http://www.tiede.fi/keskustelu/43388/ketju/viela_stalinista

Aloittajan nimi puuttuu. [Se on ehkä Toimitus, HM]
Viestejä 45973
Liittynyt 3.9.2015

Stalin tappoi 40 000 omaa upseeriaan 1937-1938. Maa ei ollut sodassa. Eikö se tee hänestä Venäjän vihollisen? Saksa, Napoleon tai Suomi eivät yhteensäkään tappaneet näin montaa korkeaa upseeria.

On hirvittävä ajatusvirhe kommunisteilta, että kannattamalla Stalinin perintöä, he tekevät palveluksen Venäjälle. Eivät tee. Ilman Stalinia edes Hitler ei olisi hyökännyt Venäjälle. Stalin on maailmanhistorian suurin Venäjän kansan vihollinen.

Stalinin teot esim Karjalan varastaminen, on nähtävä näitä faktoja vasten.

Vierailija
Viesti

Hitleristä nähtiin jo 1933-35,että hän on epätasapainottava tekijä eli vaara. Silti Stalin tappoi parhaat upseerinsa 1937. Sehän on maanpetos potenssiin tuhat, juuri sodan alla! Yhtään pätevää ei liene jäänyt henkiin.

Stalin ei tehnyt eläessään yhtään hyvää asiaa. Ei ensimmäistäkään. Pahin kärsijä oli V-enäjä itse. Olisi todella vapauttavaa heille puhdistautua kaikesta Stalinin paskasta, esim Karjalan ryöstämisestä, ja antaa se takaisin. Heillä on pinta-alaa kahden Euroopan verran. Karjalan osuus on 0.003%.


Viesti

Lektu-Elli

Kirjoitit:

Ilman Stalinia edes Hitler ei olisi hyökännyt Venäjälle.

Varmastikin olisi hyökännyt. Lebensraum. Olisi vaan ottanut turpiinsa nopeammin. Toisaalta, NL ilman Stalinia olisi päässyt kenties pidemmälle länteen. Miinus kertaa miinus on plus.Vierailija
Viesti

Lebensraum-Hitler jätti Ruotsin ja Sveitsin rauhaan, ja hänellä oli mm. koko pohjois-Afrikka.

Vanha natsien sananlasku sanoo, ettet voi luottaa mursuviikseen, joka tappaa 40000 parasta kansalaistaan.


Vierailija
Viesti

Lektu-Ellillä on henkilökohtainen ulottuvuus tähän tyyppiin vimmasta päätellen.

Eikö Elliä kiinnosta omana aikanamme tapahtuvat ihmisten murhaamiset?


Vierailija
Viesti

Useimmat sodat johtuvat siitä, että joku hullu valtiomies on joskus sata vuotta sitten ryöstänyt toisen maata. Esim Karjala, etelä-Ossetia, Tiibet ja 100 muuta.

Toinen levottomuuslähde on demokratian puute esim Iranin sisällissota.

Sodat loppuu jos maailma tekee selväksi, että jokainen varastettu alue tullaan antamaan takaisin. Rikoksesta pitää tehdä kannattamaton,muutenhan se kannattaa.

Miksei Venäjä anna takaisin niitä pohjoisia varastettuja alueita kuten Salla ja Petsamo? Ei ne ole lähelläkään Leningradia.

Onko Venäjän edun mukaista, että Nato pääsee pohjois-Norjasta suoraan raskaalla maakalustolla Kuolan strategisille satama- ja öljyputki-alueille? Suomi voisi olla hyvä puskuri.


Vierailija
Viesti
Lektu-Elli
Stalin tappoi 40 000 omaa upseeriaan 1937-1938. Maa ei ollut sodassa. Eikö se tee hänestä Venäjän vihollisen? Saksa, Napoleon tai Suomi eivät yhteensäkään tappaneet näin montaa korkeaa upseeria.

Tuo tarkoittaisi suhteelisesti samaa kuin että Mannerheim olisi puhdistanut 800 höyrypäisinä ruutihattua Suomen armeijasta ja suojeluskunnista...

Jos hän olisi ollut polittisessa vallassa ja varsinkin diktaattori,hän olisi ilman muuta joutunut vähintään sen verran puhdistamaan, kun ajatellaan, millaista kaikkea porukkaa siellä oli.

On hirvittävä ajatusvirhe kommunisteilta, että kannattamalla Stalinin perintöä, he tekevät palveluksen Venäjälle. Eivät tee. Ilman Stalinia edes Hitler ei olisi hyökännyt Venäjälle.

Jos hän kuitenkin olisi kuitenkin noussut vailtaan, niin sanoisin, että olisi hyökännyt. Ei hän Stalinia vastaan hykännyt, vaan sikäläisiä kansoja vastaan, niiden hävittämiseksi

Stalin on maailmanhistorian suurin Venäjän kansan vihollinen.
Venäjän kansan oma näkemys ratkaisee...

Venäjän kansa hänet johtajakseen valitsi...

Stalinin teot esim Karjalan varastaminen, on nähtävä näitä faktoja vasten.

"Hävitty mikä hävitty", sanoi Viljam "Rokka" Pylkäs.


Vierailija
Viesti
Lektu-Elli
Hitleristä nähtiin jo 1933-35, että hän on epätasapainottava tekijä eli vaara. Silti Stalin tappoi parhaat upseerinsa 1937. Sehän on maanpetos potenssiin tuhat, juuri sodan alla ! Yhtään pätevää ei liene jäänyt henkiin.


No ei ainakaan parasta. Esimerkisi panssarivoimien upseeristoa tuolloin vasta muodostettiin! Ja ne sen sodan ratkaisivat, ilmavoimien ohella.

Stalin ei tehnyt eläessään yhtään hyvää asiaa. Ei ensimmäistäkään. Pahin kärsijä oli Venäjä itse. Olisi todella vapauttavaa heille puhdistautua kaikesta Stalinin paskasta, esim Karjalan ryöstämisestä, ja antaa se takaisin. Heillä on pinta-alaa kahden Euroopan verran. Karjalan osuus on 0.003%.

Se muodostaa NATO:n vastaisen aluepuolustusalueen.


Vierailija
Viesti

Stalin oli viime vuosisadan paha diktaattori Hitlerin, Idi Aminin, Pinochetin (, Puna Khmerien johtohenkilöiden) ja kenties Mussolinin ohella. Taisin unohtaa jonkun lis-tasta... ei se noin lyhyt voi olla. Aivopestyjä sotilaita, jotka uskoivat omaan asiaansa.


Viesti

"In Russian historiography the period of the most intense purge,1937–1938, is called Yezhovshchina (Russian:Ежовщина;literally, the Yezhov regime), after Nikolai Yezhov, the then head of the Soviet secret police, NKVD."

"Stalinin vainot olivat poliittisia vainoja, jotka alkoivat Neuvostoliitossa 1930-luvun lopulla Josif Stalinin vahvistaessa valta-asemaansa. Varsinainen "suuri puhdistus" (ven. Большая чистка) ajoittui vuosiin 1936–1938, jolloin Nikolai Ježov toimi NKVD:n johtajana."

"Stalin ja Molotov arvostelivat NKVD:n toimintaa ja metodeja marraskuussa 1938 ja Ježov erosi omasta pyynnöstään 25. marraskuuta 1938."

" 3. maaliskuuta 1939 Ježov erotettiin viroistaan keskuskomiteassa. 10. huhtikuuta hänet pidätettiin syytettynä vakoilusta ja salaliitosta murhata Stalin.Häntä syytettiin myös homoseksuaalisuudesta. Ježov tuomittiin ja luultavasti teloitettiin 4. helmikuuta 1940. "

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Je%C5%BEov
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Yezhov


Vierailija
Viesti
-:)lauri
Stalin teloitutti fyysikoita

Keitä fyysikoita? Nimet tiskiin!


Täältä voit etsiä haulla! "Fyysikko" on "физик".

http://lists.memo.ru/index1.htm

Sieltä kun raaputat kaikki fyysikot eiin, niin saadaan aiheesta tietopakettikiertoon!


sen vuoksi, etteivät he suostuneet sekoittamaan dialektista materialismia suhteellisuusteoriaan tai kvanttimekaniikkaan.

Sekoittamaan? Mitä tarkoitat? Tiedätkö taaskaan yhtään mitään, mität puhut?


Voit arvostella konkreettisesti tätä kirjoitusta, jos on aiheesta jotakin sanottavaa:

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/keskust ... hp?5,14503


n. 20% fyysikoista joko teloitettiin tai vangittiin.

Kas kun minä en ole kuullut yhtään ainokaista! (Ja olen seurannut melko tarkastai NL:n tiedettä varsinkin silloin aikoinaan...)


Mutta NIMET TISKIIN!!!

Sieltä niiden pitää sitten löytyä joskus vähän fasistiseksikin mainitun Memorialin listasta ohjeeni mukaisesti!

NL:ssa oli v. 1976 2.8 mlj. Tiedeakatemian johtamien projektien kautta tieteeseen liittyvien kysymysten parissa työskentelevää, suurimpana ryhmänä, luokkaa puolet tekniset tieteet. Seuraavaksi suurin ryhmä oli varmaan lääketieteet.

Lasketaanko nuo tekinset tieteet fysikaalisiksi "laskelmissasi" vai ei?

http://www.cultinfo.ru/fulltext/1/001/008/107/002.htm

"В системе научно-технических обществ СССР (1976) около 2,8 млн. чел. участ- вовали в деятельности творческих бригад, общественных бюро и групп эконо-мического анализа, общественных научно-исследовательских институтов и лабораторий, бюро технической информации и др. (в 1976 таких общественных организаций насчитывалось свыше 450 тыс.). В системе Всесоюзного общества изобретателей и рационализаторов имелось свыше 20 тыс. общественных кон-структорских и свыше 7 тыс. общественных патентных бюро (см. также раздел Общественные оргаjнизации). "

" Tosin niiden n. 18 miljoonan kansanmurhatun joukossa nuo fyysikot taisivat olla suhteellisen mitätön luku, mutta kertoo se nyt jotain Stalinista ja tämän päivän stalinisteista. "
Tämä kertoo nyt vaan että sulta on taas pillerit lopussa.

NL:ssa ei ole YK:n mukaan ainoatakaan kansanmurhattua.

Helge Kragh, Kvanttisukupolvet 1900-luvun fysiikka
Kirja on hyvä, eikä siellä puhuta tavuakaan mistään tuollaisesta, mitä "Late" väittää.

Koko ajan joutuu samaa skitsorallatuista oikaisemaan...

post1214636.html?hilit=Kragh#p1214636Vierailija
Viesti
Mansikki
Stalin oli viime vuosisadan paha diktaattori Hitlerin, Idi Aminin, Pinochetin (Puna Khmerien johtohenkilöiden) ja kenties Mussolinin ohella.Taisin unohtaa jonkun lis-tasta...ei se noin lyhyt voi olla.Aivopestyjä sotilaita,jotka uskoivat omaan asiaansa.

Mihinkäs Hirohito unohtui, 20 mlj. tapettua siviiliä[korjaan: 30 mlj, HM], ja Belgian Leopold, 10 mlj.? Kaksi suurinta!Vierailija
Viesti

Penisiliinin kehittäjä Pasteur lienee tappanut miljardi ihmistä, mahdollistamalla eksponentiaalisen väestönkasvun...

Alkoi ihan kiinnostamaan että mitä se dialektinen materialismi oikein oli. En ole kos-kaan lukenut Leninin tai vastaavien "teoksia". Mutta uskon että se olisi yleissivistävää ja kiinnostavaa. Onhan Raamattukin. Ehkä myös Mormonien kirja pitäisi lukea, koska mormonius on Samoan valtion suurin uskontoryhmä (ihan oikeasti).

Jostain artikkelista luin joskus että keskusjohtoisessa taloudessa koneiden käyttöaste voidaan maksimoida. Olen miettinyt tätä n. 15 vuotta että onko näin. Tietyillä edellytyksillä näin saattaa olla. Riippuu koneesta ja päättäjistä.

http://www.tiede.fi/keskustelu/43388/ketju/viela_stalinista?page=1


Viesti
mvd
-:)lauri
Stalin teloitutti fyysikoita sen vuoksi, etteivät he suostuneet sekoittamaan dia-lektista materialismia suhteellisuusteoriaan tai kvanttimekaniikkaan. n. 20% fyy-sikoista joko teloitettiin tai vangittiin. Tosin niiden n. 18 miljoonan kansanmurha- tun joukossa nuo fyysikot taisivat olla suhteellisen mitätön luku, mutta kertoo se nyt jotain Stalinista ja tämän päivän stalinisteista.
Isi Aurinkoinenhan on sitten ollut varsinainen nero kun saivat dialektiikalla vetypommin räjähtämään.

Olivat lisänneet dialektista materialismia ilmeisesti sillä tavalla koristeeksi, että Ark-kiksen tasoiset kansamurhia puolustelevat skitsofreenikot menivät täydestä iloisesti käsiään taputtaen, vaikka se oikeita tiedemiehiä vain täysin turhana työnä (tieteen kannalta) ikävystytti.


Viesti
Mansikki
Stalin oli viime vuosisadan paha diktaattori Hitlerin,Idi Aminin, Pinochetin (Puna Khmerien johtohenkilöiden) ja kenties Mussolinin ohella. Taisin unohtaa jonkun listasta... ei se noin lyhyt voi olla. Aivopestyjä sotilaita, jotka uskoivat omaan asiaansa.


Taisit unohtaa paskalle haisevan pedofiilin Mao se tungin. Siinä se vasta lupsakka kaveri. Jos olisi Marx aikanaan tiennyt, kutka hänen filosofiaansa raiskaa niin olisi jättänyt varmaan aivoituksensa julkaisematta.


Viesti

Tvomas

Lainasit Wikiä:

"Stalin ja Molotov arvostelivat NKVD:n toimintaa ja metodeja marraskuussa 1938 ja Ježov erosi omasta pyynnöstään 25. marraskuuta 1938."

"3. maaliskuuta 1939 Ježov erotettiin viroistaan keskuskomiteassa.10. huhtikuuta hänet pidätettiin syytettynä vakoilusta ja salaliitosta murhata Stalin. Häntä syytettiin myös homoseksuaalisuudesta. Ježov tuomittiin ja luultavasti teloitettiin 4. helmikuuta 1940."

Terrorin takana oli vain ja ainoastaan Stalin. Kun homma oli valmis, ei Jezoviakaan enää tarvittu.

Viesti

Tvomas

Lainasit Wikiä:

"Stalin ja Molotov arvostelivat NKVD:n toimintaa ja metodeja marraskuussa 1938 ja Ježov erosi omasta pyynnöstään 25. marraskuuta 1938."

"3. maaliskuuta 1939 Ježov erotettiin viroistaan keskuskomiteassa. 10.huhtikuuta hänet pidätettiin syytettynä vakoilusta ja salaliitosta murhata Stalin. Häntä syytettiin myös homoseksuaalisuudesta. Ježov tuomittiin ja luultavasti teloitettiin 4. helmikuuta 1940."

Terrorin takana oli vain ja ainoastaan Stalin.Kun homma oli valmis,ei Jezoviakaan enää tarvittu.

Vierailija  [tässä on useampi eri "vierailija"; se tarkoitti keskutelijaa, joka ei ollut sisäänkirjautunut jäsen; monet kirjoittvat samaan juttuun sekä nimimerkillään että "vierailijana", jos esimerkiksi vietiin ei muuten tahtonut tulla vastauksia


Viesti

Mussolinin arvio Stalinista on eräs parhaimmista:

" Stalinista tulisi hyvä facisti ellei hän olisi niin barbaari".

PS.Olen edelleenkin sitä mieltä että Lenin sittenkin oli brutaalimpi bolsheviikkijohtaja kuin Stalin.Lenin loi terroristisen Neuvostoliiton ja hän viitoitti tien myös Stalinille. Kai-kille alkuvuosikymmenien neuvostojohtajille oli ominaista että he hyväksyivät innok-kaasti valtioterrorin kaikkine julmine piirteineen. Nämä jätkät eivät pyörtyneet verta nähdessään. Tästä on turha yrittää pestä puhtaaksi ketään, kaikkein vähiten jotain Trotskin kaltaista ihmispetoa.


Vierailija
Viesti
Lektu-Elli
Penisiliinin kehittäjä Pasteur lienee tappanut miljardi ihmistä, mahdollistamalla eksponentiaalisen väestönkasvun...
Penisilliinin kehitti herra nimeltä Ian Fleming.

Väestö ei suinkaan kasva eksponetiaalisesti.

Itse asiassa se vähenee monin paikoin. Porvari-Venäjä kuitenkin ilmoitti, että tanä vuonna on väestö ensi kertaa kasvanut sitten vuoden 1995.

Alkoi ihan kiinnostamaan että mitä se dialektinen materialismi oikein oli. En ole koskaan lukenut Leninin tai vastaavien "teoksia". Mutta uskon että se olisi yleissivistävää ja kiinnostavaa.
Miten niin "oli"? Ei se minnekään ole hävinnyt eikä häviä, netissä ja kaikkea!

Kas tässä, suosittelen:

http://www.marxists.org/archive/lenin/w ... /index.htm

Onhan Raamattukin. Ehkä myös Mormonien kirja pitäisi lukea, koska mormonius on Samoan valtion suurin uskontoryhmä (ihan oikeasti).

Ja Koraani.

Jostain artikkelista luin joskus että keskusjohtoisessa taloudessa koneiden käyttö-aste voidaan maksimoida. Olen miettinyt tätä n. 15 vuotta että onko näin. Tietyillä edellytyksillä näin saattaa olla. Riippuu koneesta ja päättäjistä.

Tuo ei paljon todista, saksalaista ajattelua. Tärkempää on, miten ja mihin suuntaan niitä koneita kehitetään.


Vierailija
Viesti
ralf64

Mussolinin arvio Stalinista on eräs parhaimmista:


" Stalinista tulisi hyvä facisti ellei hän olisi niin barbaari".
PS. Olen edelleenkin sitä mieltä että Lenin sittenkin oli brutaalimpi bolsheviikki- johtaja kuin Stalin. Lenin loi terroristisen Neuvostoliiton ja hän viitoitti tien myös Stalinille. Kaikille alkuvuosikymmenien neuvostojohtajille oli ominaista että he hyväksyivät innokkaasti valtioterrorin kaikkine julmine piirteineen. Nämä jätkät eivät pyörtyneet verta nähdessään. Tästä on turha yrittää pestä puhtaaksi ketään, kaikkein vähiten jotain Trotskin kaltaista ihmispetoa.

Kehotan kuitenkin vilkaisemaan tätä Puolan puolustusministerin rouvan "tutkimusten" oikaisua:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/03/kansan-aani-4-2003-aleksandr-solzenitsyn-myotavalehteli-nato-n-sapluunalla


Vierailija
Viesti
-:)lauri
-:)lauri

Stalin teloitutti fyysikoita sen vuoksi,etteivät he suostuneet sekoittamaan dialek-tista materialismia suhteellisuusteoriaan tai kvanttimekaniikkaan. n. 20% fyysi-koista joko teloitettiin tai vangittiin. Tosin niiden n.18 miljoonan kansanmurha-tun joukossa nuo fyysikot taisivat olla suhteellisen mitätön luku, mutta kertoo se nyt jotain Stalinista ja tämän päivän stalinisteista.


Helge Kragh, Kvanttisukupolvet 1900-luvun fysiikka

Ja tämän päivän stalinisteja on palstallammekin trollaava Arkkis.

Et ole vain yhdenkään teloitetun fyysikon nimeä onnistut raapimaan näkyville, vaikka minä kädestä pitäen neuvoinkin, että miten löytyy, jos löytyy. Ja sitten voi-daan vielä tarkistaakin, koska fyysikoista on yleensä muutama sana muuallakin, tutkimusjulkaisujen tekijöiden joukossa.

En ole "stalinisti", mutta leninisti kylläkin tieteenfilosofiassa.


Viesti
ralf64
Mussolinin arvio Stalinista on eräs parhaimmista:


" Stalinista tulisi hyvä facisti ellei hän olisi niin barbaari".
PS.Olen edelleenkin sitä mieltä että Lenin sittenkin oli brutaalimpi bolsheviikkijoh- taja kuin Stalin. Lenin loi terroristisen Neuvostoliiton ja hän viitoitti tien myös Sta-linille. Kaikille alkuvuosikymmenien neuvostojohtajille oli ominaista että he hyväk-syivät innokkaasti valtioterrorin kaikkine julmine piirteineen.Nämä jätkät eivät pyör-tyneet verta nähdessään.Tästä on turha yrittää pestä puhtaaksi ketään, kaikkein vähiten jotain Trotskin kaltaista ihmispetoa.

Pistit taas niin paskaa kuin olla ja voi ralf64.

White Army General Konstantin Sakharov, Adolf Hitler’s advisor about the USSR, acknowledged that “the White Movement was, in essence, the first manifestation of fascism”. -Wikipedia

The White Army: The flag of the Battalion of Death, later integral to the Volunteer Army.

Natsikoppalakki.


Vierailija
Viesti
L
Tvomas


Lainasit Wikiä:

"Stalin ja Molotov arvostelivat NKVD:n toimintaa ja metodeja marraskuussa 1938 ja Ježov erosi omasta pyynnöstään 25. marraskuuta 1938."


"3. maaliskuuta 1939 Ježov erotettiin viroistaan keskuskomiteassa. 10. huhtikuuta hänet pidätettiin syytettynä vakoilusta ja salaliitosta murhata Stalin. Häntä syytettiin myös homoseksuaalisuudesta. Ježov tuomittiin ja luultavasti teloitettiin 4. helmikuuta 1940."


Terrorin takana oli vain ja ainoastaan Stalin. Kun homma oli valmis, ei Jezoviakaan enää tarvittu.

Jezhov oli hullu ja erittäin pahan munaus Stalinilta.

Hän ei siis ollut pelkästään tyhmä (jota hän eivälltämättä ollutkaan) kuten vaikkapa Buharin (jota mm. I.P. Pavlov ehdottomasti kielsi jalallaan astumasta laboratorioonsa tämän ollessa ministeri) vaan nimenomaan hullu. Juuri hän oli "toiminnantehostami-sen" takana, jossa alueittain päätettiin, että "kuinka monta kansanvihollista piti löytää (hallinnosta)".Tästä kiintiöstä saattoi sitten vieläpä "neuvotella",jos asiat muuten ete-nivät hyvin. Hän oli aikaisemmin toiminut teollisuuden viisivuotis- ja muiden suunnitel- mien toteutumisen tarkastajana valtion puolesta, ja hänen "tehokkuutensa" oli saanut tunnustusta. Varsin pian kuitenkin ilmeni, että hommat eivät olleet hoidossa, kaikkea muuta.


Viesti

Arkkis,

Kirjoitit:

Jezhov oli hullu ja erittäin pahan munaus Stalinilta.

Milä tavalla hullu? Sadisti selvästikin.

Ja miten niin munaus? Jezhov teki sen mitä pitikin. Ja kun oli vielä muutenkin inhottu ihminen, sopi hän hyvin syntipukiksikin. Ei siis mielestäni mitenkään huono valinta Stalinilta. Stalinilta, joka oli jo päättänyt, että veren on virrattava.

Kirjoitit Stalinista:

Hän ei siis ollut pelkästään tyhmä … vaan nimenomaan hullu.

Mielestäni Stalin ei ollut tyhmä eikä hullu. No, siinä tietenkin tyhmä, että uskoi Marxin jorinoihin. Lisäksi Stalinilla oli ilmiselvästi suuria ongelmia tuntea empatiaa. Muodikkaasti kai puhuttaisiin sosiopaatista.

Ja:

Juuri hän oli "toiminnantehostamisen" takana, jossa alueittain päätettiin, että "kuinka monta kansavihollista piti löytää (hallinnosta)".

Stalin on itsekin myöntänyt (en jaksa nyt etsiä lähdettä),että hän oli hyvin tietoinen siitä, että puhdistuksissa menee valtavasti syyttömiä. Stalinille kuitenkin tärkeintä oli se, että myös ne “syylliset” menevät. Ja empatiavammaisena hän ei antanut muutaman miljoonan vahingon häiritä yöuniaan.

Stalin kommunistina oli vakuuttunut siitä, että jos homma kommunismissa kusee, on ainoa selitys sabotaasi. Samaten Stalin halusi tuhota mahdollisen viidennen kolon-nan ennen matsia Saksan kanssa. Ja kun kyseessä on ihminen, joka ei kanna huolta mui-den kärsimyksistä, ymmärtää hyvin, miksi Stalin valitsi sen toimintatavan jonka valitsi.


Viesti

Tvomas

Kirjoitit Ralf64:lle:

Pistit taas niin paskaa kuin olla ja voi ralf64.

Ja mitenköhän liittämäsi kuvat kumoavat Ralf64:n näkemuksen siitä, että Lenin oli kaiken sen paskan alulle laittanut häikäilemätön murhaaja?

Ja älä suotta edes vastaa. Kaikille lienee jo käynyt selväksi, millainen tapaus sinä olet. Olisitko niin ystävällinen, että lopettaisit keskustelujen pilaamisen.


Vierailija
Viesti
L
Arkkis

Kirjoitit:

Jezhov oli hullu ja erittäin pahan munaus Stalinilta.

Milä tavalla hullu?


Siihen en osaa konkreettisesti sanoa, mutta sanon suoraan, että pidän myös mm. presidentti Halosta hulluna, mielisairaana. En ole kuitenkaan mikään psykiatri. Se on tavallisen kansalaisen yksityisen mielipide.

Sadisti selvästikin.


Ja miten niin munaus? Jezhov teki sen mitä pitikin. Ja kun oli vielä muutenkin inhottu ihminen, sopi hän hyvin syntipukiksikin. Ei siis mielestäni mitenkään huono valinta Stalinilta. Stalinilta, joka oli jo päättänyt, että veren on virrattava.

Varmaan oli tarkoitus pelotella muitakin kuin yritysjohtoa, mutta tarkoitus ei ollut pis-tää hommaa ranttaliksi. Jezhovin tilalle tarvittiin sitten Georgian puoluejoihtaja Lav-rentii Berija, jolla oli paljon muutakin tekemistä. Hän siis tuli KGB:n johtoon vain pari vuotta ennen sotaa ja aikana, jolloin ns. suuret puhdistukset olivat pääosin takana-päin. Berija leikki luultavasti englantilaisten suuntaan kaksoisagenttia, sillä hän oli tul-lut sisällissodan aikana englantilasiten tukemien Mussavatien puolelta, jotka olivat vastaavanlaisessa suhteessa brittiläiseen imperiumiin kuin Suomen jääkärit saksa-laisiin, suoraan Taka-Kaukaasian KGB:n johtoon, 21-vuotiaana (ellen nyt ihan väärin muista).

Kirjoitit Stalinista:


Hän ei siis ollut pelkästään tyhmä … vaan nimenomaan hullu.

En kirjoittanut, vaan Jezhovista.

Mielestäni Stalin ei ollut tyhmä eikä hullu. No, siinä tietenkin tyhmä, että uskoi Marxin jorinoihin.

Hänellä oli siihen hyvät perusteet:

http://www.marxists.org/reference/archi ... /index.htm

Se nyt vielä olisi puuttunut, että olisi uskonut Machiin ja "pielisoluihin"...

Lisäksi Stalinilla oli ilmiselvästi suuria ongelmia tuntea empatiaa. Muodikkaasti kai puhuttaisiin sosiopaatista.


Ja:

Juuri hän oli "toiminnantehostamisen" takana, jossa alueittain päätettiin, että "kuinka monta kansavihollista piti löytää (hallinnosta)".

Siis Nikolai Jezhov.

Stalin on itsekin myöntänyt (en jaksa nyt etsiä lähdettä),että hän oli hyvin tietoinen siitä, että puhdistuksissa menee valtavasti syyttömiä. Stalinille kuitenkin tärkeintä oli se, että myös ne “syylliset” menevät. Ja empatiavammaisena hän ei antanut muutaman miljoonan vahingon häiritä yöuniaan.


Stalin kommunistina oli vakuuttunut siitä, että jos homma kommunismissa kusee, on ainoa selitys sabotaasi.Samaten Stalin halusi tuhota mahdollisen viidennen ko-lonnan ennen matsia Saksan kanssa. Ja kun kyseessä on ihminen, joka ei kanna huolta muiden kärsimyksistä, ymmärtää hyvin,miksi Stalin valitsi sen toimintatavan jonka valitsi.Viesti
Arkkis
-:)lauri
-:)lauri
Stalin teloitutti fyysikoita sen vuoksi,etteivät he suostuneet sekoittamaan dia-lektista materialismia suhteellisuusteoriaan tai kvanttimekaniikkaan. n. 20% fyysikoista joko teloitettiin tai vangittiin. Tosin niiden n. 18 miljoonan kansan-murhatun joukossa nuo fyysikot taisivat olla suhteellisen mitätön luku, mutta kertoo se nyt jotain Stalinista ja tämän päivän stalinisteista.


Helge Kragh, Kvanttisukupolvet 1900-luvun fysiikka

Ja tämän päivän stalinisteja on palstallammekin trollaava Arkkis.
Et ole vain yhdenkään teloitetun fyysikon nimeä onnistut raapimaan näkyville, vaikka minä kädestä pitäen neuvoinkin, että miten löytyy, jos löytyy. Ja sitten voi-daan vielä tarkistaakin, koska fyysikoista on yleensä muutama sana muuallakin, tutkimusjulkaisujen tekijöiden joukossa.

Ole huoleti, kaivan sinulle yhden nimen, kunhan vain pääsen kirjan ääreen. Mutta to-siaan,20 % fyysikoista joko teloitettiin tai vangittiin.Jos siis ei sekoita Arkkiksen palvo- maa skitsofreenista hourulallaa tieteeseen,sietääkin päästä hengestään kuten Arkkis asian muotoilisi.

http://www.tiede.fi/keskustelu/43388/ketju/viela_stalinista?page=2


L

Viesti

Arkkis,

Sori,olin hieman huolimaton.Huolimattomuuteni takia meni sekaisin Yezhoviin ja Sta-liniin kohdostamasi kritiikki. Kun syytit jotakuta puhdistusten laajuudesta ja summittai-suudesta, oletin tietenkin, että nyt puhutaan Stalinista. Yezhov kun oli pelkkä työkalu.

Tämä varmaankin tarkoittaa Stalinia itseään:

Varmaan oli tarkoitus pelotella muitakin kuin yritysjohtoa, mutta tarkoitus ei ollut pistää hommaa ranttaliksi.

Mielestäni Stalin jo kollektivisoinnissa ja kulakkien vastaisesa kampanjassa osoitti kykenevänsä laittamaan ranttaliksi ihan ilman mitään Yezhoveja:

The "liquidation of the kulaks as a class" was announced by Stalin on 27 December 1929.The decision was formalized in a resolution "On measures for the elimination of kulak households in districts of comprehensive collectivization" on January 30, 1930. All kulaks were divided into three categories:

(I) to be shot or imprisoned as decided by the local secret political police;

(II) to be sent to Siberia,North, the Urals or Kazahstan, after confiscation of their property; and

(III) to be evicted from their houses and used in labour colonies within their own dis- tricts. [1] A Stalin crony and OGPU secret police chief, Efim Georgievich Evdokimov, (1891-1939) organized and supervised the roundup of peasants and the mass executions.

A combination of dekulakization, collectivization, and other repressive policies led to mass starvation in many parts of the Soviet Union and the death of at least 14.5 million peasants in 1930-1937, including 5 million who died in Ukraine during Holodomor. [1]

http://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization

Ns kulakkien kohtelu järkytti monia Stalinin kollegoita ja lähipiiriläisiä. Hyvinkin mahdollisesti asia oli merkittävä syy Stalinin vaimon itsemurhaan.

Kulakkien kohtelussa Stalin osoitti todellista suurpiirteisyyttä. Jo kulakin määritel-mä oli puhtaasti tilastollinen. Esimerkiksi kylistä,joissa kaikki olivat ihan yhtä köy-hiä, tuli kuitenkin kyetä löytämään vaadittu prosentti kulakkeja. Joissakin kylissä arvottiin kulakit ja joissakin äänestettiin.


Viesti

Arkkis

Kirjoititi Lektu-Ellille:

No ei ainakaan parasta.

Paras juurikin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Tukhachevsky

Ja muita kokeampia upseereita meni läjäpäin:

The purge of the army removed three of five marshals (then equivalent to six-star generals), 13 of 15 army commanders (then equivalent to four- and five-star gene- rals), eight of nine admirals (the purge fell heavily on the Navy, who were suspected of exploiting their opportunities for foreign contacts[24]), 50 of 57 army corps com-manders, 154 out of 186 division commanders,16 of 16 army commissars, and 25 of 28 army corps commissars.[25].

Täytyy lisäksi pitää mielessä, että ennen puhdistuksia asevoimien johdossa oli pää- sääntöisesti omilla meriiteillään nousseita, sisällissodassa kannuksensa hankkineita sotilaita.

Ja yhteensä upseereita meni siis noin 40 000. Nämä sitten korvattiin lojaaleilla stalinisteilla ilman, että sotilaallisia ansioita olisi suuremmin edes punnittu.

Jatkoit:

Esimerkisi panssarivoimien upseeristoa tuolloin vasta muodostettiin! Ja ne sen sodan ratkaisivat, ilmavoimien ohella.

Panssarivoimat olivat jo olleet pitkään olemassa.Kenenkäs tankeilla ja keiden upsee- rien kanssa se Wehrmact harjoittelikaan panssarisodankäyntiä ennen kuin Saksalla oli omaa panssariasetta?

Barbarossa olisi varmasti mennyt toisin,kuten myös Talvisotakin,jollei Stalin olisi ase-voimia puhdistanut. Ennen puhdistuksia Puna-Armeija oli erittäin pitkällä liikkuvassa sodankäynnissä, panssariaseen itsenäisessä roolissa ja aselajien välisessä yhteis-työssä. Oliko se 1934, kun jossain Etelä-Venäjällä oli länsimaisille vieraita päästetty sotaharjotukseen; olivat kummissaan.

Kun muistetaan lisäksi NL:n määrällinen ylivoima, olisi Barbarossa päättynyt hyvin nopeasti ja Hitun kannalta huonosti, jos Hitler olisi hyökännyt puhdistamattoman Puna-Armeijan kimppuun. Toisaalta, Barbarossa-suunnitelmaan vaikutti se, että saksalaiset olivat nähneet Puna-Armeijan täydellisen ala-arvoisen suorituksen Talvisodassa.


Viesti

Lektu-Elli

Kirjoitit:

Lebensraum-Hitler jätti Ruotsin ja Sveitsin rauhaan, ja hänellä oli mm. koko pohjois-Afrikka.

Saksalaiset halusivat elintilansa juuri idästä. Eikä ollut mitenkään Hitun idea, vaan paljon vanhempi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lebensraum

Jo I MS:ssä Lebensraum idästä oli yksi sodan tavoitteista, ja Brest-Litovskin rauhassa Saksa hetkeksi saikin sitä.

Hituhan olisi vienyt homman ihan toisiin ulottuvuuksiin,ja koko Uralin länsipuolinen alue olisi puhdistettu etnisistä slaaveista. Mitä nyt joku miljoona maaorjaa olisi jätetty.


Viesti

Lektu-Elli

Kirjoitit:

Järkyttävää, ja täyttää täysin maanpetoksen tunnusmerkit,…

Tähän ei kannata yrittää sotkea lakitermejä. Ja silloisen NL:n lain mukaan NKP:n, eli Stalinin, päätökset olivat määritelmän mukaan oikeus.

Se varmastikin voidaan sanoa, että Stalinin toiminta oli NL:n (siis valtiona) ja sen alueen ihmisten etujen vastaista.

Ja:

Luulisin että monet tapetuista olivat Mannerheimin ystäviä.

Tuskinpa kovinkaan monet. Puna-Armeijan upseerithan olivat Venäjän sisällissodan punaiselta puolelta,kun taas Mannerheim oli saman suurkähinän valkoiselta puolelta.

Mukana Puna-Armeijassa tietenkin oli paljon entisiä tsaarin upseereita, mutta pääsääntöisesti varmaankin vuoden 1917 kieppeilä ne olivat sieltä Mannerheimia nuoremmasta ja vähemmän aristokraattisesta päästä.

Ja:

Talvisota ei ollut sota Neuvostoliittoa vastaan, vaan yhtä sekopäistä diktaattoria vastaan.

Mitä tarkoitat sekopäisellä?

Stalin teki erittäin tyhmästi puhdistaessaan Puna-Armeijaa niinkin summittaisesti. Stalinin omia etuja tietenkin ajoi se, että päästiin eroon suosituista ja määrätietoisista sotilaista. Stalin siviilinä vain ei ymmärtänyt, millaista vahinkoa hän teki koko valtion turvallisuudelle.

Ja jos NL:n johtoon olisivat Stalinin sijaan päässeet Trotskin edustamat vallankumouksen levittäjät, olisi Talvisota tullut varmastikin paljon aiemmin.


Viesti

Tvomas

Kirjoitit:

Ruotsi ja Sveitsi eivät olleet puolueettomia.

Totta, molemmat myötäilivät kullakin hetkellä vahvinta toimijaa, ensin Saksaa ja sitten Liittoutuneita. Pieneltä maalta ihan järkevää ja mielestäni suositeltavaa toimintaa.

Jos tarkoitat sitä,että esimerkiksi moni ruotsalainen oli henkisesti ja fyysisestikin Suo- men puolella,ja tavallaan Saksankin,niin se on eri juttu.Samat ruotsalaiset kuitenkin luultavasti olivat Länsiliittoutuneiden puolella Saksaa vastaan. Sympatioita kun voi olla moneen suuntaan, eikä logiikka ole aina niin oleellista siinä puuhassa.

Samaten oletan,että sveitsiläisten selkeä enemmistö toivoi Liittoutuneiden voittoa. Moni varmastikaan ei olisi pannut pahakseen NL:n tappiosta, mutta olettaisin, että länsimielisyys oli kuitenkin suurempi voima.


Vierailija
Viesti
-:)lauri
Arkkis
-:)lauri

Stalin teloitutti fyysikoita sen vuoksi,etteivät he suostuneet sekoittamaan dia-lektista materialismia suhteellisuusteoriaan tai kvanttimekaniikkaan. n. 20% fyysikoista joko teloitettiin tai vangittiin. Tosin niiden n. 18 miljoonan kansan-murhatun joukossa nuo fyysikot taisivat olla suhteellisen mitätön luku, mutta kertoo se nyt jotain Stalinista ja tämän päivän stalinisteista.


Helge Kragh, Kvanttisukupolvet 1900-luvun fysiikka


Ja tämän päivän stalinisteja on palstallammekin trollaava Arkkis.

Et ole vain yhdenkään teloitetun fyysikon nimeä onnistut raapimaan näkyville, vaikka minä kädestä pitäen neuvoinkin, että miten löytyy, jos löytyy. Ja sitten voidaan vielä tarkistaakin, koska fyysikoista on yleensä muutama sana muuallakin, tutkimusjulkaisujen tekijöiden joukossa.
Ole huoleti, kaivan sinulle yhden nimen, kunhan vain pääsen kirjan ääreen.
Olen lukenut kirjan ja siteerannutkin sitä monissa keskusteluissa. Joistakin puutteista huolimatta koskien juuri Neuvostoliiton fysiikkaa suosittelen sen kirjan lukemista kaikille fysiikan ja sen vaikutusten muille elämänaloille historiasta kiinnostuneille.


Mutta tosiaan, 20% fyysikoista joko teloitettiin tai vangittiin. Jos siis ei sekoita Arkkiksen palvomaa skitsofreenista hourulallaa tieteeseen sietääkin päästä hengestään kuten Arkkis asian muotoilisi.

[HM: Sitä "skitsofreenista hourulallaa täällä:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/leninin-oppi-objektiivisesta-ja-konkreettisesta-tieteellisesta-totuudesta-1

" keskiviikko, 21. lokakuu 2015

LENININ OPPI OBJEKTIIVISESTA JA KONKREETTISESTA TIETEELLISESTÄ TOTUUDESTA

Jokaisen tieteenfilosofisen oppijärjestelmän ydin on sen totuuskäsitys. To- tuuskäsitys ja totuus toiminnan päämääränä erottaa tieteen muista yhteis-kunnan, erityisesti sen päällysrakenteen ilmiöistä, kuten ideologiasta, joka sekin määräytyy totuudesta, mutta subjektiivisen ”totena pitämisen” mielessä, taiteesta, moraalista, laeista ja uskonnosta.

Ensimmäinen tieteelliseksi katsottava totuuskäsitys on peräisin Aristoteleelta, jonka yhä pätevän määritelmän mukaan 'totuus' on ”ajatuksen vastaavuus kohteensa kanssa”. Tämä ns. aristoteelinen eli korrepondenssiteoreettinen totuuskäsitys ei ole vain tieteellisen vaan kaiken totuuden,esimerkiksi taiteel- lisen ja moraalisen määritelmä niille filosofioille ja ideologioille, jotka sen tun-nustavat. Nuo muut yhteiskunnan ilmiöt eivät kuitenkaan ilmiöinä määräydy totuuskäsityksestään,mutta 'tiede' toden tiedon etsimisenä ja tuottamisena määritellään käsitteenä siitä,ainakin objektiivisen totuuden eli nykyaikaisessa korrespondenssiteoriassa.

1999276257af37dea42187e7355b0-orig.jpgMemorialin listassa on myös vangitut, jos syynä ei ole aivan tyylipuhdas kriminaali-rikos. Nimiä tiskiin. Täältä löytyy lista ja ohjeet. Lähes kaikista on myös ammatti.

muut-tiedeaiheet-f14/viela-stalinista-t43388-13.html

NL:ssa oli parhaimmillaan 1,8 mlj. tieteenharjoittajaa, joista puolet teknisten tieteiden alalla. Siitä toista puolesta voidaan arvoida edelleen puolet olleet fysiikan ja siihen varsinkin NL:ssa tiivisti liittyneen matematiikan tutkijoita. Jos heitä "20% tapettiin", kuten väität,niin se tarkoittaisi,että NELJÄNNES KAIKISTA TAPETUISTA (819000, Moshe Lewin, Memorial) OLISI OLLUT FYYSIKOITA!

Muissa hourulallatuksissa kuin sinun,kuten "sketikko/höptikköliikkeen" vaskistiraa-matussakin sanotaan,että "kaikki muut tieteilijät tapettiin PAITSI EI FYYSIKOITA"!
(tai ainakin jotakin sinne päin...)

http://keskustelu.skepsis.fi/html/Kesku ... tiID=93643

Tietysti nuo tuontyyppiset paapatukset ovat järjestään täysin järjettömiä.


Vierailija
Viesti
L
Arkkis

Sori, olin hieman huolimaton.Huolimattomuuteni takia meni sekaisi Yezhoviin ja Staliniin kohdostamasi kritiikki. Kun syytit jotakuta puhdistusten laajuudesta ja summittaisuudesta, oletin tietenkin, että nyt puhutaan Stalinista. Yezhov kun oli pelkkä työkalu.

Jezhov tuli NKVD:n johtoon Genrih Jagodan jälkeen 26.09.1936. Jagodaa syytettiin liian kovista otteista ja hätiköidyistä ja vääristä tuomioista.Tämä oli enemmän sellai-nen tapaus joita oli kyllä muitakin, että Stalin antoi ensin jonkun ääriporukan aikansa riehua ja iskieä omienkin vastustajiensa kimppuun, ja sitten hän syytti "kovista otteis-ta" ja pesi itse kätensä. Mutta Jezhovin tapauksessa oli kysymys jostakin muusta. Hän ei sitä paitsi voinut hommaan ryhtyessään olla tietämätön tuosta edellä maini-tusta tyylistä, jota ei silloin ulkopuolelta välttämättä pystynyt hahmottamaan. Silti hän "kovensi otteita", satakertaisesti ja enemmänkin, jos ruumiita katsotaan!


Moshe Lewinin kirjassa "Neuvostoliiton vuosisata" on listattu vuosittain "vastavallan-kumouksellisista ja erityisen varaallisista rikoksista" vangitut ja tuomitut, eritellen kuolemantuomiot, leirituomioit, karkotukset ja "muut" tuomiot.

Koko 20-luvulla oli ollut 23430 kuolemantuomioita, joista 11700 Stalinin pääsihteeri-aikana. Kolmekymmentäluvulla poliittiset (ja eräät muut kuten tiedeterrorista pätkäistyt) olivat seuraavat

1930 20201
1931 10651
1932 22728
1933 2154
1934 2056
1935 1229
1936 1118
1937 353074
1938 328618
1939 2552
1940 1649

Kaiken kaikkiaan 819000:sta teloitetusta mainittujen pykälien nojalla (tämä on todel-listen tapahtumien mukaan, kuolemaan tuomioita ei aina ilmoitettu kuolemaantuomi-ona,vaan "karkotuksena" ensi alkuun) siis 681692 eli 83% teloitetiin Jezhovin aikana! Kyseessä oli ensisijaisesti "Jezhovin suuri puhdistus" ja korkeintaan toissijaisesti Stalinin.

Tämä varmaankin tarkoittaa Stalinia itseään:


Varmaan oli tarkoitus pelotella muitakin kuin yritysjohtoa, mutta tarkoitus ei ollut pistää hommaa ranttaliksi.

Tarkoittaa.

Mielestäni Stalin jo kollektivisoinnissa ja kulakkien vastaisessa kampanjassa osoitti kykenevänsä laittamaan ranttaliksi ihan ilman mitään Yezhoveja:


The "liquidation of the kulaks as a class" was announced by Stalin on 27 December 1929.The decision was formalized in a resolution "On measures for the elimination of kulak households in districts of comprehensive collectivization" on January 30, 1930.


Tuollaista päätöstä ei ole olemassa, se on jonkun conquestin sepitys.


Sitä paitsi tuollainen asia ei ollut PUOLUEEN päätettävissä juridisesti, että miten kulakeihin suhtaudutaan, ja miten tuo termi määritellään,vaan siihen tarvittiin lakia säätävän poliittisen valtioelimen päätös. Sellainen elin ja päätös olisi voinut olla liittovaltion tai osavaltion tasoinen.

Eikä "kulakkien hävittäminen luokkana" suinkaan tarkoittanut heidän fyysistä tuhoa-mistaan henkilöinä, vaan kyseisen ammattiryhmän työllistämistä muihin tehtäviin.

All kulaks were divided into three categories:
(I) to be shot or imprisoned as decided by the local secret political police;
(II) to be sent to Siberia, North, the Urals or Kazahstan, after confiscation of their property; and
(III) to be evicted from their houses and used in labour colonies within their own districts. A Stalin crony and OGPU secret police chief, Efim Georgievich Evdoki-mov, (1891-1939) organized and supervised the roundup of peasants and the mass executions.

Mitään muita kuin hourulallattajien linkkejä ei löydy. Jos löytyisi,niillä olisi tapiseerattu suunnaton määrä esimerkiksi "höpötiedetehtiä" ja Hesarin ja muiden vastaavien sivuja.

A combination of dekulakization, collectivization, and other repressive policies led to mass starvation in many parts of the Soviet Union and the death of at least 14.5 million peasants in 1930-1937, including 5 million who died in Ukraine during Holodomor. [1]


http://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization

Kissan paskat.

NL:n väkiluku nousi Stalinin kauden alusta 1923 vuoden 1938 lopuun 136 miljoonasta 172 miljoonaan, silloista maailmanennätysvauhtia.

Ukrainalkaisten määrä kasvoi tasan samaa vauhtia kuin muunkin väestön,ellei nope- amminkin. Heitä muutti 30-luvulla 7 miljoonaa NL:n muihin osiin, ja niiden seuraaja-valtioissa on yhä 5 mlj. ukrainalaiseksi tunnustautuvaa,vaikka Ukrainan tasavallan muodostamisen aikoihin muualla NL:ssa tuskin kukaan tunnustaustui kansallisuu-destaan ukrainalaiseksi. Niin tekivät lähinnä sikäläiset uniaattikritityt eli Rooman paavin tunnustavat muulta opiltaan ja seremonioioltaan ortodoksit.

Ihme että joku vielä noita sekosivuja levittelee.

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/kansanmurhat-kahden-kerroksen-vakea-t28771-39.html

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/wikin-neuvostoliiton-vaestotiedot-vaarennettyja-t24124.html

Ns kulakkien kohtelu järkytti monia Stalinin kollegoita ja lähipiiriläisiä. Hyvinkin mahdolisesti asia oli merkittävä syy Stalinin vaimon itsemurhaan.


Kulakkien kohtelussa Stalin osoitti todellista suurpiirteisyyttä. Jo kulakin määritel-mä oli puhtaasti tilastollinen. Esimerkiksi kylistä, joissa kaikki olivat ihan yhtä köy-hiä, tuli kuitenkin kyetä löytämään vaadittu prosentti kulakkeja. Joissakin kylissä arvottiin kulakit ja joissakin äänestettiin.

Paapati.


offmind

Viesti

Arkkis
L: A combination of dekulakization, ollectivization, and other repressive policies led to mass starvation in many parts of the Soviet Union and the death of at least 14.5 million peasants in 1930-1937,including 5 million who died in Ukraine during Holodomor.[1]


http://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization

Kissan paskat.


NL:n väkiluku nousi Stalinin kauden alusta 1923 vuoden 1938 loppuun 136 miljoonasta 172 miljoonaan, silloista maailmanennätysvauhtia.

Se, että asukasmäärältään yli satamiljoonaisen maan väkiluku nousee, ei ole ristiriidassa sen kanssa että miljoonat kuolevat samaan aikaan nälkään.

Ukrainalkaisten määrä kasvoi tasan samaa vauhtia kuin muunkin väestön, ellei nopeamminkin. Heitä muutti 30-luvulla 7 miljoonaa NL:n muihin osiin

Muutti?Vierailija
Viesti
offmind
Arkkis

L: A combination of dekulakization, collectivization, and other repressive poli-cies led to mass starvation in many parts of the Soviet Union and the death of at least 14.5 million peasants in 1930-1937, including 5 million who died in Ukraine during Holodomor. [1]


http://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization

Kissan paskat.


NL:n väkiluku nousi Stalinin kauden alusta 1923 vuoden 1938 lopuun 136 mijoonasta 172 miljoonaan, silloista maailmanennätysvauhtia.

Se, että asukasmäärältään yli satamiljoonaisen maan väkiluku nousee, ei ole ristiriidassa sen kanssa että miljoonat kuolevat samaan aikaan nälkään.
Tässä tapauksessa ei juurikaan voinut sellaisia kuolla, jotka eivät tuona kyseisenä ai-kana olisi kuolleet muutenkin,sillä tämä toteutunut väestökehitys edellyttää n. 30 pro-millen vuosittaista syntyvyyttä, joka on mahdollisen ylärajoilla 50 - 60 vuoden keski-määräisellä eliniällä, ja tarkoittaa,että kaksi kertaa niin paljon ihmisiä syntyy kuin kuo- lee.Nämä molemmat luvut täsmäävät virallisten väestötilastojen kanssa,kun taas eri-laiset "korjatut tilastot" tarkoittaisivat 45 promillen jatkuvaa vuosisyntyvyyttä, joka on mahdotonta.


Täältä löytyy menetelmä, jolla testata väestötietoja, perustuen kahteen tarkistimeen: että kaikien kuolleiden niin tapettujen kuin muidenkin, on pitänyt myös syn-tyä,ja että väentönkasvu(/vähennys) on syntyneiden ja kuolleiden erotus (suljetussa populaati-ossa: NL on on harvinaisen EPÄKIITOLLINEN kohde SEPITTÄÄ "tapettuja"!):

muut-tiedeaiheet-f14/erkki-tuomiojan-kritisointi-ketju-t15327-120.html

" Jonakin ajanjaksona syntyneiden ja kuolleiden määrä noudattaa seuraavia kaavoja, jotka seuraavat ensinnäkin siitä,että (suljetussa populaatiossa) jokaisen, joka kuolee, on täytynyt myös syntyä ja toiseksekseen siitä, että väestön lisäys/vähennys tiettynä aikana on syntyneiden ja kuolleiden erotus.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-haidi-hautahourulalla-ilmoitti-taas-pyrkivns-eurokomissaariksi/

Kuolleet K = M*T/E - D/2,

Syntyneet S = M*T/E + D/2, jossa

M = keskimääräinen väkiluku (populaatiossa) välillä T

E = keskimääräinen kuolinikä, ja

D = LUONNOLLINEN (ei muutto-, ei rajansiirto-, voi olla myös negatiivinen) väestönlisäys aikana T.

NL:n väkiluku oli Tsaarin imperiumin väkiluku 172 mlj. (Ilman Suomea. Joidenkin läh-teiden "tieto" 184 mlj. on tsaarin byrokraattien arvio ajalta ennen I maailmansotaa tu-levasta kasvusta (v.1913 väkiluvun niin ikään arvio,mutta aktuaalinen, 159 ml.), jossa ei ole maailmansodan vaikutusta väkiluvunkasvuun (se pysähtyi, vaikkakaan ei kään-tynyt laskuun missään vaiheessa tuolloin), kukaan ei voinut mitata mitään Saksan ja Itävallan miehittämillä Puolan,Ukrainan ja Valkovenäjän alueilla miinus Puolan/Länsi-Ukrainan 25 mlj.miinus Baltian 5 mlj.miinus Moldovan / Bessarabian 2 mlj=140 mlj.

Vuoden 1958 väkiluku on 200 mlj. (Rajat ovat vähän liikkuneet, mutta se hoituu keskiarvolla, kunhan eri puolilla rajaa ei ole ollut täysin erilainen väestökehitys.)

Tuona aikana kaikenkaikkiaan kuolleiden määräksi saadaan nyt käyttäen keskiarvo 170 mlj

Kuolleet K = 40/50*170 - 60/2 = 136 - 30 = 106 mlj.

Entinen Laihian akka voisi sanoa, että "Justiin piisas!", kuten silloin,kun velli kesken loppu, mutta todellisuudessa ei piisaa, vaikka kaikki järjestään olisi tapettu...

Syntyneet S = 136 + 30 = 166 mlj.

Kurganovin mukaan ryssät olisivat vieneet kaikki mummutkin lahtipölkylle sen jälkeen kun he olivat suorastaan enemmäkin kuin esimerkillisesti huolehtineet tuosta silloin maailmanennätyksellisestä väestönkasvusta. (Sekin väestönkasvu jäi kuitenkin suhteellisesti vielä aika paljon Maon Kiinan väestönkasvusta 1950-luvulla.)

Olikohan Kurganovilla mitään reseptiä, mitä heidän ryssien kanssa oikein pitäsi tehdä, jos kerran tuollaisia ovat...? "

Ukrainalkaisten määrä kasvoi tasan samaa vauhtia kuin muunkin väestön, ellei nopeamminkin. Heitä muutti 30-luvulla 7 miljoonaa NL:n muihin osiin
Muutti?
Muutti huomattavasti enemmäkin, mutta 7 miljoonaa vaihtoi tasavallan kansalaisuut-ta. Siten tekivät ne,jotka muuttivat uuteen vakituiseen työpaikkaan, ja heidän lapsen- sa, kun taas esimerkiksi ilman vanhempiaan (sotaa pakoon) muuttaneet lapset, opiskelijat, sotilaat, merimiehet/naiset, sotilaat ja vangit/tilapäisesti karkotetut eivät vaihtaneet kansalaisuutta.


NL siirsi 30 miljoonaa kansalaista idemmäksi valmistatuessaan Saksan hyökkäyk- seen, näistä n. 10 miljoonaa ennen hyökkästä, ja 20 miljoonaa hyvin valmistellusti sen alettua. Eikä Saksa huomannut mitään.

Erityisen paljon siirrettiin väkeä juuri Ukrainasta, mutta myös Valko-Venäjältä ja esimerkiksi Leningradista.


Vierailija
Viesti

L:Mielestäni Stalin jo kollektivisoinnissa ja kulakkien vastaisessa kampanjassa osoitti kykenevänsä laittamaan ranttaliksi ihan ilman mitään Yezhoveja:


The "liquidation of the kulaks as a class" was announced by Stalin on 27 De- cember 1929. [1] The decision was formalized in a resolution "On measures for the elimination of kulak households in districts of comprehensive collectivization" on January 30, 1930

Arkkis:


Tuollaista päätöstä ei ole olemassa, se on jonkun Conquestin sepitys.


Sitä paitsi tuollainen asia ei ollut PUOLUEEN päätettävissä juridisesti, miten kula-keihin suhtaudutaan, ja miten tuo termi määritellään, vaan siihen tarvittiin lakia säätävän poliittisen valtioelimen päätös. Sellainen elin ja päätös olisi voinut olla liittovaltion tai osavaltion tasoinen.


Eikä "kulakkien hävittäminen luokkana" suinkaan tarkoittanut heidän fyysistä tuhoamistaan henkilöinä, vaan kyseisen ammattiryhmän työllistämistä muihin tehtäviin.


All kulaks were divided into three categories:
(I) to be shot or imprisoned as decided by the local secret political police;
(II) to be sent to Siberia, North, the Urals or Kazahstan, after confiscation of their property; and
(III) to be evicted from their houses and used in labour colonies within their own districts. [1] A Stalin crony and OGPU secret police chief, Efim Georgievich Evdokimov, (1891-1939) organized and supervised the roundup of peasants and the mass executions.
Mitään muita kauin hourulallattajien linkkejä ei löydy. Jos löytyisi, niillä olisi tapi-seerattu suunnaton määrä esimerkiksi "höpötiedetehtiä" ja Hesarin ja muiden vastaavien sivuja.


A combination of dekulakization,collectivization,and other repressive policies led to mass starvation in many parts of the Soviet Union and the death of at least 14.5 million peasants in 1930-1937, including 5 million who died in Ukraine during Holodomor.[1]


http://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization

Täällä on kulakeista paikkansapitävää asiaa.


"Kulakki" ei suinkaan tarkoittanut ketä tahansa varakastakaan talonpoikaa tsaarin Venäjällä. Kulakit olivat vastaavanlainen feodaalisen valtion määrittelemä väestö-ryhmä kuin esimerkiksi kasakat tai pomoritkin, periaatteessa ammatti, mutta ammatti johon pääsi vain valtion hyväksymänä (lainat, tavaratoimitukset valtiolle) ja jossa oli sen lisäksi myös pärjättävä. Sitten sai etuoikeuksia, joita muilla ei ollut, ja uusien pii-rien pääsy kulakiksi muuten kuin suurella rahalla olikin jo ennen I maailmansotaa hy-vän aikaa ollut mahdotonta. Eivätkä sota-ansiotkaan auttaneet: päin vastoin sodassa olevien talonpoikien perheitä köyhdytettiin tahallisesti jopa sodankin avulla jo toimivien kulakkien työvoimaksi.

http://nakokulma.net/arkisto/index.php? ... #msg359924

" "Kulakki" voidaan määritellä kahdella eri tavalla, joko poliittisen taloustieteen mu-kaan "lainalaisesti tietyissä maataouden alkuperäisen kapitalistisen kasautumisen oloissa ilmenevänä ilmiönä, kuten Sovjetskaja Entsiklopedija tässä tekee, tai "puhtaasti poliittisena ilmiönä", ylhäältäpäin luotuna poliittisena luomuksena.

Noiden tarkastelutapojen välillä ei kuitenkaan ole olemuksellista ristiriitaa: sellaista ei voida "luoda ylhäältäpäin, jolle ei ole "elementtejä todellisuudessa".

http://www.cultinfo.ru/fulltext/1/001/008/067/224.htm

" Кулачество (рус.термин от слова «кулак», первоначально синоним к словам «выжига», «мироед», обозначал человека, наживавшегося грабительской экс-плуатацией, ростовщичеством и спекуляцией; с 1890-х использовался для обо-значения формирующейся буржуазии деревни), деревенская буржуазия. К. возникло в крестьянской среде в ходе развития товарного производства и оc-тавалось верхушечной, зажиточной частью крестьянства до тех пор, пока по-следнее сохраняло черты докапиталистического класса-сословия.В массе сво-ей кулаки мало отличались по уровню культуры и быта от крестьян, участвова- ли в земледельческом труде.В дореволюционной России (а ныне в развиваю-щихся странах) - это преимущественно буржуазия эпохи первоначального на-копления, использующая методы кабальной эксплуатации (отра-ботки и т.п.). В развитых капиталистических странах К. составляет специфи- ческую группу с.-х. предпринимателей (земельных собственников и арендаторов). В России К.стало складываться как класс после крестьянской реформы 1861."

"Kulakisto (venäjän sanasta "kulak","nyrkki",alun perin "veijarin","nylkyrin" synonyy-mi, tarkoittaen henkilöä,joka eli riistolla, koronkiskonnalla ja keinottelulla; 1890-luvulta alkaen käytettiin merkitsemään muodostuvaa kyläporvaristoa), maalaisporvaristo."

Kulakisto nousi talonpoikaisympäristössä tavaratuotannon nousun myötä (siis myyn-tiä varten, RK), ja pysyi talonpoikaiston ylimpänä varakkaimpana osana niin kauan kuin tämä säilytti esikapitalistisen luokkakerrostuman piirteitä. Joukkona kulakit ero-sivat kultturitasoltaan ja tavoiltaan vähän talonpojista, osallistuivat maataloustöhin. Val-lankumousta edeltäneellä Venäjällä (ja nykyisin kehitysmaissa) tämä oli pääasi-assa alkuperäisen kapitalistisen kasaantumiskauden porvaristoa, joka käytti velkaor-juusriistoa (työllä maksamista) jne. Kehittyneissä kapitalistissa maissa kulakisto muodostaa maaseutuyrittäjien erityisen ryhmän (maanomistajat ja -vuokraajat).

Venäjällä kulakiston muodostuminen luokaksi alkoi v. 1861 maatalousreformista."

Ennen I maailmansotaa viidesosa talonpoikaistalouksista oli kulakkitalouksia, mutta niiden kautta kulki puolet markkinoille tulevista elintarvikkeista. Tuolloin enimmillään kulakkitalouksia lienee ollut n. 2 mlj.

Stolypinin agraarireformi v. 1905-1907 vapautti kaikki maanhankintaa valtiolta lainaa saaneet,eli "Tsaarin kulakit" lainojen takaisinmaksusta,jota uudistusta kaikki mahdol-liset tahot ensin tervehtivät "hyvinvointia tuovana". Toisin kävi:se vakiinnutti "vallitse-van kulakkiluokan" rikastuvaksi, juuri kuten tsaari ja Stolypin olivat tarkoittaneetkin tarkotuksella luoda tsaarinvallalle uusi "luokkatuki" tai tukiluokka, ja saattaa muut köyhtyväksi luokaksi maaseudulla.

(On huomattava, että omillaan toimivat perheviljelmät eivät olleet kulakkeja, vaan ´keskivarakkaita´, eivätkä kaikki alun perin varakkaatkaan. Kulakit olivat oma ryhmänsä tsaarin byrokratiallekin,joilla oli omia oikeuksia, esimerkiksi saada lainaa erityispankista, ja velvollisuuksia, kuten esimerkiksi kasakat.)

V. 1927 kulakkitalouksiksi katsottiin n. 1 mlj.taloutta,nyt n.5 % kaikista maaseudun talouksista.

1930 - 1932 karkotettiin nejännes kulakkitalouksista, 1% kaikista talonpoikaistalouk-sista, n. 200000 taloutta, kaukaisille seuduille (mm. Kazahstaniin).

1941 karkotuksessa toimi 230000 kulakkiperhettä, 920000 kanslaista. "
Vierailija
Viesti

Arkkis näyttää käyvän kovin kuumana. Toivottavasti sentään kotiväki on päässyt turvaan.

Arkkis kirjoitti: "Kyseessä oli ensisijaisesti "Jezhovin suuri puhdistus" ja korkein- taan toissijaisesti Stalinin."

Uskotko todella, että joku olisi omana operaationaan päässyt teloittamaan satoja tuhansia ihmisiä ilman Stalinin suostumusta?


http://www.tiede.fi/keskustelu/43388/ketju/viela_stalinista?page=3
Viesti
L

Lisäys: Belgian Leopold II ehdottomasti, kuten Arkkis mainitsee. Ulottui viime vuosisadan puolelle, joten kuuluu listan. Leopold II ei tietenkään ollut diktaattori Belgiassa, mutta henkilökohtaisesti omistamassaan Kongossa kyllä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuningas_Leopoldin_haamu


Vierailija
Viesti
Ronski
Arkkis näyttää käyvän kovin kuumana. Toivottavasti sentään kotiväki on päässyt turvaan.


Arkkis kirjoitti: "Kyseessä oli ensisijaisesti "Jezhovin suuri puhdistus" ja korkeintaan toissijaisesti Stalinin."


Uskotko todella, että joku olisi omana operaationaan päässyt teloittamaan satoja tuhansia ihmisiä ilman Stalinin suostumusta?

En pysty sanomaan mittään muuta konkreettista kuin nuo numerot.

Yhtä ja toista selviäisi tietysti tutkimalla sitä Memoralin listaa, että millaista porukkaa puhdistettiin. Sen verran olen tutkinut pistokokeilla, että se oli melko vanhaa, lähes sataprosenttisesti miespuolista, ja huomattavan ulkomaalaispitoista, ja kotimaisetkin usein muualla kuin oman kansallisuuden perinteisillä alueilla asuneita.


Vierailija
Viesti
L
Arkkis


Miljoonien talonpoikien kuolema Stalinin politiikan takia on fakta. Se, että sinä kehtaat kiistää asian, on tyrmistyttävää.


Tällä palstalla oli aikoinaan yksi Mengele -fani, joka vastaavien mielipiteiden takia taisi saada porttikiellon palstalle. Näköjään palstan ylläpito ei kohtele Stalinin vainojen kiistäjiä samalla tavalla.

Ei mulla ole pätevyyttä kiistää Memorialin nimilistaa.

Sieltä näkyvät myös ammatit.

Venäjän väestöstä kuului ennen vallankumousta jopa 80% maanviljelys- eli talonpoi- kaisväestöön, joten talonpoikaistausta ainakin oli enempi sääntö kuin poikkeus monilla muillakin, esimerkiksi sotilailla, ja teollisuustyöläisillä.

Vierailija
Viesti
L
Arkkis. Kirjoitit: "Ei mulla ole pätevyyttä kiistää Memorialin nimilistaa."


Niitä miljoonia nälkään tarkoituksella tapettuja ei kirjattu mihinkään listoihin.

Koska sellaisia ei ole koskaan ollutkaan.

"Hölömoottori" on skitsolallaa, ja seuraava Ukrainan parlamentti vaalien jälkeen kumoaa hourit.

New York Timesin tähtireportteri Walter Duranty teki vuonna 1931, joka oli juuri se kuivuusvuosi,Pulitzerilla palkitun raporttisarjan Ukrainasta,eikä havainnut merkkiä- kään mistään "tarkoituksellisesta nälkään tappamenisesta".Väestötilastot osoittavat vain muutoliikettä Ukrainasta lähialueille,jonka syynä oli näiden työvoimapula, ja teollisuuden siirtäminen Uralille ja Volgan alueen teollistaminen.

Minä olen helvetin monta kertaa isknyt ne väärennetyt skitsoilut tiskiin, että mistä lähteisja kuinka väärnetämällä hölömoottoritiedot on väärennetty!

Sen tiedon takana kyllä seison vaikka päätä katkaistaisiin, koska se ei minnekään jauhamisesta muutu!

post785144.html?hilit=%20Ukrainians#p785144

"Ei kuuden miljoonan juutalaisen tappaminen ole mitenkään ainutlaatuista.30-luvulla suurinpiirtein samassa ajassa stalinistit saivat hengiltä kuutisen miljoonaa ukraina-laista, ja armenialaisten menetykset nuorturkkilaisten kansanmurhakampanjassa olivat suhteessa suurempia kuin juutalaisten 2. maailmansodassa."

Paitsi että tuo ukrainalaisjuttu on valetta.

Se on muuten yhdessä lähteessä (joita tupataan netissä joka reikään) "Ukrainan kansalaiset", joita ne samat "maagiset luvut" muka tarkoittavat, kuten täällä (musiikkikauppasivulla):

http://muzon.com/view_post.php?post_id=2187

" HOLODOMOR


The Forgiven Holocaust of 1932-33

Pick up the Small Soviet Encyclopedia, 1940 edition, open it and under the letter "U" read what is written in the article "Ukrainian SSR".

It is a document and there you will see in black and white, although in fine print, that Soviet Ukraine according to the census of 1927 had a population of 32 million and in 1939 (twelve years later) 28 million.

Only 28 million? What happened to 4 million people after 1927? Where is the natural increase which in 12 years should have been at least 6-7 million? That means more than 10 million! What happened to those 10 million of the Ukrainian population? What happened to them in the "land of flourishing socialism?"

Ivan Bahryany, "I Accuse," in The Black Deeds of the Kremlin: A White Book, Vol. 1, Book of Testimonies, Ukrainian Association of Victims of Russian Communist Terror, Toronto, 1953, p. 3.

Posted on: 18/10/2005 at 14:00:31 (ip: 130.63.86.*) "

Ukrainan tasavallassa oli kansalaisia 32.6 mlj. (joista 28.3 mlj. etnisiä ukrainalaisia).

Toisisssa taas "yhtä arvovaltaisissa", se on "ukrainalaiset koko NL:ssa", kuten tässä:

http://www.ukrweekly.com/Archive/1984/258422.shtml

"A more accurate estimate of Ukrainian population loss can be derived by examining the 1926 and 1939 censuses on the basis of nationality, since the new settlers were not ethic Ukrainians.In the 1926 census,the USSR contained 31.2 million Ukrainians while the 1939 census lists only 28.1 million,an absolute decline of 9.9 percent or 3.1 million individuals. "

Sen varran vaan sanon,että jos Pienessä neuvostotietosanakirjassa hakusanan "Uk-rainian SSR" löystyy sana "Ukrainians", niin se tarkoittaa ehdottoman varmasti ni-menomaan ja vain Ukrainan tasavallan etnisesti ukrainalaisia kansalaisia. Mitä tähän lisätään tai poistetaan, se on varmasti väärin.

Mutta vuonna 1927 Ukrainan tasavallassa EI ollut 31.2 mlj kansalaista, ei edes 30 mlj:a, joka tuli täyteen vasta 1930 väestön kasvaessa vuosittain noin 0.5 mlj:lla, vaan n. 29.5 mlj, joista siis osa,tuolloin ehkä luokkaa miljoona tunnusti muita kansallisuuksia.

Vuoden 1939 väestönlaskennan mukaan koko NL:ssa oli kansallisuudeltaan  ukrainalaisia (oma kansallinen tunnustus) tarkasti ottaen35 611 000  (Bolshaja  Sovjetskaja entsiklopedija, osa 50, sivu 108).

[Korjaus: tuo on totta, mutta tässä ovat mukana myös Puolalta takaisinvallutun Länsi-Ukrainan 4.6 mlj. etnistä ukrainalaista. HM]


Täältä löytyvät oikealta hehtaarilta olevat väestötiedot:

http://www.tacitus.nu/historical-atlas/ ... russia.htm

Ja täältä rajat joiden mukaan ne kunakin vuonna on annettu:

http://www.tacitus.nu/historical-atlas/europe.htm

(Huom! Täälä on laueiden väestöjä "kahteen kertaan" esimerkiksi Suomen,Puolan ja Baltian väestöt vuoteen 1917 asti MYÖS VENÄJÄN yhteydessä! Lisäksi Neuvostoliitto on sekin "Venäjä".)

Mutta japanilaiset kyllä tappoivat kansanmurhaluontoisissa operaatiossa II maail-mansodan aikana joipa 20 mlj. kiinalaista. Noiden asioiden tutkimus etenee, ja tulee vielä esiin YK:ssakin viimeistään silloin,jos Japani kovasti haluaisi YK:n Turvallisuus- neuvoston pysyväisjäseneksi. Sen laajentaminen on kuitenkin jumissa, koska EU on ottanut asenteekseen "toimia kuin Saksa olisi siellä jo", vaikka EU:lla on siellä ennestäänkin selvä yliedustus eikä aliedustus. "

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-haidi-hautahourulalla-ilmoitti-taas-pyrkivns-eurokomissaariksi/

post1001555.html?hilit=Duranty#p1001555

https://www.tiede.fi/comment/1546813#comment-1546813

Minä en rupea valehtelemaan tieteestä pyssyjenkään edessä.

Se kaikille tiedoksi, jotka muuta odottavat, oli asia tämä tai jokin muu.Vierailija
Viesti
L
Arkkis,


Kirjoitit Stalinin tapattamista miljoonista talonpojista:

Koska sellaisia ei ole koskaan ollutkaan.

Joko sinä olet hullu, tyhmä tai kusipää. En kuitenkaan koe mielekkääksi jatkaa tästä aiheesta sinun kanssasi.

Jätetään asia Memoriaalille ja Venäjän ja muiden maiden valtioiden tieteellisille lai-toksille.Suomessa siihen ei ole mitään annettavaa.Tyhjää hölötystä ja mölötystä on jo aivan tarpeekdi ennestäänkin.

Ole hyvä ja lopeta floodaaminen. Ne sekopäät, kuten Tvomas, jotka ovat kanssa-si samaa mieltä, pysyvät samanmielisinä. Muita taas oksettaa kaltaisesi kirjoittaja.

Antaa tulla vaan. Minä oikeisen tieteelliset perusasiat silloin kun osaan.

Edelleen ihmettelen sitä, että Hitlerin tekojen kiistämisestä saa porttikiellon palstalle, mutta Stalinin selittelijät saavat kirjoittaa satoja käsittämättömän pitkiä valheellisia sepustuksiaan kenenkään häiritsemättä.

Minä en esitetyn tiedon valossa usko "hölömoottoria", ja minulla on siihen täysi oikeus, koska mikään kansainvälioikeudellinen instanssikaan ei ole sitä pätevästi todennut, tosin kuin holocaustia.

Jos valheiden uskomista ruvetaan juridisesti vaatimaan ja vahtimaan, niin ollaan fasismissa. Kansainvälinen oikeus ei yksityishenkilöiden mielipiteitä vahditakaan, ellei ole joku al-Qaida-propagandisti.


Vierailija
Viesti
Veli Hopea
Löytyi aiheeseen liittyvä kuvatus:


http://www.rense.com/1.imagesH/famine_dees3f.jpg

Kuka tahansa voi panna tuollaisia järjettömyyksiä nettiin kenestä tahansa, sanotaan että vaikkapa Kiina Suomesta (koska Suomi ja Suomen Tilastokeskus on yksin "70 miljoonaa Maon uhria" -sepityksen takana, täysin järjettömällä tavalla) ja niiden poistaminen neritä on käytännössä mahdotonta.


historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/demokratiaa-kiinaan-t40800.html?start=5

Joten joskus on valtioden, Suomenkin, joka on totuusoppilaista kovapäisin ja skitso-vaskistisin, ruvettava opettamaan myös oikeaa tietoa, ja kaikki järki lentää vähitellen ulkoavaruuteen...

Sinä varmaan "asiantuntijana pystyt nyt sitten vastaamaan TÄHÄN sotatieteelliseen ongelmaan, johon kukaan aikaisemmin ei ole pystynyt vastaamaan:

http://nakokulma.net/arkisto/index.php? ... #msg280032

" MILLÄ METODILLA,MILLAISELLA ORGANISAATIOLLA JA MITEN "AAMULEH- DEN KGB" MENETTELI SAADAKSEEN ILMAT PIHALLE 10 MILJOONASTA ASEISTETUSTA MAALAISESTA KOLMESSA KUUKAUDESSA! "Viesti
Arkkis,

Sinä varmaan "asiantuntijana pystyt nyt sitten vastaamaan TÄHÄN sotatieteelli- seen ongelmaan, johon kukaan aikaisemmin ei ole pystynyt vastaamaan:


http://nakokulma.net/arkisto/index.php? ... #msg280032


"MILLÄ METODILLA, MILLAISELLA ORGANISAATIOLLA JA MITEN "AAMU-LEHDEN KGB" MENETTELI SAADAKSEEN ILMAT PIHALLE 10 MILJOONAS-TA ASEISTETUSTA MAALAISESTA KOLMESSA KUUKAUDESSA! "

Aivan ensimmäiseksi tuli mieleeni, että mahtaako tuolla palstalla nimimerkki RK olla muuan tamperelainen rakennusstatiikan tutkija DI. Mutta tämä on vain sivuasia.

En tiedä, onko 10 miljoonaa oikea luku ja mihin suuntaan sitä pitäisi korjata.

Mahdollisista menetelmistä:

Kansanmurhia yleensä edeltää kansan riisuminen aseista. Oletan niin tapahtuneen myös Ukrainassa.

Ihmisillä on taipumusta optimismiin.Yleensä siitä on hyötyä,mutta ei suinkaan kaikis-sa tilanteissa. Useimmat ihmiset eivät usko vallanpitäjiensä äärimmäiseen pahuu-teen edes silloin, kun konkreettiset todisteet kävelevät aseistettuina sisälle tupaan.

Ukrainalaiset saattoivat luulla tilannetta pian ohimeneväksi, eivätkä siksi taistelleet riittävän lujasti, kun olivat vielä voimissaan. Myöhemmin se ei enää onnistunut, koska he olivat silloin jo nälän heikentämiä.

Keskusvallan määräämät aseistetut joukot ryöstivät elintarvikkeet, jotka myytiin mm. ulkomaille.

Vastustelusta rangaistiin välittömästi kuolemalla, ilman oikeudenkäyntejä.

Myös yritykset "varastaa" ravintoa hengenpitimiksi rangaistiin kuolemalla. Siis "varkaat" ammuttiin kuin varikset pelloille.

Pidän menetelmää järjestelmällisyydessään tehokkaampana kuin kaasukammioi-ta. Tuon luettelon laatimiseen en käyttänyt lainkaan lähteitä.Vetäisin sen päästäni. Voidaan katsoa myöhemmin, montako kohtaa meni pieleen.


Vierailija
Viesti
Veli Hopea
Arkkis,

Sinä varmaan "asiantuntijana pystyt nyt sitten vastaamaan TÄHÄN sotatieteel-liseen ongelmaan, johon kukaan aikaisemmin ei ole pystynyt vastaamaan:


http://nakokulma.net/arkisto/index.php? ... #msg280032


" MILLÄ METODILLA,MILLAISELLA ORGANISAATIOLLA JA MITEN "AAMU- LEHDEN KGB" MENETTELI SAADAKSEEN ILMAT PIHALLE 10 MILJOO-NASTA ASEISTETUSTA MAALAISESTA KOLMESSA KUUKAUDESSA! "

Aivan ensimmäiseksi tuli mieleeni, että mahtaako tuolla palstalla nimimerkki RK olla muuan tamperelainen rakennusstatiikan tutkija DI. Mutta tämä on vain sivuasia.


En tiedä, onko 10 miljoonaa oikea luku ja mihin suuntaan sitä pitäisi korjata.


Mahdollisista menetelmistä:


Kansanmurhia yleensä edeltää kansan riisuminen aseista. Oletan niin tapahtuneen myös Ukrainassa.

AINAKAAN TALONPOIKIA ei voitu riisua aseista,koska he hoitivat karjaa paimenta-malla. Jokaisella paimenella on isoreikäinen pyssy mukanaan mm. pikateurastuksia varten, ja tarvittaessa myös puolustukseksi. Eli aseistus on samaa luokkaa kuin Viet Kongin taistelijalla,jotka voittivat USA:n.Paimennettavan karjan ympärillä pyörii myös villeläimiä, kuten petoja ja villiskoja, jotka tappavat,jos pystyvät. Miehet olivat ainakin esimerkiksi kasakka-alueilla pyssyikäisiä tuolta 11 ikävuoden paikkeilta 90:en ainakin jos näkivät vielä jotakin. Amerikkalaiset saivat kokea nuo ääripäät ainakin kaupunki-sissisodankäynnissä erittäin vaarallisksi. 93-vuotias Viet Kongin sissi, tukikohdan luo-tettu vihanneskauppias,räjäytti 13-vuotiaan pojan avustamana Huén lentotukikohdan ilmaan.

Ukrainassa oli 30 milj.asukasta,neljännes NL:n asukasluvusta. Siihen miesten aseis-tariisuntaan olisi tarvittu Puna-armeijan koko rauhan ajan vahvuus n. 6 mlj., ukraina-laiset mukaan lukien, jos aseistariisuttavat olisivat panneet hanttiin.

Ihmisillä on taipumusta optimismiin. Yleensä siitä on hyötyä,mutta ei suinkaan kaikissa tilanteissa.Useimmat ihmiset eivät usko vallanpitäjiensä äärimmäiseen pahuuteen edes silloin, kun konkreettiset todisteet kävelevät aseistettuina sisälle tupaan.

Hitlerillä oli holocaustia varten "asiakkaat" valmiksi "paketoituina" keskitysleireissä ja he koostuivat suurelta osaltaan naisista ja lapsista ja myös mummuista ja vaareista. Silti Hitlerin hyvin rasvatulta täydellä teholla toimivalta organisaatiolta meni useita vuosia tuon väen pelkkään lahtaamiseen, vaikka heitä ei tarvinnut mistään arolta lähteä takaa-ajamaan. Yksi ukrainalainen lahdattava olisi sitonut keskimäärin yhden lahtaajan pitkäksi aikaa, ja lahtaajan todennäköisyys saada uhrinsa kiinni ei edes olisi ollut kovin hyvä...

Ukrainalaiset saattoivat luulla tilannetta pian ohimeneväksi eivätkä siksi taistelleet riittävän lujasti, kun olivat vielä voimissaan. Myöhemmin se ei enää onnistunut, koska he olivat silloin jo nälän heikentämiä.

Paapati. Mikä esti heitä kuivuusvuonna 1931 tappamasta eläimiä? Pakkohan niitä oli tappaa kuitenkin kuivuudenkin takia, missä niitä ei voitu ajaa vesien ääreen. Ja mil-joonista sotahevosistakin oltiin laittautumassa makkaratehtaiden kautta eroon. Sitä vaan ei missään tapauksessa saanut näyttää saksalaisille eikä edes puolalaisille.

Keskusvallan määräämät aseistetut joukot ryöstivät elintarvikkeet, jotka myytiin mm. ulkomaille.
Paapati. Lihaa varmaan myytiin,koska varsinkin hevosia vähennettiin todella ras-kaalla kädellä. Kovin monet maat eivät kuitenkaan osta hevosen lihaa, ja kylmä- ketjutkaan eivät olleet tuolloin tehokkaita. Karja olisi pitänyt ajaa teurastettavaksi loppukäyttäjien lähistölle, kuten USA:ssa.


Vastustelusta rangaistiin välittömästi kuolemalla, ilman oikeudenkäyntejä.

Mistä varustelusta? Bunkkerien rakentamisesta?

Myös yritykset "varastaa" ravintoa hengenpitimiksi rangaistiin kuolemalla.

Maaseudulta ei saada kaupungista käsin millään "kerättyä ruokaa pois". Se on ab-solut mahdotonta. Maaseutu kuristaa kaupunkia silloin, kun joku käyttää terroristista "ruokavaltaa". (Tästä syystä Mao kieltäytyi koskaan myöntämästä "työväenluokkaa johtavaksi luokaksi sosialistisessa vallankumouksessa", vaan sellainen oli hänen mieletään aina maaseutuväki.)

Siis "varkaat" ammuttiin kuin varikset pelloille. Pidän menetelmää järjestelmällisyydessään tehokkaampana kuin kaasukammioita.
Sulla ei ole mistään "järjestelmästä" mitään muuta "tietoa" kuin tyhjää pulinaa.

Panehan lukien uudelleen se kysymyslinkki.

Tuon luettelon laatimiseen en käyttänyt lainkaan lähteitä.

Sen huomaa luettelon tyhmyydestä.

Mitä tulee väestön vanhoihin varallisuussuhteisiin, niin mitä köyhempi henkilö oli ja mitä syrjäiselltä paikkakunnalta, sitä todennäköisemmin hän oli nimenomaa umpiuk-rainalainen, kun taas aivan erityisesti entiset kulakit ja kauppiaat olivat muita kansal-lisuuksia: venäläisiä, tataareita, saksalaisia, juutalaisia, armenialaisia ja mustalaisia. Kulakit ja muut ns. keskikerrokset, varsinkin ukrainalaiset sellaiset, olivat saaneet si-sällissodassa ankaran suoneniskun, koska heillä oli ollut kaksikin omaa separatistis-ta osapuolta sisällissodassa, nimittäin saksalaismieliset skoropadskilaiset ja ranska-lais/ puolalaismieliset petljuralaiset. Ne tappelivat molemmat sekä punaisia että val-koisia vastaan ja sen lisäksi vielä keskenään. Puolan inter-ventionistien heiluttua päällimmäisenä sen yhteistoimintaväkikin lähti lipettiin puolaisten mukana.Että ukrai- nalainen en-tinen ja silloinen tsaarin kulakki oli kyllä viimmestä päälle harvinainen ilmestys 20- ja 30-luvun Ukrainassa.


https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/venajan-toimeenpaneva-keskuskomitea-hyvaksyi-suomen-itsenaisyyden-4-1-1918/

Vetäisin sen päästäni.Voidaan katsoa myöhemmin,montako kohtaa meni pieleen.

Tähän mennessä kaikki. Lue linkki tarkemmin.


Viesti

Enpä tosiaan väitä itseäni asiantuntijaksi tässä(kään) asiassa, mutta vähän tulin nuuskineeksi.

Euroopan unionin parlamentti on saanut yskäistyä tällaisen lausunnon:


http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... 22IPR40408

Ukrainalaisilla on ollut näköjään kova vimma kirjoittaa holodomorista:


http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... %80%941933

Ilmeisesti monilla Stalinin aikaisen Neuvostoliiton kanssa tekemisissä olleilla kan-soilla on mielenkiintoisia ja vaikeasti unohtuvia historiallisia kokemuksia noista ajoista.


Vierailija
Viesti
Veli Hopea
Arkkis

Minä en esitetyn tiedon valossa usko "hölömoottoria", ja minulla on siihen täysi oikeus, koska mikään kansainvälioikeudellinen instanssikaan ei ole sitä pätevästi todennut, tosin kuin holocaustia.

Aika monet maat ovat sen todenneet tarkoitukselliseksi kansanmurhaksi. Karttaa vilkaisemalla näyttää siltä, että useat niistä ovat Ukrainan naapureita.

USA:n Kongressi ei ole päättänyt mitään tuollaista, tieto on väärä. Se on vain kä-sitellyt asiaa kanadalaisten uskonhörhölöiden toimeksiannosta,eli osoittanut "akti-viteettia" asiassa, johon sillä ei ole mitään päätösvaltaa, mutta ei ole, kuitenkaan tehnyt kansainvälisoikeudellisesti laittomia "päätöksiä" (tässä asiassa, muissa kylläkin!)


post541909.html?hilit=%20Congress#p541909 "

acedia

The U.S.Congress 1988 Commission on the Ukraine famine in its "Investigation of the Ukraine Famine of 1932-1933" concluded that: JOSEPH STALIN AND THOSE AROUND HIM COMMITTED GENOCIDE AGAINST UKRAINIANS IN 1932-1933.
Eli se VALIOKUNTA "päätti", mutta ITSE KONGRESSI EI!


Eikä se maata olisi merelle vienyt, vaikka olisi "päättänyt" Kongressikin, sillä lain-voimaisesti tuollaisista asioista voi päättää vain YK, ASIANMUKAISEN NÄYTÖN perustalta.

"Genocide" tarkoittaa nimenomaan "geenimurhaa", "rotumurhaa", ja se on kv. lain raskain rikos.

NL:ssa sellaisesta nimenomaan EI ollut kysymys, vaikka MUITA kansaivälisoikeu-dellisiakin sisäisiä (ja ulkoisia) laittomuuksia tapahtuikin. "

Noiden maiden parlamentit,jotka tuoallaista ovat menneet "päättämään", ovat mu-nanneet itsensä täysin, sillä parlamentin tehtävä on oman maan lakien säätäminen, eikä tieteen väärentäminen.Tieteen väärentämiseen ei edes YK:lla ole "toimivaltaa", vaan väärä päätös on väärä, ja rikollinen, vaikka sen olisi tehnyt YK:n Yleiskokous, jos on "päätetty musta valkoiseksi", kysymyksestä, joka EI OLE LUONTELTAAN POLIITTINEN.

Ehdottoman tieteellisen näytön pohjalta kyllä tieteestäkin päättäminen voi olla YK:n ja parlamenttienkin asia, kunhan muistetaan, että objektiivinen tieteellinen näyttö sit-ten periaatteessa kuitenkin menee "poliittisesta näytöstä" yli:niinpä YK on "päättänyt" mm. että "HIV-virus on AIDSIN syy ja sitä on sellaisena käsiteltävä".


Vierailija
Viesti
Veli Hopea
Enpä tosiaan väitä itseäni asiantuntijaksi tässä(kään) asiassa, mutta vähän tulin nuuskineeksi.


Euroopan unionin parlamentti on saanut yskäistyä tällaisen lausunnon:
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... 22IPR40408

Tässä ei sanota,että "Euroopan unionin parlamentti",vaan "MEPs",tässä ei puhuta "kansanmurhasta" (genocide),eikä mistään "KYMMENISTÄ miljoonista kuolleista". Tässä vain puhutaan, että olisi ollut "JÄRJETETTY" (Taivaasta tilattu?) nälänhätä, minkä taas esimerkiksi nykyinen Venäjä ehdottomasti kiistää.

post785144.html?hilit=%20Ukrainians#p785144

(Venäjä ei "hyväksy" myöskään Ukrainan holomoottoritukimuslaitoksen perutajan ja johtajan Stanislav Kulchitskyn kuolonuhrimäärää "3.5 mlj.", vaikka linkistä voi sellaisen käsityksen saadakin.

Venäjä kiinnittää myös ehdottoman aiheellisesti huomion siihen, etteivät hallituksen pakkotoimien kohteeksi joutuneet mitenkään erityisellä tavalla nimeomaan kansallisuudeltaan tai kieleltään ukrainalaiset.)

Ukrainalaisilla on ollut näköjään kova vimma kirjoittaa holodomorista:
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... %80%941933
Ei ole ollut mitään "vuoden 1937 väestönlaskentatuloksia",on vain keskeytetyn otan-tamenetelmällä suoritettavaksi tarkoitetun laskennan raakadataa, joka on määritel-mällisesti miljoonia todellisen asukasmäärän alapuolella Ukrainan kokoisessa maassa.Tämä data ei ole korjattavissa tilastollisesti valittujen tarkan laskennan alu-eiden tiedoilla vertaamalla niiden tarkan ja ensivaiheen laskennan tuloksia, sillä nuo alueet oli valittu päin prinkkalaa, laskettukin väärin.


Vuonna 1939 suoritettiin väestönlaskenta täysin perinteisellä menetelmällä, jossa jokainen kansalainen pyrittiin juoksemaan kiinni. Myös sen tulokset ovat aina todel-lisen alapuolella,ja muistuttavat siten erittäin pilkuntarkasti kerättyä raakadataa.Tilas- tollinen menetelmä on oikein käytettynä sekä suuresti halvempi että myös tarkempi kuin "kiinnijuoksumenetelmä".

Minun antamani tiedot ovat vuoden 1939 väestölakennasta,ja samoin ne Kanadan uskonhörhölöissä väärin luetut tiedot, joita olen siteerannut linkeissä ukrainalaisis-ta lähteistä.

Tuo vuoden 1937 raakadatan kaivaminen esille sekoitustarkoituksessa on uusi päänavaus sotapropagandarintamalla, mutta täysin falski sellainen kuitenkin.

Ilmeisesti monilla Stalinin aikaisen Neuvostoliiton kanssa tekemisissä olleilla kan-soilla on mielenkiintoisia ja vaikeasti unohtuvia historiallisia kokemuksia noista ajoista.

Nämä sinun esittelemäsi ovat ns. "uusmuistoja",jotka ovat verrattavissa esimerkiksi kauan tajuttomina olleiden ihmisten valemuistoihin... (epäilen muuten vähän vale-muistojakin siinä 25 vuotta tajuisena mutta ilmaisukyvyttömänä letkuissa olleen miehen tapauksessa).


Vierailija
Viesti
sapetix
ovolo
Stalin oli siitä mukava veikko, että teloitti mahtavan määrän omaa kansaan-sa.Vanhemmiten taisi tulla vielä vainoharhaiseksi ja teki laajoja puhdistuksia.


Eilen tuli TV:stä ohjelma Stalinista.Esim.ns.Stalinin kanava rakennettiin van-kityövoimalla (n. 200000 vankia), joista menehtyi ainakin noin 20000 vankia.

Venäjä /Arkkis kiistää tämän. Ei kuollut.
En suin päin kiistä. Asia selviää täältä Memorialin listasta, täällä ovat myös syntymä- ja kuolinpaikat. "Stalinin kanava" on venäjäksi "


http://lists.memo.ru/index1.htm

Hakea kannattaa sanalla "Беломор" (Беломорско-Балтийский канал).

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Baltic-White+Sea+Canal

Mikäli kuolleita tuli tai telotettuja ,olivat ne Unkarin nälänhädän valekuolleita?
Eräät kuvat ovat ovat olleet Unkarin nälänhädän kuolleita, sama ilmastovyöhyke.


NL:n olisi pitänyt olla hyvä ratkaisemaan sääongelmia, koska tsaarin Venäjäkin oli siinä huomattavan hyvä. Taito oli päässyt ruostumaan,sitä ei oltu tultu ajatelleeksi. Suomi ei aikanaan ottanut ruoka-apua vastaan, Snellmannin aikana, koska se olisi "kytkenyt Suomea moraalisesti Venäjään". Että sellaista moraalia.

Sitäpaitsi kaikki kuolevat joskus ja neuvostoliitossa(Unkarissa ?) se taisi olla monen osalla pelkkä helpotus.
Suomi sitäpaitsi aloitti sotimisen 1939
Kuka noin on väittänyt?

joten Suomi on sotasyyllinen.

Oli kyllä, Hitlerin tärkeimpänä liittolaisena Barbarossassa.


Viesti

Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät Kööpenhaminan koulukunnan näkemyk-sissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätettiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. Kenties 20% prosenttia kaikista neu-vostofyysikoista pidätettiin. Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vanki-lassa kymmenen vuotta myöhemmin. Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bron-steinille kävi yhtä huonosti.Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä,että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialek-tiikan soveltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin. Kahdella Landaun kollegalla, Lev Rosenkevitshilla ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo. Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuus-teorian tuntija Vsevelod Frederiks ja astrofyysikko B. Gerasimovitsh. Puhdistukset vaikuttivat neuvostoliittolaiseen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan voimakkaammin kuin varsinaiseen fysiikkaan. (s. 293).

Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot,mutta kommunistit joko ampuivat heidät, pani-vat heidät vankilaan tai tekivät muuten parhaansa pitääkseen heidät Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella. Heidän ei annettu matkustaa ulkomaille tieteellisiin kokouksiin. Venäläinen magnetismin ja matalien lämpötilojen tuntija Pjotr Kapitza vietti monta vuotta Rutherfordin laboratoriossa Cambridgessa ja neuvostoviranomaiset jopa suunnittelivat hänen kidnappaamistaan. (s. 294).


Vierailija
Viesti
Seppo_Pietikainen

Arkkis

sapetix

Suomi sitäpaitsi aloitti sotimisen 1939

Kuka noin on väittänyt?


joten Suomi on sotasyyllinen.
Oli kyllä, Hitlerin tärkeimpänä liittolaisena Barbarossassa.
v. 1939? Olet pelle.


Mihinkäs muuten Italia ja Romania unehtuivat?

Molemmista oli pelkkää harmia. Osin niin oli kyllä Suomestakin,jopa potenssiin, ker-rannaisvaikutuksineen, mutta se on toinen juttu ja johtui ennen kaikkea Aatun omista virheistä. Romania kelpuutettiin mukaan Barbarossaan parsimaan miljoonaa "puh-dasrotuista", jotka Saksa "tarvitsi" Suomeen ja Norjaan ja muihin näihin liittyviin, "pääasian" kannalta turhiin reikiin.Vierailija
Viesti
-:)lauri

Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?

Käydään vaan. Mulla vaan ei ole sitä kirjaa nyt, mutta tarkistan väitteesi viikolla kirjastossa.

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näke-myksissä ja väittivät - itse asiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).

Niels Bohr kannatti dialektista materialismia,vaikka olikin hyvin oikeitolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että NL yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommi-ryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Klaus Fuchs oli varmasti, ja pro-jektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköisesti. Amerik-kalaiset tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen, että NL oli saavut sellaisen tietoko-konaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö Pavel Su-doplatov vahvistaa osaltaan asian,joskin on pieni mah-dollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulok-seen että Bohr on Ruotsin va-kooja. Tällä perusteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut lansiliittoutuneille.

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).

Ettö 180000 fyysikosta 18 miljoonaa tapettin ja ammuttiin?

Sillä lailla! Sanoi Niilo ... ei kun Lauri Harvajärki!

Tuon "laskun" mukaan KAIKKI NL:ssa Stalinin kaudella ennen II maailmansotaa, 1923 - 38 kuolleet miespuoliset kansalaiset olisivat olleet "fyysikoita" ja KAIKKI OLISI TAPETTU! Täydet sata kertaa niin monta "tapettiin", kuin oli...

Mites olisi, jos tuolla "matikalla" siirtyisit "tieteestä" rallattamaan vaikka rokkimusiikista, siellä varmaan menisi kaikelaista täydestä...

PELKÄSTÄÄN se, että ei usko jumaliin eikä kreationismiin, ei todellakaan te kenetäkään "tieteellistä"...

Helge Kraghin "Kvanttisukupolviissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.

Täällä on yksi kavvaltaan vähän vanhentunut juttu, toisella kaavalla joka huomioi väestölisäyksen, keskimääräisen eliniän ei tarvinnut olla kuin 50 v. ja tulokset ovat muuten samoja:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/helsingin-yliopisto-poisti-nakosalta-vuonna-2003-lakkauttamansa-agora-keskustelupalstan

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskus-telun perusteella. Tässä keskutelussa on annettu luvut, paljonko telotettiin kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätet-tiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin.

Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100,joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. Leningrad oli yksi alle 10 fysikaalisten tieteiden keskuksesta: Mosko-va, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova, sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)

Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuil- le keskustelijoille heitä olleen 18 miljonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muuta oli "tapettu"... )

Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin.
Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.


http://lists.memo.ru/index2.htm

Бурсиан Виктор Робертович

Родился в 1886 г., г.Санкт-Петербург;немец;образование высшее;б/п; Окончил Петербургский ун-т в 1910. Профессор ЛГУ,декан Физфака ЛГУ, директор Физического НИИ.. Проживал: г.Ленинград, ул.Рубинштейна, 29, кв.4.
Арестован 8 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-8, 10, 11.
Приговор: 10 лет лишения свободы. В заключении в ОТБ (Ленинград, тюрьма "Кресты").Во время войны эвакуирован в Молотов,после войны реэвакуирован в Ленинград, в тюрьму Кресты. Умер в тюремной больнице 15.12.1945. Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Архив НИЦ "Мемориал" (Санкт-Петербург)

Бурсиан Матильда-Софья Робертовна

Родилась в 1888 г. немка; Проживала: Астрахани..
Приговорена: в 1941 г., обв.: по национальному признаку.
Приговор: Выслана на спецпоселение в Казахскую ССР.

Реабилитирована в 2005 г.


Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan soveltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin.
Älä sää pölpötä noilla logiikan "tiedoilla" mitään dialketiikasta. En viitsi edes linkittää asiasta konkreettista tekstiä räävittäväksi... Mutta niihin nimiin:


Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г.,г.Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; бес- партийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институ- тов,и. о.профессора ЛГУ. Проживал: г.Ленинград,Загородный пр., д. 11, кв. 4.
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.

Kahdella Landaun kolleegalla, Lev Rosenkevitshilla
Tuomittu trostkilaisen vastavallankumouksellisen järjestön jäsenyydestä, tuomittujen junioreja hänkin, 31-vuotias ja jo professori. Rehabilioitu.


http://lists.memo.ru/index17.htm

Розенкевич Лев Викторович

Родился в 1905 г.,г.С.-Петербург; русский; образование высшее;б/п; Инженер- технолог, профессор, научный руководитель лаборатории радиоизмерений, УФТИ. Проживал: Украинская ССР, г. Харьков, Чайковского, 16, кв. 15.
Арестован 5 июля 1937 г.
Приговорен: двойка 28 октября 1937 г., обв.: 54-6-7-11 ("...участник контррево- люционной троцкистской вредительской организации").
Приговор: ВМН Расстрелян 9 ноября 1937 г. Место захоронения - г. Харьков. Реабилитирован 11 июня 1957 г.

Источник: База данных о жертвах репрессий Харьковской обл. (Украина) "

ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo.
Sellaista nimeä ei Memorialin listassa ole.

[HM: Sovjetsjaka entsiklopediassa on,suprajohtavuuden löytäjiä,ei manintoja eri-mielisyyksistä.Häntä ei ole ainakaan rehabilioitu.Jos häntä pidetään yhä oikeana syyllisenä ja on silti Sovjetskajassa, niin täytyy olla todella kovan sarjan tiedemies ... Ala oli kuuma ja belgialaiset, saksaliset ja hollaintilaset  sekä Venäjä kärjessä...


http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Shubnikov%2c+Lev+Vasilevich
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lev_%C5%A0ubnikov ]


Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod Frederiks
Hän sai 1937 10 vuotta työleiriä ("Pulkovkin tapauksesta", mikä tuo sitten lienee-kin ollut), mutta kuoli vankilasairaalassa 1944 59-vuotiaana. Rehabilioitu.


http://lists.memo.ru/index21.htm

Фредерикс Всеволод Константинович

Родился в 1885 г., Нижний Новгород; образование высшее; физик, теоретик электроразведки,проф.(Физ.-техн.институт,Пед.институт,ЛГУ), консультант Геолкома. Проживал: Ленинград.
Арестован 21 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-10, 11 (геофизич. ветвь "пулковского дела").
Приговор: 10 лет ИТЛ + 5 пораж. в правах, отпр. в Тайшет, в 1938 переведен в Орловск. тюрьму, осенью 1940 этапир. в Ухтижемлаг, ум. в г.Горький в тюр. больнице (1944) Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Репрессированные геологи. М.-СПБ. 1999

Kuoli vankeudesta vapauduttuaan. Ei ole Sovjetskaja entsiklopedijassa.

ja astrofyysikko B. Gerasimovitsh.

Kappas! Pulkovon pääobservatorion johtaja, Keskustilastopalvelun johtajan Kra-velšin ohella korkein tuomittu tiede- tai tutkimusviranomainen. Tämä oli siis se "Pulkovon juttu", johon joku muukin fyysikko liittyy.

http://lists.memo.ru/index4.htm

Герасимович Борис Петрович

Родился в 1889 г., г. Кременчуг [по др. данным г. Полтава]; русский; б/п; директор Главной астрономической обсерватории АН СССР. Проживал: Лен. обл., Слуцкий р-н, п. Пулково.
Арестован 29 июня 1937 г.
Приговорен: Военная коллегия Верховного суда СССР, выездная сессия в г. Ленинград 30 ноября 1937 г., обв.: 58-6-7-8-11 УК РСФСР.
Расстрелян 30 ноября 1937 г.

Источник: Ленинградский мартиролог: 1937-1938

Ei ole rehabilioitu, joten Pulkovon juttuun uskotaan yhä. Täälähän siitä:

http://russcience.euro.ru/material/dela/pulkovo.htm

Aina jotakin oppii tämän netin kanssa, vaikka kuinka turhaa samojen asioiden jankkausta jauhettaisiin...

Historiasta todella kiinnostuneet saavat ripauksen asiaa tyhjän uskonnollisen "numeromagian" joukkoon...

Puhdistukset vaikuttivat neuvostoliittolaiseen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan voimakkaammin kuin varsinaiseen fysiikkaan. (s. 293).
Ai! Mihin suuntaan?

Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan tai tekivät muuten parhaansa pitääkseen heidät Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella.
Natsit tappoivat ja karkottivat fyysikot, mutta NL värväsi palvelukseensa ainakin fysiikan perustutkimuksen maailmankärjen. He useinkaan eivät halunneet toimia pelkästään englantilaisille tai amerikkalaisille. Siinäkin oli omat vaaransa.

Heidän ei annettu matkustaa ulkomaille tieteellisiin kokouksiin.

Piti olla jotakin esitettävää siellä konferenssissa. Nykyäänhän niihin pääsee myös rahalla "turistina", jos on jossakin tieteellisessä toimessa. Esitelmöitsijöiden toimia ei kysellä.

Venäläinen magnetismin ja matalien lämpötilojen tuntija Pjotr Kapitza vietti monta vuotta Rutherfordin laboratoriossa Cambridgessa ja neuvostoviranomai-set jopa suunnittelivat hänen kidnappaamistaan. (s. 294).

Hän kuitenkin palasi NL:on ja jatkoi hyökkäystään avaruustukimusta ja satelliittiteknologiaa vastaan.

Aika vähän jäi nimiä haaviin suuresta pyörryttävän "suuresta" ja ristiriitaisesta numeromagiasta...

Viesti
Arkkis
-:)lauri
Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?

Käydään vaan. Mulla vaan ei ole sitä kirjaa nyt, mutta tarkistan väitteesi viikolla kirjastossa.

Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näke-myksissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).
Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeistolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUSPE-RIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoili-jaksi atomipommiryhmään. Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennestään-kin,jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Klaus Fuchs oli varmasti, ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin todennäköi-sesti. Amerikkalaisiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen, että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden,jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakoilupäällikkö Pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, jos- kin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä peruteella he arveli-vat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut lansiliittoutuneille.

Höpö, höpö.

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).
Ettö 180000 fyysikosta 18 mijoonaa tapettin ja ammuttiin?

Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?


Sillä lailla! Sanoi Niilo ... ei kun Lauri Harvajärki!

Haluatko mahdollisesti tarkistaa sanavalintaasi Laurista sinne Arkkiksen suuntaan?

Helge Kraghin "Kvanttisukupolviissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.

Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-kes-kustelun perusteella. Tässä keskutelussa on annettu luvut,paljonko telotettiin kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.

Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätet-tiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin.
Jhas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. Leningrad oli yksi alle 10 fysikaalisten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. sanotaan nyt että siellä oli kymmenes osa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)


Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joille-kuille ksekstelijoille heitä olleen 18 miljonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muuta oli "tapettu"... )

Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä. No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.

Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin.
Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.

Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista huumoria.

http://lists.memo.ru/index2.htm


Бурсиан Виктор Робертович

Родился в 1886 г.,г.Санкт-Петербург; немец; образование высшее; б/п; Окон- чил Петербургский ун-т в 1910.Профессор ЛГУ,декан Физфака ЛГУ, дирек-тор Физического НИИ.. Проживал: г. Ленинград, ул. Рубинштейна, 29, кв. 4.
Арестован 8 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-8, 10, 11.
Приговор:10 лет лишения свободы.В заключении в ОТБ (Ленинград, тюрьма "Кресты"). Во время войны эвакуирован в Молотов,после войны реэвакуиро- ван в Ленинград, в тюрьму Кресты. Умер в тюремной больнице 15. 12. 1945. Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Архив НИЦ "Мемориал" (Санкт-Петербург)

Бурсиан Матильда-Софья Робертовна

Родилась в 1888 г. немка; Проживала: Астрахани..
Приговорена: в 1941 г., обв.: по национальному признаку.
Приговор: Выслана на спецпоселение в Казахскую ССР.

Реабилитирована в 2005 г.


Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan so-veltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994, 145). Hänet teloitettiin.

Бронштейн Матвей Петрович


Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов,и.о.профессора ЛГУ. Проживал: г.Ленинград, Загородный пр.,
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.


Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.

On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.


Kahdella Landaun kolleegalla, Lev Rosenkevitshilla
Tuomittu trostkilaisen vastavallankumoukselisen järjestön jäsenyydestä, tuomittujen junioreja hänkin, 31-vuotias ja jo professori. Rehabilioitu.


http://lists.memo.ru/index17.htm

Розенкевич Лев Викторович

Родился в 1905 г., г. С.-Петербург; русский; образование высшее; б/п; Инженер-технолог, профессор, научный руководитель лаборатории радио-измерений, УФТИ. Проживал: Украинская ССР, г. Харьков, Чайковского,
Арестован 5 июля 1937 г.
Приговорен: двойка 28 октября 1937 г., обв.: 54-6-7-11 ("...участник контрреволюционной троцкистской вредительской организации").
Приговор: ВМН Расстрелян 9 ноября 1937 г. Место захоронения - г. Харьков. Реабилитирован 11 июня 1957 г.

Источник: База данных о жертвах репрессий Харьковской обл. (Украина) "


ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo.
Sellaista nimeä ei Memorialin listassa ole.

Ilmeisesti sinun kannattaisi sitten hieman päivittää listaa?

Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod Frederiks
Фредерикс Всеволод Константинович


Родился в 1885 г., Нижний Новгород; образование высшее; физик, теоре-тик электроразведки, проф.(Физ.-техн. институт, Пед. институт, ЛГУ), консультант Геолкома. Проживал: Ленинград.
Арестован 21 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-10, 11 (геофизич. ветвь "пулковского дела").
Приговор: 10 лет ИТЛ + 5 пораж. в правах, отпр. в Тайшет,в 1938 переве-ден в Орловск. тюрьму, осенью 1940 этапир. в Ухтижемлаг, ум. в г. Горь-кий в тюр.больнице (1944) Реабилитирован 8 декабря 1956 г.ВК ВС СССР

Источник: Репрессированные геологи. М.-СПБ. 1999

Täytyy myöntää, että en ymmärrä sanaakaan.

ja astrofyysikko B.Gerasimovitš.Puhdistukset vaikuttivat neuvostoliittolaiseen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan voimakkaammin kuin varsinaiseen fysiikkaan. (s. 293).


Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot,mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan tai tekivät muuten parhaansa pitääkseen heidät Neuvos-toliiton rajojen sisäpuolella. Heidän ei annettu matkustaa ulkomaille tieteellisiin kokouksiin. Venäläinen magnetismin ja matalien lämpötilojen tuntija Pjotr Kapitza vietti monta vuotta Rutherfordin laboratoriossa Cambridgessa ja neuvostoviranomaiset jopa suunnittelivat hänen kidnappaamistaan. (s. 294).


Vierailija
Viesti
offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan
Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.

Höpöä: hän siitä nimenomaan henkilökohtaisesti päätti,sen jatkamisesta. Eräs baš- kirialainen tutkija pääsi vartijoiden ohi livahtamaan hänen ohitseen Kremliin ja esitti suoraan hänelle projektisuunnitelmansa. Tästä on elokuvakin, jossa rakettiharrasta- jan nimi oli Baškirtsev. Oikea nimi oli jotakin sinne päin, saattoi olla Baškirov.

Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966.
Mistä hän istui ja millä tavalla menetti terveytensä?

Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.

Siitä luovuttiin kalliina ja konkreettisesti vähähyötyisenä.

Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .

Hänellä ei ollut mitään diagnoosia, ei myöskään jälkikäteistä. Kuuohjelman lakkautti Bezhnev. Oli liikaa muita menoja, mm. Vietnamin auttaminen sodassa.


Vierailija
Viesti

-:)lauri
Arkkis

"-:)lauri": Noniin Arkkis käydäänkö läpi kirjan


Kvanttisukupolvet tekstit, joihin olen viitannut?

"Arkkis": Käydään vaan. Mulla vaan ei ole sitä kirjaa nyt, mutta tarkistan väitteesi viikolla kirjastossa.

Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.
Olen lukenut, ja suosittelen muillekin, mutta en ole ostanut itselleni. Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.

Neuvostoliiton johtavat fyysikot pitäytyivät kööpenhaminan koulukunnan näke-myksissä ja väittivät - itseasiassa heidän oli pakko väittää - että ne oli helppo mukauttaa dialektiseen materialismiin. (s. 291).

Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oikeistolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUS-PERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän va-koilijaksi atomipommiryhmään.Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi ennes-täänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta":

Klaus Fuchs oli varmasti,ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hyvin toden-näköisesti. Amerikkalaiset tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen, että NL oli saanut sellaisen tietokokonaisuuden,jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Op-penheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö pavel Sudoplatov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väärennös.

Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä perusteella he arvelivat, että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut länsiliittoutuneille.
Höpö, höpö.

Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".

Kentis jopa 18 miljoonaa pidätettiin ja ehkä puolet tästä määrästä teloitettiin tai katosi muuten. (s. 293).

Ettö 180000 fyysikosta 18 mijoonaa tapettin ja ammuttiin?
Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?

Sellaisen kuvan siitä hölmömpi sai,joka tulkitsee tektejä kuin sinä."18 miljoonaa muu-ta tapettua" on tasan yhtä paksua hourulallaa: Se tarkoittaisi yhdessä sotien uhrien kanssa, että kaikki miespuoliset järjetään olisivat NL:ssa/Venäjällä I maail-mansodan alun ja II maailmansodan lopun välillä kuolleet joko sotien tai "kommunismin tapettuna uhrina...

Sillä lailla! Sanoi Niilo ... ei kun Lauri Harvajärki!

Haluatko mahdollisesti tarkistaa sanavalintaasi laurista sinne Arkkiksen suuntaan?


Helge Kraghin "Kvanttisukupolvissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.
Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.

Olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat varmaan kymmeneen kertaan nettiin kirjoittaessani. Jotakin olen jonnekin oikaissutkin.

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-kes-kustelun perusteella. Tässä keskustelussa on annettu luvut,paljonko teloitettiin, kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisista rikoksista syytettyinä.
Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?

Ei se auta esittämiini julkisiin tietoihin mitään.

Historioitsijat ovat selvittäneet, että vuosien 1935-1941 puhdistuksissa pidätettiin yli sata fyysikkoa pelkästään Leningradin alueella. Kenties 20% prosenttia kaikista neuvostofyysikoista pidätettiin.
Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. Leningrad oli yksi alle 10:stä fysikaalisten tieteiden keskuk- sesta: Moskova,Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk,Kiova. Sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL:n fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...) Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joil-lekuille keskustelijoille heitä olleen 18 miljoonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muut oli jo "tapettu"... )
Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä.

Minäkin vähän "kärjistän" omalta puoleltani...

No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.

Sopii kokeilla.

Viktor Bursian pidätettiin vuonna 1936 ja hän kuoli vankilassa kymmenen vuotta myöhemmin.
Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.
Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista humoria.

Eikö olisi pitänyt rehabilioida?

http://lists.memo.ru/index2.htm


Бурсиан Виктор Робертович

Родился в 1886 г., г.Санкт-Петербург; немец; образование высшее; б/п; Окончил Петербургский ун-т в 1910.Профессор ЛГУ,декан Физфака ЛГУ, директор Физического НИИ.. Проживал: г.Ленинград, ул. Рубинштейна,
Арестован 8 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-8, 10, 11.
Приговор: 10 лет лишения свободы. В заключении в ОТБ (Ленинград, тюрьма "Кресты"). Во время войны эвакуирован в Молотов, после войны реэвакуирован в Ленинград, в тюрьму Кресты. Умер в тюремной больнице 15.12.1945. Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Архив НИЦ "Мемориал" (Санкт-Петербург)

Бурсиан Матильда-Софья Робертовна

Родилась в 1888 г. немка; Проживала: Астрахани..
Приговорена: в 1941 г., обв.: по национальному признаку.
Приговор: Выслана на спецпоселение в Казахскую ССР. Реабилитирована в 2005 г.


Venäläisjuutalaiselle teoreetikolle Matvei Bronsteinille kävi yhtä huonosti. Hänet pidätettiin vuonna 1937 väärin perustein syytettynä vakoilusta, mutta myös siitä että hän "määrätietoisesti vastusti materialistisen dialektiikan so-veltamista luonnontieteisiin" (Gorlik ja Frenkel 1994,145). Hänet teloitettiin.
Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г.Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педагогического институтов, и. о. профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.


Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.

On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.

Mikä TÄSSÄ on "hourulallaa":

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/leninin-oppi-objektiivisesta-ja-konkreettisesta-tieteellisesta-totuudesta-1

Ettei vain olisi niin, että näiden tieteenfilosofisten perustosiasioiden SIVUUTTAMI- NEN johtaa ennemmin tai myöhemmin hourulallaan?

Niin ainakin käytännössä on paljolti päässyt käymään Suomessa yhdellä ja toisella alalla...

"-:)lauri": Kahdella Landaun kolleegalla, Lev Rosenkevitshilla


"Arkkis": Tuomittu trostkilaisen vastavallankumoukselisen järjestön jäsenyy-destä, tuomittujen junioreja hänkin, 31-vuotias ja jo professori. Rehabilioitu.

http://lists.memo.ru/index17.htm

Розенкевич Лев Викторович

Родился в 1905 г., г. С.-Петербург; русский; образование высшее; б/п; Инженер-технолог, профессор, научный руководитель лаборатории радиоизмерений, УФТИ. Проживал: Украинская ССР, г. Харьков, Чайковского, 16, кв. 15.
Арестован 5 июля 1937 г.
Приговорен: двойка 28 октября 1937 г., обв.: 54-6-7-11 ("...участник контрреволюционной троцкистской вредительской организации").
Приговор: ВМН Расстрелян 9 ноября 1937 г. Место захоронения - г. Харьков. Реабилитирован 11 июня 1957 г.

Источник:База данных о жертвах репрессий Харьковской обл. (Украина) "

ja Lev Schubnikovilla oli sama traaginen kohtalo.
Sellaista nimeä ei Memorialin listassa ole.
Ilmeisesti sinun kannattaisi sitten hieman päivittää listaa?

Ei ole mun asiani, mutta sinä voit ilmoittaa sinne, jos katsot jonkun puuttuvan.

Muita teloitettuja tai vankilassa kuolleita fyysikoita suhteellisuusteorian tuntija Vsevelod Frederiks

Фредерикс Всеволод Константинович

Родился в 1885 г., Нижний Новгород; образование высшее; физик, теоретик электроразведки, проф.(Физ.-техн. институт, Пед. институт, ЛГУ), консультант Геолкома. Проживал: Ленинград.
Арестован 21 октября 1936 г.
Приговорен: ВК ВС СССР 25 мая 1937 г., обв.: 58-10, 11 (геофизич. ветвь "пулковского дела").
Приговор: 10 лет ИТЛ + 5 пораж. в правах, отпр. в Тайшет, в 1938 переведен в Орловск. тюрьму, осенью 1940 этапир. в Ухтижемлаг, ум. в г.Горький в тюр. больнице (1944) Реабилитирован 8 декабря 1956 г. ВК ВС СССР

Источник: Репрессированные геологи. М.-СПБ. 1999

Täytyy myöntää, että en ymmärrä sanaakaan.

Kokeile Babelfishiä! Mutta älä sitten levitä sen hölmöyksiä "NL:n virallisena stalinisti-sena kantana"...Sitäkin on sattunut. Yksi pökkky aloitti "voitonriemuisesti" "keskuste-lun" (muulla kuin tällä palstalla) netistä löytämistään "tarkoista tapettujen määris-tä", kun ne olivat aivan tavalliset venäjänkieliset väestötiedot... "Keskustelu" oli jatkunut jonkin aikaa, kun minä sen sitten vislasin poikki... Ja "arvaa harmittiko".


Viesti
Arkkis
-:)lauri
Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.
Olen lukenut, ja suosittelen muillekin, mutta en ole ostanut itselleni. Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.

Eikä ollut. Lue kirja ja arvostele sitä vasta sitten. Antaisi edes jonkin tasoista uskottavuutta skitsofreeniselle houruilullesi.

Niels Bohr kannatti dialektista materialismia,vaikka olikin hyvin oikeistolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMENTAARISUUS-PERIAATETTA DM:n sovellutuksena,niin että NL yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään.Tosin NL:lla oli siellä jo ilmeisesti kaksi en-nestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruu-desta": Klaus Fuchs oli varmasti,ja projektin johtaja Robert Oppenheimer hy- vin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen, että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden, jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakolupäällikkö Pavel Sudoplatov vahvis-taa osaltaan asian, joskin on pieni mahdollisuus, että kirja on CIA:n väären-nös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen,että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä perusteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut länsiliittoutuneille.
Höpö, höpö.
Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".

Höpö, höpö.

Ettö 180000 fyysikosta 18 mijoonaa tapettin ja ammuttiin?
Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?
Sellaisen kuvan siitä hölmömpi sai, joka tulkitsee tektejä kuin sinä.

Tuo kuvasi lienee sitä diealektista materialismia?

Helge Kraghin "Kvanttisukupolvissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.
Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.
olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat nettiin kirjoittaessani varmaan kymmeneen kertaan. Jotakin ole jonnekin korjannutkin.

Höpö höpö. Lue nyt ensin kirja ryhdy vasta sitten pätemään.

Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitellakaan WTC-keskustelun perusteella. Tässä keskustelussa on annettu luvut, paljonko teloitettiin, kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.
Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?
Ei se auta esittämiini julkisiin tietohin mitään.

Se estäisi skitsofreenisen hourulallan esittämistä, kutsuit sinä sitä sitten millä nimikkeellä tahansa.

Jahas, että20% Leningradin fyysikoista oli 100, joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. Leningrad oli yksi alle 10 fysikaalisten tieteiden keskuk-sesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. Sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL:n fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä ...)


Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa", kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille keskustelijoille heitä olleen 18 miljoonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muut oli jo "tapettu"... )

Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä.
Minäkin vähän "kärjistän" omalta puoleltani...

Mikä ei ole mitenkään yllättävää stalinismissa.

No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.
Sopii kokeilla.

Älyllinen kehitysvammaisuus ei motivoi.Siinä kun todistettavasti loppuu todellisuu-den hahmottaminen 1900-vuosisadan alkuun ja kaikki tiede sen jälkeen on ollut puhdasta hepreaa. Sinä olet siitä elävä todiste.

Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vaimo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin. Molemmat rehabiolioitu, mies 1956, vaimo 2005.
Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista humoria.
Eikö olisi pitänyt rehabilioida?

Ei.

Бронштейн Матвей Петрович

Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педаго-гического институтов, и.о.профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в гЛенинград 18 февраля 1938 г.обв.:ст.ст.58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.

On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi,ettei sekoita skitsofreenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.

Mikä TÄSSÄ on "hourulallaa":


https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/materialistisen-dialektiikan-totuuskasityksesta-sovellettuna-teknisiin-tieteisiin

Se, ettei se ole luonnontiedettä.

Ettei vain olisi niin, että näiden tieteenfilosofisten perustosiasioiden SIVUUTTA-MINEN johtaa ennemmin tai myöhemmin hourulallaan? Niin ainakin käytännös-sä on paljolti päässyt käymään Suomessa yhdellä ja toisella alalla...

Kun valee tieteelliset käsityksensä betoniin, on todennäköistä, että mielenrauha järkkyy kun tiede kehittyy.


Vierailija
Viesti
-:)lauri
offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan
Eikä vain fyysikoita.Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.Sergei Koroljevkin menetti van-kileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuon-na 1966 .Kesken kuulentoohjelman suunnittelu- ja kehitystyön. Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .
Ja mielestäni kummallista, että vielä on silti joitain kansanmurhia kieltäviä stalinisteja kuten Arkkiksia,

En kiistä YK:n asianmukaisesti toteamia kansanmurhia, ja pidän YK:n kansamurhien määritelmää oikeaan osuneena ja välttämättömänä erottaa "tavallisista raakuuksis-ta". Kansamurhan käsitteeseen liittyy "sosiobiologian" ideologia, joka on näin hiukan mutkan kautta,äärimmäisimpien seuraamustensa kautta,kriminalisoitu YK:ssa. Ja sitä varten se joitakuita niin helvetisti jurppiikin!

jotka kuvittelevat tekevänsä maailmalle palveluksen valehtelemalla julkisesti mustan valkoiseksi.
Minä korjaan jopa Hitleriä koskevia valeita,kun taannoin mm. MTV3:n palstalla eräs huippuahkera kirjoitteli propagoi "tietoa" "140 miljoonasta juutalaisesta 30-luvulla. Että, ninku, "130 miljoonaan olisi tapettu". Valetta mikä valetta.


En todella näe Stalinissa juuri muuta kehumisen arvoista kuin tosiaan toisen maailmansodan voitto.

Siinä sitä onkin, jos se todella hänen ansionsa oli, mistä voi olla montaa mieltä. Kyllä se oli yhtä paljon Churchillin ja Rooseveltinkin ansio. Kuka tahansa olisi voinut munia raskaasti, ja olisi tullut vielä suunnattomasti enemmän uhreja.Itse lopputulos ei olisi muuttunut kuitenkaan: Saksalla ja Japanilla (ja Suomella) ei todellakaan ollut mitään todellista mahdollisuutta "voittaa", sen jälkeen kun Hitler oli mämmännyt atomipommin.

Eikä muuten näe nykyinen Venäjän johtokaan, mutta onneksi sentään Arkkis.

Ai mitä mää nyt oikein "näen"?


Viesti
Arkkis
-:)lauri
offmind

Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.Sergei Koroljevkin me-netti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yl-lättäen vuonna 1966. Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön. Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta.
Ja mielestäni kummallista, että vielä on silti joitain kansanmurhia kieltäviä stalinisteja kuten Arkkiksia,
En kiistä YK:n asianmukaisetti toteamia kansanmurhia ja pidän YK:n kansanmur-hien määritelmää oikeaan osuneena ja välttämättömänä erottaa "tavallisista raa-kuuksista". Kansamurhan käsitteeseen liittyy "sosiobiologian" ideologia, joka on näin hiukan mutkan kautta,äärimmäisimpien seuraamustensa kautta,kriminalisoitu YK:ssa. ja sitä varten se joitakuita niin helvetisti jurppiikin!

Ja kiistät onneksi Stalinin kansanmurhat. Kun Arkkis sulkee silmänsä faktoilta sen pahempi faktoille.

jotka kuvittelevat tekevänsä maailmalle palveluksen valehtelemalla julkisesti mustan valkoiseksi.
Minä korjaan jopa Hitleriä koskevia valeita, kun taannoin mm. MTV3:n palstalla eräs huippuahkera kirjoitteli propagoi "tietoa" "140 miljoonasta juutalaisesta 30- luvulla. Että, ninku, "130 miljoonaan olisi tapettu". Valetta mikä valetta.

Sinun tarpeesi puolustella kansamurhaajia on jo rekisteröity.

En todella näe Stalinissa juuri muuta kehumisen arvoista kuin tosiaan toisen maailmansodan voitto.
Siinä sitä onkin, jos se todella hänen ansionsa oli, mistä voi olla montaa mieltä. Kyllä se oli yhtä paljon Churchillin ja Rooseveltinkin ansio. Kuka tahansa olisi voi-nut munia raskaasti, ja olisi tullut vielä suunnattomasti enemmän uhreja. Itse lop-putulos ei olisi muuttunut kuitenkaan: Saksalla ja Japanilla (ja Suomella) ei todel-lakaan ollut mitään todellista mahdollisuutta "voittaa", sen jälkeen kun Hitler oli mämmännyt atomipommin.


Eikä muuten näe nykyinen Venäjän johtokaan, mutta onneksi sentään Arkkis.
Ai mitä mää nyt oikein "näen"?

Isä aurinkoisen, tuon tieteen ja tekniikan jättiläisen.


Viesti
Arkkis
offmind
-:)lauri
Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan
Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.
Höpöä: hän siitä nimenomaan henkilökohtaisesti päätti, sen jatkamisesta.

NL:n rakettiteknologian tutkimus tyssäsi lähes kokonaan vuoden -38 puhdistuksiin. Stalin päätti sen jatkamisesta vasta sodan jälkeen vuonna 1946.

Eräs bashkiirialainen tutkija pääsi vartijoiden ohin livahtamaan hänen ohitseen Kremliin ja esitti suoraan hänelle projektisuunnitelmansa. Tästä on elokuvakin, jossa rakettiharrastajan nimi oli Bashkirtsev. Oikea nimi oli jotakin sinne päion, saatoi olla Bashkirov.

Että livahtaa piti. Tuo tarina on kummallinen mutta kuvastanee sen ajan Neuvostoliiton poliittisen johdon sairautta.

Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966.
Mistä hän istui ja millä tavalla menetti terveytensä?

Kolyman kultakaivoksella Itä-Siperiassa.Ilmeisesti paikkaa pidettiin varmana kuole- mantuomiona.Terveytensä hän menetti niin,että se johti ennenaikaiseen kuolemaan.

Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.
Siitä luovuttiin kalliina ja konkreettisesti vähähyötyisenä.
Ohjelma ajoi karille Korolevin kuoleman jälkeen koska kakkosketjusta ei löytynyt riittävän lahjakasta korvaajaa ja poliittinen johto töpeksi entiseen malliin. Mutta "kuuraketti" N1:n kehitysohjelmasta luovuttiin vasta 1974.


Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .
Hänellä ei ollut mitään diagnoosia,
No ei taatusti ollut diagnoosia, kuka sen olisi tehnyt?? Vainoharhaisesta käyttäytymi- sestä päätellen kyse saattoi olla skitsofreniasta. Mutta mitäs itse veikkasit?


ei myöskään jälkikäteistä.
Tärkeintä taisikin olla se, että hän oli kuollut


Kuuohjelman lakkautti Bezhnev. Oli liikaa muita menoja, mm. Vietnamin auttaminen sodassa.

Silti oli varaa syytää miljardeja oman avaruussukkulan ja Buran-kantoraketin kehitte- lyyn, jotka sitten hylättiin ensilennon jälkeen vaikka järjestelmä olikin ilmeisesti toimiva. Mutta sehän oli vain taas tyypillistä neukkumeininkiä.

Nykyvenäjä käyttää edelleen Sojuz -avaruusalusta jonka Korolev suunnitteli 1960- luvun alkupuolella.


Vierailija
Viesti
-:)lauri
Arkkis
-:)lauri
Eli sinä et ole kirjaa edes lukenut? Sehän selittääkin näistä aivopiesuistasi lähes kaiken.
Olen lukenut, ja suosittelen muillekin, mutta en ole ostanut itselleni. Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.
Eikä ollut. Lue kirja ja arvostele sitä vasta sitten. Antaisi edes jonkin tasoista uskottavuutta skitsofreeniselle houruilullesi.
Täällä olen ainakin arvostellut:

post1113087.html?hilit=%20Kvanttisukupolvet#p1113087

"Arkkis": Niels Bohr kannatti dialektista materialismia, vaikka olikin hyvin oi-keistolainen henkilö, ja hän piti nimeään kantavaa BOHRIN KOMPLEMEN-TAARISUUSPERIAATETTA DM:n sovellutuksena, niin että Nl yritti kovasti värvätä hän vakoilijaksi atomipommiryhmään.Tosin NL:lla oli siellä jo ilmei-sesti kaksi ennestäänkin, jotka lisäksi eivät tainneet tietää toistaa toistensa "virkatoveruudesta": Klaus Fuchs oli varmasti,ja projektin johtaja Robert Op-penheimer hyvin todennäköisesti. Amerikkalsiet tulivat 50-luvulla sellaiseen tulokseen, että NL oli saavut sellaisen tietokokonaisuuden,jota ei ollut voinut kukaan muu kuin Oppenheimer toimittaa. NL:n vakoilupäällikkö Pavel Sudo-platov vahvistaa osaltaan asian, joskin on pieni mah-dollisuus, että kirja on CIA:n väärennös. Sittemmin venäläiset tulivat siihen tulokseen, että Bohr on Ruotsin vakooja. Tällä perusteella he arvelivat että Ruotsi oli samanlainen "petollinen ystävä" Saksalle kuin Suomi oli ollut länsiliittoutuneille.


"-:)lauri": Höpö, höpö.

Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".
Höpö, höpö.
Et siis usko, että Oppenheimer olisi ollut NL:n miehiä? Uskotko, että hän oli naimi-sissa Meksikon kommunistisen puolueen puheenjohtajan lesken kanssa? Ja se puheenjohtaja oli tapettu, mahdollisesti amerikkalaisten toimesta?*


[HM: USA:n New Mexicon kommunistipuolueen puheenjohtajan joe Dalletin kanssa, joka oli Oppenheimerin tapaan teollisen omaisuutensa USA:n muuton yhteydessä huijauksella menttäneen eurooppalaisen siirtolaisperheen poika. Dallet kaatui Espanjan sisällissodassa.]

"Arkkis": Että 180000 fyysikosta 18 miljoonaa tapettin ja ammuttiin?

"-:)lauri": Missä minä puhuin 18 miljoonasta fyysikosta?

Sellaisen kuvan siitä hölmömpi sai, joka tulkitsee tekstejä kuin sinä.
Tuo kuvasi lienee sitä dialektista materialismia?

No ei ole. Vain kokemusta keskustelupalstojen tavoista.

"Arkkis":Helge Kraghin "Kvanttisukupolvissa" ei puhuta tavuakaan mistään tuollaista hourulallatuksista! Sitä vastoin siellä kyllä kerrotaan tuosta atomivakoilusta varsin ansiokkaasti.


"-:)lauri": Ikävä kyllä sinä et voi päättää mitä siinä kirjassa lukee. Kannattaisi varmasti myös lukea se kirja ensin.

Olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat nettiin kirjoittaessani varmaan kymmeneen kertaan. Jotakin ole jonnekin korjannutkin.
Höpö höpö. Lue nyt ensin kirja ryhdy vasta sitten pätemään.

Ei kuulu edes kirjan aiheenpiiriin. Kaikenlainen aiheen vierestä lörpöttely on pahasta, ja kustantajakin sellaisen karsii.

Lue huviksesi jotakin norjalaista tai tanskalaista populaarihistoriateosta, vaikka Koko kansan kirjakerhon Suurta maailmanhistoriaa (Sven Tägill), niin huomaat ääni on kellossa aivan toinen kuin suomalaisissa kyhäelmissä!

"Arkkis": Olet huomattavasti hullumpi ihminen kuin olisin voinut kuvitella- kaan WTC-keskustelun perusteella.Tässä keskustelussa on annettu luvut, paljonko teloitettiin, kuoli ns. Jeshovin vainoissa tai muuten vaan näistä poliittista tai valtiollisita rikoksista syytettyinä.


"-:)lauri": Mitä mieltä olet Arkkis? Olisikohan moderaattorien aika motivoida sinua pienellä jäähyllä?

Ei se auta esittämiini julkisiin tietoihin mitään.
Se estäisi skitsofreenisen hourulallan esittämistä, kutsuit sinä sitä sitten millä nimikkeellä tahansa.

Nojaan vain tieteellisesti päteviin lähteisiin, toisin kuin lallatteijat, jotka hokevat mantroja.

Jahas, että 20% Leningradin fyysikoista oli 100,joten sillä tuon mukaan siellä toimi 500 fyysikkoa. Leningrad oli yksi alle 10:stä fysikaalisten tieteiden keskuksesta: Moskova, Leningrad, Baku, Irkutsk, Minsk, Kiova. Sanotaan nyt että siellä oli kymmenesosa NL: fyysikoista (viidennes on kyllä varmasti lähempänä...)


Nyt saat koko NL:ssa olleen "5000 fyysikkoa",kun äskettäin tiedotit ainakin joillekuille keskustelijoille heitä olleen 18 miljoonaa... (Tai sitten tämä oli vasta sen jälkeen, kun ne kaikki muut oli jo "tapettu"... )

Ilmeisesti sinä et todella ymmärrä kirjoitettua kieltä.
Minäkin vähän "kärjistän"  malta puoleltani...

Mikä ei ole mitenkään yllättävää stalinismissa.

No kaiketi se ominaisuus voidaan myös poisoppia lukemalla hieman diaklektista materialismia.
Sopii kokeilla.
Älyllinen kehitysvammaisuus ei motivoi. Siinä kun todistettavasti loppuu todelli-suuden hahmottaminen 1900-vuosisadan alkuun ja kaikki tiede sen jälkeen on ollut puhdasta hepreaa. Sinä olet siitä elävä todiste.

Et taaskaan tiedä väittämästäsi asiasta yhtään mitään. Dialekisen materialismin kehitykseen viime vuosisasalla eniten vaikuttaneet henkilöt ovat olleet "porvarillisia" erityistieteilijöitä: Pavlov, Einstein, Bohr. Jokainen noista myös tunsi dialektisen materialismin hyvin.

"Arkkis": Hän oli saksalainen, armenialainen sukunimi, jollaisia juutalaisilla ei ole. Sai 10 vuotta linnaa, kuoli puoli vuotta ennen vapautumista. Myös vai-mo vangittiin ja karkotettiin Kazahstaniin.Molemmat rehabiolioitu,mies 1956, vaimo 2005.


"-:)lauri": Tuo neuvostoliittolainen rehabiolioiti lienee sitä Stalinistista humoria.

Eikö olisi pitänyt rehabilioida?
Ei.
Melko kummallinen kanta...

"Arkkis": Бронштейн Матвей Петрович


Родился в 1906 г., г. Винница; еврей; окончил физический факультет ЛГУ; беспартийный; профессор Лен. физико-технического и Педаго-гического институтов, и.о.профессора ЛГУ. Проживал: г. Ленинград, Загородный пр., д. 11, кв. 4..
Арестован 6 августа 1937 г. в Киеве и этапирован в Ленинград.
Приговорен: Выездной сессией Военной коллегии Верховного суда СССР в г. Ленинград 18 февраля 1938 г., обв.: ст. ст. 58-8-11 УК РСФСР.
Приговор: ВМН Расстрелян 18 февраля 1938 г. Место захоронения - г. Ленинград.

Hänet on tuomittu sotaoikeudessa kuolemaan, joten syyte ei ole julkinen, ei siis virallisesti poliittisista eikä vastaavista. Kuolemaantuomittujen nuorimpia, 32-vuotias. Rehabilioitu.


"-:)lauri": On se kuitenkin hyvä tulla murhatuksi sen vuoksi, ettei sekoita skitsofrenista hourulallaa oikeisiin tieteisiin.

Mikä TÄSSÄ on "hourulallaa":


http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/leninin-oppi-objektiivisesta-ja-konkreettisesta-tieteellisesta-totuudesta-1

Se, ettei se ole luonnontiedettä.

Vaikka olen kaikin puolin luonnontietelijään rinnastettava tekninen tieteilijä, en voi mitenkään allekirjoittaa näkemystä,että "kaikki muu kuin luonnontiede on hourulal- laa"! Luonnontiede tarvitsee muita tieteitä yhtä kipeästi kuin nekin luonnontiedettä.

Ettei vain olisi niin, että näiden tieteenfilosofisten perustosiasioiden SIVUUT-TAMINEN johtaa ennemmin tai myöhemmin hourulallaan? Niin ainakin käy-tännössä on paljolti päässyt käymään Suomessa yhdellä ja toisella alalla...
Kun valee tieteelliset käsityksensä betoniin, on todennäköistä, että mielenrauha järkkyy kun tiede kehittyy.

Kaikkia käsityksiä voidaan muuttaa todellisen näytön edessä, tosin ei kuitenkaan mihin suuntaan tahansa.

Viesti
Arkkis
-:)lauri
Arkkis

Olen lukenut, ja suosittelen muillekin,mutta en ole ostanut itselleni. Siellä on kyllä epäolennaisia virheitä NL:a koskien, mutta tärkeää on, että ne atomipommitiedot ovat kohdallaan.
Eikä ollut. Lue kirja ja arvostele sitä vasta sitten. Antaisi edes jonkin tasoista uskottavuutta skitsofreeniselle houruilullesi.
Täällä olen ainakin arvostellut:

post1113087.html?hilit=%20Kvanttisukupolvet#p1113087

Kunhan nyt vain lukisit sen ensiksi.

Lue pavel Sudoplatovin muitelmat: "Stalinin erikoistehtävissä".
Höpö, höpö.
Et siis usko, että Oppenheimer olisi ollut NL:n miehiä?
En usko että kööpenhaminalaisella kolukunnalla olisi mitään keskeistä tekemistä hourulallaasi kanssa.

Uskotko, että hän oli naimisissa Meksikon kommunistisen puolueen puheenjohta- jan lesken kanssa? Ja se puheenjohtaja oli tapettu, mahdollisesti amerikkalaisten toimesta?

Tuo kuvasi lienee sitä dialektista materialismia?
No ei ole. Vain kokemusta keskustelupalstojen tavoista.

Jotka sinä olet tulkinnut neuvostofiltterisi läpi.

Olen lukenut kahteen kertaan, ja strategiset kohdat nettiin kirjoittaessani varmaan kymmeneen kertaan. Jotakin ole jonnekin korjannutkin.
Höpö höpö. Lue nyt ensin kirja ryhdy vasta sitten pätemään.
Ei kuulu edes kirjan aiheenpiiriin. Kaikenlainen aiheen vierestä lörpöttely on pahasta, ja kustantajakin sellaisen karsii.

Ja:

Lue huviksesi jotakin norjalaista tai tanskalaista populaarihistoriateosta, vaikka Koko kansan kirjakerhon Suurta maailmanhistoriaa (Sven Tägill), niin huomaat ääni on kellossa toinen kuin suomalaisissa kyhäelmissä.

Tämäkin siis liittyy läheisesti kirjaan josta nyt on kyse?

Ei se auta esittämiini julkisiin tietoihin mitään.
Se estäisi skitsofreenisen hourulallan esittämistä, kutsuit sinä sitä sitten millä nimikkeellä tahansa.
Nojaan vain tieteellisesti päteviin lähteisiin, toisin kuin lallatteijat, jotka hokevat mantroja.
Sinun houruiluillasi esim. psykologiasta tai historian tuntemuksessa Stalinin ajan Venäjästä on hyvin vähän jos ollenkaan tekemistä tieteiden kanssa. On nimittäin jo moneen otteeseen osoitettu että jopa omat lähteesi puhuvat sinua vastaan.

Sopii kokeilla.
Älyllinen kehitysvammaisuus ei motivoi. Siinä kun todistettavasti loppuu todelli-suuden hahmottaminen 1900-vuosisadan alkuun ja kaikki tiede sen jälkeen on ollut puhdasta hepreaa. Sinä olet siitä elävä todiste.
Et taaskaan tiedä väittämästäsi asiasta yhtään mitään.

Olen joutunut todistamaan houruilusi aivan riittävästi.

Dialekisen materialismin kehitykseen viime vuosisasalla eniten vaikuttaneet henki-löt ovat olleet "porvarillisia" erityistieteilijöitä: Pavlov, Einstein, Bohr. Jokainen noista myös tunsi dialektisen materialismin hyvin.


Eikö olisi pitänyt rehabilioida?
Ei.
Melko kummallinen kanta...

18 miljoonaa on mielestäni liian paljon. Itse asiassa yksikin uhri olisi liian paljon.

Se, ettei se ole luonnontiedettä.
Vaikka olen kaikin puolin luonnontietelijään rinnastettava tekninen tieteilijä, en voi mitenkään allekirjoittaa näkemystä, että "kaikki muu kuin luonnontiede on houru-lallaa"! Luonnontiede tarvitsee muita tieteitä yhtä kipeästi kuin nekin luonnontiedettä.

Olet sinä ainakin pihalla.Jos tarkoitus on tehdä luonnontiedettä,on melko lääkityksen- tarpeellista väittää, että tekstiin on ujutettava mukaan esim. humanistisia tieteitä tai muuten lähtee henki.

Vierailija
Viesti
-:)lauri
Arkkis
-:)lauri
"offmind":
Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hy-vin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.Sergei Koroljovkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966. Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.
Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta.


"-:)lauri": Ja mielestäni kummallista, että vielä on silti joitain kansanmurhia kieltäviä stalinisteja kuten Arkkiksia,

En kiistä YK:n asianmukaiseti toetamia kansanmurhia,ja pidän YK:n kansan- murhien määritelmää oikeaan osuneena ja välttämättömänä erottaa "tavallisis-ta raakuuksista". 'Kansamurhan' käsitteeseen liittyy "sosiobiologian" ideologia, joka on näin hiukan mutkan kautta, äärimmäisimpien seuraamustensa kautta, kriminalisoitu YK:ssa, ja sitä varten se joitakuita niin helvetisti jurppiikin!
Ja kiistät onneksi Stalinin kansanmurhat.

Ehdottomasti kiistän Stalinin tehneen kansanmurhia.

Samoin kiistän Maon tehneen, ja Leninin.

Näytöt osoittavat, että he eivät ole sellaisia tehneet. Yhtään yli kymmenen hengen etnistä ryhmääkään ei heidän aikanaan hävinnyt. Joidekuiden muka "kansamurhan uhreiksi joutuneiden", erityisteti tshateshenien ja ukrainalaisten, määrä kasvoi maailmanennätysvauhtia.

[Vaikka kansanmurhan määritelmään ei kuulu näkyminen väestötilastoissa, sellainen on kuitenkin YKSI KESKEINEN TODISTE tapahtuneesta kansanmurhasta.

Kaikki suurtenkaan joukkojen hengenkin päälle käyvät toimet, vaikkapa sodat jotakin ISISiä vastaan, eivät ole kansanmurhia.]

Kun Arkkis sulkee silmänsä faktoilta sen pahempi faktoille.
Ammattini on erottaa tosiasiat epätosista.

Ja se on myös harrastukseni.

"Arkkis"jotka kuvittelevat tekevänsä maailmalle palveluksen valehtelemalla julkisesti mustan valkoiseksi.
Minä korjaan jopa Hitleriä koskevia valeita, kun taannoin mm. MTV3:n palstalla eräs huippuahkera kirjoitteli propagoi "tietoa" "140 miljoonasta juutalaisesta 30-luvulla. Että, ninku, "130 miljoonaan olisi tapettu". Valetta mikä valetta.
Sinun tarpeesi puolustella kansamurhaajia on jo rekisteröity.
Yksi kansanmurha on YK:lta tuomitsematta jenkkien ja japsien "diilin" takia, nimit-täin Japanin armeijan Kiinassa suorittama. Se tapahtui tosin ennen YK:n aikaa. Ja se kyllä vielä tutkitaan ja tuomitaan. On pitkälle tutkittu jo Kiinassa.


"-:)lauri": En todella näe Stalinissa juuri muuta kehumisen arvoista kuin tosiaan toisen maailmansodan voitto.


"Arkkis":Siinä sitä onkin,jos se todella hänen ansionsa oli,mistä voi olla mon- taa mieltä. Kyllä se oli yhtä paljon Churchillin ja Rooseveltinkin ansio. Kuka tahansa olisi voinut munia raskaasti, ja olisi tullut vielä suunnattomasti enem-män uhreja.Itse lopputulos ei olisi muuttunut kuitenkaan:Saksalla ja Japanilla (ja Suomella) ei todellakaan ollut mitään todellista mahdollisuutta "voittaa", sen jälkeen kun Hitler oli mämmännyt atomipommin.


"-:)lauri": Eikä muuten näe nykyinen Venäjän johtokaan, mutta onneksi sentään Arkkis.

Ai mitä mää nyt oikein "näen"?
Isä aurinkoisen, tuon tieteen ja tekniikan jättiläisen.

Hän ei koskaan esiintynyt tieteilijänä,teki eron tieteilijän ideologin välillä tasan päin vastoin kuin mm. "sosibiologistit", jotka huutavat "tieteenä" kaikkea mahdollista, mitään vain tyhmään päähänsä väärin teorioineen ovat tupanneet.


Vierailija
offmind
Arkkis
offmind

"-:)lauri": Natsit karkoittivat epätoivotut fyysikot, mutta kommunistit joko ampuivat heidät, panivat heidät vankilaan


"offmind": Eikä vain fyysikoita. Stalinin vainoharhaisuus tuhosi myös Neuvostoliiton hyvin alkaneen rakettitutkimuksen 30-luvun lopussa.

Höpöä: hän siitä nimenomaan henkilökohtaisesti päätti, sen jatkamisesta.
NL:n rakettiteknologian tutkimus tyssäsi lähes kokonaan vuoden -38 puhdistuksiin. Stalin päätti sen jatkamisesta vasta sodan jälkeen vuonna 1946.

Entäs "Stalinin urut"? Niitä se Bashkirov-juttu välittömästi koski.

Eräs bashkiirialainen tutkija pääsi vartijoiden ohin livahtamaan hänen ohitseen Kremliin ja esitti suoraan hänelle projektisuunnitelmansa. Tästä on elokuvakin, jossa rakettiharrastajan nimi oli Bashkirtsev. Oikea nimi oli jotakin sinne päin, saatoi olla Bashkirov.
Että livahtaa piti. Tuo tarina on kummallinen mutta kuvastanee sen ajan Neuvostoliiton poliittisen johdon sairautta.

Miten niin? Ihan muuthan yrittivät estää esittämästä johdolle teknologisia mahdollisuuksia, jotka lisäski olivat todellisia eivtkä huuhaata.

Sergei Koroljevkin menetti vankileirillä terveytensä ja mahdollisti siitä seuranneista syistä kuoli yllättäen vuonna 1966.
Mistä hän istui ja millä tavalla menetti terveytensä?
Kolyman kultakaivoksella Itä-Siperiassa. Ilmeisesti paikkaa pidettiin varmana kuolemantuomiona. Terveytensä hän menetti niin, että se johti ennenaikaiseen kuolemaan.

Ai se oli näitä Jezhov-juttuja. Ei hän siellä kyllä käynyt kuin kääntämässä, koska Be-rija heti KGB:n johtoon noustuaan komensi hänet palautettavaksi. Laiva oli kuitenkin lähtenyt kohti Kolymaa, eikä sitä enää käännetty edes Koroljovin takia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_Korolev

Stalin ei ollut tuollaisten tapausten takana, ja sellaiset herättävät epäilyksen, että Je-zhov todella toimi jonkin ulkomaisen tahon tyhmänä "ohjuksena". Olihan niitä NL:lla itselläänkin kaikenlaisia "virityksiä" maailmalla, ei ihan pieniäkään, kuten se atomiva-koilu. Se ulkomainen taho ei ollut Englanti,sillä Berija oli taas heidän kanssaan "väleissä"... kunnes ilmeni, että hän on vakoiluttanut heidän ydinpomminsa...

Kesken kuulento-ohjelman suunnittelu- ja kehitystyön.
Siitä luovuttiin kalliina ja konkreettisesti vähähyötyisenä.
Ohjelma ajoi karille Korolevin kuoleman jälkeen koska kakkosketjusta ei löytynyt riittävän lahjakasta korvaajaa ja poliittinen johto töpeksi entiseen malliin. Mutta "kuuraketti" N1:n kehitysohjelmasta luovuttiin vasta 1974.


Joten Stalinin mielisairauden syytä, että NL hävisi kisan kuulennosta .
Hänellä ei ollut mitään diagnoosia,
No ei taatusti ollut diagnoosia,kuka sen olisi tehnyt? Vainoharhaisesta käyttäyty-misestä päätellen kyse saattoi olla skitsofreniasta. Mutta mitäs itse veikkasit?

Erittäin Stalinin-vastainen Volkogonov on asiaa tutkinut joka kannalta ja painottaa, että hän oli fyysisesti ja henkisesti terve henkilö kuolemaansa asti. Skitsofrenialle ta-vanomaisen "putkilogiikan" piirteitä hänen ajatelussaan ei ainakaan esiintynyt, vaan hän oli hyvä kiskomaan sellaisia ulos muidenkin ajattelusta, kuten vaikkapa teos "Marxismin kysymyksiä kielitieteessä" osoittaa. Tosin olipa idelogiakin suuntautunut sellaisten poistamiseen ja näkyviinsaamiseen.

ei myöskään jälkikäteistä.

Tärkeintä taisikin olla se, että hän oli kuollut


Kuuohjelman lakkautti Bezhnev. Oli liikaa muita menoja, mm. Vietnamin auttaminen sodassa.
Silti oli varaa syytää miljardeja oman avaruussukkulan ja Buran-kantoraketin ke- hittelyyn jotka sitten hylättiin ensilennon jälkeen vaikka järjestelmä olikin ilmeisesti toimiva. Mutta sehän oli vain taas tyypillistä neukkumeininkiä.


Nykyvenäjä käyttää edelleen Sojuz-avaruusalusta jonka Korolev suunnitteli 1960- luvun alkupuolella.

Ettei siinä Buran-kantoraketissa ollut sitten kuitenkin jotakin vialla? Jenkithän ovat tapelleet kantorakettiensa kanssa,samoin EU aivan tietoliikennesatelliittitasollakin. Kun jokin kokonaisuus toimii, siihen sitten nojataan.


Lisäksi on muistettava,että NL pyrki yhteistyöhön,erityisesti lännen ja USA:n kanssa, eikä esimerkiksi sen takia aluksi katsonut kovin tarpeeliseksi satsata digitaaliseen ATK-teknologiaan, kun sitä joka tapauksessa kehiteltiin jättiläismaisellä panoksella lännessä. NL ei uskonut eikä pitänyt mahdollisena, että länsi raivoisasti panttaisi teknologiaa, joka rinnastettiin tieteelliseen tietoon.Kiinahan kieltäytyi teknologisesta työnjaosta ryhtyessään "suureen harppaukseen". Nyt sellainen näyttää kuitenkin toteutuvan nimenomaan Kiinan kanssa paradoksaalisesti markkinoiden välityksellä.


Vierailija
Viesti
offmind
Arkkis
offmind
NL:n rakettiteknologian tutkimus tyssäsi lähes kokonaan vuoden -38 puhdis- tuksiin. Stalin päätti sen jatkamisesta vasta sodan jälkeen vuonna 1946.
Entäs "Stalinin urut"? Niitä se Bashkirov-juttu välittömästi koski.
Ai siitäkinkö piti livahtaa kertomaan Stalinille?

Elokuvan mukaan kyllä. Kuvan nimeä en kyllä muista.

Kyse sentään oli vain lyhyen kantomatkan asejärjestelmästä, jollaiset olivat armeijan etujen mukaisia, eikä siitä mikä johti moderniin kantorakettiin (lopulta saksalaisten toimesta).
Se oli ennen kaikkea nykyisen torjuntaohjusteknologian alku, vaikka ei vielä ohjus ollutkaan.

30-luvun lopussa Neuvostoliitossa siinä asiassa oltiin kehitystyössä mahdollisesti jopa pisimmällä maailmassa.


Että livahtaa piti. Tuo tarina on kummallinen mutta kuvastanee sen ajan Neuvostoliiton poliittisen johdon sairautta.
Miten niin? Ihan muuthan yrittivät estää esittämästä johdolle teknologisia mahdollisuukisa, jotka lisäksi olivat todellisia eivätkä huuhaata.
Johto itsehän se ne kyvyttömät perseennuolijat ja hännystelijät ympärilleen haalii eli jos joku pyrkii "estämään" tuollaiset esittelyt, niin sehän kuvaa erinomaisesti sitä mitä siellä "johdon" päässä tapahtuu.
Ai sellaiset "perseennuolijat ja hännystelijät" kuin Robert Oppenheimer ja Klaus Fuchs, vielä, noh, kilpailijan puolelta...

Vai onko tarkoituksesi esittää, että Stalin itse oli vain kyvytön sätkynukke?
Kenen?

Jos viittaat "huuhaalla" Korolevin ja hänen työtovereidensa rakettien kehittelyyn,
En viittaa.

Enemmän viittaan vaikkapa François Mitterrandin "öljynhaistajalentokoneisiin, Tarja Halosen "peilisoluihin" ja Ronald Reaganin "Tähtien sotaan".

niin kannattaisi tarkistaa historia:

http://www.astronautix.com/astros/korolev.htm

He olivat aika pirun pitkällä vuonna 1938 ja Saksassahan sama kehitys johti rakettilentokoneisiin ja V1 ja V2-ohjuksiin.

Missä mielessä se olisi ollut "sama" kehitys?

V-pommeilla ei ollut mitään merkitystä, mutta Stalinin uruilla oli.

Ai se oli näitä Jezhov-juttuja. Ei hän siellä kyllä käynyt kuin kääntämässä, kos-ka Berija heti KGB:n johtoon noustuaan komensi hänet palautettavaksi. Laiva oli kuitenkin lähtenyt kohti Kolymaa,eikä sitä enää käännetty edes Koroljovin takia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Kor ... prisonment


On June 22, 1938, during the Great Purge, Korolyov was arrested by the NKVD
(...)following torture in the Lubyanka prison to extract a confession, was tried and sentenced to ten years in a labor camp
(...)Believing that his arrest was a mistake, Korolyov wrote many appeals to the authorities,including Stalin himself. Following the fall of the NKVD head, Nikolai Yezhov, the new chief Lavrenti Beria chose to retry Korolyov on reduced charges in 1939, but by that time Korolyov was on his way from prison to a gulag camp in the far east of Siberia, where he spent several months in a gold mine in the Koly-ma area before word reached him of his retrial. Towards the end of 1939 he was sent back to Moscow, but he had already sustained injuries and had lost most of his teeth due to the labor camp's brutal conditions.


Siellä Stalinin lomaleirillä ei tarvinnut kuin "käydä kääntymässä", niin se jo saattoi tarkoittaa joko kuolemaa tai vähintäänkin terveyden menetystä.


http://www.astronautix.com/astros/korolev.htm

Koroljov kuitenkin käsi Jäämerellä vain kääntymässä, kun hän oli vasta lähtenyt laivamatkalle, kun ilmoitettiin, että "takaisin".

Korolev was saved by the intervention of senior aircraft designer Sergei Tupo-lev, himself a prisoner, who requested his services in the TsKB-39 sharashka. In September 1940, his health already ruined, he was transferred to work at Tupolev’s bureau in Moscow. Korolev was not allowed to work on rockets except at night on his own time. His RP-318 had flown on 28 February 1940, without his involvement


Stalin ei ollut tuollaisten tapausten takana, ja sellaiset herättävät epäilyksen, että Jezhov todella toimi jonkin ulkomaisen tahon tyhmänä "ohjuksena".
Oukei. Salaliittoteoriahan selittää aina kaiken ja kaikkialla

Mutta mielestäsi Stalin oli siis todellakin heikko johtaja ja sätkynukke.

No ei ainakaan "sätkynukke".

No mikäs siinä, se kyllä selittäisi miksi koko valtio ajautui niin syvää kuseen ettei se ole päässyt siitä kunnolla ylös vieläkään.

Siitä on omia keskustelujaan, voit aktivoida mielummin sieltä.

Sen verran voin anoa varmaa fakatapuolta, että EI AINAKAAN DIALEKTISEN JA HISTORIALLISEN MATERIALISMIN TAKIA.

No ei taatusti ollut diagnoosia, kuka sen olisi tehnyt?? Vainoharhaisesta käyttäytymisestä päätellen kyse saattoi olla skitsofreniasta. Mutta mitäs itse veikkasit?
Erittäin Stalinin-vastainen Volkogonov on asiaa tutkinut joka kannalta ja painottaa, että hän oli fyysisesti ja henkisesti terve henkilö kuolemaansa asti.
En oikeastaan kysynyt mitä joku muu arveli asiasta. Mutta kaipa se, että luokittelet Stalinin tyhmäksi ja heikkomieliseksi jota muut veivät kuin pässiä narussa, riittää vastaukseksi.

En "luokittele" mitenkään hänen persoonaominaisuuksiaan muutoin kuin että hän ei ollut tyhmä eikä mielisairas.

Silti oli varaa syytää miljardeja oman avaruussukkulan ja Buran-kantora-ketin kehittelyyn jotka sitten hylättiin ensilennon jälkeen vaikka järjestelmä olikin ilmeisesti toimiva. Mutta sehän oli vain taas tyypillistä neukkumei-ninkiä. NykyVenäjä käyttää edelleen Sojuz -avaruusalusta jonka Korolev suunnitteli 1960-luvun alkupuolella.

Ettei siinä Buran-kantoraketissa ollut sitten kuitenkin jotakin vialla?

Edellisiäni korjaten,avaruussukkula oli siis Buran ja kantoraketti oli Energia. Ja testilento oli onnistunut.Neukkutyyliin jopa täysin automatisoitu eli sinä suhtees-sa neukkusukkula edusti erilaista suunnittelua vaikka muuten olikin NASA:lta varastettu.


Järjestelmä oli ilmeisesti toimiva mutta valtiohan oli jo siinä vaiheessa konkurssikypsä ja sen käyttämiseen ei ollut enää ruplia.


Jenkithän ovat tapelleet kantorakettiensa kanssa, samoin EU aivan tietoliiken-nesatelliittitasollakin. Kun jokin kokonaisuus toimii, siihen sitten nojataan.

Uusien järjestelmien kanssahan pitää tapella aina, mutta pointti onkin sinä, että ne ovat uusia.Se että on pakko turvautua vuosikymmeniä sitten suunniteltuun, kuvaa vain järjestelmän kyvyttömyyttä.


Lisäksi on muistettava,että NL pyrki yhteistyöhön, erityisesti lännen ja USA:n kanssa, eikä esimerkiksi sen takia aluksi katsonut kovin tarpeeliseksi satsata digitaaliseen ATK-teknologiaan, kun sitä joka tapauksessa kehiteltiin jättiläismaisellä panoksella lännessä.
Joopa joo. Pakkohan sitä on pyrkiä "yhteistyöhön" kun itse ei osannut.
Yhteistyön pitäisi olla ainakin titeessä normaalitilanne.

Jos se ei ole, niin joku terrorisoi, tiedettä ja ihmiskuntaa.

Nyt sellainen näyttää kuitenin toteutuvan niomenomaan Kiinan kanssa paradoksaalisesti markkinoiden välityksellä.

Eli kun kumpikin maa on lopulta ymmärtänyt luopua kommunistisesta järjestelmästä. Kiinakin on säilyttänyt vanhasta vain totalitarismin.

Siis työnjako, jossa Venäjä keskittyy raskaaseen ja Kiina "kevyeen" teollisuuteen.Vierailija
Viesti

Eero.Tillanen kirjoitti 13.02.2010 (295860)...

>RK kirjoitti 13.02.2010 (295837)...

>>Nämä "Mustatkirjat" on sepitetty 10 vuotta NL:n
>>lakkauttamisen jälkeen.

>Ja teikäläisen valheet sitäkin myöhemmin. Kumma että Isä Aurinkoisen
>vainot ovat niin tunnettuja myös maailmalla:

http://www.newsweekly.com.au/articles/2 ... cover.html

" March 5 2003 marked the 50th anniversary of the death of one of the greatest mass-murderers of all time - the Soviet dictator Joseph Stalin.

Probably as many Soviet people were killed during his reign of terror as perished during World War II at the hands of the Nazis. Yet many today still fail to grasp the magnitude of his crimes against humanity. "

Tässä on nyt tavan mukaan kerrottu kymmenellä korkeimmatkin jonkinlaisella ei- selvästi-väärennetyllä tieteellisellä perustelulla varustetut arviot poliittisten vainojen kuolemavaikutuksista Stalinin in ajan NL:ssa.

("Kommunismin musta kirja" "löytää" esipuheessaan "9 miljonnaa Stalinin uhria", joista kuitenkin tekstissä jopa 8 miljoonaa ("kulakit" ja "ukrainalaiset nälänhädän uhrit" osoittautuvatkin ´KARKOTETUKISI´. Tähänkin voidaan panna lainausmerkit ympärille erityisesti ukrainalaisten osalta, sillä Ukrainan maaseudulta siityi 30-luvulla 7 miljoonaa etnistä ukrainalaista pääasiassa Venäjän lähialueille Volgalle ja Uralille.

Jostainhan sinne nousseille yhteensä yli kymmenen miljoonan asukkaan teollisuuskaupungeille oli asukkaat ja työvoima saatava!

NL luonnollisesti salasi huolellisesti nämä myös puolustusperustaiset järjestelyt.

Eli Stalin oli sinänsä täysin sekopäisen "Mustan kirjan" sivulla "pikkutekijä"...

(Tosi on,että NL:ssä esiintyi sekä tarkoin harkittuja että myös Nikolai Jezhovin aikana noin vuodeksi "ryöstäytyneitä" poliittisia vainoja ja nimenomaan Stalinin aikana, mut-ta mm. Moshe Lewinin mukaan ne ne ensinnäkin alkoivat vasta 1930-luvun alussa ja myös loppuivat kohta sodan jälkeen.

"Many Russians in fact look back nostalgically to the Stalin era.In March this year, 53 per cent of Russians polled by the All-Russia Centre for the Study of Public Opinion, viewed Stalin's role in history as "absolutely positive" or "more positive than negative". "

Tämän jos minkä pitäisi todistaa, että ne jotka todella tieteävät esimerkiksi perhehis-toriastaan asiat, tietävät nuo "kymmenien miljoonien Stalinin uhrien" sekorallatukset sotapropagandaksi!

"In the West, the BBC has recently created an uproar with its television drama, Cam-bridge Spies, about traitors Kim Philby, Donald Maclean, Guy Burgess and Anthony Blunt, who, during the 1930s and '40s, used their privileged positions in the British establishment to betray secrets to Moscow.

The series - currently screening on ABC television - depicts the young men's de-votion to Soviet Communism as an idealistic and understandable response to the plight of the unemployed and the rise of Fascism in Europe before the war. "

Katos vaan törkimyksiä, kun ilkenevätkin rinnastaa tuollaisen "vakaumuksellisten stalinistinulkkien hirvityksen" sellaisenkin "suhteellisen harmittomaan ilmiöön" kuin fasismin nousuun Euroopassa... hyh,hyh,hyh,hyh...

Eikö yhtään alla "kilisemään", että tuossakaan rallatuksessa ei lopultakaan ole alkeellisintakaan järjen kipinää?

" Downplayed in all this, however, is the fact that, even in the 1930s, there was ample evidence available of Stalin's repressive policies. "

Ainakin tässä esitetyt "todisteet" ovat väärennettyjä.

"Fellow-travellers who turned a blind eye to the reality of Soviet Communism were not misguided idealists, but were as morally culpable as Nazi sympathisers who whitewashed Hitler.

If certain Russians and BBC producers, in this anniversary year of Stalin's death, are so forgetful of a major and tragic chapter of European history, it is perhaps a fitting time to set the record straight and recapitulate the human cost of Stalin's terror. Certainly, his millions of innocent victims deserve no less.

Collectivisation

One of the most bloodthirsty phases of Stalin's career began in the late 1920s after he had successfully isolated his political rivals and emerged as undisputed master of the Soviet Union.

He used coercion and terror to mobilise the working population to fulfill his grandiose five-year plans for industrialising the economically backward USSR.

Irish playwright and Fabian socialist, George Bernard Shaw, wrote approvingly of Stalin's methods:

"Every Russian knows that if he will not make his life a paying enterprise for his country ... an agent of the OGPU [Soviet secret police] will take him by the shoul-der and will conduct him to the cellar of this famous department and he will simply stop living." "

Stalin ei todellakaan ollut mikään yksinpäättäjä:ensin hänen piti surffailla puolueen monien eri siipien välillä,ja sitten myöhemmin eri sotilaallisluoteisten elinten:armei- jan, KGB:n sekä puolueen/partisaaniliikkeen/kv. kommunistisen ja kansallisen vapautusliikkeen välillä.

" Stalin pursued an especially uncompromising policy towards the Soviet peasant-ry. He aimed at nothing less than depriving peasants of their land, herding them into state-run collective farms, and empowering the state to seize all their agricultural produce.

Standing in the way of this wholesale expropriation,however,were millions of peasant smallholders called kulaks. "

"Kulakit" EIVÄT OLLEET PIEN- EIVÄTKÄ SUURTALONPOIKIAKAAN, vaan he olivat tsaarin viranomaisten valitsemia maatalouskapitalisteja,joille kaikki maatalous- tuotteiden kauppa oli määrä keskittää, ja puolet siitä onnistuttiinkin Tsaarin kauden loppuaikana keskittämään heille.

http://nakokulma.net/arkisto/index.php? ... #msg359924

Sittemmin "kulakeiksi" ryhdyttiin nimittämään myös eräitä muita ryhmiä, kuten ns. "NEP-kulakkeja" eli sotakomminismin jälkeisen talouden bisnesmiehiä maaseudulla (jos näistä oli poliittista harmia),kollekstivisoinnin jyrkkiä vastustajia sekä Baltian maiden poliittisesti vihamielisiä yksityisviljelijöitä. "Kulakki" oli siis aina todellakin viime kädessä poliittinen ja tsaarin aikana hallinnollis-juridinen termi.

" Stalin's drastic solution was to call for the "liquidation of the kulaks as a class". "

Se tarkoitti pelkästään bisnestä tekevien kulakkien pistämistä muihin töihin, lähinnä heidän liittämistään kollektiivitalouksiin.

On kyseenalaista, oliko Venäjällä juridisesti koskaan todella maan yksityisomistusta ennen kuin nykyisin: Tsaarin Venäjällä maa oli viime kädessä Kruunun omaisuutta aivan kuten Neuvostoiliitossakin. Sisällissodan valkoiset yrittivät tehdä siitä AATE-LISTON yksityisomaisuutta Saksan ja Puolan tapaan. Tämä olisi tapahtunut saatta-malla Tsaarin lain sijasta Puolan laki voimaan Venäjällä. Siksi Valkoiset eivät voineet kuvitellakaan antavansa Puolalle, tai "huonoksi esimerkiksi" myöskään Suomelle itsenäisyyttä!

" The reign of terror which descended on the Soviet countryside was, in the words of the great Polish scholar of Marxism, Leszek Kolakowski, "Probably the most massive warlike operation ever conducted by a state against its own citizens". "

Paapati.

" Special OGPU military units, armed with tanks and machine-guns, surrounded villages and fired indiscriminately into crowds of peasants. Mass arrests and executions followed.

Millions who escaped death in this way were rounded up,bundled into cattle trucks and deported to the notorious Gulag slave labour camps in Siberia or the Arctic where many perished.

In collectivising agriculture, Stalin met particular fierce resistance from Ukrainians, whose large population and sense of nationhood, he feared, could also prove a threat to Moscow's rule. "

Erityinen "ukrainalainen kansallisuus" oli luotu vasta Ukrainan valtion perustamis-päätöksellä Neuvosto-Venäjän valtion toimesta toisaalta ko. valtion alueen ukrainan- kielisestä (noin neljännes silloisen neuvosto-Ukrainan asukkaista ja saman verran Puolan Länsi-Ukrainassa), ja venäjän kielen ukrainan murretta puhuvasta väestöstä. Samanlainen operaatio kuin jos Suomen ja Venäjän karjalaisista muodostettaisiin "karjalaisten kansa".

" During 1932-33 Stalin used unprecedented means to bring Ukraine to heel. He had all of Ukraine's grain confiscated and her borders sealed so that no person could leave and no food could enter the country. "

"Ukrainan järjestetty nälähätä" (ns. "hölömoottori") ON "SIIRRETTY" IHAN VIIME VUOSINA VUOTTA MYÖHEMMÄKSI!

Ennen tapeltiin vuoden 1931 kiistämättömän pahan kuivuusvuoden asioista, jolloin karjaa ja hevosia laajasti tapettiin sekä siksi,että ne olsivat kuolleet joka tapauksessa, että siksi, että ramaijan suunntonta sorahevosmäärää ajettiin alas vähin äänin. Se oli myös ollut syy Ukrainan suureen "liikaväestöön" siihen nähden miten paljon tarvittiin maaloustuotannossa.

Tuohon "siirrokseen" on vaikuttanut "New York Times" -sanomalehden kieltäytymistä "tunnustamasta" vuoden 1931 maailman parhaana reportaasina palkittua Walter Durantyn kirjoitussarjaa Ukrainasta "valheelliseksi kommunistipropagandaksi":

post1238872.html?hilit=Duranty#p1238872

" In what amounted to the first deliberately man-made famine in history, Stalin turned Ukraine - once the great breadbasket of Europe - into a vast wasteland.Millions died.

The writer Arthur Koestler was visiting Ukraine at the time. He described seeing from his train starving children who "looked like embryos out of alcohol bottles ... the stations were lined with begging peasants with swollen hands and feet, the women holding up to the carriage windows horrible infants with enormous wobbling heads, stick-like limbs and swollen, pointed bellies."

Years later, when discussing farm collectivisation with Winston Churchill in Moscow in August 1942, Stalin coolly admitted that the four-year ordeal of carrying through this policy had cost more Soviet lives and been more stressful to him than the first year of Hitler's onslaught against the USSR. "

Lähde? Churchill?

" Kirov's murder and the purges

After the collectivisation-terror, Stalin sought to eliminate from the upper echelons of Soviet society anybody who could conceivably pose a threat to his rule.

In late 1934 he clandestinely arranged to have his main potential rival, Sergei Kirov - the popular secretary of the Leningrad Communist Party - assassinated. To conceal his own culpability,Stalin had the assassins themselves killed and then blamed others for the Kirov murder. "

Kirovin murha on perusteellisesti tutkittu, eikä Stalinilla ole muuta tekemistä sen kanssa kuin että hän kiristi sen varjolla poliisikuria.

" He cleverly turned the resulting political turmoil to his advantage by unleashing a political witch-hunt directed against Communist Party members who had been prominent during the time of his predecessor, Lenin.

Mass arrests followed. Once mighty revolutionaries were broken by months of inter-rogation, torture and threats to their families. When they were ready to confess to concocted criminal charges, they were brought before especially convened show- trials in Moscow.

There, in front of astonished foreign journalists and observers, they made self-aba- sing confessions that they had been lifelong traitors and agents of foreign powers.

At the end of such a trial, the Soviet chief state prosecutor Andrei Vyshinski would cry: "I demand that mad dogs be shot - every one of them!", before the defendants were taken away to their deaths.

Stalin's Purges spread to every level of Soviet society. Citizens were encouraged to denounce neighbours and workmates as spies or saboteurs. Regional police chiefs frantically vied with each other to fulfill or over-fulfill their arrest quotas of alleged "enemies of the people" - or else faced being shot themselves. "

Nämä "pidätyskiintiöt" olivat hullun Nikolai Jeshovin keksintö. Hänen piikkiinsä 1936 - 1938 osuu ns, suuren puhdistuksen 820000 uhrista 670000.

Hänen tilalleen v. 1938 nostettu Georgian puoluejohtaja Lavrentii Berija tosiasiassa lopetti massavainot.

" Population losses

The Kremlin went to great lengths to cover up the magnitude of Soviet population losses resulting from Stalin's reign of terror in the 1930s. It suppressed the results of the 1937 census because,according to an official statement, it contained "grave mis-takes owing to the activities of enemies of the people". The real reason, of course, was that the census would have revealed a massive population deficit.So rather than disclose the truth, the Soviet government had the entire census board staff shot as spies. "

Tilastokeskuksen johtaja Kravel (Kravelṥ, hän oli latvialainen) vangittiin ja sittemmin ammuttiin. Hän oli koekea-arvoisin vainojen uhriksi joutunut siviilivirkamies.

Kyseinen laskenta piti tehdä tilastollisella menetelmällä, joka on oikein suoritettuna sekä pajon halvempi että myös tarkempi kuin "perinteinen menetelmä", jossa jokai-nen kansalainen yritetään juosta kiinni ja tarkistaa hänen tietonsa. Tilastollisessa me-netelmässä noi ei edes yritetä tehdä, vaan ensin suoritetaan välittömästi tavoitetta-vissa olevien kansalaisten "kevytlaskenta", jolla tavoitetaan esimerkiksi 95% kansa-laista, ja sen jälkeen tilastollisesti edustavien tarkistuspiteiden rikospoliisin tarkkuu-della suoritettu ykstyiskohtainen laskenta,jonka tuloksia käyttäen tarkistetaan "95%:n raakadata" koko väestöä koskien. Huono puoli tässä on tarkkuuden vastapainoksi, että päästä tarkistelemaan yhtä hyvin osoitetietoja kuin perinteisessä menetelmässä, niiden osalta, jotka eivät niitä salaile.

Joissakin "lähteissä" kummitelleet "vuoden 1937 väestötiedot" ovat tuo raakadata, eikä mitään todellisia vuoden 1937 väestötietoja ole olemassa.

Historialähteissä esitetyt vuoden 1938 väestötiedot on on laskettu takaperin vuoden 1939 tiedoista.

" A "revised" census was published in 1939 - this time, with grossly inflated population figures. "

Tämä laskenta ei ollut "revisio" mistään, ja se suoritettiin perinteisellä menetelmällä, eli sen tulokset ovat määritelmällisesti todellisia PIENEMPIÄ.

" But even this revealed that roughly 10 per cent of the Soviet population was statistically missing, i.e., some 15 million victims of Stalin's reign of terror. "

Valhetta.Vuoden 1939 väestötietoihin ei sisälly minkäänlaisia "selittämättömyyksiä".

post618367.html?hilit=Wikin#p618367

" World War II

Terrible though the sufferings of the 1930s were, they have tended to be eclipsed in popular perception by the ordeal the Soviet Union suffered after the German invasion in 1941. As the Western democracies owed their very survival to the enormous sacrifices sustained by the Soviet population in resisting the German onslaught, any criticism of Stalin since the war has tended to be muted.

But if the Soviet people eventually defeated Hitler, it was small thanks to Stalin who failed to prepare his country's defences adequately. "

Ei ole perää. NL armeija ja valtio valmistelivat ko puolustuksen erinomaisesti.

post1183182.html?hilit=%20Bagration#p1183182

" During 1939-41, of course, Stalin was Hitler's ally and helped sustain the Nazi war machine by shipping vast quantities of Soviet grain, oil and other strategic materials to the Third Reich.

In addition, Stalin encouraged the Communist parties in the West to sabotage the Allied war effort. "

Ei ole perää.

" In the East, Stalin collaborated with Hitler in dismembering Poland, then invaded the Baltic States and attacked Finland. "

Hitler käytännössä pakotti NL:n hyökkäämään Suomeen.

" When Hitler turned on his erstwhile Soviet ally, launching Operation Barbarossa on June 22, 1941, the USSR was woefully unprepared. "

Ei ole perää. Viittaan edelliseen linkkiin.

" The Soviet military leadership had been severely incapacitated by the Purges.

" Ei koskenut todella keskeistä sodanjohtoa. Tuhatshevskilla oli ollut kauan tiedossa kalossinkuva perseeseen, jos Stalin valta jatkuu,sillä tovereilla oli täysin erilainen so-tilaspoliittinen "fisio". Tuhatshevskia ei ole rehbilioitu: häntä pidetään yhä virallisesti syyllisenä, mistä häntä silloin sitten syytettiikin: sotilasvallankaappauksen valmistelusta.

"In 1937,Stalin had sentenced to death thousands of experienced military officers, including the Supreme Commander of the Red Army,Marshal Mikhail Tukhachevsky.

During its life and death struggle with Hitlerism,the Soviet Union might have benefi-ted from the help of the Polish army, but during the spring of 1940 Stalin had trea-cherously ordered the murder of 15,000 Polish army officers at Katyn Forest near Smolensk and other killing sites (a crime which he later blamed on the Germans)."

Siellä oli 4500 ruumista, joista 3000 "tavallista" ja 1500 (joidenkin tietojen mukaan 1800) ammuttua ja ja asepuvussa ja paperineen haudattua (usein saksalaistaus-taista) puolalaista upseeria. Puolan ratsuväkiarmeijassa jokainen hevosmies oli jonkin sortin upseeri.

" As for Soviet civilians, Stalin's rural terror of the 1930s had sown the seeds of fierce hatred among Soviet peasants towards Communist rule.When the Germans invaded, many peasants prematurely hailed them as liberators, thus leading to a rapid collapse of Soviet resistance.

Hitler,of course,had no intention of winning the hearts and minds of eastern Slavs. Nazi racial doctrine held them to be untermensch (subhuman). The Nazis treated their despised subject populations as fit only for enslavement or extermination. The Soviet people, whatever their misgivings about their own country's régime, turned against their new oppressors and began waging partisan warfare. "

Partissanosota oli hyvin valmisteltua. Oli jopa erityisiä amfibisia partisaanipanssarei-takin.Niillä toimittiin mm.Valkovenäjän suoalueilla,eivätkä saksalaiset isot panssarit mahtaneet niille mitään, kun Saksa ei ollut onnistunut rakentamaan uivaa panssaria.

" Stalin's secret war

Estimates of Soviet casualties during the so-called Great Patriotic War of 1941- 45 have varied according to political fashion. In 1947, the Soviets liked to boast that their victory had been won with "the least possible losses", and usually gave a figure of only seven million war dead. "

Haistapaskaa. NL on kaiken aikaa ilmoittanut tappiokseen 20 mlj. sotilasta ja siviiliä. Tuo määrä koostui jopa 80%:sti taistelijoista, sotilaista ja partisaaneista. siviilitappiot taas koostuivat Saksan suorittamista "rotuopillisista" etnisistä puhdistuksista.

" But, during the late 1950s, the Soviet leadership saw that a higher figure might be advantageous for propaganda purposes. The now familiar figure of "20 million Rus- sian war dead" did not actually emerge until the 1960s, during Khrushchev's time. "

Höpsis,heti sodan jälkeen lähti mm.liikkeelle keskustelusotilassterateigioista, joissa vartaisltiin avointa ja partisaanisotataktiikkaa,ja erityisesti tällöin siviilimenetyksiä. NL menetti sodassa 11.6% vuoden 1938 väestöstään, Puola menetti 12% (miehitys) ja Jugoslavia saman verran (koko ajan partisaanisota). Puolan ja Jugoslavian tappiot olivat erittäin vahvasti siviilipainotteisia, päin vastoin kuin NL:n (paitsi Baltiassa).

"In fact,the true number of Soviet people killed during the war years may well have been in excess of 20 million, but they were certainly not all Russian, and not all were killed as a result of the Nazi invasion. "

Vain alle puole NN:n väestöstä oli "Russian" ja vain alle puolet oli "Rossijanin" (venäjäläinen). Nuo ryhmät lisäksi eivät olleet aivan yhteneviä.

" Throughout the war the terrible death toll among the Gulag slave labour camp population continued unabated. Roy Medvedev, a famous independent Russian his-torian and Marxist-Leninist, has compared Gulag inmate numbers and deaths with actual troop casualties during the first phase of the war:

"The average number of prisoners in the Soviet Union in 1941-1942 was approxima-tely equal to the number of soldiers on active duty in the army. At that time the loss of people [in labour camps and at the front] was also approximately equal." "

HAISTAPASKANHOURUA!

Jopa skitsofasistitanttarallattaja Anne Applebauminkin (Puolan nykyisen puolustus-ministeri Sikoskskin siipan...) mukaan 1.1.1939 GULAGissa oli 1.6 mlj. ihmistä, ja ehdoton maksimi lienee soatvangit mukaan lukien ollet 2.5 mlj!

http://nakokulma.net/arkisto/index.php? ... #msg340980

" Nick Eberstadt of the Harvard Centre for Population Studies has observed: "The USSR fought a two-front campaign in World War II. The first was against the invaders; the second was against its own citizenry." "

Skitsopaapati.

" Stalin waged this second war because he feared the animosity of his own people - so much so, in fact, that he was prepared to divert desperately-needed troops from the war front to deal with suspected enemies on the home front.

Stalin was particularly apprehensive that many non-Russian nationalities of the USSR might harbour pro-German sympathies, so he interrupted his war effort to unleash a campaign of ethnic cleansing against suspected populations. "

Höpsistälöpsis. Ainakin tshetshenit kuitenkin aloittivat Saksan-mielisen kapinan, ja luuluvat ehkä saavansa Hitlerin huijaamana Turkista tukea. Turkki teki todellisuudessa, mitä Englanti käskee.

" Between 1941 and 1944, while Hitler was busy transporting Jews to the death- camps of Auschwitz-Birkenau and Treblinka, Stalin uprooted 1,600,000 people from among the Crimean Tartars, Volga Germans and several Caucasian republics, including Chechnya.

He deported in cattle-trucks the entire populations of these small nations to eastern Siberia and the Sino-Soviet frontier. During the first 18 months, approximately one-third of them perished. "

Häpisistä. Kazahstaniin Kaspian taakse siirrettiin Kaukaasiasta puoli miljoonaa ja muualata ehkä saman verran väkeä, mm. saksalaisia entisestä "Saksalaisten tasavallasta".

"Other citizens who received no mercy were Soviet prisoners who survived intern- ment by the Germans.During the war the Wehrmacht had captured about five million Soviet prisoners,of whom about 80 per cent died in captivity. The million or so survi-vors subsequently repatriated to the USSR, instead of being welcomed back at the war's end, were declared traitors to the socialist motherland.

On arrival, thousands were shot outright, whilst practically all the remainder were ba-nished to slave labour camps where many more perished.As Professor Norman Da-vies has said: "It is a nice question whether these men,who had defied Hitler only to be killed by their own side,can properly be counted among the victims of the struggle against Fascism." "

Höpinöitä ilman näyttöä.

" For many people in the former USSR, war did not end in 1945. Partisan warfare continued for some years after the war as people of Ukraine and the Baltic States resisted attempts by the Soviet Red Army and secret police to re-impose Communist tyranny on their nations. "

Ja sitten ihmetetellään, että sodan jälkeenkin tapoahtui vangitsemisia!

Ei mikään valtio siedä asellisia kapinallisia alueellaan!

" Non-Russian casualties

After the so-called Great Patriotic War of 1941-45,Soviet propaganda glorified speci-fically "Russian" sacrifices, but belittled the terrible human and material losses sus-tained by the non-Russian nations of the former USSR,notably Belarus and Ukraine. "

Noiden aiden väestö oli aika suuressa määrin evakuoitu itään, varsikin lapset ja alaikäiten äidit.

Ehdottomasti pahimman suoneniskun sai Baltia. Ja tietysti Leningrad, vaikka sitä ei onnistuttukaan miehittämään.

" Yet even Soviet sources confirmed in 1987 that, although wartime military losses were mainly Russian, the civilian losses were overwhelmingly non-Russian. The Wehrmacht never occupied any substantial region of Russia for very long,but it over- ran and devastated Belarus and, above all, Ukraine whose wartime losses amounted to 5-6 million dead. (The Independent, December 29, 1987).

American foreign correspondent Edgar Snow who visited the USSR in 1945 said that the "whole titanic struggle, which some are apt to dismiss as 'the Russian glory', has in all truth and in many costly ways been first of all a Ukrainian war ... No single Euro-pean country has suffered deeper wounds to its cities,its industry, its farmlands and its humanity." (Saturday Evening Post, January 27, 1945). Yet, as Norman Davies has commented:

"Thanks to persistent wartime prejudices,many British and Americans still harbor the illusion that most Ukrainians spent the war either as auxiliaries in the concentration camps or in the WaffenSS Galizien [but] the Waffen-SS recruited three times as many Dutchmen as Ukrainians." (New York Review of Books, June 9, 1994).

Of Soviet population losses during the 1941-45 Great Patriotic War, at most two- thirds were victims of Hitler's invasion; the rest were victims of Stalin's secret war against his own people. "

Kaikki olivat Hitlerin uhreja.

Ja Hitler hävisi Moskavan ratkaisutaistelun SUOMEN TAKIA! HIHI...

" Stalin's régime, then, whether in peace or war, was as deadly an enemy to the Soviet population as any external invader. "

Kissan paskat!

Stalinin sotakoneito pelasti vielä muunkin ihmiskunnan tappiolta, jonka USA (ja/tai Kiina/Siperia) olisi joutunut lopulta kääntämään voitoksi atomipommilla yhdessä ja toisessa maassa, mm. saksassa itsessään!

" Russian author and winner of the Nobel Prize for Literature,Alexander Solzhenitsyn - himself an inmate of Stalin's Gulag for many years - has regretted the fact that Sta-lin's record of slaughter and terror has never captured the public imagination in the way that Nazi atrocities have. "[Hitler's] murder camps have made him famous," says Solzhenitsyn, "whereas no one has any interest in ours at all."

Stalinism, unfortunately, is not completely dead and buried if today it can still win a sizeable following among Russians and a sympathetic portrayal by British television producers.

In this special anniversary year, people in the East and West might do well to reflect on history and particularly on the warning words of the poet Yevtushenko to Soviet leaders 50 years ago on the death of Stalin: "

>Varmaan kaikki maailman vainoista kertovat historioitsijat ovat Halosen mafian
>korruptoimia, eikös niin? Ainoa jolla on "oikeaa" tietoa olet sinä, joka haluat
>puhdistaa väärinymmärretyn Josif-sedän maineen.

****

https://nstarikov.ru/club/80868

Николай Стариков

Восстановление исторической правды о Л. П. Берии

30.05.2017 (30.05.2017) 12

Источник: https://topwar.ru/


Первый канал показал документальный фильм о «хорошем» Берии, хотя рань-ше ТВ формировало образ «кровавого палача и насильника», который вместе со Сталиным якобы разрушал Россию-СССР.

Документальные фильмы «Страна Советов. Забытые вожди» посвящены пле-яде ярких советских лидеров: они рассказывают о Феликсе Дзержинском,Кли- менте Ворошилове, Семене Буденном, Вячеславе Молотове, Андрее Жданове, Викторе Абакумове. Лаврентий Берия стал героем для первого фильма.


Впервые на таком уровне сделала попытка опровергнуть «чёрный» миф о ве-ликом советском государственном деятеле Л.П. Берии, который был сформи-рован ещё при Н.Хрущёве. Хрущёв,фактически совершив государственный пе-реворот и осуществляя разрушительную «перестройку-1», все негативные мо-менты в истории сталинского СССР свалил на Сталина и Берию. При этом мно-гие из истории СССР было искажено,белое превращено в чёрное, и наоборот. Когда великие подвиги и достижения той эпохи попытались замазать грязью, забросать мусором. В результате титаническая эпоха, когда были заложены основы советской цивилизации, благодаря которым до сих пор Россия сущест-вует как суверенное государство, была оплёвана и очернена. В 1990 - 2000-е годы, при господстве прозападного вектора развития, сталинский курс разви-тия России,создания общества служения и созидания, был настоящим пугалом для либералов и западников. Хотя даже в то время около половины населения России считали, что в целом Сталин и Берия проводили правильную политику и сделали Россию-СССР сверхдержавой.


В фильме Берия показан не как «палач», выполнявший безумные указания «кровавого тирана» Сталина,а как один из самых талантливых менеджеров-управленцев XX столетия, исполнявший самые важные поручения советского правительства. От превращения Грузии (тогда малоразвитая российская ок-раина) в цветущую республику в начале своей карьеры и до создания ядерного щит и меча СССР в послевоенные годы.

В начале фильма Берия предстает как одаренный, трудолюбивый и дисцип-линированный молодой человек,который присоединяется к большевикам на-кануне революции под впечатлением от гнетущей социальной несправедли-вости в Российской империи.После этого благодаря своим талантам Лаврен- тий Павлович делает блестящую карьеру в органах госбезопасности Азер-байджана и Грузии, а затем переходит на общесоюзный уровень. На посту наркома внутренних дел СССР Берия сократил число расстрелов, провёл масштабную амнистию (были освобождены сотни тысяч человек), а многие организаторы массовых репрессий сами были наказаны, включая Н. Ежова.

Большую роль Берия сыграл в ходе Великой войны.Он стал одним из органи-заторов Великой победы. После войны он решал задачу выживания советской цивилизации: США первыми создали ядерное оружие, с целью шантажа СССР применили его против Японии.Холодная (информационная) война Запада про- тив СССР могла стать атомной. Хозяева Запада готовили планы ядерной бом-бардировки Советского Союза. Однако советские учёные и оружейники, при помощи разведки,создали советскую «царь-бомбу». Берия решил эту величай-шую задачу.Кроме того,он курировал ракетную программу и создание системы ПВО. Американцы вынуждены были отказаться от вар-варских планов атомной бомбардировки советских городов. Благодаря этому Россия до сих пор не оккупирована Западом.

В 1953 году Лаврентий Берия потерпел поражение в борьбе за власть после смерти Сталина от группы Никиты Хрущёва, который был скрытым троцкистом и выполнял задачу по разрушению советской цивилизации («перестройка-1») путем непродуманных, крайне противоречивых и разрушительных «реформ». В результате Берия был расстрелян после крайне сомнительного судебного процесса (по одной из версий, просто убит в ходе задержания),а его имя было очернено и вычеркнуто из советской истории. Интересно, что один из самых видных советских деятелей вёл простую жизнь,был бессребреником.После его убийства изымать у «агента иностранных разведок и предателя», оказалось нечего.

В ходе горбачёвской перестройки и контрреволюции 1991-1993 гг. Сталин и Берия стали наиболее ненавистными фигурами для российских либера-лов и западников, ведь они показали, что при мудром руководстве «не-полноценный» русский народ может добиться невиданных успехов в развитии и даже стать лидером человеческой цивилизации на пути к об-ществу «золотого века».При этом если за Сталиным,скрипя зубами, ещё признавали некоторые успехи,то Берия стал символом абсолютного зла, без проблеска хорошего.

Однако правда постепенно просачивается из-под гор мусора,которые были на-бросаны на имена величайших деятелей русской и мировой истории. Появля-ются статьи и книги, где на основе фактов, а не откровенной лжи и домыслов, рассказывается о великом советской цивилизации.О великом проекте Сталина и Берии, который вёл СССР-Россию по пути создания общества будущего, об-щества служения и созидания, где не будет места социальной несправедли-вости, паразитированию немногих «избранных» над народными массами, где будет господствовать этика совести.

Более подробнее о Берии читайте в статьях «Военного обозрения»: Чёрный миф о «кровавом» Берии; Чёрный миф о «кровавом палаче» Берии; Чёрный миф о «кровавом палаче» Берии. Часть 2.Также полезно изучить книги иссле-дователя Юрия Мухина — «Убийство Сталина и Берия», «Убийцы Сталина. Главная тайна XX века»,«СССР имени Берия»,А.Мартиросяна - «Сто ми-фов о Берии.Вдохновитель репрессий,или Талантливый организатор? 1917 - 1941 гг.»,«Сто мифов о Берии.От славы к проклятиям.1941-1953 гг.», серия «Двести мифов о Сталине», Сергея Крёмлева — «Берия. Лучший менеджер XX века», А. Севера — «Маршал с Лубянки. Берия и НКВД в годы войны», «Лаврентий Берия. О чем молчало Совинформбюро», «Тайна сталинских репрессий» и т.д.

Основные достижения «отца советской атомной бомбы»

— Берию обвинили в том, что он стал «палачом Сталина», реализуя его кровавые замыслы по уничтожению советского народа. В реальности Лаврентий Павлович, не имел и не мог иметь отношения к организации ре-прессий 1936-1937 гг.,так как до 1938 года работал в Закавказье.Когда при-нимали решение о проведении репрессий, Берия был в это время на партий-ной работе в Закавказье. Кроме того, не стоит забывать, что право голоса в Политбюро Берия получил только в 1946 году,а до этого,с 1939 года, он был только кандидатом.В результате участвовать в определении политического курса страны Берия мог только с 1946 года. Берия просто не мог быть организатором репрессий.

За террор были ответственны Генрих Ягода (глава НКВД в 1934-1936 гг.) и Ни-колай Ежов (нарком внутренних дел в 1936-1938 гг.). Берия был назначен нар-комом внутренних дел СССР в ноябре 1938 года. Всё было наоборот, Стa-лин назначил Берию в НКВД, чтобы остановить маховик репрессий, пересечь разложение структуры обеспечивающей государственную безопасность. Скры-тые троцкисты Ягода и Ежов и их подельники, в ходе борьбы с «пятой колон-ной», обрушили удар на невиновных, чтобы вызвать социальное недовольство и создать условия для государственного переворота. К тому же Ежов негативно воздействовал на работу разведки и контрразведки.

Берия же резко снизил масштабы репрессий, провел огромную работу по про-верке арестованных и в 1939-1940 гг. - было освобождено подавляющее боль- шинство лиц, которых не успели осудить в 1937-1938 гг., также провели мас-штабные амнистии уже осуждённых и отправленных в лагеря. В частности, в 1939 году по поручению Сталина были освобождены тысячи священников и их прихожан, которых осудили по «церковным» делам. В НКВД был создан «цер-ковный» отдел, занимавшийся пересмотром дел, другими вопросами церкви. Начался процесс восста- новления православной церкви, почти разгромленной в предшествующий период. При этом при Берии улуч-шались условия содержа-ния в лагерях, для заключенных специалистов-инженеров создавались особые режимы,организовывались так называемые «шарашки».Берия реабилитировал многих выдающихся учёных, взял их под свою личную опеку, помогал восстано-вить разгромленные предприятия,кон-структорские бюро,институты, оказывал помощь с кадрами и оборудованием. Заключенные, которые привлекались к стойкам, получали хорошие зарплаты и возможность сократить срок заключения.

Одновременно была проведена работа по ликвидации лидеров троцкистов, ко-торые организовали массовые репрессии. В частности,Ягода и Ежов были осу-ждены и казнены. Была организована операция по уничтожению Троцкого. Идейный вождь «пятой колонны» и возможный руководитель «советского правительства в изгнании» был уничтожен. Кроме того, в предвоенные годы с СССР уничтожили большую часть «пятой колонны» — басмачи-джихадисты в Средней Азии, «лесные братья» в Прибалтике, бандеровцы на Украине, военные заговорщики в вооруженных силах и т. д.

Таким образом, Берия остановил маховик массовых репрессий и восста-новил в СССР «социалистическую законность», уничтожил большую часть «пятой колонны», что помогло победить СССР во Второй мировой войне.

— Перед войной Берия руководил внешней разведкой и остановил ежовский террор, который серьёзно ослабил советскую разведку перед большой войной. Под его началом в 1939-1940 гг.была создана отличная агентурная сеть совет-ской внешней разведки в Западной Европе,США и Японии.Она помогла побед-ить в Великой Отечественной войне и помогла в развитии советского атомного проекта. Стоит отметить, что войска НКВД, включая пограничников, которыми руководил Берия, показали себя в начале войны на «отлично», в отличие от проваливших первый этап войны значительной части советского генералитета. А во время войны войска НКВД,разведчики, контрразведчики, особисты, смер- шевцы, милиционеры внесли огромный вклад в общую победу. Не зря в 1945 году вклад Берии в общую победу был отмечен званием Маршала Советского Союза.

— В годы войны Берия фактически стал вторым руководителем советского государства.

Он руководил НКВД, как заместитель председателя Совета Народных Комис-саров,курировал работу НКВД,НКГБ, наркоматов лесной и нефтяной промыш-ленности,цветных металлов и речного флота.Берия был одним из организато-ров титанической операции по эвакуации советской промышленности на вос-ток страны. В 1942 году Берия выступил как руководитель обороны Кавказа и справился с поставленной задачей, то есть показал себя как военачальник. Как член Государственного Комитета Обороны (ГКО) контролировал решения Комитета по производству самолётов, моторов, вооружения, по работе ВВС. Дополнительно контролировал работу Наркомата угольной промышленности и Наркомата путей сообщения. В 1944 году Лаврентий Павлович был назначен заместителем председателя ГКО и председателем Оперативного бюро. Опе-ративное бюро контролировала работу ключевых отраслей промышленности — ВПК,железнодорожного и водного транспорта,металлургию,энергетику, неф-тяную и химическую отрасли и т. д.В итоге в 1943 году заслуги Лаврентия Пав- ловича были отмечены присвоением звания Героя Социалистического Труда.

— После войны Берия курировал ключевые для развития советского го-сударства и цивилизации проекты,включая атомный.Лаврентий Павло-вич организовал атомную отрасль практически с нуля и де-факто стал «отцом советской атомной бомбы».

Именно Берия одновременно с атомным проектом, который защитил советский (русский) народ на многие десятки лет агрессии Запада (и до сих пор защища-ет), подарил СССР и массу полезных технологий мирного значения, стал орга-низатором нескольких научно-исследовательских проектов, КБ по проектиро-ванию баллистических и зенитных ракет. Это позволило Советскому Союзу стать лидером в области космических,ракетных технологий. Создать сис-тему ПВО в том момент, когда военные стратеги Запада составляли планы по уничтожению Советского Союза.Таким образом, Берия стал одним из сози-дателей советской сверхдержавы, чья мощь покоилась на атомных, ракетных и космических технологиях.

— Продолжатель дела Сталина. Когда Сталина не стало, Берия попытался продолжить его дело и начать реформирование системы по пути ослабления мобилизационного режима. Страна восстановилась после тяжелейшей войны, экономическую базу (индустриализация и коллективизация) создали, можно было двигаться в сторону «либерализации». Мощный ВПК, машиностроение, другие отрасли тяжёлой промышленности уже были созданы, можно было со-средоточить усилия на развитии легкой и пищевой промыш-ленности (троцкист Хрущёв эту идею похоронил, продолжив форсированную индустриализацию с упором на тяжелую промышленность,увеличив диспро-порцию развития совет-cкой промышленности). Не зря Сталин в 1952 году в работе «Экономические проблемы социализма в СССР» планировал в будущем сократить рабочий день до 4-5 часов, чтобы остальное время человек мог посвятить физической куль-туре, дополнительному образованию и само-образованию,творческой деятель- ности. Также в последние годы правления Сталина начали регулярной сни-жать (!) цены на основные товары потребле-ния, показывая эффективность советской системы народного хозяйства.

Берия провёл массовую амнистию,которую борцы с «тоталитаризмом и «крова- вым режимом» записали в негатив,мол, это был такой хитрый план. Якобы быв- шие заключённые должны были увеличить криминогенный фон в стране (на эту тему есть фильм «Холодное лето пятьдесят третьего»,фильм отличный, но искажающий реальность),и Берия стал диктатором,«вторым изданием Ста-лина». Было освобождено 900 тыс. человек (по другим данным 1 млн. 200 тыс. человек).К «бандитам-рецидивистам» амнистия отношения не имела: были от-пущены люди,имеющие небольшие сроки - от 5 лет и меньше, матери, имеющие детей до 10 лет,лица, осужденные за административные, экономические пра- вонарушения. Также получили свободу «бытовики», «указники» - сидели за на-рушение трудовой дисциплины,мелкие хищения,приписки,члены семей т.н. «по- литических» преступников. То есть отпустили тех,кто не представлял угрозы для государства и людей.Из уголовников освободили только мелких хулиганов, воришек.Сам ГУЛаг Берия вывел из подчинения МВД и передал Министерству юстиции. А строительный,производственный главки ГУ-ЛАГа отдал отрасле-вым министерствам. Берия начал новую «чистку» репрес-сивных органов, шло расследование по поводу ложных обвинений, незаконных методов работы.

Берия планировал срочно усилить развитие лёгкой и пищевой промышленнос-ти. Увеличить капиталовложения в сельское хозяйство, снизить налоги на крестьян, расширить самоуправление колхозов, вплоть до создания своих предприятий, кооперативов, налаживания экономических взаимосвязей друг с другом.Учитывая огромный успешный опыт в области народного хозяйства, ко-торый Берия получил в Грузии, можно говорить о том, что после этих реформ благосостояние народа значительно повысилось,особенно в селе. Как и пла-нировал Сталин, Берия хотел ослабить роль партии, убрать своего рода «двоевластие» в стране - наличие госорганов и партийного аппарата. Партия была должна потерять управленческие, государственные функ-ции, сосредоточиться на воспитательно-идеологической функции, на подготовке кадров (что не устраивало часть партийного аппарата и стало одной из главных причин ликвидации Сталина).

Ряд мероприятий Берии выглядят спорными, вроде попытки улучшить отноше- ния с Западом, но нельзя отрицать их общую положительную направленность. В целом это было продолжение развития сталинского проекта.Однако, Берию, который как управленец, человек, умеющий осуществлять стратегическое пла-нирование,был на порядок выше Хрущева, устранили. Берия недооценил опас-ность со стороны группы Хрущёва. Кроме того,он тянул на себе огромный воз - атомный проект, госбезопасность, внешняя политика, что поглощало всё его время. И советская цивилизация пошла по пути деграда-ции - от хрущевской «перестройки» до брежневского «мещанского» социа-лизма, что в итоге и привело к катастрофе 1985-1993 гг., которая разрушила советский проект.

Таким образом, Лаврентий Павлович прошел длинный путь - от бедного юноши до «отца советской атомной бомбы», человека, которого называ-ют вторым великим человеком после Иосифа Сталина и «лучшим менед-жером» XX столетия.Для врагов же советского проекта Берия стал ис-чадием ада, палачом, ответственным за кровавый террор. После убийст-ва Берии на него навешали множество ярлыков и обвинений, создав де-монический образ кровавого палача,заговорщика и даже сексуального маньяка. Од-нако при пристальном изучении этой действительно вели-кой фигуры в истории нашего Отечества, становится ясно, что Лаврен-тий Берия не был предателем и палачом. Он, как и Иосиф Сталин, был созидателем, госу-дарственником и очень эффективным организатором и управленцем.

«Чёрные» мифы про Берию и Сталина были придуманы, тобы скрыть от русского народа великий проект по созданию общества будущего, ве-дущего к созданию нового мира свободного от социальной несправед-ливости и паразитирования немногих «избранных» над человечеством. Советский проект давал человечеству выход из тупика капиталистичес-кой системы и неорабовладельческой цивилизации,общества потребле-ния и разрушения, в который людей привёл западный проект. Культур-ная и гуманитарная революция в СССР создавала общество служения и созидания, давала человеку реализовать свой потенциал творца и сози-дателя. Вела человечество по пути выхода из «земной колыбели», показывая, что будущее человечества - это освоение космоса. Поэтому на Сталина и Бери- ю «повесили всех собак»,превратили в чудовищ,чтобы скрыть правду о великой советской цивилизации и её великолепных перспективах.

Фильм на Первом канале - это один из признаков того, что историческая прав-да восстанавливается. Как пророчески говорил Сталин: «Когда я умру, на мою могилу нанесут много мусора, но ветер времени безжалостно сметет его».

Автор: Самсонов Александрimg_58ebc74c44029.png

https://fb.ru/c/lyubveobilnaya-jena-ejova-za-chto-ona-ne-ponravilas-stalinu


Любвеобильная жена Ежова: за что она не понравилась Сталину

Евгения Хаютина – супруга наркома Ежова, ушла из жизни в 1938 году в возрасте 34 лет. По официальной версии: после болезни и нервного истощения. Не все в эту теорию верят.

Родилась женщина в Гомеле. Первым её мужем был обычный слесарь, которого она довольно быстро бросила, потому что на горизонте появился Алексей Галдун, работавший директором издательства в Москве.  ...