EU:n rahasto ei pelasta vientiämme

tmalinen

Tuomas Malinen 16.7.2020 8:58

Yksi käsittämättömimmistä väitteistä, mitä Suomessa EU:n ehdottamaan ”elpymisvä-lineeseen” liitetään,on että se pelastaisi vientimme. Ajatuksena ilmeisesti on, että eh- dotettu 750 miljardia jotenkin mystisesti pelastaisi EU:n lähes 14000 miljardin talou-den. On päivänselvää, että summa ei riitä mihinkään. Jo pelkästään Etelä- ja Keski-Euroopan pankkien tukemiseen on vaadittu 500 miljardia.

Mikä summa sitten riittäisi?

4000 miljardilla voitaisiin saada jo jotain aikaiseksi, Euroopassa, mutta se tietenkin tarkoittaisi rahaston koon viisinkertaistamista. Jos EU:n ehdottama rahasto läpäisisi eduskuntamme, sen koon kasvattaminen olisi todennäköisesti melko helppoa, koska periaatteelliset esteet olisivat kaatuneet sekä EU:ssa että Suomessa.

Kuka väittää rahastoa ”kertaluonteiseksi”, ei ymmärrä kriisin luonteesta tai EU:n toiminnasta yhtään mitään. Lisäksi jo nyt Suomen ”piilotetut” yhteisvastuut ovat huomattavat.

Jos EU:n ehdottama pelastuspaketti hyväksytään, kykymme rajoittaa EU:n velkaan-tumista, takauksellamme, olisikin erittäin vaikea estää. EU:n velkaantumisoikeus yhdistettynä sen jakamiin tulonsiirtoihin myös johtaisivat välittömästi keskusteluun EU:n verotusoikeudesta, ja se tarkoittaisi liittovaltiota.

Elpymisväline onkin Troijan hevonen liittovaltiokehitykseen.

On lisäksi tärkeää ymmärtää, että vaikka EU upottaisi kriisin hoitoon tuhansia miljardeja euroja, se ei riittäisi kuin hetkeksi, koska kriisi on globaali.

Kriisi on iskenyt joka ikiseen maailman maahan,ja eritoten Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Kiinassa on jo merkkejä pankkipaoista, mikä ei ole ihme, koska Kiinan talous on pahasti ylivelkaantunut. Yhdysvaltojen talous on taantumassa, työttömyys on erittäin korkealla ja osakemarkkinat ovat, tästä huolimatta, nousseet käsittämättömiin korkeuksiin. Romahdus uhkaa. ... "
HM: WTC-iskut ja EU:n verotusoikeus...

Pienempiäkään kiviä ei ole jätetty kääntämättä, kun kaikkea "hälyttävää", mitä maailmassa tapahtuu, on joissakin piireissä tarkasteltu tätä keskeistä strategista päämäärää vasten kysyen, miten sitä voitaisiin hyödyntää

Yksi tapa on ollut vivuttaa tätä päämäärää objektiivisesti palveleviin touhuihin  euro-puolueiden ulkopuolisia esimerksi ns. suoran toiminnan tai elämäntapojen "ääriryh-miä" kuten trotskilaisia, intersektionalisteja,  "syvävihreitä", antiatlantistisia nationa-listeja ja uskonlahkoja, jotta näillä sitten voitaisiin pihdittää europuolueiden sisäisiä eurokriittisiä "jarruttavia voimia" "vastakkaiselta puolelta" EU:n mukaisiin kantoihin.Risto Koivula
15.04.2020 05:40:51
402986

WTC-iskut 11/9 2001: Virheellinen yliopistotutkimus WTC-7:n romahduksesta

Hulsey, J.L., Quan, Z., and Xiao, F., 2020:

A Structural Reevaluation of the Collapse of World Trade Center 7 – Final Report.

Department of Civil and Environmental Engineering, College of Engineering and Mines, Institute of Northern Engineering, Universityof Alaska Fairbanks

WTC 7 -rakennuksen romahduksen rakenteellinen uudelleenarvio - Loppuraportti

https://files.wtc7report.org/file/public-download/A-Structural-Reevaluation-of-the-Collapse-of-World-Trade-Center-7-March2020.pdf

Hallituksen NIST:n raportti WTC-7:sta, jota "tutkimus kritisoi":

https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/Legacy/NCSTAR/ncstar1a.pdf

Kirjoittajan kritiikki:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2020/04/a-new-quack-reseach-on-wtc-7-collapse

A new quack reseach on WTC-7 collapse

Tutkimus on alkanut 1.5. 2015: http://ine.uaf.edu/wtc7

***


today

07.09.2004 00:02:00

150120

Re: Mitä tapahtui Pentagonille?

Lentokoneko kirjoitti 06.09.2004 (150070)...

>***** kirjoitti 06.09.2004 (150050)...

>>>Pentagonin kylkeen jysähti lentokone jokunen vuosi sitten. Etkös ole kuullut.

>>Oheisen linkin takana olevan kuvauksen perusteella se ei ollut  lentokone.

>Ja näytti kyllä pahuksen  uskottavalta linkiltä. Eihän tässä  tiedä enää, mihin uskoa. 

>Muistan hyvin ne kuvat Pentagonista ja kolmen vuoden takaiset lehdetkin ovat yhä

>tallelle. Ei näkynyt jälkeäkään lentokoneenjämistä, ja olisi se epäilemättä isomman

>reiän tehnyt. Vaan eipä silloin epäillyt mitään. Toivottavasti aiheesta tulee

>lisäkeskustelua.


(Today:) Lisäkeskustelua lauantaina 9.11 Vanhalla

YLEISÖTILAISUUS

USA ulkoisen terrorihyökkäyksen kohteena - totta vai tarua? Miksi virallinen tarina syyskuun 11. päivän tapahtumista ei voi pitää paikkaansa.

Lauantaina 11.9. klo 13-16, Vanha ylioppilastalo, Galleriasali, 2 krs.

Alustajina tekniikan tohtori Heikki Kurttila, tutkija Olli Tammilehto, fysiikanopettaja Reijo Yli-Karjanmaa, FM Sami Yli-Karjanmaa, 11syyskuu-nettisivuston ylläpitäjä Hannu Yli-Karjanmaa ja tutkija Jorma Anttila. Katsomme myös otteita Eric Hufschmidin filmiltä "Painful Deceptions".

Puheenjohtajana Hannu Taanila

Järjestää 11.9.-toimintaryhmä & Helsingin yliopiston Maan ystävät

http://members.surfeu.fi/11syyskuu/


Risto Koivula
20.04.2020 08:35:44
403018

Eurodemareiden valuuttapoliittinen Attac-kansalaisjärjestö toi WTC-saliittoteoriat suomalaiseen poliittiseen julkisuuteen

Tarkat mainiot keskustelijat toivat asian myös tänne Höpsiksen palstalle puntariin:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/151016?page=1#151130


Rolling.Heurlin

17.09.2004 00:16:56

151016

World Trade Centerin sortuminen Attacin uutisissa

Lentokoneiden törmäykset eivät selitä World Trade Centerin sortumista.

Näin todetaan Attacin sivuilla.

http://forum.attac.kaapeli.fi/1094745704/index_html

Joopa joo, jutusta jäivät vielä puuttumaan mustat helikopterit ja muuta salaliittomiesten salkusta löytyvää vakiokamaa.

Rolling Heurlin "


RK: " Minä olin kuitenkin tutustunut Jorma Anttilan esitykseen jo ennen "sisäpiirissä", joka oli europarlamentaarikko Esko Seppäsen sähköpostituslista. Anttila oli asias-saan ehdottoman horjumaton - ja täydellisen tietämätön. Asiassa oli jotakin kummal-lista. Hän sai sieltä kuitenkin joitakuita vannoutuneimpia USA:n-vastustajia levittä-mään sanomaansa lehtien ja muille keskustelupalstoille. Tämä oli tapahtunut juhan-nuksen 2004 jälkeen, sillä olin silloin alan maailmankonferenssissa NATO:n Euroo-pan AEROSPACE-mekaniikan tutkimuskeskuksessa Englannin Loughborough´ssa esittämässä tähän asti suurimman tieteellisen keksintöni sen johdon valitsemana yh-tenä n. 30 "armoitetusta" kautta maailman, mukana niin tekniset kuin tieteellisetkin keksinnöt, ja olisin asiasta keskustellut vähintäänkin huumorimielessä johtavien pil-venpiirtäjänrakentajien (jotka olivat ainakin silloin tutkijataustaisia, osa oli muutenkin tutkimuksesta ja edellisistä konferensseista tuttuja) ja NATOn ja Kiinan ja Venäjän alan tutkimusjohtajien kanssa,jos tuollaisen "jymyuutisen" olisin kuullut. 


Andrei

17.09.2004 00:17:19

151039

Suomen Attacin uutis- ja keskustelufoorumilla!

Se on samanlainen keskustelufoorumi kuin tämäkin, eikä edusta mitää Attacin kantaa. Jutustasi saa helposti sellaisen kuvan.RK 19.09.2004 00:18:50

151130

World Trade Centerin sortuminen ON selitettävissä törmäysten vaikutuksilla.

Rolling.Heurlin kirjoitti 17.09.2004 (151016)...

>Lentokoneiden törmäykset eivät selitä World Trade Centerin sortumista.

>Näin todetaan Attacin sivuilla.

http://forum.attac.kaapeli.fi/1094745704/index_html

>Joopa joo, jutusta jäivät vielä puuttumaan  mustat helikopterit ja muuta

>salaliittomiesten salkusta löytyvää vakiokamaa.

>Rolling Heurlin

Olet oikeassa.

Anttila ei ole tuon alan tutkija, mutta minä olen, ja minä olen hänelle selittänyt juurta jaksain amerikkalaisten onnettomuustutkimusraportin pohjalta, jonka Anttila oli onnistunut raapimaan esiin, että tornit sortuivat justiin siten, kuin ne oli suunniteltukin sortumaan, JOS jokin tuollainen ennakoimaton hirmuinen katastrofi osuisi kohdalle.

Toista tornia oli kerran aikaiseminkin yritetty kaataa räjäyttämällä, mutta ne terroristit eivät olleet tienneet, toisin al-Attan porukka, miten tornit on rakennettu, ja mikä on oikeastaan ainoa tapa niiden tuhoamiseksi.

Idea oli justiin siinä, että tuollainen pilvenpiirtäjä ei saa missään tapuksessa kaatua, siitä tulee dominoefekti, vaan se kuoriosa, ulkoseinäosa oli suunniteltu ottamaan vastaan kaikki vaakasuorat kuormat ja stabiloimaan rakenteet, kun taas KAIKKI hyötykuormat otetiin vastaan toisella, SISÄISELLÄ rungolla.

Kuumentuessaan teräs menettää nopeasti lujuusominaisuuksiaan, ja jos parin ker-roksen sisäiset pilarit saadaan kuummennettua riittävästi, ne nurjahtavat tai tyssää-vät tai molempia materiaalin pehmenmisen vuoksi, ja romahdustilanteessa ylemmät osat saavat impulssin, joka nurjauttaa alemmat pilarit, vaikka kuorma niille sinänsä ei olekaan noussut. Putoavat ylärakenteet myös rikkovat välipohjat, joiden pitäisi stabiloida alemmat pilarit nurjahdusta vastaan.

Ainakaan korkeiden tornien hajoamisessa ei ole mitään selittämätöntä, se oli huippu-asiantuntijoiden tarkoin suunniteltua tarkuustyötä, siinä oli myös tuuria mukana.

Jos koneet olisivat esimerkiksi törmänneet vähän ylemmäksi, niin olisi voinut käydä niin, että vain se ylempi osa romahtaa, mutta romahdus ei etene.

Jos ne taas olisivat törmänneet alemmaksi,olisi ulkoseinän läpäiseminen ollut paljon vaikeampaa, sillä ulkosenäpilareiden seinämänpaksuus ja siten masiivisuus kasvoi alaspäin mennessä. (Pohjalla olivat varmaan lähes umpirautaa.)

Jos on Höpsiksessä porukkaa, joka ei millään mitään usko, niin on sitä Attacissakin.

RK


RK

19.09.2004 00:18:51

151131

Re: World Trade Centerin sortuminen ON selitettävissä törmäysten vaikutuksilla.

RK kirjoitti 19.09.2004 (151130)...

>Rolling.Heurlin kirjoitti 17.09.2004 (151016)...

Otanpa tämäkin vielä tarkasteltavaksi, yritän etsiä toiselta palstalta vastaukseni Anttilan tulkintaan amerikalaisten raportista.

http://forum.attac.kaapeli.fi/1094745704/index_html

Lentokoneiden törmäykset eivät selitä World Trade Centerin sortumista

" Lentokoneiden törmäykset ja siitä seuranneet tulipalot eivät riitä romauttamaan WTC-torneja 11.9.01 nähdyllä tavalla," sanoo turvallisuusinsinööri ja onnettomuustutkija, tekniikan tohtori Heikki Kurttila. "

En ole nähnyt Kurttilan raporttia, mutta kylläkin amerikalaisten oman raportin (ja mi-nulla on siitä paperikopiotkin jossakin), joten en tiedä, mille tosisaioille Kurttilan arvio perustuu.

"Virallinen tutkimusryhmä FEMA jätti murhatutkimuksensa keskeneräiseksi, kun ei pystynyt tyydyttävästi selittämään tapahtunutta. Myös todistusaineisto on suurimmak-si osaksi hävitetty. Tornien romauttaminen hallituilla räjäytyksillä selittää tapahtuman ja sen nopeuden, millä romahdukset tapahtuivat."

Kyllä perkeleesti vaatii ammonaalia, ja olisi varmasti näkynyt ulospäin sen muunkin ryminän keskeltä, teräs on mahdolisimman hankala aine räjäyttää, mutta valitettavan helppo pehmentää kuumuudella, ja vaikea, tuolaisia tapauksia vastaan suorastaan mahdoton palonsuojata.

Usein juuri palovaara mitoitta teräsrakenteessa vähänkaiken mahdollisen, erityisesti jos on mukana paljonmuitakin, palavia rakennusaineita.

" Syyskuun 11. päivän tapahtumia käsittelevän internetsivuston tekijä Hannu Yli-Kar-janmaa kertoo räjähdysaineiden käyttöön viittaavan myös lähes vaurioitumattoman kolmannen World Trade Center -rakennuksen, WTC-7:n, nopea sortuminen yli kah-deksan tuntia terrori-iskun alkamisen jälkeen. Tämä tapahtui, vaikka lentokoneet eivät törmänneet siihen ja vaikka rakennuksessa oli vain pieni tulipalo. "

No TUO on ainoa varsinaisesti epäselvä kysymys asiassa minunkin mielestäni.

En kuitenkaan tarkemmin tunne asiaa, joskin siitäkin niissä raporteissa varmasti oli jotakin.

Sittenkin epäilisin siitäkin räjähdyksestä terroristeja ennemminkuin Bushia itseään.

Se liityy siihen, että tuo hyökkäys olijenkeille todellinen katasrtrofi: pareridollarin "ta-keiksi" on markinoitu "turvalisuutta" niille jotka sitä käyttävät esimerkiksi laskutusva-luuttana (Irak vaihtoi hiukan ennen USA:n hyökkäystä euroon), ja nyt ilmeni, ettei USA pysty omia nurkkiaankaan tehokkasti puolustamaan, saati sitten kaverreitaan esimerkiksi arabimaissa.

Ja siksi sinnepaikan päälle pitikinmennä muskeleitaan pullistelemaan.

a nyttemmin siellä uhkaa kuitenkin tulla tappio:

http://www.iltalehti.fi/2004/09/17/2230680_uu.shtml

" Irakista on kehittymässä Yhdysvalloille jopa Vietnamin sotaa pahempi katastrofi, useat sotatieteen asiantuntijat arvioivat.

- Tilanne on huomattavasti vakavampi kuin aikanaan Vietnamissa, sanoo eläkkeelle jäänyt kenraali William Odom.

- Presidentti George W.Bush ei ole löytänyt Irakista joukkotuhoaseita. Al-Qaidan suh- teen tilanne on huonompi kuin aikaisemmin. Demokratian luominen Irakiin on epäon-nistunut. Nykyisillä toimillamme edistämme vain al-Qaidan päämääriä. Olemme hävinneet, Odom tuskailee. "

" Kurttila ja Yli-Karjanmaa puhuivat torstaina 9.9.tiedotustilaisuudessa, jossa kriittiset tutkijat ja kansalaisaktivistit kertoivat näkemyksiään kolme vuotta sitten USA:ssa ta-pahtuneista terroriteoista. Tutkija Olli Tammilehdon mukaan tutkimuksen ja journalis-min keinoin suoritettu syyskuun 11. päivän tapahtumien kriittinen selvittely on viime vuosina ollut laajaa varsinkin USA:ssa ja Saksassa. "

Tämä onmuuten Noam Chomskyn ympärillä poliitisesti pyörivan poppoon showta, ja minulla on oma käsitykseni (joka voi olla väärä) ketkä sitä herraa ohjaavat.

Voi tietysti olla, että "paskaämpärin sanka on katkennut" (kuten meilläpäin sanotaan, sellaisen saavin, jota ennen käytettiin huussien alla, mitä tarvitaan kaksi kantamaan käsi pitkällä, ettei kumpikaan sottaa vaatteitaan...), ja hän on siirtynyt oikeaksi USA:n vastustajaksi, ja EU:n kannatajaksi...

Tuo touhu ja sen härkäpäisyys kuitenkin jotekin haisee ja ihmetyttää...

" Vaikka tämä tutkimus ei ole juuri päässyt näkyviin valtamediassa, kysymys ei ole villien salaliittoteorioiden rakentelusta, vaan sen työn tekemisestä, joka normaalisti kuuluisi onnettomuuden tutkintalautakunnille, poliisille, oikeuslaitokselle ja suurten tiedotusvälineiden toimittajille. "

Tuo ei ole varsinaista tutkimusta, ne rakennukset olisi ollut vaikeampi räjäyttää kuin polttaa (kuumentaa) alas.

" Myös Pentagoniin tehtyä iskua koskeva virallinen tarina on hyvin epäilyttävä. Ra-kennuksen vaurioista tehty raportti epäonnistuu täysin yrityksessään selittää synty-neet vauriot Boeing-757:n törmäyksellä."Raportti sisältää niin vakavia virheitä ja ristiriitoja, että jonkun on ilmeisesti onnistunut sabotoida sitä totuuden peittelyä, joka raportin päätarkoituksena on ollut",toteaa Pentagonin iskua tutkinut Sami Yli-Karjanmaa. "

No jo on. Siellähän se Boeing kuitenkin makasi, eikä muista vahingonaiheuttajista näkynyt merkkejä!

" Tutkija Jorma Anttilan mukaan hyvän yhteenvedon kriitikoiden työn tuloksista antaa professori David Ray Griffinin tänä vuonna ilmestynyt teos "The New Pearl Harbor - Disturbing Questions About the Bush Administration and 9/11 (Uusi Pearl Harbor - Levottomuutta herättäviä kysymyksiä Bushin hallinnosta ja syykuun 11. päivästä). Kirja on USA:ssa ehtinyt jo toiseen painokseen. Filosofi Griffinin mukaan perustelut virallista teoriaa vastaan ovat toisistaan riippumattomia eikä niitä kaikkia siksi voida todeta vääräksi osoittamalla yksittäisiä epäilijöiden väitteitä vääriksi. "

Mutta miksi Saksa katsoi läpi terroristien toimia maaperällään, vaikka tiesi niistä, ja Vaikka niistä Egyptin tiedustelupalvelu nimenomaisesti oli varoittanut niin USA:ta kuin Saksaakin, ja varoitukset olivat kaikuneet kuuroille korville? Se vasta ihmeellistä on!

" WTC-rakennusten sortumista ja Pentagonin vaurioitumista koskevien ristiriitojen li-säksi kriitikot ovat kiinnittäneen paljon huomiota lentokoneiden kaappauksia koske-viin epäselvyyksiin. Jos rakennuksiin syöksyneet koneet todella lensivät virallisesti ilmoitettuja lentoreittejä, miten on mahdollista, ettei USA:n huippuunsa kehitetty ilma-valvonta ja -torjunta ajoissa reagoinut yhteenkään niistä? Normaalisti ilmavalvonta on lähettänyt hävittäjät pieniinkin selittämättömiin reittipoikkeamiin syyllistyneiden koneiden perään kysymättä lupaa valtiolliselta tai sotilaalliselta johdolta.

Ihmetystä ovat herättäneet myös presidentti Bushin ja muun USA:n korkeimman johdon käyttäytyminen ja puheet tuona kohtalokkaana syyskuun päivänä. Saatuaan tiedon terrorihyökkäyksestä esimerkiksi Bush ja Rumsfeld jatkoivat yhdentekeviä toimiaan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. "

Nuo ovat sitten aivan oma asiakokonaisuutensa.

Minusta tuo osoittaa, että Bush ja Rumsfeld olivat ns. ulalla.

Jos he olisivat nuo iskut itse järjestäneet, kyllä he olisivat myös suunnitellet tarkoin varsinaisen "sankarishown" itselleen iskujen yhteydessä tapahtuvaksi.

" Paljon huomiota kriittisessä kirjallisuudessa ovat saaneet myös lukuisat eri maista suoraan USA:n korkeimmalle johdolle juuri ennen 11.9.01 tulleet varoitukset odottavissa olevista lentokoneilla suoritettavista terroriteoista. "

Tämä on se varsinainen ihmeellisyys monessakin mielessä.

Herää kysymys, odotettiinko todellakin "myönteisessä mielessä", jotakin iskua, jota olisi voinut käyttää esiemerkiksiIrakin sodan tekosyynä, mutta pienempää ja asian-tuntemattomampaa? Osama bin laden on itse sekä monumenttirakentamisen että valuutta-asioiden ekspertti, ja hänellä on tuossa suhteessa tietysti käytettävissään muitakin kiihkoislamilaisa asiantuntijoita.

" Huomiota on herättänyt myös Bushin hallituksen pyrkimykset estää terroritekojen valmisteluun ja itse tekoihin liittyvää viranomaistutkimusta sekä ennen että jälkeen 11.9.01. Tutkijat ovat tuoneet esiin myös sen, että useat Bushin hallinnon edustajat haikailivat ennen terrori-iskuja "uudesta Pearl Harborista". Samalla tavalla kuin japa-nilaisten hyökkäys Pearl Harboriin sai yhdysvaltalaiset hyväksymään USA:n liittymi-sen toiseen maailmansotaan, tekisi uusi Pearl Harbor uudet sodat hyväksyttäviksi. "

Hyvin mahdollista.

Tämä "Pearl Habor" oli kuitenkin USA:lle STRATEGINEN katasrofi, vaikka se olisi ollut TAKTISESTI kuinka oikeaan osunut "USA:n maailmanjohtajuuden" kannalta.

RK

"Tutkijoiden ja kansalaisaktivistien tiedotustilaisuus liittyi 11.9.04 klo 13 Vanhalla yli- oppilastalolla Helsingissä järjestettävään "USA ulkoisen terrorihyökkäyksen kohtee-na 11.9.2001 - totta vai tarua?" -tapahtumaan, jossa he alustavat. Tilaisuudessa puhetta johtaa Hannu Taanila.

Lisätietoja: Olli Tammilehto, puh. 019-237 035 tai -239 0163, s-posti:

olli.tammilehto@nic.fi ja Hannu Yli-Karjanmaa, puh. 050-594 1533, s-posti: hyk@nic.fi sekä nettisivusto

http://members.surfeu.fi/11syyskuu "
Kappas vaan, tällainenkin löytyi:

http://www.11syyskuu.net/seminaari.htm


Ensimmäinen syyskuun 11. terrori-iskuja kriittisesti käsitellyt seminaari pidettiin Helsingissä lauantaina 11.9.2004

seminaari3.jpg

Vanhan ylioppilastalon musiikkisali täyttyi ihmisistä 11.9.-toimintaryhmän tilaisuudes- sa lauantaina 11.9.2004, eikä istumapaikkoja valitettavasti riittänyt kaikille. Yleisön mielenkiinto ja hyvä vastaanotto puoltavat ajatusta, että vastaavia tilaisuuksia on jär-jestettävä lisää. 11.9.-toimintaryhmä yrittää hankkia materiaalia, erityisesti elokuvia, näytettäväksi seuraavissa tilaisuuksissa. Tiedotamme niistä etusivulla.

seminaari1.jpg

FM Sami Yli-Karjanmaa kertoo Pentagonin vaurioista, jotka eivät ole voineet johtua Boeing 757 matkustajakoneen törmäyksestä rakennukseen, vaikka virallinen ASCEn tekemä raportti niin väittää.

varimainos.jpg

YLEISÖTILAISUUS

USA ulkoisen terrorihyökkäyksen kohteena - totta vai tarua? Miksi virallinen tarina syyskuun 11. päivän tapahtumista ei voi pitää paikkaansa.

Lauantaina 11.9. klo 13-16, Vanha ylioppilastalo, Galleriasali, 2 krs.

Alustajina tekniikan tohtori Heikki Kurttila, tutkija Olli Tammilehto, fysiikanopettaja Reijo Yli-Karjanmaa, FM Sami Yli-Karjanmaa,11syyskuu -nettisivuston ylläpitäjä Hannu Yli-Karjanmaa ja tutkija Jorma Anttila. Katsomme myös otteita Eric Hufschmidin filmiltä "Painful Deceptions".

Puheenjohtajana Hannu Taanila

Järjestää 11.9.-toimintaryhmä & Helsingin yliopiston Maan ystävät


11.9.-toimintaryhmä
Tiedote 9.9.04
Julkaisuvapaa klo 12.00


Lentokoneiden törmäykset eivät selitä World Trade Centerin sortumista


" Lentokoneiden törmäykset ja siitä seuranneet tulipalot eivät riitä romauttamaan WTC-torneja 11.9.01 nähdyllä tavalla",sanoo turvallisuusinsinööri ja onnettomuustut- kija, tekniikan tohtori Heikki Kurttila. "Virallinen tutkimusryhmä FEMA jätti tutkimuk-sensa keskeneräiseksi, kun ei pystynyt tyydyttävästi selittämään tapahtunutta. Myös todistusaineisto on suurimmaksi osaksi hävitetty. Tornien romauttaminen hallituilla räjäytyksillä selittää tapahtuman ja sen nopeuden, millä romahdukset tapahtuivat."

Syyskuun 11. päivän tapahtumia käsittelevän internetsivuston tekijä Hannu Yli-Kar-janmaa kertoo räjähdysaineiden käyttöön viittaavan myös lähes vaurioitumattoman kolmannen World Trade Center -rakennuksen, WTC-7:n, nopea sortuminen yli kah-deksan tuntia terrori-iskun alkamisen jälkeen.Tämä tapahtui,vaikka lentokoneet eivät törmänneet siihen ja vaikka rakennuksessa oli vain pieni tulipalo.

Kurttila ja Yli-Karjanmaa puhuivat torstaina 9.9. tiedotustilaisuudessa, jossa kriittiset tutkijat ja kansalaisaktivistit kertoivat näkemyksiään kolme vuotta sitten USA:ssa ta-pahtuneista terroriteoista. Tutkija Olli Tammilehdon mukaan tutkimuksen ja journalis-min keinoin suoritettu syyskuun 11. päivän tapahtumien kriittinen selvittely on viime vuosina ollut laajaa varsinkin USA:ssa ja Saksassa. Vaikka tämä tutkimus ei ole juuri päässyt näkyviin valtamediassa, kysymys ei ole villien salaliittoteorioiden rakentelus-ta, vaan sen työn tekemisestä, joka normaalisti kuuluisi onnettomuuden tutkintalauta-kunnille, poliisille, oikeuslaitokselle ja suurten tiedotusvälineiden toimittajille.

Myös Pentagoniin tehtyä iskua koskeva virallinen tarina on enemmän kuin epäilyttä-vä. Rakennuksen vaurioista tehty raportti epäonnistuu täysin yrityksessään selittää syntyneet vauriot Boeing-757:n törmäyksellä. "Raportti sisältää niin vakavia virheitä ja ristiriitoja, että jonkun on ilmeisesti onnistunut sabotoida sitä totuuden peittelyä, joka raportin päätarkoituksena on ollut", toteaa Pentagonin iskua tutkinut Sami Yli-Karjanmaa.

Tutkija Jorma Anttilan mukaan hyvän yhteenvedon kriitikoiden työn tuloksista antaa professori David Ray Griffinin tänä vuonna ilmestynyt teos "The New Pearl Harbor - Disturbing Questions About the Bush Administration and 9/11 (Uusi Pearl Harbor - Levottomuutta herättäviä kysymyksiä Bushin hallinnosta ja syykuun 11. päivästä). Kirja on USA:ssa ehtinyt jo toiseen painokseen. Filosofi Griffinin mukaan perustelut virallista teoriaa vastaan ovat toisistaan riippumattomia eikä niitä kaikkia siksi voida todeta vääräksi osoittamalla yksittäisiä epäilijöiden väitteitä vääriksi.

WTC-rakennusten sortumista ja Pentagonin vaurioitumista koskevien ristiriitojen li-säksi kriitikot ovat kiinnittäneen paljon huomiota lentokoneiden kaappauksia koske-viin epäselvyyksiin.Jos rakennuksiin syöksyneet koneet todella lensivät virallisesti il- moitettuja lentoreittejä, miten on mahdollista, ettei USA:n huippuunsa kehitetty ilma-valvonta ja - torjunta ajoissa reagoinut yhteenkään niistä? Normaalisti ilmavalvonta on lähettänyt hävittäjät pieniinkin selittämättömiin reittipoikkeamiin syyllistyneiden koneiden perään kysymättä lupaa valtiolliselta tai sotilaalliselta johdolta.

Ihmetystä ovat herättäneet myös presidentti Bushin ja muun USA:n korkeimman johdon käyttäytyminen ja puheet tuona kohtalokkaana syyskuun päivänä. Saatuaan tiedon terrorihyökkäyksestä esimerkiksi Bush ja Rumsfeld jatkoivat yhdentekeviä toimiaan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Paljon huomiota kriittisessä kirjallisuudessa ovat saaneet myös lukuisat eri maista suoraan USA:n korkeimmalle johdolle juuri ennen 11.9.01 tulleet varoitukset odotet-tavissa olevista lentokoneilla suoritettavista terroriteoista. Huomiota on herättänyt myös Bushin hallituksen pyrkimykset estää terroritekojen valmisteluun ja itse tekoi-hin liittyvää viranomaistutkimusta sekä ennen että jälkeen 11.9.01. Tutkijat ovat tuo-neet esiin myös sen, että useat Bushin hallinnon edustajat haikailivat ennen terrori-iskuja "uudesta Pearl Harborista". Samalla tavalla kuin japanilaisten hyökkäys Pearl Harboriin sai yhdysvaltalaiset hyväksymään USA:n liittymisen toiseen maailmansotaan, tekisi uusi Pearl Harbor uudet sodat hyväksyttäviksi.

Tutkijoiden ja kansalaisaktivistien tiedotustilaisuus liittyi 11.9.04 klo 13 Vanhalla yli-oppilastalolla Helsingissä järjestettävään "USA ulkoisen terrorihyökkäyksen kohtee-na 11.9.2001 - totta vai tarua?" - tapahtumaan, jossa he alustavat. Tilaisuudessa puhetta johtaa Hannu Taanila.

Jorma Anttila


Risto Koivula
20.04.2020 10:30:05
403019

ATTAC - Halosen huilu...?

Kansainvälinen Attac lähinnä ranskalaisten eurodemarien toimesta ajamaan ns. To-binin veroa,jota kerättäisiin promillen osia kustakin valuuttakaupasta, yhden valuutan ostamisesta toisella. Sillä ei olisi mitääm merkiystä oikeisiin kauppoihin, mutta merki-tystä olisi sellaisiin, joissa yritetään hyötyä kurssien muutoksista - ja valuuttojen arvot (muka) asettuvat "kohdilleen". Nimen on tarkoitus tuoda mieleen myös "hyökkäys" - ja ehkä varsinkin tuolloin myös Euroopan kehitys- ja jällenrakennuspankin perustaja Jacques Attalin (Sos. Internats.) nimi.

Tobinin vero sellaisenaan ei ole huono idea, mutta esimerkiksi sen tuotosta ei juuri ole tietoa, sillä mikään lainalaisuus ei märää "tyhjien" muihin kauppoihin liittymättö-mien transaktioiden määrää. Se kuitenkin radikaalisti vähenee, jos se tulee maksulliseksi.

EU kannattaa Tobinin veroa - yhdellä ehdottomalla ehdolla: Tobinin veron kerääjän on oltava EU:n alueella EU. Jäsen/kansallisvatioiden valtioiden tai YK:n keräämä Tobinin vero ei sille kelpaa. Tämän vastustajat sanovat, että kyseessä on metku ajaa periaatteelisella tasolla EU:n suora verotusoikeus, jota sitten voitaisiin rajattomasti "kehittää"...

Attacin "sielu" oli tuolloin ulkoministeri Erkki Tuomioja - ja on varmaan edeleen Eduskunnan Attac-ryhmän johtajana. Tuomioja on Halosen ohjus.

https://fi.wikipedia.org/wiki/ATTAC

" ATTAC (alun perin Association pour une Taxation des Transactions financières pour l'Aide aux Citoyens (Yhdistys pääomavirtojen verottamiseksi kansalaisten hy-väksi); vuodesta 2009 alkaen: Association pour la Taxation des Transactions finan-cières et pour l'Action Citoyenne [1][2] (Yhdistys pääomavirtojen verottamiseksi ja kansalaistoiminnalle) on vaihtoehtoista globalisaatiota ajava kansalaisjärjestö, joka vaatii rahoitusmarkkinoiden demokraattista valvontaa ja demokraattisia rahoitusjär-jestelmiä. Erityisesti Attac pyrkii kansainvälisen valuutansiirtoveron eli niin kutsutun Tobinin veron käyttöönottamiseen. Attac on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Attacilla on noin 80 000 jäsentä 50 eri maassa.

Historia

Joulukuussa 1997 Ignacio Ramonet ehdotti Le Monde diplomatiquen pääkirjoituk-sessaan sellaisen järjestön perustamista, joka painostaisi maailman valtioita ottamaan käyttöön Tobinin veron. Attac perustettiin Ranskassa 3. kesäkuuta 1998.

Tavoitteet

Attacin mukaan rahoitusmarkkinoiden globalisointi vaarantaa maailmanlaajuisen de-mokratiakehityksen. Valuutanvaihtovero vakauttaisi maailmantaloutta ja voimistaisi maailmanlaajuista demokratiakehitystä. [3]

Attacin tavoitteita ovat kansainvälisen valuuttaspekulaation estäminen, veroparatii-sien poistaminen, pääomatulojen verottaminen, yksityisten eläkerahastojen leviämi- sen estäminen, kehitysmaiden investointien avoimuuden ajaminen ja velkojen mitä-töiminen ja sääntöjen saaminen pankki- ja rahoitussiirroille kuluttajia ja tavallisia kansalaisia vahingoittamatta. Attac toimii WTO:n, IMF:n ja OECD:n päätösten tarkkailijana ja arvostelijana.

Suomen Attac

Suomen Attacin perustamiskokous pidettiin toukokuussa 2001. Vuoden 2008 alussa Suomen Attacilla oli sen verkkosivujen mukaan noin 1100 jäsentä. Myös Suomen eduskunnassa toimii edelleen Attac-ryhmä, joka koostuu noin 60 kansanedustajasta pääasiassa SDP:stä, Vasemmistoliitosta ja Vihreistä. Ryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2013 Erkki Tuomioja (sd.).

Suomen Attac julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Hiekanjyvät-lehteä.

(Lehden logo tarkoittaa muissa yhteyksissä myös "Kakkelperin helmet", eli PASKANMARJAT! !


3. kesäkuuta 2005 Ranskassa ja Hollannissa pidettyjen Euroopan unionin perustus-lakia koskevan kansanäänestysten jälkeen Suomen Attac julkaisi vetoomuksen siitä, että Suomessa pitäisi järjestää neuvoa-antava kansanäänestys perustuslakisopi-muksen hyväksymisestä.

Suomen Attacin puheenjohtajina toimivat vuonna 2018 Omar El-Begawy, Timo Kuusiola ja Eva-Liisa Raekallio.

http://www.attac.fi/

https://www.attac.org/


ahmed_ahne-12.jpg
Mitähän se Urpi tässä meinaa...