehtävään sopeu-tuvana. Näiden yleisten ja yleistävien teemojen puitteissa kysymystä retoriikan ja filosofian toraisastakin suhteesta voi täsmentää historiallisten esimerkkien kautta.

Seuraava täräys tuli yllättävältä taholta: neurofysiologiasta:


Kielellisen ajatteluteorian neurofysiologisen keksijän David Hartleyn oppi aivojen val-keasta aineesta ajattelun ja "sielun", joka omaksutaan kielellisesti, tyyssijana kuuluu Joseph Priestleyn liittämänä oppiin:

Hartley, David, 1705–57,

English physician and philosopher, founder of associational psychology. In his Observations on Man (2 vol., 1749) he stated that all mental phenomena are due to sensations arising from vibrations of the white medullary substance of the brain and spinal cord. He conceived the whole mind as resulting from the association of simple sensations. See associationism.


 
 
Born Aug. 30, 1705, in Armley; died Aug. 28, 1757, at Bath. English thinker; one of the founders of associationist psychology [eli ehdollistumisteoria].
 
A clergyman’s son, Hartley studied theology at Cambridge. Later on he received a medical education and practiced medicine all his life.
 
Striving to establish the precise laws of mental processes for controlling human be-havior, he sought to apply the principles of Newtonian physics for that purpose. Ac-cording to Hartley, vibrations of the outer ether cause corresponding vibrations in the sense organs, brain, and muscles, and the latter are in a relationship of parallelism to the order and connection of mental phenomena, from elementary  sensations to  thought and will. Pursuing the theory of J. Locke, Hartley for the first time made of the mechanism of association the universal principle for explaining mental activity. He considered repetition to be fundamental for the reinforcement of association. As Hart-ley saw it,the mental world of the individual takes shape gradually as a result of the complication of primary elements through association of mental phenomena by virtue of their contiguity in time and frequency of repetition;the motive forces of development are pleasure and pain. Hartley in like fashion explained the formation of general con-ceptions; these arose out of individual conceptions through the gradual disappea-rance of everything fortuitous and unes-sential from an association, which remains immutable; all of its constant features are retained as an integral whole thanks to speech, which acts as the factor of generalization.
 
Though mechanistic, Hartley’s theory was a major step forward on the way to a materialistic interpretation of the mind. He influenced not only psychology but ethics, aesthetics, logic, pedagogy, and biology as well.
 
The English chemist and philosopher J. Priestley vigorously propagated Hartley’s teachings.

 
 Quarter-length portrait of a man in a black coat against a purple and blue curtain backdrop.
 
 
" Joseph Priestley: Presbyterian minister,scientist and metaphysician. Wrote several books on Unitarianism and established the first Unitarian Church in America. (1733 - 1804) "
 
 
The outlines of Hartley's theory are as follows.Like John Locke,he asserted that, prior to sensation, the human mind is a blank slate. By a growth from simple sensations, those states of consciousness which appear most remote from sensation come into being. And the one law of growth of which Hartley took account was the law of contiguity, synchronous and successive.By this law he sought to explain, not only the phenomena of memory, which others had similarly explained before him, but also the phenomena of emotion, of reasoning, and of voluntary and involuntary action (see Association of Ideas). A friend, associate,and one of his chief advocates,was Joseph Priestley (1733-1804), the discoverer of oxygen. Priestley was one of the foremost scientists of his age."

 

Daavid ...

Näin lukee nykyisessä Raamatussa:

"Eräänä iltana, kun Daavid oli noussut vuoteeltaan käyskentelemään kuninkaanpa-latsin katolla, hän näki sieltä naisen, joka oli peseytymässä. Nainen oli hyvin kaunis. Daavid lähetti sananviejiä noutamaan naista, ja tämä saapui hänen luokseen. Nai-nen oli juuri puhdistautunut, ja Daavid makasi hänen kanssaan. Sitten nainen palasi kotiinsa."

Aejmelaeuksen mukaan tässä kohdassa on alkuperäistekstissä ollut kieliopin mas-kuliininen ja feminiininen muoto päinvastainen. Siitä on jäänyt elämään tulkinta, että nainen tuli Daavidin luo, kun alun perin teksti on ilmaissut, että Daavid meni naisen luo.

Muutos siirtää vastuuta seksuaalisesta kanssakäymisestä Daavidilta naiselle.


... ja Goljat

Daavid ja Goljat -kertomus on puolestaan kokonaisuudessaan esimerkki muok-kausten tuloksesta. Alkuperäisessä tekstissä Daavid on nuori soturi, joka voittaa ko-keneemman soturin. Nykyisessä versiossa Daavidista on tehty paimenpoika, jolloin tarina on vielä ihmeellisempi.

– Kertomus ei ole enää uskottava, sanoo Aejmelaeus.

– Nuoresta sankarista tulee heti sotapäällikkö ja hänelle tarjotaan kuninkaan tyttären kättä. Tämä jatko sopii vanhempaan, lyhyempään kertomukseen, mutta ei paimen-poikakertomukseen.

 

HM: Kysymys oli ennen kaikkea, Goljat oli helvetin suuri korsto kuin Aleksandr Kare- lin tai Nikolai Valujev, mutta Daavid pieni vikkelä liukku, joka oli hyvä käyttämään linkoasetta.

 

 

Politiikkaa ja kielen modernisointia

yksi kollega totesi, että sitä kirjaa on työstänyt sadan vuoden aikana sata kättä. Voi olla, että Jeremian kohdalla edes se sata ei riitä, sanoo Aejmelaeus.

Osa Vanhaan testamenttiin tehdyistä muutoksista on esimerkiksi kiillottanut kulloin-kin tarinassa seikkailevan kuninkaan julkisuuskuvaa. Myös uskonnollisesti ristiriitaisia kohtia on leikattu pois.

Tutkijan mukaan on joka tapauksessa tärkeää, että ainakin Raamatun kieltä hiotaan.

– Jos sanamuoto pidetään vuosisadasta toiseen samana,asia muuttuu. Jos halutaan pitää asia muuttumattomana, pitää muuttaa sanoja.Kun kieli kehittyy, ihmiset eivät enää ymmärrä joitakin asioita tai ymmärtävät väärin, hän sanoo.

Ajatus siitä,että Raamattua pitäisi lukea kirjaimellisesti, on syntynyt tutkijan mukaan vasta 1600-luvulla.Teksteille tekee hänestä enemmän oikeutta,jos katsotaan niiden asiaa ja suuria linjoja enemmän kuin kirjainta.

– Jotta me löytäisimme tämän päivän kysymyksiin vastauksia, meidän pitää tulkita tekstiä.

 

***
 

Suorittaako Donald Trump uskonpuhdistuksen?

[Jos suorittaa, onko hän uusi a) Johannes Hus? (ei);  b) Jan Žižka? (jos aloittaa ison sodan ja mullistaa sotateknologian, mutta häviää kumminkin...); c) Martti Luther? (opit eivät ole kovin lähellä...); c) Kustaa Waasa? d) George Wahington? e) muu?]

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/10/donald-trumpin-ideologia

Donald Trumpin ideologia

 

Jenkkien vaaleissa on ollut tähän asti harvinaisen vähän pärinää uskonnoista. Sitä

 

tosin voi tulla vielä. Täältä tulee mielenkiintoista tietoa:

 

Donald Trump kuuluu USA:n Presbyteerikirkkoon (n. 3mlj. jäsentä laajimpien kritee-rien mukaan).Se on Skotlannista alun perin peräisin oleva protestanttinen kirkko, jos- sa valta on viime kädessä maallikoilla. Presbyteerit ovat vapaamielisiä, "tieteisusko-vaisen" maineessa ja monet,varsinkin napamiehet,ovat olleet unitaristeja eli pyhän kolminaisuuden kiistäjiä,josta johtuen on joskus ollut liipasimella, hyväksytäänkö heitä lainkaan kristityiksi muissa kirkoissa.

Trump on epäuskonnollisesta bisnesperheestä, mutta hän kävi omasta aloitteestaan presbyteerien pyhäkoulua ja rippikoulun ja konfirmoitiin kirkon jäseneksi.Trumpin tie- detään olevan innostunut kirkostaan ja ihailevan sitä, vaikka hän toisaalta sanoo, ettei käytä uskonnollisia perusteluja eikä kadu syntejä (vaan yrittää välttää niitä).

Trump at lectern before backdrop with elements of logo "TRUMP DonaldJTrump.com"

...

 

 

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/onko-suomen-juhannus-balttilaista-alkuperaa
 

lauantai, 24. kesäkuu 2017

Onko Suomen juhannus balttilaista alkuperää?


Kalevi Wiik: "Kantabalttilainen ”zeme” näyttää myös olevan Suomi-saame-Häme-sa- nueen taustalla. Kalevi Wiikin mukaan länsi-Suomeen vasarakirveskulttuurina muut-taneet kantabaltit käyttivät tätä sanaa alueesta, jolla asuivat. Sitten sana lainautui kampakeraamikkojen myöhäis-kantasuomeen, ja kanta-saameen tietyssä järjestyksessä jättäen kunnekin ääntämysssääntöjen mukaisen muodon. "

Muuten hyvä, mutta vasarakirveskieli ei ole ollut kantabalttia, vaan suomalais-ugri-laisten kielten jo Volgalla voimakkaasti vaikuttamaa itäbalttilaista kieltä, joka oli ehtinyt kauemmaksi kantabaltista kuin vaikkapa nykyinen liettua.

" Kielentutkijat pitävätkin balttilaisen kielen vaikutusta kantasuomeen syynä suomeen ja saamelais-kieliin johtavien kehityslinjojen erkaantumiseen. "

Saame on kyllä suurin piirtein yhtä vasarakirvespitoista kuin suomimikin. Sen sijaan myöhäisemmissä kerrostumisssa kuten muinaisliettuassa (n. 2000 e.a.a., jota saate-taan luulla "kantabaltiksi", kun se on sitä lähempnänä kuin vasarakirves) on eroja suomen "hyväksi". Noita myöhempiäkin kerroksia on saamessakin, mutta liettuatyyp- pistä sanaa suomessa (vaikka lahti, lankštis) vastaa latgallin vastaava sana (luokta, luoktas).Sana "nuotta" tulee saameen vasarakirveskielen sanasta "*nati(a)" = verkko (samaan juurta kuin netti). Suomeksi siitä tulisi "*näsi". Näsijärven nimi saattaa tulla sieltä, eikä se sitten olekaan viroa, kuten kauniin ja myrkyllisen "kansalliskukan", en-tisen viljelyskasvin nimi. Tosin sen pitäisi vasarakirves-sanana taipua "**näden", mutta erisnimet eivät noudata tuollaisia sääntöjä varsin-kaan kun yhteys nimen antaneeseen sanaan on katkennut.

Kalevi Wiikin teorioita ei pidetä maailmalla kaikkein tieteellisimpinä.Hänen teoriansa mukaan jääkuden aikana Ukrainan (Kostenkin,Venäjällä) refugi olisi ollut suomalais-ugrilaisia kieliä puhuneen väestön alkukoti. Näin todennököisesti ei ole ollut asian laita, vaan SU-kieliä on tulloin puhuttu mielummin Jäämeren rannoilla (N-haplo). Uk-rainan refuginkin asukkaat ovat olleet nykyisiä "läntisiä",tulevat SU-kansat itäsiä. Ka-levi Wiikin teorioita kuitenkin lainaillaan ulkomailla lähinnä arvostelumielessä, ne ovat sellaisia ideoita, jotka helposti tulevat kenen hyvänsä mieleen. Esihistoriallisina aikoina kieli muuttui tai sekoittui täydellisesti n. 10000 vuodessa, joten Ukrainan refugin kiellellä ei kannata teoretisoida: se on vaihtunut ainakin neljään kertaan.

Sen sijaan eräiden suomalasiten tahojen hörönlörötystä Suomesta erityisten "kanta-persermaanien" alkukotina ei siteerata ikinä missään muualla kuin YLE:ssä ja Hesa-rissa, jotka sitä suoltavatkin ja suollatavat paskoilla yliopistopilla... Ne hörinät eivät kelpaa vertailkukohdaksikaan kirkastamaan oikeita teorioita. (En tarkoita mitään todella olemassa ollutta kansaa...)https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/juha-kuisma-ja-hameen-paikannimet-peruslinja-oikea-lempo-luuraa-yksityiskohdissa

juhannus00000001.jpg?w=800

Yleisen käsityksen mukaan juhannusta, kesäpäivän seisaukseen yhdistyvää vuotuisjuhlaa, viettävät vain suomalaiset ja lähinaapurimme. Todellisuudes-sa sitä ovat viettäneet kaikki, -kristinuskon yms. tuloon asti. Seuraavassa tarkastelemme keskikesän juhlan alkuperää ja tarkoitusta.

H
uolimatta kristillisen pyhimyksen Johanneksen nimen kulkeutumisesta keskike-sänjuhlaan mm. Suomessa, juhlan alkuperä tiedostetaan hyvin yleisesti pakanalli-seksi. Raamattuhan ei kehoita polttamaan tulia ja kokoontumaan niiden ympärille lihalliset tarkoitusperät tiiviisti mielessä, joten vielä 2000-luvulla viettämässämme juhannuksessa elää perintö esikristilliseltä ajalta.

Suomalaisten uskonto ennen kristinuskoa oli hyvin samankaltainen balttilaisen mui-naisuskonnon kanssa:Suomalainen pääjumaluus, Ukko-Ilmarinen, on ominaisuuk-siltaan enemmän balttilainen, kuin esm. samaistettavissa muinais-skandinaavisiin taivaanjumaliin:

 • Suomi: Ukko-Ilmarinen, taivaanjumala, seppäjumaluus, antoi pyydettäessä sadetta pelloille.
 • Baltia: Perkons (Latvia), Perkunas (Liettua), taivaanjumala, seppäjumaluus, antoi pyydettäessä sadetta pelloille.
 • Skandinavia: Thor, taivaanjumala, seppäjumaluus, ei tekemistä sateen kanssa.
   

Ero on hyvin merkityksellinen, ja osoittaa kulttuurivaihdon suunnan.  Kielentutkijat pitävätkin balttilaisen kielen vaikutusta kantasuomeen syynä suomeen ja saamelais-kieliin johtavien kehityslinjojen erkaantumiseen.

Tarkastelemme siis balttilaisia keskikesän traditioita. Löytyykö samankaltaisuuksia Suomeen.

 • Päivämäärä valitaan aurinkokalenterista: Vuoden pisin päivä t. lyhin yö. Aurinko-(jumaluus) myyttisesti pääosassa: Juhlitaan aurinkoa, tai jopa ”auringontyttären häitä”.
 • Poltetaan tulia, joiden ympärillä tehdään asioita.
 • Liettuassa ja Latviassa on säilynyt juhannukseen l. Jaaniin liittyviä lauluja, joissa ei-kristilliset jumaluudet mainitaan nimillään.
 • Keinuminen liittyy sekä tapahtumiin että lauluihin.
 • Juhlimisella on vahva seksuaalinen lataus, sosiaalinen kontrolli höltyy.
 • Kristillisen Johanneksen nimi on päälleliimattu keskikesänjuhlaan mm. Suomessa. Baltiassa ja Venäjällä.

Venäjällä on kirjoitettu muistiin pappien ja munkkien kiivailleen vielä myöhäänkin kansan juhannuksen l. Ivan Kupalan viettoa vastaan. Slaavilaiseen Kupala-juhlaan liittyvät seuraavat elementit:

 • Tulien poltto, kuten Suomessakin.
 • Tulen yli hyppääminen, usein pareittain käsiä yhdessä pitäen. Tämä liittyi ennen kihlauksen t. avioliiton vahvistamiseen ei-kristillisellä riitillä, ja tämä tulkinta on yhä tiedossa.
 • Runsaasti naisten tekemiksi tarkoitettuja taikoja, kuten Suomessakin.
 • Alastomuutta, erityisesti naisten. Suomessa vain erinäisissä yksin tehdyissä taioissa, mm. viljapellossa kieriskelyssä.
 • Kukkaseppeleitä naisilla. Venäjällä, Ukrainassa ja Baltiassa erittäinnäkyvä visuaalinen elementti.
 • Aviollisten siteiden höltyminen suvaittua.
 • Vesi-elementti.

kupala000000000000.jpg?w=692

 

Mielenkiintoista, että vanhan slaavilaisen jumalattaren, Kupalan,nimi yhdistyy juhan- nusta vastaavan tapahtuman nimessä kristilliseen pyhimykseen Johannekseen t. Ivaniin. Ilmiö on varsin yleinen eurooppalaisten pakanallisten päivien kristillistämi-sessä. Johannes-Ivan-Jaani saattaa myös viitata balttilaiseen Janis-hedelmällisyy-denjumalaan, joka oli aktiivinen nimenomaan juhannuksena.

Tarkastelemme lähemmin balttilaista uskontoa: Latviassa aurinko on naispuolinen, Saule, ja Hänellä on tytär, Saules Meita. Auringon katsotaan olevan aviossa mies-puolisen kuun, Menessin, kanssa. Jumalan, Dievsin, pojat ovat dioskuri-veljekset Jumis ja Janis, -hedelmällisyysjumaluuksia molemmat. Heistä käytettiin myös nimitystä ”Dieva Deli”, taivaalliset kaksoset.

Janiksen vastuualuetta olivat metsät, eli hänen roolinsa lähenee ”Greenman”-hah-moa. Jumis huolehti pelloista, eli hän liittyy maanviljelyyn ja vastaa peltojen viljavuu- desta. Syksyllä, kun sato on jo korjattu, lätit pitivät pelloilla meinigin, ”Jumiksen pyy-dystys”, jolla varmistettiin seuraavaa satokautta. Tämä muistuttaa kovasti Viron setu-kaisten tapaa siirtää Pekko-patsaan isännyys sadonkorjun jälkeen seuraavaksi kaudeksi sille talolle, jonka edustaja saa yhteisessä riehassa verinaarmun.

Vanhat latvilaiset kansanlaulut, dainat, kertovat paljon vanhoista jumalista ja paka-nallisista juhlista, ja menoista joilla yhteisölle tärkeille asioille haettiin tukea näkymättömästä maailmasta.

”Talka naca dziedadama”

Työntekijät tulevat pellolta korjaamasta satoa, he vaativat emännältä makeaa olutta.
Tule emäntä, anna meille olutta!
Tervetuloa meille Jumis, täällä on hyvä elää:
Annamme Sinulle leipää ja papuja, ja makeaa olutta juoda.
Leivoin suuren leivän Jumikselle.
Viisi miestä ja kuusi hevosta ei jaksa siirtää tätä kuormaa.
Jos minulla vain olisi niin suuria tähkiä pellossa
kuin leikkaajan penis,
täällä riittäisi olutta syksystä kevääseen.


"
Talka naca dziedadama”, kirjoitettu muistiin Livanissa Latviassa.


”Kam ti zyrgi, kam ti roti”

Kenen ovat ratsut, kenen ovat kärryt Dievsin oven edessä?
– Kalado, kalado!
Dievsin ratsut, Laiman kärryt, Auringon Tytär
-on se joka ajaa.
Sytytä tuli, pilko päreet, päästä Dievs sisään!
Pyydä hänet pöytään!
Oi talon emäntä, anna meille Dievsin lahja;

Anna meille pavut, anna meille herneet, anna meille tuoretta puuroa!
Kiitän talon emäntää hyvästä kohtelusta;
Hän antoi minulle voita, maitoa, hunajaa.
Oi Dievs, anna hänelle kaksi tähkää yhteen korteen!

Talvipäivän seisauksena laulettava laulu, Mezvidi, Karsava.

Syksyiseen juhlaan liittyy myös rituaalinen leikki ”taistelu Steberestä”,jossa juhlassa uhratun pukin pallit ym. ovat kylän tyttöjen käytössä poikien kiusaamisessa. Neidot ja nuorukaiset taistelevat näistä juhlakaluista. Toisin paikoin ”stebere” on korvattu esim. porkkanalla, kahdella omenalla ja nipulla olkia, eli vegaaniversiolla. Tätä porkkana-installaatiota pidetään yhä esillä mm. hääjulissa luomassa tunnelmaa.

Lättiläisten muinainen uskonto oli siis läheisesti sidoksissa heidän jokapäiväiseen elämäänsä, ja palveli sen tarkoituksia. Alkuperäis-uskontojen eräs ominaisuus onkin arkipäiväisyys.Ei ollut erikseen uskontoa ja elämää,ja ihmiset noudattivat molemmis- sa yhteyksissä samaa arvomaailmaa, toisin kuin nykypäivän vieraantuneet tapakris-tityt, jotka mesoavat miten kuten, ja ovat sitten kirkossa niin hurskaita niin hurskaita. Vanha pakanallinen elämäntapa oli aitoa.

Esimerkeissä korostuu myös alkuperäisen pakanallisuuden yhteisöllinen luonne. Pienin toimiva yksikkö oli koko kyläyhteisö. Rituaalien ja uskomusten sosiaalinen funktio oli yhteisön paikallisen ja kansallisen identiteetin vahvistaminen, ja sosiaalis- ten siteiden lujittaminen. Urbaani ”uus-pakanuus” on kokonaan toisessa tilanteessa.

Seuraavassa Latvian jumalia:

 

Seuraavassa Latvian jumalia:

Jumaluus   Tehtävät Kommentteja
Dievs Jumala Taivas Alkuperältään indoeurooppalainen
Laima, Mara, Marsa Jumalatar, kohtalo,
Dievsin puoliso
Kontrolloi kosmista elämän voimaa, synnytysten suojelija, maidon ja karjan äiti ”Govu Laima” Nimi liittyy eurooppalaiseen jumalatar-jatkumoon: Mari (bask.), More,
…Maria.
”Vanhan Euroopan” Jumalatar
Saule Aurinko, feminiini    
Meness Kuu, maskuliini Auringon tyttären isä  
Saules Meita Auringon tytär Yhtyy Dievsin poikaan/poikiin Suorittaa Tuonelan matkan, eli kuolee ja ylösnousee.
Dieva Deli,
Jumis & Janis
dioskurit, jumalkaksoset Hedelmällisyys: Jumis -maanviljely, Jani -muut. Suomessa Väinämöinen ja Ilmarinen, eri tehtävät?
Perkons ukkosenjumala Antaa pelloille sateet Suomessa Ukko-Ilmarinen
Debesu Kalejs seppä-jumala   Suomessa Ilmarinen,
Kalej=Kaleva
Zemes Mate Maa-Äiti, ”Terra Mater”
”Maan-Emonen”
Itse elämä, hedelmällisyys. Liettuan Zemyna, Kreikan Themis, Demeter, Gaia, Traakian Semele,
Lauma Keiju, fairie Seksuaalisesti hyökkäävä naisellisuus, myös linnun hahmossa. Yhteys Ragana-jumalattareen. Baskin ”Laminak”, Venäjän ”Rusalka”, Puolan ”Boginki”, Kreikan ”Lamias”
Medeina Metsien jumalatar Pyhä eläin jänis.

Rooman ”Diana”, Kreikan ”Artemis"
Latvia ja Liettua ovat säilyttäneet merkittävän paljon vanhaa tietämystä,joka lähentää meitä eurooppalaiseen esi-kristilliseen maailmaan:

”Baltian alue, käsittäen Liettuan, Latvian, Suomen ja Viron, tuo ehkä esille laajim-man aineiston ”Vanhan Euroopan” uskomuksista ja traditioista. Täällä pakanalli-sesta uskonnosta on suullista perinnettä 20.vuosisadalta,-ei ainoastaan tuhansien vuosien takaisissa saagoissa.Baltit olivat Euroopan viimeisiä pakanoita. Kristilli-syys tuli Liettuaan 14. vuosisadan lopulla,toisin kuin Irlantiin missä kristillistyttiin jo viidennellä vuosisadalla. Liettuan maaseudulla tiedetään olleen pakanoita vielä kaksi-kolme vuosisataa senkin jälkeen.Kristillinen uskomusten kerros on siis Baltiassa hyvin ohut”


Marija Gimbutas, ”The Living Goddess”, s.197

 

”Liettualaiset ja latvialaiset lähteet eivät erittele kristinuskoa edeltäneitä jumalia kah-teen ryhmään, kuten Vaanerit ja Aasat Skandinaaviassa. Pikemminkin Vanhan Eu-roopan matristiset ja indoeurooppalaiset patristiset jumaluudet ovat olleet samaa ko-konaisuutta vuosituhansia,hiukan sekoittunen. Balttilainen Dievas,indo-eurooppalai- nen loistavan taivaan jumala, ukkosjumala Perkunas, ja Velinas tai Vels, kuoleman ja maanalaisen jumala, eivät voineet muuttaa vanhoja eurooppa-laisia jumalattaria rakastajattarikseen, vaimoikseen ja tyttärikseen.

Laima,elämän antaja ja kohtalo, ei esiinny Dievasin vaimona, vaan samanarvoisena kumppanina, jotka molemmat osallistuvat viljelysten siunaamiseen keskikesän päi-väntasauksena. Maa-äiti Zemyna on vahva peltojen ja ihmisten hedelmällisyyden ju-malatar. Indoeurooppalaisiin assimiloitumisen jälkeen kansanperinne on yhdistänyt hänen hedelmöitymisensä ukkosjumala Perkunakseen,kevään ensimmäisten satei- den ja salamointien kautta tapahtuvaksi. Tämä on Zemynan mytologiassa selvästi patriarkaalinen piirre. Ragana, nyt noita, oli alunperin kuoleman ja jälleensyntymän jumalatar. Hänen magiikkansa ja shamanisminsa leimaa indoeurooppalaista Velinasia, kuten Freya Odinia.

Indoeurooppalaisperäiset jumaluudet assosioituvat hevosiin, karjaan, aseisiin ja fyy-siseen voimaan. Vanhan Euroopan jumalattaret ottavat luovan energiansa vedestä, maasta, kuusta,kivistä ja kasveista. Heidän klaanejaan johtavat kuningattaret. Joilla-kin jumalattarilla on miespuolinen kumppani, usein veli. Sosiaaliset suhteet ovat siis tyypillisen matrilineaariset. Heidän olemuksensa on kaksi- tai kolmijakoinen, kuten neoliittisena aikana. Sama jumalatar voi esiintyä sekä nuorena että vanhana, äitinä tai tyttärenä,tai sisaruksina.Hän voi olla elämän antaja tai tuhoaja. Kolmois-jumalatar näyttäytyy kolmena kohtalottarena tai kolmena valkoisena naisena.”

Marija Gimbutas, ”The Living Goddess”, s.199

Balttilaiselle uskonnolle oli siis tyypillistä eurooppalaisten ja indoeurooppalaisten ele-menttien skandinaavis-germaanista mytologiaa riidattomampi yhteensulautuminen. Ukkosenjumala on täälläkin (sateen muodossa) peltojen hedelmöittäjä, ja kumppa-ninsa on itse Maa-Äiti, kuten näyttää Suomessakin olleen. Kesäpäivänseisauksen myyttinen pari on luontevasti Auringon tytär ja kumppaninaan vuorottelee Janis ja Jumis, joiden vastuualueet poikkeavat toisistaan. Vanhempaa ja uudempaa myytti-kerrostumaa?

Zemes Mate, Liettuan Zemyna, on itse Äiti-Maa. Zeme (baltt.), zemlja (slaav.), tar-koittaa maata, ja maa on jumalattaren nimenä myös lännempänä: Eostre (keltt.), Bertha,Hertha (germ.),Iord (Ruotsi) ovat miltei identtisiä maata tarkoittavien sanojen, earth (engl.) ja jord (ruots.) kanssa. Jatkumo ei kuitenkaan ole indoeurooppalainen, vaan mitä ilmeisemmin Euroopassa alkuperäisempää kantaa.

 

Kantabalttilainen ”zeme” näyttää myös olevan Suomi- saame-Häme-sanueen taus-talla. Kalevi Wiikin mukaan länsi-Suomeen vasarakirveskulttuurina muuttaneet kan-tabaltit käyttivät tätä sanaa alueesta, jolla asuivat. Sitten sana lainautui kampakeraa-mikkojen myöhäis-kantasuomeen, ja kanta-saameen tietyssä järjestyksessä jättäen kunnekin ääntämysssääntöjen mukaisen muodon. Wiikin näkemys vaikuttaa hyvin perustellulta,mutta prosessia voisi tarkastella siltäkin kantilta,että lainautunut sana on tarkoittanut Jumalatarta. Tällöin erinäisten historioitsijoiden Suomeen ja lähialueille sijoittamat ”Terra Feminarumit”, ja Tacituksen tietämä ”jumalten äitiä” kunnioittava Itämeren itäpuolinen kansa, putoaisivat lokeroihinsa.

Maata, maaperää ja alueellista kokonaisuutta, tarkoittava ”zeme” on sama sana kuin balttien Maaäiti Zemes. ’Suomi’ on tänään alueellisen ja valtiollisen kokonaisuuden erismini,ja siis lähtöisin muinaisbaltin maata tarkoittavasta zeme-sanueesta, joka on aikojen kuluessa saanut uusia ulottuvaisuuksia, -mm. balttien tärkeimmän jumalatta-ren nimenä. Yhä puhumme ”Suomi-neidosta”. Tiedämmekö enemmän kuin tiedostamme?

Kaaviosta huomaa,että esm. Väinämöinen ja Ilmarinen ovat sovittautuneet myös #jumalakaksosten l dioskurien rooliin.Tätä ei missään tapauksessa pidä nähdä yksi- ulotteisesti ”korkeakulttuurien” vaikutuksena periferiaan, vaan hyvin vanhan mytolo-geemin ilmauksena myöhäisemmissä ympäristöissä. Mm. antiikin kreikkalaiset näki-vät Herodotoksen mukaan auringonjumalansa Apollon hyvin pohjois-syntyisenä. Apollo asui osan vuotta Hyperboreassa, missä hän oli syntynyt ja missä äitinsä yhä asui hyperborealaisten palvomana.

Hyperboreassa, keskiyön auringon alla, sijaitsi Apollon temppeleistä pyhin ja mai-neikkain, ajateltiin antiikin maailmassa. Nykyaikainen tutkija Mihaily Hoppal toteaa-kin: ”Hantien auringonjumassa Mir Susne Xumissa näyttäytyy auringon jumaluuden arkaaisin ilmaus.

Tällä Hoppal tarkoittaa, että sukukansamme hantien jumala edustaa vanhempaa ja alkuperäisempää hahmoa, kuin esm.mainitsemamme Apollo,mutta on sama hahmo. Kreikka ja Ob-joen suomalaisugrilaiset:Kumpikaan ei oppinut toisiltaan,vaan jakoivat yhteisen perinnön. Kuten me balttilaisten kanssa itäisen Pohjois-Euroopan keskikesän juhlan, juhannuksen.

Juhlimmeko me Apolloa, kuten ”historiankirjoituksen isän” Herodotos Halikarnasso-laisen aikalaiset olivat hyperborealaisista kertoneet? Kyllä, me poltamme tulia juhannuksena.

Jumalkaksoset Janis ja Jumis jakoivat maskuliinisen hedelmällisyysjumalan tehtävän: Toinen huolehti viljelyksistä, toinen vapaasta luonnosta missä sato korjattiin kalasta-malla ja metsästämällä.On viitteitä,että meillä suomalaisilla on ollut samantapainen työnjako naisellisilla hedelmällisyyden haltijoilla: Mansikki valvoi peltoja ja puutarho-ja, Mustikki metsän ja luonnon satoa.Nämä nimet toki kiellettiin kirkollisten toimesta, mutta kansa talletti ne toisella tavalla. Nimiin liittyy yhä naisellisen runsasmuotoisuuden mielikuva.

 

Takaisin juhannukseen ja Baltiaan: Saules Meitan ja Janiksen tai Jumiksen yhtymi-sen, Hieros Gamoksen,kunniaksi vietettiin ”Jaani-yötä”,joka lienee Juhannuksen al- kuperäisin muoto. Ajankohta on siis keskikesän kesäpäivän seisaus. Lättiläisillä nai-neet (varatut) naiset ja tytöt erottautuivat mm. sillä että vain tytöt käyttivät seppelettä. Jaanina tätä eroa ei tehty.

”Sudrabina gaili dzied”

Hopeinen kukko laulaa kultaisen joen rannalla,
-ligo, ligo!
Antakaa Dievsin poikien nousta ylös ja katsoa Auringon tytärtä;
Auringon tytär tekee seppeltä itselleen tammipuun alla.
Kummun takana on järvi, järven takana tammipuu;
Dievsin poika ripustaa vyönsä sinne,
Auringon tytär -seppeleensä.
Auringon tytär uitti ratsujaan meressä;
Dievsin poika pitelee suitsia seisten rannalla.
Dievsin pojat ja Auringon tytär leikkivät leikkejään;
Leikkivät käsi kädessä.

Vanhin tunnettu ”ligotne”. Julkaistu A.W.Huppelin ”Topografische Nachrichten von Lief- und Eshtland” Riga 1777.

”Janu diena sveta diena”

Jaani-päivä on kaikista päivistä pyhin: – ligo!
Dievsin poika tervehtii Auringon tytärtä tänän päivänä, -ligo!
Nuoret pojat tanssivat nuorten tyttöjen kanssa Jaani-yönä, – ligo!
– Ligo ligo, rallalla; ligo ligo rallalla!
Janis istuu mäellä kimppu yrttejä selässään:
Voi, tytöt, pukeutukaamme valkoiseen ja menkäämme kiusoittelemaan Janista!
He näyttävät minulle yrttejä, en tunne yhtään;
Yksi varsi, kolme oksaa ja yhdeksän kukkaa.
Jaani-yönä en voinut erottaa, kuka oli vaimo, kuka tyttö;
Koska kaikilla heillä oli helmiseppeleet hiuksillaan.
Kylän ympärillä on tammipuita;
Jaani-yönä kadotin seppeleeni.
koskaan en saa takaisin Jaanina menettämääni;
Menetin neitsyyteni, menetin helmiseppeleeni.
Jaani-päivä on kaikista päivistä pyhin;
Aurinko keinuu, mehiläinen keinuu, kaikki maailmassa keinuu;
Jaani-juhlat saavat kaiken keinumaan.

Ligotne, Sauka.
 

Otsikossa esitettyyn kysymykseen voimme jo vastata: Juhannus-Jaani-Kupala -tradi-tio on yhtä alkuperäinen Suomessa kuin Baltiassa tai Venäjällä.Viimeistään maanvil- jelyn yleistyessä, - Suomessa 5500 eKr.- aurinkokalenterin neljän vuotuisjuhlan, ke-vät- ja syyspäivän tasausten ja talvi- ja kesäpäivän seisausten, merkitys uskonnossa ja arkielämässä korostui.Ihmiset alkoivat tarkkailla auringon nousuja ja laskuja, ja pi- tivät niiden avulla kalenteria. Maanviljelijöille tämä oli elintärkeää kylvöjen ajoittami-seksi niin että sato ehtii kypsymään.Yhteiset juhlat ja uskonnolliset menot sovittuivat tuon mukaan. Niinpä suomalaisilla on yhä keskikesänjuhla miltei vanhalla paikallaan.

 
 
Hyvä, Kuuba!
 
 

Not satire: Pope and head of Russian Orthodox Church to meet for first time in 1,000 years... in Communist Cuba

Francis Kirill
© Reuters / Sputnik
Pope Francis (L), and Patriarch Kirill

The head of the Russian Orthodox Church, Patriarch Kirill, is to meet his Roman Catholic counterpart, Pope Francis, during a historic visit to Latin America. The groundbreaking meeting is to happen in mid-February in Cuba.

The meeting between heads the two major Christian churches would be an unprece- dented move to mend a millennium-long rift between the Western and Eastern branches of the religion, which started with the Great Schism of 1054.

Persecution of Christians in the modern world is the main issue for the two leaders to discuss, the Russian Orthodox Church said. Christians are among the minorities suf-fering at the hands of groups adhering to radical Islamist ideology in places like Iraq, Syria and Somalia.


In addition to Cuba, Patriarch Kirill's Latin American tour from February 11-22 in-cludes Paraguay, Chile and Brazil. The meeting with Pope Francis will happen on February 12.

The pontiff will make a stop in Cuba on his way to Mexico.

For the Russian Orthodox Church the meeting will be the biggest foreign affairs event since reuniting in 2007 with the Russian Orthodox Church outside Russia after a 90-year split.


Comment: Watch as the Western media twists this event every which way. After Putin, the person they hate most in Russia is Kirill!

Cuba, of course, isn't really 'communist', at least not in the sense that its religion is 'state atheism': two-thirds of Cubans today consider themselves Roman Catholics.

Putting religion aside, the political significance of this meeting, at this time and in this location, is more interesting.

Francis is clearly not playing ball in the 'Isolate Russia Game'.

 

***


No NNyt on lopultakin saatu "vastauksia", kun kauan on kysytty!!!

Tämä juttu liitetään blogiin kunniapaikalle!

 

https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/431/teijo_lusa_saatana_saapui_vatikaaniin

15.2.2013
Vieraskynä

Patmosblogi julkaisee vierailevien kirjoittajien mielenkiintoisia tekstejä Vieraskynä -palstan nimikkeellä. Kaikki kirjoittajat vastaavat itse tekstinsä sisällöstä.

Teijo Lusa: Saatana saapui Vatikaaniin?

default_431_4429-703713_the_vatican.jpg

 

Kuva: stock.xchng / vtm

Helmikuun 11. päivänä 2013 sattui jotakin hyvin erikoista, jolla saattaa olla profeetallista merkitystä: ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1415 paavi erosi tehtävästään! Yleensä paavi vaihtuu vain edellisen paavin kuoltua. Kaksi tun-tia paavi Benedictus XVI:n eroilmoituksen jälkeen salama iski Pietarinkirkon kupoliin!

Miksi paavi oikeastaan erosi? Hän kertoi syyksi heikentyneet henkiset ja fyysiset voi-mansa.Eikö Jumala anna enää kirkon päämiehelle voimaa? Taustalla saattaa vai-kuttaa myös koko katolisen kirkon syvä kriisi.Olivatpa todelliset syyt mitkä tahansa, paavin historialliseen eroon liittyy monia mielenkiintoisia ”sattumuksia”, joita haluan tässä artikkelissa käydä läpi.

Paavin eroa edeltävänä päivänä (10.helmikuuta) alkoi kiinalaisen kalenterin mukaan käärmeen vuosi, ja käärmehän on Raamatussa paholaisen symboli (esim. 1. Moos. 3 ja Ilm. 12). Sivumennen mainittakoon,että edellisvuosi oli kiinalaisessa kalenterissa lohikäärmeen vuosi, ja ensi vuosi puolestaan on hevosen vuosi. Kaikki nämä eläin-symbolit ovat tunnettuja Ilmestyskirjasta, joten eskatologina tuntee tietysti kiusausta liittää ne profeetalliseen yhteyteen, kun ottaa huomioon millaista aikaa elämme (Ilmestyskirjan luvut 6, 12 ja 19).

 Paavi ilmoitti eroavansa 11. päivä.

”Yhdestoista hetki” on raamatullisprofeetallinen käsite, joka liittyy ajan vähyyteen ja viimeisiin päiviin.

Samana päivänä kello 6 salama iski Pietarinkirkon kupoliin. 6 on Raamatussa langenneen ihmisen luku, ja kuten tiedämme, tämä kolme kertaa tois-tettuna (666) on paholaisen eli pedon luku (Ilmestyskirja 13). Salama on Raamatus-sa niin ikään paholaisen symboli. Tilanteessa, jossa oli ajettu ulos riivaajia, Jeesus lausui opetuslapsilleen profeetalliset sanat: ”Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niin kuin salaman” (Luukas 10:18).

Alastontanssia kirkossa

Paavin eroilmoitusta seuraavana päivänä ryhmä alastomia feministiaktivisteja tun-keutui Notre Damen katedraaliin Pariisissa. Kirkon sisällä he onnistuivat soittamaan siellä olevia kahdeksaa suurikokoista pronssikelloa. Heidän alastomiin ylävartaloi-hinsa oli kirjoitettu sanat: ”Pope no more” (Ei enää paavia). Samalla naiset huutelivat iskulauseita: ”Bye-bye Benedict! Pope go to the devil!” (Hei hei,Benedict! Paavi, painu paholaisen luo!”)

Nämä kahdeksan nuorta naista kuuluivat ukrainalaiseen Femen-ryhmään, joka on avoimen antikristillinen. Femenillä on yhteyksiä venäläiseen Pussy Riot -punkryh-mään, joka puolestaan tunnetaan omasta kirkkoiskustaan Venäjällä vuosi sitten.

Kun katselin tv:stä alastomien naisten riehumista vanhassa katolisessa kirkossa, minulle tuli mieleen muuan merkillinen profetia 40 vuoden takaa. Nyt jo edesmennyt helluntaisaarnaaja David Wilkerson sai näyn lopun ajan maailmasta vuonna 1973. Tässä Näky-kirjassaan Wilkerson mm. kuvailee, miten viimeisinä päivinä esiintyy alastontanssia kirkossa. Juuri sitä sai koko maailma katsella tv-uutisten välityksellä 12.2.2013!

Vielä muutama sana Femenin tempauksista. Elokuussa 2012 puolialaston Femenin jäsen kaatoi viisimetrisen ristin moottorisahalla Kiovassa. Protestin tarkoituksena oli tukea Pussy Riotia, jonka oikeudenkäynti oli parhaillaan käynnissä Moskovassa. Protestin kohde oli kuitenkin erikoisesti valittu. Viisimetrinen risti oli näet tunnettu Stalinin uhrien muistomerkki!

Heinäkuussa 2012 Femenin jäsen hyökkäsi Venäjän kirkon patriarkan Kirillin päälle Kiovan lentokentällä. Hänen selkäänsä oli kirjoitettu englanniksi kehotus tappaa pat-riarkka. Kuten huomaamme, Femen on todella aggressiivisella tavalla kristinuskon-vastainen ryhmä. Se tukee edellä mainittua Pussy Riotia, ja ryhmillä on yhteyksiä keskenään.

Moskovaan Saatana saapui jo

Tasan vuosi sitten, helmikuussa 2012, Pussy Riot -ryhmä riehui Kristus Vapahtajan katedraalissa Moskovassa. Siellä he esittivät ns. punk-rukouksen, jonka kertosäe kuului: ”Paska, paska, Jumalan paska!” Tällä viitattiin nimenomaan Venäjän ortodok-siseen kirkkoon.Provokatiivinen esitys ei siis kohdistunut yksinomaan Putiniin (kuten jotkut väittivät), vaan yhtä lailla ortodoksiseen kirkkoon ja kristillisyyteen, ollen luon-teeltaan hyvin halventava.

 Olen seurannut Pussy Riotin kannattajien kommentointia kansainvälisillä nettisivustoilla, ja hyvin monen viesti on jotakin tällaista: ”Vapaus Pussy Riotille, kuolema kristityille!” Koko Pussy Riotin tapaus - puolesta vai vastaan - on kulminoitunut kristinuskon ja ateismin väliseksi taisteluksi.

Kristus Vapahtajan katedraali, jossa performanssi tehtiin, räjäytettiin ateististen stali-nistien toimesta vuonna 1931, mutta rakennettiin uudelleen 1990-luvulla. Siten se on Venäjän ortodoksikirkon pyhimpiä paikkoja. Sen häpäiseminen ateistimerkkejä (uh-makkaasti nyrkki pystyssä kohti taivasta) tekevien riehujien toimesta on eräässä mie-lessä pahinta kirkon häpäisyä, mitä nyky-Venäjällä voi tehdä. Se toi monen kristityn mieleen ikäviä muistumia viime vuosikymmeniltä, jolloin kirkko oli vainottu ja kristin-usko kielletty Neuvostoliitossa.

 Suomalainen, täysin sekulaari ja ”tietyllä tavalla” asennoitunut media antoi Pussy Riotista kovin puhtoisen ja yksipuolisen kuvan. Tapaus haluttiin nähdä lähinnä sanan- ja ilmaisunvapauskysymyksenä. Surkuteltiin, että nuoret naiset joutuivat van-kilaan vain siksi, ettei Putin pitänyt heidän punk-musiikistaan. Tällainen näkemys on kaukana totuudesta.

Tapaus Pussy Riot ei ole sananvapauskysymys.Sen sijaan on kysymys uskonnonva- paudesta.Jos nämä ihmiset (anarkistit,feministit,ateistit ja kommunistit) pääsevät Ve-näjällä valtaan,voidaan uskonnonvapaudelle lausua jälleen jäähyväiset - dosvidanija!

Vuorossa viimeinen paavi?

Palatkaamme takaisin Vatikaaniin ja paavin dramaattiseen eroon. Kaikkein merkittä-vin paavin vaihtumiseen liittyvä seikka on muuan liki 900-vuotias ennustus. Vuonna 1139 irlantilainen munkki nimeltä Malakia saapui Roomaan ja antoi silloiselle paavi Innocentius II:lle luettelon, jossa oli 112 hänen jälkeensä tulevaa roomalaiskatolisen kirkon johtajaa. Malakia ei suinkaan tehnyt nimilistaa, vaan kuvasi jokaista paavia mutkikkaalla fraasilla.

Nyt eronnut paavi Benedictus XVI oli 111. paavi Malakiaksen vuonna 1139 esittä-mästä profetiasta lukien. 111. paavi erosi 11. päivänä, ja nyt pitäisi ”pyhälle istuimelle” nousta viimeisen paavin, ja siihen päättyy ”ikuisen kaupungin” historia!

Kun Komsomolskaja Pravda (!) kertoi tästä profetiasta sivuillaan huhtikuussa 2005, se esitti samalla myös tulkinnan, että viimeinen paavi on itse Antikristus,ja että maail- manloppu tulisi Malakiaksen mukaan vuonna 2033. Muistan kuinka tallensin jutun suomennoksen tiedostoksi tietokoneelleni keväällä 2005, ja samalla ajattelin: ”Sitten kun Benedictus väistyy, hälytyskellot soivat.” Nyt - kahdeksan vuotta myöhemmin – kellot todellakin soivat,ja Notre Damen kellonsoittajana näyttää toimivan itse saatana!

Viimeistä paavia kutsutaan Malakiaksen profetiassa nimellä Petrus Romanus (Pieta-ri Roomalainen),ja hänestä ennustetaan: ”Pyhän Rooman kirkon äärimmäisessä vai-nossa tulee piispana istumaan Pietari Roomalainen. Suurten koettelemusten aikana hän tulee paimentamaan lampaitaan. Ja kun nämä ovat tapahtuneet, seitsemän kuk-kulan kaupunki on tuhoutuva, ja hirmuinen tuomari tulee tuomitsemaan kansansa. Loppu.”

Rehellisyyden nimessä on annettava sananvuoro myös skeptiselle näkemykselle. Lännen ja idän kirkon pyhiä ja pyhimyksiä tutkineen Alison Jonesin teoksessa The Wordsworth Dictionary of Saints (1992) nimittäin väitetään, että Malakiaksen profetia olisi vasta 1500-luvulla syntynyt väärennös. Perusteita ei sen kummemmin esitetä. Ensimmäinen painettu versio Malakiaksen paavi-profetiasta löytyy joka tapauksessa 1500-luvulta. Tästä profetiasta löytyy myös laaja artikkeli englanninkielisestä Wikipediasta otsikolla Prophecy of the Popes.

Manaajan suorat sanat

Jo kolme vuotta sitten Vatikaanin päämanaaja Gabriele Amorth hätkähdytti maail-maa väittämällä, että saatana on tunkeutunut Vatikaaniin. Uutinen julkaistiin alun perin The Times -lehdessä 11. maaliskuuta 2010. Amorthin väite saa uutta valoa tai ainakin mielenkiintoa nyt tapahtuneesta paavin erosta. Haluan lainata tähän STT:n uutisen kokonaisuudessaan; se julkaistiin esim. Helsingin Sanomissa 11.3.2010:

”Katolisen kirkon päämanaaja: Saatana on Vatikaanissa

Katolisesta kirkosta paljastuneet pedofiiliskandaalit osoittavat, että saatana on tunkeutunut Vatikaaniin, sanoo kirkon päämanaaja.

Pappi Gabriele Amorth sanoo sanomalehti Timesin haastattelussa, että paholaisen tunkeutumisesta Vatikaaniin on seurannut pappien valtataisteluja ja Jumalan vastaista käytöstä.

Amorthin mukaan myös hyökkäys paavia vastaan jouluyön messussa oli saatanan tekosia. Henkisesti häiriintynyt nainen loikkasi väkijoukosta paavi Benedictus XVI:n päälle Pietarinkirkossa.

Amorth, 82, on ollut Vatikaanin päämanaaja 25 vuoden ajan. Sinä aikana hän on omien sanojensa mukaan hoitanut 70 000 manaustapausta.

Amorth toivoo Timesin haastattelussa, että kaikkiin hiippakuntiin saataisiin oma manaaja. Katolisen kirkon opin mukaan kaikki papit voivat suorittaa manauksia. Käytännössä asiaan on kuitenkin vihkiytynyt vain muutama valittu pappi.

Käärmeen pää on jo murskattu

Saatanan hyökkäykset näyttävät viime aikoina kohdistuneen usein juuri vanhimpia, historiallisia kirkkokuntia kohtaan. Tarkoitan katolista ja ortodoksista kirkkoa. Ehkä piru haluaa aloittaa tuhotyönsä näistä suurimmista ja vanhimmista kirkoista, ja sen jälkeen ovat vuorossa kirkkopuun ”muut oksat”.

Mutta Kristuksen kirkolla on suojanaan Herransa lupaus, että ”tuonelan portit eivät sitä voita” (Jeesuksen sanat Pietarille, Matt. 16:18). Kristillinen kirkko eli seurakunta ei tule milloinkaan katoamaan maan päältä!

Myöhemmin Pietari antaa omassa opetuskirjeessään hyvän neuvon: ”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää” (1. Piet. 5:8, 9).

Apostoli Paavali puolestaan kehottaa meitä antamaan anteeksi,”ettei saatana pääsi- si meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat” (2. Kor. 2:11). Armottomuus eli anteeksiantamattomuus on saatanalle kuin avoin portti, josta se lui-kertelee sisään. Toisaalla Paavali neuvoo kristittyjä: ”Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet”. Tietääksesi mitä kaikkea tä-hän ”sota-asuun” kuuluu,sinun kannattaa lukea Efesolaiskirjeen 6.luvun jakeet 10 - 17.

Mainitsin artikkelini alussa, että elämme nyt kiinalaisen kalenterin mukaan käärmeen vuotta. Kristittyjen ei kuitenkaan tarvitse pelätä ”käärmettä” eikä liioitella sen mahtia tai vapista sen edessä. Tiedämmehän, että käärme eli paholainen on jo kukistettu ja sen pää on poljettu Kristuksen ristintyössä ja ylösnousemuksessa. Tämän keskeisen uskontotuuden tiimoilta pyydän sinua lukemaan raamatunkohdat 1. Moos. 3:15, Hebr. 2:14 ja 1. Joh. 3:8.

Saatanalle on Jumalan salaisesta sallimuksesta jätetty määrätty ja rajattu aikansa riehua maan päällä.Olen itse viime aikoina saanut paljon lohtua vanhasta kristillises- tä käsitteestä nimeltä kaitselmus. Etenkin katoliset ja ortodoksit puhuvat paljon tästä kauniista uskontotuudesta. Kaitselmus tarkoittaa kaikkivaltiaan Jumalan johdatusta, varjelusta ja huolenpitoa maailmasta.Saamme luottaa Jumalan valtakunnan voittoon. Paholainen on maailman suurin ”luuseri”, ja koska se on huono häviäjä, se ei osaa eikä voi muuta kuin raivota täällä aikansa (Ilm. 12).

Onko saatana nyt todella saapunut Vatikaaniin, vai onko tämä kaikki vain merkillistä sattumaa tai ylitulkintaa?

Se jää nähtäväksi. En väitä, että tuleva paavi olisi Antikristus tai väärä profeetta eli Ilmestyskirjan ”toinen peto”, mutta viimeinen paavi hän saattaa hyvinkin olla. Joka tapauksessa aion seurata hänen vaiheitaan erityisen tarkasti. Elämme hyvin mielenkiintoista ja profeetallista aikaa. Kristuksen paluu voi olla nyt lähellä.

Olen vakuuttunut siitä, että kirkkokunnasta riippumatta kaikkien kristittyjen olisi nyt seisottava yhteisrintamassa ja vastustettava perkelettä lujina uskossa. Se ei merkitse hyökkäävää fanaattisuutta vaan nöyrää turvaamista Jumalan voimaan, sanaan ja rukoukseen. Raamatussa on kaunis vakuutus: ”Ja rauhan Jumala on pian musertava saatanan teidän jalkojenne alle. Herramme Jeesuksen armo olkoon teidän kanssanne” (Room. 16:20).

Teijo-Kalevi Lusa
15.2.2013

JK. Tämä oli ensimmäinen eskatologinen kirjoitukseni vuosiin. Puhun ”pieneltä pai-kalta” ja nöyränä, tiedostaen syvästi oman vajavaisuuteni. Samalla koin, että en voi enää vaieta.

 

https://www.readathriller.com/thriller/trump-is-antichrist-that-nostradamus-and-the-bible-predicted/

Is Trump the Antichrist from Nostradamus and Bible predictions?

Do a favor! Share this now, and you're helping write the story of our time...

Nostradamus_by_Cesar-1-768x944.jpg

Nostradamus, what can you tell us about the 21st century in your plaguey, medieval French dialect?

Was Nostradamus right? Our investigation will startle you

Is Donald Trump the Antichrist that Nostradamus predicted, and are we now in the ‘End Times’? You could be forgiven for thinking that the end of the world was upon us, with R.E.M.’s song sounding apt on the radio, some American Christians calling President Trump The Second Coming, and new Bible-scale catastrophes every day. Including actual plagues of locusts in East Africa. It would be hilarious if it wasn’t all so tragic. So what we’ve done is bring together some parts of the Book of Revelation from the Bible and some Nostradamus verses to see if these really are apocalyptic times. What can we learn from the stories of the past? Read on…

And they worshipped the dragon, for he had given his authority to the beast, and they worshipped the beast, saying, ‘Who is like the beast, and who can fight against it?’

Revelation, The Bible

I feel helpless!

The Bible goes into some detail in the Book of Revelation, which is way too confusing to read as a whole, but good for quotes. And that is a good quote for the worshippers of the beast/Antichrist: ‘Who is like the beast and who can fight against it?’ Many of us do feel helpless in the face of relentless lies, hypocrisies and distractions.

Because we are reminded of ourselves? Maybe.

Because it’s easier to binge-watch box sets, to just hide away from the chaos? Definitely.

It’s good to be the King (of Terror)

Nostradamus was born into a Jewish family that had converted to Catholicism before he was born. He wrote in the 1500s, in plague-ridden central France. Dark times. The 100 Years War wasn’t long ended. Joan of Arc had just been burned at the stake, and her legend was growing. France was an absolute monarchy and people believed in astrology. Belief in astrology was forgivable, given the plague, the filthy horror of the average peasant’s life, and the absolute nothingness that the future represented for most. The printing press was a recent technological revolution, so Nostradamus published popular books on plague cures, general medicine, cosmetics and food recipes. It was his book Les Prophéties, published in 1555 and containing 942 prophetic verses, that made him rich and famous. The book has never been out of print and continues to amuse and intrigue us to this day.

The year 1999, the seventh month,
From the sky shall descend a great King of Terror,
To revive the great King of the East,
Before and after, Mars shall reign for the good cause.

– Nostradamus

Fascinatingly, Donald Trump first mentioned running for President in July 1999. Could a bit of late-90s media buzz, about Trump’s ambition, carried on TV signals constitute his descent from the sky? Maybe. The King of the east could be an ally, perhaps an oil-rich business partner? Mars typically denotes war, and the late 90s were certainly bookended by major conflicts.

And I saw a beast rising out of the sea, with ten horns and seven heads, with ten diadems on its horns and blasphemous names on its heads. And the beast that I saw was like a leopard; its feet were like a bear’s, and its mouth was like a lion’s mouth. And to it the dragon gave his power and his throne and great authority. One of its heads seemed to have a mortal wound, but its mortal wound was healed, and the whole earth marveled as they followed the beast. And they worshiped the dragon, for he had given his authority to the beast, and they worshiped the beast, saying, ‘Who is like the beast, and who can fight against it?’ And the beast was given a mouth uttering haughty and blasphemous words, and it was allowed to exercise authority for forty-two months.

– Revelation 13:1-18, Bible

If Donald Trump isn’t the undisputed world leader at uttering haughty and blasphemous words, then we may as well all give up right now. A forty-two-month reign would keep President Trump in office to June 2020, so that’s when things could kick off.

1080px-President_Trump_Unveils_a_Plan_fo

From the Orient shall come the treacherous one,
To strike at Italy (Heirs of Romulus) from the Adriatic sea,
With his Libyan fleet,

The inhabitants of Malta and of the nearby islands shall tremble.

– Nostradamus

The Orient could be anywhere beyond Greece. Libya is on the radar today, with a complex civil war which could explode at any time. The UN-approved Government is under attack from General Haftar’s opposition, which has air support from Egypt and UAE and, ominously, Russian mercenaries on the front lines. As of June 2020, the Russian air force is now active in Libya. Haftar is also supported by France and Saudi Arabia. The Government is supported by Turkey, Qatar and Italy. The US position is unclear. The whole thing’s a mess, and could easily spawn…

The King of the East, the Antichrist’s ally

A Libyan head of state recognized by the west as being very powerful,
Shall inflame the hearts of many Arab nations against the French,
Then a man of letters, will consent,

To translate Arabic into the French language.

– Nostradamus

So if the current Libyan civil war spawns a hero, who could be from any of the countries involved in the conflict. Could he unite Muslims against Europe, targeting France, and resulting in a 27-year war into which the Beast/Antichrist is drawn?

The third Antichrist, the third to come, gets annihilated,
His war shall last for twenty seven years,
The heretics are all dead; all of the prisoners are now exiled,

His body (the Antichrist) has reddened the waters, and the earth has been scorched.

– Nostradamus

The good news is that the Antichrist that Nostradamus predicted, possibly Trump, is defeated. The bad news is that it takes 27 years of war.

Scarlet woman alert!

woman-red-matrix-trump-nostradamus-640x2

“Thanks for the Bible.”

The Bible was written by dozens, if not hundreds, of Jewish men around 2,500 years ago. They hated women, that’s clear. They also thought slavery was fine. The casting of the female of the species as lesser than the male comes to a head in this Book of Revelation verse which is here purely for your pleasure. You won’t get this one in Sunday school! Or maybe you will.

Then one of the seven angels who had the seven bowls came and said to me, “Come, I will show you the judgment of the great prostitute who is seated on many waters, with whom the kings of the earth have committed sexual immorality, and with the wine of whose sexual immorality the dwellers on earth have become drunk.” And he carried me away in the Spirit into a wilderness, and I saw a woman sitting on a scarlet beast that was full of blasphemous names, and it had seven heads and ten horns. The woman was arrayed in purple and scarlet, and adorned with gold and jewels and pearls, holding in her hand a golden cup full of abominations and the impurities of her sexual immorality. And on her forehead was written a name of mystery: “Babylon the great, mother of prostitutes and of earth’s abominations.”

– Revelation 17:1-18, Bible

Wow, those Bible writers were so judgy!

The coming end of the world, quick recap. Coronavirus! Plagues! Fires! Locusts! Wars! Human floods! Giant hailstones!

Okay, so by cobbling together some bits from the Bible, and some decidedly sketchy verses by Nostradamus, here’s how we see the end of the world panning out:

 1. In 2020, Trump stops being US President*. This could be because of another impeachment. Or the Russians might have no more use for him. Or he loses the November 2020 election. Or he may just throw his toys out of the pram and quit.
 2. Trump retires to Saudi Arabia, to hang out with his best pals, who have the same good taste as he does.
 3. Emboldened, the Saudis throw cash at a Libyan warlord, the King of the East, who takes over Libya.
 4. The Muslim nations of North Africa and the Middle East, with Trump their Antichrist mascot and Russian military support, unite and attack Europe. There is a war that lasts 27 years, but Europe wins in the end.
 5. Roll on 2047!

 

Why do you think what you think about Trump, Nostradamus and the Bible?

What makes current event conspiracy theories more credible when linked to nonsensical ancient writings from our unknowable past? Why do we do this? A lot of our irrational behaviours can be explained by cognitive biases. These are things that our brain does in order to ensure our survival within small tribes on the plains of Africa. Which is how humans existed for about 50,000* years before the first civilisations appeared in Iraq and Egypt around 5,000 years ago. Our cognitive biases are manipulated by politicians, by big tech and by religions to keep us on our knees, buying shit we don’t need. The best way for humanity to create a better future is for each of us to ask of ourselves, every minute of every day: Why do I think this?

*Nobody really knows how long humans have been around. It’s a fascinating puzzle. Exciting discoveries are still to come, and they may shake the foundations of everything that we currently believe.

We are the Beast, we are the Sky God

It’s all too easy to point the finger at Donald Trump as the Antichrist who has brought calamity to the entire world. One of his first acts as US president was to withdraw the US from the Paris Climate Treaty. This was Trump saying: “All humanity and all the creatures of the earth can burn.” Then he proceeded to align himself with all the despots and dictators of the world, from the Saudi regime, which is a caricature of evil, to Putin, who is a comic book megalomaniac.

So, is Donald Trump the Antichrist that Nostradamus predicted?

Yes, you could say that Trump is the Antichrist, as predicted by the Bible and Nostradamus. But to call Trump the Antichrist means accepting that the Bible, from where the term originated, and on which Nostradamus leaned for his fantasy fiction, is something more than a fictional story, designed by a Jewish cult thousands of years ago, to keep its self-appointed male elite in power.

There is no truth to anything in the Bible, just as there is no truth in the predictions of Nostradamus. These are just stories, stories that are kept alive to serve the ancient fantasies that remain the foundation myths of modern power structures. You can be the Beast. Or you can be the God. You are the story and you make the future. You don’t have to sit by and watch Trump and his cronies destroy the world just because some old stories say that you are unimportant. You can be the God. But you don’t have 27 years.

Ready to do this?

 

964f1d8ba9e00fd217d4b2515f87411e_1000x15

Trump denies he's the Antichrist, disses Nostradamus, mug 11oz

€11,95
 

"Nostradamus thinks I'm the Antichrist? Well he's a nut job, a wacko, a basket case." Perfect for coffee, tea and hot chocolate during these End Days, this classic shape white, durable ceramic mug in the most popular size. High quality sublimation printing makes it an appreciated gift to every true hot beverage lover. The perfect gift for anyone with an opinion about Donald Trump! Made in and shipped from the USA. Shipping is additional on this product.

.: White ceramic
.: 11 oz (0.33 l)
.: Rounded corners
.: C-Handle
 
 
***

Ratzi potkaisi tyhjää:

https://yle.fi/a/3-6489674

 

Joseph Ratzinger eli Benedictus XVI oli konservatiivi ja poliisin poika

Saksalaisesta kardinaalista Joseph Ratzingerista tuli paavi Benedictus XVI keväällä 2005. Sitä ennen hän oli tehnyt pitkän uran pappina ja opettajana. Taustalla on myös nuoruus natsi-Saksassa.

Screenshot%202023-01-06%20at%2000-55-45%

Paavi Benedictus XVI Kuva: Claudio Peri / EPA

Anniina Wallius
 

Helmikuussa vuonna 2013 erostaan ilmoittanut Joseph Ratzinger tunnettiin ennen paaviksi tuloaan konservatiivisena kardinaalina. Keskeinen osa hänen uraansa kato-lisessa kirkossa oli ollut puhtaan opin suojeleminen. Hän johti yli 20 vuotta katolisen kirkon kollegiota, joka tähtää kirkon oppien pitämiseen puhtaina ja muuttumattomina.

Oppikollegiota on pidetty inkvisitiolaitoksen jälkeläisenä, ja Ratzingerin voimakas konservatismi toi hänelle vähemmän mairittelevia lempinimiä kuten "Herran rottwei-ler" ja "Paavin pakottaja". Ratzinger toimi edellisen paavin Johannes Paavali II:n keskeisenä neuvonantajana yli 20 vuotta.

Ratzingerin valinta herätti kritiikkiä useissa ihmisoikeusjärjestöissä. Monen mielestä pappisavioliittojen, naispappien, homoliittojen, ehkäisyn ja abortin vastustaminen kuuluisi roomalaiskatolisessa kirkossakin jättää jo historiaan.

Viimeisinä kardinaalivuosinaan Ratzinger suorastaan johti katolisen kirkon arvokes-kustelua mitä pienimmistäkin yksityiskohdista.Hän suhtautui kriittisesti muun muassa rockmusiikkiin.

Toisaalta monet kiittivät häntä miellyttäväksi ja älykkääksi, pohdiskelevaksi ja jopa hieman ujoksikin pappismieheksi.

Poliisin poika Baijerista

Ratzinger syntyi 16.huhtikuuta 1927 Saksan Baijerissa maalaisperheeseen. Perheen isä oli poliisi. Ratzinger joutui monen muun saksalaisnuoren tavoin liittymään pakon edessä natsien Hitlerjugend-nuorisojärjestöön.

Ratzingerin opinnot keskeytyivät sodan aikana, kun hän joutui Saksan armeijaan ilmatorjuntayksikköön. Hän lähti kuitenkin rintamakarkuriksi. Lopulta Ratzinger joutui amerikkalaisten vangiksi ja pääsi nopeasti vapaaksi.

Sodan jälkeen hän eteni opinnoissaan ja sai pappisvihkimyksen vuonna 1951. Hän toimi muun muassa teologian professorina sekä vuodesta 1977 alkaen Münchenin arkkipiispana. Pian hänet nimitettiin kardinaaliksi.

Vuonna 1981 Ratzinger siirtyi Vatikaaniin uskon puhtautta vaalivan uskonopin kongregaation johtoon. Hän oli paavi Johannes Paavali II:n läheinen avustaja.

Kun hänet nimitettiin paaviksi, hän oli vanhin paavi sitten vuoden 1730, jolloin Klemens XII valittiin tehtävään niin ikään 78-vuotiaana. Ratzinger oli kahdeksas Saksasta valittu paavi; edellinen saksalainen oli Victor II (1055 - 1057).

Lue myös:

Entinen paavi Benedictus XVI on kuollut 95-vuotiaana

Aiheesta enemmän

Paavin arvioidaan uupuneen kirkkonsa kiistoihin 11.2.2013 14:28

Vain neljä paavia on eronnut11.2.2013 15:36

Kardinaalit äänestävät, kunnes paavi on valittu11.2.2013 17:11 "