http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173076-unet-kasetille-tietoyhteiskunnan-kehittamiskeskuksen-jyrki-kasvin-ylen-antia

" Ei todellakaan ole ihme, että Suomelle konkka irvistää...

 

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen  tutkimusjohtaja Jyrki Kasvi töräyttelee jälleen totaalisia järjettömyyksiä, varsinaista YLEn-antia taas:

 

Lähitulevaisuuden hurja ennuste: Katsot unesi uusintana

 

" Tekniikan tohtori Jyrki Kasvi visioi, että kymmenen vuoden kuluttua katsomme yöllä näkemämme unen uudestaan tallenteelta. ...

Kymmenen vuotta sitten kukaan ei puhunut pilvipalveluista.Kännykän käyttö ajaessa oli vanhanaikaisesti puhelimeen puhumista. Nyt autoilijoita kehotetaan kännykkään puhumisen lisäksi välttämään Facebookin päivittämistä ajon aikana.

Onkin herkullinen ajanviete pohtia, millaista tekniikkaa  nykyiset kymmenvuotiaat käyttävät parikymppisinä. Siihen puuhaan hyvä kumppani on Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtaja Jyrki Kasvi.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika, sillä tekniikka kehittyy niin nopeasti. Yksi todennäköisempiä kehityskulkuja on, että tekniikka ja ihminen ovat yhä enemmän vuorovaikutuksessa, kertoo Kasvi.

 

Siirry sähköiseen unipäiväkirjaan

 

Villeimmissä visioissa siintää mahdollisuus tallentaa yöllä näkemänsä uni ja kat-soa se päivällä uusintana. Voisi olla hyvinkin mahdollista töihin tullessa sanoa työ-kavereille, että näinpä hassun unen viime yönä, haluatteko nähdä tallennuksen.

– Se ei ole niin scifiä kuin miltä se kuulostaa. Asiasta on tehty hyvin mielenkiintoi-sia kokeita. Vaikuttavimpia juttuja on ollut se, että on kuvattu ihmisen näkökeskuk-sesta videota, jota ihminen katsoo.Kuvan laatu ei ollut vielä kummoinen, mutta kymmenen vuoden päästä voi hyvinkin olla mahdollista näyttää uniaan kavereille, Jyrki Kasvi pohtii. "

 

Kasvista on ensin itseään kusetettu, ja sitten hän kusettaa muita.

Tajunta ei ole aivossa millään "koodilla", eikä sama "fysiikka" eri henkilöillä tarkoita samaa tajunnansisältöä, vaan tuollaiset asiat riippuvat täydellisesti siitä, miten kuka-kin on asiat oppinut. Tämä koskee paitsi ihmisen kielellisrakenteista tajuntaa, myös sellaisten eläinten vaistoja,joilla on aivokuori ja pavlovilainen ehdollistumismekanismi.

On jopa niin, että vaikka siamilaisilla kaksosilla olisi osin yhteinen aivokuori ja siten yhteinen "tallennuspaikka" muistille,heidän tajuntansa eivät "sekoitu",eivätkä he pysty lukemaan toistensa psyykkisiä objekteja: he ovat täydellisesti eri persoonallisuuksia, esimerkkinä Laleh ja Ladan Bijani.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/06/turun-kannabisyhdistys-nojaa-cnn-n-seinahullun-megapuoskarin-asiantuntemukseen

" Varsinainen puoskari jenkeissä on tämä "Turu seuru kannapisyhristykse" mainosta- ma skitsojen ja narkkareiden Ruutistoimisto CNN:n "tieteellinen johtaja" Sanjay Gupta, joka nyt on kääntynyt kovaksi kannabispropagandistiksi:

http://www.tusky.fi/uutiset/546-sanjay-gupta-muutti-mieltaeaen-kann...

Äijän vanhoihin "ansioihin" kuuluu mm.

- "johti" ja sai miljardirahoitusta "tutkimusprojektille", jonka aiheena ja "lupauksena" oli, ei enempää eikä vähempää kuin IHMISEN BIOLOGINEN KUOLEMATTOMUUS!

- Osallistui siamilaisten kaksosten Laleh ja Ladan Bijanin, joilla oli yhteinen aivokuori mutta täysin eri persoonallisuudet, puoskarimurhaan epäonnistumaan tuomitun ero-tusleikkauksen muodossa Ruutisbyroo CNN:n Intian johtajan ominaisuudessa. Syy oli, että erilliset persoonat samaa aivokuorta hyödyntäen todistavat persoonallisuu-den olevan aistimusperäinen kielellinen konstruktio eikä mikään "biologiskemiallinen" entiteetti.


Päinvastaista oppia on kyllä saarnattu paitsi Hillaryn "asiantuntijoiden" taholta mm. Turun yliopistosta:

Antti Revonsuo kehittelee "teknistä telepatiaa"...

RK, 7.2.2007 1:49:40, 226580

Antti Revonsuo ideoi ja kehittelee "koneellista telepatiaa" Tiede-lehdessä (v. 2007):

www.tiede.fi/uusinnumero/?id=102&vl=2007

Revonsuo pitää tajuntaa "puhtaasti biologisena ilmiönä", jossa sama fysikaalinen kokonaisuus "edustaa samaa ajatusta" (mitä tuokin sitten eri henkilöillä tarkoittaneekin). Biologisen ainoaksi vastakohdaksi hän asettaa "yliluonnollisen".

Revonsuo sanoo "telepatiastaan" seuraavaa, suora lainaus lehdestä:

"Aivosta kerätty data täytyy esittää kokemuksellisessa muodossa.Sen mukaan pitäisi pystyä simuloimaan tasan sama kokemusmaailma (jota kerätty data koodaa) itselle.

Silloin tutkija todella näkisi tutkittavan unet ja surisi hänen murheitaan. Tällainen ta-junnansiirto kulostaa huikean mileikuvitukselliselta, mutta Revonsuo on vakuuttunut, että siihen suuntaan ollaan menossa. "

Teorian ongelma on, että ainoa rakenne mikä eri ihmisten aivoissa on samanlainen tai poikeaa vain vähän ovat geenit, ja niiden koodaamat yksittäiset proteiinit.

Tämä johtaisi Matt "Trofim" Ridleyn teoriaan, että perinnöllisyyden biokemiallinen DNA/RNA-mekanismi olisi myös ehdollisten (ja ehdottomien) refleksien biokemialli-nen mekanismi.Teoria ratkaisisi näppärästi mm.Antonio Damasion ja Steven Pinke-rin teorioiden ongelmat,joissa mm synnynnäistä ja opittua tietoa esiintyy erottamatto- mana sekamelskana tajunnan sisällöissä ikään kuin sellaisenaan. Että "yksi geeni = yksi ajatus" -periaate.

Tuon teorian itsensä ongelma kuitenkin on, että se on varmasti väärä. Geneettisellä ja opitulla informaatiolla on eri biokemialliset mekanismit, jälkimmäisellä ehkä useampiakin sellaisia.


http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/09/tieteellinen-vallankumous-neurofysiologiassa

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/03/biotieteiden-nobel-2014-herattaa-kysymyksia-ei-vain-sen-uutisointi

http://blogs.scientificamerican.com/talking-back/2014/10/06/nobel-in-medicine-to-discoveries-of-brains-internal-navigation-system/#comment-1029

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/222310?page=1#222468


 

YLE on jauhanut tuota samaa paskaa ennenkin kuin tiibettiläistä rukousmyllä. Kyseessä on uusi uskonto.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/265021?page=1#265021

Ja oikaistukin on oikaisemasta päästyäkin, mutta mikään ei tunnu auttavan järjettömyyttä vastaan:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/136367?page=1#136367

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172580-turu-tiaret-ulkomaalaisille-puoskaripsykologiaa-veronmaksajien-rahoilla

 

Ehdollistumismakanismin biofysiikasta, jonka selvittäminen etenee etenee seitsemän peninkulman saappain (joski muualla kuin Suomessa ja EU:ssa!) enemän täällä:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/ylen-antia

" Täällä onkin mielenkiitoinen keino diagnosoida jo päiväkodissa "psykotaatit" (tai vaikka kotona, yritteliäitä "uuden tiedon soveltajiahan" aina riittää...):

" Puoskari pieree, ja jos "potilas" yrjöää tai meinaa tukehtua, hän ei todennäkisesti ole psykopaatti,mutta jos hän ei ole moksiskaan tai mhdollisesti jopa jujuttaa ja nau-rattaa tai pelästyttää puoskarinkin suorastaan vaikka paskantamaan housuunsakin, niin selvä tapaus.... "


 

Jyrki Kasvi 3.8.2014 21:57
 

Toki tekemistä vielä riittää, mutta ei tämä enää ihan pelkkää scifiä ole:

Scientists use brain imaging to reveal the movies in our mind

Professor Jack Gallant discusses vision reconstruction research Psychology and neuroscience professor Jack Gallant displays videos and brain images used in his research. Video produced by Roxanne Makasdjian, Media Relations.

 

BERKELEY — Imagine tapping into the mind of a coma patient, or watching one’s own dream on YouTube. With a cutting-edge blend of brain imaging and computer simulation, scientists at the University of California, Berkeley, are bringing these futuristic scenarios within reach.

Using functional Magnetic Resonance Imaging (fMRI) and computational models, UC Berkeley researchers have succeeded in decoding and reconstructing people’s dynamic visual experiences – in this case, watching Hollywood movie trailers.

As yet, the technology can only reconstruct movie clips people have already viewed. However, the breakthrough paves the way for reproducing the movies inside our heads that no one else sees, such as dreams and memories, according to researchers. The approximate reconstruction (right) of a movie clip (left) is achieved through brain imaging and computer simulation.

“This is a major leap toward reconstructing internal imagery”, said Professor Jack Gallant, a UC Berkeley neuroscientist and coauthor of the study published online today (Sept. 22) in the journal Current Biology. “We are opening a window into the movies in our minds.”

Eventually, practical applications of the technology could include a better understan-ding of what goes on in the minds of people who cannot communicate verbally, such as stroke victims, coma patients and people with neurodegenerative diseases.

It may also lay the groundwork for brain-machine interface so that people with cerebral palsy or paralysis, for example, can guide computers with their minds.

However,researchers point out that the technology is decades from allowing users to read others’ thoughts and intentions, as portrayed in such sci-fi classics as “Brain-storm", in which scientists recorded a person’s sensations so that others could experience them.

Previously, Gallant and fellow researchers recorded brain activity in the visual cortex while a subject viewed black-and-white photographs. They then built a computational model that enabled them to predict with overwhelming accuracy which picture the subject was looking at.

In their latest experiment, researchers say they have solved a much more difficult problem by actually decoding brain signals generated by moving pictures.

“Our natural visual experience is like watching a movie", said Shinji Nishimoto, lead author of the study and a post-doctoral researcher in Gallant’s lab. “In order for this technology to have wide applicability, we must understand how the brain processes these dynamic visual experiences.”  

Mind-reading through brain imaging technology is a common sci-fi theme

 

Nishimoto and two other research team members served as subjects for the experi-ment, because the procedure requires volunteers to remain still inside the MRI scanner for hours at a time.

They watched two separate sets of Hollywood movie trailers, while fMRI was used to measure blood flow through the visual cortex, the part of the brain that processes vi-sual information.On the computer,the brain was divided into small, three-dimensional cubes known as volumetric pixels, or “voxels.”

“We built a model for each voxel that describes how shape and motion information in the movie is mapped into brain activity,” Nishimoto said.

The brain activity recorded while subjects viewed the first set of clips was fed into a computer program that learned, second by second, to associate visual patterns in the movie with the corresponding brain activity.

Brain activity evoked by the second set of clips was used to test the movie recon-struction algorithm.This was done by feeding 18 million seconds of random YouTube videos into the computer program so that it could predict the brain activity that each film clip would most likely evoke in each subject.

Finally, the 100 clips that the computer program decided were most similar to the clip that the subject had probably seen were merged to produce a blurry yet continuous reconstruction of the original movie.

Reconstructing movies using brain scans has been challenging because the blood flow signals measured using fMRI change much more slowly than the neural signals that encode dynamic information in movies,researchers said. For this reason, most previous attempts to decode brain activity have focused on static images.

“We addressed this problem by developing a two-stage model that separately describes the underlying neural population and blood flow signals,” Nishimoto said.

Ultimately, Nishimoto said, scientists need to understand how the brain processes dynamic visual events that we experience in everyday life.

“We need to know how the brain works in naturalistic conditions",he said.“For that, we need to first understand how the brain works while we are watching movies.”

Other coauthors of the study are Thomas Naselaris with UC Berkeley’s Helen Wills Neuroscience Institute; An T. Vu with UC Berkeley’s Joint Graduate Group in Bioengineering; and Yuval Benjamini and Professor Bin Yu with the UC Berkeley Department of Statistics.

RELATED INFORMATION

Prisma Studio: Haluaisitko katsoa unesi uudelleen?

Prisma Studio, yle tv1

 

Unien tallennus voi olla tulevaisuudessa mahdollista.

TV1 keskiviikkona 30.9.2015 klo 20.00 - 20.30 ja perjantaina 2.10 klo 5.55, Teemalla torstaina 1.10. klo 19.32 ja lauantaina 3.10. klo 14.50 Yle Areenassa 30 päivää

Onko sinua koskaan harmittanut, kun hyvä uni jäi kesken tai unohtui. Tulevaisuu-dessa unien tallennus voi olla mahdollista.

Japanilaistutkijat ovat onnistuneet tulkitsemaan ihmisten unia. Kokeessa henkilöt nukkuivat magneettikuvauslaitteessa ja tietokonealgoritmi tulkitsi koehenkilöiden unia. Ihmisten kertomukset unista täsmäsivät hämmästyttävän hyvin tietokoneen tulkintojen kanssa.

Voiko painajaisessa kuolla?

Painajainen on varmaan lähes jokaiselle tuttu asia. Joka toinen suomalainen näkee painajaisen keskimäärin kerran kuussa. Alle viisi prosenttia näkee niitä useammin. Aivoissamme pyörii siis melkoinen pahojen unien villi länsi.

Painajainen eroaa tavallisesta pahasta unesta siten, että se on niin kauhea, että siihen herää. Tästä syystä painajaiset muistetaan muita unia paremmin.

 

Prisma Studio, yle tv1

 

Hulluja pienipäisiä pöhötoimittajia

Apua, putoan!

Painajaisunien yleisimpiä teemoja ovat epäonnistumiset, myöhästymiset ja putoamiset.

Usein näemme unia myös tilanteista, joissa emme ole todellisuudessa olleet. Tällaisissa unissa joudumme hyökkäyksen kohteeksi tai muuhun väkivaltaiseen tilanteeseen. Lapset puolestaan näkevät painajaisia eläimistä ja hirviöistä.

Painajaisen huippukohdassa kehon reaktiot herättävät mielen tietoisuuteen ja sen vuoksi painajainen jää kesken ratkaisevimmassa kohdassa.

Täysikuu – pelkkää unettomuutta, levottomuutta ja sängyssä pyörimistä?

Tähtitaivas tarjosi tällä viikolla harvinaisen näytelmän. Onnekkaimmat pääsivät todistamaan kaksi kiinnostavaa ilmiötä samanaikaisesti, nimittäin superkuun ja kuunpimennyksen.

Moni uskoo täysikuun vievän yöunet, toisia kuun mollottaminen ei paljoa hetkauta. Tutkimuksen perusteella täysikuun vaikutusta ihmiseen voidaan pitää sekä myyttinä, joka on kumottu, että ilmiönä, josta löytyy tutkimuksellista todistusaineistoa.

Vai johtuuko unettomuus tiedostamattomasta pimeän pelosta?

Studiossa ovat keskustelemassa psykologi Jukka Häkkinen, avaruustutkija Sini Merikallio ja futuristi Elina Hiltunen. Ohjelmaa luotsaa Marjo Harju.

 

Ja taas törähtelee YLEltä...

 

Ovatko sinun painajaisesi elokuvallisia?

Keskiaikainen sotilas käyttää miekkaa.
Kuva: Yle / Kari Paananen

Joka toinen suomalainen näkee painajaisen ainakin kerran kuussa.Harvakseltaan koetut painajaiset kuuluvat normaaliin unielämään.Prisma Studio kysyi kesällä millaisia painajaisia olet nähneet.

Kymmenistä vastauksista erottui muun muassa poliittiseen tilanteeseen liittyviä pai-najaisia, erilaisia unen näkijää jahtaavia hirviöitä ja labyrintteja.Tyypillisesti painajai-set päättyivät toivottomiin tilanteisiin, jotka tapahtuivat absurdeissa maailmoissa.

”Vakiopainajainen monen vuoden ajan oli hissi tai portaikko, joka ei vienyt minne-kään. Yleensä oli kiire päästä perille, mutta hissi ei pysähtynyt oikeassa kerroksessa tai portaat loppuivat ylös katon rajaan ja kun yritin alas, portaat muuttuivat niin jyrkik-si, että niissä oli pakko roikkua käsillä. Yleensä paikka oli sairaala, tavaratalo tms iso rakennus.” - Nimimerkki Marja

Toistuvat painajaiset kiertävät tyypillisesti kehää, josta ei koskaan pääse pois.

Polulle ilmaantuu aina lanka johon kompastun.

” Unessa olen hiihtoleirin majoittumispaikan kaltaisessa (erämökki ulkorakennuksi-neen ja pihapiireineen) ympäristössä, mutta onkin kesä. Unessa lähden yöllä ulko-huussiin, mutta rakennusten takana polulla minua alkaa jahdata joku pelottava olio: Se on ihmisen kaltainen kummajainen. Kun yritän juosta karkuun, polulle ilmaantuu aina lanka johon kompastun.Nousen ylös ja kompastun taas seuraavaan näkymättö-mään lankaan. Herään aina tilanteen toivottomuuteen.” - Nimimerkki Nainen 40v

Pirunpelto Turun Runosmäessä.

 

Kuva: Yle / Kari Paananen Elokuvallisuudessaan painajaiset tarjoavat mitä parhainta viihdettä, jonka kesken loppuminen harmittaa.

 

”Sain tiedon, että minut - keski-ikäinen tavallinen suomalaisnainen - oli valittu 'seu-raavaksi putiniksi'.Ihmettelin ja päivittelin ääneen asiaa muille,kun en ymmärrä poli-tiikasta mitään,enkä osaa oikein venäjääkään.Myös Putin oli läsnä tilanteessa, ja va-lintani oli tosi.Yhtäkkiä tajusin,että kysymyksessä on jokin salajuoni ja minut halutaan presidentiksi juuri siksi, että olen tyhmä, kielitaidoton ja tietämätön. Kauhistuin tilan-netta ja lähdin hurjaan pakoon pitkin kotikaupunkini kirkkopuistoa, Putin ja monta muuta perässäni. Oikeastaan harmi, että heräsin kesken tilanteen.” - Nimimerkki Melkein presidentti

Painajaiset tuntuvat kumpuavan ihmisten omasta arkielämästä

Kuten unilla yleensä, painajaistenkin sisällöllä on eniten merkitystä ihmiselle, joka kyseisen unen on nähnyt. Mitään yleispäteviä symboleita, jotka merkitsisivät samaa eri ihmisille, ei tutkimuksissa ole havaittu.

 

Kipsistä tehtyä päätä pidellään käsissä.

 

Kuva: Yle, Akuutti”Näen jatkuvasti samanlaista painajaista. Siinä suuren matkapuhe- linalan toimitusjohtaja tulee suunnittelijoiden avokonttoriin.Hän ei sano mitään, mutta lähtee kiertämään tilaa. Verenhimoinen,vampyyrimäinen ilme kasvoillaan hän kiertää huonetta hitaasti.Yhtäkkiä toimitusjohtaja pysähtyy. Vetää povitaskustaan puolimetri-sen veitsen ja iskee sen sattumalta valitsemansa suunnittelijan selkään. Mies lyhistyy lattialle. Toimitusjohtaja sanoo, 'olemme onnistuneet vähentämään irtisanottavien määrää luonnollisen poistuman kautta'. Poistuessaan huoneesta hän sanoo. 'Olette tehneet hyvää työtä, jatkakaa vain entiseen malliin. Tulen ensi viikolla uudestaan.'" - Nimimerkki Elektroniikkasu...

 

Ihmiset analysoivat omia uniaan, myös painajaisia. Painajainen saattaa myös tuoda lohtua.

Sisäinen tuska ja ahdistus alkaa helpottamaan.

”Kauhupainajaiseni toistuvat epäsäännöllisen säännöllisesti. Ja nurinkurisesti olen niistä joskus onnellinenkin, sillä silloin tiedän, että suuri sisäinen tuska ja ahdistus al-kaa helpottamaan. Kun siitä sitten alan näkemään veteen liittyviä unia,tiedän elämän taas voittavan.” - Nimimerkki Suvi


Wanhaa YLE-keskustelua:

 

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/265021?page=1#265021

 

RK
02.02.2009 01:23:41
265021

"Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

tv.iltasanomat.fi/tvopas

Kanavan ohjelmatiedot Maanantai 2.2. klo 19:05 - 19:55

Prisma: Ihminen V2.0

" Raymond Kurzweilin mukaan vuonna 2030 keinoäly ohittaa ihmisälyn ja johtaa valtavaan tekniseen muutokseen. Voidaanko ihmisen tajunta siirtää tuolloin tietokoneen kovalevylle? T: BBC. "

Nämä Suomenkin "Aivokaapeli-Anttien" ja "Ajatusmolekyyli-Kaitsujen" jutut tiedetään ...

keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=229304

keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=208123

Ollaan kuitenkin kuulolla klo 19.05 tänään Ykköskanavalla…

 

Xyzzy 02.02.2009 01:23:48 265028

Ray Kurzweil

 

RK kirjoitti 02.02.2009 (265021)...

>Kanavan ohjelmatiedot Maanantai 2.2.

>klo 19:05 - 19:55 Prisma: Ihminen V2.0

>"Raymond Kurzweilin mukaan vuonna 2030 keinoäly ohittaa

>ihmisälyn ja johtaa valtavaan tekniseen muutokseen. Voidaanko

>ihmisen tajunta siirtää tuolloin tietokoneen kovalevylle? T: BBC."

Ilmeisesti Ray Kurzweil oli sinulle sitten uusi tuttavuus? Vaikka hänen juttunsa tuntuvat varsin korkealentoiselta (etenkin mitä pitemmälle päästään), hänen ennustuksensa tulevasta ovat osuneet kohdalleen usein hämmästyttävänkin hyvin.

en.wikipedia.org/wiki

/Raymond_Kurzweil#Involvement_with_futurism_and_transhumanism

 

EsaL
02.02.2009 01:23:51
265031

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

RK kirjoitti 02.02.2009 (265021)...

>tv.iltasanomat.fi/tvopas

>Kanavan ohjelmatiedot Maanantai 2.2. klo 19:05 - 19:55 Prisma: Ihminen V2.0 0

" Raymond Kurzweilin mukaan vuonna 2030 keinoäly ohittaa

>ihmisälyn ja johtaa valtavaan tekniseen muutokseen. Voidaanko

>ihmisen tajunta siirtää tuolloin tietokoneen kovalevylle? T: BBC. "

Niin, eipä sitä tiedä sanoa, onnistuuko se 2030 vai vasta 2230 tai 5030. Aivojen tilan lukemisesta tiedetään vielä niin kovin vähän. Tietokoneen älyllinen suorituskyky kyllä ylittää ihmisaivojen rajat melko pian, jos nykyinen kehitys jatkuu,mutta se on vain yksi edellytyksistä. Taikka no, se voidaan kyllä sanoa lähes varmaksi, että kovalevylle ei siirretä mitään enää 2030. Kovalevy on silloin samanlainen muinaisjäänne kuin reikänauha nykyään.

 

dordela
03.02.2009 01:24:35
265075

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

EsaL kirjoitti 02.02.2009 (265031)...

>Niin, eipä sitä tiedä sanoa, onnistuuko se 2030 vai vasta 2230 tai

>5030. Aivojen tilan lukemisesta tiedetään vielä niin kovin vähän.

Kuinkahan paljon on pohdittu sitä että miten ja millaiseksi sitten koet olosi siellä kovalevylla tms.?

 

Eero.Tillanen 03.02.2009 01:24:36 265076

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

EsaL kirjoitti 02.02.2009 (265031)...

>Tietokoneen älyllinen suorituskyky kyllä ylittää ihmisaivojen rajat

>melko pian, jos nykyinen kehitys jatkuu, mutta se on vain yksi

>edellytyksistä. Taikka no, se voidaan kyllä sanoa lähes varmaksi,että kovalevylle ei >siirretä mitään enää 2030.Kovalevy on silloin samanlainen muinaisjäänne kuin >reikänauha nykyään.

Kovalevystä olet oikeassa, mutta tietokoneella ei ole älyä siinä mielessä kuin mitä se ihmisellä ymmärretään.Vaikka Blue Gene voittikin Kasparovin shakissa, niin se teki tempun brute force-menetelmällä,ei luovuudella. Laskentateho eli numeronmurskaus ei ole älyä, sillä kone ei osaa intuitiivisesti valita oikeita vaihtoehtoja, se etsii ne kokeilemalla.

Hermoverkot ovat sitten kokonaan toinen juttu ja kvanttilaskenta muuttaa asetelmaa melkoisesti, jos se joskus saadaan tehokkaaseen käyttöön.

Tuo tietoisuuden tallentaminen massamuistivälineelle on mielenkiintoinen asia paitsi teknisesti, myös filosofisesti.Onko "sielu" tuolloin vangittu materiaan? Mitä tapahtuu alkuperäiselle, kun siitä otetaan kopio? Perustuuko "sielun" toiminta kvanttitiloihin jot-ka romahtavat, kun ne tallennetaan (ilmeisesti ei, sillä näin pitäisi käydä jo nykyisillä mittauksilla)?

 

EsaL 03.02.2009 01:24:43 265083

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

Eero.Tillanen kirjoitti 03.02.2009 (265076)...

>EsaL kirjoitti 02.02.2009 (265031)...

>>Tietokoneen älyllinen suorituskyky kyllä ylittää ihmisaivojen rajat

>>melko pian, jos nykyinen kehitys jatkuu, mutta se on vain yksi  edellytyksistä. >>Taikka no, se voidaan kyllä sanoa lähes varmaksi, että kovalevylle ei siirretä >>mitään enää 2030. Kovalevy on silloin samanlainen muinaisjäänne kuin >>reikänauha nykyään.

>Kovalevystä olet oikeassa, mutta tietokoneella ei ole älyä siinä

>mielessä kuin mitä se ihmisellä ymmärretään. Vaikka Blue Gene

>voittikin Kasparovin shakissa, niin se teki tempun brute force-menetelmällä,

>ei luovuudella. Laskentateho eli numeronmurskaus ei ole älyä, sillä kone ei osaa >intuitiivisesti valita oikeita vaihtoehtoja, se etsii ne kokeilemalla.

Ei se kone sinällään ole älykäs,mutta kun sen teho riittää pyörittämään ohjelmaa, joka sallii sen oikeasti oppia,siitä voi tulla älykäs. Ja nopeasti. Tuo ohjelma on toki myös tekemättä vielä, mutta kyllä tekoäly kehittyy koko ajan.

>Hermoverkot ovat sitten kokonaan toinen juttu ja kvanttilaskenta

>muuttaa asetelmaa melkoisesti, jos se joskus saadaan tehokkaaseen käyttöön.

Nuo ovat niitä teknisiä ratkaisuja, jotka mm. voivat mahdollistaa riittävän suorituskyvyn.

>Tuo tietoisuuden tallentaminen massamuistivälineelle on mielenkiintoinen asia >paitsi teknisesti, myös filosofisesti. Onko "sielu" tuolloin vangittu materiaan?

Eikö se nyt ole?

>Mitä tapahtuu alkuperäiselle, kun siitä otetaan kopio?

Riippuu kopiointimenetelmästä.Jos lukeminen onnistuu aivoja vahingoittamatta, ei mitään. Jos aivot pitää vaikka viipaloida, henkilö kuolee. Minä olisin kyllä vanhoilla päivilläni valmis silläkin hinnalla siirtymään koneelle, jos mahdollisuus tarjoutuisi.

>Perustuuko "sielun" toiminta kvanttitiloihin jotka romahtavat, kun ne tallennetaan >(ilmeisesti ei, sillä näin pitäisi käydä jo nykyisillä mittauksilla)?

Se onkin mutkikas soppa jo sen perusteella,mitä tiedetään. Ainakin se on sähköä, viestikemikaaleja, muistimolekyylejä ja neuronien välisten kytkentöjen syntymistä, vahvistumista ja heikkenemistä. Ihan heti ei ole kenenkään päässä plugia, josta voidaan downloadata tietoisuus.

 

Hene.(ei.reg)
05.02.2009 01:27:20
265240

 

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

EsaL kirjoitti 02.02.2009 (265031)...

>Taikka no, se voidaan kyllä sanoa lähes varmaksi, että kovalevylle ei siirretä mitään >enää 2030. Kovalevy on silloin samanlainen muinaisjäänne kuin reikänauha >nykyään.

Mä itseasiassa uskon että vuonna 2050 varastoidaan tiedot suoraan laatikossa olevaan aivomassaan. Langattomalla multi-mega USB-tikulla sujautetaan tietoisuus sinne ihan hups'noin tosta vaan!

Siitä tulee NIIN siistii!

 

EsaL 05.02.2009 01:27:24 265244

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

Hene.(ei.reg) kirjoitti 05.02.2009 (265240)...

>EsaL kirjoitti 02.02.2009 (265031)...

>>Taikka no, se voidaan kyllä sanoa lähes varmaksi, että kovalevylle ei siirretä >>mitään enää 2030. Kovalevy on silloin samanlainen muinaisjäänne kuin >>reikänauha nykyään.

>Mä itseasiassa uskon että vuonna 2050 varastoidaan tiedot suoraan laatikossa >olevaan aivomassaan. Langattomalla multi-mega USB-tikulla sujautetaan >tietoisuus sinne ihan hups'noin tosta vaan!

>Siitä tulee NIIN siistii!

Ei vaan ilman liikkuvia osia toimiville elektronisille tai optisille muisteille. SSD-levyt al-kavat syrjäyttää kiintolevyjä läppäreiden massamuistina suuressa mittakaavassa just nyt.Servereissä mennee pari vuotta vielä. Kiintolevy on toimintatavaltaan aivan tolku-ton. Äärimmäisen tarkkaa hienomekaniikkaa ja hirveää vauhtia pyöriviä levyjä pelk-kää bittitiedon tallennusta varten.Herkästi rikkoutuva ja kallis komponentti, josta halu- taan eroon. 21 vuoden kuluttua nykymuotoinen SSD lienee jo korvautunut nopeam-milla ja pitkäikäisemmillä komponenteilla, mutta ei vielä millään kvanttitilamuisteilla.

 

Eero.Tillanen 05.02.2009 01:27:32 265252

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

EsaL kirjoitti 05.02.2009 (265244)...

>Ei vaan ilman liikkuvia osia toimiville elektronisille tai optisille muisteille. SSD-levyt >alkavat syrjäyttää kiintolevyjä läppäreiden massamuistina suuressa mittakaavassa >just nyt. Servereissä mennee pari vuotta vielä. Kiintolevy on toimintatavaltaan aivan >tolkuton.

Totta, kiintolevyssa on paljon huonoja puolia,mutta vielä sillä on yksi valtti: hinta. Hal- vempaa tallennustilaa et per tavu löydä. Lisäksi se on kohtuullisen nopea ja luotetta-vakin. Lähitulevaisuudessa SD-muistien halpeneminen syö kiintolevyn markkinoita, muutaman vuoden päästä tämä IBM:n keksintö saattaa selättää nekin:

www.tekniikkatalous.fi/tk/nanotekniikka/article23915.ece

Kaikkein suurimman tallennustilan ja nopeuden tarjoaa holografinen muisti, mutta siihen on vielä matkaa.

 

hene.(ei.reg)
05.02.2009 01:27:38
265258

 

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

Eero.Tillanen kirjoitti 05.02.2009 (265252)...

>EsaL kirjoitti 05.02.2009 (265244)...

>>Ei vaan ilman liikkuvia osia toimiville elektronisille tai optisille muisteille. SSD-levyt >>alkavat syrjäyttää kiintolevyjä läppäreiden massamuistina suuressa mittakaavassa >>just nyt.Servereissä mennee pari vuotta vielä.Kiintolevy on toimintatavaltaan aivan >>tolkuton.

>Totta, kiintolevyssa on paljon huonoja puolia, mutta vielä sillä on yksi valtti: hinta. >Halvempaa tallennustilaa et per tavu löydä. Lisäksi se on kohtuullisen nopea ja >luotettavakin. Lähitulevaisuudessa SD- muistien halpeneminen syö kiintolevyn >markkinoita,muutaman vuoden päästä tämä IBM:n keksintö saattaa selättää nekin:

>www.tekniikkatalous.fi/tk/nanotekniikka/article23915.ece

>Kaikkein suurimman tallennustilan ja nopeuden tarjoaa holografinen muisti, mutta >siihen on vielä matkaa.

Kyllä mä olen otsikon kanssa samaa mieltä siitä, että kun tajuntaa aletaan siirtää levylle, niin se täytyy aloittaa jostain pienestä esim. 360kb Basf:n tai sinikantisesta XEROX:n floppy diskiskistä. Sitten kevväämmällä siirretään jollekin hd disulle jne. pikkuhiljaa järeämmille levyille, kunnes tämä tietoisuus alkaa itse kehittää itselleen parempia alustoja.

Kyllä pojat, tästä tulee hyvä!

 

Jaakko_Kankaanpää(r)
05.02.2009 01:27:45
265265

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

hene.(ei.reg) kirjoitti 05.02.2009 (265258)...

>Kyllä mä olen otsikon kanssa samaa mieltä siitä, että kun tajuntaa aletaan siirtää >levylle,niin se täytyy aloittaa jostain pienestä esim.360kb Basf:n tai sinikantisesta >XEROX:n floppy diskiskistä.Sitten kevväämmällä siirretään jollekin hd disulle jne. >pikkuhiljaa järeämmille levyille, kunnes tämä tietoisuus alkaa itse kehittää itselleen >parempia alustoja.

Joo, just kun saa tietoisuutensa ladattua nykyisen sukupolven vehkeille niin joku tuo markkinoille uuden tekniikan ja sitten pitääkin siirtyä siihen, eikä varmasti ihan ilmaiseksi... Hemmetti sentään.

J.

 

hene.(ei.reg)
05.02.2009 01:27:47
265267

RK
05.02.2009 01:27:50
265270

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

Jaakko_Kankaanpää(r) kirjoitti 05.02.2009 (265265)...

>hene.(ei.reg) kirjoitti 05.02.2009 >(265258)...

>>Kyllä mä olen otsikon kanssa samaa mieltä siitä, että kun tajuntaa aletaan siirtää >>levylle, niin se täytyy aloittaa jostain pienestä esim.360kb Basf:n tai sinikantisesta >>XEROX:n floppy diskiskistä. Sitten kevväämmällä siirretäänjollekin hd disulle jne. >>pikkuhiljaa järeämmille levyille,kunnes tämä tietoisuus alkaa itse kehittää itselleen >>parempia alustoja.

>Joo,just kun saa tietoisuutensa ladattua nykyisen sukupolven vehkeille niin joku tuo >markkinoille uuden tekniikan ja sitten pitääkin siirtyä siihen,eikä varmasti ihan >ilmaiseksi... Hemmetti sentään.

>J.

Sitten jos pannaan "persoona" 1000 vuodeksi disketille, ja sen jälkeen palautetaan sieltä, niin syntyy tuhatkertaisena sama ongelma kuin joillakin vuosikaupalla tajuttomina olleilla, että pitäisi KEHITTÄÄ NÄENNÄISMUISTOJA, että tajunnasta muodostuisi taas alvariinsa pätkimätän "selattava malli".

 

ac.
05.02.2009 01:28:16
265296

 

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

Eero.Tillanen kirjoitti 05.02.2009 (265252)...

>EsaL kirjoitti 05.02.2009 (265244)...

>>Ei vaan ilman liikkuvia osia toimiville elektronisille tai optisille muisteille. SSD-levyt >>alkavat syrjäyttää kiintolevyjä läppäreiden massamuistina suuressa mittakaavassa >>just nyt. Servereissä mennee pari vuotta vielä. Kiintolevy on toimintatavaltaan >>aivan tolkuton.

>Totta, kiintolevyssa on paljon huonoja puolia, mutta vielä sillä on yksi valtti: hinta. >Halvempaa tallennustilaa et per tavu löydä.

Puhut roskaa, sanon minä.

Halvempia tallennusmedioita on edelleen useita. Yleisimmin käytetty niistä on edelleen magneettinauha.

Siltä varalta että ajattelet ehdottaa ettei nauha ole suorasaantimuisti totean, että 9" nauha-asemista useimmat olivat. Nykyisin on vallalla olevien nauha-asemat heli-cail lukupäineen eivät kykene suorasaantiin,mutta 9" nauhalla kukin blokki oli suoraan osoitettavissa lineaarisena tietueena siinä kuin kovalevynkin sektoriblokki on.

>Lisäksi se on kohtuullisen nopea ja luotettavakin. Lähitulevaisuudessa SD-

Jep. Mekaaniseksi muistivälineeksi kiintolevyn saantiaika on hyvä.

ps. Asiaan liittyen, 'ei muuten myöskään kannata aliarvioida täyteen nauhoilla lastatun pakettiauton kaistanleveyttä' pitää edelleen varsin hyvin paikkansa.

 

Eero.Tillanen
05.02.2009 01:28:26
265306

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

RK kirjoitti 05.02.2009 (265270)...

>Sitten jos pannaan "persoona" 1000 vuodeksi disketille, ja sen jälkeen palautetaan >sieltä, niin syntyy tuhatkertaisena sama ongelma kuin joillakin vuosikaupalla >tajuttomina olleilla, että pitäisi KEHITTÄÄ NÄENNÄISMUISTOJA, että tajunnasta >muodostuisi taas alvariinsa pätkimätän "selattava malli".

Eihän tuo nyt ole mikään ongelma, mutta arvatkaapas paljonko rauta (ihmiskeho) on tuossa ajassa muuttunut? Voi olla ettei esim. potenssilla ole enää mitään käyttöä, jos sukupuolinen kanssakäyminen hoidetaan sen Stallonen Demolition Man -leffan antaman esimerkin mukaan. Eiku kakkulat päähän ja virtuaalisesti lihan iloista naatiskelemaan.

Ei voida enää puhua ihmiskehon suhteen raudasta eli hardiksesta, ei...

 

Eero.Tillanen
05.02.2009 01:28:27
265307

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

ac. kirjoitti 05.02.2009 (265296)...

>Puhut roskaa, sanon minä. 0Sano ihmeessä.

>Halvempia tallennusmedioita on >edelleen useita. Yleisimmin käytetty niistä on >edelleen magneettinauha.

LTO 2-nauhan kustannustehokkaimmat kapasiteetit ovat tällä hetkellä 200 Gt raaka ja nauha maksaa ~30 €/kpl. Siihen kun lasketaan vielä nauha-aseman hinta päälle, niin aika kalliiksi tulee yhden teran tallennus, kun teran levyn saa jo karvan verran alle satasella. Okei, hinta laskee kun nauhojen määrä kasvaa, mutta silti.

>Siltä varalta että ajattelet ehdottaa ettei nauha ole suorasaantimuisti totean, että 9" >nauha-asemista useimmat olivat. Nykyisin on vallalla olevien nauha-asemat helicail >lukupäineen eivät kykene suorasaantiin, mutta 9" nauhalla kukin blokki oli suoraan >osoitettavissa lineaarisena tietueena siinä kuin kovalevynkin sektoriblokki on.

Vaikka nyt menitkin aiheen sivuun (puhe oli vain hinnasta),niin nauha ei nopeudessa levylle pärjää likimainkaan, mikä johtuu nauhan kelauksen hitaudesta.

>ps. Asiaan liittyen, 'ei muuten myöskään kannata aliarvioida täyteen nauhoilla >lastatun pakettiauton kaistanleveyttä' pitää edelleen varsin hyvin paikkansa.

Jos se auto on lastattu kiintolevillä,niin kapasiteetti on moninkertainen, levyjen siirto-nopeus samoin. Nauha alkaa olla menneen talven lumia. Itse en enää edes harkitse nauhaa varmistusmediana.

Mutta hei, tämä alkaa olla OT, joten päätän omalta osaltani keskustelun eri tallennustekniikoista tähän.

Kyborgi alkaa olla jo tätä päivää,kun hermostoon suorakytkenteisillä implanteilla pys-tytään parantamaan kuuloa ja antamaan alkeellinen näkökykykin.Teledildo lienee yksi virstanpylväs, jota myös tavoitellaan. Tietoisuuden tallentaminen sen sijaan on varmasti vielä pitkällä, josko siinä koskaan onnistutaankaan. Eihän edes pystytä ku-vaamaan tarkkaan,mitä tietoisuus on. Miten jotkin yksittäiset hermosignaalit sopivalla tavalla tahdistettuna voivat tuottaa sellaisen asian kuin tietoisuus?

 

Dens511
06.02.2009 01:30:01
265401

 

Re: "Tajunta disketille" Teologinen ongelma

Tuli vain mieleen,että jos Puolimatka kuolemaa tehdessään antaa siirtää tajuntansa biteiksi muutettuna johonkin tallennusyksikköön - niin voiko tämä tajunta samalla päästä taivaaseen?

Olisiko niin että maanpäällä olisi olemassa androidin kehoon siiretty Puolimatkan ta-junta, joka kirjoittelisi Usko, tiede ja kyborgenetiikka -kirjaa, mutta Puolimatkan "sielu" olisi samalla noussut taivaaseen, msitä tämä seuraisi androdi-puolimatkan touhuja maan päällä?

Vai onko niin että tajunta ei voi olla kuin yhdessä paikassa ,ja Puolimakan sielu olisikin sidottu tuohon androidin kehoon?!

 

Jaakko_Kankaanpää(r)
06.02.2009 01:30:21
265421

 

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

hene.(ei.reg) kirjoitti 05.02.2009 (265267)...

>Nii just! "Tällä uudella chipillä saat tietoisuudellesi aidommannäköiset farkut!"

Nykyään diskettipinoista etsitään ammoin tehtyjä dokumentteja, tulevaisuudessa niistä etsitään iäkkäitä sukulaisia.

J.

 

ac.
06.02.2009 01:30:34
265434

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

Eero.Tillanen kirjoitti 05.02.2009 (265307)...

>ac. kirjoitti 05.02.2009 (265296)...

>>Puhut roskaa, sanon minä.

>Sano ihmeessä.

>>Halvempia tallennusmedioita on

>>edelleen useita. Yleisimmin käytetty

>>niistä on edelleen magneettinauha.

>LTO 2 -nauhan kustannustehokkaimmat kapasiteetit ovat tällä hetkellä 200 Gt >raaka ja nauha maksaa ~30 €/kpl.Siihen kun lasketaan vielä nauhaaseman hinta >päälle, niin aika kalliiksi tulee yhden teran tallennus,kun teran levyn saa jo karvan >verran alle satasella. Okei, hinta laskee kun nauhojen määrä kasvaa, mutta silti.

Juu,tiedän kun olen niin LTO,LTO-2 nauhureita useita hankkinut robotteineen, asen- tanut, mylläpitänyt ja varmistanut aikanaan vajaata sataa palvelinta ko. järjestelmällä. Nauhamäärät muutamia satoja per nauhasarja.

Sittemmin jättänyt sen 2006 toisille, ei kerkiä touhuta kaiken kanssa ja on pakko jättää storage toisille vaikka se mielenkiintoista onkin.LTO-3 on vielä tämän päivän yleisin, meilläkin 2007 alusta lähtien ollut käytössä. Uusi lisäkapasiteetti on luultavasti LTO-4:sta kun LTO-5 ei kerkiä ennen kuin on tarve laajentaa taas.

>>Siltä varalta että ajattelet ehdottaa ettei nauha ole suorasaantimuisti totean,että 9" >>nauha-asemista useimmat olivat. Nykyisin on vallalla olevien nauha-asemat >>helicail lukupäineen eivät kykene suorasaantiin, mutta 9" nauhalla kukin blokki >>oli suoraan osoitettavissa lineaarisena tietueena siinä kuin kovalevynkin >>sektoriblokki on.

>Vaikka nyt menitkin aiheen sivuun (puhe oli vain hinnasta), niin nauha ei >nopeudessa levylle pärjää likimainkaan, mikä johtuu nauhan kelauksen hitaudesta.

Joo, no kelataanhan sitä, mutta ei siten kuten useimmat luulevat ts. lukemalla läpi kunnes tulee oikea tavara vastaan.

Tyypillisesti backup-softat kirjoittavat esim 2-4GB:n kokoistia tiedostoja nauhalle ja pitävät indeksissä tietoa siitä missä tiedostossa haluttu tiedosto on, joten sinne 'see-kataan' aika nopeasti (korkeintaan muutama kymmenen sekuntia LTO nauhalla) sen jälkeen sitten luetaan tiedostoa, koska siirtonopeus on aika suuri niin lukeminen käy aika nopeasti. Ei tietysti niin nopeasti kuin kovalevyllä, mutta hakua nyt loputtomasti tarvitse odottaa vaikka data olisi jossain nauhan lopullakin.

Se mikä hidastaa on multiplexaus ts. yksi nauhalla oleva taltiotiedosto sisältää usein 4 - 7 datastreamia (parallel arvo esim Networkerissä) ja sitä käytetään, jos ei ole DBO:ta (Disk Backup Option tms) joka näkyy virtuaalisina nauhoina clienteille joissa viimeinen full ja incrementaalit ovat aina. Palautus on sieltä yhtä nopeaa kuin lukea suoraan levyltä.Ilman DBO:ta ei yleensä saa backupattavilta koneilta tarpeeksi dataa riittävän nopeasti joten nauha nälkiintyy (pysähtyy) ja sen kelaaminen/ kiihdyttäminen kuluttaa mekanismia. Siksi jompi kumpi joko DBO tai useampi kone joista dataa otetaan ja kirjoitetaan nauhalle rinnakkain.

9" nauhalla seekkaus oli itse asiassa varsin nopeaa, se kiihdytti nopeasti ja mekaniik-ka kesti hyvin edestakaisen sahaamisen.Toisin on näiden nykyisten nauhavermeiden aina sitten DAT:sta lähtien ollut.

>>ps. Asiaan liittyen, 'ei muuten myöskään kannata aliarvioida täyteen nauhoilla >>lastatun pakettiauton kaistanleveyttä' pitää edelleen varsin hyvin paikkansa.

>Jos se auto on lastattu kiintolevillä, niin kapasiteetti on moninkertainen, levyjen >siirtonopeus samoin. Nauha alkaa olla menneen talven lumia. Itse en enää edes >harkitse nauhaa varmistusmediana.

LTO-4:n kapasiteetti on 800GB-1.6T,joten varsin paljon niitäkin menee pakuun, eikä LTO:n polku ole edes vielä loppu, aikeissa on tällä hetkellä LTO-6:n asti ts. 3.6TB:n samassa formaatissa.

Ei nauha kotona eikä ehkä PKT puolella enää vältämättä kannatakaan,ellei sitten ole aiemmin hankittuja laitteita.Siellä missä datamäärät ovat suuria nauha on edelleen ja vielä pitkälle tulevaisuuteen kannattava ratkaisu johtuen monesta eri syystä ja joista vähäisin ei ole se että nauhoja voi olla vaikka kuinka monta per nauha/robo eikä var-mistuskapasiteetin kasvattamista rajoita oikeastaan muu kuin indeksin kasvava koko.

Nauhat on myös tapana kloonata, alkuperäinen jää kirjastoon tai lähivarastoon onsite, klooni viedään offsite varastoon isomman katastrofin ym. varalle.

Nauhat myös säilyvät erittäin hyvin. Meillä luettiin tuossa vasta muutamia vuosia sit-ten aina 70 luvun alusta lähien 80 luvun loppuun ulottuvia arkistoja 9-track nauhoilta. Hyvin onnistui vielä 30v jälkeenkin. (No vielä vanhempia reikäkorttejakin on luettu -90 luvulla <eh>)

>Mutta hei, tämä alkaa olla OT, joten päätän omalta osaltani keskustelun eri >tallennustekniikoista tähän.

OK. Oma mielipiteeni,joka perustuu varsin suurten ympäristöjen tuntemiseen on että ei nauha miihinkään häviä. Ei ainakaan vielä 10v aikana, niin paljon sillä on edelleen etuja joita mikään korvaava tekniikka ei edes oikeastaan ole vielä yrittänytkään ratkaista.

 

JanneK
07.02.2009 01:31:43
265503

 

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

>Riippuu kopiointimenetelmästä. Jos lukeminen onnistuu aivoja vahingoittamatta, ei >mitään. Jos aivot pitää vaikka viipaloida, henkilö kuolee. Minä olisin kyllä päivilläni >valmis silläkin hinnalla siirtymään koneelle, jos mahdollisuus tarjoutuisi.

Minulla itselläni ei ole juurikaan tietoa aivojen toiminnasta, mutta minua kiinnostaa tä-mä tietoisuuden siirto. Eli toisin sanoen, oletetaan, että tietoisuus voidaan tallentaa johonkin futuristiseen tietokoneeseen tappamatta yksilöä, niin eikö se tietoisuus ole nimenomaan kopio, joka jatkaa sitten omaa eloansa ja minä omaani?

Eli kuollessa jos tietoisuus siirtyy koneelle, niin se alkuperäinen yksilö silti kuolee, el-lemme sitten tee jotain oletusta jostain siirrettävästä sielusta. Miten tämä ilman olete- tun sielun olemassaoloa voi olla ikuisesti elämistä? Ideana ihan kiva jos vaikka omat lapset tai lapsenlapset voivat käydä jubaamassa jonkun kopio tietoisuuden kanssa, mutta eikö se yksilö silti kuole?

Entäpä sitten yksilöllisyys muuten? Miten kopio mielestä käyttäytyy sitten tulevaisuu- dessa? Rakennetaanko niille jotkut ruumiit vai elävätkö ne jossain simulaatiossa vai mitä?

 

Eero.Tillanen
08.02.2009 01:33:05
265585

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

JanneK kirjoitti 07.02.2009 (265503)... 

>Minulla itselläni ei ole juurikaan tietoa aivojen toiminnasta, mutta minua kiinnostaa >tämä tietoisuuden siirto. Eli toisin sanoen, oletetaan, että tietoisuus voidaan >tallentaa johonkin futuristiseen tietokoneeseen tappamatta yksilöä, niin eikö se >tietoisuus ole nimenomaan kopio,joka jatkaa sitten omaa eloansa ja minä omaani?

Näin maalaisjärjellä tuo olisi loogisin vaihtoehto.Tuskinpa kopiontitekniikka kovin pal-jon yleistyy, jos kopiointi merkitsee käytännössä alkuperäisen häviämistä. Teknisesti kyseessä ei ole silloin edes kopiointi,vaan siirto.Kuten u**xissa cp- ja mv-komennot, esimerkiksi.

>Eli kuollessa jos tietoisuus siirtyy koneelle,niin se alkuperäinen yksilö silti kuolee, >ellemme sitten tee jotain oletusta jostain siirrettävästä sielusta. Miten tämä ilman >oletetun sielun olemassaoloa voi olla ikuisesti elämistä? Ideana ihan kiva jos vaikka >omat lapset tai lapsenlapset voivat käydä jubaamassa jonkun kopio tietoisuuden >kanssa, mutta eikö se yksilö silti kuole?

Sielu on uskonnollinen käsite ja liittyy kolmiyhteyteen ruumis, henki ja sielu. Itse kat-soisin,että tietoisuus on itsenäinen entiteetti,joka on enemmän kuin pelkkä sähköke-miallisten osiensa summa. Näin ollen,vaikka nuo sähköiset signaalit kopioitaisiinkin koneeseen, niin entiteetti ei välttämättä edes siirry.Olisikin mielenkiintoista saada tietää mikä on neurologien mielestä se hetki, kun ihmisalkion aivot "boottaavat" kohdussa.

>Entäpä sitten yksilöllisyys muuten? Miten kopio mielestä käyttäytyy sitten >tulevaisuudessa? Rakennetaanko niille jotkut ruumiit vai elävätkö ne jossain >simulaatiossa vai mitä?

Noihin ainakaan minulla ei ole mitään vastauksia, ainoastaan lisää kysymyksiä. Jos kopiointi onnistuu ja tietoisuus siirtyy, niin ongelmia on useita. Miten koneessa oleva tietoisuus esimerkiksi pystyy viestimään ulkomaailman kanssa? Minne tietoisuus säi-lötään siten, että se ei häviä vaikka koneesta katkeaisi virrat? Mikä massamuisti pys-tyy säilömään tietoisuuden? Ihmisaivoilla ja prosessorilla on se yhteinen piirre, että molempien täytyy tehdä jotain koko ajan ollakseen elossa. Prosessorissa tuota tyhjä-käyntiä edustaa nop-käsky, mikä lienee aivojen vastine sille vai onko sitä ylipäätään? Massamuistiin säilötyille tietoalkioille ei yleensä voida tehdä operaatioita, joskin tekniikka on tuomassa tähän asiaan muutaman vuoden jänteellä muutoksen.

Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen asia, jo pelkästään filosofiselta ja tekniseltä kannalta. Vaikka tietoisuuden tallentaminen on tällä hetkellä haistapaskaa,niin teknii- kan ja tieteen huima kehitys voi silti yllättää.Koneen tietoisuus on ollut jo pitkään mie- lenkiinnon kohteena ja aiheen problematiikkaa lähestytään useasta eri lähtökohdasta käsin:

en.wikipedia.org/wiki/Artificial_consciousnes

 

EsaL
10.02.2009 01:34:58
265698

Re: "Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa...

JanneK kirjoitti 07.02.2009 (265503)...

>>Riippuu kopiointimenetelmästä.Jos lukeminen onnistuu aivoja vahingoittamatta, ei >>mitään. Jos aivot pitää vaikka viipaloida,henkilö kuolee. Minä olisin kyllä vanhoilla >>päivilläni valmis silläkin hinnalla siirtymään koneelle, jos mahdollisuus tarjoutuisi.

>Minulla itselläni ei ole juurikaan tietoa aivojen toiminnasta, mutta minua kiinnostaa >tämä tietoisuuden siirto. Eli toisin sanoen, oletetaan, että tietoisuus voidaan >tallentaa johonkin futuristiseen tietokoneeseen tappamatta yksilöä, niin eikö se >tietoisuus ole nimenomaan kopio,joka jatkaa sitten omaa eloansa ja minä omaani?

Kyllä, ja hyvin erilaista elämää. Sekunnin kuluttua kopioinnista koneminäsi tietää jo enemmän kuin biologiset aivosi pystyvät koskaan oppimaan.

>Eli kuollessa jos tietoisuus siirtyy koneelle,niin se alkuperäinen yksilö silti kuolee, >ellemme sitten tee jotain oletusta jostain siirrettävästä sielusta. Miten tämä ilman >oletetun sielun olemassaoloa voi olla ikuisesti elämistä? Ideana ihan kiva jos vaikka >omat lapset tai lapsenlapset voivat käydä jubaamassa jonkun kopiotietoisuuden >kanssa, mutta eikö se yksilö silti kuole?

Älkäämme tehkö oletusta sielusta. Biologinen ja elektroninen minäsi jaatte yhteisen kokemushistorian ja luonteen siihen kopiointihetkeen asti. Siitä eteenpäin olette eri yksilöitä.Koneminäsi operoi aivan eri tasolla kaikki maailman talletettu tieto hyppysis- sään, kykenevänä jakamaan ajatuksensa kaikkien muiden konepersoonien kanssa hyvin nopeasti ja ilman kommunikointivirheitä. Mutta kyllä hän voi lapsenlapsiesi kanssa jutella ja muistaa heistä sen minkä biologinen minäsikin muisti kopiointihetkellä.

>Entäpä sitten yksilöllisyys muuten? Miten kopio mielestä käyttäytyy sitten >tulevaisuudessa? Rakennetaanko niille jotkut ruumiit vai elävätkö ne jossain >simulaatiossa vai mitä?

Mitäpä terve mieli ruumiilla tekee. Minä ainakin mielelläni lillun tietoverkossa sitoutu-matta sen kummemmin mihinkään tiettyyn laitteeseen. Tietenkin fyysisen maailman kanssa vuorovaikuttaminenkin onnistuu tarvittaessa tietokoneohjatun robotin välityk-sellä sieltä tietoverkosta käsin.Mutta tietenkin tietoverkkoon siirrettyjen tajuntojen kol- lektiivi päätyönään johtaa maailmaa. Sehän on biologisiin ihmisiin verrattuna aivan ylivertainen siinä hommassa.

 

Vesa.Tenhunen
10.02.2009 01:35:38
265738

 

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

EsaL kirjoitti 10.02.2009 (265698)...

>Sekunnin kuluttua kopioinnista koneminäsi tietää jo enemmän kuin biologiset >aivosi pystyvät koskaan oppimaan.

Tai sitten ei.Koneeseen siirretty tietoisuus toimii sillä nopeudella minkä rauta sallii. Greg Eganin kirjassa Permutation City [1] kopioiden nopeus vaihtelee sen mukaan, kuinka tehokkaassa laitefarmissa niitä on varaa ajaa.

>Älkäämme tehkö oletusta sielusta.

Charles Strossin kirjassa Accelerando [2] on sielusta määritelmä,jota voisi käyttää yleisemminkin:"Human beings all have souls.Souls are software objects. Software is not immortal."

>Mutta kyllä hän voi lapsenlapsiesi kanssa jutella ja muistaa heistä sen minkä >biologinen minäsikin muisti >kopiointihetkellä.

Eganin kirjassa tyypillisen kopion nopeus on huomattavasti reaaliaikaa hitaampi. Niinpä harva lapsenlapsi haluaa viettää paria-kolmea tuntia vaihtamassa kuulumisia isoisän kopion kanssa, kun puuhassa vierähtää oikeasti koko viikonloppu.

1. en.wikipedia.org/wiki/Permutation_City

2. www.accelerando.org/ 0EsaL 12.02.2009 01:37:10 265830

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

Vesa.Tenhunen kirjoitti 10.02.2009 (265738)...

>EsaL kirjoitti 10.02.2009 (265698)...

>>Sekunnin kuluttua kopioinnista koneminäsi tietää jo enemmän kuin biologiset >>aivosi pystyvät koskaan oppimaan.

>Tai sitten ei. Koneeseen siirretty tietoisuus toimii sillä nopeudella minkä rauta sallii. >Greg Eganin kirjassa Permutation City [1] kopioiden nopeus vaihtelee sen mukaan, >kuinka tehokkaassa laitefarmissa niitä on varaa ajaa.

Se on kuitenkin tietokoneohjelma ja sillä on käytettävissä henkilökohtaisena muistinaan itse keräämänsä lisäksi mm. internet. Sillä on siis valtava määrä tietoa riippumatta siitä, millä nopeudella se sitä pystyy noutamaan.

>>Älkäämme tehkö oletusta sielusta.

>Charles Strossin kirjassa Accelerando [2] on sielusta määritelmä, jota voisi käyttää >yleisemminkin: "Human beings all have souls. Souls are software objects. Software >is not immortal."

Tietoisuutta voi nimittää sieluksi, koska se on oikeasti kaikki se, mitä sieluksi nimite-tään. Mutta sanaan "sielu" liittyy niin paljon metafyysisiä uskomuksia, että sitä on vaikea käyttää mielekkäästi.

>>Mutta kyllä hän voi lapsenlapsiesi kanssa jutella ja muistaa heistä sen minkä >>biologinen minäsikin muisti kopiointihetkellä.

>Eganin kirjassa tyypillisen kopion nopeus on huomattavasti reaaliaikaa hitaampi. >Niinpä harva lapsenlapsi haluaa viettää paria-kolmea tuntia vaihtamassa kuulumisia >isoisän kopion kanssa, kun puuhassa vierähtää oikeasti koko viikonloppu.

Tietokoneet nopeutuvat koko ajan. Jos se kopio vain saadaan aikaan,niin ei se ainakaan kauaa ole alkuperäistä hitaampi. Eikä sen jälkeen kestä monta vuotta, kun tietokonekopiot ylittävät koko ihmiskunnan suorituskyvyn. Tämä superukki käyttää sitten lapsenlapsien kanssa käymäänsä keskusteluun vain hitusen kapasiteetistaan tehdessään samanaikaisesti monta muuta asiaa.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/265021?Page=2

 

Diletant
12.02.2009 01:38:29
265909

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

EsaL kirjoitti 12.02.2009 (265830)...

>Vesa.Tenhunen kirjoitti 10.02.2009

>Tietokoneet nopeutuvat koko ajan. Jos se kopio vain saadaan aikaan, niin ei se >ainakaan kauaa ole alkuperäistä hitaampi. Eikä sen jälkeen kestä monta vuotta, >kun tietokonekopiot ylittävät koko ihmiskunnan suorituskyvyn. Tämä superukki >käyttää sitten lapsenlapsien kanssa käymäänsä keskusteluun vain hitusen >kapasiteetistaan tehdessään samanaikaisesti monta muuta asiaa.

Voi olla, että olen skeptinen vain jollain ihmisyysaspektilla. Edelleenkin minun on vai-kea kuvitella, että edes 50 vuodessa luotaisiin t ä y s i n ihmismäinen äly, joka kom-munikoisi tasavertaisesti kenen tahansa kanssa ja läpäisisi "blade runner" you know, testin. Tarkoitan konetta ilman konkreettista olemusta - ei siis tarvitse olla edes hah-moa, vaan pelkkä ohjelma. Toiveajattelen kenties, mutta sci-fi on "usein erehtynyt" ihmiskunnan mahdollisuuksista.

 

EsaL
13.02.2009 01:38:57
265937

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

Diletant kirjoitti 12.02.2009 (265909)...

>>Tietokoneet nopeutuvat koko ajan. Jos se kopio vain saadaan aikaan, niin ei se >>ainakaan kauaa ole alkuperäistä hitaampi. Eikä sen jälkeen kestä monta vuotta, >>kun tietokonekopiot ylittävät koko ihmiskunnan suorituskyvyn. Tämä superukki >>käyttää sitten lapsenlapsien kanssa käymäänsä keskusteluun vain hitusen >>kapasiteetistaan tehdessään samanaikaisesti monta muuta asiaa.

>Voi olla,että olen skeptinen vain jollain ihmisyys-aspektilla. Edelleenkin minun on >vaikea kuvitella, että edes 50 vuodessa luotaisiin t ä y s i n ihmismäinen äly, joka >kommunikoisi tasavertaisesti kenen tahansa kanssa ja läpäisisi "blade runner" you >know, testin. Tarkoitan konetta ilman konkreettista olemusta - ei siis tarvitse edes >olla hahmoa, vaan pelkkä ohjelma. Toiveajattelen kenties, mutta sci-fi on "usein  >erehtynyt" ihmiskunnan mahdollisuuksista.

Niin,onhan siinä hommaa. Mutta tietysti tavoitteena ei olekaan täysin ihmismäinen äly, vaan täysin ylivertainen äly. Avain tähän on todellinen oppiminen. Kun kone pys-tyy oppimaan väsymättömästi, koskaan mitään unohtamatta, se väkisinkin kehittyy älyltään ylivertaiseksi. Eikä sille silloin ole mikään ongelma jäljitellä ihmisen käyttäyty- mistä. Se vaikea asia ei olekaan äly, vaan tietoisuuden kopiointi. On helpompi saada tietokone käymään ihmisestä kuin Esasta.

 

Eero.Tillanen
13.02.2009 01:39:13
265953

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

EsaL kirjoitti 13.02.2009 (265937)...

>Niin, onhan siinä hommaa. Mutta tietysti tavoitteena ei olekaan täysin ihmismäinen >äly, vaan täysin ylivertainen äly. Avain tähän on todellinen oppiminen. Kun kone >pystyy oppimaan väsymättömästi, koskaan mitään unohtamatta, se väkisinkin >kehittyy älyltään ylivertaiseksi. Eikä sille silloin ole mikään ongelma jäljitellä ihmisen >käyttäytymistä. Se vaikea asia ei olekaan äly, vaan tietoisuuden kopiointi. On >helpompi saada tietokone käymään ihmisestä kuin Esasta.

Koneen etu on tietenkin väsymättömyys, sen ei tarvitse levätä tai nukkua. Mielenkiin- toinen yhteinen piirre aivoissa ja prosessorissa on se,e ttä molemmat "tikittävät" koko ajan, niin kauan kuin ovat elossa.

 

Diletant
13.02.2009 01:39:40
265980

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

EsaL kirjoitti 13.02.2009 (265937)...

>Diletant kirjoitti 12.02.2009

>>Voi olla,että olen skeptinen vain jollain ihmisyysaspektilla.Edelleenkin minun on >>vaikea kuvitella, että edes 50 vuodessa luotaisiin täysin ihmismäinen äly, joka >>kommunikoisi tasavertaisesti kenen tahansa kanssa ja läpäisisi "blade runner" you >>know, testin. Tarkoitan konetta ilman konkreettista olemusta - ei siis tarvitse olla >>edes hahmoa, vaan pelkkä ohjelma. Toiveajattelen kenties, mutta sci-fi on "usein >>erehtynyt" ihmiskunnan mahdollisuuksista.

>Niin, onhan siinä hommaa. Mutta tietysti tavoitteena ei olekaan täysin ihmismäinen >äly, vaan täysin ylivertainen äly. Avain tähän on todellinen oppiminen. Kun kone >pystyy oppimaan väsymättömästi, koskaan mitään unohtamatta, se väkisinkin >kehittyy älyltään ylivertaiseksi. Eikä sille silloin ole mikään ongelma jäljitellä ihmise   >käyttäytymistä. Se vaikea asia ei olekaan äly, vaan tietoisuuden kopiointi. On >helpompi saada tietokone käymään ihmisestä kuin Esasta.

Onhan se totta,että tietojenkäsittelyn kapasiteetti lisääntyy räjähdymäisesti ja kukapa pystyisi edes kuvittelemaan,että miten päin ollaan 50 vuoden päästä. Ei voi oikeasti edes luottaa äärimmäisen epämääräiseen intuitioonsa. Kokonaan toinen pohdinnan aihe on se, että tehdäänkö joskus ylivertaisia asiantuntijajärjestelmiä vai pyritäänkö ihmismäisyyteen? Ja jos pyritään,niin onko sellainen järkevää? Pal-jolti ollaan sci-fin vankeja ajattelussamme ja kysymyksien asettelussamme. Aina-kin minä. Ihmisen kudoksen ja avustavan prosessorin integrointi vielä mukana spekulaatioissa.

 

Eero.Tillanen
13.02.2009 01:40:07
266007

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

Diletant kirjoitti 13.02.2009 (265980)...

>järkevää? Paljolti ollaan sci-fin vankeja ajattelussamme ja kysymyksien >asettelussamme. Ainakin minä. Ihmisen kudoksen ja avustavan prosessorin >integrointi vielä mukana spekulaatioissa.

Voi kun tuo olisikin ainoa huoli.Valitettavasti tätäkin tieteenalaa sovelletaan ensim-mäisenä toisten alistamiseen ja tappamiseen eli sotilasteknisissä sovelluksissa. Kuten kaikkea, aina. Ihmiskunta ei ole vieläkään tullut alas puusta.

 

Diletant
13.02.2009 01:40:10
266010

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

Eero.Tillanen kirjoitti 13.02.2009 (266007)...

>Diletant kirjoitti 13.02.2009 >(265980)...

>>järkevää? Paljolti ollaan sci-fin vankeja ajattelussamme ja kysymyksien >>asettelussamme. Ainakin minä. Ihmisen kudoksen ja avustavan prosessorin >>integrointi vielä mukana spekulaatioissa.

>Voi kun tuo olisikin ainoa huoli. Valitettavasti tätäkin tieteenalaa sovelletaan >ensimmäisenä toisten alistamiseen ja tappamiseen eli sotilasteknisissä >sovelluksissa. Kuten kaikkea, aina. Ihmiskunta ei ole vieläkään tullut alas puusta.

Niinpä. Tappaminen on vaan niin tavattoman paljon helpompaa kuin parantaminen.

 

Eero.Tillanen
14.02.2009 01:40:40
266040

Re: "Tajunta disketille"... Pari scifi-kirjavinkkiä

Diletant kirjoitti 13.02.2009 (266010)...

>Niinpä. Tappaminen on vaan niin tavattoman paljon helpompaa kuin parantaminen.

Tässäkin mielestäni vaikuttaa jälleen entropia. Epäjärjestyksen luominen on sen an-siosta paljon helpompaa kuin järjestyksen. Talon räjäyttäminen kranaatilla käy het-kessä, rakentaminen on hidasta.Ihmisen rampauttaminen miinalla tai ampumalla on helppoa, vaurioiden korjaaminen on vaikeaa ja kestää kauan.

 

A-rik
15.02.2009 01:41:13
266073

Atorox

Vesa.Tenhunen kirjoitti 10.02.2009 (265738)...

>EsaL kirjoitti 10.02.2009 (265698)...

>>Sekunnin kuluttua kopioinnista koneminäsi tietää jo enemmän kuin biologiset >>aivosi pystyvät koskaan oppimaan.

Ja, mitenkä voitaisiin uhohtaa Atorox. Jonka persoonallisuus vaihtui joukkomurhaajasta huipputiedemieheen, vain kasettia vaihtamalla.

 

Risto Koivula
04.08.2012 04:47:03
363606

"Tajunta disketille"... Taas lykkää YLE:n Prismasta haistapaskaa... Ein Kurzweil igen...

Lainaus: RK, 02.02.2009 01:23:41, 265021
tv.iltasanomat.fi/tvopas

Kanavan ohjelmatiedot
Maanantai 2.2. klo 19:05 - 19:55
Prisma: Ihminen V2.0

" Raymond Kurzweilin mukaan vuonna 2030 keinoäly ohittaa ihmisälyn ja johtaa valtavaan tekniseen muutokseen. Voidaanko ihmisen tajunta siirtää tuolloin tietokoneen kovalevylle? T: BBC. "

Nämä Suomenkin "Aivokaapeli-Anttien" ja "Ajatusmolekyyli-Kaitsujen" jutut tiedetään...

keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=229304

keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/193914?page=1#193914

Ollaan kuitenkin kuulolla klo 19.05 tänään Ykköskanavalla…



YLEn-Prisma-Kurweil skitsoilee taas: "Kuolemattomuus 20-vuodessa"...

www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288486008271.html

" Tutkija: Kuolemattomuus on vain 20 vuoden päässä

Amerikkalainen tekoälyä tutkiva Ray Kurzweil povaa,että kuolemattomuus on vain 20 vuoden päässä. Ray Kurzweilin uskoo teknologinen ja tieteellinen kehitys muuttaa maailman aivan toisenlaiseksi paikaksi kuin mitä se nyt on.

- Minä ja moni muu tieteiliä uskomme,että kahdessakymmenessä vuodessa meillä on keinot uudelleenohjelmoida kehojamme, erityisesti nanoteknologian avulla voimme elää ikuisesti, Kurzweill iloitsee.

Mies uskoo myös verisolut ja sisäelimet korvataan erilaisilla nanoteknisilla sovelluksilla, jotka toimivat jopa tuhatkertaisesti tehokkaammin kuin alkuperäiset ihmisen osat.

- Esittämäni teknologiset edistysaskeleet eivät ole niin mielikuvituksellisia, miltä ne saattavat kuulostaa. Nykyisin puhelimillamme voi tehdä monia sellaisia toimintoja, joista emme edes osanneet haaveilla 20 vuotta sitten. Kun opiskelin vuonna 1965 yliopistoni ainut tietokone oli äärettömän iso ja maksoi monen monta miljoonaa euroa nykyrahassa, kertoo maailman toiseksi parhaimmaksi rankatusta yliopistosta MIT:sta valmistunut Kurzweill.

Kurzweillin ennustuksesta kertoi ensimmäisenä Suomessa Talouselämä."

 

tyy
04.08.2012 14:03:00
363620

 

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: Risto Koivula , 04.08.2012 04:47:03, 363606
...


No, mitä mieltä sinä olet? Muutakunettä Prisma on haistapaskattava?

Kurzweil on pisnismies. Transhumanistien jutut eivät ole oikein koskaan uponneet minuun, mutta mistäs minä tietäisin. Voivat olla oikeassakin.

Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut siirrettäisiinkin disketille. Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan se onnetonta.

Saattaisi sittenkin olla onnellisempi formatoituna.

 

Risto Koivula
04.08.2012 15:41:19
363628

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: tyy, 04.08.2012 14:03:00, 363620

>No, mitä mieltä sinä olet? Muutakunettä Prisma on haistapaskattava?

>Kurzweil on pisnismies. Transhumanistien jutut eivät ole oikein koskaan uponneet >minuun, mutta mistäs minä tietäisin. Voivat olla oikeassakin.

>Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut >siirrettäisiinkin disketille. Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan se >onnetonta.

>Saattaisi sittenkin olla onnellisempi formatoituna.



Samaan hengenvetoon huudetaan "tiedebisneksessä" kurkku putkella,että minuus / tajunta/tahto/ym. on "fysikaalisesti mahdoton" illuusio" ja että "nyt se pannaan disketille" ja että "siitä tehdä justkohta kuolematon"...

Kurzweilin skitsolallatuksessa ei ole alkeellisintakaan tolkkua eikä protia.

 

tyy
04.08.2012 15:44:44
363629

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: Risto Koivula , 04.08.2012 15:41:19, 363628
Lainaus: tyy, 04.08.2012 14:03:00, 363620

>>No, mitä mieltä sinä olet? Muutakunettä Prisma on haistapaskattava?

>>Kurzweil on pisnismies. Transhumanistien jutut eivät ole oikein koskaan uponneet >>minuun, mutta mistäs minä tietäisin. Voivat olla oikeassakin.

>>Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut >>siirrettäisiinkin disketille. Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan >>se onnetonta.

>>Saattaisi sittenkin olla onnellisempi formatoituna.


>Samaan hengenvetoon huudetaan "tiedebisneksessä" kurkku putkella,että "minuus / tajunta/tahto/ym. on "fysikaalisesti mahdoton" illuusio" ja että "nyt se pannaan disketille" ja että "siitä tehdä justkohta kuolematon"...

>Kurzweilin skitsolallatuksessa ei ole alkeellisintakaan tolkkua eikä protia.



Mitä mieltä sinä olet?

 

Risto Koivula
05.08.2012 14:07:26
363643

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: tyy, 04.08.2012 15:44:44, 363629
Lainaus: Risto Koivula , 04.08.2012 15:41:19, 363628
Lainaus: tyy, 04.08.2012 14:03:00, 363620

>>>No, mitä mieltä sinä olet? Muutakunettä Prisma on haistapaskattava?

>>>Kurzweil on pisnismies.Transhumanistien jutut eivät ole oikein koskaan uponneet >>>minuun, mutta mistäs minä tietäisin. Voivat olla oikeassakin.

>>>Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut >>>siirrettäisiinkin disketille. Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin >>>onhan se onnetonta.

>>>Saattaisi sittenkin olla onnellisempi formatoituna.


>>Samaan hengenvetoon huudetaan "tiedebisneksessä" kurkku putkella, että >>"minuus /tajunta/tahto/ym. on "fysikaalisesti mahdoton" illuusio" ja että "nyt se >>pannaan disketille" ja että "siitä tehdä justkohta kuolematon"...

>>Kurzweilin skitsolallatuksessa ei ole alkeellisintakaan tolkkua eikä protia.


>Mitä mieltä sinä olet?



Tajuntaolio (representaatio) pitää objektivoida ("kääntää") aistein havaittavaan muo-toon, josta joku muu sen sitten omalla tavallaan havaitsee (tulkitsee) omankin tajun-tansa objektiksi. Muuta keinoa panna tajuntaa disketille ei ole. Jopa Ladan ja Laleh Bijanilla oli täysin eri tajunta, vaikka heillä oli yhteinen aivokuori. (Ja siksi heidät piti tappaa.)

 

tyy
05.08.2012 14:23:08
363644

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: Risto Koivula , 05.08.2012 14:07:26, 363643
Lainaus: tyy, 04.08.2012 15:44:44, 363629
Lainaus: Risto Koivula , 04.08.2012 15:41:19, 363628
Lainaus: tyy, 04.08.2012 14:03:00, 363620

>>>>No, mitä mieltä sinä olet? Muutakunettä Prisma on haistapaskattava?

>>>>Kurzweil on pisnismies. Transhumanistien jutut eivät ole oikein koskaan >>>>uponneet minuun, mutta mistäs minä tietäisin. Voivat olla oikeassakin.

>>>>Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut >>>>siirrettäisiinkin disketille. Tietysti,jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan >>>>se onnetonta.

>>>>Saattaisi sittenkin olla onnellisempi formatoituna.


>>>Samaan hengenvetoon huudetaan "tiedebisneksessä" kurkku putkella, että >>>"minuus/tajunta/tahto/ym. on "fysikaalisesti mahdoton" illuusio" ja että "nyt se >>>pannaan disketille" ja että "siitä tehdä justkohta kuolematon"...

>>>Kurzweilin skitsolallatuksessa ei ole alkeellisintakaan tolkkua eikä protia.


>>Mitä mieltä sinä olet?


>Taujuntoolio pitää objektivoida ("Kääntää") aistein havaittavaan muotoon, josta joku >muu sen sitten omalla tavallaan havaitsee (tukitsee) omankin tajuntansa objektiksi. >Muuta keinoa panna tajuntaa disketille ei ole. Jopa ladan ja laleh Bijanilla oli täysin >eri tajunta, vaikka heillä oli yhteinen aivokuori. (Ja siksi heidät piti tappaa.)



Ensin pitäisi tietää, mikä "tajuntaolio" on. Käsittääkseni tätä ei tiedä kukaan, ei Fields eikä Kurzweill.

Täysin ihmisenkaltaista tajuntaa voisi mielestäni ehkä simuloida vain, jos voitaisiin simuloida ihmisen fysikaaliset toiminnat kokonaisuudessaan. Sekään ei riitä, vaan simuloitu ihmistietoisuus pitäisi jollain tavalla asettaa vuorovaikutukseen todellisen ympäristön kanssa tai sitten simuloida myös elinympäristö kokonaisuudessaan.

Minulla ei ole asiantuntemusta, joten epäilemättä ajattelen virheellisesti.

Silti en usko, että tulevaisuuden mahdollinen tekoäly olisi ihmimillinen, pikemminkin se olisi yli-inhimillinen. Ja tähänhän Kurzweilin singulariteetti perustuukin: koska ei ymmärretä mitä pitäisi ymmärtää ihmisen simuloimiseksi, niin oletetaan, että tulevaisuuden yliäly tekee sen puolestamme.

Suattaahan se olla noinkin, mutta suattaapahan se olla olemattakin. Entäpä jos sitä yliälyä ei kiinnosta ihmisen simulointi pätkän vertaa?

RK: "Jopa Ladan ja Laleh Bijanilla oli täysin eri tajunta, vaikka heillä oli yhteinen aivokuori. (Ja siksi heidät piti tappaa.)"

Mitä tarkoitat, että heidät piti tappaa?

en.wikipedia.org/wiki/Ladan_and_Laleh_Bijani

 

 

Jaakko Kankaanpää
05.08.2012 19:52:54
363660 

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

tyy kirjoitti 04.08.2012 (363620)...

>Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut >siirrettäisiinkin disketille. Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan se >onnetonta.

Tuo "minuus on illuusio" on aina ollut minusta vähän hassusti sanottu.Illuusiohan tar- vitsee yleisön, joka sitä katselee ja tulee huijatuksi - eihän muuten ole mitään järkeä puhua illuusiosta - ja siitä tullaan taas "kartesiolaiseen teatteriin", siis siihen tausta-olettamukseen,että jossain päin aivoja on pieni ukkeli,joka istuu siellä kuin teatterissa katselemassa aistimusten virtaa (ja sen pienen ukkelin sisällä on sitten varmaan taas uusi pieni ukkeli ja niin edelleen...).

 

tyy
05.08.2012 20:59:32
363661

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: Jaakko Kankaanpää, 05.08.2012 19:52:54, 363660
tyy kirjoitti 04.08.2012 (363620)...

> Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se ja sama, vaikka minut
> siirrettäisiinkin disketille.
> Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan se onnetonta.

Tuo "minuus on illuusio" on aina ollut minusta vähän hassusti sanottu.Illuusiohan tar- vitsee yleisön, joka sitä katselee ja tulee huijatuksi - eihän muuten ole mitään järkeä puhua illuusiosta - ja siitä tullaan taas "kartesiolaiseen teatteriin", siis siihen tausta-olettamukseen,että jossain päin aivoja on pieni ukkeli,joka istuu siellä kuin teatterissa katselemassa aistimusten virtaa (ja sen pienen ukkelin sisällä on sitten varmaan taas uusi pieni ukkeli ja niin edelleen...).



Tämä on totta. Mutten muutakaa osaa tajunnasta sanoa.

Mitä se on?

Jaakko Kankaanpää
05.08.2012 21:35:18
363664

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

tyy kirjoitti 05.08.2012 (363661)... >

Lainaus: Jaakko Kankaanpää, 05.08.2012 19:52:54, 363660
tyy kirjoitti 04.08.2012 (363620)...

>> Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se
>> ja sama, vaikka minut siirrettäisiinkin disketille.
>> Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan se onnetonta.

> Tuo "minuus on illuusio" on aina ollut minusta vähän
> hassusti sanottu. Illuusiohan tarvitsee yleisön, joka
> sitä katselee ja tulee huijatuksi -- eihän muuten ole
> mitään järkeä puhua illuusiosta -- ja siitä tullaan taas
> "kartesiolaiseen teatteriin", siis siihen
> taustaolettamukseen, että jossain päin aivoja on pieni
> ukkeli, joka istuu siellä kuin teatterissa katselemassa
> aistimusten virtaa (ja sen pienen ukkelin sisällä on
> sitten varmaan taas uusi pieni ukkeli ja niin edelleen...).


> Tämä on totta. Mutten muutakaa osaa tajunnasta sanoa.

> Mitä se on?

Hyvä kysymys. Minulla ainakaan ei ole aavistustakaan. Jännin juttu, mitä tiedän, itse asiassa.

 

Risto Koivula
06.08.2012 01:06:23
363666

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: tyy, 05.08.2012 14:23:08, 363644

RK: "Jopa Ladan ja Laleh Bijanilla oli täysin eri tajunta, vaikka heillä oli yhteinen aivokuori. (Ja siksi heidät piti tappaa.)"

>Mitä tarkoitat, että heidät piti tappaa?

en.wikipedia.org/wiki/Ladan_and_Laleh_Bijani



He olisivat olleet huijarineurotieteen "kaapeliteoroille", eli just näille samoille "diskettiteorioille", ihan sama asia, kohtalokkaan kumoava aineisto.

www.tiede.fi/keskustelut/post515353.html#p515353

 

 

Risto Koivula
06.08.2012 01:09:17
363667

"Tajunta disketille" - minuus lie iluusio

Lainaus: Jaakko Kankaanpää, 05.08.2012 19:52:54, 363660
tyy kirjoitti 04.08.2012 (363620)...

>> Ja eikös minuus ole illuusio, joten loppujen lopuksi se
>> ja sama, vaikka minut siirrettäisiinkin disketille.
>> Tietysti, jos softaparka luulee olevansa minä, niin onhan se onnetonta.

>Tuo "minuus on illuusio" on aina ollut minusta vähän hassusti sanottu.Illuusiohan >tarvitsee yleisön, joka sitä katselee ja tulee huijatuksi - eihän muuten ole mitään >järkeä puhua illuusiosta - ja siitä tullaan taas "kartesiolaiseen teatteriin", siis siihen >taustaolettamukseen, että jossain päin aivoja on pieni ukkeli, joka istuu siellä kuin >teatterissa katselemassa aistimusten virtaa (ja sen pienen ukkelin sisällä on sitten >varmaan taas uusi pieni ukkeli ja niin edelleen...).



Lopultakin sullekin alkaa kirkastua putkilooginen päättelybvirhe. Niitä on muunkinlaisia kuin tämä, esimerkiksi ns. "holografiamaailmateoriat".

 

 

https://yle.fi/uutiset/3-7381863

 

Lähitulevaisuuden hurja ennuste: Katsot unesi uusintana

Tekniikan tohtori Jyrki Kasvi visioi, että kymmenen vuoden kuluttua katsomme yöllä näkemämme unen uudestaan tallenteelta. Eikä niin epäluotettavan olennon kuin ihmisen enää anneta ohjata itse autoa. Tekniikan kehitysvauhti on hurja, joten kymmenen vuoden päähän voi jo uskottavasti tehdä villejä visioita.

 
Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvi.

 

Kymmenen vuotta sitten kukaan ei puhunut pilvipalveluista.Kännykän käyttö ajaessa oli vanhanaikaisesti puhelimeen puhumista. Nyt autoilijoita kehotetaan kännykkään puhumisen lisäksi välttämään Facebookin päivittämistä ajon aikana.

Onkin herkullinen ajanviete pohtia, millaista tekniikkaa nykyiset kymmenvuotiaat käyttävät parikymppisinä. Siihen puuhaan hyvä kumppani on Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtaja Jyrki Kasvi.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika, sillä tekniikka kehittyy niin nopeasti. Yksi todennäköisempiä kehityskulkuja on, että tekniikka ja ihminen ovat yhä enemmän vuorovaikutuksessa, kertoo Kasvi.

Kymmenen vuoden kuluttua keskustellaan siitä, että voiko niin epäluotettava olento kuin ihminen enää ajaa autoa julkisella tiellä.

Jyrki Kasvi, tekniikan tohtori

Digitaalinen sykemittari joutaa museoon

Suuria muutoksia tulee kehon toimintaa mittaavien laitteiden kehityksessä. Erityisesti vanhusten hoidossa ihon päälliset ja sisäiset laitteet valvovat ihmisen terveydentilaa. Laite raportoi muutoksista omaisille tai hoitohenkilökunnalle.

Sama tekniikka jalostuu myös viihteen ja erityisesti liikuntaa harrastavien käyttöön.

– Kymmenen vuoden kuluttua nykyiset sykemittarit näyttävät todella alkeellisilta. Silloin meillä on jonkinlainen ranneke tai sormus, joka mittaa elintoimintojamme jatkuvasti, Jyrki Kasvi visioi.

Siirry sähköiseen unipäiväkirjaan

Villeimmissä visioissa siintää mahdollisuus tallentaa yöllä näkemänsä uni ja katsoa se päivällä uusintana. Voisi olla hyvinkin mahdollista töihin tullessa sanoa työkavereille, että näinpä hassun unen viime yönä, haluatteko nähdä tallennuksen.

– Se ei ole niin scifiä kuin miltä se kuulostaa. Asiasta on tehty hyvin mielenkiintoisia kokeita. Vaikuttavimpia juttuja on ollut se, että on kuvattu ihmisen näkökeskuksesta videota, jota ihminen katsoo.Kuvan laatu ei ollut vielä kummoinen, mutta kymmenen vuoden päästä voi hyvinkin olla mahdollista näyttää uniaan kavereille, Jyrki Kasvi pohtii.

Näinpä hassun unen viime yönä, haluatteko nähdä tallennuksen.

Jyrki Kasvi, tekniikan tohtori.

Olemme jo kyborgeja

Totta kai tulevaisuudessa myös retroillaan. Jyrki Kasvi näkee tässä mahdollisuuden matkailubisnekselle.

– Voisin kuvitella, että tulevaisuudessakin ihmisillä on tarve irrottautua teknologiasta hetkeksi.Jos aikoisin hotellibisnekseen perustaisin paikan,missä ei ole mahdollisuutta minkäänlaiseen kontaktiin tekniikan kanssa. Uskon, että tulevaisuudessa tällaiselle on paljon kysyntää.

Täydellinen irtiotto elämään ilman tekniikkaa tuskin tulee olemaan mahdollista.

– Se on kuin amputoisi itseltään raajan. Me olemme jo kyborgeja, koneen ja ihmisen yhdistelmiä.Emme ole ympäröivästä tekniikasta irrallaan,vaan se on osa elämääm-me. Emme elä enää tietoyhteiskunnassa, vaan tieteisyhteiskunnassa, Jyrki Kasvi kiteyttää.

Ihminen irti ratista

Itseohjautuvat autot ovat tulevaisuutta ja kymmenen vuoden kuluttua saatetaan kauhulla muistella aikaa, jolloin joku saattoi aiheuttaa liikenneonnettomuuden törttöilemällä ratissa.

– On hyvin todennäköistä, että seuraavan viiden vuoden aikana tekoälyt alkavat ajaa autojamme.Siihen kun lisätään toinen viisi vuotta lisää niin kotien toimintaa ja autojen ajoa hoitavat tekoälyt ovat varmasti jo yleisessä käytössä. Luulen, että kymmenen vuoden kuluttua keskustellaan siitä, että voiko niin epäluotettava olento kuin ihminen enää ajaa autoa julkisella tiellä, Jyrki Kasvi nauraa. "

 

 

Japanilaista potaskaa "aivokoodin kuvaamisesta: kyseessä EI ole "KOODI" vaan yhden ihmisen opetetun muistijäljen kuvaaminen:

https://techxplore.com/news/2018-01-japan-decode-thoughts.html

" Researchers in Japan are showing way to decode thoughts

Researchers in Japan are showing way to decode thoughts

 

Overview of deep image reconstruction is shown. The pixels’ values of the input image are optimized so that the DNN features of the image are similar to those decoded from fMRI activity. A deep generator network (DGN) is optionally combined with the DNN to produce natural-looking images, in which optimization is performed at the input space of the DGN.

Credit: bioRxiv (2017). DOI: 10.1101/240317

 

Making news this month is a study by researchers the Advanced Telecommunica- tions Research Institute International (ATR) and Kyoto University in Japan, having built a neural network that not only reads but re-creates what is in your mind.

Specifically, "The team has created a first-of-its-kind algorithm that can interpret and accurately reproduce images seen or imagined by a person," wrote Alexandru Micu in ZME Science.

Their paper, "Deep image reconstruction from human brain activity," is on bioRxiv. The authors are Guohua Shen, Tomoyasu Horikawa, Kei Majima, and Yukiyasu Kamitani.

Vanessa Ramirez, associate editor of Singularity Hub, was one of several writers on tech watching sites who reported on the study.The writers noted that this would mark a difference from other research involved in deconstructing images based on pixels and basic shapes.

"Trying to tame a computer to decode mental images isn't a new idea," said Micu. "However, all previous systems have been limited in scope and ability. Some can only handle narrow domains like facial shape,while others can only rebuild images from preprogrammed images or categories."

What is special here, Micu said, is that "their new algorithm can generate new, recognizable images from scratch."

The study team has been exploring deep image reconstruction. Micu quoted the senior author of the study. "We believe that a deep neural network is good proxy for the brain's hierarchical processing," said Yukiyasu Kamitani.

https://youtu.be/jsp1KaM-avU

"We have been studying methods to reconstruct or recreate an image a person is seeing just by looking at the person's brain activity," Kamitani, one of the scientists, told CNBC Make It.

He said where a previous approach was to assume an image consists of pixels or simple shapes,"it's known that our brain processes visual information hierarchical- ly extracting different levels of features or components of different complexities."

In their paper too, the authors discussed methodology. They described "a novel image reconstruction method" where the image's pixel values are optimized to make its DNN features "similar to those decoded from human brain activity at multiple layers." (By DNN, they are referring to Deep Neural Network with, said Micu, "several layers of simple processing elements."

Three healthy subjects with normal or corrected-to-normal vision participated in the study and viewed images in three categories. Visual stimuli consisted of natural images, artificial geometric shapes, and alphabetical letters.

Mike James, I Programmer said,"it is important to realize right from the start that this isn't tapping into EEG data,i.e.it isn't taking electrical impulses from the cranium and working out what you are thinking".James said the study uses data from a functional MRI scan which indicates the activity of each region of the brain."Speci-fically the ac-tivity of the visual cortex is fed into a neural network which is then trained to produce an output that matches the visual input that the subject is seeing. "

What is functional magnetic resonance imaging (fMRI)? Micu said this is "a tech-nique that measures blood flow in the brain and uses that to gauge neural activity."

https://youtu.be/JHj0xaoW84k

Ramirez wrote that "Activity in the visual cortex was measured using functional mag-netic resonance imaging (fMRI), which is translated into hierarchical features of a deep neural network."

Micu said, "This scan was performed several times. During every scan,each of the three subjects was asked to look at over 1000 pictures. These included a fish, an airplane, and simple colored shapes."

I Programmer's James: "You don't get exact reproduction of the image but it is close enough to see the connection."

Micu said, "the technology brings us one step closer to systems that can read and understand what's going on in our minds."

Explore further: Take a look, and you'll see, into your imagination

More information: Guohua Shen et al. Deep image reconstruction from human brain activity, bioRxiv (2017). DOI: 10.1101/240317

Abstract
Machine learning-based analysis of human functional magnetic resonance imaging (fMRI) patterns has enabled the visualization of perceptual content. However, it has been limited to the reconstruction with low-level image bases or to the matching to exemplars. Recent work showed that visual cortical activity can be decoded (transla-ted) into hierarchical features of a deep neural network (DNN) for the same input image, providing a way to make use of the information from hierarchical visual fea-tures.Here,we present a novel image reconstruction method,in which the pixel values of an image are optimized to make its DNN features similar to those decoded from human brain activity at multiple layers. We found that the generated images resemb-led the stimulus images (both natural images and artifi-cial shapes) and the subjec-tive visual content during imagery. While our model was solely trained with natural images, our method successfully generalized the reconstruction to artificial shapes, indicating that our model indeed reconstructs or generates images from brain activi-ty, not simply matches to exemplars. A natural image prior introduced by another deep neural network effectively rendered semantically meaningful details to reconst-ructions by constraining reconstructed images to be similar to natural images. Fur-thermore, human judgment of recon-structions suggests the effectiveness of combi-ning multiple DNN layers to enhance visual quality of generated images. The results suggest that hierarchical visual information in the brain can be effectively combined to reconstruct perceptual and subjective images.

 

JA TAAS TÄTÄ SAATANAN PASKAA JUMALUTA!!!!

 

https://futurism.com/father-artificial-intelligence-singularity-decades-away/

 
 

You’ve probably been told that the singularity is coming. It is that long-awaited point in time - likely, a point in our very near future - when advances in artificial intelligence lead to the creation of a machine (a technological form of life?) smarter than  humans.

If Ray Kurzweil is to be believed, the singularity will happen in 2045. If we throw our hats in with Louis Rosenberg,then the day will be arriving a little sooner, likely some-time in 2030. MIT’s Patrick Winston would have you believe that it will likely be a little closer to Kurzweil’s prediction, though he puts the date at 2040, specifically.

But what difference does it make? We are talking about a difference of just 15 years. The real question is, is the singularity actually on its way?

At the World Government Summit in Dubai,I spoke with Jürgen Schmidhuber, who is the Co-Founder and Chief Scientist at AI company NNAISENSE, Director of the Swiss AI lab IDSIA, and heralded by some as the “father of artificial intelligence” to find out.

He is confident that the singularity will happen,and rather soon. Schmidhuber says it “is just 30 years away, if the trend doesn’t break, and there will be rather cheap computational devices that have as many connections as your brain but are much faster,” he said.

And that’s just the beginning. Imagine a cheap little device that isn’t just smarter than humans - it can compute as much data as all human brains taken together. Well, this may become a reality just 50 years from now.“And there will be many,many of those. There is no doubt in my mind that AIs are going to become super smart,”  Schmidhuber says.

Image Credit: Randall Bruder/Futurism

Today, the world faces a number of hugely complex challenges,from global warming to the refugee crisis. These are all problems that, over time, will affect everyone on the planet,deeply and irreversibly.But the real seismic change,one that will influence the way we respond to each one of those crises, will happen elsewhere.

“It is much more than just another industrial revolution. It is something that transcends humankind and life itself.”

“All of this complexity pales against this truly important development of our century, which is much more than just another industrial revolution,” Schmidhuber says. Of course, the development that he is referring to is the development of these artificial superintelligences, a thing that Schmidhuber says “is something that transcends humankind and life itself.”

When biological life emerged from chemical evolution,3.5 billion years ago,a random combination of simple, lifeless elements kickstarted the explosion of species popula-ting the planet today.Something of comparable magnitude may be about to happen.  “Now the universe is making a similar step forward from lower complexity to higher complexity,” Schmidhuber beams. “And it’s going to be awesome.”

Like with biological life, there will be an element of randomness to that crucial leap between a powerful machine and artificial life. And while we may not be able to predict exactly when, all evidence points to the fact that the singularity will happen

 

***

https://www.telegraph.co.uk/business/2016/03/13/media-mogul-dmitry-itskov-plans-to-live-forever-by-uploading-his/

oney can buy you immortality, according to the Russian internet multi-millionaire who is ploughing a fortune into a project to create a human that never dies.

Web entrepreneur Dmitry Itskov is behind the “2045 Initiative”, an ambitious experiment to bring about immortality within the next 30 years by creating a robot capable of storing human personalities.

The group of neuroscientists, robot builders and consciousness researchers say they can create an android that is capable of uploading someone’s personality.

Mr Itskov, who has made a reported £1bn from his Moscow-based news publishing company, is the project's financial backer.

"Different scientists call it uploading or they call it mind...